- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
Új hozzászólás Aktív témák
-
geckowize
őstag
válasz
peter9228 #10985 üzenetére
1. Kolesz
A kolesz kétféle lehet, ha VIK-re mész: vagy SCH, vagy TTNY. Az előbbi fényévekkel jobb, az utóbbi egy kalap szar, akkor már inkább albérlet.
Én mind3-on túlvagyok, 1. félév TTNY, aztán 2,3,4: SCH, majd 5. TTNY megint és ezután döntöttem úgy, hogy valahogy összekaparom abérletre a pénzt, minthogy ebben a szocreál munkásszállóban rohadjak meg 40 percre a sulitól, ahonnan 10 percenként jár a 33-as...
Nem elég, hogy 4 ember van összezárva egy kis szar szobába, ahol minden bútor minimum 50 éves és leharcolt szar (hűtő alapesetben nem jár a szobához!), hanem aki pl nem tud úgy tanulni, hogy ketten dotáznak a harmadik meg filmet néz, zenét hallgat és/vagy pofázik, akkor a tanulóba kimenvén szembesül azzal, hogy vagy valaki éppen azért vette ki a tanulót, hogy gyertyafényes vacsorával lepje meg kedvesét (true story), vagy azzal, hogy valamilyen haveri csoport a zhjuk előtt szépen bemegy és végig hangosan pofázva tanul, vagy pedig szimplán az ingerszegény életből jött, stréber, szandálzoknis igénytelen, south park wowos részben lévő wowkockára emlékeztető "képződmények" akkor jönnek rá, hogy óvodából nem volt elég és a folyosón rohangálva, visítozva, majd a tanuló közelében élik a TTNY híres, legfőbb pozitívumaként emlegetett, színvonalas közösségi életét.Egyébként mégha komfortérzetben a schönherz 100x jobb, tanulásban azért annyival nem. Például mikor sok mindenkinek van zh-ja, alig lehet üres tanulót találni, de legalább nagyobb a terem és nem egymás pofájában ültök. Persze ha oda is bejönnek többen egyvalamit tanulni és pofáznak, akkor sajnos ugyanolyan idegesítő lesz.
Most biztosan páran le fognak hurrogni, hogy milyen béna vagyok, hogy nem tudok tanulni egyrészt a szobában, miközben járkálnak, zenét hallgatnak, mindenszart csinálnak, másrészt a tanulóban ha pofáznak. A válaszom, hogy akármennyire is erőszakolom meg magam, nekem a koncentrációhoz csönd kell és kész. Más lehet, hogy a gép előtt ülve, zenét hallgatva, filmet nézve, aknakeresőzve, mással beszélgetve olvassa a diákat és sikerül a zh-ja, de én nem vagyok ekkora géniusz, elnézést.
Valamint a schönherzben 2 hetente van buli a földszinti nagy teremben, úgyhogy ha 2-3, esetleg 4. szintre osztanak be, akkor eléggé lehet hallani a ducduccot. (én a 3.-on laktam 2 félévet, és ott igencsak átment a falakon a zene).
Párszor volt olyan, hogy kiakadtunk szobatársaimmal (és egy pár normálisabb emberrel) egyetemben, méghozzá olyanokon, hogy valaki hajnali 1kor kurvahangosan trombitál (másnap 8kor zh-nk volt, úgyhogy mi annyira nem röhögtünk ezen a "viccen"), ezt szóvá is tettük a koli levelezési listáján és elkezdődött egy flamewar arról, hogy "ez nem apáca zárda", meg "menjen albérletbe aki nem tud közösségben élni" (ezt annak aki elégedetetlenkedett, hogy miaf*sznak kell trombitálni ilyenkor)... És persze az volt a kifogásuk a trombitálást viccesnek tartó, gondolom ebben partnerkedő egyedeknek, hogy "miért nem jössz személyesen és szólsz, de gáz vagy, hogy levlistán powerkodsz..."
Ezek biztos azok a gyökerek, akik mindenféle közösségi pontból bentmaradnak koliban, de az átlaguk 1,00 alatt van és az egyetem előtti életükben nem bírták kiélni magukat, így hát, mint a ttny-es esetben, ezek is úgy érzik, hogy most végre kiélhetik magukat, mert találkoztak a többi fajtársukkal.Sajnos semelyik koliban sem lehet az efféle a dolgokat elkerülni, de nekem 5 félév alatt már tele lett a tököm azzal, hogy senki nem tud a másikra tekintettel lenni, a tanulás és alvás néha nagyon problémás volt, így albérletben folytattam tovább.
Abból a szempontból amúgy jó a koli, hogy gyorsan lehet infóhoz jutni, pl valami problémád van, egyből oda tudsz menni valami ismerőshöz a szobájába, személyesen, hogy "nézz már rá lécci", de engem ez a lehetőség közel sem kárpótolt a fenti negatívumokkal szemben.2. Bekerülés, kikerülés
Igen, bekerülni szerintem nagyon könnyű, bentmaradni nehéz, de azért nem teljesíthetetlen, a mi évfolyamunkban, akit ismerek az 2. félév végén a (jelenleg már nem létező) n*15 kredites szűrő miatt úgy esett ki, ha tényleg telibeszarta az egészet és/vagy elitta az agyát, vagy pedig egyszerűen túl nehéz volt neki, nem arra számított, mint amit kapott.Átlagos hét nincs, van a szorgalmi időszak kezdetétől az első ZH-ig tartó idő, az a "boldog békeidő"
(kb október közepe volt nálunk mérnök infón), utána viszont általában minden hétre jut legalább 1 ZH, ami eléggé lefoglalja az embert, te dolgod, hogy hétköznap suli után tanulsz rá, vagy pedig hétvégén, vagy mindkettőn.
3. Fizika
Nekem Pacher Pál volt az előadóm (másik csoportnak Gimesi vagy ki), lehet ő már nem tanít, órára esetleg csak Magic Karcsi kísérleteirt volt érdemes bejárni. Én nem jártam be, helyette olvasgattam a Hudson-Nelson féle 1000+ oldalas könyvet, gyakon próbáltam figyelni. Kicsit többet kellett volna belefektetni, vagy kellett volna hozzá érzék, gusztus, de én csak bemagoltam a gyakfeladatokat, meg a kiegészítős mondatokat amik ZH-n/vizsgán voltak és valahogy átcsusszantam. -
wmarci
senior tag
válasz
JColee #10988 üzenetére
zsambek
A németes képzésnél tényleg az a jó, hogy kevesebben vannak, nincs akkora tömegoktatás. Én kb 3 hetet jártam erre, nem azért mentem át magyarra mert nehéz volt megérteni a nyelvet, hanem mert mindig 8-ra kellett bejárni. Az is igaz hogy többet ér a diplomád (de csak német cégeknél). A vizsgák meg zh-k mind németül vannak és hát az elején azt mondták, hogyha ha nem tudod németül elmondani akkora mondhatod magyarul is. Hát azért ez nem igazán így van.
-
peter9228
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
A "mennyit kell tanulni" kérdés tudom hogy szubjektív, nehéz rá válaszolni. Azért marad egy kis szabadidőtök mellette?
Egyébként bekerülni szerintem is nevetségesen egyszerű. Legalábbis a 370-es ponthatárnál. Infóból leérettségiztem, van egy nyelvvizsgám, így duplázással 220 pontom van. Tulajdonképpen egy 75+%-os matekérettségi, és megvan a tavalyi ponthatár. Az a közép matekérettségi meg... kb. óvodás szint.A Robonaut-ot azért kérdeztem, mert kértem volna egy kis segítséget ehhez: [link]
tototos
Hogy érted, hogy Orosz idejében? Már nem tanít a BME-n? Youtube-on belenéztem pár előadásába, és nagyon tetszettek. -
Dolby
senior tag
válasz
JColee #10988 üzenetére
Mert mi az? :-P
Amúgy igen, szerintem sem lehet ennyire minősíteni egyik szakot sem, én is dolgozok már 2. év óta (igaz emiatt a suliban sem haladok túl gyorsan), de infóra sokan érkeznek úgy, hogy szeretnek gép előtt ülni, ezért reménykednek hogy majd ez jó lesz nekik nagyon... Egyébként sem érdemes azt nézni, hogy a szakokra járók mennyire céltudatosak, ez teljesen egyén függő, és simán lehet bárki az összes céltudatos között az egyetlen béna, vagy a sok céltudattalan között a kiemelkedő xDZsambek:
Több értelme van annak, ha megnézed a tárgyakat, és ha van elképzelés arra vonatkozóan hogy milyen munkát szeretnél, akkor az ahhoz igazítod a szak kiválasztását. Ha semmi elképzelés nincs a munkával kapcsolatban, akkor nézd csak a tárgyakat, mert szvsz olyat tanulni 3+ éven keresztül ami nem különösebben érdekel, csak azért hogy aztán a valószínűleg szintén hasonló munkát elvállalhasd nem sok értelme van. -
zsambek
aktív tag
válasz
Oppenheimer #10991 üzenetére
Koszi szepen azert!
Van itt olyan, aki esetleg nemetes?
-
zsambek
aktív tag
válasz
Oppenheimer #10981 üzenetére
Szia.
Szivem szerint az info jobban erdekel engem, mint a villamosmernok. Esetleg neked a nemet kepzesrol nincs valamilyen velemenyed / tapasztalatod? Megeri, nem eri meg?
Koszi szepen,
zsambek` -
JColee
őstag
válasz
A harmadéves infósok pedig már annyira tudják, mit szeretnének csinálni, hogy azt se tudják, mi az a referencia szerinti paraméterátadás.
Nem túl reprezentatív a mintád, természetesen az enyém sem.peter9228 Haverék indultak rajta.
A "mennyit kell tanulni egy héten" kérdést mindenki felteszi, és úgy sem lehet rá értelmes választ adni. El lehet végezni az egyetemet, csak akarat kérdése.zsambek Német képzésnél tényleg az a jó, hogy kevesebben vannak, és jobban figyelnek rájuk illetve a hallgatók egymásra. Egyébként szerintem nem annyira előnyös, mint amennyire gondolják.
-
tototos
addikt
válasz
peter9228 #10985 üzenetére
Szia.
Szerintem a koli teljesen rendben van. Nem muszáj a szobában tanulnod minden szinten vannak külön tanulószobák. Nyílván van olyan amikor az ember nem jön ki a lakótársaival de ezt is biztos meg lehet oldani.
Szerintem is igaz, hogy bekerülni semmiség, a bent maradni már nagyobb kihívás. Igazából annyit tanulsz amennyit te szeretnél, vannak akik zh előtti napon felkészülnek és átmennek, vannak akiknek erre több idő kell.
Én nem robonauton, hanem a Formula Student versenysorozatban veszek részt évek óta.
A fizika már szerintem jóval egyszerűbb mint régebben( Orosz idejében). -
peter9228
aktív tag
Sziasztok! Én is kérdeznék párat, amit a nyílt napon elfelejtettem. A kolesz mennyire jó? Én kicsit félek tôle, hogy sokan nem veszik majd komolyan, és nem tudok majd tôlük tanulni. De ugyanakkor ott tudnánk egymást segíteni.
A nyílt napon említették, hogy bentmaradni nehezebb, mint bekerülni. Ez mennyire igaz? Egy átagos héten mennyit kell tanulni? (persze úgy értem, hogy bejárok az órákra és oda is figyelek)
A kérdéseim a mérnök infóra vonatkoztak.
Más: van köztetek valaki, aki indul(t) a robotautós versenyen?Szerk.: Mennyire nehéz a mérnök infón a fizika?
-
tototos
addikt
válasz
Abszolút nem unalmas az elektronika és a beágyazott rendszerek. Én infósként beágyazott rendszerekhez fejlesztek C-ben, sőt még hardver schematikot is terveztem BSc és MSc alatt. Eléggé keresik a beágyazott eszközökhöz értő embereket főleg az autóiparban.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
zsambek #10979 üzenetére
Én másodéves infósként már tudom, hogy milyen területen szeretnék dolgozni, merre szeretnék tovább menni, és van előttem egy világos jövőkép. Ugyan ez nem mondható el annyira egy másodéves villamosmérnökről. Például mondtam villanyos haveromnak, hogy van most egy jó kis szoftverfejlesztői állásom, ahol a cég igyekszik bevonni a munkába. Erre az volt a reakciója, hogy Ő még azt se tudja mi lesz belőle. Ezt meg is tudom érteni, annyi unalmas dolgot tanulnak, mindenféle digitális technikára épülő szarokat, meg beágyazott rendszereket, rém unalmas lehet.
Szóval az én véleményem az, hogy menj infóra, de szíved joga dönteni, hogy mit szeretsz. Ha jobban érdekelnek a villanyos tárgyak, akkor menj villanyra. VIK wikin megnézegetheted őket.
-
zsambek
aktív tag
válasz
JColee #10978 üzenetére
Hat igazabol eloszor a villamosmernok, mernokinformatika, mechatronikarol szeretnek velemenyeket hallani. A mechatronikatol azert idegenedek el egy kicsit, mert szerintem az mar tulsagosan osszetett, erhomamsajat velemenyem szerint nehezebb lenne elhelyezkedni vele, de hat ki tudja mi lesz 5 even belull...
szoval leginkabv a villamosmernok es a mernokinfo osszehasonlitasa erdekelne, velemenyek. Illetve en hallottam sok jot a nemet kepzesrol, jobban odafigyelnek rad, mert kevesebb ember van, illetve, h a munkaeropiacon jobb lehetosegeid vannak, igaz ez?
Valaszokat elore is koszonom,
zsambek` -
zsambek
aktív tag
Szakokkal kapcsolatos véleményt itt kell kérni? Vagy van erre külön topik?
-
bAtt001
addikt
válasz
albert8 #10974 üzenetére
kolik elég közel vannak egyetemhez, majdnem a szomszédban kivéve a tétényit az kb 40 perc is van, én schönherzben voltam ahonnan az suli gyalog 5-10 perc volt és most albérlet meg a schönherz mellett van 3 percre szóval így is gyalog járok iskolába. előtte pedig félórára laktam albérletben az sem volt vészes igazán. mondjuk előtte 5 évig vonattal jártam be gimibe szóval ez nekem már megváltás volt, 5 percenként buszok nem kell órákat várni ilyesmi
-
albert8
veterán
válasz
bAtt001 #10973 üzenetére
Az tuti!
Egyébként, ha itt tartunk, hogy szoktad meg a sok utazgatást minden nap? mennyire van közel a koli? Voltam már párszor fent, de akkor még nem volt igy feltúrva a város emlékeim szerint. Ha albérletre kerül a sor az tuti elég messze lenne, szóval ezért érdekel főleg.
-
Spam123
tag
Valaki aki ért az UML-hez tudna egy 10 percet segíteni, rám írna privátban?
Köszönöm előre is!
-
gergobaby
aktív tag
Nyíltnap túlélve
Aranyos csoportvezetőnk volt, de remélem hogy az előadók nem olyan "bénák" mint akik a laborbemutatókat tartották néhol -
albert8
veterán
válasz
Vasinger! #10967 üzenetére
Az kemény
Igen egyébként koli, albérlet okés lenne, de annak még nem néztem utána rendesen. Viszont kaja meg az esetleges szoba elég magas árat adna valszeg.
A másik a debreceni amin gondolkozom, de még ott nem volt nyiltnap. Viszont az ugye közelebb van és a papir, ha jól értelmeztem ugyan az a végén. A BME-n a tanitás minősége talán ami tényleg ottvan. -
vans?
őstag
válasz
albert8 #10965 üzenetére
Es akkor irany a nyiregyi foiskola?
Na de tenyleg, 3 ora vonatut. Sok szaktarsam van onnan es a kornyekrol.
-
wmarci
senior tag
válasz
Oppenheimer #10959 üzenetére
-
gergobaby
aktív tag
Holnapi nyíltnapra érdemes vmit vinni?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Oppenheimer #10956 üzenetére
Nem rossz ötlet, én is erre gondoltam!
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Oppenheimer #10954 üzenetére
Nekem is már csak az van hátra. Mielőtt még élesbe beadom valakivel leellenőriztetném 1-2 sörért cserébe, nem tudsz valakit, aki biztosra vágja ezt?
-
Oppenheimer
nagyúr
Egész jól haladok a szofttech házival, már csak az algebrai axiómák, a context és a dfd diagram van hátra.
-
Cicero
őstag
még élek, és nagyjából virulok. jelenleg nő + bme a felállás, hát nem igazán marad energiám a nap végére, de nem panaszkodok
-
Dolby
senior tag
válasz
Oppenheimer #10948 üzenetére
kódtechre az a tapasztalatom, hogy ha a zh előtti gyakorló órára bemész, és azokat a feladatokat megérted, az rengeteget segít a felkészülésben. Általában az első zh-n elég hasonló feladatokat ad fel.
-
bAtt001
addikt
válasz
Oppenheimer #10946 üzenetére
ha nem változott a tárgy 2 év alatt akkor elég sztem, de legyen 4 és akkor kényelmesen
-
bAtt001
addikt
válasz
Oppenheimer #10944 üzenetére
csak meg ne bukj sima zh-n.... pótzh sokkal nehezebb, pótpótról meg az a legenda járta nálunk h lehetetlen
-
bAtt001
addikt
válasz
Oppenheimer #10940 üzenetére
kódtech zh a kedvencem, bejártunk előadásra nem volt valami hasznos, aztán zh előtt 3-4 nappal leültem megnézni a régi zh-kat aztán láss csodát 5öst írtam
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Oppenheimer #10940 üzenetére
És hogy aludnál akkor, ha az első ZH-t pótolnod kellett, mert nem tudtál rá eleget készülni magánjellegű probléma miatt és ha a holnapit bukom akkor a tárgyat is?
Lassan nekem is kéne feküdni.
-
Oppenheimer
nagyúr
Holnap SZAR ZH és nem tudok aludni, mert állandóan a szakirányátlagom, az elkészítendő szoftech házi, az 1 hét múlva esedékes kódtech zh, és az jár az eszembe, hogy hogyan osszam be az időmet. Az ügy pikantériája, hogy lett egy "állásom" szoftverfejlesztő gyakornokként egy cégnél, és a héten kétszer is Bemegyek dolgozni. Viszont rendkívül motivált vagyok.
-
tdk.112
aktív tag
válasz
concret_hp #10938 üzenetére
Néhányunknak ezért tart 2x annyi ideig...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
bAtt001 #10935 üzenetére
Erősen gondolkoztam, hogy megvegyem a könyvet, már pontosan nem emlékszem, de egy kisebb vagyon lenne, talán 20k a két kötet, vagy hogy. Komolyan azt hiszik, hogy kb. 700 hallgatónak van erre pénze?
C-ből n+1 ilyen könyv van, ami olcsóbb is, mégse csinálta azt CZ, hogy kidobja, hogy nesze olvassátok, ha nem egy borzasztó igényes weblapot összedobott. Itt érezni azért a különbséget. Persze, legyünk intuitívak, meg találjuk fel magunkat, de akkor minek járok egyetemre, vizsgázni?
-
bAtt001
addikt
válasz
Vasinger! #10934 üzenetére
ott mutogatják mindig azt a 2 vaskos könyvet, abból kéne elvileg
am laborokra tényleg előre kell csinálni a feladatot ha kész akarsz lenni és tényleg kellene külön tárgy java-nak ami már látszik a mintatanterv változásoknál hogy lesz külön prog3
de majd valamikor valakinek...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
concret_hp #10933 üzenetére
Én értem amit mondasz, sőt teljes mértékben el is fogadom. Nem azt mondom, hogy a tárgy teljesen haszontalan, de sokkal több hangsúlyt fektetnek bele mint kéne. Ha nem tudod az UML-t A-Z-ig vagy a Java API-t, akkor nem leszel senki se az életben, még ha tök más vizeken is akarsz majd elhelyezkedni. Nem 1 félév alatt kéne leadni a teljes Java+UML részt véleményem szerint, mert nem hogy egy olyan aki nem programozott korábban Java nyelven csak nagyon nehezen tudja teljesíteni a tárgyat, de még az is, aki évek óta egy ilyen cégnél dolgozik, ami kicsit már nevetséges is.
Nem lenne ezzel a tárggyal semmi baj, ha a Java-t nem 4 előadásban zavarnák le és lenne rendes gyakorlat+labor külön-külön, mint ahogy ez korábban is volt. Az se nem labor, se nem gyakorlat, hogy beülsz szotftlabra, kiadják a feladatot, Te előző nap valahonnan összeszeded mástól, vagy megírod otthon a 30 ZH és KZH-ra készülés mellett és csak bemutatod a laboron, mert ha nem készülsz el időben a kiadott feladattal, akkor bukod a jelenlétet. És a laborok többségét első látásra ott helyben nem tudod megírni, akármilyen penge is voltál C-ben, vagy más nyelven. Persze tananyag meg nincs, ami segítene, egyedül az API és itt is a másik nagy probléma...
-
bAtt001
addikt
válasz
Vasinger! #10931 üzenetére
szofttechben kár logikát keresni, énis kerestem, elpazarolt idő volt
valakinek biztos jó lesz, de nem te leszel az... java-t ilyen szinten megtanulni felesleges, de elvárják itt szóval meg fogod. és igen nagyrészt szopatós példákat adnak vizsgán, 1 percre nem figyelsz elúszott az egész. vannak típuspéldák persze azokat meg lehet tanulni csak az kevés szokott lenni a beugróhoz. nekem volt olyan vizsgám h beugró bukó volt nagyfeladatok részben meg mindent tudtam
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
bAtt001 #10928 üzenetére
javát ide oda fentről lefelé lentről felfelé minden irányban vágd
jah és aprós betűs rész a nyerő általában
Tehát, ha jól értem az az elvárás, hogy a végtelen hosszúságú API-t be kéne tanulni, mint egy droid, mert úgy is kva nagy szükségem lesz rá valaha is a jövőben? Itt mérnököket vagy gépeket képeznek? Kezdek kételkedni.
Mert ha Java fejlesztő leszel, akkor úgy is papíron fogsz programozni, debugger és internet nélkül és fejből tudod majd az API minden egyes fejezetét.
Amúgy ez a UML miért olyan fontos? Vagy ha fontos, miért nem normális példákat adnak?
Egyik órán egy ilyen trükkös History állapotot tett be az ábrába, amit nem kötött be sehova, tehát csak megkavarja az embert, hogy miért van ott. De most kérem mondja meg valaki, ha valaha is fogok ezzel foglalkozni, mert biztos, hogy a Microsoft és minden nagyobb cég UML-t rajzol orrba szájba, akkor tényleg az lesz a cél, hogy a trükkös dolgokat vegyük észre? Kér a főnököm egy UML ábrát, én is beteszek egy H állapotot, amit nem kötök be, és nevetek a markomba, hogy jól megsz@pattalak, ha-ha?
Ez pont olyan, hogy elmondták első félév első prog előadásán, hogy törekedjünk olvasható kódra. Hát nem ezt nyomják Prog 2-n folyton, hogy mit ír ki a kód, amilyet egy ép eszű ember nem írna magától, csak ha mazochista?Elnézést ezért a kis kirohanásért, de soha se szerettem olyat tanulni, amiből nem fogok később profitálni és mellette a hasznos tárgyaktól vesz el időt.
-
bAtt001
addikt
válasz
Oppenheimer #10929 üzenetére
azzal jársz a legjobban igen, ha még mindig olyan mint tavaly (márpedig miért lenne más) akkor olyanokat kérdeznek h szemed ketté áll
mindig valami lehetetlen szituációban kérdezték a szabályokat vagy a működést és csak vakartam a fejem hogy mi a fene
-
wmarci
senior tag
Vik. Ha most buktam el elsoskent egy targyat es 2. felevben is fel akarom venni, akkor mar kell fizetnem a bukott kreditek utan? Vagy csak akkor ha akkor is elbukom?
-
gergobaby
aktív tag
Jövőre valaki nem kezd innen VIKen?
-
tonyrulez
őstag
válasz
FireKeeper #10916 üzenetére
Tök más helyre mutat, de rá lehet keresni a BME-re. Végül ide lehet eljutni, ez meg ugyanaz ami volt.
-
FireKeeper
nagyúr
valaki tudja mi történt a DreamSpark-al? próbáltam szoftvert letölteni, de az msdnaa.bme.hu-n lévő Dreamspark-os letöltő link valami tök más helyre mutat, a dreamspark főoldaláról meg nem tudok belépni
-
Hali!
BSc mérnökinfo után gazd. info MSc-t tervezek. A kérdésem az, hogy ilyenkor kell-e a záróvizsgán kívül írni valamilyen másik felvételit is és ha igen, akkor miből?
Jöhetnek vélemények a képzésről is, csakúgy, mint a mérnökinfo MSc-ről.
-
0xmilan
addikt
I-ben fent vannak már újra és szerintem működne is, de nem úgy tűnik, hogy újra be akarják vezetni.
Én örülök neki, hogy megbukott a rendszer, mert így legalább tényleg csak az jár be, aki tanulni jött, és nem CoDozó kockákkal van tömve az előadó. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Oppenheimer #10904 üzenetére
Hát igen, jobb a biztonság. Amúgy meg ha már itt tartunk, Ő egy aranyember, egyik legnormálisabb tanár az egyetemen és szerintem sokkal jobb is, mint PZS. 1-en még PZS-hez jártam, jó sztorikat mesél, de Kornis szerintem jobban tanít.
Azt, meg hogy miért is szeretjük nem fejteném kiMost volt nálunk bent felügyelni ZH-n Orosz, nem részletezném, mert nem nagyon bírná el a RIOS motor.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Oppenheimer #10901 üzenetére
Ja igen, amiatt tényleg érdemes bejárni, de anélkül se nehéz összeszedni egy 4-5 jegyet belőle. Viszont Fizika 2-n már jelenlét se kell hozzá.
Egyébként attól függetlenül, hogy azt mondom, hogy nem érdemes bejárni rá, Fizika 1-en összesen bent voltam és 2-n is csak 1-2x nem voltam bent, de ha bent is vagyok inkább mást tanulok, de mellette elkapok ezt-azt a fülemmel.
JColee:
Nem nagyon értelek. Szerinted nincs olyan tárgy ami előadás látogatás nélkül nem végezhető el? Ha így gondolod, nagyot tévedsz.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- OLED TV topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 12 5G 128GB Forest Green, Bontatlan, Új, 0 Perces, Zöld, 1 Év Garancia
- BenQ ZOWIE XL2566X+
- HP EliteBook 840G7-G8, ameddig a készlet tart!!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD