- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
9CS
senior tag
Emlékszem egy olyan papírra, amint szerepelt, hogy 7700 FT / kredit idén a tandíj. Aztán ezt kiszámolod. Fizetni meg valamikor a vizsgák előtt kell ezt én sem tudom pontosan, de a vizsga feltétele a pénz befizetése. Viszont állítólag időben megjelenik a neptunban, nem kell félni, hogy lemarad az ember.
Diákigazolványokról tud valaki valamit, mikor lehet átvenni?
neduddki: Nem megyünk, mert kicsit nem figyel az ember és már dolgozni is kell ott. :)
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Nekem a véleményem erről röviden: gyakorlatilag pont fordítva van. Középsuliban még jó volt, de itt egyrészt nekünk alig volt gyakorlat, mindenből leadták az elméletet, aztán nesze oldj meg belőle feladatokat a zh-n/vizsgán. Mind1, a szakirány már jónak tűnik, csak az gázos, hogy jövő csütörtökön már zh.
-
concret_hp
addikt
hát erről idővel meg fog változni a véleményed
Kman: első 4 órában nagyjából annyi történt, hogy nagyjából elmnodta mik a követelmények (igazából nem tudta normálisan elmondani) , felírtuk a mérleg 2 oldalát, és néztünk kb. 40db példát hogy mi hova kerül benne, ami a 10. után teljesen triviális volt. mindez otthon szerintem másfél órás művelet lett volna
ráadásul reggel 8:30tól lenne az óra...
[Szerkesztve] -
concret_hp
addikt
ezt igazából én se értettem, mert ha legalább 1szál tanga nélkül ácsorogtak volna a kedves közgazdász nénik akkor még hát jó istenem had csorgassa a nyálát a nép, de ilyen képeket bármikor lehet látni egy melegebb nyári napon
jövő 7en kb. 2* fogok bemenni egyetemre asszem
7főn ami órám lenne az elmarad, kedden bemegyek kódelmre, meg talán adatbiztonságra is, szerdán csak 1 közismeretim lenne, az elég esélytelen, csütörtök 1 kódelm alapból, pénteken meg nem tartom valószínűnek hogy még1szer végigüljek 4 óra hót' unalmas számvitelt, ami ráadásul full ovodás szinten van előadva. -
Foglalt név
addikt
Orosz marha jól tanít. Érdekesek az előadások, van stílusa, át tudja adni az anyagot. Az más kérdés, hogy az egyetemisták 80%-a fasz és ha lehetne, akkor azt választaná, hogy nulla tudással inkább beiratkozáskor kezébe nyomják a diplomát
Nem vagyok én sem stréber, de hamár lehúzok vlhol 5 évet, akkor annak maradjon utána nyoma is. -
bdav
őstag
Nyitóelőadásra várunk szeretettel mindenkit, be is regelhetsz de a tanfolyamra valszeg nem fogunk beválogatni
bövebb infok itt:
www.eestec.hu/sap
concret: ott figyeltem a 3. sorban pedighát egy önlab téma tavaszra nekem is kinéz, amugymeg hó végén megyek assesment centerre elvileg
+ lehet h. nyáron is ott fogok melózni. előadás nem volt rossz sztem
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
Nekem anno úgy volt, hogy gyakorlatom korábban volt, mint előadás, aztán felírták ezt az ''univerzális kvantor'', meg egzisztenciális jeleket, azt mindenki nézett, hogy mi a fákk ez, kivéve két embert, aki boldogan bólogatott a 40-ből.
Aztán mondtuk, hogy nekünk magyarul kéne ám beszélni. Egyébként nem nagyon bírtam a gyakvezért, de legalább ráirányította a szemünket már az elején, hogy megbukni se szégyen valamiből.
-
concret_hp
addikt
Bánóczy rulz jól tolja
bár közgáznál ez kurvára mind1, ha érdekel kicsit is akkor ugyis tudod, ha nem akkor emg ugyis tippmix
anal: Fritzné sztem jól küldi, csak meg kell szokni a stílusát, igaz példákat nem tol annyira mint Kónya. mellesleg a közös jegyzetük, nem a Kónyáé
egyébként meg a 144pont gondolom a felvételi pontszám, nos onnantól kezdve hogy felvettek kurvára nem számít semmités egyáltalán nem biztos, hogy valaki akit 10 ponttal többel vettek fel, jobban teljesítsen mint akit kevesebbel. ismerek nem egy embert aki épphogy csak bejutott és aránylag jól tolja, és olyanokat is akik 120+ ponttal jöttek (régi rencer, 113 volt a ahtár asszem) és kipotyogtak szépen, ill nagyon durva lemaradásban vannak
-
concret_hp
addikt
Schlotter Ildi? ha igen akkor vele jól jártál, nagyon rendes
nálunk azon néztem szakirányon, hogy 9en vagyunk a mi évfolyamunkról. vagyunk kb. 40-enja és pont nem férünk el a termekben
statisztika eddig bejön, stat labor bevezető kelával dögunalom voltpersze egész eddig a Kati tartotta aki nagyságrenddel jobb lett volna
-
Pistabaaa
aktív tag
Hali!
Őszinte leszek: nem olvastam nagyon vissza, de a 3.-4. pontból arra következtetek, hogy elsőév, info.
Namost Selényiről meg fog változni a véleményed, de pozitív irányban. Nem egyszerűen rendes, hanem egy hihetetlen figura (a szó pozitív értelmében) valamint nem kis szakmai tudása van és ha jól tudom majd digit. 1-2őt fog neked tartani, nem bánod meg ha bejársz!
I épület nem csak belülről korrekt szerintem, bár igaz, hogy a külső részen nem lehet úgy eltévedni, mint benne.
Egyébként nemtudom, hogy hogy állsz a kicsit absztraktabb matekkal, de a neved még előjön majd a BSz nevű csodálatos tárgyban, készülj fel rá! -
concret_hp
addikt
nem kell öltöny
seniorokról annyit, hogy a szelektálás a jelentkezők közül nagyjából annyi, hogy ne legyen teljesen befordult antiszociális egyén. ha ennek megfelelt akkor kb. alkalmas is
szóval az hogy a senior az isten azt bármennyire is osztották, gyorsban el kell felejteni -
akkor az én véleményem
1, ebben nagyjából egyetértünk
2, ebben is. még habsburg györgy is tiszteletét tette
3, ők nemtudom kik. a mi dékánunk elég szimpi, és a dékáni hivatal vezetője is
4, a K épület sem olyan vészes
5, seniorok mind marha jó fej, maximális tisztelet nekik
6, csütörtökön első old's buli a kármánban
kb ennyi. órarend marha jónak tűnt, amíg rá nem jöttem, hogy csak az előadások vannak rajta feltüntetve, a laborok külön táblázat. szóval így nem olyan fasza
a köv tanárokat kaptam, írhatnátok pár szót, hogy mire számítsak, akár priviben is:
anal: dr. Lovas Jelő és dr. Palotás Béla
a többinél pedig: dr. Kelemen Gáspár, Dr. Szirmai Jenő, Dr. Vj József, Türei Sándor, dr. Bajnóczy Gábor.
Köszi előre is -
bdav
őstag
Nem szigorúan végzősöknek van azért a SAP se, de az a preferált. Illetve ha dolgoznál a SAPnál gyakornoknak utána akkor az előnyt jelent (ők jobban örülnek neki, ami nem elhanyagolható szempont
)
3 féléve megy a tanfolyam, most lesz a 4, addig csináljuk amíg van igény rá a SAP oldalról. A nyitóelőadás az full nyilvános, IB025 méretű terem szok lenni mondjuk félig tele, oda gyere el ha érdekel. Továbbiakra 30-40 ember szokott bekerülni, jelentkezéskor kérünk CV-t feltölteni, ezek alapján megy a válogatás, a pontos szempontokat nem tudom, nem én szoktam válogatni (challenge24 ügyekben vagyok inkább kompetens)
Pázmány is lehet természetesen, de ti nem kinn vagytok messze Pilisakárhol? (nemtom h. infos szekcio hol van nekik) mert az úgy macerás onnan bejárkálni...
9CS: semmi köze nincs hozzáa kettő remekül megfér egymás mellett
[Szerkesztve] -
bbazsy
őstag
csak egy jótanács..
én fordítónak(főleg ha az első) nem egy beta állapotban levőt szednék le
ott az elöző stable... nem biztos h az esetleges hibaüzikkel is bajlódni akarsz.
jaés külön headerre figyelj oda, talán csak ebben különbözik visual studio a többitől(stdafx).
[Szerkesztve] -
9CS
senior tag
Attól függ miért kérdezed, mert én ilyenekt is hallottam:
1: platform függetlennek kell lenni a C++ programoknak.
2: van házi amit az egyetem UNIX gépén kell bemutatni, beadni, megírni.
Ha otthon programoznál, akkor meg mindegy. Bár a Borland C++ egy őskövület, én nem tanulnám már meg.
(Mérnök infós hallomások)
[Szerkesztve] -
bbazsy
őstag
berakom offba, mert lehet nálatok hülyeség..
visual c++ expresst ajánlom én.. általában nem kötik ki miben programozz, sztem nálatok se. visual studio egy egész emberi szoftver, express bőven elég lesz, ingyenes is..
borlandot nem szerettem, felületre se. dev-cpp -t szokták még, nálunk ebben vagy codeblocksban kell vizsgázni. (codeblocks egy hányadék.)
de lényegében teljesen mind1, régen én is figyeltem, h abba csináljam, amiben vizsgázok, de teljesen felesleges, hibáidat nem (csak) az error msgből tudod javítani. azt használd, amelyik kényelmes(van egy 100asom, h a visual express lesz)
-
Drizzt
nagyúr
Egyetemi élet... Hát, nem is tudom...
Én most megint egyedül lakok egy ideig, a suli meg nem igazán vonz, bár van azért pár jó haver, velük szeretek beszélgetni.
concret_hp: az én kedvencem ilyen szempontból Orosz.Ő aztán tud beszélni, meg előadni.
(Nameg beégetni vizsgán
).
Olyan fura, hogy már csak két év az egyetem. Remélem tényleg könyebb lesz a szakirány, bár az előző félév már szerintem elég jó volt, csak a házikkal lehet kikergetni, meg labor 5-tel a világból, de úgyis mind1, mert MEGVAN!!!
A sulit meg azért várom, mert akkortól focizhatok újra.
[Szerkesztve] -
Marianna
csendes tag
Amíg nem próbáltad, ne mondd, hogy nem hoz lázba
Persze megértem hogy Franciaországot nem akartad emiatt kihagyni. Jövőre jelentkezz seniornak és menj el a táborba, megéri
Bár nekik még keményebb volt szerintem mint a gólyáknak...félelmetes mennyire tudtak pörögni amikor mi már épp hogy éltünk
-
9CS
senior tag
Ennek semmi köze ahhoz, hogy hova jársz, ha érdekel akkor érdemes kimenni. Az IT.news volt kint tavaly előtt, és voltak BME IT^2 munkatársak is előadóként. Jó hangulatú igényes előadásokat lehetett látni, hallani (, meg vicceset is).
Kedvcsinálók: [link] [link] [link]
_Valaki gólyatáborba jön? Nem szeretnék egyedül menni._
[Szerkesztve] -
concret_hp
addikt
hk-sok nagy f@szok de nem azért mert magázódnak.
seniorokat ne bántsd mer' a gólyákért vannak.
a magázódással kapcsolatban meg majd minden információt meg fog kapni a kellő időben, sir
(egyébként tényleg elég sok gyöker van viken, de ez máshol is így van, esetleg másfajta gyökerek (na ezt megint jól megaszondtam))
-
Wolfy_
tag
lehet hogy szokatlan a dolog, de nem ok nelkul van igy. ha az ember nem lat moge, akkor ezt persze nem lathatja, de azert szerintem nem kene ennyire felkapni a vizet. amugy a seniorok nem tartjak magukat tobbeknek (legalabbis testuletileg semmikeppen, persze mint mindenhol, itt is kulonbozoek az emberek)
-
Fermat
tag
De ezen is szakadunk a golyakkal
''Az osztály „Kiváló Ifjú Geográfusa”. Ezzel a címmel a sok földrajzverseny eredménye miatt tüntették ki a nagy földrajztudósok (valóban!). Az utóbbi két évben körülbelül 100 versenyen vett részt, köztük National Geographic versenyen, illetve EU-s, NATO-s versenyeken, nemegyszer a nemzetközi döntőbe is bejutott. Mindig is érdeklődött a politika iránt, amelyben szerintem nincsen szilárd meggyőződése. Ambíciói közé tartozik a Magyar Nemzeti Bank elnöki tisztje és a miniszterelnöki poszt is '' -
9CS
senior tag
Annyit megér, csak a „hurkapálca fekvő úszó” kicsit marketing szagú. Mondjuk 20 darab pecához, inkább egy jó ágas-bogas faág kéne, mint egy spiccbot. Akkor egyből megnőnének az esélyek. Majd meglátom mi lesz a helyi horgászboltban. Az egyszerűbb spiccbot meg régen elég olcsó tételnek számított, viszont azt nem szívesen vinnék, mert összecsukva is minimum 1 méter. Meg nem hiszem, hogy egy (vagy több) nap horgászgatás lesz a programban.
-
DigitXT
félisten
Hát a # nagy LOL lenne kezdésnek (választhatóként lehet tanulni később). Én ''sima'' C-re gondoltam, de elképzelhető, hogy C++ (''az én időmhöz képest'' megváltoztatták a képzési rendszert, és nem olvastam utána).
Szerk: csak bedobtam egy google keresést: [link] ha ennek hinni lehet: C.
Egyébként az alapok megtanulásához nem feltétlen kell objektumorientáltsággal kezdeni.
(Bár tény, hogy aki erre a szakra megy, általában már korábban megismerkedett egy-két programnyelvvel: arra emléxem, hogy a Pascal órák számomra full unalmasak voltak, tényleg az alapokat tanultuk...
) De jó lesz az a C, hidd el...
-
9CS
senior tag
Köszi, az kell hozzá.
A 1430-ra pedig igen, elvileg a felvi.hu már a hivatalos, hisz ott kellett ellenőrizned a pontjaidat, eredményeidet is. Gondolom akkor, az már a 98%, 99 amikor jön a levél, és 100, ha elkezdted a sulit.
Ha el tudom kezdeni, akkor azért nekiindulunk az államira átkerülés lehetőségeinek kifürkészésébe? -
9CS
senior tag
Azt hiszem, holnap beszélnem kell a főnökömmel, hogy mik a lehetőségeim. Biztos örülni fog, hogy teljes munkaidejű diák szeretnék lenni. Majd kiderül csatlakozom e hozzátok, végülis ahogy én ezt a felvételit zúzom eddig, még lehet, hogy valami adminisztrációs hiba miatt kimaradok ebből a körből. SMS-még nem jött, a ponthatárokat néztem csak meg.
-
Ha összejön, akkor az én tantárgyaim ezek lesznek:
energetikai anyagismeret
informatikai rendszerek
matematika A1a - analízis
mechanika
mikor- és makroökonómia
műszaki kémia
2 szabadon választott tárgy, és tesi A.
Akkor a felmerülő kérdéseim:
Minek kell mindenkinek mikrot és makrót tanulni? Amennyire belenézegettem ismerősöknél, ezek rohadt szemét tárgyak (bár biztos sokra fogom még mondani)
A szabadon választott tárgyak mik lehetnek?
Ha jól tudom tesinél is lehet választani sporttevékenységek közül. Úszást ugye lehet választani?
modok: helyesírás
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okos Otthon / Smart Home
- Opel topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Ukrajnai háború
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Filmvilág
- Eredeti játékok OFF topik
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Gaming notebook topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- További aktív témák...
- Eladó Indiana Jones and the Great Circle makulátlan állapotban, számlával, DLC-vel!
- HP ProDesk 400 G5 SFF / i3-8300 - i5-8500 - i7-8700 / NVMe / USB 3.1 / több db / 27% áfás
- Tízmagos Dell Latitude 7430 prémium üzleti szériás laptop i7-1265U Iris Xe ProSupport Plus garancia
- Corsair VENGEANCE LPX 32GB (2x2x8GB) DDR4 3000MHz C15
- Hp Probook 640 G1 szép, újszerű állapotban eladó
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest