Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Macka
veterán
válasz
SimonYana
üzenetére
Sokáig tart egy screenshot...

Ha elnézem a konfigod, akkor egy elég komoly blokkal vízhűtöd a rendszert. Nem lehet egy bajnok proci, ha vízzel "csak" ennyit megy. Szerintem van egy 1.325-ös VID-je.
Az ilyen eladóktól nem szoktam venni. Vagy mondja, hogy nem tudja, nem nézte, vagy bizonyítsa,amit mond. -
-
subaruwrc
félisten
válasz
SimonYana
üzenetére
te azt írtad hogy szorzóban különbözik majd a q9650 a qx9650től mire én kérdeztem hogy csak abban hogy nem szabadon állítatója a szorzója felefelé nem? erre mondod hogy nem.....csak abban különbözik mert nem szorzó unlockos.
code1005 persze hogy létezik. ezt hívják dropnak. minden procinál ennyit esne a fesz. -
Superman
nagyúr
válasz
SimonYana
üzenetére
OK.
Eddig azt mondtam -lásd fenntebb - hogy nem tudok rájönni, mi okozza azt a jelenséget, hogy nem stabilak a CPU-k egy idő után, pedig mindennapi használatra alkalmasak.Most világossá vált. Az X38-as chipset és a memóriakezelés hiányosságai. A helyzet a következő: a Tranaction Booster-ben beállíthatok én bármit, amiről úgy gonmdolom, hogy a ram a processzorral együtt fog működni és hiába futnak le a memóriaellenőrző progik hibamentesen 1200 fölött is, jó időzítésekkel. Mert az X38 nagyon furcsán kezeli le a memóriát. Ha neki "nem tetszenek" a beállítások, akkor megáll működni, bármennyire is stabilnak jelezték a memót adott frekvencián és beállítások mellett a tesztelő progik.
Ezért vannak az újraindulások és a random fagyások 3D alatt. 4GHZ felett a Transaction Booster Auto beállításai mellett (memória 1200MHZ) elszörnyedtem, amikor Windows alól MemSet-el megnéztem a memória időzítéseket. A Performance level 14-es volt és csak azért nem több/kevesebb, mert már nincs több érték. Ez roller.
Persze a hetest is bírja a memória, csak a lapnak, a chipsetnek nem tetszik és újraindulással/kifagyással díjazza az átállítást. Na ezért lehet az, ha 4.1-4.2GHZ-nél járok, akkor - mivel már nincs hová hátravenni a memóriák telejsítményét (Performance level), azért hót instabil az egész tákolmány. Ezért már P35-re nem fogok downgradelni, majd lesz valami. -
Realradical
őstag
válasz
SimonYana
üzenetére
Nekem ezzel a p5kc-vel nagy bajom nincs. Van a p5k szériának egy hülye tipushibája, hogy időnként nem bootol fel az xp hanem megfagy a betölő csíknál, de más os-el semmi gond nincs. Nomeg a hd audio az egy nagy kalap ****. Egy e2140 van benne +2 1gb/1066-os kingmax mars. Csak ugye kéne valami tisztességes proci bele amivel 1066-on és nem 800mhz-en ketyeghet a ram "tuning" nélkül.
Ezért érdekel, hogy mire alapozták azt , hogy nem túl a p5k-ba a q6600.
-
nfsu17
veterán
-
DewiL
senior tag
válasz
SimonYana
üzenetére
lehet privátban is intézni és ezért van külön topic a lapokank (meg más egyébnek), mellesleg nem egy-egy hsz volt hanem 37
a prociról itt beszéljünk más dolgokról meg a hozzájuk tartozó topicban (azt gondolom mindenre van már megfelelő gyűjtő téma) de végülis elkezdhetünk a nőkről is beszéni... képzeljétek múltkor oda jött egy csinos nő hogy van egy q6600os procija és tunigolni akarja de nem ért hozzá ezért megszeretne kérni hogy segítsek, rá érek-e? persze hogy a viharba ne de pesze közelebbről megkell vizsgálni az alaplapodat is és hogy a memória is kompatibils-e meg ugye a proci hűtő jól illeszkedi-e egyszó mint száz órákon át tuningoltunk és végül mindkettőnk nagy megelégedésre remek eredményt értünk el, de sajnos elfelejtettem elkérni a számát segítsetek hogyan tudnám megszerezeni? lehet megint tuningolni kellene a quadján!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
lehet kicsit OFF volt de ugye belefér egy-két hsz...
-
Geller72
veterán
válasz
SimonYana
üzenetére
..de mint írtam, közben elindult..azt, hogy miért, a faxom se tudja...de most telepíteném rá a gyári xp-m, de nem jutok tovább a 15. kékhalálnál a 0x0000007B hibaüzivel, ami ugye pont egy olyan hibaüzi, hogy bármire rá lehet fogni..matatok még egy kicsit a biosban, azt mára asszem ennyi..de legalább egyértelmű lenne, hogy a lap a xar, akkor holnap reggel visszavinném...
-
Larry303
addikt
válasz
SimonYana
üzenetére
450es corsairrel tolom, x38 as chipsetet, 410es fsbn 3,28Ghzen a quadot 4 modult 1950prot stb...
bőven elég neki...prime alatt kb 220W ot evett a vas, játékok alatt 260at...
jah és ebben a fűtés is bent van, mert ups el mértem ami ugye a leadottat mutatja és abból még a táp meleget is csinál (elvileg kb20% ot ugye)zoli: a vid az fix érték lesz ;)
-
Superman
nagyúr
válasz
SimonYana
üzenetére
No, biosban 1.4Voltot adtam a prockónak, ez 1.394Volt Windows alatt, 8-as szorzó, 450-es FSB mellett 3.6GHZ-en szaladgál, azt mondhatom stabilan. Sajna, a 36 fokról viszont idle állapotban, felment 40-re a processzor hőmérséklete, pedig az az 1.39Volt nem sok.
Prime-ot viszont nem fogok futtatni, mivel így pillanatok alatt eléri bármilyen léghűtéssel a 70 fokot és akkor kampó, újraindul a gép. Esetleg, akinek vízhűtése van...
30 percig futott a prime 66-68 fokon, aztán elérte a 70 fokot a hőmérséklet és kész. Viszont minden egyéb benchmark fut, meg különben sem azt fogom nézni, hogy 8 óráig stabilan fusson.
Nem arra használom a gépet. -
tapys2
csendes tag
válasz
SimonYana
üzenetére
Elvileg minden renben, az optimális beállítást választottam a biosban,nem nagyon merek belnyúlni.A windows fel lett rakva egy másik gépre,azon simán műkszik.De nekem nagyon instabil a gép,a táppal nem valószínű hogy baj van,egy chieftech 450 es van benne,nem tapasztaltunk hibát.elvileg nicns semmi baj, de gyakorlailag egy pentium 2 es gépnek felel meg.ez hardveres vagy szoftveres hiba lehet?vagy csak egyszerű beállítés lenne?köszi előre is
-
KTompi
aktív tag
válasz
SimonYana
üzenetére
Nekem sem szokott elég lenni soha a teljesítmény
De vizet nem akarok bele tenni, és egyelőre megelégednék az eddigi frekivel is 
(a vízhűtésem árát szerdán kifizetem egy 8800GTS-512-re...)
Ami külön jó lesz: a RAID tömböt átpakolni... igaz most csak egy RAID-0 van, de az fullosan tele... még szerencse, hogy azonos a Gigabyte SATA vezérlő a két lapon, így legalább esélyem van

-
Superman
nagyúr
válasz
SimonYana
üzenetére
A Raid problémáról én is olvastam, de nem használom ezt a funkciót.
Más: valaki tud valamit a CPU PLL Voltage opcióról? Úgy értem bővebbet. A neten ellentétes hírek keringenek, egyesek szerint kinyírja a CPU-t, mások szerint a négymagosoknál különösen jó tuning esetén. Úgy olvastam, hogy a stock 1.6Volt és 1.7Volt esetén még biztonságos, bár a lapom biosában 2.2Voltig van állítási lehetőség. Szóval?

-
Superman
nagyúr
válasz
SimonYana
üzenetére
Én Auto-n hagytam és 1110-en is elment, a CPUZ szerint 5-4-4-11-es időzítéssel.
Ez az Asus lap talán a feszültségek szempontjából jobbnak tűnik, mint például a 965-ös széria népszerű lapjai (ROG széria, P5B és változatai).Egyébként meg még 1.35Volton is a prime 68 fokig viszi fel a hőmérsékletet 37 fokos idle állapotból. Ha többet adnék neki, mi lenne? 80 fok?

-
ZeUS2140
aktív tag
válasz
SimonYana
üzenetére
Gigabyte P35-DS3-m van.
Én még régen mikor Corsair XMS-em volt DDR-ben, akkor csináltam egy ilyen airflow koppintást 2 ventivel. Na azt keresem már egy fél órája és nem találom
Az jó lesz rá.
Remélem nem tendencia lesz, ez a giga lapban meghal a Ballistix
Csak kérdés
nem lehet, hogy a nagy feszt nem szerette? 
nekem megy tökéletesen. Most is 370-en megy. Közben game, meg tömörítgetés és semmi gond. Csak 350 felett és alapon 266-on nem fut le a prime
van ilyen
Nem is érdekelne, hogy levegővel, alapfeszen, gyári hűtővel nem stabil 350 felett. De 370-en stabil és ha még nem is lenne az 266-on illene egy procinak stabilnak lennie, ami 266-os gyárilag
Mind1. túltettem magam rajta
majd vízzel kiderül...Üdv!
-
ZeUS2140
aktív tag
válasz
SimonYana
üzenetére
necsináljátok már
Már a 3. márkát hallom, ami tuti
egyre drágábbak 
Megint lesz pár cikk, leírás, topic, amit végig kell olvasnom
más: tesztelgettem prime95-el.
380-on játszottam 3-4 órát hellgate, crysis semmi gondja nem volt. prime persze el sem indul újraindul gép. nem baj. úgysem prime95-el játszom.
De ami érdekes és nem fér a fejembe. Minden alapon 266MHz. prime95 újraindítja a gépet. Viszont 333-on simán lefut akár 20 percig is. Fölé nem mentem, mert 70 fok gyári hűtővel kicsit már nekem magas volt.
De 266-on miért fagy?
buta dög.
Valaki tapasztalt már ilyet? Hogy kisebb fsb-n nem megy, nagyobbon megy?
mindkét esetben 800-o ment a ram-om. Azzal nem lehet gond.
Ja és 266-on is atomstabil
csak prime szerint nem az 
SimonYana: hűtésre ventire gondolsz, vagy a saját "bordáját" kell cserélni?
Ez tetszik:
Ballistix BL12864AA804 2.2V-on 1000 felett 5-5-5-15-ön. és 20k. -
Anthony28
őstag
válasz
SimonYana
üzenetére
Nekem elég a 3,5ghz.Lexarom a vizet.
Majd talán nyáron elgondolkodom a vizes megoldáson.50k egy jobb vízhűtés kompletten procira.Rosszabb esetben lehet hogy 50-100 mhz-t fogok tudni emelni de lehet hogy annyit se max. a hőfok lesz kevesebb az adott órajelen.Ez nekem nem ér 50k-t, bár meg tudnám venni, akár most is ha értelmét látnám. 
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 5800X3D 8-Core 3.4GHz (96M Cache Up to 4.5 GHz) AM4 Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- Eladó egy Intel i7 7800x
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W11 I HDMI I Cam I Gari!
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3283
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN NULL Perces
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Eddig azt mondtam -lásd fenntebb - hogy nem tudok rájönni, mi okozza azt a jelenséget, hogy nem stabilak a CPU-k egy idő után, pedig mindennapi használatra alkalmasak.
Persze a hetest is bírja a memória, csak a lapnak, a chipsetnek nem tetszik és újraindulással/kifagyással díjazza az átállítást. Na ezért lehet az, ha 4.1-4.2GHZ-nél járok, akkor - mivel már nincs hová hátravenni a memóriák telejsítményét (Performance level), azért hót instabil az egész tákolmány. Ezért már P35-re nem fogok downgradelni, majd lesz valami.
kevés lesz!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Baráti ár sztem!