- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hermanyi
addikt
az elég magas fesz abban a lapban szerintem 1.3 körül illenék tudnia
windlord:
prime 60 linx max 65 fokig tornászta fel a hőfokokat én 3.6 on 1.28V-n használtam de tegnap eladtam a procit
teszt erejéig a 4 gigáig húztam meg azt 1.32V- n tudta stabilanswif 2 tényleg halk de légszállítása nem a legjobb sajnos
én ház hűtőnek anno a Matti ventijét akartam 3db ot de az ára megbotránkoztatott pedig a 100 köbméter feletti légszálitás 1500 as max fordulatnál meggyőző és még mindig csak 24 decibel -
hermanyi
addikt
-
hermanyi
addikt
válasz
balintka #18237 üzenetére
Pár fok eltérés teljesen normális
de az induló 41 fok az 1 magnál kicsit sok szerintem ott a szenzor behalt és az alá nem mér annál a magnál .
De ha terhelésnél azonnal ugrik fel 1-2 fokot ugyanúgy mint a többi és tartja a különbséget akkor az egy ilyen proci
Nekem alapon 32-35 fokosak a magok -
hermanyi
addikt
Azért egy Rampage Extreme lapot ne hasonlítsunk össze egy mezei Pro val kicsit más kategória a 2 lap
A 1.36 az tényleg kicsit sok ha a gyári VID 1.3 alatt van nekem a Gyári : 1.3V és 1.32 vel megy 4000-ret ,de minek a mai nap még bőven elég a 3.6 -on hajtott Q9650 szerintem -
hermanyi
addikt
A lap tudja az 500 as FSB t kisebb szorzón mert kipróbáltam , ha jól emlékszem tettem is ebbe a topikba képet anno róla .
De őszintén megvallva ezt sem tudom kihasználni rendesen ,amúgy 3600 on járatom a procit 9X400-on
Nem csak lap hanem proci és memoktol is ,mert elgondolkoztam az 1155 ön -
hermanyi
addikt
válasz
balintka #17982 üzenetére
nem nem arányos itt semmi semmivel
sok függ mennyi áramot vesz fel a proci lehet ,hogy egy 2.5 ös melegebb mint egy 2.66 os ha a 2.66 os kevesebb energiával beéri
nincs 2 egyforma processzor ,ezt az egyet meg kell tanulni és hiába ugyanaz a proci az egyik gépben ennyit meg annyit megy az közel sem biztos ,hogy másik gépben is fog annyit menni
-
hermanyi
addikt
Na nekiálltam én is egy kis húzásnak első nekifutással ide jutottam : KÉP
a kérdés FSB term nek mennyit lehet adni -
-
hermanyi
addikt
delux lapban nbnek 1.3V szereti a feszt rendesen
-
hermanyi
addikt
válasz
pEEpEE1019 #16992 üzenetére
nézegettem én is de drágán vesztegeti sajna
broken re viszont lehet beruházok nála -
hermanyi
addikt
válasz
pEEpEE1019 #16990 üzenetére
nem neked a hűtő csere lett célozva
-
hermanyi
addikt
válasz
pEEpEE1019 #16985 üzenetére
A hűtődet megveszem ha gondolod
a VID az gyári azzal nem tudsz mit tenni biosban állítsd be hogy mennyi feszültséget kapjon "kisebb értékre" amivel még stabila hőfok meg ház függő is hiába a 90-100 köbméter levegő/ óra ha az a meleg bent a házban kering és nem tud távozni , de szerintem nem sok
-
hermanyi
addikt
Boldog Gigahertzekben gazdag új évet !
-
hermanyi
addikt
válasz
Razermazer #16917 üzenetére
nekem megvolt 6 percig igaz csak gyorsba csin és semmit nem álitottam csak FSB term és nb volt
-
hermanyi
addikt
válasz
darál0w #16886 üzenetére
nem köteles ugyanazt a lapot elfogadni max a különbséget kifizeti és annyi
anno mikor az msi m volt és ugyanígy behalt a mem vezérlője akkor váltottam Gigabytre , ráfizettem 2000 hufot és kész majd lejárt a gigáról a gari és lás csodát rá 2 napra behalt
és nagyon gyorsba ezt az asust tudtam megszerezni olcsóba ami most van -
hermanyi
addikt
sori a nevekért félre összevissza írtam
-
hermanyi
addikt
válasz
odorgg #16850 üzenetére
Tesztelni még csak tesztelik de tuningolni tuti nem fogják
ha van otthon sokkolod adj a déli hídnak az kiüti és nyoma sincs
MSI-m anno így ment gariba
mert annak is hasonló problémái voltakG4ula84:
olvas visszaszerk :
itt a képed ezen nem 1.5 van
képelnéztem ez a power menü bocs
-
hermanyi
addikt
válasz
sgteam #16848 üzenetére
már csak az a kérdés ,hogy ki az az ö
sgteam :
CPU PLL Voltage nem sok egy kicsit ?
1.616 ot kicsit sokallomG4ula84:
ha az enyémre céloztál akkor halvány lila fogalmam sincs
sajna nincs megfelelő hűtöm hozzá
egy fél napra kaptam kölcsön egy normálisabbat akkor 4 gigáig teszteltem de minden erőlködés nélkül vitteha minden jol megy akkor jövő hónapban beruházok egy alpenfhönbe vagy egy Thorba
-
hermanyi
addikt
Pro Turbo lappnál ez a 3 típus ami szerepel a listán (1066)
Igaz a lista írja a 2.1V t a memonak de én 1:8 ot adok csakOCZ
OCZ2N10662GK(EPP)
DDR2 1066
2048MB(Kit of 2)OCZ
OCZ2N1066SR2GK(EPP)
DDR2 1066
2048MB(Kit of 2)OCZ
OCZ2RPR10664GK
DDR2 1066
4096MB(Kit of 2) -
hermanyi
addikt
válasz
darál0w #16777 üzenetére
Amint lesz hűtöm adom az eredményeket , mert nem akarom megsütni a procit .
sajnos ez a kis EKL 4 gigán már kevés ha megy a Primeja és én nem veszem kisebbre szorzót ép a szorzó miatt vettem a Q9650-t
szerk:
Attix82
mint tudjuk a Gold memok mondjuk a Platinum is csak 800 as elviekben de mennek 1066 on és ezért árulják annak -
hermanyi
addikt
válasz
darál0w #16625 üzenetére
Valószínűleg igen ,de az újabbak nagyon nagy hányada már keményen kéri vagyis szívesen veszi ha 4 mag van .
Régebbi játékokhoz meg felesleges szerintem 4 magost venni egy jobb E8400 20-22 körül bőven elegendő .
De ki fog állandóan a régebbi játékoknál maradni ?Jó persze akkor itt jön az ördögi kör ,hogy van egy jo2 magos ami nem képes kihajtani a jó VGAt
Ki van ez kéremszépen találva csak vegyük az új hardvert vegyük mert ez kevés ahhoz az kevés amahhoz
-
hermanyi
addikt
válasz
Attix82 #16621 üzenetére
Azért egy komolyabb 775 ös konfig szerintem azért közzel ugyanazt a teljesítményt képes hozni mint egy közepes I5
de mondjuk míg a nagy általánosságról beszélünk szerintem még mindig jóval olcsóbb venni egy jobb CPUt mint új alaplap memória és CPu ,hogy platformot váltás."Masik tapasztalatom a 2 magoshoz kepest, sokkal husebb jatekokba, mivel a masik mondjuk 2 maggal ment 90-90 %on. itt 40-30-20-50% mondjuk....sokkal jobban szetosztja egymas kozott a feladatot es nem terheli agyon egyik magot sem."
Nem tudom milyen játékokkal nézted de amikkel én játszom azért azok úgy 80+ % ban hajtják meg a procimat
-
hermanyi
addikt
válasz
Gaboman #16587 üzenetére
"a garit én vállalom az 1 hónapot, viszont az intel honlapján be tudod regisztrálni a procit és akkor érvényes a gyári gari."
na ez egy baromság szerintem ez nem EVGA hanem intel és itt a kereskedő vállalja a garanciát ha jól tudomde legjobban akkor jársz ha megkérdezed az eladót ,hogy hol kell regisztráltatni mert erre én is kíváncsi lennék
jános
szerintem is várd meg az újat és kiderül mi menyit csökken
szerintem az I7 alsóbb szegmensei baráti árban lesznek
Én is küzdök a továbblépéssel ,már rágódom rajta egy jó ideje ezért lett Q9650 em is
Sajnos ha váltás akkor a házat és a monitort meg a vgat leszámítva mindent cserélnem kell és erre nem kevés lové kéne -
hermanyi
addikt
válasz
polonic #16535 üzenetére
igen a pocs fix az rengeteget visszavesz de ez nem a proci miatt hanem a vga
én is rángatni akarom csak én hűtés gondokkal küszködöm erősen, de mintha a fogamat húznák mikor a hűtő árakat nézem 8 alatt nem látok értelmes hűtőt ,igaz 3,6 on jár most ,de szeretném tudni hol a vége
szerk:
pm ben rám dobnád ,hogy mennyibe fájt új szerzeményed? -
hermanyi
addikt
ITT hirdeti magát a Proci nem tudom beszámol e vagy sem,
de az apróból nagyon nagyon eltűntek az tény -
hermanyi
addikt
válasz
rup1u5 #16475 üzenetére
A Q-s pocikhoz elég is a 4 pines táp de a QX hez elég kevés vagyis megy vele csak ...
polonic viszont a QX el szemezett ha jól értelmeztem írásait és ahhoz bizony elkel a 8 pines tápcsati .
Ha rosszul értelmeztem akkor sory.
Először én is a QX 9650 el szemezgettem de miután utánakérdezgettem,olvasgattam , meggyőződtem,hogy ha átalakítót használnék a másik 4 pin eléréséhez az sem lenne jó megoldás ,mert rengeteget tud felvenni az a processzor.De egy Q9650 9X400-on szerintem mindenhez elég egyenlőre
-
hermanyi
addikt
válasz
proci985 #16450 üzenetére
Ha játék akkor szerintem Battlefield: Bad Company az az 1 játék van ami a legjobban és legegyformábban terheli mind a 4 magot .
Intel burn test pedig a legjobban fűtő program még a Prime nél is nagyobb hőfokokat képes létrehozni .
Tesztelni pedig muszáj , én fél óra Prime után azt mondtam stabil a gép ,de kiderült ,hogy, legalább 50 perc kell szerintem
-
hermanyi
addikt
válasz
Attix82 #16400 üzenetére
Van itt PH n is parancsolj
-
hermanyi
addikt
válasz
mcwolf79 #16350 üzenetére
Játékban ami meglepett az az F1 2010 álmodni sem mertem volna ,hogy ennyire egységesen fogja terhelni mind a 4 magot .
1920/1080 ultra beállítások 8 X es élsimi és 88% körül mind a 4 magÉn az áramszámlát ráfogom a beépített sütőre
,mert a gép nem eszik többet mint a konyhában az izzó
-
hermanyi
addikt
kérdésem lenne
milyen hűtőt ajánlotok a procimra ? megfizethető árban
jelenleg egy EKL Ag van rajta ami 3700 ig meg is birkózik vele ,de onnan már kezd hangoskodni az 1800 as fordulatnál ha 90+ % os kihasználtság van -
hermanyi
addikt
kicsúsztam a szerkesztésből
a CPU GTL Reference lehetöségei
Auto
0.65x
0.63x
0.61x
ha jól gondolom és következtetem a 0.63x a jó -
hermanyi
addikt
darál0w hoz lenne egy kérdésem ,mégpedig aláírásomban látható konfig
és a bios ezen része a bejelölt ,kivéve a DRAM voltage mit mire kellene állítanom mert nem szeretném auton hagyni
de ha más is tud segítséget adni azt is megköszönném -
hermanyi
addikt
rühellem ezt az alaplapot
miért melegszik ennyire a Q9650?
ITT a CPU GTL és PLL és társai mit jelölnek
(nem én bios beállításom csak ugyanilyen enyém is -
hermanyi
addikt
na megtaláltam a nekem megfelelő beállításokat szerintem egyenlőre igy megfelel
450 hez már 1.35V kellet és melegedett is így csak 60C fokos
450 hez már kevés a kicsi EKL hűtőcském -
hermanyi
addikt
válasz
Benyaking #16162 üzenetére
én egy E8400 at cseréltem le a q9650 re és nem bántam meg és mind 2 öt 3.6 on hajtom szerintem ez az a tuning ami nem jár akkora károsodással
de miért akarsz QX et miért nem sima Q t ?
de ha van pénz akkor sztem jobban jársz egy I7 el mintha maradsz a 775 benszerk:
Zomb€€
idővel valószínűleg megnézem ,hogy hol dobja el magát a winfos de ahoz jobban bele kéne ásnom magam az alaplapomba mert ez kb 2 hete van meg előtte egy Giga EP45 UD3 at hajtottam és azt már ismertem de sajnos eldobta a mem vezérlöét és kifagy ha bármit akarok telepíteni
ennek a biosa meg nekem kicsit még kinai -
hermanyi
addikt
válasz
Rebell #16154 üzenetére
azért 6X os a szorzod mert nincs terhelve a CPU (energia gazdálkodás) ha terhelést kap akkor felugrik 8 as szorzóra nekem is lemegy 6 osra pedig az enyém 9 et tud
memória pedig függ ,hogy milyen menyire húzható de a legjobb ha a gyári értékek között tudod tartani , alaplap függő ,hogy mit enged állítani memóriánálprimevel terheld meg a CPU t és meglátod a cpuz is 8 at fog mutatni
-
hermanyi
addikt
na akkor innentől kezdve én is klubtag lettem egy Q9650 el
első tapasztalatok minden tuning nélkül egyszerűen tetszik
alapon 33C fokos prime val terhelve komoly 55C fokig ment fel
KÉP -
hermanyi
addikt
válasz
gainwardgs #16097 üzenetére
config fájl módosítása és feladatkezelő segít az akadásán a black opsnak
config ban
* seta r_multiGPU, ennek értékét állítsuk 0-ra
* seta r_multithreaded_device, ennek értékét pedig állítsuk 1-re, amennyiben több magos CPU-val rendelkezünk
ctrl+alt+del -folyamatok -black ops exe-jobb klikk rá és prioritást állítsuk a legkisebbre
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR