- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
9700 - 9601
15167 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
bAtt001
addikt
-
dangerzone
addikt
-
Korcsii
őstag
-
bAtt001
addikt
féli még valaki rajtam kívül a holnapi világvégét innen?
hogy lehet megszűnik a net szolgáltatás az sch koliban 
-
Korcsii
őstag
IVIM-re jár valaki?
-
concret_hp
addikt
nemzetközi macrogazdasághoz + ekb-ról tud valaki valami jó anyagot?
(ekb-ról mondjuk sok minden fent van az ő oldalukon) -
dangerzone
addikt
-
bpx
őstag
BME állásbörze, egyéb állásbörze, álláskereső portálok
gyakornoki pozícióra meg nyilván nem olyat keresnek, akinek már van szakmai tapasztalata
-
dangerzone
addikt
Sziasztok.
Nyárra keresnem kell valami szakmai gyakorlatot.
Mechatronikus vagyok.
Bementem a tanszékre, ott azt mondták, nem tudnak segíteni, intézzem magamnak....
Van valami honlap, ahol gyakornokokat keresnek? Google-ba beírtam, hogy szakmai gyakorlat, de az audi hirdetésén kívül nem láttam más céget.
Vagy mi a szakmai gyak keresésére a legjobb módszer? Pár nagy cég nevét tudom, azoknak esetleg írhatok e-mailt, de ilyen kisebbek, ahol még kellenék is 0 szakami tapasztalattal, nem fogok így találni.
-
KMan
őstag
lama..
szerk:

-
concret_hp
addikt
-
baluka26
veterán
-
JColee
őstag
-
baluka26
veterán
-
JColee
őstag
-
baluka26
veterán
-
Csyppa
senior tag
-
baluka26
veterán
De, de könyv formában kellene.
-
dangerzone
addikt
-
baluka26
veterán
Valakinek van erre a félévre kölcsönben egy Hudson-Nelson Útban a modern fizikához c. tankönyve?
Esetleg meg is veszem, ha csak eladó van. Ha valaki tud róla, szóljon. Köszönöm! -
bandus
veterán
sose nem volt még ilyen király órarendem
se hétfőn, se pénteken nincs órám... már csak valami jó diplomatémát kellene találni.. -
Csyppa
senior tag
-
baluka26
veterán
-
JColee
őstag
Szabvál tárgy hány főtől indul? Felvettem egyet, amin össz vissz 4-en vagyunk, a 40ből.

-
dangerzone
addikt
-
baluka26
veterán
-
woolwich
tag
-
baluka26
veterán
Első félév egy az egyben ugyan az, mint gazdmeneknek (pszichot leszámítva, nekünk térinf van), a közgáz a szopás, ott eléggé sok emberkét megbuktatnak, aszem idén 80% nem szerzett aláírást, a maradék 20% 1/3 részének sikerült a vizsga.
Ha van még kérdésed nyugodtan írj, esetleg ha ide jössz műmennek szívesen válaszolok a kérdéseidre

-
woolwich
tag
tototosnál a pont!

Egy csajjal beszéltem azt mondta, hogy Ő is ide jár és hogy ahová menne dolgozni oda ugyanúgy jó a műszaki menedzser képzés, mint a gazdálkodás és menedzsment és ugye most ide könnyebb bejutni.
Személy szerint kicsit fenntartással kezelem az ilyen egy kis ez egy kis az szakokat, mert sokan mondják róla, hogy igazán egyiket sem tanulod meg. :/
Na most én fizikát meg kemény 2 évig tanultam nem túl nagy intenzitással, amire azt mondta, hogy nem húzós, meg lehet tanulni. -
tototos
addikt
-
baluka26
veterán
-
woolwich
tag
Az intézmények szerinti lebontás szerint 30.
vans?: A 250 elvileg az alapképzésre vonatkozik.
Most értem haza az educatio kiállításról. Végül is nem lettem okosabb. Pontos összegeket nem tudnak/mernek mondani, a tegnap megjelentekre azt mondták, hogy félhivatalos és hogy még lesznek egyeztetések róla. De az biztos, hogy 300 ezer HUF körül lesz a gtk. A BME standjánál nagyon ajánlgatták a Műszaki menedzser szakot. Erről mit tudtok?

-
baluka26
veterán
-
vans?
őstag
-
baluka26
veterán
-
woolwich
tag
Hát nem tudom, de a 300 meg a 295 az nagyon nem 225... Az egyetemek oldalain persze semmi hír még. Mind1 ha minden jól megy ma megyek az educatiora aztán utána járok a dolgoknak.
-
JColee
őstag
-
Jhonny06
veterán
-
baluka26
veterán
-
woolwich
tag
Most akkor ezek csak feltételezett összegek voltak?
Legalábbis a legfrissebb adatok szerint a BME-n 300 ezer míg a Corvinuson meg 295 lesz egy félév ami akárhogy is számolok több, mint az előre jelzett MAX. 500 ezer.
Vagy a gazdálkodási és menedzsment és a nemzetközi gazdálkodás nem közgáz hanem üzleti területnek számít?
-
baluka26
veterán
Na majd holnap

-
CsiguszMaxim
senior tag
-
baluka26
veterán
Felsőbbéves műmen vagy?
Irhatok egy privátot pár kérdéssel?
-
FehérHolló
veterán
-
Senhi
aktív tag
Az jól hangzik, már csak akkor van szégyen ha nem indul az a szakirány kellő jelentkező hiányában
. -
FehérHolló
veterán
Annyi biztos, hogy az első helyen megjelöltre vesznek fel, ha teljesíted a kritériumokat. Ez nálad a gazdinfo. Azon belüli szakirány besorolásról az adott intézmény/kar dönt.
Nálunk VIK-en az a policy (Tevesz Gábor mondá vala, de nem teljesen publikus), hogy mindenkit az első helyen megjelölt szakirányra sorolnak bé.CsiguszMaxim: A gimisre. Nem hinném, hogy valakinek feltűnik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
CsiguszMaxim
senior tag
És mire rakjam?
Lejár az ideiglenesem és még nem jön meg az új. -
Senhi
aktív tag
Azt nem tudja valaki, hogy mi van akkor ha jelentkezek gazdinfó msc-re, de arra szakirányra amit bejelöltem (és tegyük fel csak azt az egy szakirányt jelöltem be) nem vesznek fel? Valahova mégis besorolnak vagy esetleg a felvin beírt 2. helyre küldenek tovább?
-
FehérHolló
veterán
Nekem a hallgatói jogviszony igazolást nem fogadták el a múltkor azzal az indokkal, hogy könnyű hamisítani. Ezek után fenntartásaim vannak az ideiglenes diákigazolványt igazoló papírral kapcsolatban.
Emlékeim szerint jelenleg 1500 forint a józsefi piacon a matrica. -
CsiguszMaxim
senior tag
Az a 7 kredites fizika egy vicc. Van belőle egy jegyzet valami 60 oldal és tesztes a zh. 5. félévemet fejeztem be most de már arra sem emlékszem milyen témakörök voltak belőle. Nem az MM képzés erőssége az a fizika.
Más: [link] Valaki próbált már MÁV kalauznak ilyen igazolást adni?
-
FehérHolló
veterán
-
bAtt001
addikt
-
baluka26
veterán
-
JColee
őstag
-
baluka26
veterán
-
Senhi
aktív tag
-
baluka26
veterán
-
Senhi
aktív tag
-
concret_hp
addikt
-
baluka26
veterán
Gyimesiről tud valaki valamit fizikából?
-
JColee
őstag
-
Senhi
aktív tag
Fizikát én is utáltam mindenhol (suli, bme), de Vargánál szerencsére könnyen lehet teljesíteni, kérdések 80% ismerős lesz a tavalyi évekről. Viszont ő sajna csak keresztféléven tartja
.
Elektronika nem rossz és nem is nehéz. Nekem tetszett, pont annyit adnak le belőle amennyit egy infósnak érdemes.Szerintem a fizika miatt ne aggódj
. -
JColee
őstag
-
Korcsii
őstag
-
baluka26
veterán
-
bAtt001
addikt
-
JColee
őstag
-
bradam
aktív tag
-
bpx
őstag
-
Korcsii
őstag
-
baluka26
veterán
-
M@trixfan
addikt
Helló! Szerintem nagyon találd ki, hogy melyik érdekel jobban! Annyira más világ a kettő, hogy csak na. BSC-s darálóban mindenütt tanulni kell, ezt vehetd alapnak. Nem tudni mi sül ki az oktatás szerveződéséből, viszont egyes tendenciák nagyon erősen körvonalazódnak. A legegyértelműbb, hogy itthon az értéktermelő ipari termelés felé fogják orientálni az embereket. Ez alól az informatika kivétel mert csak szellemi terméket állít elő, helytől független munkavégzésű, teljesen más az ipara. Nem fog kelleni annyi vezető beosztású ember. Elkezdődött a gazdasági képzések elitizálása. BME pontszámban elkezdett felzárkózni a BCE-hez, zár össze az olló. Szóval ha most be tudsz jutni GTK-ra akkor nagyon gondold meg, hogy mit teszel előre mert mérnöki szakra viszont egyre könnyebb bejutni.
Nagyon nézd meg az oktatott tantárgyakat közleken, nyílt nap meg ilyesmi nem tükröz semmit! Javaslom a sima gépészt is megnézni mert jóval normálisabb emberek vannak ott. Csajozást, szórakozást vedd ki a szempontok közül! Ha túl akarsz élni akor azt kell választani amit teljes bedobással tudsz csinálni és szívesen dolgoznál a szakmában.
-
bradam
aktív tag
Sziasztok!
Kis gondban lennék én is a szakválasztással kapcsolatban. Szóval, kérdésem lenne,hogy Mérnök Infón mennyire lesz súlyos a későbbiekben a fizika? Átpörgettem a tantárgyak leírását a wikin, de nem tudtam eldönteni, hogy kiegészítő anyag inkább a fizika, vagy fontos, amire majd építeni kell. Igazából annyira nem érdekel most így gimiben, de ha kettesre megtanulom majd ott, és békén hagynak vele később, akkor megfontolandó még,hogy hova megyek

-
bAtt001
addikt
-
baluka26
veterán
Négyen lakunk Ferenciek terén, 2 pár, 2 12 m^2-es félszoba, egy nagy nappali, frankó fürdő, klassz kis konyha. 25-re szoktam kijönni, nettel, rezsivel, lakbérrel, tokkal-vonóval.
-
concret_hp
addikt
-
Jhonny06
veterán
-
concret_hp
addikt
-
vans?
őstag
-
bAtt001
addikt
-
Jhonny06
veterán
A kolis élet jó, először a szerencsén múlik, hogy milyen szobatársakat kapsz, később meg már választhatsz. Nyilván tőlük is függ nagymértékben, hogy mennyit tudsz tanulni/aludni. Ha esetleg vannak barátaid, akik szintén a BME-re mennek, akkor hárman-négyen kibérelhettek egy lakást. Sokkal szabadabb érzés és nem jelentősen drágább (ha egyáltalán drágább, mert nem biztos). Persze a közösségi élet a koliban az igazi.
-
Zewa
senior tag
Baromság amit írtam, sry. Hibás infot kaptam már én is...
Minimum 350ezer pénznek kell lenni az éves tandíjnak.
Költségtérítés díja nem fog változni. Ahol változik ott sem drasztikusan. Ettől függetlenül ha én Pécsről szeretnék Pestre menni tanulni (már pedig szeretnék) akkor havi szinten egy minimálbérrel nyugodtan számolhatok. (élet+tandíj)
Ps: Kolégiummal kapcsolat mit tudnátok elmondani a BME kapcsán? Közösségi, toleráns ember vagyok és jelenleg még úgy érzem hogy érdemes lenne kipróbálni. Esetleg ez egy halott gondolat? Tanulni, aludni nem lehet, sok idióta szabályozással esetleg az ellentéte? Illetve amennyiben úgy alakul vágjak bele nyugodtan?

-
baluka26
veterán
Oh, úgy értettem 6-7 évet BSc-n.
-
Korcsii
őstag
Q2 ha a közeljövőben felépül, szerintem nem mi fogjuk használni (MTA meg milyen tervek voltak már, követni se lehet).
Amúgy hasonló gondolatok jutottak nekem is eszembe, hogy a BME-s helyek lehet nem nőnek arányosan az összeshez képest.
Mondjuk nekem mindig olyan érzésem van, hogy sok terem pang üresen a nap nagy részében, de persze itt talán nem is ez a szűk keresztmetszet, hanem a laborok (berendezések), meg esetleg az oktatók - bár talán ez a része lenne a könnyebben megoldható.
-
FehérHolló
veterán
Tehát kicsit továbbgondolva a BME villanymérnök képzése most teljes gőzön megy, a keretszámnövelés nem lesz rá szignifikáns hatással, legfeljebb a Q2 felépítése után. Gyanítom, hogy a BME többi műszaki karán is hasonló a helyzet.
A "vidéki", alacsony színvonalú fősulikra felvett hallgatók létszáma fog jobban nőni, az átlag-intelligencia és a képzés színvonala náluk ezzel párhuzamosan csökken. Így a BME-s diplomák fel fognak értékelődni. De jó! -
FehérHolló
veterán
A képzés 3.5+2 = 5.5 éves. Aki csak 6 évig szív, az egész jól jár.

vans?: Az iit tanszék biztos tenni fog róla, hogy ne legyen túl sok végzett villamosmérnök. Nálunk például 560 laborhely van az első féléves digit 1-en, ennél többet fizikailag lehetetlen kialakítani. Ez azért eléggé limitálja a felvett hallgatók létszámát.
-
baluka26
veterán
Ez viszont valóban durva. És nem is az, hogy csökkentik, hanem az, hogy szerencsétlenek itt vannak, egy hónap múlva már tudni kell dönteni, és SEMMIT nem tudnak.
Én kb 2-3 hónapig keresgéltem, hasonlítgattam a szakokat. De hát így nem igazán lehet tervezni...Ja, így is sokan csak azért mennek mérnöknek, mert "jól fizet", más kérdés, hogy szopnak 6-7 évig, mert nem képesek elvégezni, mert tehetségük az nincs hozzá.
-
vans?
őstag
Elkepesztoen ostoba ez az uj torveny igy ebben a formaban. Nyilvan eddig tul sok "kozgazdaszt" meg jogaszt kepeztek, de ez a 250-es es 100-as limit elkepeszto. Fogalmam sincs, hogy par budai vallalkozo-kolykot kiveve ki fogja tudni kifizetni ezeket az elepeszto koltsegeket. Arrol meg, hogy ki kerul be allamira, ne is beszeljunk. Szerintem tolunk (Gyorbol) az eddigieknel jovan tobben fognak az ingyenes(!) becsi felsooktatasba menni... Ertheto is. Ja, aztan meg ottmaradnak majd, gond egy szal se... Ja, meg igy meg tobb olyan ember fog probalkozni a mernoki szakok elvegzesevel, aki mocskosul antitalentum, semmi affinitasa nincs hozza, de nem tud jobbat kitalalni, es bolcsesznek azert megsem akar menni ugye az eloiteletek miatt.
-
baluka26
veterán
-
KMan
őstag
Az osszes mernoki kar szopo... felesleges sorrendet keresni hogy melyik a leginkabb, vik, gepesz, kozlek, epito...
De ha csak lanyokkal szeretnel ismerkedni akkor is mehetsz gtk-s vagy vegyesz bulikra, csak nem 0 Ft lesz a beugro mint a GTKsoknak hanem 500

Tanulni pedig azt mindenhol kell a BMEn

-
Zewa
senior tag
-
bAtt001
addikt
-
Korcsii
őstag
részösztöndíj?!
-
Jhonny06
veterán
Egyébként ez durva, hogy kvázi a legtöbb gazdasági szakon továbbtanulni kívánó diák jövőjét elkaszálták. 250 ember, azaz felveszik nagyjából a max pontosokat, meg pár befolyásosabb ember gyerekét és kész. A többiek fizethetik a milliós tandíjat. Vagyis nem, mert nincs miből. Brutális, még belegondolni is. És azért ezek nem büfészakok, hiába minősítik le sokan. Csomó jó képességű embert ismerek (többek között ott is, ahol anno végeztem), akik azért jóval 400 fölött fognak érettségizni, tehát nem hülyék és szinte biztos, hogy nem fognak bekerülni.
-
Zewa
senior tag
Mind a 2 érdekel. Közgazdaságtanból, Marketingből erős vagyok van hozzá affinitásom.
Emellett a közlekedés mérnök is érdekes számomra. Majd meglátjuk hogy felvesznek-e támogatottra. Tavaly 437 kellet Gazdál. menedzsmentre. Ez jelen állás szerint el tudom érni de hát mint tudjuk lesznek még itt érdekes dolgok...
Optimizmusom mondja azt hogy "nyáháhá, egyetem, fiatalság, szórakozás..."
Ezzel az a baj hogy akik már bent vannak mindig mondják hogy ez szép és jó de majd rájössz hogy tanulni sem árt ha nem akarod magad kib@sz@tni.
ps.: Január 31.-én kiderül minden. jeeee.
-
FehérHolló
veterán
-
vans?
őstag
De mi erdekel? Semmi?
A kozlek nyilvan kemenyebb a gtk-nal, de azt azert ne hidd, hogy egy jo atlaghoz a gtk-n nem kell csinalni semmit. Magyar szinten elitgimnaziumbol jottem, hulye sem vagyok, de azert a 4,0 feletti atlagert meg kell dolgozni itt is. Nyilvan ha bulizni meg csajozni akarsz fokent, akkor GTK.
Ja, es gondolom fizetosre akarsz menni, mert allamira nem fognak felvenni.
Vagy tevedek?
Nem tudom, hany hely jut nekunk a 250-bol... -
FehérHolló
veterán
-
Zewa
senior tag
Ennyire nagyobb eséllyel tudok közlek. mérnökként elhelyezkedni vagy miért ajánlatok inkább azt?
Jó ismerösöm oda járt azt mondta ha "sz*pni akarsz menj közlekre. Jó hely de sokat kell tanulni GTK sokkal lazább" Oda kicsit nehezebb bekerülni viszont jobb(?) a hangulat, a gólyatábor és a sunci felhozatal. 
Új hozzászólás Aktív témák
-
9700 - 9601
15167 - 14001 14000 - 12001 12000 - 11901 11900 - 11801 11800 - 11701 11700 - 11601 11600 - 11501 11500 - 11401 11400 - 11301 11300 - 11201 11200 - 11101 11100 - 11001 11000 - 10901 10900 - 10801 10800 - 10701 10700 - 10601 10600 - 10501 10500 - 10401 10400 - 10301 10300 - 10201 10200 - 10101 10100 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Adobe Photoshop
- Gyúrósok ide!
- LEGO klub
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple MacBook
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Fogyjunk le!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- -68%OFF HP Spectre x360 14 (14-ef2276ng) i7-1355U/16GB/1TBSSD/3K 3000X2000 Amoled
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
- Lian Li Strimer Wireless RGB Kábel PACK! 24Pin + CPU + VGA + Kontroller
- ÚJ Lenovo Legion Pro 7 Intel Core i9-14900HX, 32GB, 1TB SSD, RTX 4090(16GB), IPS 240Hz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
"visszük azt is ... a fűtést is!"-el
hatalmas utcai tüntetésekre autó gyújtogatásokra és vízágyús rendőrökre számítok az utcákon
(ekb-ról mondjuk sok minden fent van az ő oldalukon)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)