- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Új hozzászólás Aktív témák
-
=HG=
addikt
Én már többször elmondtam és nekem sem hitték el, hogy 1db 7850, 1 monitor felállásban FHD-n bizony a BF3 multi közel 100%-on tekerte a tuning nélküli 3570K-t..
Maga a BF3 gyötri meg annyira a procit, hogy szinte maxon kell mennie..Nem pusztán a grafikai megjelenítés előszámolása a proci feladata... Ha értitek mire akarok kilyukadni...(#19972) kovsol: +1
-
-
-
Elixión
tag
haly .. láttad nekem a i5 3570k "4.5"Ghz re tekerve. a te beállításod mellet .7870em.. igaz az is megvan húzva . "1100/1300 ra.[Ilyen Beállítás mellet] is hozza nekem a 99% a vga..
Már csak a Bf4 re leszek kiváncsi "hamarosan Béta" remélem hasonló jól fog futni..de ha nem kell még 1 7870.
xD
-
don dante
aktív tag
-
bombibmw
veterán
Haswellben a kis kiálló izék a memóriavezérlők,azt hiszem,szóval veszélyesebb a művelet,mint az IVY-nál.
-Viszont nem kell sokat melegíteni,hogy meglazuljon a kupak.
-Nem tudod úgy felmelegíteni,hogy az ártson a procinak.
-A satusnál jobban kieshet,mivel ott hirtelen kap ütést,itt meg szépen lassan tolva van.
-Olyan satuban kell csinálni,amin vízszintes bemarások vannak(a legtöbbön van) és abba bele lehet fogatni.
Szerintem ez a legveszélytelenebb.
Ha nem lenne már kupaktalanítva az enyém,biztosan ezt választanám.(#19798) haly: Kombinálni kell a kalapácsosat a melegítőssel.
Befogod a nyákot és egy tuskóval tolod szépen ráigazítva a kupak oldalához. -
hellboy0415
aktív tag
-
Colos1
őstag
Szerintem a hűtőtől is függ ez a különbség, mert ha jó a hűtő, akkor hiába melegszik a CPU mag 90° -ra, a hűtő felé gyorsabban áramlik a hő, mint a CPU alja felé, ahonnan szinte semmi nem vezeti el.
Most néztem BF3 -ban, a 40 fokot épphogy elérte, ekkor az IA core 55° volt.
Én is 912 -t akartam 2 éve, de a rendelés után felhívtak, hogy nincs és 1,5 hónapig nem is lesz. Majd amikor csalódottságomnak adtam hangot, felajánlottak egy 932 Advanced -et 25% -os árengedménnyel, és még a plusz szállítási díjat - amely nőtt a súly és a végösszeg miatt - is átvállalták.
-
monosz
őstag
Lehet hogy igazad van,de már elég öreg vagyok ahhoz hogy bizonygassam ezeket a dolgokat.
De ha netán fals is a mérés,akkor szerintem a tényleges hőfok függvényében,biztos hogy vissza vette volna az órajelet,mivel az intel procik ilyenek.Summa-summárum,nem jöttek volna ki ezek az értékek.
Persze,ez csak saját vélemény.
Nekem ez így megfelel,és igazából,nem is nagyon van a környékemen hasonló lap.
Igazából csak az érdekelt volna,hogy a magok,ill.a kupak közötti paszta mennyire van rendben.
Mondjuk,kupaktalanítani sosem szerettem volna. -
bandika0626
senior tag
De ez legalább megy 4.5-et 1.3V igaz de az i5-öm meg csak 4.4-et ment maxra. Sőt 1.35V ment 4.6GHz-t is de ez csak nagyolva volt. Én is jobban örültem volna egy 4.6Ghz 1.25V-nak de ez van. Azt tudom, hogy vennem kell 2x4GB 2133CL9 ramokat mert ahogy emelem a ram sebességet úgy kezd el több szálat használni a progim.
-
-
Lord Myn
senior tag
Végül is kisérletezések után az LLC level 3 és az offset -0.085 lett e nyerő, így a 4x 4GHz terhelten ad neki 1.096 - 1.104 V-ot és stabilnak tűnik (volt Prime, 3DMark, Aida64 stress + benchmarkok és LinX AVX) és LinX alatt a legmagasabb hőfok 81 volt gyári hűtővel. Köszönöm a segítséget!
-
ST05
őstag
Asbee gondolom a hagyományos, Aceton tartalmúra gondolt,
mert ugye nemtudhatjuk épp anyu milyet használ xd )
Az aceton meg bizonyos pvc, és müanyag félékkel brutál reakcióba
lép megmarja azonnal gyurmává oldja, bakelit stb lágyabb dolgokat,
egy NYÁK-on ha használjuk is, akkor gyorsan tenném .
Ugyebár ha jol tévedek elekrtonikát lehetöleg tiszta alcohol-al ( ami kb 70%os)
javalott, lényege ,hogy elpárologjon, elillanjon és minnél tisztább legyen ,
anyu körömlakkjába meg a frász tudja mit tesznek a gyártók, hogy anyu ne ájuljon be az illó méregtől
fogalmazzak úgy, nem épp arra van kitalálva, de ha nincs más kéznél, inkább azzal
mint házipálesszel
Frag ! ha gondolod van alcoholom, finom csiszolót szerezz a kupaknak, 1-2 finomságút
azt is rendbe vágjuk, letisztitjuk... -
Gtaati
őstag
Értem hát ezen vagyok, nézem az aprot de amik vannak 3570k/3770k-k odaírják h nem tuningolt nem tudja mi a vége nem húzta nem ért a tuninghoz stb de k-s procit vesznek meg z77-es lapokat hozzá.... sántítanak szerintem, vagy csak gyenge darabok és nem írjákki h mit mennek..! köszönöm
-
cyberkind
félisten
-
-
SirRasor
addikt
Guglival fórumokba jutottam el és pont az egyik helyen olvastam, hogy prime alatt nagyobb fogyasztást értek el, mint linx alatt, tehát melegedésre is érdemes inkább azt használni, mert akkor minek két különbözőt..
Ahány hely, és ahány ember, annyiféle elképzelés. De miért? Sejtem:
Sokan csak elindítják a primet, de azt már nem tudják, hogy az alapértelmezettként kiválasztott blend teszt tényleg nem a "legjobb" a procinak.
large FFT-vel kell tesztelni, ha arra vagyunk kíváncsiak, hogy mennyire stabil a cucc.
small FFT-t meg akkor, ha a max hőmérsékletre vagyunk kíváncsiak (cachet sokkal jobban használja, ezért melegedik jobban)
blenddel a fentieket keveri, tehát az a legjobb *átlagteszt*, csak a végletek nem derülnek ki belőle.Délután meg satuzom
Picit megnyugtattál; remélem minden rendben lesz
-
Bootyhunter
tag
Hali!
Elsőre kapásból 1.2-t adtam neki, most levettem 1.125-re és így is stabil eddig. A gflops maradt 60 pedig nekem is sp1 win7 van fent, igaz nem egy frissen húzott rendszer, eléggé öreg már csak lusta vagyok újrarakni mert ssd-n van és gyors így is. A core voltagen kívül szoktatok még piszkálni vmi feszt? Nekem bőven elég a 4.2 Ghz de próbálom majd megkeresni azt az értéket ahol még stabil a rendszer, hátha tudok még lentebb venni a feszből.
-
5000watt
aktív tag
Igen én is szembesültem hogy bizony vannak olyan problémák amikre pl a jó szakmai fórumosok is pillázgatnak és találgatnak,illetve én is találkozom olyan dolgokkal hogy én is ilyenekkel találkozom csak élőbe
Én a ramokat Shkiz0 - tól vettemHa kiírhatom
Azért remélem hamar megkapod a cuccodat és persze én is
mert én most 2*2gigával nyomom és nem is kit és nem is hasonló -
5000watt
aktív tag
Ha a cseréről beszélünk akkor Hétfőn érkezett meg a sráchoz akitől vettem és rajta keresztül megy a dolog.Nem tudom mennyi idő lesz,de remélem jövőhéten már gépemben leszek
Jah és sajnos sokat fórumoztam meg minden genyaság mire én is rájöttem hogy kaki valamelyik ram ....
mert ügye nekem csak játékok telepítésénél jött elő a hiba és ez nekem is fura volt .
Neked mióta megy a dolog ?Linxre visszatérve 2.2 gb tal tesztelelve 82 körüli az érték
-
ST05
őstag
1V alatt terhelés nélkül bug-osan mér a cpu-z.. nem mérvadó terheletlenűl
illetve jól mér, csak itt haswellnél már külön mag fesz van, és terheletlenül durván lekapcsolgatja őketForest : amit SVLaller kérdezett : service pack fenn van?
Win7 SP? : Igen !
(#19086) =HG=: elvileg az ,már linkeltük neki a megfelelőt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenMediaVault
- Milyen processzort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- LEGO klub
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- E-roller topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel core I7 8700k
- Intel Core i9-13900 24-Core 3.0GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor!
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest