Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
bdav
őstag
Na a programozós dolgokhoz szólnék kicsit hozzá:
- Nem igaz hogy a C++ könnyebb lenne. Sőt sokkal nehezebb mint a Java vagy a C#, nagyon sok szempontból. De ha nem tudsz C++ban kódolni akkor kb. fogalmad sem lesz hogy a Java és a C# mi a francért működik úgy ahogy működik Ha csak a kredit kell ez nem fontos, de ha dolgozni akarsz ilyennel akkor igen
- Fejlesztőrendszer: Microsoft Visual Studio 2005 van nekem itthon, hát ennél jobbat még nem láttam. Expressek is teljesen használhatóak, erősen ajánlott kategória. C++-nál mindegy milyen toolal csinálod, a lényeg hogy mit írsz le, elvileg a C++ nyelv szabványos, tehát minden compiler ugyanazt a végeredményt produkálja. Gyakorlatilag ez nem mindig igaz azért, de a célnak meg fog felelni. Ha unix / linux vonalon nyomulsz, akkor is jó lehet a VS csak nem biztos hogy annyi segítséget tud adni az oprendszerfüggő dolgokhoz, ha használod őket. Ja és akkor külső programmal kell fordítanod a linuxodra.
Ha Javazni akarsz akkor Eclipse a barátod.
- Öcsém most kezd közlekkaron, és ezek a barmok Pascalt és Delphit fognak tanítani nekik. Ez no comment... de arra nem számítanék hogy mindenki C-t tanul ahogy mi... Ez azért baj mert a Pascal / Delphi vonal az gyakorlatilag halott. Aki most kezd programozni annak halál mindegy hogy Ct vagy Pascalt lát először mert egyformán nem ismeri őket, de legalább ha C/C++ vonalat kezdi el tanulni, az jó is valamire. Kb. ugyanez igaz a Visual Basicre is annyi különbséggel hogy elvileg .net alatt tök8 hogy VB-t vagy C#-ot használsz, de gyakorlatban mindenki C#-ot használ10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
bdav
őstag
válasz Silivrian #1629 üzenetére
a szakmai gyakorlat az az IAESTE és a kólát is ők szerválták a térkép a mienk
bővebb infót tudok adni én is szívesen szóval kérdezz Alapvetően mi kettős tevékenységeket csinálunk, egyrészt van a külföldi cucc, ez ilyen jellemzően 1hetes csereprogramok amikor valahogy kijutsz a külföldi társszervezetekhez, aztán azok 1 hétig ellátnak kajával és szállással (alkoholszámlát változó hogy állják-e de jellemzőbb az hogy nem). Eközben vannak szakmai előadások is. Meg bulik. Sok. Ez az EESTEC (Electrical Engineering Students' European assoCiation)
Aztán csinálunk mindenféle belföldi tevékenységeket, mint a 24 órás programozóverseny ([link]), vagy SAP tanfolyam ([link]). Itt használjuk a MAVE nevet inkább (Magyar Villamosmérnök- és Informatikushallgatók Egyesülete).
Szerda esténként szoktunk összeröffenni valahol, de mostanában elég zűrös a dolog (eddig SCH volt csak az ugye bezárt...)10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
bbazsy
őstag
közlekesek delphit csinálnak, tény(közlekessel lakok)..
de amit ott művelnek, az egy vicc
X ad be egy házit, más írja, stb.. én is majdnem írtam rekesz sörért, csak nem jött össze
első félévben valami tök triviális, másodikban meg én is néztem, h ezt csináljátok delphibe? omg.
kívülről baromira az jön le, h teljesen felesleges, egyrészt ahogy említetted delphit nem nagyon használják már, másrészt úgyse tanulja meg a társaság 90%-a. akkor miért?
[Szerkesztve]..
-
bbazsy
őstag
csak egy jótanács..
én fordítónak(főleg ha az első) nem egy beta állapotban levőt szednék le
ott az elöző stable... nem biztos h az esetleges hibaüzikkel is bajlódni akarsz.
jaés külön headerre figyelj oda, talán csak ebben különbözik visual studio a többitől(stdafx).
[Szerkesztve]..
-
Fermat
tag
Tesinél meg lehet oldani két edzést ? Ugyértem nem esik egy időbe, pl a Krav Magat és Kyokushint vagy Thai Boxot ?
.::: http://www.forum.nokia.com/devices/E51 :::. <3 E51 <3 BME
-
Fermat
tag
válasz concret_hp #1656 üzenetére
maradok a Krav Maganal, mert csabitgatnak máshova. Ráadásul KMnél az egyik edzés délelött van, ami faintos.
[Szerkesztve].::: http://www.forum.nokia.com/devices/E51 :::. <3 E51 <3 BME
-
bandus
veterán
azt elmondanátok nekem, hogy a reghét pontosan miből áll? vannak különféle programok, meg ilyesmik?
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Drizzt
nagyúr
Gyors kérdés: elvileg a beiratkozást mostmár meg kell csinálni a neptunban, nem? Azonban azt írjam, hogy sikertelen...
Másik: a szakirányos tárgyakat akkor kóduk alpján kell összevadászni, vagy valamikor fent leszenk a listában, szakirányonkénti lebontásban?I am having fun staying poor.
-
Wolfy_
tag
válasz FehérHolló #1662 üzenetére
ez igy nem a teljes igazsag azert.
elvileg minden felevben nyilatkozni kell (a neptunban), hogy aktiv, vagy passziv felevet szeretnel-e es ha nem teszel ilyen nyilatkozatot, akkor aktiv lesz a felev, akkor is ha nem vettel fel egy darab targyat sem.
viszont ha nehany (2-3) egymas utani felevben sem nyilatkozol, akkor megszunik a hallgatoi jogviszonyod.
legalabbis a HK-sok ilyet meseltek nekunk, meg a golyaknak is. -
Silivrian
csendes tag
Nézegettem honlapokat, és nagyon ígéretesnek tűnik a dolog.
Milyen feltételei vannak, és mi módon lehet bekerülni a csapatba, merre kellene mozdulnom? És körülbelül mikortól? Gondolom nem a magamfajta tojáshéjas gólyákra számítotok elsősorban, csak érdeklődöm, hogy mire érdemes gyúrni. -
tototos
őstag
Gólyahéttel kapcsolatos infók[link]
-
tototos
őstag
válasz concret_hp #1672 üzenetére
Meddig szokott tartani? Sajnos fél 11-kor megy az utsó buszom
-
Wolfy_
tag
válasz concret_hp #1678 üzenetére
a golyahet programjaban olvasott
-
Fermat
tag
válasz concret_hp #1678 üzenetére
lányok lányok
.::: http://www.forum.nokia.com/devices/E51 :::. <3 E51 <3 BME
-
bdav
őstag
Na ez megint ilyen csoportos válasz lesz először is örülök hogy sikerült felkeltenem az érdeklődést
részleteket küldeni nem tudok, kérdezzetek, vagy miről meséljek?
- Egyesületi tagságra nincs semmilyen kritérium. Nem hátrány az ha elsőéves vagy, sőt, most hogy rövidebb lett a képzés (BSc) inkább az 1-2 évesek csatlakozására számítunk, hiszen ők tudnak tovább aktívak lenni. Gyűlésre meg bármikor jöhettek, szerda este 6 óra (sztem ezt már mondtam), helyszín az sajnos gyakran csak aznap derül ki; most egy albérletbe szoktunk menni többnyire a keletinél. Szóljatok nekem előtte aztán találkozunk vhol. Ha ELTE-re jársz az sem akadály, jogilag az egyesületnek semmi köze a BMEhez, habár a jelenlegi aktív tagok többsége (azt hiszem mindenki) BME-VIK-re jár, de az öregebbek közt azt hiszem van olyan aki máshol végzett. Abból következően hogy mi mind BMEs diákok vagyunk elsősorban itt ügyködünk (tkp egy ELTEs az jól is jönne, tudna segíteni sokat ) Az se feltétlen hátrány ha nem villamosmérnök/infós az illető, ilyen is volt már
- SAP tanfolyam az más tészta, ezt SAPos oktatók tartják. úgy néz ki hogy minden félév elején van egy előadás ami nyilvános teljesen, ide jöjjön feltétlenül akit kicsit is érdekel. Ezt plakátolni szoktuk + levlistákon hirdetni. Ezután egész féléven át heti egy laborgyakorlat van, de itt létszámkorlát van, ezért kénytelenek vagyunk a jelentkezőket szűrni. Elsősorban ide a végzős, de legalábbis többedéves hallgatókat válogatunk be, mert szempont az hogy potenciálisan a SAP-nál dolgozzanak esetleg a tanfolyam után. Némi programozási alapismeret sem árt hozzá.
Ami jó az egészben :
- jó társaság
- lehet utazni, külföldi haverokat gyűjteni
- ki tudod próbálni magad más területeken is (meg szakmailag is adott esetben)
- nincs semmilyen kötelezettség, annyi energiát teszel bele amennyit szeretnél
- bár sulival kapcsolatban kevéssé tudunk segíteni, de kb. minden másban igen
Rosszat nem nagyon tudok mondani. Ha mégsem tetszene akkor senki nem fog odakötözni (azért ha valamit bevállalsz és nem csinálod meg akkor csúnyán nézünk rád, de gondolom ezt sejteni lehetett )
[Szerkesztve]10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
bdav
őstag
azért ha valamit bevállalsz és nem csinálod meg akkor csúnyán nézünk rád, de gondolom ezt sejteni lehetett
na ezt még moddolni akartam; ha nem szolsz az a gáz. Olyan hogy ''bocsi skacok most nem fog menni, mert lesz 5 pótzhm és 4 hf leadásom a héten'' az természetesen OK10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
9CS
senior tag
Gólyabál az pontosan hogy is lesz, lehet vinni a tánchoz párt? Illetve betanítanak valamit, vagy csak felöltözik mindenki szépen, és lesz ami lesz?
'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''
-
bdav
őstag
lányt azt mindig lehet magaddal vinni mindenhova, biztos lehetsz benne hogynem hajtják el
a bálra a belépőddel +1 főt (lányt ) vihetsz magaddal. Ha táncolni akarsz akkor passz10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
-
Fermat
tag
válasz concret_hp #1687 üzenetére
Igen érdekes helyzet
Kérdés: Tóth Ervint ismeritek ?
-
9CS
senior tag
válasz concret_hp #1687 üzenetére
Okok, nem kell megkövezni. Csak gondoltam valami helyileg szervezett dolog, és ezért nem lehet külsőst vinni, de akkor ezek szerint nem gond. Ez jó.
bdav: Ez az egyesületi tevékenység kapcsolatban van azzal, hogy ki lehet gyakvezér? Ha jól tudom, Te tartasz laborokat.
Fermat: Jobban belegondolva, annyi pasas közé, már lehet veszélyes vinni „saját” Asszonykát. Tóth Ervin, nem a Krav Maga edző (is)? Mert ha igen, jó arc, volt a táborban is.
[Szerkesztve]'' - Tizenkettőt üt az óra, térjenek márrrrgghhhh... ''
-
bdav
őstag
Nem szigorúan végzősöknek van azért a SAP se, de az a preferált. Illetve ha dolgoznál a SAPnál gyakornoknak utána akkor az előnyt jelent (ők jobban örülnek neki, ami nem elhanyagolható szempont )
3 féléve megy a tanfolyam, most lesz a 4, addig csináljuk amíg van igény rá a SAP oldalról. A nyitóelőadás az full nyilvános, IB025 méretű terem szok lenni mondjuk félig tele, oda gyere el ha érdekel. Továbbiakra 30-40 ember szokott bekerülni, jelentkezéskor kérünk CV-t feltölteni, ezek alapján megy a válogatás, a pontos szempontokat nem tudom, nem én szoktam válogatni (challenge24 ügyekben vagyok inkább kompetens )
Pázmány is lehet természetesen, de ti nem kinn vagytok messze Pilisakárhol? (nemtom h. infos szekcio hol van nekik) mert az úgy macerás onnan bejárkálni...
9CS: semmi köze nincs hozzá a kettő remekül megfér egymás mellett
[Szerkesztve]10 féle ember van a világon. Aki ismeri a kettes számrendszert és aki nem. ''A név nincs hosszabb páncélszekrény''
-
Fermat
tag
dede a KMes
Kibaaa
bdav: engem nagyon érdekel mindkettő még mindig , várom a fejleményeket SAP és mérnök klub ügyben.
Érdekes, benyomások vegyesek a golyatáborral kapcsolatban valaki szerint jó volt valaki szerint nem.
Én azt tudom hogy a golyahét jó, nem kicsit, nagyon!
-
concret_hp
addikt
írról valaki valamit hogy a szakirányos tárgyakat mikor szokták feltenni neptunra? bár asszem még a besorolás se full végleges
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Drizzt
nagyúr
válasz concret_hp #1697 üzenetére
Asszem reghéten, de ez csak ilyen mintha azt hallottam volna dolog.
I am having fun staying poor.
-
Drizzt
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest