Új hozzászólás Aktív témák

• mahi1

csendes tag

Ki a ThinkPad táskákat szereti, rossz ember nem lehet :N

Úgy kezdődött, hogy a 14”-os T460-asomhoz szerettem volna egy szép táskát és nagyon megtetszett az előző, GEN1-es Professional táska széria.

Találtam is egy teljesen új 14”-os darabot, ám útközben meghízott és már 15,6”-osként érkezett meg hozzám (erről már írtam itt). Édesanyám beleszeretett a nagyobb táskába és elkobozta...

Elkezdem újabb 14”-os Professional táskát keresni, de közben szembejött egy 15,6”-os Professional hátizsák és egy 14”-os (olcsóbbított kivitelű) ECO, de szintén GEN1-es táska, amiket nem tudtam kihagyni.
    Aztán végül, nagy nehezen Lengyelországban találtam egy 14”-os Professional táskát is, így „kis családom” teljessé vált :)

Összegzés:
    14”-os GEN1-es (első generációs) Professional-ból csak Slim (vékony) változat létezik, ami extrém jól néz ki, de annyira szűk, passzentos, hogy az első zsebe nehezen pakolható. Az egyszerűbb ECO változat (a képen balra a sötétebb) jobban hozzáférhető, ezért azt tartom meg.
    15,6”-os Professional táskából létezik normál és slim változat is, nekünk a normál (3 zsebes, vastagabb) változat van, ami nagyon jól védi a gépet, Anyukám szerint álom pakolni, nagyon jó konstrukció.
    Ugyanakkor - véleményem szerint - a legjobb választás a 15,6”-os Professional hátizsák, annyira átgondolt kialakítású.

A Professional hátizsákot és az ECO táskát tartom meg magamnak. A hátizsákot viszem hosszabb utakra, az ECO-t pedig csak városon belül használom gyors kiruccanásokra.
    Tárolni is egyszerűen tudom a táskákat, hiszen a hátizsák első zsebébe pont belefér 14”-os kistesó.
    A 14"-os Professional Slim táskának pedig könnyes búcsút intek.

A GEN1-es Professional táskák gyenge pontja a fül (fogantyú), ami olyan vékony műbőr bevonattal rendelkezik, hogy hamar kiszakad, kireped (tudatos avultatás). A használt táskáknál nehéz kifogni hibátlan fülűt. A Professional hátizsákom füle is repedezett volt, de táskás szagember 2500 Ft-os áron kicserélte minőségi műbőrre, ami mostantól körülbelül örökké fog tartani.

A táskák többi részét nem érheti panasz, minden minőségi anyagból van, a cipzárak befelé fordított, vízálló kivitelűek.

Elmondhatom, megérkeztem a ThinkPad táska Nirvánába :R , tovább nem keresek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés