- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Bubu0074 #18998 üzenetére
nagyon el vagy tájolva a használt árakkal.
itt nézz szét. -
Bubu0074
csendes tag
Köszönöm a válaszokat és szomorúan tapasztalom mennyire sokat romlik a komfig egy év alatt. Ha cserébe is döntenék kinek kell már egy 775 lap és 2 magos proci. Mindenki 4 magban gondolkodik ez érthető is. Még 40000 kiadnék egy újításra de az még kevés szerintem. A E8500 bolti ár 40 000 Ft mennyiért lehet eladni?? 25000 sírva. A lapról memóriáról nem is beszélve.
-
emre
veterán
válasz
szab.tam #18995 üzenetére
Valami hasonlón gondolkodok én is, épp ezért gyorsan beszereztem 8Gb DDR3 ramot 10,5k-ért postával Az előző hirdetést is csak azért linkeltem, mert engem elsősorban 1366, vagy Sandy érdekel.
Mondjuk Sandy cuccot most biztos nem kapok jó áron, de ki tudja. Szóval lehet be kell érnem 1156-al, vagy egy 920-assal.
De van hirdetve I7 930+Asus X58 Sabbertoth 80k-értBubu0074
Oda szerintem kevés lenne az alap órajeles quad proci.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Bubu0074 #18992 üzenetére
emre-nek elvileg totál igaza van.
viszont nálad más szempontok is lehetnek, ahogy elnézem.
mert nem tuningolsz.p5q lapom 2 is van. a gyengébb a p5qd turbo. azzal sem vagyok maradéktalanul elégedett, a tiéd sajnos annál is jóval gyengébb.
de ha nem tuningolsz, akkor gyakorlatilag tök nyó'c...tehát mivel alapórajelen használod a procikat, így gyakorlatilag az új (4 magot is használó), játékoknál dupla erős lesz a proci.
+40k nagyon sok. a 30 kb. reális lehet, de inkább 27-28.
cpu / vga párválasztás kérdése....
nem egyértelmű, hgo ymikor és mi limites. elvileg a mostani párosod akár még jó is lehetne. a vga limites konfig mindig szerencsésebb, mert ajátékban a vga limitnél legfeljebb vissazveszel egy kis szűrést, és ok. ha cpu limited van, akor szívás.valamelyik játékot elindítod. majd amikor eléggé leesik az fps, gyorsan kilépsz. és visszanézed a cpu görbét. ha az egyik, vagy mindkettő görbéje ki van akadva, és a 95-100%-ot verdesi, akkor cpu limit. ha max 80-85% körül látszik a görbe, akkor biztos nem....
msi afterburner progi, azon belül a beállításokban gpu usage pipa. és játék után visszanézed a görbét. a kettőt összevetve meglátod, mi a limites.
én volt, ghoy e8500@4.5ghz + gtx480 kombóval nyomultam. ott már volt cpu limit. de gtx470-nel még vga limitem volt dx11-ben...
attól is függ, dx9-11-ben játszol? milyen felbontáson? mert nagyobb felbontáson kevésbé lesz cpu limit.
összegzés:
nézd meg a görbéket, és gondolkozz.
ha +30k alatt megúszod, cserélnék. a 40k sok.
egy q9550 kerül ennyibe (se), mint amit a 9650-re szánékszol ráfizetni.
sajnos 3 ghz környékén minden 100mhz nagyon sokat számnít, kiteszteltem dirt2-n.lehet, hog yérdemes venned inkább egy 9550-et, és segítünk kicsit meghúzni. még alapfeszen, ilyen lappal is van benne pár 100 mhz.
mennyi ramod és milyen cpu hűtőd van?
(#18994) emre
ealdja a cuccait (lap + ram + proci, és a hirdetésben lévő 1 gb ram-ot
vesz normál 4 giga olcsó ddr3-at, és szerintem bőven kijön a 40-ből...
esetleg proci hűtő.
de ez tényleg jó kis cuccnak tűnik. nehogy valamelyik 775-ömet beáldozzam. (van pár...) -
emre
veterán
-
emre
veterán
válasz
Bubu0074 #18992 üzenetére
A 40k különbözet nekem egy kicsit soknak tűnik.
A probléma az alaplapod. Normális lapban minimum 3,6-3,8Ghz körül lehet hajtani az E8500-öt, és ilyen órajelen nem hiszem hogy gond lenne. Ebbe a lapba én nem tennék bele egy 9650-es procit.
Inkább add el az egészet, tedd hozzá a 40000Ft-ot, és vegyél egy am3-as, vagy 1366-os konfigot.Csak viszonyítás végett, a napokban adtam el egy QX9650-et 46-ért.
-
Bubu0074
csendes tag
válasz
szab.tam #18991 üzenetére
Heló szab.tam igazad van tehát következő a felállás
Alaplap: asus p5q se2
Memória: kingmax 1066mhz
Videó kari: asus 460 GTX 756mb ( Procilimites keresztbe megeszi a videó kari E8500 procit)
Proci: Core2 duo E8500 3,16Ghz Nem volt még húzva és nem is tudom nem volt még sikerem hozzá.
Játékra használom és a Battlefild3-ra erősítenék.
40000 kell ráfizetni és elcseréljük a procit .
sajnos a tesztekbe nem elég egyértelműen de mintha nem sokkal lenne erősebb a Q9650
Röviden tömören ennyi.Köszi a válaszokat.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Bubu0074 #18990 üzenetére
hi!
a kérdésed a válaszadáshoz nagyon információszegény.
a 8500-at húztad, vagy alapon használtad?
a q9650 tervezed-e húzni?
mert ha nem tuningolsz, akkor a magok duplázódása miatt kb. 2x olyan erős lesz ott, ami kihasználja 4 magot.
de ha tuningolsz, és a 8500-at 4.2 ghz-en hajtottad, de ezt pl. csak valamiért 36.-on tudnád, akkor lehet alkalmazás, ahol visszavetne. pl. 1-2 magot használó játékok.mire használod? (pontosan, nehogy azt írd, hogy kicsit játékra is...)
milyen lapod van egyáltalán?
és megéri-e? honnan tudjuk? attól is függ, mennyit kell ráfizetned.
mintha azt kérdeznéd, hogy a 8 éves benzines astra-t megéri-e lecserélni egy 6 éves, td bmw-re?
vagy igen, vagy nem....
tehát a kérdésed így feltéve gyakorlatilag megválaszolhatatlan.
azért kis támpont: többen hajtottunk már végre ilyen, vagy hasonló cserét, és szerintem kevesen bántuk meg.
-
Bubu0074
csendes tag
Heló sziasztok egy kis help cor2 duo 8500 lecserélném egy q9650 re megéri vagy sem mit gondoltok mekkora előre lépés lenne.
-
KL
tag
Helló!
Tuning előtt teszteltem a gépet prime 95-el. 100%-os proc terhelés mellett az alábi hőmérséklet adatok jöttek ki:
Ami nekem nem tiszta, hogy a CPU hőmérsékletet kell itt figyelnem, ami nem tűnik soknak, vagy a magok hőmérsékleteit, ahol a 68 már kicsit érdekesebb.
Alapfeszültséges tuningnál mekkora emelkedéssel számolhatok?
Szerintetek kell-e a gyári helyett új hűtő, vagy esetleg kenjek új pasztát a processzorra (két éve nem lett hozzányúlva)?
Kösz!
KL
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #18986 üzenetére
Igen ám de neki P35-je van.
Reálisan 400-420mhz közötti fsbre számithat stabilan. Tehát Q9400, abban a lapban 3200-3400 között lesz. -
nero2006
csendes tag
3000-3200-öt valószínűleg menni fog alapfeszen.(Pci:100mhz, cpu voltage-t add meg, a többi feszt is add meg manuálisan de maradhatnak alapon,meg a ramot állísd be 1,8v ra.) Mást első körbe nem szükséges állítani.
-
KL
tag
Helló!
Beszereztem egy msi gtx560 ti oc videokártyát. Úgy néz ki, hogy teljes kihajtásához húznom kellene a processzort (q9400).
Mi az amit alapfeszültségen bír a tapasztalatok alapján kb. (gyári hűtőm van, nagyon nem akarom túlhúzni)?
Mire érdemes figyelnem az FSB emelésekor (pci-e 100mhz-re állítani, pci 33 mhz-re, memoriát 800mhz-nél tartani szorzókkal, cpu feszültséget auto-ról manuálisra rakni, stock feszültségre állatani, stb)?
Kösz a segítséget!
KL
-
emre
veterán
-
vuk777
aktív tag
válasz
Szoszibá #18979 üzenetére
Én még nem váltanék megvárom az új intel szériát addig meg elleszek a LGA775 !magos opcióval vagy 2 évig
Tessék abba a lapba tenni egy 4 magos Q9450 vagy Q9550 vagy egy Q9650 et és nem fogod megbánni ezt garantálom! üresjáratban meg 6-8Wot eszik a CPU ez alulfeszeléssel csökkenthető 4-5W ig -
vuk777
aktív tag
válasz
Szoszibá #18977 üzenetére
esetleg a Q9450 még alternatíva lehet ami 32-37 körül már van
és el lennél még 2 évig biztosan E6300 hoz képest még egy E8400-E8500 is hatalmas előrelépés lenne maximus II formulában
maximus II formulában nem raktam volna e6300 at ez kb olyan mint ha egy 7es BMW-be 1,6os Astra motort tennél
de itt egy Q9550 40ért -
Szoszibá
tag
válasz
vuk777 #18976 üzenetére
Legyen 45K egy használt, az enyém most érhet kábé 9K-t (egy c2d e6300). Ez 35-36K lenne ha el tudnám adni az enyémet, amire nem sok esélyt látok.
35-36K ért sem biztos hogy ezt venném már meg, akkor inkább i3, mivel renderelésen kívül nem jobb nála a q9550, és kevesebbet is eszik, meg úgy egyáltalán.
45-ért meg kurvaisten hogy nem veszem meg mert akkor már tényleg új konfig. Ha csak a procit nézem akkor 45-ért ez vagy 45-ért i5 2xxx, hát nem mindegy.Egy szó mint száz, sokallom az árukat nagyon, szeretném lecserélni a procimat, csak mivel 6GB jó minőségű ddr2-es ramom van és egy zsír új maximus II formulám, amik sokba voltak, nem szívesen állnék át az új platformra egy proci miatt. Ezért szerettem volna egy jó 775-öst magaménak. Esetleg ötlet?
-
vuk777
aktív tag
válasz
Szoszibá #18975 üzenetére
50
a Q9550 40-45 ezret ér max és annak alternatíva aki nem akar komplett gépet cserélni és 2 magosról váltana 4magosra LGA775 fronton amit max 20 ezerből megold CPU cserével!
Ha komplett gépet cserélne az már nem ennyibe lenne mert új lap új CPU új RAM és ez nincs meg 20 ezerből ha már i5 2500K-ban gondolkozunk!
Akkor már más a történet ha egy teljesen új gépet rak össze az ember fia
de egy i5 2500K alá már nem árt egy jobb lap sem ami akárhogy nézzük 50e körül szaladgál
RAM -kinek mi a jó de kb 20-30 körül már igen jók vannak összesen tehát a lap+cpu+ram=130e -
vuk777
aktív tag
-
vuk777
aktív tag
válasz
Szoszibá #18972 üzenetére
i3-2100
újabb bizonyos értelemben jobb is de kifullad ha komoly számításokról van szó,vagyis nem egy kategória a Q9550-el
PL. de itt csak a Q9400 as van jelen a maga /MB Cache-val Q9550 nek 12Mb van és magasabb órajel társul mellé és bővebb utasításkészlet!-és akkor még nem volt szó tuningról -
Szoszibá
tag
Sziasztok!
Nem trollkodni akarok, csak nem értem ezt. Elmagyarázná valaki, hogy mért ilyen magas ezeknek a prociknak az ára használtan? Elsősorban a q9550 érdekelne.
Nem nagyon értem, ugyanis az i3-2100 kicsit jobb nála és ráadásul újonnan kapható 25K magasságában.
Értem, hogy már nem gyártják, meg hogy ez a 775 csúcsa de akkor is.
Szeretnék venni egy ilyet, de ahogy számolom, egy új i3-as meg egy alaplap kijön lassan 50K-ból. -
vuk777
aktív tag
Kikapcsolt LLC vel és csak egy teszt erejéig ment így a gép!
485x9 4365Mhz ig elég neki Biosból az 1,475V e fölött már kéri rendesen, a kakaót a kicsike, nincs mit tenni !
Másfelől valóban Léggel hűtöm Cooler Master Z600 -al -és napi használatra akár 1,45 V-ot is adhatok a CPU nak és épphogy csak éri el a 72C a CPU -
raus
aktív tag
Szerintem 1.35V körül bekapcsolt LLC-vel meg lehet a 4.4 -4.5GHz, 9x485 vagy akar 9x500
de az csak komoly vizzel.
Az 1.6V az tenyleg durva, halalos a Yorkfieldnek meg az alaplapnak is.Azt tudom hogy nalam a 2x4GB-os Corsair kit a visszafogo tenyezö.Hisz hivatalosan a REX csak 2GB-os modulokat tamogat es max 8GB-ot. FSB tuning szempontjabol jobban erezne magat 2x2 GB-tal vagy akar egy modullal single channelben. Mondjuk gyakorlatilag ertelmetlen lenne de egy tuningos probat megerne.
-
-
FaTHI
őstag
-
rup1u5
nagyúr
Egyrész azért mert van már neki egy jó DDR2-es lapja, jófajta 1066-os memóriákkal.
Ezeket eladni csak azért hogy DDR3-as lapot és ramot vegyen egy olyan platformhoz ami már rég kifutott tök fölösleges.
Másrészt pedig azért mert semmi de semmi különbséget nem tapasztalna valós alkalmazásokban és játékokban ha DDR3-ra váltana. Max az everest mem olvasás/írás értékeire hegyezhetné a ceruzáját ha perverzebb tipus.
Eladni a jólbevált lapot-ramot majd használtan túrni DDR3-asat és memóriát...idő, pénz pocsékolása azért hogy egy lépéssel se jusson előrébb.
Akkor már inkább platformváltás sandy-re.Én inkább a mostani DDR2-t lőném be 900-1000 közé, procit kényelmes 3,9Ghz körülre és kész.
-
raus
aktív tag
válasz
szilrobi #18947 üzenetére
Egyertelmüen a DDR3 savszelessege nagyobb. Ha az everestben nem is latod nagyon, de erezhetoen jobban megy jatekokban. Meg a ram osztassal is nagyobb tered van hisz mehetnek akar 2000MHz-en is. Lehet hogy megköveznek erte de amiota DDR3-mam van azota jobb tuningot tudok elerni. De csak a ramert nem erdemes lapot valtanod.
Viszont mas oldalrol ha megmaradsz a s775-nel es a procidnal amit meg tudok erteniakkor egy DDR3-mas jofajta lap lenne a csucs amit ki lehet hozni ebböl a plattformbol. Ezek pedig egyre ritkabbak mar, ha egyeltalan hasznaltan es jo allapotban talalsz. Vagy egy ASUS vagy egy GIGA lenne a befuto de inkabb az ASUS, a giganal hülyen vannak elnevezve a BIOS beallitasok, az ASUS egyertelmübb.
Ha egyszer eladod a P5Q Deluxe-ot szolj nekem mert atvennem. A 2db BIOS ic azonos a REX-emen levökkel es az egyik nalam halott igy mindkettöt cserelni tudnam, elötte persze atfelsselve öket a REX bioszra. -
MeroM
senior tag
nem írt senki a "sikerre" viszont kérdésem lenne, hogy proci húzásnál nagyon fontosak a "kerek" számok?
ugye 395*[7.5<--- ez a szorzója ugye a Q8300 nak]
Választ előre is köszönöm!
-
szilrobi
aktív tag
Ez lehet a max, ami benne van a konfigban, stabil ez 450-en is, de akkor a ramok nem mennek 900MHz fölé
De szvsz ütős konfig ez 3.7GHz-en is, egy jó darabig nem lesz gond a játékokkal
talán ezzel a procival ddr3-ra váltva többet lehetne elérni? (bár nem költenék már rá
)
-
raus
aktív tag
válasz
szilrobi #18944 üzenetére
Igen valszeg ott van a lap FSB hatara viszont a P45 jobbat is tud szerintem. Kicsit jatssz meg a beallitasokkal adj az MCH-nak feszt mert valszeg az fogja vissza. De gondolom a 435-öt is hatarozottan eszre veszed a 333 helyett nem? Az FSB emeles mindig jol skalazodik tesztekben,meg az FPS is növekszik a jatekokban rögtön. Ha belegondolunk ez egy adat es parancs busz is egyben, minden ezen megy keresztül.
-
raus
aktív tag
válasz
vuk777 #18911 üzenetére
Ez egy 460*9_4140MHz beallitas, FSB Strap 200, PLV8, a RAM pedig 1533-on 7-8-7-16-5-72-1N idözitessel. Azt hiszem 1.65Voltot adtam neki. Az eszaki hidnak meg 1.4voltot. Ez stabil volt mindenben, egeszen 485-ig el tudok menni kis Vcore emelessel de a H50 itt mar keves.
Amint összerakom a gepem beteszek neked egy 450*9-et is csak epp a VGA-m var egy TR Shamanra -
raus
aktív tag
Ugye milyen jo ez a 775-ös foglalat? Lehet meg ilyenekkel jatszani mint az FSB
A Yorkfield az örök tuning platform -
szilrobi
aktív tag
válasz
kicsipapucs #18940 üzenetére
FSB 435-nél mindjárt stabil az ibt is meg prime blend is. Asszem így marad, nem fog feltűnni a 100MHz-el kevesebb proci órajel
Melyik beállított bios értéken kellene csökkenteni, ami még magas?
van egy másik memó kittem is, betegyem ezek mellé, vagy nem lenne jelentőssége? (játékra használom a gépet)
-
szilrobi
aktív tag
válasz
kicsipapucs #18940 üzenetére
Akkor csökkentem az fsb-t, elég lesz 3.5-3.6GHz is. Ventiket alaplap szabályozza, már amelyik olyan helyre van bekötve
-
válasz
szilrobi #18938 üzenetére
Igen, ez teljesen hétköznapi. Ez 99%, h azért van, mert az első esetekben a procc nem volt stabil, de nem fagyizott, hanem csak félgőzön ment és 1xcsak hibázott. Akkor most találtad meg utoljára a stabil feszt, ekkor ment 100%-on, ami 81 fokot jelent a hűtőnek. Ha összehasonlítod az IBT ablakában látható számítási teljesítmény GFlops értékét, az alacson hőfokos instabil eredményeknél valszeg fele körüli értéket látnál/látsz majd a stabil de ultrameleg értékhez képest. Szóval az utolsó, legmagasabb lépcsőnkénti emelős fesz lesz stabil naggyon nagy valószínűséggel, de fehérizzik a procid.
Lehet mókolgatni, ilyen-olyan modokkal (durvább venti(k), hűtő polírozás, stb..) akár 5-8 fokot is nyerhetnél, de vagy egy durcább hűtő, vagy egy sokkal kevésbé melegedős példány lehet tuti megoldás a problémádra.
Csak a biztonság kedvéért: minden venti maxon ment?
szerk.: prime blend hiba... próbáld meg csökkenteni az fsb-t addig, amíg stabil nem lesz, szétfeszelni nem kéne... -
szilrobi
aktív tag
és persze prime blend is hibázik 5 perc után
nem tudom mitévő legyek
-
szilrobi
aktív tag
válasz
kicsipapucs #18937 üzenetére
Úgy lesz, köszi! Amint a cpu stabil, lepróbálom a memókat is, mert a fő gond azzal volt...
Szólok majd hogy mi az eredmény! még1x köszi
jav: közben emeltem egy cpu feszt, lement a 10 kör, de azt írta nem stabil. majd emeltem még egy feszt, és második körben már 81fok!
a proci
-
válasz
szilrobi #18936 üzenetére
Igen, egészen addig, amíg nem lesz legalább 15 kör stabil.
Én attól a ház+cpu hűtő párostól jobbat várnék ám, mint 80! (ja most olvasom, h kicsit kisebb fesszel már csak 67, az már baráti)
Ha majd stabil lesz, akkor mehetsz feszekkel szépen egyesével minddel lejjebb, amíg a legalacsonyabb stabilt el nem éred, vagy az fsbt tolhatod feljebb, akár 471-ig (itt fog 4gigán üzemelni a kazánod!)
Tiszteletem! -
szilrobi
aktív tag
válasz
kicsipapucs #18935 üzenetére
Cooler master cm690 házikó rajta 3 12-es venti, Artic cooling freezer xtreme (12-es venti benne)
Most 1.3v-on már sokkal jobb a hőfok(max 67 fok), fut az ibt, de a negyedik körben hibázik
akkor gondolom emeljek a vcore-on egyet...
-
-
szilrobi
aktív tag
válasz
kicsipapucs #18932 üzenetére
beállítottam, de a proci hőfoka pár másodperc után 80fokra ugrot, így leállítottam az ibt tesztet. Lehet sok az 1.35v a cpu vcore-nak? mennyit adjak neki? most 1.3v -ot próbálom...
CPU VID-je: 1.275v
-
szilrobi
aktív tag
válasz
kicsipapucs #18932 üzenetére
köszi, kipróbálom illetve letesztelem ezekkel a beállításokkal ibt, prime blend és játékokkal is.
FaTHI: meglehet, hogy igazad van
-
válasz
szilrobi #18921 üzenetére
Szia!
Én javaslom az alábbi beállítások kipróbálását!JumperFree Configuration Settings:
AI Overclock tuner: Manual
CPU Ratio Setting: 8,5
FSB Strap to North Bridge: auto
FSB Frequency: 450
PCI-E Frequency: 100
DRAM Frequency: 1080Mhz
DRAM CLK Skew on Channel A1: AUTO
DRAM CLK Skew on Channel A2: AUTO
DRAM CLK Skew on Channel B1: AUTO
DRAM CLK Skew on Channel B2: AUTO
DRAM Timing Control: Manual1st Information :
CAS# Latency: 5
DRAM RAS# to CAS# Delay: 5
DRAM RAS# Precharge: 5
DRAM RAS# Activate to Precharge: 18
RAS# to RAS# Delay : AUTO
Row Refresh Cycle Time: 60!!! ez fontos, soxor auton hülyén lövi be
Write Recovery Time: AUTO
Read to Precharge Time: AUTO2nd Information :
READ to WRITE Delay (S/D): AUTO
Write to Read Delay (S): AUTO
WRITE to READ Delay (D): AUTO
READ to READ Delay (S): AUTO
READ to READ Delay (D): AUTO
WRITE to WRITE Delay (S): AUTO
WRITE to WRITE Delay (D): AUTO3rd Information :
WRITE to PRE Delay: AUTO
READ to PRE Delay: AUTO
PRE to PRE Delay: AUTO
ALL PRE to ACT Delay: AUTO
ALL PRE to REF Delay: AUTO
DRAM Static Read Control: Disabled
DRAM Read Training: Disabled
MEM. OC Charger: Enabled
AI Clock Twister: Light
AI Transaction Booster: Manual
Common Performance Level [10]
Pull-In of CHA PH1: DISABLED
Pull-In of CHA PH2: DISABLED
Pull-In of CHA PH3: DISABLED
Pull-In of CHA PH4: DISABLED
Pull-In of CHB PH1: DISABLED
Pull-In of CHB PH2: DISABLED
Pull-In of CHB PH3: DISABLED
Pull-In of CHB PH4: DISABLEDCPU Voltage: te tudod
CPU GTL Voltage Reference (0/2): AUTO
CPU GTL Voltage Reference (1/3): AUTO
CPU PLL Voltage: 1.56 - valszeg ez is kevés volt.
FSB Termination Voltage: 1.32
DRAM Voltage: 2.25-ig garis, majd belövöd utána, ha stabil.
NB Voltage: 1.32
NB GTL Reference: AUTO
SBridge Voltage: 1.20
PCIE SATA Voltage: 1.50Load Line Calibration: Enabled (tapasztalataim szerint így soxor sokkal stabilabb egy oc alacsonyabb feszen is)
CPU Spread Spectrum: Disabled (fontos)
PCIE Spread Spectrum: Disabled (ez is)
CPU Clock Skew : Auto
NB Clock Skew : AutoAdvance CPU Settings
CPU Ratio Setting: 8,5
C1E Suppport: Disabled
Max CPUID Value Limit: Disabled
Intel® Virtualization Tech: Disabled
Vanderpool Technology: Disabled
CPU TM Function: Disabled
Execute Disable Bit: Disabled
Üdv, D. -
raus
aktív tag
válasz
A Clock Skew-kat haggyatok auton mert nekem amikor jatszogattam velük korrupt fajlok lettek belöle a vinyon, valamint egy RAID kötet hiba amit nem tudtam helyrehozni es WIN7 is beszart gyorsan töle. A skew azaz freki csusztatas a legerzekenyebb dolog. Amugy is csak extrem magas FSB-nel vagy RAM frekinel ajanljak a probalkozast vele. Lenyege hogy nagyon magas busfrekinel nehezebb a reszegysegeknek ertelmes jelet fogadniuk es adniuk, valamint kieshetnek a szinkronbol. Pl RAM-nal mivel az egyes dimmek elterö tavolsagra vannak a memoriavezerlötöl igy a cimzesüket idöziti az eszaki hid, ebbe lehet belepiszkalni, az egyes dimmek jelet lehet "eltolni" milliomod masodpercek-re egymastol illetve az eszaki hid memoriavezerlöjetöl. A procit is es az eszaki hidat is lehet "eltolni" egymashoz kepest. Nagyon haklis es sok proba es teszt dolog. Az auto beallitas meg 500-as quad FSB-nel is jol müködik.
-
bolcsodal
addikt
válasz
Az első képen van a lényeg szerintem.
"FSB strap to North bridge" talán ezt kellene állítgatni...ezzel osztod vissza a RAM-ot az FSB-hez képest...talán...
Az Auto helyett miket ajánl fel?
"most megy a ram, de 6-6-6-24 időzítéssel." by SPD miket tud? Egy CPU-Z képet a RAM-okról tudnál küldeni?
-
szilrobi
aktív tag
sajnos nem vált be, akárhogy cserélgetem, sem másik foglalatban. Van egy csomó ram beállítás az asus biosban, biztosan ott kellene bűvészkedni, csak sajna nem értek nagyon hozzá
De hogy egyáltalán ne tudjam működésre bírni, az azért dúrva! Nem húznám, csak menjen az átkozott
-
-
szilrobi
aktív tag
válasz
--Disztroj-- #18909 üzenetére
Próbàltam időzítést is 6-6-6-18 -ra rakni, feszültség 2.2v, de 2.28-on sem volt jó. Nem tudom mennyit adhatok neki max ( jól szellőző házban van a ramok felett egy 12- es lefelé fújó venti).
-
FaTHI
őstag
Attól függ mivel használod ki a procit, de ha csak gamézol, akkor az nem megy sztem fentebb max 70-fokig, az még beleférhet...
De sztem elég lehet a 3.8-Ghz -is szinte mindennek, jól beállitott ram időzitésekkel, még gyorsabb is lehet a rendszered,mint 4.Ghz-en.Én legalább is ezt tapasztaltam 3dmark11 Cpu teszt alapján... -
raus
aktív tag
Egy tisztesseges vizzel mekkora tuning erhetö el a Q9650-nel? Mondjuk egy jo 240-es radira gondoltam rezböl 2db SWIF2 120P-vel, egy jo pumpaval, alaplapi hidak+cpu+gpu körre. A REX-re valami full cover blokkot, a procira valami EKL vagy Swiftech blokkot es a DCII-es GTX580-ra meg egy EKL full blokkot.
A 450*9_4050MHz megvan stabilan olyan 1.30 volt körül LLC-vel es a Corsair H50-elbirja szepen, de IBT-ben mar 73-75 fok körül van.
Szerintetek? -
szabi911
csendes tag
jó sok quad-os proci van itt
van mindenféle quad QX
up a jo kis prociknak -
szilrobi
aktív tag
Sziasztok!
Az miért van, hogy 3.8-ra húzott q9550 mellett nem bírom a ddr2 ramokat 900mhz felett stabillá varázsolni? blend folyton hibázik, játékok fagynak...
Már több memóriával is próbáltam, jelenlegi az adatlapomon. 1080MHz-en már nem stabil, eddigi legjobb eredmény, hogy 50 percig futott a blend, de leginkább 10percen belül jön a hiba.
-
MeroM
senior tag
egy kis segítség most vettem egy ilyen lapot: p5g41t-m LX (tudom a sablonszöveget: micoratx, antituning stb., de eddig 800mhz s ramok voltak egy p5ql pro lapban a q8300 al és 333 rol 400 ra tudtam úgy h a ramok 801 mhz n mentek stabilan, most e mellé vettem ddr3 1333 ramokat és ugyanúgy lehet állítani a fsb t meg mindent a kérdés ha felemelem az fsb t miért nem kapcsol be a monitor és miért írja ki h voltage control mit állítsak help!!!!!!
-
vuk777
aktív tag
-
vuk777
aktív tag
válasz
kicsipapucs #18901 üzenetére
Hösszejön egy ilyen teszt akkor javaslom a 400 FSB-n való tesztelést az egy átlag "mindenki" számára elérhető tuning
-
válasz
pr05p3c #18900 üzenetére
Valaki küldjön át nekem egy q8xxx-et és/vagy q6xxx-et és összehasonlítom a q9550-emmel. Lapom 490-es fsb-ig belőhető eddigi tudásom alapján (q6700 elméleti max órajelünk 4900MHz lenne, q8400-nál ez ~4GHz, persze ez nem kivitelezhető több okból sem, csak úgy mondom
), egyszóval nézhetünk mindent. Vga asszem nem lesz visszafogó tényező (GTX480), ram sem (tudok 4x2GB-ot berakni), táp sem (Corsair HX750)
Ha van jelentkező, akkor jelezze itt és keressen meg priviben legyen olyan kedves. Itt a topikbeliekkel megbeszéljük milyen szintetikus/nem szintetikus teszteket nézünk. Játékok, benchmarkok, fogyasztásmérőm is van ha vkit ilyen típusú adatok érdekelnek. Rugalmas vagyok. Hűtés sem akadály (HR02, TRUE, HR01 Plus, Megahalems kölcsönbe ha az kell nagyon valakinek)(zsírok: mx2, pk1, arctic silver 5)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Fujifilm X
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged