Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
 - Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
 - sziku69: Szólánc.
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
 - btz: Internet fejlesztés országosan!

- 

LOGOUT
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.

Új hozzászólás Aktív témák
- 

Chaser
legenda
válasz

Gondwana

üzenetére
						A két kis karom a különbség, valszeg T500 bordán van bemélyesdés hogy fogja a venti keretét, vagy valami más megoldás. Megkérdeztem a T60 gurut akit ismerek ő hogy rakta fel, de még nem jött válasz. T500 komplett hűtőt mondta hogy nem igen lehet összehozni, de csak venti cserénél nem mondott hasonlót, ő is ejtett ilyen cserét. Valszeg eladom a gépet, de szerettem volna kipróbálni estra silent kiadásban is

szerk: azbest: rmclock high performance mód nálam, AC üzemmódnál max órajel általában, akkunál 1500mhz környéke és nincs lassulás meg fagyás se.
Milyen szakértő lettél te?
 - 

buvartacsko
addikt
válasz

Gondwana

üzenetére
						nem tudom, jó lenne ha valaki tapasztaltabb elmondaná. de egyébként mind1, mert a gépnek szervizben a helye, csak annyit van használva hogy egyszerűen nincsen időm elküldeni. legutóbb miskolci szervizben volt 2 hónapot egy fan csere miatt, onnan úgy jött vissza hogy a kijelző felét tölti ki csak a kép a windows indulás előtt, ez elég érdekes. illetve a jobb felső usb se működik, plusz a bal hangszórója se.
 - 

buvartacsko
addikt
válasz

Gondwana

üzenetére
						ezt elég nehezen hiszem el
battery - 0 csavar
DIMMs - 1 csavar
hard drive - 1 csavar ( igaz nem okoz gondot )
keyboard - 4 csavar
palm rest - 5 csavar
keyboard bezel - 8 csavar
speaker ...
802.11 card ....
wireless WAN card ...
wireless USB card ....utána az alaplap is van 5-6 csavar...
 - 

buvartacsko
addikt
válasz

Gondwana

üzenetére
						proci mag hőmérsékletre gondolsz itt vagy amit a tpfancontrol kiír?
amúgy én is érzem hogy valami nincsen rendben, régebben mintha hűvösebb lett volna. :\
újra kellene pasztázni meg ilyenek, kitakarítani szépen, de nekem ehhez nincsen erőm, se rendes csavarhúzó készletem, a T61 nem volt ennyire parás, ott szépen könnyen hozzá lehetett férni a cpu-hoz, itt viszont az egész alaplapot ki kell venni a helyéről, bár ezt nyilván ti is tudjátok.

- 

Chaser
legenda
válasz

Gondwana

üzenetére
						Technikai részét nem vágom de azt tudom hogy mindig fáj tőlük a szemem. az tény, hogy fényerőben sokkal jobbak, de ára is van neki, részemre legalábbis. Legyen ebben ccfl BH panel akkor nem lesz gond
 Csak jó sokáig bírja ki, mert nincs mire cserélni, led-est nem akarok ha nem muszáj. - 

Chaser
legenda
 - 

- 

franc0
őstag
válasz

Gondwana

üzenetére
						Ennyi. Meg látni kell, amit nézel.
Volt már nem egy laptopom (inc. Apple), s tudom beteg (nem is írnám, ha józan lennék), de mind a mai napig előfodul, hogy kiviszem bagózáshoz, leteszem és csak nézem. Az X design nagyon el van találva.lapa
Én is erre gondoltam, ezért megnéztem mekkora kapacitású akkut ír a teszt. Az tuti 6 cellás, szal csak simán benéztek valamit csúnyán. - 

Francia91
veterán
válasz

Gondwana

üzenetére
						Szerintem az elkalibrálódást kizárhatom, ugyanis iszonyatosan forró levegőt fúj kifelé. Sztem az 5 éves por és paszta okozza ezt. Holnap rendbe teszem, 3 hete vettem, eddig nem foglalkoztam ilyen szinten vele.
/Természetesen csak terhelésnél játsza ezt, bár a CPU alapjáraton nem képes lemenni 48 alá sem/ - 

audi100td
nagyúr
válasz

Gondwana

üzenetére
						Ok, de akkor is van különbség, én meg le lettem hurrogva, hogy egyforma mind. A korábban linkelt német oldal szerint hőelvezetésben és hangban is van kisebb-nagyobb differencia, (tudom nem szabad bármit elhinni
 ). Ettől függetlenül én is már az elején írtam, hogy bármelyik procihoz jó mind a kettő...franc0: Részben jogos, tegnap valamiért i3-3xxx-nek olvastam az X230i prociját, így végképp egyértelmű, hogy sandy, persze igp, gyártástechnológia is mind erre utaltak.
 - 

Mathematics
csendes tag
válasz

Gondwana

üzenetére
						Köszönöm!
Ha X200s -be szeretnék FFS (vagy AFFS+, nem tudom mi a különbség) kijelzőt rakni, akkor az a legjobb, ha CCFL-es kijelzős X200s -t keresek, ugye? Itt gondolom nem számít, hogy WXGA vagy WXGA+ volt-e eredetileg a gépben, csak az, hogy CCFL vagy LED. Ha a kijelzőt cserélem, akkor gondolom azzal cserélem a CCFL világítást is.
2-3 éves FFS (AFFS+ ?) tableteknél egyébként mennyire szokota a CCFL a végét járni? Úgy tudom idővel megfakulnak, kisárgulnak, kiégnek.
 - 

- 

Gondwana
addikt
válasz

Gondwana

üzenetére
						Wááá, pont most kellett behalni a wacom ceruzának, amikor meló van! Úgy döntött, hogy egy minimális nyomás mindig van rajta, tehát ahogy a kijelző közelébe kerül, máris katt.
(Melléktermék: nem reménytelen az ujjhegyrehúzós touch-vezérlő elkészítése a ceruza hátulján lévő radírból, kb. 5x3x20mm térfogatba belefér, amit csak ujjhegyre kell applikálni - viszont ezzel nincs nyomásérzékelés) - 

Chaser
legenda
válasz

Gondwana

üzenetére
						Na ezt majd kipróbálom

buherka: Ugye hogy ugye
 Meg ha azt nézem az R500 80k, igaz ati vga nincs, de legalább nem tud elromlani
 DDR3 amúgy nem gyorsabb, fogyasztásban se jobb igazából, viszont 2x2GB ddr2 drágább mint 2x4GB ddr3 ha mind2 boltból jön, de még akár használtan is kb ez az arány.
Német billről volt szó ha jól rémlik. A billentyűket viszont el lehet adogatni róla
szerk
Én most maradok még a T60-nál egyelőre, minden fölösleges sallangot eladva olcsóbbra jön ki mint amennyiért T43-at árulnak ips-sel. Aztán ha be is döglik ami megmarad belőle kb fedezni is fogja azt amennyibe került. Addig meg használom a legjobban sikerült ThinkPadet - nekem ez a legjobban sikerült
 -. A 8GB ram hiányzik belőle - de legalább 4-5 -, többivel viszont elégedett vagyok hw terén, főleg hogy hdd-t ssd-re cseréltem ami majd mehet a következő gépbe is majd. - 

Tim82
félisten
válasz

Gondwana

üzenetére
						Gondolom, lehet, ha whitelist-mentes BIOS-t is használsz.
Mindegy, próba nélkül úgysem tudjuk meg biztosan.

Hopsz, már próbálták, sikertelenül.

- 

Tikakukac
titán
válasz

Gondwana

üzenetére
						Persze, már rábontottam, nem bírtam ki

Windows is jelzi, minden okés. Driver is felmegy, tök klafa. Be is van dugva minden, magát a chipet is megbontottam, illeszkedik minden, direkt játszottam a kábellel is. Nem kommunikál a szenzor hibaüzit dob. Odáig még nem jutottam, hogy a kábelt kicseréljem és barkácsoljak, de ha vége a vizsgaidőszaknak és anyám robogóját is összerakom végre, akkor barkács lesz
dbius: Az remek ár, én ilyen 6,5k körül néztem ebayről cakk-pakk. De mondjuk kap egy kis 2 komponenses ragacsot a sarka, becsiszolom, aztán amíg be nem kopik addig nem érdekel, csak nézegetem az alkatrészeket, ha esetleg mégis megtörném és meghasadna szegény

- 

Chaser
legenda
válasz

Gondwana

üzenetére
						Xp/W7 alatt mekkora az üzemidő? Milyen fényerőn és milyen felhasználással? Nekem 9 cell akkuval W7 alatt is megvolt 4+ óra aktív wifis netezéssel. Ha minden igaz lesz megint egy nagy akkum, akkor lemérhetjük. Mondjuk igazából úgy kellene hogy filmekkel pl, net az felhasználótól meg netkapcsolattól fűggően jelenthet kisebb/nagyobb energiafelvételt. Vagy esetleg lan-os neten nézni, de uo. filmmel lenne az igazi megnézni.
szerk: Még a végén visszaállnék xp-re
 Úgyis csak 2GB ramom van, meg 1-2 kedvenc régi játék is menne. - 

Tikakukac
titán
válasz

Gondwana

üzenetére
						Igen a TPM-es kavarásnál kezdtem ráérezni hajnalban, hogy ott is bibi lehet. Azóta lett kilőve-belőve össze vissza törölve, elem kivéve, ami csak kellhet. Most menjen fel egy XP a biztonság kedvéért, utána összerakom végre és nekiesek a bios meg win7 összehangolásnak. Főleg ha XP alatt megy

- 

lapa
veterán
válasz

Gondwana

üzenetére
						valahogy rémlett hogy már kitárgyaltuk, csak nem hagyott nyugodni, mert a HMM-ből se volt világos.
lehet rosszul értem, de külső chipen van a sata? vagy már a cpu-ban? nem lehet arra kötni közvetlen? és van ezekből gyors? eddig azt olvastam ezek az msaták nem a leggyorsabbak. a mini alatt 1.8-ra gondolsz? a modem card nem egyben van a hangkimenettel meg az usb-vel?
elsőre azért neccesebbnek hangzik, mint az x200-ban farigcsálni a megnézeumot meg celluxot tolni a lábakra. engem maga a dokk csati izgat, azon annyi kis mütyür van.
volt itt korábban kapcsolási rajz letöltési hely linkelve több típushoz. az nem segít?
az affs témához: lakva ismeri meg az ember a másikat.
 - 

lapa
veterán
válasz

Gondwana

üzenetére
						mondasz valamit. bár még nemtom mivel fogom tudni megkérdezni de majd guglizok arra is.
amúgy 6,2w minimumról (szerintem továbbra is a hdd, majd nézek egy x25-m-et) 9,6w-ra mászott fel csak a modem miatt, akár csak bix.hu pingre, akár nagy fájt netről ramdriveba töltés közben. az megnyugtató, hogy letöltés közben is váltott edge (gprs?) és 3g között.
szóval hangzatosan összefoglalva másfélszeresére növeli a gép fogyasztását.
 - 

Tikakukac
titán
válasz

Gondwana

üzenetére
						Köszi a tippet, eddig kapott univerzális törlőkendőt a gép, mert eléggé mancsos volt, még alkohollal sem estem neki a ragacsnak, az is szokott segíteni. Amiért igazán bontanám az maga a komplett burkolat. A kis nútokban nagyon sok a mocsok. És sajnos azt kiszedni anélkül, hogy alaplapot nem szedek ki...hát nehéz. De valahogy ki silabizálom.
 - 

yodamastah
őstag
válasz

Gondwana

üzenetére
						Egy forumos postban talaltam google-el. De semmi konkretum nem volt, csak hogy a lenovo drivert kell hasznalni a tableten, mert csak azzal jo a fenyero szabalyzas also tartomanyban. Nalam az AFFS-el teljesen ok minden. Sotetben a 0-5 koruliertekek is hasznalhatoak. 0 nem nagyon szoktam hasznalni, de tok sotetben 1-2 mar jo. 15-on pedig kozel hozza a panel a gyari 200 cd/m2-t. (190et mertem rajta legutobb).
Erdekes egyebkent hogy a 100% alatti fenyero beallitasoknal sipol a panel invertere. De amint bejon a windows es betoltodik a lenovo driver, azonnal megszunik a sipolas, es teljesen kussban van minden fenyero beallitason. Es ehhez is a lenovo driver kellett..
 - 

Dr. Akula
félisten
 - 

yodamastah
őstag
válasz

Gondwana

üzenetére
						Ha workstationnek hasznalsz egy subnotebookot, akkor nem csoda hogy keves egy 1.6os mobil proci
 Persze nincs ezzel baj, de az x200s nem a cpu teljesitmenyt helyezi elore, hanem a hordozhatosagot, az alacsony fogyasztast, es a magas fizikai strapabirast.Gondolkodtam nemreg hogy lecserelem az x200s-t x201-re, de gyakorlatilag semmi ertelme nem lenne nalam. Egyszeruen nem terhelem cput szinte semmivel. A legdurvabb alkalmazas HD video lejatszas, es az se szokott 50% CPU fole menni. Az affs x201-be heggesztese, meg nem olyan egyszeru...
Amennyire en tudom, a nem europai x200s modellek fedele szenszalas, azaz van kulonbseg az x200/s kozott... de itthon en meg csak eu-s modellt lattam s-bol.
 - 

lapa
veterán
válasz

Gondwana

üzenetére
						azt tudom, hogy te vagy, nem véletlen írtam pont fotózást. abszolút érthető.
rollcage kapcsán most nem a cfrp a téma, hanem hogy mitől lenne más az x200 és a sima mg x200s deknije. mert szerintem mindkettő ugyanaz az mg, vagy nem? a dolog úgy merült fel, hogy a simában nem fullos a rollcage, ami szerintem pedig de.
vagy most akkor értsem úgy, hogy a sima mg dekni nem is rollcage? gondolom nem így érted.
 - 

- 

lapa
veterán
válasz

Gondwana

üzenetére
						haha tegnap két eposzt is devnulláztam. pedig gyönyörűek voltak, már várta volna hogy indulhassson.
@zdanee: hátőőő annyira látom nem újdonság, de például pont úgy segíthet rajtad, hogy usb boot --> terminál --> lspci
az kiírja az eszközazonosítót xxxx:xxxx. arra keresel benne a gugliban. ahogy megírták volt.
szerintem a medvés dolgot hagyd, inkább a driverrel lesz a gond.

Új hozzászólás Aktív témák
- HIHETETLEN! DE ÚJ DOBOZOS LAPTOPOK AKÁR FÉLPÉNZÉRT FÉLÁRON !!! ///////// FÉLPÉNZES LAPTOP //////////
 - Szép HP EliteBook 840 G9 "Kis Tervező" Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/1TB Iris Xe FHD+
 - Profi! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 32/512 Iris Xe FHD+
 - Villám! HP EliteBook 840 G9 Hordozható Érintős Ultrabook Fémház 14"-40% i7-1265U 16/512 Iris Xe FHD+
 - Thinkpad X1 Extreme 2nd 15.6" FHD IPS i7-9850H GTX 1650 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar

- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital RED Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2927, 100% Akkumulátor
 - Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
 - Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
 - Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ismerve magamat úgyse bírom ki sokáig hogy ne cseréljek panelt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)