Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yso
tag
válasz
vd1992
üzenetére
Mondjuk nem 100%-hogy CPU-Z-vel működne, de pl. nálam volt olyan, hogy prime-oltam ezerrel, és még örültem is, hogy milyen stabilan megy +milyen hűvösen (Q6600 3.6-on gyári hűtővel
, a CPU meg volt 50 fok max....
), aztán jobban megnéztem, elsőre a magok hőfokai voltak furcsák, mivel leginkább csak 2 mag melegedett, a másik 2 kb 6-8 fokkal mögötte kullogott (prime alatt mind a 4 szál zöld...). Aztán Everest-el is ránéztem, hiába ment "elvileg" 4 szálon a teszt, a proc. terhelés csak 25% volt
. Kb. fél percig gondolkoztam, mire rájöttem hol a bibi. CPU Control nevű progi be volt kapcsolva, az pedig csak 1 szálra volt hajlandó ráengedni a prime-ot.
(Azt kikapcsolva, proc terhelés hopsz 100% és szinte rögtön le is fagyott...
) -
HSM
félisten
válasz
vd1992
üzenetére
Ne abból indulj ki, hogy az E8400 mekkora FSB-t bírt....
Egy 4 magos proci sokkal jobban terheli a csipszetet, és mivel a csipszet az FSB órajelén fut, ezért nem bír annyit, ráadásul a 4 magos jele se olyan "tiszta", úgyhogy én örülnék inkább a stabil 450-nek... A 4 magos ugyanaz a szitu, mint amikor 4db memóriamodult pakolsz bele... Sose fog annyit bírni, mintha csak 2 lenne benne.És nem is nyersz vele sokat, az a +/-50Mhz...

Ja, jut eszembe... A Giga P35 lapomban 475Mhz-es FSB-t produkált egy E6550, beton stabilan, 24/7, ráadásul a proci volt wallos, a lapnak nem is kellett plusszfesz... Utána a Q6600 mint mondtam, még 400-on se volt 100%, csak ha adtam plusszkakaót a csipszetnek, de nagyobb emeléssel (+0,2V MCH) is 445 volt kb a valid vége....
Pesrsze, kipróbálni nem tilos....

-
HSM
félisten
válasz
vd1992
üzenetére
Szerintem ne törd ilyesmiken a fejed....
Nekem Asus P5K3 Deluxe lapban (Nem csúcs-P35, de azért nem egy csirke lap) sem nagyon megy 450 felett, ~465 a max, amin egyáltalán bebootol... És ez is köröket ver a a régi Giga P35-DS3 lapomra, ami 445 felett azonnal fagyott, tesztelni sem nagyon lehetett 435 felett. Volt olyan, hogy 400-as FSB mellett hidegen el se indult! Sajnos a Quad egy ilyen játékszer, nem bír olyan magas FSB-t, mint egy sima C2D.... A Yorkok bírnak némileg magasabb FSB-t, de azok se sokkal.... Szerintem ha 9*400-on stabil benne 24/7, akkor eszedbe se jusson ezért lapot cserélni, bár ez csak egy jótanács... 
(#21552) Kange: Szerintem is untig elég lesz a VX450, és olcsó is, halk is... És a lapcsere se fog ártani, azért egy ilyen 3 fázisú lapban csoda, hogy elindult neked 3600-on....

-
vd1992
tag
-
válasz
vd1992
üzenetére
Azért az ugye tudod hogy 15p prime még nem a világ vége, bár tényleg jó darabnak tűnik, főleg hogy az L8-asok között már kevés volt a jó darab.
Ok, kiváncsian várjuk, főleg hogy ha tényleg stabil 1.3V @3800-on akkor ez az eddigi legjobb quad, még WIZZARD-ét is űberelni nem kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Építő/felújító topik
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Siet tisztázni az RX 5000/6000 sorozat jövőjét az AMD
- Legendás helyszínen mutatkozik be a kamerákra rágyúró Galaxy S26
- További aktív témák...
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3506, 92% Akkumulátor
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

, a CPU meg volt 50 fok max....
), aztán jobban megnéztem, elsőre a magok hőfokai voltak furcsák, mivel leginkább csak 2 mag melegedett, a másik 2 kb 6-8 fokkal mögötte kullogott (prime alatt mind a 4 szál zöld...). Aztán Everest-el is ránéztem, hiába ment "elvileg" 4 szálon a teszt, a proc. terhelés csak 25% volt
(Azt kikapcsolva, proc terhelés hopsz 100% és szinte rögtön le is fagyott...
)

Egy 4 magos proci sokkal jobban terheli a csipszetet, és mivel a csipszet az FSB órajelén fut, ezért nem bír annyit, ráadásul a 4 magos jele se olyan "tiszta", úgyhogy én örülnék inkább a stabil 450-nek... A 4 magos ugyanaz a szitu, mint amikor 4db memóriamodult pakolsz bele... Sose fog annyit bírni, mintha csak 2 lenne benne.

Nekem Asus P5K3 Deluxe lapban (Nem csúcs-P35, de azért nem egy csirke lap) sem nagyon megy 450 felett, ~465 a max, amin egyáltalán bebootol... És ez is köröket ver a a régi Giga P35-DS3 lapomra, ami 445 felett azonnal fagyott, tesztelni sem nagyon lehetett 435 felett. Volt olyan, hogy 400-as FSB mellett hidegen el se indult! Sajnos a Quad egy ilyen játékszer, nem bír olyan magas FSB-t, mint egy sima C2D.... A Yorkok bírnak némileg magasabb FSB-t, de azok se sokkal.... Szerintem ha 9*400-on stabil benne 24/7, akkor eszedbe se jusson ezért lapot cserélni, bár ez csak egy jótanács...