- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
SeniorTilla #47499 üzenetére
azt tettem fel
-
válasz
st3v3np3t3r #47498 üzenetére
tegyétek fel a gyári drivert a hp weboldaláról
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
terra052 #47497 üzenetére
én is frissítettem 10 alatt az intel vga drivert,jobban mondva lecseréltem a microfos alapdrivert intelesre, azóta nem haljandó sem leállni,sem hibernálni start menüből... egyedül alvó módba haljandó átkapcsolni start menüből, illetve "shutdown /s /t 0" parancssal hajlandó kikapcsolni, az újraindulás gond nélkül megy
-
terra052
őstag
válasz
SeniorTilla #47450 üzenetére
Be van regisztrálva, PN alapján ad egy Intel és egy Nvidia drivert. Ja, és a legszebb hogy frissítettem az intel driverét (amit a HP oldal adott), azóta nincs vezeték néküli kijelző és alvás....
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy HP Probook 640 G' laptopom. Szeretném lecserélni az 1600x900 felbontású kijelzőjét egy nagyobb betekintésű FullHD-ra. Ez a gyári száma: 747753-001. Ezen oldal szerint az én kijelzőm betekintési szöge oldalról 40 fok alulról 15 fok felülről 30 fok. Ha kicserélném az UWVA-ra akkor 85 fokos betekintési szögű lenne minden oldalról, így kell döntögetni annyiszor a kijelzőt mint a mostanit. Ez egy matt kijelző. Hogy lehet az eBay-en rákeresek azt látom, hogy glossy. (Meg non-ips - ami lehet, hogy igaz is mert nem 170 fokos betekintésű mit az IPS-ek ráadásul sok helyen csak annyi van róla, hogy UWVA, ami gondolom az ultra wide viewing angle rövidítése lehet.) Szóval honnal vegyek ilyen? Max. 15 ezer Ft-ot megérne.
-
galaxys80
veterán
válasz
st3v3np3t3r #47494 üzenetére
Hát nem tudom.Alapvetően nem nagyon szeretem a matt kijelzőket. Aztán lehet, ha személyesen megnézném más lenne a véleményem.
-
samphone
tag
Amúgy tegnap frissült a windows 10-em, és azóta KEGYETLEN lassan lett a gépem.
Minden programot nagyon nagy késéssel hoz be, böngészni a neten nem lehet, mert lassan hozza be az oldalakat ( percek; de ha egynél több oldal tölt be akkor még rosszabb ), még a töltő karika animáció is szaggatva forog. ( amúgy HP Elitebook 745 G3-m van. )
Ha írok, késnek a karakterek.Nagyon rossz lett.
Mit lehet ilyenkor tenni?
-
Cheesy
őstag
HP 8570P notihoz keresek olyan optibay-t ami valóban hozzá való, mert egyet már sikerült vásárolni ami bele sem megy (mintha nem ott lennének a csatlakozók), illetve egy sima függőleges (nem pedig ferde) előlap van rajta, ami nem illik a noti oldalába. Gyárilag optikai meghajtó nélkül vettem, nincs rajta lepattintható előlap amit az optibay keretre tudnék rakni.
Valami tippetek? -
samphone
tag
válasz
st3v3np3t3r #47488 üzenetére
Ugye a gépházon belül, a windows biztonságnál irja ki, hogy frissiteni kéne az illesztőprogramot.
Nem tudom mi a jó a gépembe, azt látom, hogy a windows defender biztonsági központban is kiirja, hogy frissiteni kéne, és van ott egy gomb, hogy "kezdés". De nem mertem arra rámenni, nem tudom, hogy kárt, hibát okoz-e a gépben. -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
samphone #47487 üzenetére
merevlemez titkosításban segítkezik...trusted platform module,azaz tpm... ez tárolja a titkosítási kulcsot ha jól tudom... amíg a gépedben van addig automatikusan visszafejt és titkosít, ha a titkosított meghajtót átrakod másik gépbe, akkor visszafejtő kulcsot fog kérni, visszafejtő kulcs nélkül szinte lehetetlen visszafejteni a titkosított adatokat... főleg ha aes-cbc 256al van titkosítva... amúgy windows 10 alatt a defender központban találod meg eszközbiztonság alatt,mint biztonsági processzor...
ezzel a frissítéssel óvatosan, ha nem tudod hogy biztosan jó a te gépedben lévő tpm-hez
-
samphone
tag
Amúgy mi pontosan ez a TPM, mire jó, és mindenképp érdemes frissíteni?
Valahol a gépházon belül megtaláltam, ahol lehet frissíteni ezt. Csak szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban, ne az legyen, hogy frissítem és elszáll a gép vagy nem működik. -
st3v3np3t3r
nagyúr
üdv, kérdezek itt is hátha tud valaki segíteni
van egy elitebook 2530asom... a kérdés az hogy milyen ac-s wifit tudok belerakni amivel működik is... most n-es van benne, ami szépen átviszi a 100as netet, de módosíttatni akarok csomagot nagyobbra, a router 433/450es(2,4/5ghz) meg gigabites...
-
Nekem viszont felmerült egy kérdésem!
Ugye amit most HP gépet vennék, az ugye Intel és AMD videókártyás.
Ilyenkor a driverekkel mi az eljárás? Vagy hagyjam a Windowsra? Azt annyira nem szeretem.Előre is köszi.
-
válasz
puhijani #47482 üzenetére
Nu fene. Én megpróbálnám, hogy a frissítés lemegy. Utána a videókártya driver leszed és a gyártótól a legfrissebbet felrakni.Sajnos nemcsak nálad okoz gondokat az új 10-es frissítés. Páromék acerjei is gazdagon dobták a hátast tőle... Örülök, hogy "segíthettem"
Szép napot! -
marcyman
aktív tag
Sziasztok!
HP 250 G6-os laptopnál ha 2.5" SSD-re cserélek házilag, akkor bukom a garit?
Vannak esetleg buktatói a dolognak azon kívül, hogy elég szopó a hátulját levenni? -
puhijani
csendes tag
válasz
Lalikiraly #47481 üzenetére
Adtál egy ötletet amit még nem próbáltam, külső kijelzőre rátettem és volt kép!!!
Beindult a cucc, de a laptop kijelzőn nem volt továbbra sem kép klónozási üzemmódban.
Lekaptam és újra tettem az intelt drivert, jó lett. Viszont újra elindult a windows frissítés, ami megint szétzúzta.
"Újra játszottam".
De most megint jött egy újraindítás windows frissítéssel és megint szar..., ördögi kör...
Úgyhogy most megint újra játszottam és épp rakom vissza a 7-est, meglátjuk, hogy ezzel is meghal-e, vagy tényleg a frissítés okozott valamit.
Köszönöm a gondolatindítást!
-
válasz
puhijani #47480 üzenetére
Szia!
Szerény tapasztalataim alapján azt mondom, hogy a BIOS életébe a windows frissítés nem nagyon szól bele, hacsak nem a mostani új spectre ilyesmi, bár elképzelni nem tudom.
Ha pittyeg, akkor a billentyűzetet érzékeli. Viszont a fehér képernyő és színváltozás, sokkal inkább LCD panel inverterhibára utal. De biztos lesz itt kolléga, aki azonnal megmondja mi a baj.Nem hiszem, hogy ezzel sokat segítettem. De hátha.
-
puhijani
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP Probook 450 g1-es gépe édesanyámnak.
A gondom a következő:
Windows 10-re upgradelte magát a 7-es. Gyári jogtiszta a géphez vettem anno.Na de mind1 is, elkezdte használni a 10-est és meg is szerette így nem állítottam vissza 7-re, macera is lett volna.
A múlt héten egy windows frissítés elindult neki délután jelzett is, hogy ne kapcsolja ki, de a töltő nem volt nála és az akkumulátor csak <1 órát bírt (mert ugye előtte használta), a frissítés meg annyi idő alatt nem ért a végére. (szívás). Előfordulhat az ilyen.
Nem is lennék haragos, ha emiatt csak a windows 10 ment volna gajra, mert akkor újrarakom, adatmentés, örülünk, kész, a mentésekkel SSD upgrade miatt megvolna pikk-pakk.
Viszont azóta semmi nem jön be még a BIOS sem a képernyőn! Kapok egy fehér hátteret elsőnek, ami szerintem a BIOS választó menüs oldala miatt jönne be, vár egy kicsit, majd ezt követően zöld, kék, piros, sárga képek váltakoznak, majd újraindul és kezdi előről.
Semmit nem tudok vele csinálni, semmilyen billentyűre nem reagál csak hanghatással.
Ötlet? Mert az az érzésem, hogy konkrétan a frissítés tönkretette kvázi a gépet is és nem csak a windows-t, ami miatt rettentően pipa vagyok most.
De nem akarok elhamarkodottan ítélkezni, gondoltam hátha valaki rutinosabb tud valamit mondani
//később próbálkoztam, akkut kiszedtem, elemet is, vártam egy kicsit, hogy a BIOS kiürüljön /resetelődjön -> esetleg van akkumulátor bemeneten reset összekötés mint a régi Toshibákon?
Szívesen veszek bármilyen ötletet.
Köszönöm!
Jani. -
Áhhhááá! Most sok jogos dolgot leírtatok és jórészt meg is győztetek!
Köszönöm szépen nagyon
-
Dhampir
félisten
válasz
Lalikiraly #47476 üzenetére
Notebookcheck szerint a Radeon 520 ezt tudja nyújtani: DirectX 12, Mantle, OpenGL, OpenCL 1.2, Vulkan
Az Intel HD Graphicks 520 pedig ezt: QuickSync
Viszont eszerint van Vulkan támogatás Intelre is (ez csak béta volt még)? Talán frissebb driver is akad ennél.
Még más tulajdonságokban is eltérhetnek (vagy csak nem sorolták fel mindet, talán a gyártók oldalán kellene tüzetesebben utánanézni), sebtiben ez ötlött a szemembe.
Esetleg még érdemes lehet megbízhatónak tűnő összehasonlító tesztvideókat keresni.
-
Zolom89
senior tag
válasz
Lalikiraly #47474 üzenetére
Értelme ott lesz szerintem hogy ugye úgy működik a cpu/igp hogy ha elér egy bizonyos hőfokot visszább veszi a teljesítményt, szóval a turboboost kilőve.. ha nem a cpu-ba integrált grafikai mag dolgozik nem termel akkora hőt.
Szóval én így képzelem el az értelmét. Az én gépembe is kb ezért lehet a 940mx, mert nem jobb mint az 620 intel igp -
-
Dhampir
félisten
válasz
Lalikiraly #47474 üzenetére
Nem vagyok nagy szakértője a témának, de a dedikált VGA - ami ebben az esetben egy Radeon - támogathat olyan funkciókat (már amennyiben ezt ki tudod használni), amelyre az integrált grafikus gyorsító nem képes, vagy nem olyan minőségben teszi.
Viszont éppen ezért utána kell nézni az adott GPU részletes jellemzőinek.
-
-
jozser00
csendes tag
Sziasztok. Nekem olyan kérdésem lenne.hogy HP pavilion dv7-es laptopról dlna szerveren keresztül nézek filmet projektoron. Megoldható e hogy a film hangját ne a projektoron játsza le hanem a laptop hangkártyáján?
-
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írom e kérdésem, de hátha tudtok némi támpontot adni.
Lenne lehetőségem megvenni egy 250 G6 os notit.
A lényeg az hogy van benne, egy Core i3-6006U proci és mellé egy Radeon 520 2GB rammal.
Ezek között mi a különbség? Mert a tesztek alapján szinte semmi.
Ti mit mondatok?Köszi előre is!
-
mrbego
aktív tag
válasz
bepken #47464 üzenetére
Szia,
az én Pavilion 15 P253NH gépemhez másfél éve vettem egy teljesen átlagos caddy-t az Aqua-ból. Valami Icybox vagy mi a neve.
Azóta is tökéletesen működik benne az 500GB-os merevlemez.
Igaz régebben próbáltam benne párszor 1TB-osat is, azt néha nem ismerte fel, ezért is vettem aztán 500GB-os HDD-t bele, ezen is bőven elférek. (Az 1 terást meg beletettem egy mobil külső házba, erre mentegek néha biztonsági mentést.) -
Tomi0703
addikt
Hali!
Adott egy 2560p. Kellene hozzá töltő. A mostani ilyen.
Na most nézegettem én az aprót, de annyi féle van... Ugyanolyan legyen mint az előző vagy lehet 90W-os is. Mit kell figyelnem? Áramerősségnek, meg a feszültségnek egyeznie kell, az előzővel? -
csubuka
addikt
válasz
SeniorTilla #47465 üzenetére
Még annyi jutott eszembe, hogy ez vlaami laza csavar nem? Szóval, ha egyszer oda jutnék, akkor azért meg lehetne húzni nem, tehát javítható? Csak elméleti síkon kérdezem.
Másik gond, hogy a BIOS update nem megy neki. 2014-es BIOS-a van, gondolom a mostani update nincs felkészítve arra, hogy kompatibilis legyen a gyári BIOS-al. Ez ilyen és maradjon a gyári azt annyi?
-
csubuka
addikt
válasz
SeniorTilla #47465 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen! Szuper hír.
-
-
bepken
veterán
sziasztok!
HP Pavilion 15-P255NH laposomhoz keresnék caddy-t. jól sejtem, hogy ha ebayen nem találok pontosan ehhez a típushoz valót, akkor felesleges megvennem? több Pavilion laposhoz találni ott, de az enyémhez természetesen nem....
de ha esetleg valakinél van elfekvőben/tud ajánlani beszerzési forrást, keressen nyugodtan
szép napot!
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Az Elitebook topik kicsit kihalt, elnézést, hogy ide átvándoroltatom e kérdést, de talán sokan közületek már szereltek 2570p-ket egész mélyen. :-)
Egy 2570p esetén a zsanér melletti dísztakaró (hinge cover cap), hogyan tehető lötyögésmentessé? Vagy ne foglalkozzak vele mert nincs tényleges szerepe?
Ahogy néztem nem egy erőhatásoknak kitett rész, csak dísz szerepe van, tehát nem amiatt fog letörni az egész kijelző a gépről.
Köszönöm hozzászólásaitokat!
-
felsatan
tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy Zbook G1-et használtan a laptopszalontól. Alapvetően a strapabíróságára és az erősségére volt szükségem (építész vagyok), de ez a gép egy csomó biztonsági funkcióval is rendelkezik ugyebár. Na most én ezekről nem tudok semmit, nagy részük valószínűleg egyébként is érdektelen számomra, de szeretnék képben lenni a gépem tudásával. Van erről valami magyar nyelvű fórum, oldal bármi, ahol egy erős felhasználói tudással rendelkező emberke képbe tud ezekkel kerülni, hogy mi micsoda, mire jó?
Pl. a windows-om szerint feltétlenül frissítenem kellene a biztonsági processzor (TPM) belső vezérlőprogramját, de azt sem tudom, hogy ezt eszik vagy isszák és az oldalak se teljesen érthetőek számomra, ahová navigál a windows segítségnyújtás céljából.....Illetve be lehet állítani ezt a gépet úgy, hogy külső billentyűzetről be lehessen kapcsolni?
Köszönöm előre is!
-
bayay
csendes tag
Sziasztok,
van arról információja valakinek, hogy mikor lesz kapható a 13"-os Ryzenes Envy x360 Európában?Látom már USA-ban rendelhető, de itt még sehol semmi :/
-
HF77
őstag
Üdv
azt szeretném kérdezni HP 530 kezeli a core 2 duo T5600, T7400 procit és 4GB ramot?
köszi
-
-
Mandarinn
senior tag
válasz
bajuszatti #47454 üzenetére
Köszi, ezt még nem láttam
Remélem hamarosan jövögetnek a tesztek és a hazai árak is.Egyetlen videót láttam eddig róla youtube-on, de nem annyira profi a tulajdonosa
-
Mandarinn
senior tag
Sziasztok!
Az új HP Pavilion Gaming 15-ről és a vékony kávás 2018-as HP Omen 15-ről van valakinek már bármi infója? (itthoni árak, minőség, elérhetőség vagy bármi)
Nem nagyon találok még róluk semmit.Köszi!
-
-
terra052
őstag
Segítség.
HP Probook 450 G4 dedikált videókártyájára azt írja a HP, hogy "switchable", viszont driver frissítésnél az nvidia telepítője nem is látja, az alaplapi videót simán frissítette.
Mi lehet a gond? Bios-t feltúrtam, de ott nem találtam semmit, az nvidia drivert meg így nem is tudom telepíteni. -
maxima
tag
Sziasztok!
Szeretném megtudni, hogy Probook 4530s laptopon keltette-e valaki
életre az amd gpu-t (MD Radeon™ HD 6490M) linux alatt és ha igen hogyan?
Köszi. -
Szia! Hp ügyfélszolgálatnak küldj egy emailt- és küldenek egy bin file-t, én márciusban kértem tőlük segítséget. Csatolni kell a számlát ami a nevedre szól, ezzel bizonyítod, hogy a tied, illetve kell nekik a serial meg a modell szám, azt hiszem ennyi. Pár nap alatt meg van kb 2-7 nap.
Ide írtam én, de előtte hívtam őket. ugyfelszolgalat@hp.hu
Üdv: -
d@vee
őstag
Hp 4320s BIOS jelszóval védve...így vettem boltból, azt mondták küldjem vissza adnak másikat. Emiatt nem akarom küldözgetni, szóval van valami ötlet, hogy tudnám a jelszót levenni róla? Nem tudok BOOT sorrendet állítani.
-
Tamás9x
őstag
válasz
bajuszatti #47443 üzenetére
Időközben sikerült
-
-
-
Tamás9x
őstag
Sziasztok HP Omen 15-ax003nh-ra telepített már valaki windows-7-et?
-
skitzoo
senior tag
Sziasztok. Adott egy 3 hónapos HP laptop. Ezt produkálja. És a kérdés Bau lenne, hogy cserélik az egész laptopot vagy csak az SSD-t? A DVD olvasója se működik rendesen és a VGA is problémás mellé.Ő lenne az.
-
pityesz1
csendes tag
Észrevétel: HP probook 650 G2-őt használok a hangot bluetooth-on keresztül hangprojektorra. De miután lefrissített a Win hiába csatlakozik,hang nincs. (hang,bluetooth driver ok) Nem tudom,hogy van-e összefüggés de a billentyűzetről sem tudtam állítani a képernyő fényerejét ami azelőtt rendben ment (fn gomb nélkül)
Végül visszaálltam a korábbi build-re és minden jó mint azelőtt -
-
Taktoj
aktív tag
Helló. Van egy nc6400 laptopom. Kitisztattam ujratelepitettem/win7 helyett 10 pro lett/ a gépet. S sajna több problémám is lett hirtelen.
1. A kijelző felbontása 1440x900 as alapból, most viszont csak 1152x864 t ajánl fel. A videokartyát sem mutatja az eszkozkezelő /x1300/
2. A gépnek csak a jobb oldali hangszoróján jön ki hangKérdésem lehet e ez a bolt hanyagságából, vagy csak valami egyszerű beállítás maradt el ami tudnék magamnak is orvosolni? Köszi
-
Zolom89
senior tag
válasz
PCPocok #47430 üzenetére
Nekem pavilion x360 van, 14". Tökéletes kis gép, szinte..
Amit én tuningoltam rajta, az az hogy rendeltem egy normális wlan kártyát bele, ami benne van 300mbites, teszi a dolgát igazából de ha már gigás net van otthon akkor használja ki jobban
és még jön hozzá egy usb-céés Hub, ha asztalon használom otthon akkor kevés a 2usb számomra.
Minden más nagyon jó rajta. Hangszóró teljesen vállalható ha véletlen ezen kell néznem egy sorozat pl.
Billentyű nagyon bejön, szeretek rajta írni, megvilágítása is korrekt. Touchpad jó helyen van nem érek hozzá gépelés közben. Bnőm pavailion 15 gépe van azon nem szeretek írni, mérföldekkel jobb a x360.
Aksi is vállalható Én sosem kapcsolom ki a gépen, max alvóállapotban tartom ha viszem magammal, felnyitom és szépen kapcsol is, SSD-nek hála gyors minden.
Játekot keveset játszok rajta (inkább ps4-en) de Hearthston tablet módba aksiról is szaggatásmentes
Kijelző nagyon szép IPS érintést is jól veszi.
Macbook air-t akartam venni elvileg a hordozgatás miatt, de annyira jó hogy még is ez lesz, nem bánom egy percet se.Egyébként akartam írni Logoutra egy cikket a gépről mert nagyon tetszik de annyira lusta vagyok
Remélem segítettem, ha van kérdésed nyugodtan jöhet ide ha tudok megválaszolom
-
PCPocok
csendes tag
Sziasztok, laptop vásárlás előtt állok, és ma boltban kinéztem kettő hp gépet.
Az egyik:
[link]
A másik:
[link]Mindkét gépet osztrákba venném, ma voltam személyesen is megnézni. A specifikáció ugyan azok, és én először nem is akartam kihajtható gépet venni, de ott az üzletbe kipróbálva ráéreztem a tablet funkcióra.
Kérdésem a következő lenne. Sajnos nem ismerem annyira a HP-t, a zsanér nem fog hamar tönkre menni? Vagy vegyem a sima változatot belőle? Megbízhatóak maguk a pavilion gépek? Vagy maga a HP? Esetleg gondolkozzak másba?
Amúgy a sok hordozás miatt kell a 14-es méret, és főleg multimédiára használva. Meg persze jól is néznek ki.
Válaszokat előre is köszönöm -
Zozi04
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy HP ProBook 4530s gép (még 2012-ben vettem, szóval nem mai darab) és a következő probléma lépett fel: Böngészés közben kifagyott teljesen. Épp rá volt kötve egy monitor is, amikor hirtelen mindkét monitoron fekete kijelző jelent meg és teljesen megállt az egész. Nem reagált semmire, így kinyomtam. Innentől nem volt hajlandó bootolni a windows. Újratelepítettem, de ez se oldotta meg a problémát, mert vagy bebootolt a win, vagy kifagyott a töltés közben. Gyakorlatilag csak csökkentett módban tudtam indítani.. Teljesen random módon, mondjuk 10/1-szer bebootolt rendesen. Na itt dobott egy videokártya hibát, mármint a dedikált kártyára. (AMD Radeon HD7400M). Szóval a következőt figyeltem meg: ha letiltottam a kártyát az eszközkezelőben, akkor simán indul és semmi parajelenség. Ha nem tiltom le, akkor csak csökkentett módban tudtam indítani. Vagy ugye 10/1-szer lehet ment simán is, de néha villant a monitor is, szóval fos..
A kérdés a következő:
-Létezik, hogy elfosta magát az a csíra dedikált kártya?(guglin olvastam pár hasonló esetről)
-Ha a válasz igen, akkor hol lenne érdemes megcsináltatni és mennyi lenne érte a reális ár? (azt olvastam, hogy alaplappal együtt lehet csak cserélni)Igazából így is lehet használni, mert lehetett ezt annó csak integrált kártyával is venni. De nem hiába vettem azzal, szoktam CAD-ezni is vele, szóval azért csak kéne. Egyáltalán érdemes megcsináltatni?
Remélem érthetően tudtam leírni a dolgokat.
Előre is köszi a válaszokat!
-
pityesz1
csendes tag
válasz
Klara_ #47424 üzenetére
Köszönöm,végigolvastam de sajnos nekem nem sikerült mint az előző hozzáaszólónak. Amit csináltam: 1. Win frissítve. 2 kiválasztottam a gép típusához való verziót (probook 650 G2) és letöltöttem a verz 2.0 majd a TPM törölve aztán F1 re nyomtam de még mindig ott a felkiáltójel jel . Megköszönném ha valaki tudna segíteni,hogy hol rontom el.
-
mrbego
aktív tag
válasz
Fateys #47423 üzenetére
Szia,
nekem egy régebbi Pavilion van, de teljesen jó Windows 10-zel.
Nem lehet, hogy a rendszer "piszált"? Pl. valamilyen "csodatevő" tweak vagy tool eszközökkel belenyúltak, módosítottak valamit?
Nekem eredeti Win10 van semmilyen tweak nincs, nem mókolok semmilyen szolgáltatás ki/bekapcsolásával stb. És megy ahogy kell, pedig régebbi processzor van benne (i3-5010U).Esetleg víruskeresők nem fogják a gépet?
-
Fateys
tag
Sziasztok. Nem tudom mi tevő legyek már. Lassan arra jutok, hogy mindegy milyen laptopot veszek, ha windows 10 van rajta, használhatatlan.
Most egy i3 7100as procis, 8 gb ddr4 ramos, GF940MX videókartyás hp pavilionom van. Ezen már csak a vinyót cserélhetnem ssdre, de jelenleg kb még a böngésző is akadozik... Bármilyen program megnyitás, alap dolgok is hosszú másodpercek mire betöltenek. Win10 frisd, driverek frissek... Röhej. Nem gamer laptopot akarok, csak olyat ami alap feladatokat szépen simán viszi, (játszani max hearthstonenal játszok)
Már azon gondolkodom hogy inkább beletanulok a linuxba, csak jobb lehet.
Régebbi i5, i7es laptopok se lennének jobbak? Pl folio 9470, stb? Vagy tényleg a win10 ilyen elcseszett? -
Szabix01
tag
Sziasztok,
Volna egy 8570w Elitebookom amiben egy k1000M-es VGA van és szeretném updatelni a laptopot VGA terén, néztem hozzá és K2100M és Firepro M4000 között gondlkozom viszont ha már költenék akár jobbat is vennék de nem igazán találtam infot hogy pl a K3100M és a fölötte lévőket bele tudnám e tenni ebbe a laptopba? Vagy a 2100 és az m4000 pl a teteje amit bele tehetek?
Válaszokat előre is köszi.
-
Lallerboy85
tag
Sziasztok!
Olyan programra lenne szükségem amivel be tudnám állítani hogy az akkumlátor töltöttség pl 40-80 százalék között mozogjon. Ill. minimalis leírást hozzá, a használatához mit és h kellene csinálni...Köszönöm!
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
ProBook 450 G3 laptop HDMI-vel van a monitorra kötve (Acer Z321QU) és így elveszik meg pattog a hangja. Google nem nagyon segít, csak ilyeneket írnak hogy kapcsoljam ki a hangeszköznél hogy az alkalmazások exkluzív irányítsák, meg hogy frissítsem a drivereket (legfrissebb van), meg hasonlók, de ezek nem segítenek.
Az előző monitorommal is csinálta már (Asus PB328Q), az asztali gépemmel viszont kutya baja a monitor hangjának (igaz az DP-vel van összekötve).
Ha folyamatosan szól valami akkor nincs gond a hanggal, csak amikor csönd van és úgy kéne megnyekkenni neki, olyankor az első 1-2 másodpercben vagy nem szól egyáltalán, vagy pattog. Olyan mintha minden alkalommal amikor nem szól semmi, valahogy elnémítaná / leválasztaná a monitort mint hangszórót, majd amikor újra meg kellene szólalnia valaminek, akkor kapna észbe és próbálná meg szépen lassan feltekerni rajta a hangerőt, de ezt vagy a HDMI maga nem díjazza, vagy a 2 monitorom egyike sem, passzolom...
Valaki találkozott már ezzel?
-
Pacos
tag
Egy ismerősöm szeretne mindenképp IPS panelt a notebookjába. Zbook 17-es G2.
Kérdése hogy mi a Dreamcolor-os kijelzőnek a panelkódja? Ez alapján próbál utánakeresni.
Ha vkinek ilyen van akkor légyszíves ossza már meg!Köszi!
...
Bár én amennyit eddig utána kerestem, abból az jött le ha vmi gyárilag nem IPS akkor abba nem is lehet IPS panelt tenni, mert más a lábkiosztása, igaz ez?
Illetve írnak erre meg vmi adaptert...pl. 30pin to 40pin. De erről sem találtam igazán meggyőzőt... -
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Barátnőm HP 250 G5 laptopjába szeretnénk a mostani 500-as HDD-t egy Intel 545s 128-as SSD-re cserélni. Ahogy láttam, ehhez le kell venni a gép alsó burkolatát és úgy lehetne kicserélni. Egy ilyen szétszedés és csere garanciavesztéssel járna?
-
nokiae51
tag
Sziasztok!
Adott Hp Omen laptop (1DM16EA#AKC)...a HP oldalán csak Windows 10 támogatás van hozzá....
A kérdés az lenne..., hogy valami úton módon fel lehetne rá rakni Windows 8.1 ?Érdekes lehet még,hogy a vas még garanciális,de az is érdekes,hogy ha csinálok USB telepítőt legyen windows 10 vagy 8.1 .... nem látja a laptop....de a Bios-ba ott van.....
Hp azt mondta,hogy valami védelem van a Bios-ba... de mivel senki sem akart még 8.1 telepíteni erre a típusra... így nem nagyon tudnak segíteni....
A Windows 10 mint op. rendszert sajnos nem bírom megszokni....
Valami ötlet? Vélemény?Köszönettel fogadok minden véleményt!
-
zsolt1129
addikt
Sziasztok. Egy Hp 250 g6 notebook-al akadt olyan problémám, hogy win10 alatt, ha ujraindìt vagy én indìtom ùjra, akkor kikapcsol. Utána megnyomom a bekapcs gombot vagy 5-ször és elindul. Ez szerintetek mi a frász lehet? Köszi előre is
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
windows 10 pro 745g3Hogyan lehet kikapcsolni az FN gombot?
Letöröltem a klaviatúrát és "beragadt"
Tudom , hogy van rá bill kombináció be ill ki kapcsolásra csak nem emlékszem -
Gus
aktív tag
-
Dhampir
félisten
válasz
csurom69 #47403 üzenetére
Ezt találtam (8440P és 8440W)
-
csurom69
újonc
Üdvözlet új vagyok és szeretnék kérdezni.hp8440p alaplapot cseréltem minden oké csak a wifi kártya berakása után nem tudom hogy három vezeték fehér ,sárga, fekete jelölésű közül melyiket kell rákötni a kártyára nem én szedtem szét és nem merem csak úgy rádugni. ha valaki tud segitsen hálásan köszönöm Csurom :
-
samphone
tag
Ha a laptop hálózati áramforrásról megy, akkor a ventillátor felszokott pörögni és úgy megy egész hosszú ideig, csak úgy fújja ki a levegőt, zúg egy hosszú ideig majd leáll.
Akksi nélkül ilyen nemigen szokott lenni.Belehet állítani valahol a ventillátorok működését, mert ha felpörög hangos és idegesítő.
Nem porra gyanakszom, mert ez régen is így volt, meg figyelek rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Mikrotik routerek
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Sorozatok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged