Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
papírzacsi
üzenetére
Huhh..ez brutal.
Ezen pasztával nem sokat segítesz (MX2 vagy MX4) -MX3 kenhetetlen, hagyd ki-
Ill. csak akkor ha nem volt rajta..Kuki hűtőt egy c1-es q9xxx-re..nem éri meg. Ha nem akarod, hogy lassan megsüsd, vegyél egy normális hűtőt. Viszont..
Az egy dolog, hogy a max.hőfokok között van eltérés pár fok (szar szenzor) de, hogy a min. értéknél 20° eltérés van 2 mag között.. Nem lehet, hogy szarul van feltéve, vagy esetleg IHS-es a kupak? (ha már úgy is leszed, tegyél rá egy zsiletet vagy bankkártyát, s nézd meg, a cpu kupakja nem-e homorú vagy domború. Ha az..polírozással kiküszöbölheted. Ezek az eredmények Prime alatt jó pár fokkal emelkednének, s IBT alatt meg mág arr avagy 6.8°.. -
Taifa Díaz
őstag
válasz
papírzacsi
üzenetére
Ez egy kategóriájában k**va jó hűtő, a neve Spire Minato, 1500 pénzből meg lehet venni, egy kisebb konfigban E8400-ra tettem ilyet, és egy fostalicska zárt házban 33-34 fokon tartja a processzort. De ehhez szépen be kell ám pasztázni a procit jófajta pasztával. Ha már kevés a helyed, esetleg a hűtőn akarsz spórolni, akkor a pasztán legalább ne spórolj.
-
MeroM
senior tag
válasz
papírzacsi
üzenetére
És én a gyári magas Intel hűtéssel 60 foknál már a hajam égnekáll

-
Laci2277
senior tag
válasz
papírzacsi
üzenetére
Először pasztázd újra a hűtőt, ahogy előttem is tanácsolták és figyelj a visszatételnél, hogy teljesen felfeküdjön. Ha ez nem hoz számottevő javulást, akkor cseréld le egy komolyabbra, biztos amit biztos.

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
papírzacsi
üzenetére
Attól, hogy mATX-es azért még ráfér egy jobb hűtő is. Speciel árulok is egyet.
[link] -
F_Zolee
nagyúr
válasz
papírzacsi
üzenetére
Pár ezer forintért lehet venni komolyabb hűtést is. Szerintem ne ezen spórolj.
-
Löncsi
őstag
válasz
papírzacsi
üzenetére
Nem.
Szedd le a hűtést, pasztázd újra procit és szereld fel újra a hűtőt erősen. -
Laci2277
senior tag
válasz
papírzacsi
üzenetére
Van a procin hűtő?
Viccet félretéve ezek baromi magas értékek, szerintem még gyári hűtővel sem szabadna ilyen hőfokokat produkálni. Ráadásul ez a beépített teszt még nem is igazán izzasztja meg a procit.Azért nézd meg a CoreTemp nevű progival, kíváncsi vagyok az mennyit ír ki, annak jobban lehet hinni.
Milyen hűtőt használsz?
-
papírzacsi
aktív tag
válasz
papírzacsi
üzenetére
lehet hogy ezért fagyok játék alatt pár perc után?

-
v2
őstag
válasz
Taifa Díaz
üzenetére

-
Taifa Díaz
őstag
Tuningolásnál biza ezt sem jó auton hagyni, mert emelt órajeleken ez (is) okozhat instabilitást. A megadott mértékű késleltetéssel szinkronizálja egymáshoz a bios clock-ot és a memory clock-ot, esetedben 50 és 750 picomásodperc közötti érték megadásával. Meglátásom szerint minél magasabb az órajel, annál nagyobb értéket kell megadni, ezen cikk alapján: katt
-
v2
őstag
hali. valaki elmondaná, hogy ez mit csinál: cpu clock skew control- mch clock skew control giga lap. az állitási lehetöség 50ps>750ps köszi
-
lipi67
nagyúr
válasz
apollo12
üzenetére
S ez miért érdekel? Kb semmit se jelent a Te procidhoz. Nézd meg Core Temp nevü progival, hogy mennyi a Vid-je. (Tiédnek), s azt, hogy prime prime 95 alatt mennyire melegedik őgy calós 1,35V körül.
Ez csak gyári specifikáló, ilyen vid-del kerültek forgalomba, ennyi)(#19280) apollo12: Igen, a procid tudja, de..
1: Nagyobb fesz kellene a procinak így 4GHz-het mintha a max szorzóját használnád
2: 533-as FSB-hez nagyobb fesz kell a lapodnak (ha tudja) -mch-
3: 1:1-ben járatnád a ramokat, ami bár optimális, de ilyenkor terhelődik a legjobban a ram is, az is kéri a fesz. Szóval plusz fesz mindennek. Szerintem felejtsd el. Ramokat visszaoszthatod, van szorzójuk a biosban. 444-es FSB-n, 2,4-es szorzóval is 1066-on mennének, (lényegtelen, szintetikus tesztek kivételével SEMMIBEN se veszed majd észre), Az majdnem 3,8GHz lenne a procinak..A 4GHz-nél 470-es FSB, ami szinkronban járatott ramok esetén 940MHz. Én a ram sebességre ..szarnék. -
MeroM
senior tag
Hali P5G41t-m lx lapról valaki tuningba tudna segíteni elég gyatra a húzási képessége és h 395 nél nem megy feljebb a tuning 400 at szeretném csak elérni volt emeléssel esetleg mit kéne ahhoz emelni?
-
-
apollo12
veterán
heló lenne egy nagy problémám szerintetek mi lehet a gond,
prime 95 váratlanul leállt neki kb 10percet ment large fft nél és blend teszt nél is
azért teszteltük, mert a játékok váratlanul leálltak, és nagyon lassan töltenek be
config
ASUS P5Q
Intel Core2 Quad Q9550 @ 3,83Ghz
Corsair VX550
Corsair XMS2 2X2GB 1066Mhz
ASUS HD6950 DirectCu II 2GB
Samsung SpinPoint F3 1TB + WD Caviar Black 640
Samsung 2333SW
Windows 7 U x64mi lehet a gond, memó hiba? 1hete lett újra rakva a win7
-
-
martin66
senior tag
válasz
balintka
üzenetére
Nem igen mert jóval drágább :S.
Hali!
2x2GB Kingmax RAM-jaim mellé vettem 2x2GB OCZ Reaper PC26400 RAM-okat és amikor elindítom a rendszert 4x2GB-al akkor nem indul a rendszer a BIOS képnél megakad kiveszem a 2db Kingmaxot belépek a BIOSBA ezt írja ki:
Mit csináljak, hogy működjön?
Várom a mielőbbi válaszotokat! -
martin66
senior tag
Hali!
Van nekem elméletben Kingston 2x2GB sima snasz ram emellé vennék 2x2GB OCZ Reaper PC26400 10k-ért.
Ez jó ár értük, ill. összeférnek?
Direkt ide mivel a Ram topikban nem válaszolnak -
DonDennis
senior tag
válasz
Fücsök007
üzenetére
Figyi 40et kéne rádobnom a 8500re és érted azt csak berakom a gépbe és megy nem kell alaplap ram meg proci. Szerintem 40 ből nem is lenne meg ez mind és igazából nem akarok venni új konfigot majd csak ha v.mikor normalizálódik a gazdaság addig meg kilehetne húzni a QX9770 el szerintem. Igazából csak az érdekelne hogy megér-e egy 40 ezres beruházást ez a proci csere mert kapok e érte akkora gyorsulást?
-
Fücsök007
őstag
válasz
DonDennis
üzenetére
Gyorsabbnak gyorsabb lesz, DE olcsóbban kijössz, ha S1366 lapot veszel, hozzá 4 magos procival, és ez a kettő együtt olcsóbb mint amennyiért adni szokták a Q9770-et. A ddr3 ramok ára már nem tesz rá nagy költséget.
(Persze a konfig ezen részeit ehhez el kellene adnod.) I7 széria filmvágásnál érezhetően erősebb a HT miatt is. 
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy nekem most van egy Intel Core 2 Duo E8500-om egy LGA775-s ASUS Maximus Formula II alaplapban 4gb 800mhz es GeIL Ultra rammal és egy Asus 6950 2gb DCII-vel. Kicsit erősíteni szeretnék de pénzmegtakarítási okból azon gondolkoztam hogy nem cserélem le az egész gépet csak a CPU-t kicserélem egy QX9770-re. Erről mit gondoltok? Megéri? Érezhetően erősebb és gyorsabb lesz? Valamint gond nélkül bele megy a Maximus Forumula II-be? Főleg HD videó vágásra és kis BF3-re használom a gépet.
Válaszotokat előre köszönöm, és nagyon sokat segítenétek
-
Laci2277
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
-
válasz
Laci2277
üzenetére
Igen, ez a gyártó által megadott érték, de minden egyes dióda máshogy mér ám!
Nekem a 100fok tjmax-os e8400-am le kellett annó venni majd 80-ra, mert alapon nyáron 10 fok alatt mutatott. Mondom, nézd meg minimum beállításokon a procit, akkor mit mutatt. Lefogadom, hogy 10-en fokokat.
Szerk.:Brutkó hűtő, viszonylag hűs szoba (nyárhoz képest), azonban te elhiszed, hogy egy 10w tdp-s procc húzva nem termel annyi hőt, hogy ne tudjon lehűlni szobahőmérsékletre (illetve az alá)? -
-
Laci2277
senior tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
A CoreTemp-ben a Tj.max 85 és az is olyan fokokat ír ki mint a többi progi.
-
válasz
Laci2277
üzenetére
Szia!
A QX9770-nek ha jól emléxem, akkor a Temperature Junction Max-ja (TjMax) 75 fok.
Azonban a Real Temp alapon 100-al mér. Nézd meg az optionsnál, hogy mi a tjmax melletti (elvileg beszürkített) érték. Ha 75, akkor jó hőfokokat mért (kétlem). Ha 100 szerepel a rublikákban, akkor minden valódi hőfokod 25 fokkal magasabb a mutatottnál, ami jelen esetben elég magas hőfokokat eredményez! Ezért, ha ez az eset áll fenn, akkor katt a tjmax gomb-ra és lődd be mind a 4-et 75-re és mérj újra (sírni fogsz
).
A hitelességet úgy tudod elég egyszerűen megnézni, ha a proci órajelét leveszed a legalacsonyabb win stabilra (pl. 6x200MHz), a feszt minimumra (elvileg 0,85V), a ventiket maxra és megnézed hány fokosak terhelés nélkül a magok winben. Ha szobahőfok alattiak, akkor nyilván rossz az érték minimum addig korrigáld, amíg szobahőfok nem lesz.
Ja én még megnézném Core Temppel is, hátha az alapból jól mutat (nekem eddig mindig igen).
Kérdezz nyugodtan, ha vmi nem érthető!
-
lipi67
nagyúr
válasz
nero2006
üzenetére
Úgy legyen, csak..
Nagyon nem mind1, milyenaz a proci. Másik a táp és ramok, s a lényeg: a Q9550-es 12MB-os L2-je. Jobban terheli a lapot, melegszik, fagy mint állat.
Más!
Légyszi mutasd már meg nekem a q9400-es 3330-as prime 95-ös tesztjét vid/ bios feszen!
Nekem Vid/bios feszen a max q9400-nél 448-as FSB (3584MHz volt), q9550-es meg vidjén ment 4GHz-et ill. bocsi, 3977-et.
[Giga UD3R+Q9400 -Vid/ bios] -
lipi67
nagyúr
válasz
kaktusz0906
üzenetére
na..abba nem hiszem, hogy nem kell manipulálnod. A legszarabb chipset ez tuti..G31 is odaver neki.
Ramokat oszd vissza, VTT-t emeld 1,24V-ra, MCH-t is, és úgy talán.. -
kaktusz0906
tag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Szia, az alaplap gigabyte ep43-ud3l, ramok 2 szer 2 gb ddr2 800, proci hütö nem gyári, hanem ilyen nagyobb fajta van, házban van 3 12 centis venti.
-
-Solt-
veterán
válasz
kicsipapucs
üzenetére
3.4-hez ezek feleslegesek... szerintem ezt bármelyik Q9550 tudja alapfeszen, gyakorlatilag bármelyik lapban amibe belemegy!

PCI freki 100MHz-n fixál, minden fesz érték normal, ramnak amit kér, 400-s fsb 8.5-s szorzóval, oszt csókolom!

-
válasz
kaktusz0906
üzenetére
Szia!
Ehhez azért jóval több infóra van szükség, nem ilyen egyszerű a művelet, a tuning nem 2 kattintás és kész dolog! Ehhez türelem, érzék és némi háttérinfo kell.
Segítünk szívesen, de pár "nyomassad a feszt neki, meg a "zeffesbét" emberkén" kívül Mi NEM szeretnénk megölni a géped, így tuningocska előtt válaszolj pár kérdésre:
- Milyen alaplapban?
- Milyen ramokkal?
- Milyen procihűtővel és házban+ventikkel van a gép?
Valamint kéne egy képernyőmentés úgy, hogy látható legyen az eredményen egy core temp nevű progi, 2db(!!) cpu-z ablak (1db cpu fülön, egy pedig spd fülön) és egy prime 95 futás közben. Legalább 10 percig menjen a prime teszt (blend módban, a progi indításakor lehet választani). Ha nem megy fel a hőfok 80-90 fok-ra, vagy környékére, akkor hagyd 15 percig menni, csinálj egy screenshotot róla, majd állítsd le (kép készítése után!) és töltsd fel ide a képet.
-
bod101
aktív tag
válasz
kaktusz0906
üzenetére
Szerintem alap feszen tudja

-
kaktusz0906
tag
Sziasztok, valaki le tudná nekem írni az összes optimális /biztonságos/ feszültségértéket amit be kell állítani, ha a q 9550 est 3,4 ig akarom huzni?
-
-Solt-
veterán
Üdv Urak!
Hátha érdekel valakit: Q9550
-
-
Laci2277
senior tag
Hali!
Van egy gigabyte x48-ds5 lapom egy qx9770-es társaságában. A kérdésem az, hogy ebben a lapban is ki lehet hozni a proci maximumot? Van érdemi különbség egy p45-ös laphoz képest? Vagy a p45-ös lap csak a magasabb fsb értékben jobb?
-
ttt1
őstag
Ep35-DS3-as lapba érdemes quad cput tenni?425-430-as fsb stabilan elérhető benne feljebb nem néztem még..
-
lipi67
nagyúr
Több infót. Eléggé procifüggő!
Vid-FPO kellene. Kben: Nem, nem nagy elvárás, a cucc tudja. Kérdés, mennyire kell feszelni a procit. Lehet, hogy Vid-jén megy 3,7-et, kis plusz fesszel 3,8-at, de ott van a wall, és irreálisan aránytalanul több fesz kell neki a 4GHz-hez.
Kérdés, megéri-e, 1,4V-on járatni 24/7-ben 4GHz-en vagy elég a 3,8 és csak 1,264V.(példa volt)
-
v2
őstag
üdv. nagy elvárás egy x48-ds5......q9550.......2x2gb geil 1066 triotol,hogy 4ghz-n müködjön? általában
-
lipi67
nagyúr
már bánom, hogy felhoztam a támát..

-
Remus389
veterán
válasz
belaazallat
üzenetére
a ketmagos E5200@3.6ghz(12*300) 2.48 pontot ad nekem, csak megjegyzem
tehat a nagyobb ertek a jobb
-
Nekem konzekvensen ugyanannyit (5.45) ad a 3.2-n ketyegő 950-nel.
-
lipi67
nagyúr
A nagyobb a jobb. Az meg, hogy nem mindíg uaz hajszálra az eredmény, az oprendszer éppeni állapotát tükrözheti..-vagynemtudommiértilyen-
-
FaTHI
őstag
válasz
belaazallat
üzenetére
Én is mértem egyett,nekem 4.29pont szinte minden mérésnél, 3.77Ghz-en
Gondolom minél kissebb az érték annál jobb. -
lipi67
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
Nekem 3,2-n 4-et ad kereken...
-
lipi67
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
LLC-t hagyd akkor!
IBT-t nem használok, azt se tudom mi a kukimról beszélsz, majd meglsem akkor én is. Nézz egy Cinebench R11,5-öt 4 maggal, okosabbak leszünk. -
belaazallat
addikt
válasz
lipi67
üzenetére
Ha bekapcsolom az LLC-t, terhelve terheletlenül 1,21V valós feszt kap a proci CPU-z szerint, és így minden fesz beállítás nélkül megy a 3800MHz vcore=normal beállításon.
1,3V VTT-mellett 49GFlop (vagymiamanó) a proci számolási teljesítménye IBT alatt. 1.26V-on, csak 36. Számít ez valamit?
-
lipi67
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
Egyre érdekesebb. Kisebb szorzó+nagyobb FSB jobban terheli a lapot, nálad meg..fordítva, hisz a nagyobb szorzónál esik jobban a fesz. Igen, VTT viszi magával a ref.értékeket, csak arra kell ügyelni, hogy mikor elkezded, minden gyári értéken legyen.
Q9550-es 12-es L2-je miatt szereti a VTT-t. Viszont 1,3V felett nem nagyon indokolt ilyen FSB-n. Nálam 1,4V felé is kellett néha menni, de..4,6-4,7GHz-nél.
Ha nem változott, tedd vissza nyugodtan 1,26-ra. LLC? -
belaazallat
addikt
válasz
belaazallat
üzenetére
Sikerült VTT 1.26-ról 1,3V-ig feljebb tornászni. 8.5x435MHz, terhelés hatására CPU-z szerint a fesz leesik 1,152V-ra. Emeljem még tovább?
-
belaazallat
addikt
-
lipi67
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
U.azon beállítások mellett plusz fesz a VTT-nek és instabil lesz tőle a rendszer? Nem semmi. Ref.értékeket is vitted utána? (Cpu termination (VTT) emelésével lineáriasan a cpu ref. és mch ref. érékeket is emelni kell)
-
lipi67
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
Jajj..Megrémísztett az "uram", azt hittem először, hogy bírósági idézés

(Kben köszönöm, nagyon kedves Öntől eme megszólítás, de a lipi is megteszi
)
Bocsi, de 1időben, amikor nem voltak gondjaim és napi 10-12 órát ph-n lógtam, sok gépet "tuningoltam" priviben és msn-en.
Amit írsz..az jó! Az a vdroop viszont odab@sz. 0,09-es feszesés..lehet kéne még pici fesz a VTT-nek. -
lipi67
nagyúr
válasz
belaazallat
üzenetére
Meglep. Főleg, hogy egy UD3R is van a listádon. Nekem a p45DQ6-ra 200-300MHz-et vert az UD3R, s x48 / p35-ben szerintem többet is verne, jóval.
Nem lehet, hogy az UD3R-nél nem volt kedved játszani vele és kitapasztalni?
A P35/x48-at aláírom, főleg, hogy p35-ben DS4 volt, az jó lapocska, 1 szinten is lehetnek akár. Viszont, hogy UD3R rájuk ver, az tuti. Kérdés, pár 100MHz kinek mennyit ér meg (ill. kevesebb fesz).
(#19204) 00roli00: Huhh..bevallom, erre nem tudok válaszolni. Soha sem játszok, a VGA olyan szinten érdekel, hogy a lányom Sim3-a meg a fiam 1-2 lövöldőzőse fusson

-
00roli00
aktív tag
válasz
lipi67
üzenetére
Kösz szépen. Most 3400-en alapfeszen megy, de 38xx-et is ki tudtam már paszírozni belőle fesz emeléssel persze. A kérdés csak azért merült fel, mert full hd átállást tervezek és kíváncsi lennék rá hogy egy 6950 szintű vga-hoz mekkora frekin kellene hajtanom a procit. Nem vagyok fps hajhász, ha elég a 3500 környéke akkor nem váltok.
-
belaazallat
addikt
válasz
lipi67
üzenetére
"azon a feszen kb 100-150MHz-et nyerhetsz rajta."
Ez csak a jobb esetben. Nekem pl ugyanazon a feszen ugyan úgy 3700MHz volt a vége, a q9550-nek P35-DS4, X48-DQ6, P45-UD3R lapokban. Nekem pl tök fölösleges volt kiadni 18000Ft-ot a garis P45-re. (Vcore normal beállításon)
-
00roli00
aktív tag
Hali!
Véleményetekre lennék kíváncsi, hogy az EP45-DS3 lap is jó választás-e 9550 alá tuning szempontjából. p35-ds4 deszkát cserélném, érdemes-e? 3600 környékén kergetném alapfesz körül /illetve amennyit ki tudnék csikarni/. 12K lenne az ára. Köszi;
roli
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bundle topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Peugeot, Citroën topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Hardcore café
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- Samsung Galaxy A05s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Viccet félretéve ezek baromi magas értékek, szerintem még gyári hűtővel sem szabadna ilyen hőfokokat produkálni. Ráadásul ez a beépített teszt még nem is igazán izzasztja meg a procit.

).