- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Amikor reggek nem indul az autó, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bAtt001
addikt
válasz
bandus #10198 üzenetére
huha jött egy válasz: "A HK próbálja elérni, hogy sima 999 - Egyéb kérvénnyel lehessen visszakerülni aktív félévre, ha ez nem sikerülne (nem csak rajtunk múlik), akkor esetlegesen méltányossági kérelemmel lehetséges csak a visszakerülés, de úgy sem biztos.", reméljük a legjobbakat
itt mi vagyunk az egyetemért nem ők értünk
fogalmam sincs miért jó nekik magukat és egy csomó embert szopatni...
-
ma kaptam egy kedves neptun üzenetet, hogy a tanulmányi státuszom aktívról passzvívra került megváltoztatásra, de nem értem miért...
igaz, hogy nem jelentkeztem be, de ezt a szabályt már rég eltörölték, benne van a tanulmányi ügyrendben is, hogy amennyiben a hallgató kurzust felvett, akkor státusza automatikusan aktívra elfogadható. nekem még egy 3 kredites tárgyam van hátra, amit fel is vettem, így végképp nem értem a döntésüket. van ötletetek, hogy mi a bánat lehet ez? marhára nem szeretném, hogy ne tudjak államvizsgázni júniusban... remélem van mód arra, hogy ez minél hamarabb visszakerüljön aktívra, mert ha nem akkor nagyon morcos leszek.
-
M@trixfan
addikt
válasz
Oppenheimer #10194 üzenetére
Ha a Back To The Future Doc tartja fiatalabb kiadásban akkor azt én is csak megerősíteni tudom
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #10191 üzenetére
Érdemes bejárni, kva jó az előadó, meg a tananyag is érdekes.
-
M@trixfan
addikt
válasz
aAron_ #10192 üzenetére
Mennyivel másabb lett volna ha nem szürke minden és olyan lett volna a Q mint a látványterven! Az is tiszta hülyeség, hogy a felső előadó nem üveg tetejű. Az egész épületben alig van természetes fény az oldalsó termeken kívül. Szerintem itt akkora olcsósítások történtek a kivitelezés során, hogy csak na.
-
aAron_
őstag
-
Oppenheimer
nagyúr
Gazdaságpolitika nevű szabvált hallgatta már valaki? Be kell rá járni, hogy meglegyen, vagy hanyagolható?
-
M@trixfan
addikt
Köszönöm mindenkinek! A nagy kapkodás közepette el is felejtettem ott megnézni.
-
JColee
őstag
válasz
FehérHolló #10186 üzenetére
Beiratkozáson is ezt mondták.
-
M@trixfan
addikt
BSC tárgyfelvétel vasárnap éjfélig van, vagy ma éjfélkor jár le? Enyhén szétvisz az ideg...
-
Alexios
veterán
-
Alexios
veterán
-
KMan
őstag
Lehet hogy rosszul emlekszem, de mintha lett volna vmi honlap ahol hasznalt jegyzeteket - tankonyveket lehetet adni venni. Ezt tudja vki esetleg?
Koszi es udv
-
bAtt001
addikt
ha még nem látta volna valaki mivel ver minket jövőre ez a pénztárcakímélő létesítmény [link], máshol fizetni se kell itt meg emelik
-
JColee
őstag
De rohadt jó, még hivatalos felvételi eredmény sincs, de a fiz3 már betelt.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
FehérHolló #10175 üzenetére
Melyik része? Én egyszer voltam 3 hétig, de azóta is állandóan visszamennék. (Vancouver)
-
válasz
FehérHolló #10175 üzenetére
hát akkor már csak annyit mondanék, hogy sok sikert, várjuk az eredményeket
-
válasz
FehérHolló #10173 üzenetére
akkor jól sejtettem, csak megzavart, hogy a neptunos üzenetben nem tüntették fel, hogy msc
kanadában pihenés, vagy munka, vagy ott is maradsz?
-
FehérHolló
veterán
válasz
bandus #10172 üzenetére
Nem, egy évvel előtted kezdtem. Csak nagyon felhúztak MSc közepén, és elhúztam dolgozni teljes munkaidőben. Ami versenyszférában heti 40 helyett inkább 50-60 óra.
Védés is még hátra van, de közepesen nem izgat, majd visszajövök Kanadából.Másfél éves gyakorlatom mondjuk volt már előtte, így egy MSc-t igénylő munkához elfogadták, hogy már csak a diploma van vissza. (Indexmásolatot azért kértek.)
Külföldön meg elég a BSc-s papír a legtöbb helyre, ami érdekel, de cserében kérnek 3 év szakmai tapasztalatot, ami ezek után szintén megvan.DBAtti: Gratulálok!
-
válasz
FehérHolló #10168 üzenetére
te még osztatlanon nyomtad?
-
DBAtti
aktív tag
válasz
"Tisztelt Hallgató!
Tájékoztatjuk, hogy Mechatronikai mérnöki mesterképzési szak (2N-MM0) képzésének tanulmányi státusza változtatásra került. ’Abszolvált’ státuszról ’Diplomát szerzett’ státuszra XYZ módosította 2013.01.24. dátummal."Nekem ilyen jött, de mint látható aránylag könnyen lehet manipulálni is... Lehet tovább kellene küldeni ismerősöknek az ő nevükkel, mikor aktuális
-
JColee
őstag
válasz
Záróvizsga után elég vicces ez a státusz.
Egyébként gratulálok. -
M@trixfan
addikt
válasz
Gratulálok hozzá, milyen jó is most neked! A franc egye meg, nekem is bele kell már húznom, több szakot most már nem váltok, bakker a fiatalságom van benne ebben az egyetemben!
-
FehérHolló
veterán
Tisztelt Hallgató!
Tájékoztatjuk, hogy Villamosmérnöki szak (5N-M7) képzésének tanulmányi státusza változtatásra került. ’Aktív’ státuszról ’Abszolvált’ státuszra [xy] módosította 2013.01.29. dátummal.je-je-je.
[ Módosította: radi8tor ]
-
válasz
FehérHolló #10166 üzenetére
szerintem is, de már megvan mind a kettő
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #10165 üzenetére
dipterv1 az 10.
Szvsz rossz, hogy szét lett szabdalva.
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #10164 üzenetére
nekem 30 volt a diplomamunka, respect the old scool
-
na felvettem én is az egy darab 3 kredites maradék tárgyamat
-
aAron_
őstag
üdv!
egy gyors kérdésem lenne, hátha tud rá válaszolni valaki.
passzív félévesként lehet államilag támogatott okj-s képzésre járni? egymással látszólag ellentmondásos információkat találtam csak, támponttal még nem akartam felvenni a kapcsolatot -
Senhi
aktív tag
válasz
Oppenheimer #10156 üzenetére
Nálam még az első 3 félév összes tárgya és 120 kredit kellett a szakirányhoz (esküdni azért nem mernék rá). Ez elvileg simán teljesíthető.
Szerk: asszem a felvételi átlagok is az első 3 félév tárgyaiból van, szóval átlagot nem igazán tudsz rontani
.
-
JColee
őstag
válasz
Oppenheimer #10156 üzenetére
A szakirány besorolásnál az első X félév jegyeit nézik, ha azokat a tárgyakat már megszerezted, amik kellenek, akkor nem változik a besorolásnál figyelembe vett átlagod. Szerintem.
-
Oppenheimer
nagyúr
Hali! Elsőéves hallgató vagyok a VIK-en (mérnök infó). Gondolkozom rajta, hogy erasmussal kimenjek külföldre tanulni a 4. félévben. Ez befolyásolná valamiben a szakirányválasztást számomra? Mondjuk az erasmus miatti 1 év csúszásom okozhatja azt, hogy ne vegyenek fel arra a szakirányra amire menni szeretnék, mert leromlott az átlagom?
-
vans?
őstag
Nyolcadszorra megy vegig a 30 kiserlet...
-
vans?
őstag
Mar vagy negyed oraja nem tudok belepni. Azert ilyen koran meg nem kellett volna leloni, meg akartam volna meg nezni par dolgot...
-
baluka26
veterán
Ma tárgyfelvétel, a topik meg pang?
-
JColee
őstag
válasz
FehérHolló #10144 üzenetére
Mindhárom matekot serénynél hallgattam, de lehet, hogy nem kellett volna.
bAtt001 Azért mert leírtam, hogy hogy kell megcsinálni, de nem csináltam meg. Ezt lepontozta a javító, a gyakvez meg adott rá pár pontot, hogy meglegyen az írásbeli kettes. Ez arra jó, hogy szóbelizhess. Aztán a szóbeli dönti el, hogy milyen jegyet kapsz. Lehettem volna 5-ös is, csak a serényes anyagot nem tanultam meg. -
Senhi
aktív tag
válasz
mascarpone #10136 üzenetére
Több villanyos kollégával is beszélgettem erről is arra jutottam, hogy a villanyon szerintem valamivel nehezebb illetve másabb a matek. Ott jobban ráfekszenek az analízises részre, függvényekkel, stb. mivel későbbiekben inkább erre van szükségük. Infón ellenben a számítástudomány-os rész a hangsúlyosabb (gráfok, algoritmusok és hasonlók).
Persze infón se mentesülünk a nagyszerű jelek és rendszerek ill szabályozástechnika tárgyaktól, de ezeket úgy is túl lehet élni, hogy nem igazán tudod mit csinálsz.
Ellenben az algoritmuselmélet felér egy bsz3-mal, adatb pedig külön kategóriát alkot a szopórolleren.
-
FehérHolló
veterán
válasz
JColee #10142 üzenetére
Arról ne is beszéljünk, a gyakvezér cseszett bejárni gyakorlatot tartani. Mivel A3-ból nálunk nem volt már GHÁ, Serényhez kerültem, aki az előadásanyag (elmélet) felét a gyakvezérrel adatta le.
A fenti két tényállásból következően a gyakvezér a szóbeli "javítás" alkalmával olyanba kérdezett bele, amit ő nem adott le, majd hümmögve nagylelkűen megadta azt a jegyet, amit az írásbelin összekalapáltam. -
JColee
őstag
válasz
FehérHolló #10141 üzenetére
Én egyes írásbeli után kaptam négyest Matek A3-ból.
Nagyon korrekt volt a gyakvezem, aki szóbeliztetett. -
JColee
őstag
válasz
bAtt001 #10139 üzenetére
Én erre gondoltam "többi ha jól tudom írásbeli de azon lehet megajánlottat szerezni és akkor nem kell szóbelire menned. (na de ez a szóbeli meg ahogy hallottam nem éppen 1 kategória az infóssal)"
Számtudból nem volt megajánlott az én időmben, úgyhogy matekra gondoltam a megajánlott jegyet illetően. -
bAtt001
addikt
válasz
JColee #10138 üzenetére
bsz1-2 rémséges szerintem és nem csak szerintem. annyira hangulatfüggő hogy hihetetlen. buktattak meg engem azért is meg 1 kis feladatot nem tudtam megoldani miután elmondtam az egész tételemet hibátlanra utána a random definíciókat is megfelelően. (mellesleg amikor elmondta a vizsgáztató a megoldást ő is rosszul mondta...) mondjuk a tárgy azért nehezebb vizsgán mint a többi mert abszolút precíznek kell lenni. minden tétel minden szavát tudni kell és érteni is.
