- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Amikor reggek nem indul az autó, küzdelem az ólomszulfát ellen
- eBay-es kütyük kis pénzért
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
válasz
FireKeeper #11795 üzenetére
-
peter9228
aktív tag
válasz
FireKeeper #11795 üzenetére
De nem is az a gond. Szeptembertől fogok csak a BME-re járni, és gondoltam akkor addig használom a 90 napos próbaverziót, aztán szeptemberben aktiválom. Csak nem tudom melyik verziót tudom majd aktiválni, a simát, a Pro-t vagy az Enterprise-t. Vagy van külön egy negyedik, "student" verzió?Köszi, akkor a Pro verzió kell nekem!
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
peter9228 #11794 üzenetére
a dreamsparkos windowsnál minden változathoz amit kiveszel, külön kulcsot kapsz, ezeket elvileg két gépre rakhatod fel, viszont azt hiszem nem lehet minden változatból kivenni, pont emiatt (tehát vehetsz ki 7-et és 8-at is, de asszem ha 8-ból kivetted a magyart, már nem engedi kivenni az angolt)...
a campusos viszont tudtommal BME-s IP-vel regisztrálható be, akár VPN-en keresztül is. hogy azokból hányat haszálhatsz, és egy verziót hány gére rakhatsz fel, nincs tippem. -
peter9228
aktív tag
válasz
Oppenheimer #11793 üzenetére
Igen de a Windows 8-nak 3 változata van: sima, Pro és Enterprise. Gondolom csak az egyiket tudom aktiválni vele.
-
-
peter9228
aktív tag
Sziasztok!
Ha jól tudom ingyen adnak a hallgatóknak Windows licencet. Pontosan melyik verzióhoz? A héten veszem meg a laptopomat, gondoltam felrakok rá egy 90 napos próbaverziót, amit majd szeptemberben aktiválok.
Szerk.: BME-VIK, mérnök infó szak.
-
Cicero
őstag
Egy kis csemege. A kommentekbe is olvassatok bele!
-
gergobaby
aktív tag
Üdv. srácok
Mennyi a kollégiumi térítési díj évközben a Schönherzen?
Köszi,
Üdv. Hajós -
Livius
őstag
válasz
koxkids #11782 üzenetére
Áramkörtervezés az absztrakciótól a realizációig
És erről valami infó?Igazából az I2C és barátai, meg hozzá valamilyen busok verilogos implementációja érdekelne ebben a témában.
-
Cicero
őstag
Kedveseim!
Kérdés lenne nyelvi tárgyakkal kapcsolatban:
-Alapból, ha jól tudom 10 nyelvi pontom van?
-Ezek a nyelvi pontok költhetők el kettesével vagy hármasával csoport méretétől függően a 0 kredites "Nyelvi alapoktatás tárgyai" tárgycsoportban lévő tárgyakra?
-Francia kezdőről ki mit tud? Egyelőre csak 13-as csoportokat látok kiírva, ez most a nagy vagy a kicsi? Kicsiben szeretném kezdeni...
-Ha valaki hallgatott itt bármilyen franciát, és emlékszik a tanár nevére, írja már le a véleményét róla, mert itt egyelőre négy néni közül választhatok, de semmit nem tudok róluk - férfi jobb lenne. -
Livius
őstag
válasz
FireKeeper #11773 üzenetére
Az EET oldalán nem találom ezt az órát, helyette a Mikroelektronika óra az, ami a laborjaival ilyesminek néz ki, és itt még a Verilogba is bele van kedzve az utolsó laborokon.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Vasinger! #11770 üzenetére
hát ezen is majd betojtam a röhögéstől. nevetséges hogy évek óta ez van minden alkalommal.
Livius: van egy olyan, hogy Elektronikus eszközök tervezése, asszem ez a tárgy neve, két kredit, EET, jó arcok csinálják, egyszerű kis műverősítős kapcsolást lehet megvalósítani IC-n a laborban. ha érdekel a mikroelektró vagy a gyártástechnológia, vedd fel mindenképp.
-
Livius
őstag
válasz
neduddki #11769 üzenetére
Kösz a Duna és hasonlókat, de ezekről már hallottam, és ilyen nem érdekelne.
A virtuális műszerekről hallottam, fel is venném, ha ebben a félévben is lenne és órarendben is jó lenne. Eddig pedig minden félévben volt, legalábbis amíg vissza tudom nézni Neptunban, de most nincs.
Digitális szűrők
Erről mit tudtok? A Neptunban kiírt "Minimum fő: 8" mennyire szokott komoly feltétel lenni az induláshoz? Egymagam nem sokra fogok menni, gyanítom. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
FireKeeper #11767 üzenetére
Másik videó: link
-
neduddki
nagyúr
válasz
Livius #11768 üzenetére
HI!
Konfliktus kezles amig Kremer Andris tarotta zsenialsi volt, azota nem tom:- (
Gyogyfurdok igaiz feludules:- )
Galalntai Zoli szerintme zsenialis Talamanyokbol is
Kornygazd Zold papirt is szeretik kint, de mongyuk az nem bisztos hogy Nkedudv
neduddki
p.s. SzolgKozl: holnap hajnalban 6:30-6:35ig bekentett aramszunet I-Q
-
Livius
őstag
Hello!
Szabadon választható tárgyakat keresnék, a VIK-ről. [link], [link] Tudnátok ebből a két listából olyanokat ajánlani, amik a "best-buy" kategóriák? Nem a bemegyek és megvan a kettes érdekelne, hanem hogy esetleg minőségi oktatása legyen, egy jól felépített tananyaggal és hozzá megfelelő követelménnyel, szóval legyen értelme bejárni, és azt a tudást hasznosítani a számonkérésén.Továbbá érdekelnének olyan órák amik ezekről szólnának az alapoktól:
Matlab Simulink (nem a Matlab numerikus része)
LabVIEW
Verilog/VHDL
Minden ami Jelfeldolgozás vagy numerikus módszerekBSc, MSc óra egyaránt érdekelne!
-
FireKeeper
nagyúr
-
.:Koska:.
csendes tag
válasz
Cicero #11723 üzenetére
Ismerős, ilyet szokott csinálni. Sajnos a gépész sziltanon is ez van. Mátrixokat nem tanuljuk még akkor amikor már eléggé kellene. De ezek főleg csak az elméleti levezetéseknél jöttek elő. Szakirányon pl a zh-kon lehetett használni órai jegyzetet. Legdurvább az volt amikor sziltan előadás után kiküldött egy emailt, hogy átnézte az összes katalógust és ezeknek az embereknek nem egyeztek meg az aláírásai, végül itt is rendes volt mert lehetett reprodukálni az aláírásokat és így már elfogadta.
Igen idén csináltam.
Energetikai és környezetvédelmi mérések tárgyat ismered? Vagy Dr. Bereczky Ákosról tudsz valamit?
-
neduddki
nagyúr
HI!
szolg kozlemeny: jul2 es 4. 7:00-7:30 tervezett aramszunet 4en 14:00-14:30 szinten, erintett az I-Q, tuske miatt
udv
neduddki
-
bpx
őstag
válasz
Oppenheimer #11759 üzenetére
lehet, nálunk ezt még mellékszakiránynak hívták, bár semmi jelentősége nem volt
-
Oppenheimer
nagyúr
Nem tudok dönteni két szagirány között. Olyat lehet, hogy elmegyek az egyikre, és szabválnak a másiknak 1-2 tárgyát veszem fel?
-
Livius
őstag
"Állapot: Várakozás szabad helyre..."
Az itt számolt kísérletek vajon tényleg valódi belépési próbálkozások? Nekem 50 perc alatt 560. kísérletre se lépett be.
-
JColee
őstag
válasz
FireKeeper #11744 üzenetére
Nagyon bejön neked ez a "rape train".
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Oppenheimer #11746 üzenetére
nekem úgyis csak vizsgakurzusos tárgyaim vannak +1 ami rendes, de ott mindegy mit veszek fel mert nem kell bejárni gyakra, úgyhogy good guy greg leszek és nem fárasztom a rendszert.
amúgy is asszem van tartozásom szóval ha akarnék se vehetnék fel most még
-
NyxNyxNyx
addikt
basszus bejutottam a tárgyfelvételbe és kiikszeltem véletlen. És mindezt kétszer
mondani se kell már nem férek be
-
FireKeeper
nagyúr
hajrá az utolsó alkalmakra akinek még maradt. én holnap villenergezek, de asszem ebből csak kármentés lesz (mmint hogy ne kelljen befizetni a távolmaradási pézt
)
-
bAtt001
addikt
válasz
Oppenheimer #11742 üzenetére
persze vizsga maradt rám már csak, de ettől féltem a legjobban és nem hiába, mondom 5 nap tanulással benézek miújság de úgyse sikerül, hát már a beugrón visszatáncolt Sándor... mondom oké akkor még 9 nap tanulást rá és lesz valami esélyem és így lettem 4es
-
bAtt001
addikt
jövök énis dicsekedni kicsit
minden tárgyat megcsináltam a félévben, jövőre maradt 1 szakirányos labor és a szakdolgozat aztán pápá bsc végre
jó kis félévem volt, szoftlab4, szoftlab 5, grafika, adatbé + szakirány, önlabbal mindennel, de túléltem és a legjobb félévem volt az egyetemen
-
tonyrulez
őstag
Kármánba szociális alapon bekerüléshez mekkora átlag kell? Tanulmányi alapon úgy hallottam 3,7, gondolom így egy kicsivel kevesebb.
-
Cicero
őstag
bandus mit szólsz ehhez?
én nagyon fognám az oldalam, ha tényleg leállítanák
-
Cicero
őstag
válasz
.:Koska:. #11722 üzenetére
Adamo engem csak "Mechanikából" tanított. Az ilyen ömlesztett stat+sziltan - a Betti- meg Castigliano munkatételek már bele sem férnek, nagy szomorúságomra - energetikusoknak. Az előadásai kifejezetten jók voltak, követhető és világosan magyaráz; lelkiismeretes ürge, egyszer körbeküldött egy neptun üzenetet, mert már nem emlékszem, de talán a másodrendű nyomatékoknál valamit fordítva mondott - egyáltalán, hogy jegyzi meg, hogy mit mondott az ea-n? Otthon leül, és azon gondolkodik miről beszélt már n-edjére? Egy baj van a tárggyal, hogy hamarabb oktatják, mint a matek A2-őt, ezért a feszültség tenzoros része kicsit mindfuck így elsőre.
Amúgy én is letudtam a félévet. Villenerg hármas lett végül, de a neptun kibaszott velem: 4,2 lenne az ösztöndíj indexem, de valamiért a 40 felvettből (6 ebből áthozott <ergo + mikmak vikről> ) csak 36-ot ír teljesítettnek és így 3,8. Ez mitől lehet?...
Ja amúgy ösztöndíj indexet, hogy kell számolni? Mert már abban sem vagyok biztos.
.:Koska:. Kalort idén csináltad?
-
.:Koska:.
csendes tag
válasz
Cicero #11670 üzenetére
Legalább Kalorikus gépekre már elfelejtették azokat a négyzetek, meg a megajánlott jeggyel egy jó tárgyat csináltak belőle...
Mecha szigó is típuspélda, szóbelin úgy hallottam Adamo sem nagyon kemény. Csernák akiről hallottam, hogy 40-50 percet is simán beszéltet majd megbuktat. Én Szabó Lászlónál és Hénap Gábornál voltam anno, ők rendesek voltak. -
FireKeeper
nagyúr
basszus megszűnt a gyakornoki pozíció ahova mentem volna... na asszem itt lesz az ideje előszedni a kapcsolati tőkét, és intézni valami mást
-
tototos
addikt
válasz
Oppenheimer #11716 üzenetére
Nálunk a gyakornokok 800FT/órát keresnek bruttóban. Ebből 16% az adó.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
concret_hp #11717 üzenetére
Most nyáron egy kis cégnél dolgozom, ahol jól fizetnek, de nem látom a hosszútávú fejlődési lehetőséget. Borzalmas a software process, a mentorom meg nagyon gányolva kódol. Ide visszajöhetek jövőre is, és dolgozhatnék itt majd msc mellett, de valszeg egy nagyobb vállalathoz mennék inkább. Az itteni fizetésből biztos ellennék (1500/óra) heti 20 órával is, de máshol sztem nem adnak ennyit kezdoknek. Vagy igen?
-
concret_hp
addikt
válasz
Oppenheimer #11716 üzenetére
egy hálózsák + napi 3 szelet zsíroskenyér?
simán ki kell jönniede nyilván erősen függ attól, hogy mihez értesz igazából
-
Oppenheimer
nagyúr
Gyakornoki/részmunkaidős állásban msc mellett mennyit lehet keresni? Mondjuk heti 20 óra munkával számolva? Kijön belőle egy értelmes albérlet + kaja?
-
neduddki
nagyúr
HI!
ki lopta el a fazist?:- (
udv
neduddki
p.s. eddig 1 monitor:- )
-
tototos
addikt
És igen, megvan ez a kibaszott ropi. Már csak egy diploma2 és védés köv félévre. Végre vége ennek a fosnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Raspberry Pi
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Apple MacBook
- Gigantikus leépítéssel építené újra az Intelt a cég új vezére
- EA Sports WRC '23
- Lexus, Toyota topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Macbook air m4, 1 hetes új, 3év garancia
- JÁTÉKOS Dell 15 NVIDIA 2gb Intel core i5-7200 8gb ddr4 256gb ssd win11 Magyar bill VILÁ
- Playstation 4 Pro 1TB CUH-7116B - Kontroller - 7 Játék - Frissen karbantartva - HÁZHOZ IS!
- GAMING LEGION 17col 144HZ RTX 2070 8gb i7-8750H 16gb ram 500gb ssd Win11
- Core i7 Gamer PC: -8Gb Videokártya -16GB RAM -RGB ház -6 hó garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W dokkoló (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest