Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Pár mondatban a Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:
Új hozzászólás Aktív témák
-
jss
aktív tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Rosszat sejtek...Jol sejtem?

-
Scooter
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Amúgy biztos hogy az, mert legördülőknél is előjön. Meg ahogy írtuk egyes lejátszók kis színes kockákat tesznek a hd filmekben. A gpu gyorsítás rossz a driverben.

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ja megvan, Aida szerint 19nm MLC NAND.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Eddig megkímélt a sors tőle, hogy ilyeneken ábrándozz.

HSM: Voltak jobb korszakaik elviekben most megint az lesz.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Egészen pontosan az R50p panelja.
-
Grafirka
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Kosz , a PM hibauzenet megoldodott a regebbi driverrel.

A OSD problemara nincs valami varazslat ? -
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Jaja, Androidon, WP8-on van lehetőség színprofil módosításra, az tuti.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Egy jó IPS panel akárhogy nézed, horror drága ezekhez a TN-ekhez képest, és ne a használt árakból induljunk ki. Másfelől a 8bit amennyire tudom, az energiatakarékosságnak tenne be, tehát abból a szempontból lenne szívás.
A mobilos/tabletes kijelzőket kár ide venni, egyfelől feleakkorák, mint egy notebook kijelző, másfelől a hardver, ami a legtöbbször van mellettük egy olcsó vacak. Nem véletlen kerül egy 13,3-as Yoga 3 [link] is még többe, mint egy T440 mondjuk. Persze, ebben a kijelző is elég jóféle, bár nekem Pentile cucc nem kéne, az is 100%. Másfelől rengeteg telefonos/tabletes kijelző bár elsőre lefosod a bokád a fényes felületétől nagy felbontásától meg agyonszaturált színeitől, második ránézésre viszont sokszor már ezer sebből vérzik az egész. Komoly grafikus munkára azok ugyanúgy teljesen alkalmatlanok, legfeljebb a haveroknak lesz nagyobb élmény rajta a fotókat mutogatni.
Azt meséld már el, miféle megfontolásból nézed oldalról a kijelzőt Office közben.
Nekem ilyen gondom az életben nem volt, ha pedig mégis, elforgattam a notebookot is, úgyis jobban kézreesik, ha szembe néz velem.
Hogy minek bele kijelző, már meg lett tárgyalva, hogy a 24"-os asztali monitorom bajosan férne a táskába, és hurcolni is bajos, ezért van egy használható, de nem profi panel ezekben a gépekben, ami pont jó arra, hogy a képszerkesztésen kívül bármit tudjál vele úton is csinálni. Egy kiadványt is nagyjából össze tudsz rakni rajta, legfeljebb otthon fejezed be. Ilyesmikhez amúgysem árt egy AdobeRGB lefedettségű panel, ami még asztaliban is kb. megfizethetetlen, nemhogy notiba.
(#73723) soldi3r: Sajna még nem volt hozzájuk szerencsém.

Nekem amúgy nincs bajom ezzel, hogy tesznek bele fos kisfelbontású panelt, és közepes nagyfelbontásút, de egy valódi "prémium" panel opcionálisan azért tényleg elvárható lenne.
(#73724) Tikakukac: Nem ismerem a linkelt típust. Nálam szerencsére nincs baj a feketével. Elég jó lett a kalibrálási eredmény is, 120cd/m2 mellett 0,15 a feketém, a max eltérés a feketémben 0,49deltaE, az átlag pedig 0,15. Szerintem ez elég korrekt. Amúgy egy P2414H-ról beszélünk. Biztos vannak IPS-ből, meg Dell-ből is gyengébbek, engem szerencsére eddig többé-kevésbé elkerültek.
(#73725) hcl: A többségnek itt szvsz semmi szüksége nem lenne rá, csak "nem tetszik neki" a TN. Mellesleg nekem sem.
De a feladatát ellátja hibátlanul. -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Felesleges úri hóbort szvsz. Megoldod a betegségét a TN-nek, de marad ugyanúgy a bélyeg méretű kép, meg a 6bit. Opciónak oké, legyen rendelhető/kókányolható IPS bele annak, aki erre vágyik, de szükség az nincs rá, ez 100%, pláne egy sima üzleti gépbe, ami elsősorban nem multimédiás szórakoztatóközpontnak készült.
Én sem költenék IPS-re ha lenne bele akkor sem, pedig asztalon el se tudnám képzelni, hogy ne IPS monitorom legyen...
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Akkor neked IPS-es notira van szükséged, a TN ilyen, ennyit tud. Szerencsére mintha kezdenének újra divatba jönni.
Ami engem illet, én továbbra is azt gondolom, általános célú (értsd nem grafikus) üzleti gépbe ezek a penelek tökéletesen megfelelnek. Dolgozni nekem még a fos Samsung is tökéletes volt a T410-ben. Multimédiára, szórakozásra, vagy "komolyabb" munkákra rá kell dugni egy rendes monitort úgyis a méret miatt. No, meg kapásból 6 vs 8 bit, az is nagyon nem mindegy az asztali javára.
Ha meg csak simán netezik rajta az ember, általában nem okoz gondot, ha nem pont azt a színt látja, vagy nem olyan "szépen". -
Penguin95
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Köszönöm.
Nekem is ez volt a tippem, ezek szerint nem nyúltam volna mellé. -
Lankadatlan
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
ez az, hogy amikor használok egy külső billentyűzetet, akkor működik minden egy darabig, de azután megint megmakacsolja magát, és egész egyszerűen semmire nem tudom használni, a nyilak elforgatják a képet, sőt még a tuchpad is ha meg akarok nyitni valamit azt jobb egérgombnak érzékeli, még akkor is ha a ballal kattintok... nem tudom, hogy mi lehet ez, de hogy rohadás a dolog az tuti...
persze, megértem, hogy nem ide "tartozom" csak annyira szeretném megoldani a problémát, hogy tudjam használni a gépem, hogy gondoltam segítségeteket is kérem, írtam a másik fórumba is, csak ott semmi élet, és láttam, hogy itt még van még aktív ember, nem akartam bárkit megsérteni, vagy rosszat mondani, csupán a segítségeteket szeretném kérni!

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Szerintem szoftveres, én egy live linuxal kezdeném, hogy ez biztos legyen.
(#73675) Lankadatlan Szerintem rossz a shift, de ez a TP topik, van ideapad topik oda menj ezzel. Ez kb. olyan mintha bejönnél a ferrari topikba a fiatoddal.

-
Lankadatlan
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
köszönöm a hasznos válaszokat, csak sajnos éppen vizsga előtt állok, és kellene a gépem, máskülönben elég szarul járok...
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Sajna nem saját portéka. Épp utánanéztem a Thinkvision L2250p monitornak a neten és nézelődés közben ráleltem egy külföldi hirdetőre... -
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nálam sincs grafikai bug, esetleg chrome-ban lehet, akkor hardveres gyorsítás kikapcs a megoldás.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
TTTTPÜ: ThinkPad Tulajok Titkos Társasága Privát Üzemmódban
Ez olyan izgi.

-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Akkor már hárman leszünk, mert előre láthatóan engem is érdekelne (persze sok víz lefolyik addig a Dunán).

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ha év végén elkezdesz W700-akat nézegetni, szólj már nekem is, mert lehet év második felében, vége felé aktuális lesz nekem is egy nagyobb gép! Nézzük együtt. Hátha kettőt veszünk, van kedvezmény

-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az enyém (NVS 5400M) csak ezt tudja: 96 @ 660 MHz 128 Bit @ 1800 MHz
Ennek ellenére elvegetálok vele.
-
rgeorge
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
A négy magos W520-ban négy RAM slot van, és mind élő is, a T520-ban csak 2.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Áh ért. Mondjuk ez nem normál felhasználás

-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Aprosagokat leszamitva ugyanaz.
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
W520-rol van szo

-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Vidd el inkabb az 520-am es beszerzek magamnak egy Precit
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Melóhelyen Latitude D6xx , E6xxx, E7xxx van, hasonlóan elpusztíthatatlanok mint a Lenovo T-k. Nem szoktak megsülni.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Trükközni sikerült, de megoldani a problémát nem.

-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nem probaltam, nem kellett.
A Latik hutesetol szerintem is jobb a T-s TPk hutoje. Illetve volt, a 30-as Dell szeriaval csak jo tapasztalaom van ezugyben. De a Preci ugy latszik mas kategoria. Csak el kellett volna hoznom az M4700-at is 
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ó, ezeket megtaláltam. Igazi gyöngyszemek voltak
Csak gondoltam, hogy azóta valakinek sikerült valamit trükköznie 
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az M4500-ban meg ugyan azon a heatpipeon volt mindketto es nem cserelheto VGA-s, Igaz, az W510 konkurencia. A kesobbieken viszont mar kulon hutest kapott.
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
De vannak ott ám hasznos kommentek is evvel kapcsolatban (ld.: amelyik az enyém).

-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ott a pont! Szoval ...nem egy hidegveru...
Ma mar nem iszok tobbet. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Még mindig jobb mint ami a 30-asba van (az volt linkelve).
-
Cold5
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ivana: köszönöm!
Sajnos én megrekedtem az X220-nál. Most kell vennem egy komolyabb gépet itthonra és nem vágom az új szériákat!

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
-nek
+t -
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ö ö ö hát mert... izé
Egyébként hol váltsam? -
btudos
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ha asztalon van a gép, akkor a hátsó a legkevésbé zavaró. Ha kézben/ölben használod töltővel, akkor viszont szívás, hogy kitakarja a kijelző, és nem látod, akkor jobb az oldalsó csati.
Azért mondtam, bárhol van, mindenhol van szituáció, amikor idegesítő.
Ja, igen, a gép felemelésénél is könnyebben "éri baleset" a hátsó csatit, mint az oldalsót. Szóval szerintem nem olyan egyértelmű ez, melyik a jobb elhelyezés. 
(#73339) hcl: Nekem ez a 90 fokos csati a halálom. Legyen bárhol, csak ezt ne.
Katasztrófa, mindig arra áll, amerre nem kéne, örök küzdelem. Könnyebben is törik meg, azon hiába van törésgátló.(#73342) Tim82: A vakon bedugás ugyanúgy megy hátra is, eltéveszthetetlen. Akár oldalt, akár hátul.

-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ha kilógós akkus gép, akkor oké, mert könnyű kitapintani hátul is. Ha nem, akkor nehezen fog menni a vakon töltőfej bedugás.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nekem a Fujitsu 7010-eken oldalt hátul van, de 90 fokos csati, nem zavaró. A gázabb az, amikor előrébb van a töltőcsatlakozó, és nem 90 fokos...
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
X200-nál, X201-nél szerintem jó helyen van. Oldalt, de kb. az oldal végénél, nincs útban.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
az oldalán

-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Passz, nekem van egy ugyanilyenem csak magyarban, de ezt nem akaródzik eladni, pont azért mert nincs belőle

-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én is imádnám, de horror árú. Bezzeg ez az új retek kiosztású kapható, nem is drágán: [link].
Nincs ide smájli, ami leírná, ami a fejemben jár.
-
scream
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Esetleg olyan, mint amilyen nekem van? Igaz nincsen pöcökegér, de én nagyon szeretem.
-
maláj
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
-
cellpeti
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
jaaaa...

-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az első gép amin HD-n mindent tudtam nézni 4710HQ procis noti volt
Youtube persze még optimális elviekben mennie kéne. Elviekben ez fontos. -
jss
aktív tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nagyon tetszik az x301, csak mint eggyel feljebb irtam...
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Akkor is, ha még most csak HDDvel használom? Ennyire nem jött be ez a technika?
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Igen, hülyén fogalmaztam, a T4x0-ekre gondoltam.

-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ennél nem vagyok benne biztos, mondjuk lehet, meg ráadásul most single channel is, meg nincs rajta win
Régen volt GMA950-s gép, na azon 150Mhz->400Mhz elég sokat dobott. -
törölt tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Csak azért kérdezem, hogy viszonyításképpen meddig vegyem vissza az enyémet

Már nagyjából be van lőve

-
törölt tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Király, köszi!

Milyen proci van a tiédben? Alul van feszelve?
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Köszi

-
FRENK1988
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hat ha minden igaz akkor csak a billzet kabelet szedtem le. A fingerprint kabele merre van?
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Meg aki ugyanúgy nem ért a winhez sem... Melóhelyen pl. olyanok vannak, akik semmit nem tudnak arórl, amin kattintgatnak. Ha nekik olyan felületet adsz, mint a win észre se veszik, hogy nem az.
Nem tudom, nekem winen is sok meló, mire olyan lesz, amilyen kéne. Az asztali Linuxaimat egyszer magamra faragom, és pár évig fent van. Megéri egyszer dolgozni vele - és a meló nagy érsze olyan dolgokkal van, amiket egy mezei windowson meg sem valósítasz, pl. hálózatról bootoló oprendszer, ilyesmik (teszteléshez nagyon hasznos).Cégnél a dolgozók mikor jönnek, hogy telepítsek neki ingyen windózt, akkor csak röhögök. Mert megvenni egy sem akarja... Én meg nem warezolok a kedvéért...

-
sss
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
HA-n azért van néhány.
Tikakukac: most erre mit mondjak.

-
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ez igaz, csak idegelt, hogy valami eddig jó volt...
-
csubuka
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ez alapján sajnos már nem kompatibilis, csak a régi verziók azért kellenének

Trógerek valóban. Nem kéne kilistázni ezt, mint megfelelőt. Hanem azt mondani, hogy nincs több support, csucsu, de az hogy nem oda való driverekkel elmegyeget, az nem korrekt.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nihil novi sub sole. Semmi (nincs) új a nap alatt.
Ennyi.

A szabadalmaztatás területe valahol egy pénznyelő/csináló bulibiznisz. A tengernyi jogászt el kell hogy "tarcsa" a világ. Az Anyatermészet már mindennek az alapját és formáját feltalálta, már az emberiség iderottyintása előtt.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Köszi

-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nekem a W520-on el sem indult.
-
törölt tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nagyon úgy néz ki.
Emlékeim szerint XP alól TV gombbal lehetett előhívni a Lenovo szoftverek zömét.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ha majd a Xiaomi is betoppan a laptoppiacra, akkor ott is megmutatja, hogyan kell irányvonalat húzni.

-
törölt tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Jóó, jóó. De van rajta még garancia.
Megkérem majd Alfát, hogy kenjék meg MX-4-el

-
YumeD
tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nem azt mondom hogy eladó
Csak hogy másik topicban van egy ThinkPad ami beárazásra vár ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gondwana
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Azért féloff, mert ahogy néztem, az aktuális ThinkCentre kínálat jelentős része laptopbelű barebone, ezek viszont irodába lesznek, laptop+dokkoló nem opció, ezt kihangsúlyozták.
-
Butcher82
senior tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Köszi a választ. Most "fehér" pasztával" raktam össze van belőle itthon kb. fél kiló (szó szerint)
, de azért hallani hogy most megy a ventilátor előtte ezt nem tette. Lehet MX 4 kellene neki... -
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Van, de nekem most éppen a beépített cuccok kellenek.
(#72941) soldi3r
Sajnos nem tudok rá megoldást. A T500 ehhez képest üvöltött. Talán a Conexant Audio jobb volt. Pedig látszólag két akkora hangsugárzója van...

(#72938) donjohnson
Minden egyéb drivert kiiktattam. A Windows alap High Definition Audio hangeszközzel sem lett hangosabb.
(#72942) azbest
Mindenesetre Linuxon hangosabb.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Acer, Asus, Dell, Toshiba, Lenovo
Csak így amikből eszembe jutottak az elmúlt évből. Ezekből nem 1 volt ahol fejlesztőt is kaptunk a hiba detektálásához és javításához. Bukó.
HSM: Itt leginkább AMD és driver a baj.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hát mi tapasztalunk, főleg én aki általában megkapja a legújabb gépeket, hogy nézzem meg mit kezdjünk vele. Ha brutálisan durva káromkodás láncokat kell kihozni a szervizesekből, csak a vörösöket ajánlom.
Mikor úgy fut ki egy gép, hogy nem tudja még mindig senki megoldani az itt-ott hulló tetúrákat és beragadós vidkarit...hát ott nincs mit tenni. Bízol benne, hogy az ügyfélnek így is jó.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Csomagolják nyugodtan, hogy a küszöbön be nem jön az hét szentség.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Kiindulva mekkora hihetetlen szopóág van mindig az AMD-s notikkal, nem is csoda.
-
Dhampir
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Vegyél AMD-s gépet, ott nem lesz gond az Optimusszal.

-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Ebben nem ők az egyetlenek, nem is gáz ez annyira (
), csak a kolléga nem nézett be semmit, valóban volt ott némi javított adat. 
-
boost
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
utóbbi
-
boost
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az LCD elore hátra egy fél mm-t, ha mozgatom. A bal nem.
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Óóó, milyen csoda is lenne. Poénból veszi szerinted mindenki a dokkokat tripla annyiért?

-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
X201-hez csak az X200 Ultrabase jó.
-
zedii
aktív tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
köszi, ezt most láttam én is
, remek, de én a nagyobb felbontású kijelzőt keresem ehhez a kijelzőhöz.. köszi mégegyszer -
zedii
aktív tag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
hát sehol sem találtam elérhető w520-at

-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Akarod mondani az sem. Alfánál ugyanúgy álltak a ledöglöttek a nagyjából legutolsó kiadásokból is.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
08.09
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Az már nem sajnos
A reball után majd 1 évig ment, és végűl megint megadta magát
DE ekkor pont hozzá tudtam jutni poton pénzért egy komoly felépítésű t61p-hez, csak a külseje volt lelakva. Így megvettem azt, amiben full gyári volt minden és sose volt szétszedve
Kettőből csináltam eggyet, és cserébe lett egy rakás alkatrészem is. Rossz alaplapot meg eladtam 3500-ért
Na ez azóta is megy és rev2-es fx 570M van benne
Mivel javítva sose volt így bízok benne 
Egy dologra figyeltem, ezt már mx4-es pasztával raktam össze annó. 68 fok fölé sose ment eddig a vga... -
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Érveket már adtam. Ha nem tudod elfogadni azt az érvet, hogy a HDD-vel csak arra a néhány másodpercre lassabb a gép, amíg a dolgokat telepíted, vagy betöltöd, utána RAM-ól a felhasználás további 95%-a már ugyanolyan gyors, akkor nem tudok ezzel mit kezdeni.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Na persze.
Ez kb. olyan, mintha duct tape-el akárnád befoltozni a hajótörést.
Nem, köszönöm, nem vagyok barátja a rossz megoldásoknak. 
Az SSD-s témát már átbeszéltük, nekem nem ér annyit az egész, hogy gyilkoljam. Fontos cuccok is általában vannak rajta, és nem mentem naponta, szóval inkább vigyázok rá, ne menjen gallyra. Persze, normálisan használom, de az intenzív swapolás szerintem a legkevésbé sem normális felhasználása egy SSD-nek.
(#72662) Tikakukac: Persze, a rendszertelepítés egy kínszenvedés HDD-vel, szó se róla, meg minden telepítés. De nem szoktam telepíteni. Egyszer felrakom ami kell, aztán használom.

Az egy ökörség, hogy nem érezni. Az előző i5 540M procimhoz képest is igencsak érzem, hogy erősebb az i7 2620m...
Pedig mindkettő alatt csak a sima 320GB-os 7200rpm-es gyári winyó dolgozott+4GB ram.Máshogy gondolkozunk. Téged nem zavar, ha széthasználod, engem igen. Nekem megéri az odafigyelést, hogy szépek maradjanak a cuccaim.
-
xcds
őstag
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Használj chrome-ot, egyből lesz röcc.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hidd, el nem hiányzik az. Csak tudom, az asztali gépem a 840-essel ment.
Nálam 2 PH, 3 YT, pár Index, FB, pár beágyazott PDF-es oldal, pár EBAY, pár sportmotor, egy Flickr, webmail, összesen 27 tab, és 72% a memóhasználatom, pedig semmi más nem fut. Win7 64bit+Chrome+4GB ram.
80%-nál kezd swappelni kb.Egyébként azért sem erőltetem az SSD berakását, amíg nincs 8GB ramom, mert drága virtuális memóriának tartom az SSD-t.
Amúgy az én vacak HDD-s rendszerem is pöccre lereagál bármit, amíg nem eszem meg a memóriáját, vicces is lenne, ha nem így lenne. -
Francia91
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Neha nekem is ilyen, FB is csinal ilyeneket idonkent. Gondolom Opera-t hasznalsz. Bar engem nem nagyon zavar a dolog.
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Hülye mobilos smiley-k. Mobilon nézve jó. Nem tudom, miért nem jók a fórum beépített smiley-jai, amik mindenkinél úgy néznek ki, ahogy kell.

(#72562) soldi3r: Hát igen, sajnos a lovakat etetni kell.
Én a T420-nál már annak örültem, hogy mennyire jó a 9-cellás akksi és a kisebb fogyasztás, így már elmegy vígan minimum 5-6 órát akkuról, ahogy használom, végre nem kell töltőt cipeljek az esetek 90%-ában. Pedig ennek picike töltője van, és maga a gép is sokkal könnyebb, hogy csak 14"-os. 
(#72573) soldi3r: 10K a semmiért?
Ott a Thinklight, ha jól tudom még a 430-asban. No, meg jó esetben azért a user legalább nagyjából tudja, melyik betű kb. hol van. 
Asztali géphez nekem is világítós a bill, de notira eddig semmi szükségem nem volt rá ThinkLight meg a kijelző fénye mellett.
-
Tin
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
a smiley-ra gondolsz?

-
FRENK1988
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
😁
-
Tikakukac
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nézni kell és kérdezni. Mindig van egy jó vétel, földrajzi gondok vannak a legtöbb esetben.
-
soldi3r
veterán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nem az en hibam, o akart velem jonni

-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Jogos.
De itt és most mindegy a mondanivaló szempontjából. 
-
HSM
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Jólvanna, csak kérdeztem.

(#72458) Tikakukac: Nem a menetet akarom elnyírni, csak ezek ilyen fóliás genyók, vagy mi, ott van rajtuk az a menetrögzítő cucc, viszont az csak addig működik, míg nem volt kitekerve a csavar, csak be. Tehát ha kiszedem, akkor az már nem lesz olyan, mint újkorában.

Szereltem már jópár olcsóbb lapost, ott ez nem volt szempont, de eddig ez a messze legdrágább gép, amit szétkapnék, ennek azért megadnám a maximális törődést, amit lehet.
(#72459) azbest: Szerencsére megfelelő csavarhúzóból és jóérzésből nem lesz hiány.
Csak a menetrögzítő miatt aggódom, hogy nem fog jól szuperálni szétkapás után. Ebay-t néztem, ~2500Ft-ot kicsit sokallom egy pakk csavarért, no meg nekem csak a fele kéne kb. Ezért reménykedtem, hátha itthon valahonnan olcsóbban beszerezhetőek a szükséges mennyiségben.(#72460) Tim82: Fogyasztás tekintetében akkor inkább a SB-es cuccok, ha beleférnek. Azok sokkal jobban skálázódnak kis fogyasztású módra. Az i5-540M egy kazán a T420-asom i7-2620M-jéhez képest (mindkettő Turbó nélkül), visszavéve is sokkal kevésbé javul a régebbi cucc fogyasztása.
Egyébként a feltevésed helyesnek tűnik. Viszont az LM modelleken jóval kisebb órajelen jár az amúgysem túl acélos IGP, az nem tudom, mennyire szólna bele a felhasználói élménybe.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Dehogy, jogos feltételezés volt.
-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nem nekem kell onnantól, hogy mire gondoltál, mint "részletezés".

-
Tim82
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Nem, csak feltételeztem, hogy szótagolni akartál, de elqrtad.

Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- PlayStation 5
- Cyberpunk 2077
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Dell Precision M6600 (működik, de alkatrészként hirdetem)
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% Üzleti Profi Fémházas Ultrabook Laptop 14" i7-1365U 16/512 FHD IRIS Xe
- 184 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5090
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Samsung Galaxy S24 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Logitech Webkamera MeetUp 120 -os látótér, mikrofon, 4K Ultra HD
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Lenovo TAB M11 tablet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Nekem ilyen gondom az életben nem volt, ha pedig mégis, elforgattam a notebookot is, úgyis jobban kézreesik, ha szembe néz velem.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Azért mondtam, bárhol van, mindenhol van szituáció, amikor idegesítő.
Katasztrófa, mindig arra áll, amerre nem kéne, örök küzdelem. Könnyebben is törik meg, azon hiába van törésgátló.