Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Noxy
veterán
Akkor amikor az új b..számlára már megérkeznek az állandó bevételek. (Fizetés, nyugdíj, stb..) Na ekkor kell a régi b.. számlát megszüntetni. (Ha meg nincs ilyen, akkor tök mind1.)
Nem hiszen hogy anyagilag megterhel hogy 1 vagy 2 hónapig 2db ingyenes bankszámlád van. Még ha fizetne kellene érte, akkor is.
A számlazárás meg annyira bonyolult mint a megnyitása.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
dredjudge84
őstag
Üdv!
Napokkal ezelőtt volt itt téma a CIB Bank bankmonitor csomagot illetően. Jól értettem hogy ha én tavaly nyáron eljöttem a cibtől, akkor ha most újra regisztrálok a bankmonitor felületén két évig kapom a kedvezményt? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy az előző számlanyitáskor igénybe vettem a meghívást és kaptam utána pénzt, ez most is igénybe vehető? Illetve ha igen, ugyanaz a személy meghívhat aki előzőleg vagy most más valaki kell?
-
kásás
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valaki Bankmonitoros Cib bankszámláról két év után váltott az Unicredites három éves 0ft-os számlára?
Gondolok itt arra, hogy mikor érdemes megnyitni és zárni a számlákat. Számlazárás mennyire bonyolult? Az Unicredit-es nyitás is online történik, mint a Cib-nél?Én két éve április elején nyitottam a Cib-nél a számlát. Meg kell mondjam semmi bajom nem volt velük. Sokan szidták a telefonos alkalmazásukat, nekem 2 év alatt egyszer sem volt vele bajom.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
kentucky
őstag
Köszönöm a válaszokat
-
vacs
veterán
válasz Oliverda #26683 üzenetére
Egyetértek veled abban, hogy a felület elavult, a qr fizetés nekem is hiányzik, illetve a tranzakciókról a push értesítés is, de legalább hibátlanul működik.
Használok OTP appot anyukám miatt és néha a feleségem UniCredit appját is használom, ezekhez képest valóban nem túl esztétikus a K&H app.(^)(>.<)(^)
-
RR-13
őstag
válasz axioma #26689 üzenetére
Pont ez a baj a TXT-vel, hogy mivel "randa" ezért azt senki nem fogja félhivatalosnak sem "elfogadni" tőlem, a hiányos adatai, és a kinézete miatt semmire kb., de a bank által készített nem hiteles bankos pdf igazolásokat, eddig mindenki elfogadta, ha utólag küldtem pl. az UniCredittől lementve, vagy a CIB-től korábban.
(CIB-nél appból is küldhető a pdf utalási igazolás ez nekem előny volt pl. náluk)
A Raiff-nél most nekem óriási előny a képernyőmentés lehetőség, lehet még az UniCredittől is elmegyek ez miatt 1 év múlva . -
axioma
veterán
Meloban nem tudtam megnezni h pdf vagy mi csak a mobilost, de windows-on eleve van default [vagy valamihez adott ingyen program?] nyomtatonak funkcionalo kent print to pdf, ezert nem volt eddig gondom. Mondjuk randa, az tuti, vhova vittem mar, az is csak txt kicsit elhelyezve.
Ja oft-re kuldtem be ket hete... -
-
axioma
veterán
mobilapp nalam siman screenshot-olhato: [kép]
[megy penzugyi adatot tartalmazora is csak megosztani lottem ilyet]
android/Asus zenfone 8szerk. van magyarul is persze, csak nekem van angolon
szerk.2. van megosztas de az csak sima txt-t ir ki semmi tr.azonositot nem ir melle [honnan, hova, mennyit, mikor adatok csak][ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Érdeklődnék Raiff-es Topiclakóktól, hogy az utalást követően a Nyomtatás gomb megnyomásával pdf-et generál vagy egyből nyomtatni akar, mint a lüke Gránit netbankban, ahol nem menthető az igazolás közvetlen külön fájlba
(Az UC netbankban a Nyomtatás gombra helyesen pdf-et generál, ami menthető.)
És az alkalmazásban lehet-e utalási visszaigazolást letölteni, menteni pdf-ben?
Gondolom a képernyőmentés ott sem megy, mint az UC, CIB appnál pl..
Köszi.
-
stingy2
senior tag
válasz Oliverda #26683 üzenetére
A felületen kívül ott van még a "funkció gazdagsága" (ill. szegénysége) Nem tudom miből tartana fejleszteni bele egy qr kódos (csekk)fizetést (icsekk), parkolást (simple) költés nyilvántartást (Revo), HUF/devizakártya váltást (Erste, Revo) etc. De vehetek buszbérletet Így használhatok n+1 alkalmazást, mert nincs egy magyar bank, akinél mindent lehet egyben intézni költséghatékonyan.
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Oliverda
félisten
Nem tudom, van-e pl. Revolutod. Ha igen, tedd mellé. A K&H felhasználói felülete kb. 2010-et idézi a hamburgermenüjével és az egész elrendezésével, esztétikumával, testreszabni pedig egyáltalán nem lehet. Egyszóval elavult. Te az évek alatt már megszoktad, azért érzed jónak. Ha viszont most váltanál valamelyik jobb bank appjáról (pl. OTP, Erste, Raiffeisen), szerintem égnek állna tőle a hajad.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
-
stingy2
senior tag
válasz Oliverda #26674 üzenetére
Nézd, én ebből nem akarok vitát generálni, mert minek. Ha elolvasod az app play értékeléseit, akkor láthatod, hogy ez nagyon nem egyedi probléma. Pl: [kép] (mondjuk KH-nál is írják, de én eddig megúsztam)
Neked más a prioritás: nekem kb. 'hótmindegy az app minősége, csak az az 1-2 funkció mindig működjön, amit használok. (Hitelesítés) A többi amúgy is Revolutról megy.
Vagy ha már app: pl. a mobil-token azonosítás, QR kódos belépés, szvsz praktikusabb, mint a Rafi azonosító állandó pötyögése, meg technikailag is színvonalasabb[ Szerkesztve ]
INTJ
-
Oliverda
félisten
-
axioma
veterán
válasz Oliverda #26666 üzenetére
hat ez a kartyalimit-allitas az leginkabb tovabbkorlatozas, pont amire kene arra nem nagyon hasznalhato... [vasarlas 15 db/nap emelese adott esetben, kp-felvet limit meg forint emelesre]
nyilvan van aki lefele iranyban is hasznalja, lehet hasznos csak nem en vagyok a celszemely -
kentucky
őstag
Sziasztok! CIB ECO bankszámlán meddig kell maradnia a minimálbérnek megfelelő összeg jóváírásának, hogy ingyenes maradjon? Azonnal visszautalhatom?
-
Oliverda
félisten
válasz stingy2 #26669 üzenetére
Belépési problémám sosem volt, sem mobilon, sem pedig weben. Szerintem ez valamiféle egyedi probléma lehetett. A K&H-val sem volt belépési problémám, ott viszont az app felhasználói felületének minősége nálam nem érte el az elégséges szintet (kb. 2 éve).
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
axioma
veterán
válasz stingy2 #26672 üzenetére
Koszi! En nem tudnek utalasok nelkul elni, persze nem csak a fo fszla van erre nyilvan mint lehetoseg (helyi adok, van ahol az elektronikus vasarlas is, na meg hitelkartyak visszatoltese).
A feltetel vagy-vagy-saga (nekem) uj, amikor minket zerobol atterelni probaltak akkor me'g fele-fele havidijat adta'k vissza a ket kulon tetelert.
(Raffinal fizu nelkul is tud bejovo lenni ugye, en se fizubol vagyok select, de ez mar off, van akinek nem er annyit hogy trukkozzon.) -
stingy2
senior tag
válasz axioma #26670 üzenetére
1,Azért kellet az é.p. szla., mert nincs megfelelő mértékű bejövő rendszeres HUF utalás, és ezzel teljesítem a prémium feltételt. Rafi 8M 0,28% évi 22400FT ktg. K&H 5M 0,1% évi 5000Ft ktg. K&H 5M és havi 100.000 kártyás vásárlás kell a havidíj kinullázásához. Mivel én mindent is kártyával fizetek, ezért bőven túllépem a limitet.
2, utalásra van tr.adó, én meg nem utalok.
Kb. úgy működik a bankolás nálam, hogy KH-ról feltöltöm a Revolutot (ezzel megvan a havi 100e+ kártyás vásárlás), és minden kiadás onnan megy. Jelenleg a teljes éves költségem az a kb. 5000Ft, ami az é.p. szla. állományi díja. Ezért kapok 2 MC gold kártyát teljesen ingyen (éves díj sincs), 2 devizaszámlát szintén ingyen, meg egy MC hitelkártyát is kapnék ingyen, ha lenne munkáltatóm. Azzal még pluszosra is ki tudnám hozni a számlát.
Szóval nekem személy szerint ez így jobb, de mint írtam, másnak meg a Rafi lesz olcsóbb, jobb.INTJ
-
axioma
veterán
válasz stingy2 #26669 üzenetére
nem kotozkodeskepp, tenyleg erdekel:
1. az nem volt realis opcio hogy mas penzintezetnel legyen az e.p. szla? nekem sincs a raiff-ben hanem ket masik helyen... ahogy tobb mas szolgaltatast is mashonnan veszek
[vagy ez a 8M vs. 5M-val fugg ossze? kh-nal ha jol emlekszem elfekvo penz ES beerkezo kell, a raiff-nek eleg az elfekvo VAGY - barhonnan - beerkezo]
2. nem gyulik sok kicsi a kh-nal a tr.adobol, vagy van ott is olyan csomag amiben azt is elengedik?[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
válasz Oliverda #26666 üzenetére
Mindig a legfrissebbet. Nem a gyorsaságával, meg a használhatóságával volt gond, hanem azzal, hogy egyszerűen nem tudtam belépni sem ujjlenyomatos, sem pin kódos azonosítással. 4 hónapja használom a KH appját, és eddig 0, azaz nulla alkalom volt, hogy nem tudtam belépni, vagy azonosítani magam. Ebből nekem 1 is sok, és a Rafinál havonta több is volt.
Még eszembe jutott , hogy a raipay-jel is volt vmi gond még az elején, de hogy mi, nem emlékszem, mert gyorsan kukáztam, és Revo, GPay kombó lett helyette. Mindegy, akinek bejön, használja, alapvetően egy "szerethető" csomag a gold 2.0, de az én igényeimnek van jobban megfelelő számla.#26667sifarr
hát, igen...a bankváltásomban az ilyen kis "genyó" lehúzások is benne voltak. Limitmódosítás pénzbe kerül. WTF? Igazából a kaput a fentiek felett az tette be, amikor az így is magas értékpapír számla állományi díjra még rápakoltak. Addig a semmiért fizettem 0,26%-ot, módosítás után 0,28-at, Nem sok, de most 0,1-et fizetek, és 8 helyett csak 5M HUF-ot kell a számlán parkoltatni. Csak ez évi 17e Ft megtakarítás. Sok kicsi, ugye[ Szerkesztve ]
INTJ
-
-
Oliverda
félisten
válasz stingy2 #26660 üzenetére
"A mobil app-tól máig rémálmaim vannak"
Nem tudom, mikor és melyik verziót próbáltad, de szerintem jelenleg a leggyorsabb és legkönnyebben használható banki alkalmazások között van a myRaiffeisen. Funkciók szempontjából lenne még rajta mit bővíteni, de pl. a kártyakontroll már elég jó (limitek, felfüggesztés, letiltás, internetes vásárlás szabályozása megvan)."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
axioma
veterán
En eleg regota vagyok raiff-es (kh zero megszunese ota), es en is irtam idegesito dolgokat roluk (a napi 15 vasarlast 1M+ hitelkartyaval me'g fel se hoztam), de regen bongeszovel netbankot, mostanaban mobilbankot en nem lattam olyan sokszor leallni (az idegesito hogy amikor mar eleve ertesitesbol megyek be, akkor elkeri a belepesre az ujjlenyomatot, majd utana megint mert egy belepesi tranzakcio, 3 masodpercen belul; meg idonkent van hogy hoppa-zik vagy ez mit ir, de 1-2 perc alatt nem remlik mikor nem sikerult utoljara bejutnom).
Mondjuk en meg rendszeresen szinte csak 200e feletti osszegeket mozgatok a beszedeseken kivul, szoval nekem nagyon nem mind1 a tr.ado, ezert kell emberhez valasztani szamlacsomagot (a mai vilagban mar csomagokat).
Apropo, diakokra unicreditnel van egy 30e emag utalvanyos ugyfelszerzesi bonusz, nekik is ingyen mint a BM kedvezmenyes, 7 honapig kell tartani. Mar nem remlik miert nem koltoztem at az uni szamlamra... de george-nal lehet hogy jobb lesz (enyeimnek). -
veterán
K&H mobilapp használata esetén van lehetőség androidos telefonon értesítést beállítani, ha pénz érkezik a számlára?
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
RR-13
őstag
Köszi a véleményt.
Az a helyzet, hogy én is tartok attól, ami a CIB-nél sok esetben volt, hogy pont akkor nem fogok tudni belépni az alkalmazásukba, amikor fontos lenne, mert ilyen gond az UniCreditnél nincs.
Sajnos nálunk pl. nincs a városban ATM részükről, ami elég megdöbbentő, mivel még a CIB-nek is van.
Bankfiókjuk sincs már itt...Viszont mivel kb. csak a Rafi-val kapcsolatban nincs tapasztalatom (Pl. a Topic ajánlóban szereplő bankok listájából), és náluk nem volt még számlám, ezért a jelenlegi "előnyös" körülmények mellett szívesen kipróbálom min. 1 évig én is a számlacsomagot.
(Az ATM befizetéssel nem lesz gondom Rafinál, ahogy látom, de arra itt van az UniCredit ATM, a hozzá tartozó számlával, fiókkal) -
stingy2
senior tag
Kb. egy évig volt meg a Gold 2.0. Nem volt rossz, de elájulva nem voltam tőlük. A mobil app-tól máig rémálmaim vannak . Kb. akkor nem engedett be, amikor nagyon kellett volna, de Revolut kártyás feltöltés ellenőrzésekor is rendszeresen lehalt. Automatájuk alig van, a 4 kp felvételért át kellett volna szelnem a fél várost (vagy marad a 150e +nyilatkozat).
Utalásnál nincs tranzakciós illeték sem, de én pl. évente 1x nem utalok 20e felett, az meg máshol is ingyen van.
Az tényleg jó, h 1 kártya az idők végezetéig ingyenes, ha évi 500e költés megvan.
Ami pozitív volt, az ügyintéző, v "prémium" kapcsolattartó felkészültsége, hozzáállása.
Nekem az a véleményem róluk, hogy ha kell egy digitálisan kb. közepesen fejlett bank magas színvonalú személyes ügyintézéssel, akkor jó választás.INTJ
-
axioma
veterán
masik oldal:
a szamlamozgasrol notif nincs, es a gold 2.0-ban nincs ingyen az sms ertesito [premium selectben ingyenes]nincs ingyen a kartyalimit-allitas, igaz az sose erdekelt de teny
netbankban a szamlatortenet az allando atutalasok egy db kovetkezo esedekessegeivel kezdodik es nem kikapcsolhato [mobilbankban nem]
vagy 150e/2db nyilatkozat, vagy 4db sajat automatas felvetel
kp-felvet 300e/nap, ossz, tobbezerert modosithato 1 napra ta'n [nem soxor de kulon zarandoklasokkal kellett megoldani]
Amugy nekem eleg sok dologra jo, de van mas szamlam/bankkapcsolatom is, igy van amit konnyen ignoralok, mert megoldom mashol.
-
RR-13
őstag
válasz axioma #26651 üzenetére
Olvasgattam a Prémium Gold 2.0 szabályzatot is, és, ha jól látom az első két hónapban nem kell teljesíteni a 400 ezres bejövő utalást egyben, és három részletben sem.
A kártya 1 éves díja díjmentes, kibocsátási díj is.
Utalások korlátlanul díjmentesek, minden irányba Raiffeisen DirektNeten, myRaiffeisenen.[ Szerkesztve ]
-
-
pictigjis
senior tag
ha 1 nappal előtte az ajánlott felregisztrál engem az adataimmal az online felületen, akkor másnap bemehetek megnyitni a számlát az ajánlással.
ennek így működnie kell. én mindig csináltam/csináltattam screenshotot is, hogy biztosan ne legyen probléma. ezeknek a könyvelése nem erőssége a raiffeisennek, de amúgy enélkül is működnie kéne a dolognak
-
RR-13
őstag
válasz pictigjis #26647 üzenetére
Köszi. Épp most beszéltem velük. Azt nem is tudta az ügyintéző, hogy az online nyitás esetén elég bemondani a nevet és kódot. Pedig rajta van az ajánlókártyán.
Személyes nyitásnál csak a kártyát fogadják el vagy, ha 1 nappal előtte az ajánlott felregisztrál engem az adataimmal az online felületen, akkor másnap bemehetek megnyitni a számlát az ajánlással.
Attól függetlenül jó, ha nálam lesz az ajánló kódja, és neve is, hátha beregisztrálják az online regisztráció mellett, hogy biztos legyen az ajánlásom.Max csütörtökön fel kellene regisztrálni..., azt mondta az ügyintéző, ha nem kapnám meg a jóváírást, akkor, ha szólunk nekik gyorsan kivizsgálják, és megkapom.
Péntekre foglalok időpontot a fiókba. (lehet nyitok számlát, majd holnapig el kellene döntenem.)(Szerk.: Hoppá. Akkor érdemes hozzájuk mennem nyitni...., talán 1 évet kibírok náluk majd, ha tetszik a fiók hozzáállása. )
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
érdemes online megcsinálni a regisztrációt, mert ha elmaradna a jóváírás, az erről készült screenshot segíthet később. és aztán a fiókban is érdemes megismételni a név és kód megadását
(kódot majd ad más, mert nekem a raiffeisen legutóbb már azt írta egy reklamációm után, hogy fejezzem be az ajánlgatást, nekem már nem adnak több jóváírást )
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
Lehet, hogy nyitok egy Prémium Gold 2.0 számlát.
Aki esetleg ajánlással nyitotta bankfiókban a számlát, van olyan akitől elfogadták csak az ajánlói kódot és nevet? Vagy mindenképpen kellett az aláírt ajánlókártya is?
Online nyitásnál elég bemondani ezeket, de személyesen is remélem elfogadják. (még nincs ajánlókódom)
Köszi. -
Oliverda
félisten
Még a Raiffeisennél sincs, de legalább az alkalmazásuk könnyen használható és kellően gyors. A K&H appja nálam citromdíjas, legalábbis az a verzió, amit két éve láttam.
[ Szerkesztve ]
-
V.Stryker
nagyúr
Az Erste George -a nem küld push értesítést ha jóváírás érkezik a számlára csak ha megrendelem 250ft-ért az őrszemet?
-
-
Oliverda
félisten
válasz peetie1 #26635 üzenetére
Én online nyitottam a forintszámlámat, de iPhone-on (Safari alatt) elég sokat szívtam vele. Ha lehetett volna választani, szívesebben csináltam volna személyesen bármelyik fiókban.
-
Oliverda
félisten
válasz Oliverda #26633 üzenetére
Az egyik korábbi számlát még fiókban nyitottam, és az ügyintézőhöz való leüléstől számítva kb. 5 percet vett igénybe a teljes folyamat, összességében egyszerűbb volt, mint a videóbankolás.
-
Oliverda
félisten
válasz peetie1 #26632 üzenetére
Már volt forintszámlám, ami mellé tudtam nyitni a VideoBankban. Nem látom technikai okát, hogy ne lehessen csak devizaszámlát nyitni.
-
TrollBalint
addikt
válasz V.Stryker #26584 üzenetére
Én Unicredit és Erste bankos appokat használok, ezeket is jobbára rendszeres és rendszertelen utalásokra. Maga az utalásos része nekem a George-ban jobban tetszik, sőt, kifejezetten kellemes. Ha segít, szívesebben utalok George-ból, mint Unicreditből. A több bank applikációját nem igazán ismerem (max a CIB-ről tudom elmondani, hogy párszor láttam, de úgy meg nem releváns a véleményem)
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Oliverda
félisten
válasz fatal` #26625 üzenetére
Ugyan nem próbáltam, de az appban expliciten felhívják rá a figyelmet, hogy az a számla kizárólag HUF fogadására képes.
axioma: A Raiffeisennél lehet online nyitni, a CIB-nélkül nem tudom.
-
-
agroman
senior tag
Sziasztok!
Cib-es forint számlám van. Mi történik ha EUR utalás érkezik rá?
A bank átváltja forintra automatikusan vagy lehet ebből gond?köszönöm!
------
-
Oliverda
félisten
válasz V.Stryker #26616 üzenetére
Az nem feltétel, hanem egy lehetséges végkimenetel. Másrészt:
"A bank fenntartja magának a jogot, hogy a számla elérhetőségét 2024.02.28 után továbbra is biztosítsa."
Ahogy korábban egyszer már megtette, ugyanis eredetileg 2023.02.28-ig szólt a számla elérhetősége.A Raiffeisen (is) határozott időre szóló "akciókkal" tartja fent a kedvezőbb csomagokat, illetve egyes szolgáltatások (pl. kp befizetés ATM-nél) ingyenességét, amiket jellemzően meg szokott hosszabbítani. Egyébként egyik csomag sem örök életű, jóformán bármin módosíthatnak idővel. Például a már említett UniCredit Partner Aktív Zéró három évre szól.
bigdady: Ezen a szinten ez legfeljebb a részvényeseknek lehet fontos, nem az egységsugarú lakossági ügyfeleknek.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Oliverda #26596 üzenetére
Rafinál már hogyne lenne feltétel, csak hosszabb távon kell gondolkodni:
A Raiffeisen Online Bankszámlát választók a kedvező kondíciókat 2024.02.28-ig érhetik el, utána - eltérő rendelkezés hiányában - automatikusan átváltásra kerül a Mindennapok 2.0 számlára vagy az annak megfelelő mindenkori utódjára.
-
-
Oliverda
félisten
válasz bigdady #26612 üzenetére
Akkor rossz példát választottál:
Az RBI komplett kelet-európai (orosz, ukrán, fehérorosz) kitettsége a teljes összeg csupán 13,3%-a, amiből Oroszországé 10,5% (eközben pl. Szlovákiáé 8,9%). Ha holnap teljesen felszívódna a háborúban érintett három ország (nem fog), akkor sem válna fizetésképtelenné Raiffeisen.
-
sifarr
senior tag
válasz V.Stryker #26611 üzenetére
... "Bankváltás díj" -át. Ez mit takar?
Ha nyitsz egy számlát és élsz az MNB által teremtett lehetőséggel, miszerint az új bankod átveszi a régitől a csopbeszedéseidet, a munkabér átutalást, rendszeres utalásokat, stb., azaz lebonyolít helyetted mindent aváltással kapcsolatban, akkor erre a régi bank díjat számít(hat) fel. A régi banknak ez adminisztrációs feladatokat jelent, a "költségét" a díjon keresztül felszámítja. Az új bank ezért nem kér díjat (kérhetne), mert abban bízik, hogy neki ez a költség később megtérül másban. -
sifarr
senior tag
válasz bigdady #26612 üzenetére
Azt hogy akár osztrák bank is lehet sz@rban.
Ebben igazad van.
Viszont az orosz (és ukrán) potenciális veszteségek nem viszik csődbe az osztrák anyabankot, sem a más országokban működő leányait.
Igazolásként ott vannak az Oroszországban működő nyugati autógyártók. Lényegében kivonultak a piacról, leállították a helyi gyártást, a gyárakat sem szerelték le, eladni sem tudták, leírtak mindent veszteségbe (pl. Renault). Ettől még máshol gond nélkül működnek. -
bigdady
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Jó reggelt,
Szinte minden bank díjszabásában látom ezt a "Bankváltás díj" -át. Ez mit takar? Régen nem láttam ilyet.
-
-
-
bigdady
nagyúr
válasz Oliverda #26604 üzenetére
Oroszorszàgban kb 1000 bank van amiből a Rafi a 8…
Saját magához képest illik nézni…A Raiffeisen a Szovjetunió összeomlása óta működik Oroszországban. Ottani üzletága tavalyi másfél milliárd eurós nettó nyereségének közel egyharmadát adta.
Az RBI Oroszországban 2,4 milliárd euró tőkével rendelkezik, ami a konszolidált saját tőke 18 százalékát jelenti. Oroszország tizedik legnagyobb eszközállományú bankja, mintegy 8700 alkalmazottat foglalkoztat.[ Szerkesztve ]
-
dredjudge84
őstag
válasz dredjudge84 #26606 üzenetére
https://en.m.wikipedia.org/wiki/UniCredit
Az hogy ott vannak Oroszországban is, attól még alapvetően olasz Bank.
-
Oliverda
félisten
válasz bigdady #26602 üzenetére
"Ettől még osztrák dőlt elsőnek akkor is ha a legvégén nagyanya orosz."
És ezzel mit szeretnél bizonyítani? A háború miatt az osztrák betétesek megrohamozták a bankot, ami így rövid úton csődöt jelentett, a magyar Sberbanknak pedig komoly betétje volt az osztrák bankban."Keress rá melyik banknak van a legnagyobb orosz kitettsége."
Az alig 3%-os piaci részesedés tényleg baromi nagy kitettségnek számít...
-
Kátai
senior tag
Biztos igazatok van, én innen [link] tájékozódtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest