- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bAtt001
addikt
válasz
Jhonny06 #10385 üzenetére
hát igen eléggé benne vagyok az egyetemben csak nem tudtam h mire lehetne ezt használni. de akkor beadom és mostantól úgy figyelek mintha kés lenne a torkomnál minden percben. valahol nekem 1 alkalom ragadt meg de lehet nem igaz, a fizetést kibírom azon ne múljon. köszi a választ holnap el is intézem aztán reménykedem
-
M@trixfan
addikt
válasz
Jhonny06 #10239 üzenetére
GTK-val kapcsolatban nem jól látod a helyzetet. Magyarországon ma a BME és a BCE adja a legjobb nevű képzést ezen a téren. Nagyon esélyes a BCE beelőzése a nem is olyan távoli jövőben. Bizonyos álláskora itthon az egyetem jobban számít mint az eredmény. Ezzel az ember nem találkozik, csak bizonyos helyekre egyszerűen szelektáltan keresnek. Bizony ha BME-ről jössz akkor "vasalva van a téma". Haverok is jelezték vissza akik eldumáltak a HR-es kollégával, hogy mi a céges "policy" (Morgan Stanly, Accenture), de pl. a Heti Válasznak is volt felsőoktatási mellélete ahol legutóbb ez konkrétan le is volt írva.
Az, hogy mennyire idegtépő és borzalmas tud lenni az itt tanulás egy másik lapra tartozik. Meg az is, hogy itthon sajnos a mérnöki munka robotolás/forint aránya elég nagy és ezzel nem azt mondtam, hogy nem keresnek normálisan a mérnökök. Visziont ha csak pusztán a GTK-VIK kezdőfizetési különbséget nézném pénzügyileg akkor a franc vesződne itt a VIK-kel.
-
concret_hp
addikt
-
briganti7
csendes tag
válasz
Jhonny06 #10021 üzenetére
Maradjunk annyiban, ha az ország gazdasági helyzete annyit romlott volna az elmúlt x évben, mint oktatásé, akkor már rég államcsőd lenne. Az oktatás minősége sokkal meredekebben zuhan, mint amit az ország gazdasági állapota alapján várható. Abba ne menjünk bele, hogy miért nincs az országnak pénze, de szerinted az rendben van, hogy ebben a kis országban 70 felsőoktatás intézmény működik és állami pénzt is kapnak, miközben a szakképzésben normális gyakorlatra már nem futja ?
JColee: Igen, ezek a 2013-mas számok.
-
briganti7
csendes tag
válasz
Jhonny06 #10018 üzenetére
24 éves vagyok, sehol nem vagyok bent
. Jövőre jelentkezem majd és meglátjuk, a pontszámom talán elég lesz.
Igen csak tavaly és tavaly előtt nem négyszázat vettek fel, hanem hatszázat..
Egyetemek pénzügyi helyzete meg egyre szarabb lesz, ugyanis most már azt a kevés pénzt sem ők fogják kezelni, hanem NEFMI..
Oktatás már elég régóta csak romlik, nem csak most kezdtünk el foglalkozni vele..Érdekes elolvasni az indexen az érettségizősök cikkjét. Hihetetlen miket írnak. Természtesen művészeti, meg az olasz szakre szeretnének menni.[link]
"B. Rékának is teljesen kizárt, hogy diákhitelt vegyen fel. „És ezzel nem csak én vagyok így...Inkább keresek egy olyan szakot, ami nem annyira érdekek, mint hogy csődbe verjem magam, mielőtt még elkezdenék rendesen dolgozni” - mondja, pedig már most is dolgozik, és elrettenti, hogy a tescós kollégái között többen is vannak, akik harminckörüliek, és még mindig fizetik a diákhitelt."
Szóval már oda is diploma kell ?
-
Acsifun
aktív tag
válasz
Jhonny06 #9953 üzenetére
Igen, Pécs azért mert az a közelbe van. Csak hallani sok mindent, van olyan tag aki BMEröl kibukott, Pécsen az átlaga 4,5. Nemtudom, hogyvan ez, nemmondom hogy tanulással nemtudnám megcsinálni ezt csak igazán kevés a motivácio, olyan emberekkel vagyunk körülvéve hogy néha tökön szurnám magam a helyükbe. Ugy néznek mint a nagyra nőtt ovodások
azt az öltözéket és a hozzátartozo viselkedést mégcsak utánozni sem lehet...elhaladva a Q elött ahogy az I felé érek ez nagyon durván látszik...Mindemellett odavernek matekbol
ez az amit soha nemfogok megérteni.
-
janos666
nagyúr
válasz
Jhonny06 #9949 üzenetére
Azóta sikerült összerakni a naptáramat. Egyébként ez már a harmadik hét és jövő hétfőn lesz az első ZH-m.
És amúgy a 6-ból 3 tárgyra teljesen igaz, amit mondtál. Egyiket sem elsőre veszem fel, így eszem ágába sincs megjelenni az órákon, csak a ZH-n és a feladatleadásoknál. De nem is ezeken paráztam, mert mindig ugyan az a követelmény, vagy ha mégsem, akkor egyszerű találni valakit, aki tudja ha változás van.
A másik három tantárgyam miatt paráztam, amit először vettem fel, és nem ismerek ott senkit (másod szakirány lesz, hogy ne mindig csak ugyan azt a hármat vegyem fel) és ebből jelen voltam az első előadásokon, de akkor épült a terem, csak székek voltak, így nagyon visszhangzott, és a lehetséges 35-ből voltunk vagy 30-an az első 20 percben, de aki már menni készült az végig a nyári élményeit mesélte a szomszédjának, ami a visszhangos teremben összebúgott a szomszédban zajló kopácsolás és fúrás/flexelés hangjával, teljesen elnyomva a lehajtott fejjel a papírjuknak mormogó előadókat (mind doktorandusz, többségük életében először tart órát). -
törölt tag
válasz
Jhonny06 #9790 üzenetére
Én legalább az első évben rájöttem, szerintem ezért még nem érdemlem meg a máglya általi halált. Még csak 19 vagyok csupán egy évet dobok el, ha a GTK mellett döntök. Sokan már eleve úgy mentek egyetemre, hogy éveket rostokoltak OKJ-n meg egyéb csodákon.
Egyébként a villamosmérnök szakma is igencsak eltér attól, amit a szórólapokon,egyetemi újságokban, neadjIseten nyíltnapokon lát az ember. A csapból is a high-tech oktatás folyik, aztán mikor bekerül a levesbe szembesül a szomorú valósággal. Ne érts félre, a régi eszközökkel is tökéletesen lehet mérni, megfelelnek oktatásra, csak nem olyan érdekesek, mint amilyennek kikiáltották.
Én a kezdetektől fogva gazdasági képzésre szerettem volna járni, csak az eszeveszett ponthatárok miatt nem vettek volna fel államira. (Budapesten, nívósabb intézménybe). Ezért maradt a villanymérnöki, mert jól fizet,elismert, és akkor még azt hittem, hogy érdekel is. (Van köze pl a fizikához).
-
törölt tag
válasz
Jhonny06 #9788 üzenetére
Szerintem ezt ne kezdjük itt is.
Én nem csodálkoznék azon, hogy valaki olyat akar tanulni, amiből meg is tud majd élni.
Igen, nagy váltás, én már átgondoltam. Egy év után rájöttem, h a villanymérnökség nem nekem való, és annak semmi értelme, hogy végigbukdácsoljam/kettesekkel átmenjek a vizsgákon. Úgy én is el tudnám végezni, de nem akarom, mert max seggnyaló lehetek egy ilyen indexxel. -
-
-
vans?
őstag
válasz
Jhonny06 #9606 üzenetére
Elkepesztoen ostoba ez az uj torveny igy ebben a formaban. Nyilvan eddig tul sok "kozgazdaszt" meg jogaszt kepeztek, de ez a 250-es es 100-as limit elkepeszto. Fogalmam sincs, hogy par budai vallalkozo-kolykot kiveve ki fogja tudni kifizetni ezeket az elepeszto koltsegeket. Arrol meg, hogy ki kerul be allamira, ne is beszeljunk. Szerintem tolunk (Gyorbol) az eddigieknel jovan tobben fognak az ingyenes(!) becsi felsooktatasba menni... Ertheto is. Ja, aztan meg ottmaradnak majd, gond egy szal se... Ja, meg igy meg tobb olyan ember fog probalkozni a mernoki szakok elvegzesevel, aki mocskosul antitalentum, semmi affinitasa nincs hozza, de nem tud jobbat kitalalni, es bolcsesznek azert megsem akar menni ugye az eloiteletek miatt.
-
-
woolwich
tag
válasz
Jhonny06 #9537 üzenetére
"Attól függ, hogy ezen kívül hova tudnál bekerülni."
Ez az amit én sem tudok. A tavalyi ponthatárokat hiába nézem idén minden emelkedni fog, de a BME inkább tűnik elérhetőnek, ami az államilag támogatottat illeti.
Másrészt abban is bizonytalan vagyok, hogy megérné e fizetni mondjuk azért, hogy bekerüljek a Corvinusra vagy annyival nem járnék jobban, mintha mondjuk a műszakira mennék államira? -
-
FehérHolló
veterán
válasz
Jhonny06 #9313 üzenetére
1. Azért az 51 vs ~30 teljesítendő kredit között is elég nagy különbség van.
2. Előtte már egyszer visszautasította ugyanez a bizottság a teljes idős munkára való hivatkozását.
3. Akkor sem vette komolyan, amikor nem dolgozott. ([link])De nem is ez a baj, az egész ott bukott el, hogy a BME-t szerény véleményem szerint nem lehet úgy elvégezni, hogy mindig csak másban keressük a hibát, amikor valami nem jön össze. Persze, szar, köcsög ez az egész intézmény, de ezen már szerintem max a negyedik félévig túlteszi magát mindenki.
ÓE-ről meg annyit, hogy egyik ismerősöm és volt munkatársam úgy végezte el ott az MSc-t és a PhD-t, hogy mellette napi 10-12 órában dolgozott. Mondjuk nem teljesen értem, hogy emellett hogy csinált "kutató munkát" és oktatási tevékenységet, de mindegy. A lényeg, hogy elfogadták neki.
-
td
senior tag
válasz
Jhonny06 #9149 üzenetére
Nekem mondhatod, hogy "kb. mint egy érettségin", mert az egyrészt elég rég volt, másrészt akkor sem kellett angoloznom, mivel az egyik helyen felvételit írattak belőle.
De azért el tudom képzelni persze.
Viszont akkor a téma a BME-n az a beszélgetős részhez ÉS a képhez is kapcsolódik? Vagy az utóbbi már független attól, hogy mit húztál témának?
Családtagok basszus... Mit lehet arról 7-8 percig beszélni...? (Elképzelem a szitut, meg azt, hogy elkezdek röhögni az egészen.
)
Egyébként, ha jól sejtem, az origót tartják a legnehezebbnek, és ez már régen is így volt, de szerintem ott anno elég rendesek voltak, legalábbis teljesen másra számítottam annak alapján, amit terjesztettek róla.
-
bdav
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lexus, Toyota topik
- VoLTE/VoWiFi
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- World of Tanks - MMO
- Milyen széket vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest