Új hozzászólás Aktív témák

• ABE

őstag

válasz Balázs_a_laz #3945 üzenetére

No, az érdekesség kedvéért én is elkészítettem az akksi tesztet a következő beállításokkal: BIOS-ban amit csak lehet, mindent letiltottam (USB, BT, WLAN, infra, stb…), egyedül a hálózati kártya maradt bekapcsolva, de még a dupla magot sem engedélyeztem. Proci és fényerő minimumra véve, Vista Aero kikapcsolva, hangkártya eszközkezelőben letiltva, háttérben semmi teljesítményzabáló program nem fut. Max. terhelése a gépnek, amit a teszt alatt kapott: két explorer és egy MSN ablak, illetve egy dokumentum nyitva, s néha még a képernyő is lekapcsolt, ha magára hagytam (venti nem is nagyon kapcsolt be). Így 50%-ig merítettem le (tapasztalatom alapján az már pontos eredményt ad, ha megszorzom kettővel), az eredmény: 1 óra 54 perc. Tehát az elérhető (jószívű leszek, felfelé kerekítek) 4 óra továbbra is elmarad a neten olvasható, illetve a HP által megadott 5-5,5 órás maximális üzemidőtől. Pedig ennél tovább már nem lehet javítani az energiatakarékosságot... Mielőtt bárki a Vistára kenné: nem, XP alatt sem születtek korábban jobb eredmények, a rekord ott 3 óra 40 perc volt (WLAN, USB, dupla mag bekapcsolva, minden más letiltva.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés