- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- gerner1
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
REDeath
őstag
holnap suli
-
neduddki
nagyúr
HI!
hat kerlek ha csak nem ugy vagy vel mint en hogy az elso jpogaszi szofrodulatra pavloviknet nem kezdesz el horkolni akkor az ojjan messze van a durvatol mint en a 16 eves szende szuzkyalytol:- )))
udv
neduddki
mod: Sturcz dekanhejjtes bacsi hihehtlen jo fej es engedekeny nagyon birom:- ), de arra keszuljetek, hogy a kekeckedest meg az indokoltaln igenyekt kihasznlasi dogokat nem birja /amuygy teljesen igaza van/
-
sasa311
veterán
válasz
concret_hp #6793 üzenetére
Sturcz Zoltán dr.
Egy finglilingi órám volt vele előző félévben. Este volt (6-8) gondoltam nem lesz vele semmi extra, helykitöltő.
Ehelyett minden órán katalógus. Első pár órán még a hagyományos mikor kimész írd alá, de aztán rájött, hogy csomóan 8-ra beesnek és mikor megy kifele a nép ők bejönnek aláírni.... Ezután óra közben kiadott feladatokat és az jelentette a katalógust.
A számonkérés már korrektebb volt, 2 kreditért 1 ZH félév végén, ami minimális készüléssel írható volt és 1 válaszható év közepén ( ZH vagy Beadandó).
Tehát vagy 2 ZH vagy 1 ZH + 1 Beadandó. Vizsga nem volt.Az ember alapvetően érdekes, próbálja a maximumot kihozni az órájából, de egy nyelvészeti órát tartott nekem az meg elég száraz és unalmas akármilyen jófej az előadó
-
KMan
őstag
válasz
mond. Dr Sturcz Zoltan oktatasi dekanhelyettes a karon, nekem eddig egy oram volt vele, katalogus minden oran, 2 beadando, vizsga, stb...
-
Béló
aktív tag
elméletben mult hét pénteken éjfélkor lezárult a félév automatikusan
a valóságban csak most vasárnap fog: nem egy ismerősüm megszerezte a jegyét de nem irták be olyan is volta akinek reghéten törölték a tárgyait amiket felvett pedig a jegyeim mind megvoltak szal msot megy a szájkarate meg a Neptunanyázásszal összefoglalva igen neptun van de báár nem lenne
-
lorcsi
veterán
nálatok neptun van ?
hol lehet lezárni a félévet ? -
válasz
fel akartam venni én is ezt a tárgyat, de sajna nem fé be az órarendbe. pedig érdekesen hangzik
-
Béló
aktív tag
oks megnyugodtam köszi
esetleg rendlkeztek vmi infóval erről a tárgyról? milyen nehezek a zh-k stb.
ugy tudom hogy a mikromakronál sokkal könnyebben teljesithető, igaz ez?sikerült 2. félévemre 34 kreditet felvennem: az alap 28 kredit volt ehhez vettem fel az üzleti jogot, a konfliktuskezelést, és a műszaki angolt.
ezek közül az üzleti jog a legdurvább a kezdeti benyomások alapján: 5ik félévre van előirányozva de inkább elvégzem most mert most könnyebb még mint akkor lesz.. -
Béló
aktív tag
gyerekek egy gyors kérdés: felvettem az üzleti jog nevű tárgyat a kommunikáció és médiatudomány alapszakhoz meghirdetett időpontban, ugyanezen kód alatt futó tárgyakhoz elég sok időpont van meghirdetve de nekem csak ez felelt meg, fog okozni vmi problémát hogy más kar előadását hallgatom??
ez altt azt értem hogy a kurzus kódja azonos a gépész, vegyész kurzusok kódjával: tehát elvileg ugyanazt adják le ha jol értem?előre is köszi!
-
KMan
őstag
válasz
concret_hp #6784 üzenetére
prezentaciot ki tartja?
-
KMan
őstag
Mondom, az attol fugg hogy mi erdekel. Oszinten szolva szvsz az alapkepzeses kotelezo targyaknak nem sok ertelme van, ha a szakiranyon megtalalod ami erdekel es sikerul egy konkret temat elvinni a diplomamunkaig, akkor van ertelme ide jonni. Amikor en kezdtem pont valtott az oteves kepzesi rendszer es a BA/MA, szinte minden felevben voltak, vannak kisebb nagyobb zokkenok, de mire te idekerulsz addigra mar jobban ki lesznek forrva a dolgok. Szetstresszelni nem fogod magad, de a huzotargyak nalunk is megvannak (matekok, mikro, makro, szamvitel, statisztika), ha gazdasagi kepzesben gondolkodsz akkor BGF, BCE, BME ezeket jelolnem meg. Igy visszatekintve az itt eltoltott par evre, ha fizetnenek sem mennek at a duna masik oldalara
Nem szeretnem a Corvinust fikazni, priviben kuldok egy velemenyt.
-
concret_hp
addikt
tök jó, hogy még mindig nem tudom, milyen választhatót vegyek fel...
elektronikus kereskedelem / minőségbiztosítás / csoportmunka menedzsment közül lesz 1, meg találtam 3 kreditért ilyet, hogy prezentáció
utóbbi azért mókás, mert valamikor szerdán vettem fel, akkor ilyen 39/80 volt a létszám, írtam levlistára, hoyg tud-e róla valaki valamit, 2 nap múlva fullon volt
(de senki nem tud róla semmit, mert most indul először)
-
válasz
Devastator #6782 üzenetére
pontosan
"De meg lesznek azok valahogy"
ezt meg ne kiabáld el
gépelemeknál elég nagy a bukási arány
meg a mechanika sem könnyű. bár mintha olyasmit rebesgetnének, hogy a következő évfolyamnak már a gpk-n sem lesznek szigorlatai.
-
Devastator
tag
Ez azért egy cseppet megnyugtató. Ezt a becsületességet, hogy kell értelmezni? A fejébe verik a hallgatónak, hogy ezt így meg így, nem pedig ott hagyják őt, hogy old meg magad, vagy ez reménytelen?
Meg azért a gépész szakma nagy része erre épül. Meg vannak itt ilyen mechanika, meg gépelemek(olvasgattam már egy kicsit). De meg lesznek azok valahogy. -
válasz
Devastator #6772 üzenetére
nyugi, a rajzoktatást elég komolyan veszik, és elég becsületesen elvégzik, szal nem kell aggódnod, nem teljesíthetetlen a dolog
-
Foxi
senior tag
válasz
KilgoreTrout #6778 üzenetére
Itt megtalálsz mindent, msdnaa csak viken van, külön kell regisztrációt igényelni. A campusos dolgok az egyetem hálózatán, belülről elérhetőek.
-
Béló
aktív tag
válasz
KilgoreTrout #6778 üzenetére
Én már 3 éve legális verziókat használok: a Rufusz computer intézi a kiküldését a szoftvereknek (www.tisztaszoftver.hu a cim), előtte szintén legális windowsaim voltak 2000, 98 csak az XP-nél léptem illegalitásba..
én nem a BME-n kersztül rendeltem meg de szerintem oly nagy különbség nincs!
szerintem ott érdeklődj! -
KilgoreTrout
senior tag
Most kéne új win, és elgondolkodtam, mi lenne, ha leglális vistám lenne. Mi is a bme-s ftp, ahonnan le tudom szedni a campus licenc-es programokat? Illetve nincs olyan, ahol az msdna-s verziók vannak fent? (Csak mert nem nagyon van kedvem hónapokat várni a serialra).
-
KMan
őstag
GM-en is van 3 felevnyi projekt, az hogy a kotelezo-e az osszefuggo szakmai gyakorlat az a neten nem tudom hol van fenn, de a tajekoztato fuzetben benne van az biztos. ha budapesti vagy, akkor be tudsz erte menni. Ha erdekel hogy GM-en milyen szakiranyok vannak arrol tudok doksit kuldeni.
-
KilgoreTrout
senior tag
válasz
Nyugi, megtanítanak mindent. Esetleg a matekos tárgyak lehetnek nehez(ebb)ek megfelelő alap nélkül, de annyi helyről jönnek az emberek, hogy jóformán semmi alapkövetelmény nincs, aki értelmes/szorgalmas/mázlista annak megy, a többieknek nem...
Btw, én terméktervező vagyok, de főleg az elején elég ok közös tárgyunk van a gépészekkel és a mechásokkal.
-
Béló
aktív tag
válasz
Hát a vgyészkart elnézve kb sz@art sem ér ki honnan jön 1 hónap után, van oly OKTV-s pl. aki 3as átlagot alig hozott ösze sok olyan van aki ennél joval jobb lett pedig vidéki noname suliból jött.
Műrajz: nálunk is volta z idén 0 szintű gimis tudással 3as lettem belőle szal át lehet menni ha otthon rajzolgat a ember.
Sztem gépészen is hasonló a helyzet, de majd jön Bandus és eloszlatja az aggálaid (ő gépész) -
Devastator
tag
Helló. Én a BME-GPK karon belül is a gépész, illetve a mechatronikai mérnök érdekelne. Mivel életemben nem tanultam műszaki rajzot, (mivel gimnáziumból jönnék) ott meg fog tanítani az egyetem ezekre a hiányosságokra? Egyáltalán, hogy nem szakközépből mennék mekkora hátrányt jelent? Bárki, aki odajár, vagy ne adj isten pont ilyen problémája volt neki is lökjön már meg infókkal.
Jöhet privibe is akár. -
KMan
őstag
válasz
FehérHolló #6767 üzenetére
-
KMan
őstag
udv GM es AK tanterve kb 90%-ban egyezik, az egyezo orak egyutt vannak megtartva kari szinten MM+GM+AK+NG szamara, AK-ra nagyon keves embert vesznek fel, igy magas a ponthatar, de semmivel sem nehezebb vagy konyebb. javaslom a mintaterveket nezd at es a szakosodashoz a temakat ha mar van vmi otleted hogy mi erdekel, az alapjan dontsd el.
-
XSiGma
aktív tag
Sziasztok BME-GTK-ra készülök jövőre,aki oda jár és megosztaná hogy miben különbözik és hogy milyen a gazdálkodás és menedzsment és az alkalmazott közgazdaságtan nagyon megköszönném.
-
sss
őstag
Zsír.
Akkor ráálok szabtechre.
-
sss
őstag
A bme-n van olyan szabály, hogy egy tárgyat csak háromszor lehet felvenni?
-
KMan
őstag
válasz
concret_hp #6750 üzenetére
STFKIS terem elott van egy kis tabla ahol a meg nem vegzett hallgatok vannak felirva, ott van cseh laci.
-
bbazsy
őstag
haliho.
off kérdés, de tudom vagytok itt páran hasonló cipőben, hátha tudjátok:
MSc felvételinél kell igényelni diákot ?
köszi,
bbmod: illetve esetleg nem tudjátok, h kit és hol kell keresni (TO?), ha esetleg proginfről át akarunk jönni és kreditelismerést kéne kérni ?
-
válasz
az ST-ben is van ilyesmi tábla
-
neduddki
nagyúr
hi!
De jo kis mozgats valtottam ki a abandabol:- )))
udv
neduddki
-
Béló
aktív tag
válasz
jó akkor ezt buktam
, maradjunka Cseh Lacinál
-
concret_hp
addikt
- a pólós Molnár annál idősebb, hogy 2007-ben hallgató lett volna vagy ilyesmi,
- a K-ban valamelyik oszlopon van egy márványtábla a BME-s olimpiai bajnokok nevével, azon úgy emlékszem nincs fent.
- ahhoz azért nem olyan nagyon ritka név, hoyg ne lehessen bőven bárki más, főleg, hoy dr. Molnár Tamásként szerepel mindenhol , itt meg nem -
Béló
aktív tag
válasz
concret_hp #6747 üzenetére
[OFF]Én kérek ellnézést Netuddki török szultán nevében
Ez alapján feltételeztem a VIKes létetmind1 ha visszajön Netuddki akkor eloszlatja a felhőket[/OFF]
-
Béló
aktív tag
válasz
concret_hp #6745 üzenetére
De mind a villany meg az info is VIK nem?
Molnár nem posztgraduális képzésen van most? (szal lényegében még BME-s) -
Béló
aktív tag
válasz
concret_hp #6742 üzenetére
Vagy Cseh Laci, vagy Molnár Tomi.
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #6741 üzenetére
kiről van szó?
-
neduddki
nagyúr
HI!
na hallom a villanyaszok megszabadulnayak egy olimpikontol...
udv
neduddki
-
REDeath
őstag
válasz
concret_hp #6732 üzenetére
a tömény szót arra értem, hogy ha valaki nem matematikus, akkor nem valoszinu hogy eszébe jut ilyen. A csávó aki "feltalálta" matek-tudós, ezért írtam, hogy "tömény".
-
Mawyx
őstag
Neptunban tudok tárgyat keresni úgy, hogy egy adott oktató érdekel vagy tárgynévre keresek? Nem találom és így 250oldalon keresztül listázta kifelé a tárgyakat, bajszom nő mire átnézem, Meg oktatók tartózkodási helyére, órarendjére rákereshetek vagy ilyet nem tud a Neptun?
-
M@trixfan
addikt
válasz
concret_hp #6732 üzenetére
Ez baromira így van, akár milyen területen, de teljesen normális jelenség ezt gusztustalannak tartani
-
REDeath
őstag
ehh, átnézegettem a szakirányos pdf-et de ez alapján nem tudnám aztmondani ha választanom kéne, hogy melyik.
talán a robotost kihagynám, meg a médiatechnológiákat mert ez ilyen űberkocka titkosítóalgoritmusírásnak néz ki.
viszont a médiainformatika meg pofásnak tűnik, multimédiás cuccok meg minden
viszont ha jólsejtem, akkor a szoftverfejlesztéssel lehet a legjobban keresni átlagban (átlagban = szal ha valaki pl nem robotkutató lesz nasa-nal vagy ilyesmi, hanem átlagosabb elfoglaltságot kap)ha majd eljutok a szakirányválasztsához, akkor szerintem előtte beosonok majd meglesni miket csinálnak laborokon az egyes ágazatokon, meg utána kéne majd nézni, hogy az életben mivel is foglalkoznak, hogy is néz ki valójában a munkájuk stb.
mert a pdf-ben leírtak, azok elmennek reklámszövegnek, de a frankót ugyis tapasztalatból lehet tudni, vagy valakitől aki azszerk: vmelyik nap ment a tv-ben egy műsor az íriszfelismerésről. izgalmasnak tűnt, de sejtettem hogy ez csak a felszín, valójában nagyon tömény matematika és valszám van a hátterében, szóval ezzel pl. biztos nem foglalkoznék
-
Daneeka
senior tag
Jól láttam, hogy csak 4 félévtől lehet kart váltani BME-n, és annak is vannak követelményei (pl kredit, átlag)?
-
tototos
addikt
válasz
norbiphu #6725 üzenetére
És hogy szabják meg az aktuális átlagot? mert láttam hogy pl intelligens rendszerekbe lenne még hely, vagy itt nem törekednek arra hogy aki oda szeretne menni és van hely az még bekerüljön? mert nekem ahogy számoltam nem nagyon lesz meg a 2,7-2,8-as átlagom de erre a szakirányra akarnék menni
-
REDeath
őstag
mi a különbség kb. a médiainformatika és médiatechnikák között?
ha iylen matematikai kryprográf cuccok meg iylenolyan matematiak kódolás megy, akkor leteszek róluk, de am kiváncsi vok mi lehet.
és az igaz hogy szakirány az csak 2-3 tárgy, és annyira nem számít mire mész?
mondjuk ami érdekel arra az előadásra úgyis bejárhatsz, és attól még tudhatja az ember ha nem az lesz a diplomájára írva -
norbiphu
őstag
válasz
FehérHolló #6721 üzenetére
hát épp az előbb számolgattam, hogy ha nem vesszük a lemaradó ötéves képzéseseket akkor az eddigi két évfolyamra (mármint bsc és szakirányt választhatott ha elért oda) felvettem ~800 embert.
na ebből tavaly ~160 jutott szakirányra, idén meg 260 (ez már tavalyiakkal együtt, ezért több gondolom). jó sok ember elmegy, eltűnik, lemarad.butulunk wazze'
-
FehérHolló
veterán
Villanyos szakirány átlagok átlagosan 4 tizeddel alacsonyabbak, mint tavaly. Mi a fene van? Ennyit nem számíthat, hogy a lemaradt ötéves képzésesek is bsc-s szakirányt vehetnek csak fel.
-
rallye
csendes tag
válasz
Silivrian #6717 üzenetére
Útban a modern fizikához könyv - Alvin Hudson - Rex Nelson (egyetlen egyre sikerült előjegyzést csinálni, de az márc. 3.-án jár le vkinek)
Menedzsment és vállalkozásgazdaságtan - Kövesi János
Valamit rosszul csinálhatok, mert nem sok könyvre tudtam eddig előjegyzést csinálni
-
norbiphu
őstag
idei infós szakirány létszámok, átlagok stb: [link]
-
-
rallye
csendes tag
Miért írja ki állandóan a bme könyvtára, hogy ha valamelyik könyvre szeretnék előjegyzést csinálni, hogy: A példány vagy megegyező másolat van a polcon. Nem lehet előjegyzést tenni rá.
Ez mit jelent? -
M@trixfan
addikt
Hali, létezem csak életem legnagyobb punnyadási válságán tettem túl magam. Sikerült 10 krediteket csinálni félévenként emiatt. 5 éves menedzseren annyi számomra borzasztóan unalmas és érdektelen műszaki tárgy volt, hogy a gazdasági résztől is elment a kedvem.
Mostanra tisztult le hogy a zenén és az informatikán kívűl semmi sem érdekel
Faterom villanymérnökség mániáját is leszelidítettem és végre megérti, hogy az informatikus is rendes mérnök
Ő az a fajta ember aki 12 évesen csinált magának szkópot mert nem lehetett kapni. Egész életét végigfejlesztette. Hozzá képest Iron Man csak egy hétvégi bütykölő
-
M@trixfan
addikt
válasz
Sk8erPeter #6691 üzenetére
Sk8erPeter: Szevasz, mi már találkoztunk élőben is ám, most látom csak!
Dumáltunk a felvételin a Katoa József Gimnáziumban a Váci úton. A "beputtyanás" a kulcsszó ha még emlékszel rá
Te használtál PS-t a képszerkesztéshez amíg nekem kihullott a hajam az irfanviewtól. Olyan hektikus mélyponton voltam abban az időben, hogy érdemben csak 3 napot készültem az egészre és még így is majdnem felvettek. Mostanra megvan mit akarok és lerendeződtek a dolgaim, úgyhogy ha minden jól megy akkor szaktárs leszek. Kartársak már vagyunk
Bejött eddig számításod? Nekem göröngyösen vezet infó szakra az utam, de ebben a félévben már oda hallgatok. Végre tanulhatok olyat ami érdekel is, komolyan mondom.
Írtam egy privát üzenetet is.
-
KMan
őstag
Pls help. Belamultam. Mire es hogyan kell kattintani a beiratkozaskor? Lehet hogy a skinek zavarnak ossze, de vhogy sehogysem sikerul az "Uj" helyett "Elfogadva" pedig eddig ment. Vagy csak ma meg nem lehet?
Majd hetfotol?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Vigneau interaktív lokálblogja
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ZIDOO médialejátszók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- BIOS frissítés
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Latitude 5400 27% 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050 Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T495 27% 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 512GB NVMe ujjlolv új akku gar
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest