- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
zolee0307 #25107 üzenetére
használj manual/default feszeket, lapok auton nagyon sok feszt szoktak adni. alapfeszen olyan 3-3.2ghzt szoktak megfutni q66osok.
kieg: teszteld ki, az a biztos. megéri rászánni az időt, enyém is pl alapfesz alatt viszi a 3.0át.
Laci2277nek is: mérők között pont 10 foknak kell lennie, egyik rosszul tudja a TJmaxot, emiatt a hiba. everest, alaplaphoz adott program biztos jól mér.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
zolee0307 #25100 üzenetére
automatikus tuningot szigorúan tilos használni, fél éven belül kinyírná a lapot.
csináld kézzel, mindent. lap hatfázisú, proci b3mas, olyan 3.0-3.4 még valszeg stabil lesz, többet meg se a 4pines csatijú táp se a hatfázisú fethűtés nélküli lap miatt nem kéne erőltetni. quad tuning meg eléggé egyszerű, fsb wall gyakorlatilag nincs, hőfokok, fesz meg néha a fogyasztás ami limitál. 70 fok fölé ne menjen. everest mennyit mond hőfokra?
Laci2277: kikapcsolt loadline calibrationnal olyan 1,50Vot szabad biosból adni. vízen/brutális léghűtővel (TRUE+min 2000rpmes venti) ez 1.55, de 1.55 az intel specifikáció szerinti maximuma, afölé biosból se adj.
gyakorlatban az 1.52 biosból is eléggé magas érték, nagyon vigyázz a proci/lap hőfokaira, hűtés ekkora fesznél kritikus.
-
Superman
nagyúr
válasz
zolee0307 #9323 üzenetére
Ha minden megy simán, napi használat mellett, akkor egyelőre szerintem ne törődj a prime-val. Persze más lenne a helyzet, ha játékok alatt is kilépkedne, fagyna a rendszer, de azt mondod, nincs gond. 100%-os processzorleterheltséget meg úgyis csak 2db orthossal, prime-al, Super PI-vel, stb. tudsz elérni.
-
Superman
nagyúr
válasz
zolee0307 #9307 üzenetére
"+ a vista egy idő után furcsa dolgokat csinál:nem jön be a vezérlőpult és a számítógép tulajdonságai, csak felvillan egy másodperce és annyi. Most nem stabil a procim ezekkel a beállításokkal?"
Sajnos sok embernek volt gondja ezzel a dologgal, köztük nekem is. Csak akkor javult meg, ha visszavettem a tuningot, vagy eleve tuningolt rendszerrel telepítettem fel.
-
Larry303
addikt
válasz
zolee0307 #8804 üzenetére
azzal, hogy visszaveszed a szorzót és növeled az fsbt, lehet, hogy a proci azt rosszabbul viseli...bár a 400as fsb nyilván nem akadály neki a későbbiekben erre érdemes ügyelned, ho bizonyos fsb fölé nem fog menni a procid a legkisebb szorzóval sem...
amúgy szvsz a 8x400 messze a legideálisabb megoldás..persze ha bírja a 9x400is mehet... -
Superman
nagyúr
válasz
zolee0307 #8791 üzenetére
"de a vista elég érdekes volt, mert a vezérlőpultból eltünt minden, a számítógép tulajdonságait nem tudtam megnézni, ilyenek."
Egyik kolléga most világosított fel, hogy ha a procituningot visszavesszük, akkor menni fog a Vezérlőpult, ugyanis neki is, nekem is eltűnt, azaz nem volt hajlandó előjönni Vista alatt, csak felvillant és annyi.
-
Superman
nagyúr
válasz
zolee0307 #8513 üzenetére
Én mondtam, hogy ilyen a prime. Elérte nálad is valszeg a lélektani 70 fokot és akkor annyi. Játékok alatt azért ennyire sosem megy fel a hőmérséklet. Nekem G0 revíziós a processzor. Hogy tuningbarát-e, azt már döntsd el magad, a 3.2GHZ nagyon szép azon a feszültségen.
-
zolee0307
őstag
válasz
zolee0307 #8509 üzenetére
Tuningbarát -e ez a proci.Azt tudom, hogy B3, látszik is rajta, mert azért 3.2-ön 1.375 V-on 68 volt prime alatt, mondjuk 8 perc után újraindult (a három tesztfajta közül a középsővel: max fpu stress, heat, meg ilyesmik vannak hozzá írva.) kékhallállal a gép, de a crysis fullon ment több órát simán.
-
helkis
veterán
válasz
zolee0307 #6865 üzenetére
mivel B3-as a procid, és droppolhat a lapod, valszeg többet kell biosban bellítani, kb úgy hogy terhelve legyen a fesz 1.3v.. jól mondja fuzik ehhez már lehet, hogy 1.37-1.4v-ot kell belőnöd biosban. arra azért figyelj, hogy a hűtésed lesz a leggyengébb láncszem.. 75-80fokos maghőnél ne engedd tovább.. de az is lehet hogy az nforce-chipset nem pacsizik a quaddal, tuningban eddig intel a nyerő.
-
fuzik
aktív tag
válasz
zolee0307 #6865 üzenetére
A vid -nem az ok. A vid egy tulajdonság. Adjál neki 1.37V - 1.4V között (biosból). Aztán hajrá. Arra figyelj, hogy a memókat ne hajtsad túl. Először a proci, aztán utána jöhet a többi. Sajnos nem ismerem a lapodat, így nem tudom, hogy ott miket kell még finomhangolni a nagyobb fsb -k elérésséhez. Esetleg a lapod topikjában találsz segítséget.
-
Anthony28
őstag
válasz
zolee0307 #6864 üzenetére
A tápos topic-ot hagyd ki az életedből.Ott egy 400-450W táp mindent elvisz, aki nagyobbat vesz a fax,ha meg vita van akkor meg az van hogy az ki lett mérve és egy dual quad-os 8800GTX SLI rendszer sem fogyaszt többet 400W-nál.
Ha meg esetleg kevés akkor azt mondják tuti baja van a tápodnak...igazi szerencsétlenek, persze tisztelet a kivételnek.Csak az a baj hogy van aki meg is fogadja ezeket a "jótanácsokat",magyarul félre van vezetve.A te konfigod 300W?
Hát igen a GTX+quad is már eleve többet fogyaszthat húzva.Egy 1,4500V Quad 3600mhz-re húzva 150-200W körül vesz fel terhelésen, persze függ attól is hogy mennyire van leterhelve.
A te konfigodat egyébként el kell hogy vigye egy 500W táp, a húzott állapot meg mindig lutri.Lehet alapon semmi gond, de ha megtéped és pl. Cinemacraft-tal ill. dvd2dvdr progival konvertálsz ami kihasználja a 4 magot 70%-ban, akkor újra fog indulni, vagy le fog fagyni.Ki kell próbálni, és ha instabil akkor egy 620W beledobni.
-
Thrawn
félisten
-
Samanbacsii
őstag
válasz
zolee0307 #6490 üzenetére
Azóta - mint feljebb olvasható - feltettem a legújabb biost és most már kezd tűrhetően menni a gép. Most (csak
) 3000 Mhz-n megy még, (tegnap már késő volt) de 1,325 v alapfeszen, (drop 1,24) és terhelve 48-48-45-45 fok a mag, prime95 hibátlan!
Tudom, ez még nem VB...
Nekem úgy tünik, amíg a procit nyúzom érdemes a memokat jóval gyári max. alatt tartani mert egy-egy Mhz emelés után (nálam) az alaplap rossz (túl alacsony) időzítéseket és egyebeket állított be "titokban"a ramnak (nem vettem észre), emiatt boot után 3-4 perccel kék halál és rögtön a procira gyanakodtam. Most először magas ram időzítések mellett belövöm a procit, aztán a ram. Hát ez a terv. Bocs mindenkitől, a harminc vesszős mondatért...
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
zolee0307 #6418 üzenetére
Hűha,ez nagyon rejtélyes... Melyik CPU-z-vel nézitek? Mert azért a feszt azt kéne neki detektálni,ha még nem is full pontosan,de változást kéne mutatnia. CPU-energiagazdálkodás,egyéb fícsörök ki vannak lőve? Érdemes... Bár nem hinném,hogy ez az,de zárjuk ki.
Még azt gondolnám,hogy nézd meg magasabb FSB-n kisebb szorzóval,hogy nem véletlen valami iszonytató FSB-wallos procit fogtál ki.
Ramjaidnak bírni kéne amugy. Teljesen nem értem. Valamit ott angyon nem jól csinálsz.
Ráadásul nForce chipsetes lapokat nem vágom,nemtom kell-e iylenkor már fesz a chispetnek,vagy hogy van ez ott... -
helkis
veterán
válasz
zolee0307 #3090 üzenetére
régen volt benne valami, még p2-p3-korszakban, p4-nél már volt sis-es megoldás ami gyorsabb volt, mint az intel, nforce is jobb volt, ha stabilításra hajtasz, akkor eleve intel alaplapot kell venned ne elégedj meg csak a chipsettel, de ezt is ki kell fogni, intelék is kurt@k már el chipsetet pl. i820!
-
helkis
veterán
válasz
zolee0307 #3086 üzenetére
dobj fel valami monitorozóprogit (everest) aztán jól meglátod ahogy változnak az értékek...
hiába a jó cooler, ha nem fekszik föl esetleg, a 60fok valszeg a felületi hőre vonatkozik, ami ugye tudjuk jócskán lemarad a magokétól, bár 25-30fok különbség biztos nincs, de ki kellene zárni.. már F7-nél jár a bios, érdemes lenne besütni azt, hátha javítottak valamit.. -
helkis
veterán
válasz
zolee0307 #3084 üzenetére
winreinstall, + ramoknak adj feszt! 2.0v elég lesz, minden más defaulton, aztán próba.. ha túlvagy már rajta, de a probléma még megvan, akkor kezdj el haverokat felhajtani kompatibilis hardware-próbacsere ügyben.. és kizárásos módszerrel rá fogsz találni a hibás cuccra, ha a szervíz erre nem képes.. tápfeszek milyenek idle/full? terhelés alatt csinálja inkább vagy idle-ben? melyik bios van a lapban? a túlmelegedett proci tud ilyeneket csinálni..
-
helkis
veterán
válasz
zolee0307 #2886 üzenetére
ez kitt ram, vagy csak 2db.ot vettettél le a polcról valahonnan?
utóbbi esetben lehet hogy nem szeretik egymást, de erre sajna nincs gari..
kezdetnek még megpróbálhatod a ramfeszt 1.8v-ról 2.0v-ra emelni, hátha stabilizálja kicsit a dolgokat!esetleg próbálj meg kölcsönkérni nevesebb ramkittet - adata, kingmax, geil, vagy még jobbakat, ha azokkal is előjön, akkor valszeg az alaplapnak van gondja..
-
-
törölt tag
válasz
zolee0307 #1677 üzenetére
Igen, nagy az iram, bár valahogy mostanában érzem azt, hogy OK, jönnek az újdonságok, de még ráérek a cserével, hiszen a mostani gépem is megfelelően bika, s immáron fél éve lényegében minden megy rajt, ami nekem kell. (Az aknakeresőnél izmosabb dolgok is szerepelnek a listában.
)
jugeen: Számszerűsítve kb. mi várható ettől a G0-tól? Úgy veszem észre, nagyon várjátok, szóval csak tud valamit, amit a mostani Quad-ok nem. -
törölt tag
válasz
zolee0307 #1671 üzenetére
Ha csak annyi a gond, hogy nem terheled le az összes magot, akkor ajánlom figyelmedbe: [link]
Az első hozzászólásban leírják pontosan, mi is ez. Bátran lépj be a klubba!
Nem azért, de ha nem tuningolod szét, teszteredmények sem motiválnak, nem végzel rajt olyan munkát, ill. nem olyan a hobbid, ami alávág a négy magnak, hogyhogy Quad-ot vettél? -
drako76
csendes tag
válasz
zolee0307 #1647 üzenetére
mármint hogy nem tudtad leterhelni a 4 magot (esetleg teszt progival /orthos/vagy valami valos alkalmazásal?az orthosal ugy tudod, hogy megnyitod egyszer.aztán meg nyitod a feladatkezelöt, és ott a folyamatoknál az orthosra rá nyomsz egy jobb kliket és affinitás ott a 4 mag közül kiveszel kettöt ,kettöt benn hagysz.majd elinditod az orthost.utána megnyitod az orthost megint, egy ujjat.utána megint a feladat kezelö és ugyanazt csinálod ,csak itt a másik két magot hagyod be pipálva.és elinditod ezt az orthost is.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-12700KF
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest