- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
válasz
concret_hp #9097 üzenetére
Szghálók, OpRe is ott voltak nem? OpRe beugrók azért szerintem szerezhettek kellemetlen emlékeket sokaknak. Emlékszem volt egyszer valamilyen memória írással kapcsolatos kérdés, ahol igaznak kellett jelölni két egymást logikailag kizáró választ...
-
Senhi
aktív tag
válasz
concret_hp #9097 üzenetére
Érdekes, nekem különösebben nincs gondom az iit-vel, tőlük van eddig a legtöbb 5-ösöm
. Nekem mostanában a mit-tel kapcsolatban vannak fenntartásaim. Szakirányon igencsak gecók.
Ja és a tmit is a tegnapi irü zh után (80% bukott) elmehet a p*csiába.
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #9096 üzenetére
szglab3 szglab4, pt ami most nemtom mi, úgy nagy hirtelen, én önlaboztam is dkovacsnál az is 1 köcsög, emlékeim szerint aki a szart tartotta az is iit-s, jelzem inkább az emberekkel volt bajom, akik ezeket csinálták, nem a tárgyakkal. szirmayval meg konkrétan semmi bajom nincs, bár kétségtelen, hoyg a grafika a legnagyobb szopás az infós képzésen.
jah a gyorsésgépíró tanfolyamnak is beillő MI vizsga is beugrott, bár tadeus konkrétan egész rendes csóka, meg még valami kapcsán találkoztam iit-s doktoranduszoknak, hát kb. úgy jöttünk el, hoyg fejlpvés mindnek
-
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #9095 üzenetére
Hát a Grafika gondolom mélyebb nyomokat hagy. De van valami más baj is vele?
-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló #9093 üzenetére
iit-t az infósok többsége sem szereti
-
JColee
őstag
válasz
FehérHolló #9093 üzenetére
Kösz
Villanyos vagyok én is (legalábbis leszek, ha minden igaz). -
FehérHolló
veterán
Előre hangsúlyozom, hogy csak a villanyos vonalról tudok valamit mondani. Továbbá az ismereteim sem teljes-körűek, csak a saját véleményeim+tapasztalataim írom le.
IIT szerintem nagy szívás. Pénz nem sok van, egy 5 forintos ellenállás tanszéki számlára való beszerzésre már gond, az IC-ket inkább saját zsebből veszi az ember általában. (Ha elfüstölsz egyet, akkor meg kinyírnak.) Viszonylag maradiak mikrokontrolleres ágon, olyan 10-15 évvel le vannak maradva. A PLC programozás és a szabályozástechnika viszont egész korrekt szinten és minőségben folyik. Nagyon kevés együttműködés van külsős cégekkel. A hallgatókkal ápolt viszony merev és elég távolságtartó.
AUT-tal semmi bajom. Van pénz, a tanárok/phd-sek vevők az újdonságokra. Nagyrészt szoftveres irány. Kicsit talán jobban erőltetik a Linuxot, mint kellene, de sehol nincs kolbászból a kerítés. Rengeteg vállalati kapcsolat. A hallgatókat engedik kibontakozni, talán túl sok szabadságot is adnak.
MIT szintén jó. Pénz szintén van. Bár témaválasztékában kötöttebb, akármilyen témát választasz, nagyon jól ért hozzá az, aki kiírta. Hardver/szoftver arányban változatosabb, mint az AUT. Csak szoftveres, csak hardveres téma és az arany középút is létezik. Közepesen sok céges kapcsolat+project. Itt azért jobban megfogják a hallgatókat, mint AUT-on.
Ha nagyon vacillálsz, érdemes körülnézni, hogy az adott tanszéken milyen a témaválaszték. Egyrészt ki tudod választani, hogy téged mi érdekel leginkább, másrészt ez elég sokat elmond magáról a tanszékről is.
-
JColee
őstag
válasz
FehérHolló #9091 üzenetére
Mondanál róluk valamit pár tőmondatban? Én is beágyon filózom, de jól jönne egy kis plussz infó.
-
Cicero
őstag
válasz
FehérHolló #9088 üzenetére
Szakirányod mi volt BSc-n? MSc-s választás csak jövőre lesz?
-
Cicero
őstag
Látom jó a kapcsolat itt mindenki mindenkit gyanúsítgat
Amúgy nagyon off, csak igazából gólyatáborban nem figyeltem a sok lúzer senior-ra, szóval hányad félévtől is van szakirány? 5.? Akkor nem lesz egy kicsit zsúfolt a félév?
-
Cicero
őstag
válasz
FehérHolló #9083 üzenetére
Amúgy ha szabad kérdeznem te melyik karra, szakra jársz? Hányad éves vagy?
-
Cicero
őstag
válasz
FehérHolló #9078 üzenetére
Nem földművelésből élünk
Legfeljebb határvédelem, ha a vezetéknevemből indulok ki, de semmi több.
A parasztot úgy értettem, hogy se anyum, se apum nem doktor, diplomás, nagypapa is szép reményű orvosként indult, aztán kicsapták és elfelejtett erről szólni a szüleinek majd' 4 éven át.
Így van, ahogy sok neves fizikusnak és feltalálónak is "parasztok" voltak a szülei. Bár ez engem nem nyugtat meg -
FehérHolló
veterán
válasz
Korcsii #9080 üzenetére
A 2009-es belvíz valóban nagy gáz volt, de hosszabb távon érdekelt volna a dolog. Azon felül persze, amit a médiában hallok, mert oda/hozzájuk az emberek csak sírni mennek, hogy milyen rossz. (Jó példa, hogy a szőlőtermés soha nem jó a média sugallatában, mégis jobbnál jobb borokat iszom XY évjáratból és tájegységről.
)
Nem politizálás akart lenni. Egyszerűen egy olyan info, ami valószínűleg hatással lesz a következő 3-5 évünkre.
A véleményem pedig pártfüggetlen, mivel még tudtommal egyik ellenzéki párt sem reagált rá.Szóval magán, nem droid.
Másrészt egyszer számolgattam. ~3 év alatt visszatermeli egy BME-n (MSc/ötéves képzésen) végzett ember a tanítási költségét SZJA formájában, és ebben nincs benne az ÁFA (több pénzből többet költesz, és több ÁFA-t fizetsz). -
Korcsii
őstag
válasz
FehérHolló #9078 üzenetére
ha nézed a híradásokat, szerintem egyértelmű: ha nem áll víz alatt a fél föld a csatornák elhanyagoltsága miatt, és ha nem fagy el (az arra érzékeny) termés/virág/rügy, ja és nem veri el a jég, nem sül ki, nem dönti fel a szél,és még jó áron meg is veszik a termést, azért meg lehet belőle élni valahogy
szerk: politizálni meg nem akarok, de ha a szüleim befizették már az adót, hogy tanulhassak, ne kérjék már vissza utólag... vagy akkor adják vissza nekik is... értem én, hogy a háttérben az a lényeg, hogy kvázi befektet az állam a taníttatásunkba, de...
-
FehérHolló
veterán
Van itt egy remek cikk: [link]
Vagy biztosítsanak a végzett szakembereknek megfelelő munkaviszonyokat itthon, vagy ne csodálkozzanak, hogy kimegy az emberek fele külföldre. (A szűkebb egyetemi ismeretségi körömbe tartozó emberek kb. 80%-a fontolgatja, hogy kimenjen elég hamarosan külföldre dolgozni.)
-
FehérHolló
veterán
Teljesen offként, a saját látóköröm szélesítése céljából megkérdezném, hogy a földművelésből mostanság mennyire nehéz megélni? Akár úgy, hogy bérelt földet művel az ember.
Egyébként nem jelent semmit, hogy "paraszt" származású vagy, attól még lehet affinitásod akármi máshoz is. -
FehérHolló
veterán
válasz
concret_hp #9076 üzenetére
Hát attól függ, hogy milyen OKJ..
Van értelmes is, elenyésző számban.Szakemberen pedig az XY szerelőt, ácsot, kőművest, hasonlót értettem, nem a gyorsíró droidot, vagy a médiatechnológus-asszisztens OKJ-t.
-
Cicero
őstag
válasz
FehérHolló #9073 üzenetére
Nem veszem, épp egy ilyen üzenetre/szövegre vártam már valakitől, kár hogy nem élőben kaptam meg.
Paraszt szülők paraszt gyereke vagyok, nem gondolok (főleg mostanra) sokat magamról de azt tudom hogy ha odateszem magam valamire azt végig is csinálom. Az odatevés hiányzott, ha nem is az elejétől de a vizsgaidőszak kezdetétől biztos. Azt viszont tényleg nem akarom hogy kettessel átbukdácsolt, villanyszerelőnek is rossz mérnök legyen belőlem.
Pár helyre beadtam már önéletrajzot, remélem nyárra lesz valami elfogadható, stabil meló. Lesz egy kis időm ülni ezen. Agysorvadás ellen meg nyelvtanulásra gondoltam (spanyol), BP-n ha jól láttam sok lehetőség van rá szerencsére.Retrospektívben volt osztálytársak döntöttek jól, akik maradtak 2 év OKJ-n és majd kitalálják hogy legyen. Amíg ők szakmát, én nyomort szerzek magamnak. Csak tapsolni tudok.
-
bpx
őstag
alássan jelentem, hogy a tegnapi nappal számomra véget ért a félév (nincs már semmilyen vizsgám)
köv. félévben 4 kredit szakmai választható + 2x2 kredit gazdhumán hülyeség választ el az msc diplomától (na meg persze a diplomamunka megírása) -
FehérHolló
veterán
Ne vedd kioktatásnak, de szerintem kicsit jobban el kellene gondolkodnod azon, hogy mit szeretnél csinálni később az életben (=mivel szeretnél pénzt keresni). Azzal nem leszel kisegítve, ha ugyanezt eljátszod egy másik karon, de azzal sem, ha az energetikát végül sikerül végigszenvedned. Még talán azt is érdemes fontolóra venni, hogy az országban a mérnökökön kívül még hatalmas hiány van jó szakemberből is.
-
Cicero
őstag
válasz
agymenéses #9068 üzenetére
Nem azért mennék energetikára mert az bármivel is egyszerűbb (és tényleg nem: hőtan, statika, gépszerktan véres lehet), hanem mert jelenleg úgy gondolom jobban lefedné az érdeklődésem (vik-en is csak vet jöhetett volna szóba) Ma találkozok oktatási felelőssel, meglátom mit mond. Átvételi szabályzat szerint úgysem fognak átvenni, mivel előző félévben 2.5-nél jobb ösztöndíjátlagom kellett volna legyen. Jelenleg pedig a szükséges kredit megszerzése is lehetetlennek tűnik számomra (ugyanazok a vizsgák lesznek amiket előző félévben is buktam), elfogyott a motivációm és magamban is óriásit csalódtam.
-
concret_hp
addikt
ja az nem is egyetemista, aki nem kívánja a .... az egészet néha
-
agymenéses
csendes tag
Szerintem ezen majdnem minden egyetemista átmegy, vannak mélypontok és hullámhegyek.
Aki nem, annak grat, tényleg. Ők a krém krémje.
Ez egy ilyen műfaj, Cicero. Menj be a támpont irodába, ott segíteni fognak, tudják milyen ez. Ha meg tényleg így döntesz, az átjelentkezésben is segítenek. Bár azt kétlem, hogy az energetikai mérnöki "egyszerűbb" lenne.
Üdv, agy. -
Cicero
őstag
Éppen?.. Nem akartam semmiféle finnyás kis pöcsnek látszani, úgy látszik mégis sikerült
Szerintem egész tisztán kifejtettem mik a problémáim, jelenleg reménytelennek tűnik hogy bent maradjak, elfogyott minden motivációm.
Még azt is leírnám hogy csalódtam a felsőoktatásban, de hát ki nem? -
FehérHolló
veterán
Áh, csak a szokásos.
1. Aki elérte az aláíráshoz szükséges minimum pontot, annak a sorsáról (=mehet-e vizsgázni) az óralátogatások száma alapján dönt. Teljesen korrekt.
2. Elmondása szerint nem válaszol a hallgatói e-mailekre, mert ez nem levelező, hanem nappali tagozat.
3. Nem tart pótZH-t, csak fizetős pótpótot. Erről a KTH-t is tájékoztatta.
4. Pótlási héten tart kötelező jellegű előadásokat. -
JColee
őstag
válasz
FehérHolló #9060 üzenetére
Most éppen miért állat?
-
FehérHolló
veterán
Szakirányon kívül is van 3 tárgy, ami foglalkozik villamos gépekkel. Az való igaz, hogy BSc-s szakirányon együtt van a villgépek és az elosztó rendszerek.
A döntésed meg teljesen megértem.A kérdéseddel meg szerintem fordulj egyik oktatási felelőshöz e-mailben, vagy keresd fel a kth-t, esetleg a támpontot.
-
Cicero
őstag
na valakinek valami? Jár valaki energetikára közülünk?
-
Cicero
őstag
válasz
FehérHolló #9060 üzenetére
Tudom hogy van, azért jelentkeztem villamosmérnöknek
Csak közben rájöttem, hogy az odáig tartó úton meg olyan tárgyak vannak amik teljesen hidegen hagynak. És igen, nem tetszik a hangulat.
Nem mellesleg VET-en csak MSC képzés alatt (villamos gépek és hajtások asszem)
Valaki valami konkrétumot erről az átjelentkezésről? Ha június 26-ig beadom a kérelmet, a szeptembert már kezdhetem energetikán? Mi a folyamata egy ilyen átjelentkezésnek? Van újra felvi-pont számítás?
-
Cicero
őstag
valaki aki jártas ilyenekben meg tudná mondani, hogy más karra az átjelentkezés hogy történet? Vagy újra be kell adjam a felvit?
-
Cicero
őstag
no, szerintem én itt hagytam ezt
-
-
válasz
CsiguszMaxim #9053 üzenetére
GT3 tanszék <3
Amúgy ma egy örömteli napot zárok: meglett a dinamika aláírásom a pótzhval
Viszont a holnapi nap már kicsit szomorúbb lesz: a mérés jelfeldolgozás ZH után közvetlenül lesz a hőtan I. zh, szóval nem nagyon tudok tanulni mérésre... Hőtan a szakosodási feltételem, így azt meg kell húznom :S
-
CsiguszMaxim
senior tag
Tudom kicsit merész kérdés de nincs valakinek valamilyen anyaga vagy jó tanácsa ehhez a feladathoz? Egy porszívó az áldozati termék és már egy jó ideje keresgélek a neten de minden link valami értékesítési forrásra mutat. Igazából valamiféle minta jönne nagyon jól vagy egy részletes leírás a gyártási folyamatról illetve kész termékről.
Előre is köszönöm
-
Cicero
őstag
jelek 1, 2. zh hihetetlenül nagy szemétség volt. gratulálok!
-
Ez szörnyű lesz... Kalappal minden kedves gépész sorstársnak
-
bpx
őstag
válasz
ittakary #9047 üzenetére
utolsó hét?
szokásos BME (Beledöglesz Mire Elvégzed) hangulat
összes tárgyam félévközis, nincs egy vizsgám sem
és az egyik ha nem sikerül (Adatbiztonság), az kerek 1 év csúszás...
én már szelektálok, hogy mi az, amit nem fogok megcsinálni, és mi az, amivel érdemes/muszáj foglalkozni ebben a maradék időben -
Szurkoljatok, holnap dinamika pót
-Zeratul-: Pontosan... Fogy a lelkesedés, de mostanában egy konstans leszarom állapotban vagyok: robotüzemmódban tanulok :/
Jövő hetetek milyen lesz?
-
vans?
őstag
Hetfon hatkor kezdodik a moka sracok.
Mar akit erint meg.
-
bpx
őstag
na hát pont erről beszélek
adatbiztonság zh
tanultam egy csomót, emiatt volt olyan is amire nem jutott idő
a feladatokhoz hozzá se tudtam szólni, szóval mindez felesleges volt
tiszta ideg vagyok...
ha ez a rohadt tárgy nem sikerül, az pont 1 év csúszás a diplomával, miközben már szinte minden megvan hozzá... -
Korcsii
őstag
válasz
Daneeka #9037 üzenetére
VIK-ről elég sok helyen kikötnek az emberek... én eddig BMF-ről (ÓE) tudtam, hogy sokan oda mennek át... biztos van különbség a kettő között, mert szerintem másért nem hagynák itt ezt a jó társaságot... én is úgy vagyok, hogy vagy BME-VIK, vagy semmi... kivágnak, visszajövök (azért ezt nem szeretném bebizonyítani
)
-
Daneeka
senior tag
SZE (győr, Széchenyi István egyetem) info/villany karja milyen lehet a BME-hez képest? Pár félév BME után sokan ott kötnek ki, ezért gondolom, hogy könnyebb lehet talán?
-
JColee
őstag
válasz
concret_hp #9035 üzenetére
Fizikából sztem korrekt volt a pótzh, én nem éreztem nehezebbnek.
-
Cicero
őstag
-
Cicero
őstag
fizika 1 zh bukó... pót zh aranyszabály remélem erre is vonatkozik, akkor meg nem tudom mi lesz..
-
P00By
nagyúr
Van itt negyedéves VBKssssss?
-
agymenéses
csendes tag
Sziasztok,
tudja valaki mikor lesz szeszkultúra zh? -
neduddki
nagyúr
HI!
Mayer Zoltan hidrigenes oraja: 2011.04.06. 14:15-tol QB104
csak harkore edeklodoknek:- )udv
neduddki
-
Cicero
őstag
Eldöntöttem, nem megyek. Tudom én azt 4-esre: magamnak meg nem kell ezt bizonyítsam. Inkább ráfeszülök már most a 2. zh-ra és igyekszem összehozni egy jobb jegyet abból is.
Akkor viszont pipa leszek, ha könnyű marad a pótzh is
-
bpx
őstag
válasz
Korcsii #9019 üzenetére
na igen
én ezt úgy csináltam, hogy volt ugye a beugró, amit beszedtek miután letelt az X perc
bejelentették, hogy aki úgy érzi nem sikerült neki, az nyugodtan elmehet, páran elkezdtek pakolászni és kimentek
én meg azt hittem van valami a szünet, és tök lazán elüldögéltem ott, majd leesett hogy már a 2. rész is ki van osztva... -
Cicero
őstag
Azért írtam hogy eldől még a dolog. Van 3 napom kitalálni mi legyen, tegnap leültem megoldani a másik csoport feladatait és nem igazán ment
-
bpx
őstag
válasz
Korcsii #9016 üzenetére
mi haverral prog1 vizsgán szintén 3-ast kaptunk, és teljesen fel voltunk háborodva, hogy mi az hogy csak 3-ast kaptunk, mikor mi mindent tudtunk, meg különben is tudunk programozni (haha
)
aztán én hagytam annyiban, ő meg elment, hogy majd javít, és a következő vizsgán megbukottaztán kikönyörögte, hogy akkor már mégiscsak legyen 3-as az előző vizsga alapján
-
Cicero
őstag
Most voltam megtekintésen, 2 pontot figyelmetlenségből vesztettem (4R helyett R-et írtam), így buktam a 4-es jegyet... szerintem újraírom, de ez majd még eldől...
-
Cicero
őstag
válasz
concret_hp #9010 üzenetére
jah lehet.. elektrotechnikából érettségiztem ezért gondolom hogy az első zh nem volt egyáltalán nehéz. Elmegyek megtekintésre megnézem miket szúrtam el, de szinte tuti hogy a nagy feladaton csúsztam 8 pontot, mert paraméteresen kellett felírni és az nagyon nem megy.
Senhi: valahol nincs fent az a zh?
-
Senhi
aktív tag
-
Cicero
őstag
jelek zh 3-as lett. Menjek pótra javítani?
-
Korcsii
őstag
ISO9001 ha már a 9k nem jött össze
hú, jó hosszú a topikunk
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Poco F5 Pro 256GB/12GB RAM Black, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- 27% - Samsung G8 Odyssey OLED 34 Monitor! 3440x1440 / 175Hz / 0.03ms / FreeSync! BeszámítOK
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB Awesome Graphite, Bontatlan, Új, 0 Perces, Szürke, 1 Év Garancia
- Samsung Galaxy A56 5G 128GB Awesome Graphite, Bontatlan, Új, 0 Perces, Szürke, 1 Év Garancia
- LG OLED 77 G1 4K Smart TV 120hz, 195cm