Hirdetés
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOZ
addikt
válasz
^Clown
üzenetére
SPSS-t en megprobalnam a helyedben megprobalnam Crossoverrel. Jo esellyel mennie kell (sosem probaltam, de egy joval regebbi verzioval biztato eredmenyeket ert el egy arc.
Ha meg gyorsan kell a Kingspec SSD, akkor egy munka nap alatt 126 EUR-ert (tudom, draga (AFA-t nem uszod meg), de gyors) DHL hozza Irorszagbol.
-
adnoctum18
senior tag
válasz
^Clown
üzenetére
Köszi, közben rájöttem.

Ez egész jónak látszik, és UKből elég hamar itt van, lehet, hogy megjátszom. Igaz a mostani dolgomhoz ez már későn érkezik.
Ezekhez nem kell semmiféle átalakító igaz? Kiveszem a HDDt, beteszem az SSDt és kész?
Nem tudja valaki, hogy lehet SPSS Statisticset futtatni ubuntun? Wineal megy? Hátha valaki vágja...
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
En kb. 1 honapja az 1.88-ast hasznalom, szerencsere eddig nem volt vele gondom, mondjuk erdekes, hogy a 41%-os akksimat jo allapotunak tartja, mondjuk azert bir majdnem 2 orat...
Viszont mind a kettö X41-emnel van egy olyan zavaro problema, hogy minden hang utan, pl. klikkeles, windows üdvözlö hang vagy akar egy zeneszam lejatszasa utan hallatszik egy halk pukkanas, ti is tapasztaltatok ezt?
Egyebekent nagyon tuti SSD-vel az X41, szerencsere nem laggol, ez mar indilinx vezerlös es allitolag trimet is tud, mondjuk szerintem nem fog menni rajta, mert ahhoz tudtommal sata vezerlö kell, meg AHCI mod, majd csinalok 1-2 tesztet...
Ami meg erdekes, hogy a regi gepem nem csipogott 2010-es error mellett, az uj viszont igen es eleg zavaro, nem lehet valahogy kikapcsolni azt a hangotb?
-
-
lhurgoyf
tag
-
Magnat
veterán
válasz
^Clown
üzenetére
Szia, nekem egy kék lézeres 4000-es van (Klikk) és mm-re ennyire lóg ki az is. 1ébként egy szintén 4000-es MS de optikai egeret váltott le (Klikk) és olyan szempontból nagy csalódás, h a hatóköre kisebb (ha fexem az ágyon és az 1ik oldalamon a gép, a másikon egerészek, már beszaggat), ráadásul puha felületen (ágy) sokkal rosszabb is az optikainál (valszeg nem ér el olyan messzire a lézer mint az infra), viszont pl üveglapon sokkal jobb ... kár, h utóbbin sokkal ritkábban használom, mint az ágyon

-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Nalam kb. 0,8mm-t log ki az adovevö, az enyem logitech, nem tudom szamit-e valamit...
Jag: Bluetooth egeret szerettem volna elöször en is, de viszonylag sok negativumot olvastam velük kapcsolatban, pl. allitolag hajlamosak összeakadni a wifi-vel illetve a valsztek sem tul nagy.
-
Gondwana
addikt
válasz
^Clown
üzenetére
Kb. 2 mm-t kilóg, elvileg el kéne nyelnie tövig (nem gondol rosszra!).
Mivel a kilógó fém rész az antenna, szerintem így ki kell, hogy lógjon. Logitechnél is ilyenek, not a bug, it's a feature.X200T megszokás folyamatban, leszámítva, hogy 100Huf/MHz volt drágább az 1.8 proci, mint az 1.6, a gép alapvetően tetszik. Tegnap kapott W7Pro-t a magzar Vista helyett, már nem darálja 0-24 a HDD-t és a jósolt akkus üzemidő is felmetn 8h fölé. (Persze, az X25-M is átugrott a T60-ból)
A kijelzője mégis AFFS/CCFL lett, nem S-PVA/LED. A T60 UXGA FlexViewnek jobbak a betekintési szögei, ennél lapos szögből a sötét árnyalatok hajlamosak invertálódni. Kalibrálás után majd írok még róla - de most dögrovás suxx. -
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Igen, ezt en is olvastam az X60-rol, lehet vegül igy jartam a legjobban.

Az X31 amugy tenyleg nem lenne rossz, föleg hogy nincs 2010 error, de ilyen allapotban nem adnek erte többet 35k-nal, ha meg ultrabase is kell az os telepiteshez, vegkepp necces a dolog, nem hiszem, hogy könnyen talalni hozza...
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
X41-be is lehet 2GB RAM-ot rakni, nekem is annyi van benne, viszont a vinyo tenyleg szivas, mondjuk azert Xp alatt szerintem együtt lehet vele elni, de Win7-el mar hasznalhatatlan kategoria. Mondjuk igy visszagondolva lehet okosabb valasztas lett volna egy X60, csak egyben nem volt akkor annyi penzem es sürgösen kellett egy notesz.
-
evone
őstag
válasz
^Clown
üzenetére
Ja, mielőtt bárki azt hiszi hogy éjjel nappal a X200,X201 hirdeteseket nezek es csorgatom a nyálam:
Ide van beallitva "thinkpad" szóra egy értesítés.

-
rankesz
veterán
válasz
^Clown
üzenetére
Tavaly ősszel vettem hardveraprón, asszem 50 volt. Egy noti HDD meg notiram kellett bele hogy működjön. Mivel az intel nem ad több N270-es, 330-as atomot a gyártóknak, így ezek az ION csipszetes gépek se nagyon találhatók már meg boltban.

TOZ: az ASRock se rossz választás, de nálam fontos szempont volt a méret és a hang.
-
ABE
őstag
válasz
^Clown
üzenetére
A T43 hűtőjéhez nagyon könnyű hozzáférni, egyedül a billentyűzetet kell leszedni, ha jól emlékszem... (vagy a palmrestet is? majd meglátod
) Négy csavar tartja a billentyűzetet (jelölve van alul), ha azokat kicsavartad, akkor visszafordítod a gépet, kicsit megnyomod felfelé, és utána már kipattintható. Ezután a hűtőt rögzítő csavarokat kell kicsavarni, és kis odafigyeléssel kiszedhető a cucc. Ha nincs pasztád és kenőanyagod, inkább ne is szedd szét, mert csak az időd pazarlod vele.Ja, a por eltávolításához egy kisméretű ecsetet ajánlok még a sűrített levegő mellé, a maradék paszta pedig sebbenzinnel vagy alkohollal távolítható el a legegyszerűbben.
-
ABE
őstag
válasz
^Clown
üzenetére
Úgy 1,5 éve az akkor 4 éves T43 morgó ventijét raktam rendbe, a mai napig tökéletesen működne, ha nem hal meg az alaplap.
Ha már leszeded a hűtőt, az újrapasztázás alap, nem sokat fog érni a trutyi, ami marad rajta, és arra is készülj fel, hogy a sűrített levegő semmit nem fog használni, mindenképpen kell kenőanyag. -
-
Magnat
veterán
válasz
^Clown
üzenetére
Ez igaz, de T4x-ből is van intel grafikás, ráadásul nekem volt T40-em (ami azóta is a látókörömben van) T42p-m, meg most egyT41p ismerősnek és ezek közül 1iken sem jelentkezett a probléma (kop-kop), pedig mind Ati vga-s ... szóval nem tudom, h 100 gépből mennyin jön elő, csak erre akarok kilyukadni.
-
TOZ
addikt
válasz
^Clown
üzenetére
Mintha lenne az ujabb ubuntuknal olyan opcio, hogy a windowson "belulre" rakja magat es a ha nincs ra szukseg, akkor eltavolithato, mint egy sima wines alkalmazas (a szokott modon).
Emlekeim szerint a telepiteskor legfoglaltasz neki egy adott teruletet es utan a linux ott garazdalkodik. (Sosem csinaltam ilyet, ment a linux a gepre es jonapot kivanok. Szukseg esetere ott az UB Caddyben egy Win7 install... de inkabb Crossover es linux alatt futtatom a win-es appot.) -
bwoay
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
szerintem ez onnan eredeztethető, hogy ha már egy rakás pénzt kiad érte, akkor szeretné a lehető legtöbbet kapni érte, és a nagyobb az ugye több

az nekem is megfordult a fejemben, hogy talán a látása nem tökéletes, de én is úgy vélem, hogy elhanyagolható a különbség a két típus képpontjainak mérete között.
-
modeller
aktív tag
-
brd
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Ha pénteken írsz, csináltam volna neked, mert egy T42-t vettem egy ismerősömnek, és úgyis szétszedtem, kicsit kifújkálni. Tudom, ez már nem segít, de lehet, hogy meg tudom még oldani, ill. igazából csak a mérhetetlen lustaságom akadályoz benne, mert a laptopot úgyis én fogom neki telepíteni, csak túl sok a csavar benne...
Mekkora képre gondoltál, és mit szeretnél jól látni rajta? -
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Ok, köszi.
Végül is nem tűnik vészesnek, csak kicsit többre számítottam, a hetven valahány százalékos nagy akksim (Sanyo) bírt valamivel több mint 3,5 órát hasonló használat mellett, de akkor a procit még nem vettem vissza, mondjuk akkor nem volt az UltraBase-ben a gép, gondolom az is fogyaszt valamennyit.Valami formázást vagy egyéb műveletet érdemes esetleg futtatni rajta vagy inkább árt mint használ?
-
pilsner
aktív tag
válasz
^Clown
üzenetére
Ok, köszönöm előre is, csak felmerül bennem, hogy hogyan fogom én így formázni, ha 10 perc alatt lemerül és 10 perc alatt feltölt? Valamint azt gyanítom, hogy a battery manager sem formázta meg rendesen. Otthon van egy processzor-vezérelt akkutöltőm (AA, AAA méretre), az a formázást úgy csinálja, hogy miután megállapítja az akku kapacitását és állapotát szabályozva tölt és kisüt 3x.
Na, nekieresztem még egyszer a battery gauge reset-et, hátha. -
ABE
őstag
válasz
^Clown
üzenetére
Magyar oldalon egyelőre nem találtam, de nem sok reményt fűzök hozzá... Ebay-en 87 dollár volt a legkedvezőbb azonnali ár, de ugye ki kell böjtölni mire ideér (viszont hétfőre kéne már a gép), és kis rizikó azért van benne. Mondjuk ha rááldozom ezt a pénzt, akkor is ott vagyok kb, mintha elkezdeném kiárulni. Ha nem lenne sürgős a dolog, valószínűleg bevállalnám.
mcroberto
Egy csónakban evezünk.

-
Tim82
félisten
válasz
^Clown
üzenetére
... bár most épp nem használja, mert lusta feltölteni az elemeit.

Arra kell számítani, hogy a gumírozott felület hajlamos kicsit kopni, de szerintem egyáltalán nem vészes. Ha itthon veszed, pl. USAnotitól, akkor cserélik garancián belül, de én sem zavartattam ezzel magam.
Amúgy az egyik legjobb egerem, igaz, nekem nem voltak hiperszuper Logitech/Razer stb. egereim, Microsoft-ok és zsinóros IBM van.
-
audi100td
nagyúr
válasz
^Clown
üzenetére
Köszi, sajnos nem segített, viszont ebben a fórumban azt írják, hogy DDR2-400 az integrált RAM sebessége, ha ez így van, akkor elvileg minden rendben, csak nem értem akkor miért szerepel 533MHz Thinkwiki-n.

Valaki akinek X41-ese van nem tudná megnézni mit ír rá cpu-z illetve everest? Előre is köszönöm.
-
Ghandi
aktív tag
válasz
^Clown
üzenetére
Én is ugyan ezzel a problémával szenvedtem egy ideig.Igaz én egy uj 2200BG-t tettem a T42-be de nem fogadta el.Elméletilega no-1802 boot CD segithet a problémán,ez kiiktatja a tipus korlátozást a CMOSban,igaz a visszajelző led nem fog müködni.Innen letöltheted a no-1802 boot CD-t,kiirod és futtatod kb 2perc az egész.
Na de! Nekem ez sem müködött teljesen.Felismerte a win a hálókártyát,látta is a wifi eszközöket,csak nem csatlakozott.Mint kiderült energia gazdálkodási probléma volt.
Erre a megoldás hogy módosítani kell a wifit kártyát linuxal, hogy eredeti IBM-nek lássa.
Na ezt én már nem tudtam megcsinálni,de Naga fórumtársunk,akitől vettem a 2200-at pikk-pakk megcsinálta.
Ha nem müködik a no-1802 patch akkor szerintem tud ö neked segiteni -
-
válasz
^Clown
üzenetére
nekem van egy 40gigásom, amit nagyobbra cserélnék, de sajnos sehol sem lehet kapni már.
többen azt tanácsolták, hogy vegyek egy külső házas 1,8as vinyot, és szedjem ki a burkolatából...
csak a fene tudja, milyen csatolóval vannak azok szerelve.ha valaki tud 1,8as vinyot feltétlenül jelezze itt!
üdv!

-
^Clown
addikt
Bocs, lejárt a szerk., utólag jutott eszembe: itt az aprón van X40 bontás is, eric.cartman-nél.
-
Tim82
félisten
Lehet vinyót cserélni a T43-ban, de kicsit problémásabb a beszerzése, nem jó bele akármilyen vinyó, hanem speckó IBM firmwarerel ellátott HDD-t illik beletenni. Másmilyennel is elindul, de indulás után sípol egyet, meg dob egy hibaüzit, de a működést nem befolyásolja.
Csak pontosítok, illetve egyértelművé teszek, mert alapvetően nem írtál rosszat, csak félreérthetően van megfogalmazva.
T43-ba éppúgy szabvány, 2.5" PATA/IDE vinyó való, mint a T42-be. Működni fog gond nélkül (én pl. WD3200BEVE-vel használok T43p-t), csak ha nem gyári IBM firmware-s vinyó van benne, akkor az elején ún. "error 2010"-et dob és sípol kettőt, Esc lenyomásával továbbenged, beboot-ol és működik. Ha a T43-on a legfrissebb BIOS van, akkor be lehet állítani, hogy még csak gombot se kelljen nyomogatni.
Ez az "error 2010" nem szól másról, minthogy "ejnyebejnye! nem IBM-firmware-s vinyót használsz! ez csúnya dolog, és mi vicces fiúk az IBM/Lenovónál nem vállalunk semmilyen felelősséget azért, ha emiatt a vinyó miatt hal meg a géped!" Kiiktatni csak mindenféle kétes BIOS-hackeléssel és egyéb voodoo-ráolvasásokkal lehet, de mint tudjuk, az okkultizmusba való kontárkodásnak megvan a kockázata
, nem éri meg a dolog, és együtt lehet élni ezzel szerintem.Mik az IBM-firmware-s vinyók? Azok a vinyók, amelyekkel az IBM szállította a T43-ait. Ezeknek elég szűkös a listája, ráadásul 120 GB-osnál nagyobb vinyó nincsen közöttük. Így ha például a napjaink PATA noti HDD-i közül népszerű Samsung HM160HC-t akarod beletenni, akkor nincs mese, hanem két beep van.
Alternatív megoldásként be lehet szerezni egy Ultrabay Slim vinyóadaptert, amiből van SATA és PATA verzió is és be lehet rakni az optikai meghajtó helyett. Amúgyis ki használ manapság már - telepítésen kívül - DVD-t, CD-t? Csak az
analóg-buzikakarom mondani konzervatívabb polgártársaink. Ez a vinyókeret ráadásul boot-olható, így lehet a benne lévő vinyóból rendszerlemez, ami pedig még jobb, hogy semmilyen terjedelmi megkötés nincs. Így egy SATA Ultrabay Slim adapterrel akár 640 GB-os HDD-t (asszem, 750-es még nem jött be kereskedelmi forgalomba), akár bármilyen 2.5" SATA SSD-t használhatsz.Ja igen, a múltkor azt mondtam, hogy tudtommal az Ultrabay adapterek valamiféle PATA-csatlakozót használnak, de azóta olyan verziót is olvastam, hogy ez igazából valamilyen spéci belső USB-csatlakozó. Most már én se tudom, melyik az igaz. Asszem, lőttek a topikban a reputációmnak.

Új hozzászólás Aktív témák
- Proc. hibás DELL Latitude 3510 Black i3 256 SSD alkatrésznek eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i5-1334U - 8GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 12700E / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1 TB SSD
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / GTX 1660TI / 16GB / 128GB SSD + 1TB HDD
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, pedig az aztán nagyon jó kis gép 

A sajat vinyojaval rögtön indul rendesen.

köszönöm a válaszodat!