-
bAtt001
addikt
válasz
mascarpone #10136 üzenetére
mind2 szak ugyanazt az anyagot fedi le matekból, ahogy linkelted látod is kb. más a számonkérések módja pl. bsz1 bsz2 szóbeli vizsga, valszám vizsga (ha nem imádod a matekot akkor külön móka mind
). villanyon a valszám félévközi jegyes, többi ha jól tudom írásbeli de azon lehet megajánlottat szerezni és akkor nem kell szóbelire menned. (na de ez a szóbeli meg ahogy hallottam nem éppen 1 kategória az infóssal)
kb ennyi jut eszembe most ezekről
-
KMan
őstag
válasz
mascarpone #10128 üzenetére
Mi a f.nak?
Inkabb az energetikust!
-
DBAtti
aktív tag
válasz
M@trixfan #10133 üzenetére
"Arról lehet tudni valamit hogyan mentek GTK MSC-re a haverok VIK után?"
Sajnos nem különösebben, úgyhogy hagyjuk is akár, ami ide vonatkozik, nem kell készpénznek venni.Én a második induló Mechatronika évfolyam hallgatója vagyok, 2006-ban kezdtem BSc-n, és ha minden jól megy most januárban már MSc diplomás dolgozó ember leszek (spórolok nektek a matekkal, egy évet csúsztam). Még eléggé kísérleti évfolyam voltunk. Programozás pl. fejlődött, most már legalább C++-t tanítanak VisualBasic helyett
a MOGI tanszéken (GPK), és a mi jegyzeteink is terjednek tova. De az igai pionírek a 2005-ösök voltak.
Szóval GPK-s vagyok, de főleg MSc-n hallgattam VIK-es tárgyakat, pl.: Lantos - Irányításelmélet, Dabóczi -Beágyazott rendszerek (VIK-en más néven fut, és asszem szakirányon van két félévnyi, nekünk annak az eleje jutott), Vajta - Gépi látás, ETT / nem is tudom a nevét, NYÁK gyártás folyamatáról hallgattunk 5 kreditért, felületszerelt és furatszerelt mókák, levilágítás, stencilezés, stb
Szóval félig belsős vagyok VIK-en. -
M@trixfan
addikt
válasz
DBAtti #10127 üzenetére
Mikor jártál a BME-re, illetve egészen pontosan villanyra jártál vagy infóra? A BME olyan mint a bor, nem mindegy az évjárat
Más volt a helyzet sajnos a bsc előtt és utána. Tanszékek is szerveződtek rendesen. Menedzser szak sem olyan már mint amikor indult, felkeményedett az is.
Arról lehet tudni valamit hogyan mentek GTK MSC-re a haverok VIK után? Ilyen esetben nem korlátoz valamilyen szakmai feltétel, hogy mondjuk X alapképzéses szakirányú kreditnek meg kell lenni?
-
mascarpone
csendes tag
Köszönöm a segítséget. Harmadiknak valószínűleg a műmenedzsert fogom betenni, aztán hadd szóljon
-
DBAtti
aktív tag
válasz
M@trixfan #10125 üzenetére
Szóval kiegészítve és összefoglalva
- nem minden GTK büfé
- minden karnak szaknak megvan a maga nehézsége (mindenkinek az a nehéz, amit neki kell csinálni)"Én inkább azt mondom jobb tanárok vannak szerintem gépészen, jobb előadók."
--> NOTNekem VIK-en volt mindig az az érzésem, hogy minden sokkal rendszerezettebb, megvan egy bevált követelményrendszer, nincs kapkodás, váratlanság, és vannak rendes jegyzetek, ez már magában ösztönzőleg hat. Persze vannak jó és rossz előadók, de az mindenhol akad. Aztán a számonkérés sem volt mindig hibátlan (Gépi látás pl.: 45 perc gyorsírás)... És hát olyan tárgyhoz még nem volt szerencsém, amit mindenki gyűlöl valamiért.
-
DBAtti
aktív tag
válasz
M@trixfan #10125 üzenetére
"Az egy kicsit "You don't say!" feeling, hogy egy szabvál tárgy nem egy EMT. Nyilván nem a gazdstatot vagy a GTK-s mikrót vettétek fel."
Nekik kötelező volt, nekem szabvál... Mindegy, én sem általánosítok, és nem gondolom, hogy az volt a legnehezebb tárgyuk. De nekem is van ismerősöm, aki villanymérnök mellé GTK Msc-t is csinált, és röhögve mesélte hogyan mentek át 4-essel 5-össel (MSc-n) egy-egy vizsgán pár nap készüléssel, vagy jegyet kaptak 4-5 kreditre órára bejárásért(!) - és többek közt kiemelte, hogy már év elején megkapták, mi lesz a vizsgaanyag... mit nem adtam volna ezért sok tárgyból. Persze megint jó lenne tudni milyen szakirányt vettek fel, mit is csináltak pontosan. Itt sem azt kell keresni, hogy milyen egyszerű, hanem hogy mennyivel könnyebb egy villanymérnökihez szokott arcnak.
Ettől függetlenül mint ahogyan írtam, vannak ott is szakemberek, hasznos tárgyak, és lehet rendesen csinálni. A GTK nem azonos továbbá a menedzser szakkal, és én kifejezetten ahhoz csatoltam a mondanivalómat.
(szaktárs MSc-s kollégák minősítették viccnek a menedzser MSc-t)
Azt nem vitatom, hogy van haszna (így kiegészítő képzésnek), de csak menedzserségre jelenleg nem alapoznék. -
M@trixfan
addikt
válasz
DBAtti #10121 üzenetére
Programozni senkit sem tanítanak itt. Elmondanak egy minimális vázat és mindent magadnak kell felszedni önerőből, különben sajnos óriási szívásnak néz elébe az ember. Szerintem jobban jár a kolléga ha már ezt rögtön tudja. Ugyanez vonatkozik a kütyükre és bármire ami nem elméleti és nem az iparba kell. Jó ezzel már az elején tisztában lenni, hogy ez egy teljesítmény menetelés lesz és akkor még az a jobbik eset ha megvan a stabil haladás. Infón amúgy szerintem a társaság 15-20 százaléka autista valamilyen szinten, úgyhogy "brace yourself".
Az egy kicsit "You don't say!" feeling, hogy egy szabvál tárgy nem egy EMT. Nyilván nem a gazdstatot vagy a GTK-s mikrót vettétek fel. Az biztos, hogy a GTK-s tárgyak nagyobb része csinálható meg könnyebben az érthető anyag és a korrekt számonkérés miatt, de azért csak az látja ezt rendesen aki ide jár. Milyen lenne ha én a gépészeket kezdeném büfézni mert a legtöbb órán amire beültem anno legjobb barátomhoz csuklóból megértettem az összes feladatot és még ki is tudtam volna számolni utána, pedig villanyon néha "nem tudom milyen rendezvényen" vagyok? Én inkább azt mondom jobb tanárok vannak szerintem gépészen, jobb előadók. Infósként és GTK hallgatóként nem tartom túl szerncsésnek ezt a "büfézést". Több mérnök barátom is, akik hamarabb megtalálták magukat az életben és végeztek, bizony csinált gazdasági végzettséget is.
-
-
DBAtti
aktív tag
válasz
baluka26 #10120 üzenetére
Még hozzá tartozik: ajánlanám az UTI tanszéket (mi nem nagyon szerettük, mert nem mérnöki tárgyak jöttek tőlük), de Dr. Andor György pl. feketeöves előadó, és szakember, tőlem jár neki a respect.
és nem csak én vagyok így ezzel:
http://markmyprofessor.com/tanar/adatlap/3827.html -
DBAtti
aktív tag
válasz
mascarpone #10118 üzenetére
én is úgy látom/ hallom, hogy a villanymérnök nehezebb az infónál, azt gondolom főképp fizika, elektro, szabályozáselmélet amiből jóval többet kapnak, de ezt nem belsősként mondom.
Programozni pedig őket is rendesen megtanítják. Hogy egy infós a végén mennyivel tud többet progból, azt nem tudom.
De kütyüzéshez beléphetsz a SEM-be, és máris mindegy milyen szakon vagy, lehet tanulni egy csomó dolgot (bár először érdemesebb csak a törzsanyagra koncentrálni, nehogy elkallódjon az ember).Re: (#10120) baluka26
Ebben a büfé dologban sajnos azt kell mondjam lehet valami, csináltam pár szabvál. tárgyat, ami menedzsmenten kötelező... a többi mérnök kollégával nem nagyon szakadtunk, ahogyan mondjuk szerintem a GTK-sok sem. Inkább úgy látom ilyen kapcsolatteremtő képzés, lehet járni bulizni az elit gyerekekkel, mert idő van rá. No offense.
A meglátásod egyébként jó, ezzel a gyakorlat + munka dologgal, vagy vegyél fel olyan tárgyakat mellé, amik tényleg hasznosak, és még magasabb skilleket adnak menedzsmentből, azt is lehet csinálni feketeöves szinten, nem tinglitangli módon. A lényeg, hogy ne kallódj el, és kezdj valami hasznosat a szabadidőddel, ha úgy érzed túl sok van. -
baluka26
veterán
válasz
DBAtti #10116 üzenetére
Érdekes dolgok ezek. Nekem műszaki menedzsmentet is úgy állították be, hogy büfén simán átmegy az ember. És nem mondom azt, hogy megszakadok, mint egy VIK-es (nem is lenne ahhoz tehetségem), vagy akkora szopi, mint GPK, de a fennmaradó energiámat megpróbálom gyakorlatba fektetni majd következő félévben, és valahova elmenni 4 órásban dolgozni.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
mascarpone #10118 üzenetére
Én infós voltam, de szerintem villany nehezebb. Persze ennek valószínűleg alkati okai vannak: én nem érzem annyira a fizikát, mint azt villanyon nyomják. Lehet matek valamivel több infón, villanyon meg fizika, elektro, ilyenek. Főleg villamosmérnökökkel dolgozok együtt, s elég gyakran tudnak úgy beszélni, hogy nem tudom miről van szó.
Lehet tudnék én is ilyet tenni velük, de ahhoz kéne meg 1-2 szószátyár informatikus.
-
mascarpone
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
Akkor marad elsőnek a villamosmérnöki szak, utána beteszem az infót és ennyi.
Engem kimondottan az elektronika, a kütyük érdekelnek, de valamennyire szeretnék megtanulni programozni is.
Az info és a villany között van nehézségi különbség ? Villanyon nincs annyi matek, mint infón? -
KMan
őstag
válasz
DBAtti #10116 üzenetére
Igazad van. Mecha helyett gepelemeket akartam irni. A mechanika ugyanolyan huzos...A gep2 6 kredit 2 nagy hazival, egy csapagyazas es egy fogaskerek hajtomu. Az irasbeli es a szobeli vizsga is kulonbozik. Az aramlastan is 5 kredit, a vizsga teszt, irasbeli, szobeli, van kb 12 ZH aramlastanbol.. Ja es ne felejtsd el az utolso utani megprobaltatast, az ATG-t. Na vannak, akik 3-4 felevre is beragadnak vele...
Minden tisztelet a mechatronikasoknak is es minden BME-s nek ugy altalaban..
Mondjuk szerintem abban egyetertunk hogy nagyon nehezek ezek a karok, a gpk, vik, ksk.. -
DBAtti
aktív tag
"...minden tekintetben konyebb. MAtek, mechanika, stb.. s. tb."
Itt meg kell védjem a mundér becsületét: az általad hozott példákból az én évfolyamom ugyanazt kapta mechanikából (értsd MM tanszék), mint a gépészek, matekból pedig az előadók különbözősége adta a difit, mi pont azt hallottuk, hogy a gépészek matekja valamilyen szinten egyszerűbben van/ volt számonkérve, de valószínű ez ilyen mások fikázása önfényezésre jellegű emberi gesztus mindkét irányból.
Ami könnyített volt: gépelemek 1-2, jóval egyszerűbb házikkal (emlékeim szerint azonos elméleti vizsga). Áramlástanból nem volt pl. labor (de ugyanazt a vizsgát írtuk, csak beugró nélkül !!!, és kevesebb is járt 2 kredittel), aztán hőtan megint egyezik, bár már lehet csináltak azóta szeparált gyakorlatokat, ott is eléggé gyakvez függő volt minden, de szak szerint nem volt osztva.
Ami azt hiszem a gépészeknek nincs/ más formában van az a digitelektro és analóg elektro, szenzor és aktuátortechnika, hasonlók, cserébe gépészen keményvonalasabb (vasközelibb) tárgyak vannak. Az informatikai képzés sajnos egyik helyen sem fényes.Én azt gondolom mindenkinek az a könnyebb, amit a másik csinál
-
KMan
őstag
válasz
mascarpone #10110 üzenetére
A mechatronika es gepesz kepzes nagyon hasonlo. Kozos eloadasok, hazik, tantargyak. Megis a mecha egy "picivel" minden tekintetben konyebb. MAtek, mechanika, stb.. stb.. persze amivel nehezebb az az elektronika / iranyitstechnika resz, az a gepeszeknek konyebb.
Ahogy mondtak.... Ha mondjuk egy mechatronikat elvegezni ~80% megterheles, inkabb tedd ra azt a +10% ot idoben energiaban penzben (bukott kreditek
) es menj gepesznek.. vagy tegyel ra meg 10% ot es akkor menjel a villanykarra
-
JColee
őstag
Diploma minősítésnek van valamilyen jelentősége a későbbiekben?
-
FehérHolló
veterán
válasz
Öcsém mindjárt elvégzi a mecha msc-t.
Inkább válassz a villany és a gépész közül, többre mész. Ne keverd.
Az informatikai képzésük pedig a siralmas kategória alatt van. -
concret_hp
addikt
válasz
schönherzes körökbe akárki beléphet (jó ez túlzás, de majdnem
)
-
mascarpone
csendes tag
Sziasztok,
tudnátok mondani valamit a mechatronikai szakról ? Interneten rákerestem és nem írnak rosszakat róla, de konkrét dolgokat nem tudtam meg. Ha jól veszem ki, ez egy gépész+villany kombó egy kis informatikával ? Milyen állást lehet ezzel a végzettséggel találni ? Itt is visszakerestem, de csak annyit tudtam meg, hogy dangerzone fórumtársunknak a tanszék nem segített a szakmai gyakorlatban
Ráadásul reális ez a 450 pont ? Mérnök szinten ez kicsit sok.
Illetve tagja itt valaki Schönherz Elektronikai Műhelynek? A bemutatkozó, illetve az ARM/Elektronokiai alapozó tanfolyam elég jónak tűnik. Ide az elsősök is jelentkezhetnek "előképzettség" nélkül? Milyen a társaság? -
garga01
őstag
válasz
M@trixfan #10107 üzenetére
Ez ilyen nemzetközi egyetemi hálózat, és elvileg a társegyetemeken (Magyarországon, és külföldön is) fel tudsz rá csatlakozni. Hszk-s mail címmel meg hszk jelszóval talán mennie kell, de mikor bevittem utoljára a laptopom, elfejetettem kipróbálni
Telefonnál meg Symbianra kell vmi tanusítvány vagy driver ehhez a WPA-Personal titkosításhoz (Windows7 alapból támogatja, XP viszont nem)
-
KMan
őstag
Tenyleg nincs jelszo, f sz vagyok..
Azert eleg sokan online vagytok igy vizsgaidoszakban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest