Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- leslieke farmerzsebe
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
confuser
senior tag
válasz #01110937 #33864 üzenetére
Igen, de a Bajnok plusz csomagnak havi 990 Ft a havidíja, nagy összegű készpénzfelvételre meg 1-2 évente 1x van csak szükségem. Csak emiatt nem éri meg fenntartani a Bajnok plusz számlát, mikor a másik előnyét, a korlátlan ingyen átutalást mást számlák is tudják (akár a Prémium Banking 1M-es határát nézve is ingyenes számlavezetés mellett, de ott van az Unicredit Mobil Aktív Plusz korlát nélkül, 362 Ft-os számlavezetéssel, vagy a BM-es csomagok).
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #33867 üzenetére
Még az előző válaszodra szofisztikáltan fogalmazva:
Van olyan nap, amikor 5 órán belül 17 utalást indítok a Raiff számláról, és ezeknek az "igazolását" appból jelenleg sehogy nem tudom elvégezni a címzett felé, és a másik telefonos fotózás 3x annyi időbe, és odafigyelésbe kerül, min t egy képernyőfotó készítés, és elküldés egyből, mivel ha másik telefonnal készítek képet, akkor az vagy csíkos lesz, vagy ferde, szóval nem túl "hitelesnek" kinéző sem.
A hk. keret emeléssel kapcsolatban:
Nem volt még Cetelem Hk. a családban, de a hk. keret emeléssel nem jár egyéb szerződés módosítás, vagy szerződési feltétel módosítás jellemzően a bankoknál (ha nem mindig) így van, vagyis nem kellene, hogy legyen egyéb változás, főleg negatív irányba.
Tehát amikor a keret emelését kéred, akkor egyébként a szerződés módosítási dokumentumban benne kell lennie, hogy más részét a szerződésnek nem érinti.
Vagyis a korábbi feltételeknek maradni kellene emelést követően is.Nálunk jó példa erre az MBH korábbi Főgáz hk.-ból átváltott GO!, amiben az eredeti feltételek maradtak, de a GO! kedvező feltételeit berakták a korábbi Főgázhoz, azaz a 3 külön visszatérítési kategóriában történt vásárlásokban elérhető összesen 3% visszatérítést (amelyikben legtöbb a vásárlás, abban adja a +2%-ot), ami a korábbi Főgáz csomagban nem volt.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #33803 üzenetére
Mivel most kéri az MBH Classic Hk., ezért rá a mostani szerződésre vonatkozó szabályok az irányadóak, és az a korábbi Budapest Bankos Hk. szabályaival még mindig megegyezik.
Ugyanis olyan Classic Hk. amit a MM-ban lehetett/ lehet igényelni csak a Budapest Bank adott ki.
A MM. Classic Hk.-hoz semmi köze nem volt a másik két jogelőd banknak.
Ezért a pénztári kp. befizetés Hk-ra is ugyanúgy a mostani Hk. igényeknél a jogelőd BB. szabályai az irányadóak, tehát ebben nem változott semmi azért, mert MBH lett, és összeolvadtak.Figyelni kell, hogy mire vonatkozik a kérdés, vagy észrevétel, és így egyben kell értelmezni is a szöveget, amit valaki ír, nem csak általánosságban reagálni rá...
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #33796 üzenetére
A hk. számlára bankfióki pénztári befizetésnek több mint 5 éve díja volt a jogelőd Budapest Banknál is, és azóta is, a mostani MBH Banknál, de a folyószámlára befizetés mindig is díjmentes volt a bankfióki pénztárban.
Ezért máskor gondold át mielőtt tényként írsz valamit, és ne írj ilyen butaságot:"Csak pénztárból pénz felvételért kérnek pénzt."A Gránitnál nem a könyveléssel volt gond, hanem a könyvelés előtti állapotnál.
"-" előjellel egy több százezres bejövő utalás
Ezt is csak a Gránit tudta produkálni eddig.Könyvelés előtti Tr. típusnál írva: Könyvelésre váró azonnali utalás "-" előjellel
Könyvelés utáni Tr. típusnál írva: AFR Jóváírás bankon kívül "-" előjel nélkül[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #01110937 #33795 üzenetére
#33785 RR-13
hopp ezek szerint változott a gyakorlat? Ez csak hitel kártya vagy rendes számlára befizetésnél is változott? Más MBH fióknál én nem tapasztaltam, ilyent. Nem hitel kártyás számla volt az is igaz.
A sms-es dolgot én is tapasztaltam Gránitnál, a könyveléssel nem találkoztam.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #01110937 #33746 üzenetére
Akkor szerintem mindenki döntse el magának, hogy kinek mi éri meg és hogyan rendel, vásárol, hogyan próbál spórolni, milyen lehetőségeket használ ki és nem.
[ Szerkesztve ]
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
válasz #01110937 #33735 üzenetére
Tegyük fel vki szeretne venni egy új számítógépet, az egyszerűség kedvéért 3 alkatrész fogok most megnézni, (alaplap, proci, vga) és ha már én vagyok aki ezt erölteti akkor nézzük meg konkrétan az én alkatrészeimet.
proci aqua: 215.565Ft
proci árukereső: 227.990Ftvga aqua: 407.425Ft
vga árukereső: 436.760Ftalaplap aqua: 152.885Ft
alaplap arukereső: 158.720Ft47.595Ft a differencia, százalékosan pedig még így is 6,1%-al olcsóbb mint bárhol máshol.
Mondjuk Nyíregyházáról a vonatjegy pestre 2x4790Ft. Ha ott laknék és alkatrészekre lenne szükségem, még mindig olcsóbb feljönni.
Biztosan jobb lenne ha nem 7%-ot hanem 10-et adna a bank mint korábban, de én ennek is tudok örülni és én ezt a jelenlegi kedvezményrendszert egy pozitív dolognak könyvelem el vásárlói szemmel.
⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
válasz #01110937 #33733 üzenetére
Ebben nem fogunk egyetérteni, mert bármikor tudok neked olyan termékeket mondani az aqua aktuális kínálatából amit biztosan nem kapsz meg újonnan más boltból mint a 7% kedvezménnyel.. De mégegyszer elmondom, tökéletesen megértem, ha emiatt vidékről nem akarsz felutazni pestre, nekem 2 metrómegálló a munkahelyemtől és ez is nagy szenvedés néha
-
addikt
válasz #01110937 #33724 üzenetére
Ide mindig visszajutunk ehhez az alap kérdéshez, hogy mi van ha nem használjuk Nyílván annak nincs sok értelme, hogy igényelsz egy hitelkártyát és nem használod és rendesen fizeted érte mondjuk az éves kártya díjat.. Habár a Bankok szeretik azt sugallni, hogy nem kell mindig használnod, rakd el a fiókba és vedd elő ha szükséged van rá.. lol
Annak éri meg aki akarja és tudja is használni helyesen..Én most a legolcsóbb opcióval számoltam.
Én egyelőre Budapesten élek, nekem megfelel így ez a rendszer, nyílván Szabolcsból nem biztos, hogy megérni feljönni, habár attól függ mit veszel. Én a legutóbbi vásárlásaim során több tízezer forintot spóroltam azokon a termékeken amit amúgy is megvettem volna vhol, tehát ilyen szempontból én nagyon örülök ennek a lehetőségnek. De korábban írtam, hogy ott van a 10% kedvezmény az MBH Classic-on is amit meg nem szoktam használni, mert a Media Markt-ot nem szeretem, pedig az van szinte mindegyik nagyvárosban.
Sokféle szemszögből lehet ezt is nézni, továbbra is annak megfelelően, hogy neked milyen preferenciáid vannak.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #01110937 #33717 üzenetére
12x 354Ft + 5175Ft
igen, ez az emag-os üzletbezárás ez most lett aktuális probléma Még az Etele pláza megvan
-
addikt
válasz #01110937 #33711 üzenetére
Hát igen, ennek is az éves költsége 9423Ft, kivéve annak akinek az első éve van, akkor csak 4248Ft, de ezt meg könnyen ki lehet hozni nullára szinte az első évben, mikor adnak az első hónapban 10% jóváírási kedvezményt.
Én főleg az emag/aqua 7% kedvezmény miatt választottam a cetelemet.⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
addikt
válasz #01110937 #33691 üzenetére
Holá cetelem
Akkor nagyjából kiveséztük a hitelkártyákat is, szuper szombat esti program volt
-
addikt
válasz #01110937 #33689 üzenetére
Nem tudom ez mi, mert ha rákeresek az appstore-ban vagy a play áruházban akkor semmi használhatót nem dob ki.
”Erre miért lenne szükség?”
Én a napi pénzügyeimhez gyakran használom a házi könyvelésem miatt..
-
addikt
válasz #01110937 #33686 üzenetére
Igen, persze akkor nincs, de ha vki használja akkor van. És lehet ezt is elsődleges hitelkártyának használni imo, a havi 4000Ft nem rossz, sőt. Ráadásul szokta azt csinálni a cetelem, hogy ha új ügyfelük vagy, akkor az első hónapban nem 1%-ot, hanem 10 százalékot adnak a vásárlások után jó pár napra, tehát ott első hónapban mindenképpen és nagyon könnyen behúzható a 4000Ft.
Tudom, hogy sokan sokféle költési szokásokkal élünk, mint említettem az én költési szokásaimba nagyon jól illeszkedik 2-3 hitelkártya, éves szinten akár 100e+ összeget ki tudok szedni belőle. Nyílván aki kevesebbet költ kártyával, akar inkább készpénzezik, vagy egyedül van, stb stb annak minden értelemben kevesebb lesz a haszna ebből, ezt át kell mindenkinek rágni, hogy mennyi kiadása van havonta és mit tud fogni rajta. Azért kaját venni szoktak az emberek, bevásárlás, esetleg tankolás, ruha, vmi hobby , számlák fizetése stb stb.. össze tud jönni szép összeg…
Igen, sablonozok és megragadom a pillanatot, hogy elmondjam nagyon kedvelem a gránitot, nagyon örülök hogy rátaláltam, tudom-olvasom napi szinten hogy sokan nem szeretik és tiszteletben tartom az ő véleményüket is. Próbálom politikamentesen nézni a dolgot, mert ha nem így nézném, akkor én se … értitek..
Majd azért vmikor kérlek adjál életjelet, hogy hogyan döntöttél és esetleg mik a tapasztalataid az új kártyával, hajrá!
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz #01110937 #33460 üzenetére
Ez elég visszaélés gyanús, miközben elég jól megszedték magukat tavaly a Cibnél is, cikkek szerint.
Azóta már jóváírták. Szal. elvileg 1 napot késtek. (mármint a számlavezetési díjkedvezményt)
nekem szűrt szemet.
Elképzelem ahogy egy szűrővel szemeket szűrnek.
Ja nem kell végig várni a szöveget, a gombok előbb is nyomhatóak.
De jó is lenne, ha pl. a voda ügyfélszolgálata is így működne. Ott nyomkodhatsz te akármilyen számot, #-et vagy *-ot, amíg el nem pofázza a kötelező baromságot, egyszerűen nem enged tovább egyik gombbal se. Időrabló baromság, ahelyett, hogy mondjuk lenne két opció:
1. Aktuális tájékoztatások meghallgatása
2. Rögtön a menüpontokhoz ugrásÉs mivel igen ritkán van az, hogy első hívásra minden tökéletesen működik, nem csesznél el mondjuk 3 hívás esetén 3*3 percet. Mondjuk ez lenne az alap, a másik alap, hogy nem dilettánsokat ültetnek a vonal másik végére és nem mindig az lenne a konklúzió, hogy semmi értelme nem volt őket hívni.
Csak hogy ON is legyen még ehhez: a bankok telefonos ügyfélszolgálatát legalább soha nem hívtam hiába. Ahhoz képest, hogy az egyik a bankszektor, a másik meg a telekommunikációs.. ez utóbbi van tele dilletáns kommunikálni képtelen idiótával.
-
addikt
pár héten belül egy évtizede lesz meg a gránitos bankszámlám. valószínűleg más időtávlatból ítélem meg, hogy mikor volt jobb.
éveken át stabilan és reszponzívan tudták azokat a dolgokat, amiket vállaltak/hirdettek. az összefoglalóbanvalaki
nem tette be őket, arra hivatkozva, hogy túl kicsi bank és az ilyenekben nem mer bízni. ez talán még a vejes tulajdonos váltást is megelőzte. mindenképpen a nagy leállás előtt, a rendszeres sms díjak előtt (egyszer-kétszer volt), az adminisztrációs hibák előtt.
azzal egyetértek, hogy a problémáik forrása valószínűleg az, hogy erőltetten növekednek és nem organikusan. de ettől még nem érzem konzisztensnek, hogy mitől függ az, hogy
a topik
ajánl egy bankot vagy sem.
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
RR-13
őstag
"Ha valaki, felületesen görgeti az összefoglalót, jellemzően ezek azok amiket messziről kiszűr a bemásolt hatalmas méterű kép miatt.. míg a Gránit, valahol elbújik a sok szöveg között... még mégis ezekkel van gond, nem kicsit ironikus."
Ezzel és a hsz-eddel is sok a probléma, de nagy részére inkább nem reagálok, így is hosszú lesz ez a hsz-em, de talán másnak érdekes is.
Aki felületesen görgeti az összefoglaló tartalmát az szvsz. nem gondolhatja komolyan a keresést egy kedvezményes számlacsomag lehetőséggel kapcsolatban.
A képek az összefoglalóban nem hatalmasak egyáltalán, és nem csak úgy be vannak másolva, volt azzal dolog...
A Gránit nem bújik el sehol sem, benne van az ajánlásban.Nagyon jó lenne, ha tényleg nem a szubjektív megközelítéssel vennél mindent, ami a Gránittal kapcsolatos, mert ennek nem lesz jó vége.
A szerinted "hatalmas képek" azok nem közvetlen banki ajánlatok, ha esetleg ez nem tűnt fel eddig, ugyanis nem a bankok reklámozása az "elsődleges" cél.
A 3 db kicsit nagyobb méretű kép (a többihez képest) a Bankmonitor oldaláról "kidolgozott" kép, és mivel a Bankmonitor nem ajánlja a Gránitot, és náluk nincs ilyen egyedi Gránit ajánlat, csomag, ezért onnan nem lehetett a Gránittal kapcsolatos egyik számlacsomagot sem képekkel ajánlani (ha lett volna akkor bekerült volna az a kép is, esetleg).
Nem fogok közvetlen egy bank oldaláról sem reklámozni KÉPEKKEL számlacsomagot az összefoglalóban, mert az ilyen reklámozás a PH. elveivel ellentétes, és főleg nem a Gránitot, és főleg azért sem, mert neked így nem tetszik kb. semmi, ami a Gránitot érint.
Az összefoglalóban így is kicsit többet is raktam a Gránitból, mint ami indokolt lenne.
(neked gondolom azt tetszene, ha a Gránit lenne az első helyen, sőt csak a Gránitról írnék 4 oldalon át... )Nagyon visszás érzésem van attól, hogy rám (többször is) hivatkozva dobtad vissza a labdát axioma-nak. A Gránit tapasztalatom 2 héttel ezelőtt volt, axioma-nak 2 napja!
Megjegyzem, hogy az én tapasztalatom mint a fehér holló...
Persze meglepődtem, és bizakodtam, hogy jó úton haladnak, majd kiderül.
A Gránittal kapcsolatban régebben leírtam az összes negatív tapasztalatomat, és objektív szeretnék maradni, ezért leírom, ha pozitív tapasztalat is van, de ez nem általános (sajnos).És akkor most itt a helye a friss negatív tapasztalatnak is:
Március 31-én Fizetési Kérelem jóváhagyással utaltam 40 ezret, és a Gránit 2x terhelte be a számlámon az összeget (megvannak a PC netbank képek erről).
Az egyik könyvelt tétel lett a másik könyvelésre váró tételként terhelődött be, és maradt úgy minimum 8 órán át, ezzel mínuszba téve az egyenlegem.
Ilyet még soha nem láttam egy banknál sem, de itt ez is megtörtént.
Mivel vasárnap volt, ezért nem tudtam elérni senkit érdemben telefonon, hogy töröljék már a "beragadt" 40 ezres duplikált utalást, ami az appban, és a netbankban is látszódott.A Tg. hsz. részhez csak annyit, hogy csak te nem értetted, hogy miért írtam azt, amit... A Bank Topik összefoglalónak a "gazdája" vagyok. Legyen most ennyi elég.
Feltűnt, hogy nem írtál 1-2 napig semmit, de most be is pótoltad kb. 1 Hsz-ben, ami sokkoló volt.
És tényleg jobb ha "ezt" befejezed... És továbbra is csak jó tanácsként írom, hogy nem kell tovább kelteni a hangulatot, mert tudod mi lesz...[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
-
axioma
veterán
válasz #01110937 #33464 üzenetére
Hivtam en reggel, napkozben, es este is, az ajanlott idoszakban vagy 5x, nem nyert. Es legtobbszor nem en tettem le, hanem a 7 perc (ezert is lett elegem, mar az ingyenes hivasperceimbol is kifutok). Mobilhoz is kellett volna a jelszo (koltozes volt).
Jelszot papirra leirni, hat nem a kiberbiztonsag netovabbja. Ezert van algom ra. Szep is volna, vagy 50 jelszavam biztos van amit evente 1-nel tobbszor hasznalok... es nem ismetlem a jelszavakat, termeszetesen.
Hagyjuk, neked bevalt, nekem nem, mind a ket velemeny pont azonos sullyal kell a latba essen azoknal akik olvasnak. Csak te probalod a negativokat az egyetlen pozitivoddal erobol ismetlessel lenyomni, ez az ami nem fair az olvasokkal szemben. -
-
axioma
veterán
Nagyon tulzasba esel, miert veded ami vedhetetlen? Ami jo annal hajra (de az onjelolt/kifizetett legjobb dijakat hagyjuk), a tobbit meg nem artana elismerni ahelyett, hogy cafolni probalod.
Attol hogy neked mindig felveszik, nekem 2 nap alatt 10+ hivasbol egyet sem, majd mikor mar videobankon probalkoztam, akkor zaras elott 8 perccel sikerult. A visszaeles tortent menupontot nyilvan nem abuse-oltam. Viszont igy nem is viszem oda a joparezer dollart kamatoztatni, pedig azert akartam belepni, nem bizom benne. Jobb lesz a brokernel, kamat nelkul is. Napokig nem fertem hozza infohoz se a szamlamrol, csak mert a felhasznalonev es a jelszo is olyan extra (es felesleges) megkoteseket tartalmaz, hogy nem tudom a szokasos modon hasznalni, ami szinte mindenhol mashol mukodo algo.
Biztositasi kampany 2-an vegetert, mellesleg az Granit nevu lett ugyan, de a Wabard biztositot vettek at, szoval meglepodnek ha a banki ugyintezoket terhelte volna nem pedig az ex-wabardosokat.[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #33285 üzenetére
Ha én valamit OFF-ban írok, akkor szíveskedj te is ugyanúgy idézni!
Nem véletlen tettem OFF-ba.
Nem tudhatod, hogy egy Topik mennyire befolyásolja a bankok döntéseit, még az itt jelen lévő, a Raiffnál dolgozó Tag sem tudhatja, ha nem azon a területen dolgozik.Azt magamtól is tudom, hogy biztosan nem a Topik beszélgetései alapján döntenek egy kérdésben, de rá teheti az í-re a pontot akár ez is... csak a zárt Topik megvalósítása esetén lehetett volna most kizárni azt, hogy biztosan nem volt köze egyáltalán a döntéshez.
Egyébként meg bizonyított tény, hogy a bankok rendszeresen olvassák a fórumokat, és abból leszűrnek ezt-azt, és a döntéseiket is befolyásolják.
Az, hogy valaki kedveli a bankját nem tilos, de az, hogy te agyonreklámozod minden alkalommal a Gránitot, az már tényleg feltűnő és sok is kezd lenni.
Az összefoglalóban lehetőség van elolvasni az ajánlásban, nem kell neked mindig kiélezni, és mindent analógiaként a Gránittal alátámasztani.A bankok is változnak sajnos hozzáállásilag, és elkövethetnek néha nagy hibákat is, melynek nagy visszhangja lesz. Ezt csinálja most a Raiff.
Én "felvállalom", hogy nagyon kedveltem a Gold 2.0 csomagot, de NEM a bankot! Ez nagy különbség.
Az, hogy a csomag kedvelését a bank nevével azonosítottam, vagy emlegettem én vagy mások, vagy azt írtam, hogy jelenleg nekem legjobb a Raiff, az nem ugyanaz, mint amit te kisarkítva említettél ma, tehát sztárolás nem történt, amit írtál:
"...Raiiffaisen sztárolással nem volt gond évekig..."Más:
Jó tanácsként leírom, hogy jó lenne, ha nem keltenéd a hangulatot tovább a megjegyzéseiddel, mert ha ez így megy tovább, akkor könnyen "repülhetsz" ismét egy időre a Topikból! -
pictigjis
senior tag
válasz #01110937 #33290 üzenetére
neked tényleg valami komoly problémád van, kár, hogy ráöntöd kéretlenül az egész topikra. részemről soha, semmilyen imádat nem volt, valószínűleg keversz valakivel. valóban úgy gondoltam, hogy nem hív fel, de írtam arról is, hogy muszáj volt neki, mert rögzített vonalról kellett elmondania mindenkinek az elmondanivalót
a probléma meg bármelyik másik banknál ugyanilyen kínos lett volna, ugyanígy leírtam volna. csak a te fejedben létezik ilyen kedvenc bank, normális embernek nincs ilyenje, szóval kímélj már meg mindenkit lécci az iq-d csillogtatásától
[ Szerkesztve ]
-
-
PuffyDog
tag
válasz #01110937 #33133 üzenetére
Pontosan. És ami durva, hogy a hónap utolsó napján lett teljesítve az összes követelmény. Írtam is idd emiatt, de azt a választ kaptam, hogy hiába költekezem, mert úgyse lesz elkönyvelve. Erre előbb megjött az ajánlási és nyitási pénz, mint a bankkártya.
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
Oliverda
félisten
válasz #01110937 #33101 üzenetére
Mindezt teljesen objektívan szajkózód, egyáltalán nem játszik szerepet semmilyen önös érdek.
Esetleg mutathatnál egy példát a Raiffeisennél arra, ami a csodálatos gránitnál történt, vagyis amikor egy egész hétvégére lerohadt a tákolmány rendszerük. Nem véletlenül kínálnak bizonyos esetekben annyira kedvező feltételeket: így lehet könnyen bepalizni a tudatlanokat, amihez pusztán anyagi érdekből boldogan asszisztálsz.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
addikt
válasz #01110937 #33035 üzenetére
+1
Semmi baj nincs a Gránit mobilalkalmazással. Szerintem egyszerű, könnyen használható, én nagyon kedvelem. Belépsz az ujjlenyomattal vagy az arc azonosítással és azonnal tudod módosítani a limitet bárhol-bármikor, nemis értem ez hogy lehet probléma
-
cocka
veterán
válasz #01110937 #33027 üzenetére
De itt alapelvekről van szó. Hogy amit egyszer létrehoztak és működik, azt nem cseszik szét vagy teszik tönkre, ugye CIB bank? LOL
Tehát ha évekig minden bank képes volt a kártyabeállításokat és -adatokat beletenni a webes netbankjába, akkor a Gránit miért nem? Ez olyan visszafejlődésnek tűnik nekem.
Amúgy megint arról szól a fáma, hogy nem dönthet a user szabadon, hogy webest vagy mobilappot használ e célra. Ha jól emlékszem kártyával kapcsolatos adatok és limitek állítása volt a Budapest bank netbankjában is meg az OTP-jében is. Szóval nem egy irreális elvárás ez.
-
cocka
veterán
válasz #01110937 #33018 üzenetére
De ez nem válasz a kérdésemre. (Ne kezdjük ezt a miért nincs okostelefonod baromságot, ha nem muszáj.)
A logikád szerint mindenki dobja a kukába a laptopját vagy a PC-jét, mert úgy is mindent el tud intézni az okostelefonján vagy a tabletjén. Egyébként is minek egyáltalán webes banki felület?
Mert tudtommal ez minden banknál alap, csak épp a Gránitnál nem.
-
addikt
válasz #01110937 #32802 üzenetére
Kinek mi a fontos. Én nem veszek fel Kp-t, nekem jobban bejön az utalási kedvezménye.
-
Iphoneos897
kezdő
válasz #01110937 #32672 üzenetére
Persze de simán kifog még a 3 x 1000 vásárlás is sokakon. 😂
Aki szeretne banki ajánlókódot keressen bátran. :) Van CIB 20 ezer forint, ha számlát nyitsz, Gránit 30 + 8 ezer forint , ERSTE 30 + 10 ezer forint és Raiffeisen 30 + 5 ezer forint . Ha kell csak írj üzeneteté s küldöm is. :) A CIB most 20 + 40 ezer forintot ad ECO számla esetében. :)
-
confuser
senior tag
válasz #01110937 #32608 üzenetére
A Gránit az én szememben is a másik három (CIB ECO BM, UniCredit Partner Aktív Nulla, Erste Privilégium 2.0 Partner) mögött van, azon egyszerű okból kifolyólag, hogy számomra a két legfontosabb szempont a számlavezetési díj és az utalás díja. A fenti három ajánlott csomag mindkettőt ingyen adja (még ha csak 2-3 évre is), a Gránit csomagjaiban viszont vagy csak az egyik, vagy csak a másik díjmentes (kivéve Hős, de azt csak egészségügyisek nyithatják).
[ Szerkesztve ]
-
cocka
veterán
válasz #01110937 #32606 üzenetére
de kellene kérnie, nem?
Nem, mivel egyszer már megkapták.
A személyim meg azért kellett nekik, mert amit először szkenneltem az már lejárt.
Ez tőlem csak személyit és szelfit kért. A többi meg idióta kérdezgetés volt, miből van a pénzed és hasonlóan fantasztikus vájkálások.
Kártyát leraktam telefont kézbe fogtam
Jó stabil kezed lehet, ha mindezt elsőre meg tudod csinálni. Más persze, ha szoftver stabilizálja neked a képet a felsőkategóriás telefonodban.
Nem kell lerakni asztalra a telefont.
Nem az asztalra raktam le, ha figyeltél, hanem könyvekre.
-
cocka
veterán
válasz #01110937 #32561 üzenetére
Wise nem kért lakcímkártyát.
Le kell tenni fixen, esetleg megdöntve.
Ahhoz rá kell tenni valamire, hogy egyáltalán mutasson képet a kamera, mert ha az asztal teteje közvetlenül érintkezik a kamerával, akkor nyilván a teló semmilyen képet nem mutat. A könyvekre lett letéve fixen, de el kellett találni a magasságot ahhoz, hogy ne legyen egy raklap szar a fókusz, de az igazolvány is beleférjen a keretbe.
Az igazolványt nyilván letettem az asztalra. Megvilágítva, mert ahhoz túl sötét volt a képe, hogy bármi is látsszon belőle.
Kurblis emelőszerkezetem meg nincs a telefonhoz, aminek szabályozható a magassága.
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #32497 üzenetére
És elég sok értelme lenne a netbankban, és alkalmazásban is az egyenlegváltozás naplózásának, hogy könnyen követhető legyen, hogy mennyi volt, és mennyi lett, hogy aki ellenőrizni szeretné, annak ne kelljen megvárni a hónap végét amíg a kivonat elkészül.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #32497 üzenetére
Mi az hogy máshol számlán sem
Leírtam, hogy a CIB számlakivonaton, és a Raiff számlakivonaton LEHET követni az egyenlegváltozást.
Akkor miért írod az ellenkezőjét?"Idéztelek, de kilépés miatt, nem valósült meg elküldésnél."
Ez is mekkora egy...És cocka a netbankos egyenleg naplózást kérdezte 2024. január 05-én, és arra írtam, hogy nem találtam olyan bankot, ahol ez így lenne.
És nekem a netbank és az alkalmazás egy és ugyanaz, ahol mutatná az app. ott a netbank is, mivel az app nem mutatja sehol, ezért a netbank sem.
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #32493 üzenetére
Eredetileg appról volt szó, hogy olyan banki appot nem találtam amiben egyenlegváltozás is látható, mert cocka ilyet keresett. És én arra írtam, hogy nem találtam.
Amennyiben csak a számlakivonatra írtam volna, akkor a Hsz-ben írt azon mondattal lenne ellentétes, és értelmetlen az, hogy "Olyat nem találtam." a "Viszont a CIB-hez hasonlóan a Raiffeisen Bank kivonatban is van egyenlegváltozás infó a tranzakciók mellett" résszel!
Megint nem idézted a vonatkozó Hsz-em, és úgy írtál nekem, megszólítás nélkül is. Lusta vagy idézni, vagy hivatkozni rá, vagy odaírni a nevem
Mielőtt valamire reagálsz, azelőtt olvasd el az egészet, hogy ne írj marhaságokat, mert kezdem nagyon unni már, hogy folyamatosan "meghazudtolsz" itt, ahelyett, hogy rendesen elolvasnád a Hsz-eket, és nem kapkodnál össze-vissza, és elismernéd, hogy tévedtél valamiben.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz #01110937 #32437 üzenetére
Az hogy 'devizanemu' milyen kombinacioban lenne fontos?
Igen, raiff ha a kartya mogotti szamla devizaneme es a vasarlaskor benyujtott devizanem egyezik, akkor nem valt. Mind1, mihez lett eloszor tarsitva a kartya. Igy gbp vasarlasnal gbp szamlaval nincs valtas, mast meg a rugalmasabb keresztvaltasu fintech-eknel erdemes. -
axioma
veterán
-
addikt
válasz #01110937 #32422 üzenetére
A Bajnok számlához elég 150.000 a számlán? Ezt nem tudtam.
Akkor megitna kérdés az, hogy a főszámlán, vagy betétekben lekötve?⏺︎ Bankot váltanál? Küldök meghívót! ⏺︎ A Gránit banknál akár 50.000 Ft-tal, a Raiffeissennél akár 60.000Ft-al is gazdagabb lehetsz! ⏺︎ Vásárolnál? Alza Plus+ éves előfizetés most 20%-kal olcsóbb! ⏺ ⏺ Részletekért keress priviben
-
cocka
veterán
válasz #01110937 #32368 üzenetére
devizaváltásban x összeg után.
Halkan tegyük hozzá, hogy csak mobilappban váltva meg csak EUR és USD-hez adnak kártyát. Tehát GBP-t vagy CHF-et esélyed nincs elkölteni.
Meg azt néztem hogy lehetne egy ilyen számláról Wise-ra utalni, hát nagyjából sehogy. Mert ha megadom, hogy GBP-t adnék hozzá és GBP-ben fizetek, akkor angol bankot kéne választani, a Gránit meg magyar. Vagy ha nem azt választom, akkor már nemzetközi átutalásként kezelné.
Ha meg HUF-ot akarok hozzáadni, nem tudom, hogy mennyit kéne. Lehet egy ilyen magyar számlaszámos GBP-ben érkező utalást el se fogadna.
Szóval jól ki van ez találva, hogy nehogy már kedvező áron költhess GBP-t.
-
addikt
válasz #01110937 #32352 üzenetére
Úgy érzem banktesók vagyunk akkor
Ugyanez a hiányérzetem van, az automatás készpénzbefizetés.
Na jó, még egy hitelkártya isDe ezeket leszámítva eddig csillagos ötös
Most egy picit megnyugtattál köszönöm![ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #32352 üzenetére
"minek a hatására" volt írva.
Sok esetben frissült már a Netbank, de eddig érdemi változás nem volt, csak olyanok, amivel nem voltunk előrébb.
Na eljött a pillanat!
Megkérlek, hogy többet olyan bankot érintő cikket ne linkelj, amit nem lehet elolvasni, és/mert fizetős, vagy regisztrációhoz kötött!
Elég leírni, hogy mi történt, akár link nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #32292 üzenetére
Itt a Topikban ma elég sok Hsz. erről szólt, hogy nem lehet Raiffeisen Bank Premium Gold 2.0 számlacsomagra mától szerződést kötni, élni él azért még, de csak a régi ügyfeleknek.
A javaslatod megfontolom, de nem gondolom, hogy akkora baj lenne abból, hogy még ott van jelenleg az összefoglalóban a Gold 2.0, legalább látják, hogy milyen jó feltételekkel volt.
A szerkesztés az egyébként sem egyszerű, tehát egyben szerettem volna az egészet kicserélni, mert ez több óra szokott lenni.
Ráadásul megváltozott az összefoglalóban lévő "összes" kép elérési útja, szóval azzal is lesz dolog, hogy az új linkeket majd beszerkesszem az "új" összefoglalóba.Az Összefoglaló a készítés dátuma miatt jelenleg nem "megtévesztő", ezért nem gondolom sürgetőnek, hogy kikerüljön ma-holnap onnan a Gold 2.0.
Egyébként is részben, mostani részletezés nélkül ott fog maradni a Gold 2.0 mint nem értékesített számla, a hirdetmények miatt, az új Premium számlákkal együtt, amik nem lesznek ajánlva, és részletezve sem, mint most még a Gold 2.0.
A Gránit Bank globálisan van ajánlva az Összefoglalóban jelenleg is, kiemelve 1 csomagot.
A Topik fő célja jelenleg is a teljesen díjmentes számlák ajánlása, összefoglalós részletezése, amibe nagyon részletesen nem fér be a Gránit Bank számlái. (oda van írva, hogy kinek lehet kedvező)
Azonban a korábbi javaslatod figyelembe véve a kedvező devizaváltás, és ingyenes devizaszámla, mint egy + ELŐNY beszerkesztését már elkezdtem, de az is egyszerre, a többi módosítással fog látszódni.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #32291 üzenetére
Csak annyit írtam, hogy nem lett Gold 3.0, semmi mást.
Egyébként az is le volt írva fentebb, az idézett hirdetményből:...az Ügyfél bankszámlájára havonta (i) bankon kívülről vagy (ii) bankon belülről jogi személytől,...
Tehát bankon kívülről nem jövedelemszerű jóváírás kell.
-
ledgeri
nagyúr
válasz #01110937 #32144 üzenetére
Rendben, hogy mi történt veled korábban, meg hogy mik velem egyébként (mert jött olyan sms is amit írtál), de hogy ha leírom lényegében, hogy SMS-ként jött a belépős, erre leírod
Ha elolvastad az sms-t akkor ez állt benne "isms-re átállítva".
Akkor nem leszek boldogabb!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
confuser
senior tag
válasz #01110937 #32139 üzenetére
Igen, arra nekem is felcsillant a szemem. Az a terv, hogy február elején nyitok számlát, ezek szerint utána be kell menjek személyesen megtakarítási számlát nyitni, és akkor van majdnem 2 hónapom kifogni régi PMÁP-ot március végéig, majd figyelgetem, de sok reményt azért nem fűzök hozzá + ott van az, hogy a mostani 9,9%-os PMÁP is lehet megszűnik március végéig... majd kiderül.
@Angie majd kérlek számolj be róla, hogy mire jutottál a témában (tényleg csak személyesen lehet nyitni? illetve mibe és hogyan érdemes lekötni), mert úgy tűnik ugyanazt szeretnénk, csak egy kis eltolással
-
ledgeri
nagyúr
válasz #01110937 #32059 üzenetére
Van aminél igen, van aminél nem. Pl egy E2EE tárhely szolgáltató nem tud mit kezdeni azzal az egyedüli infóval, hogy X IP-ről, Y időkor, Z emaillel regelt valaki, mert onnantól minden titkosított... még a jelszó is hash-elt... De pl egy bank, aki pénzügyi tranzakciókat végez, és nemzetközileg szabályozott, ilyen-olyan egyéb szervezetek által ellenőrzött, annak kötelező a pénzmosás meg hasonlókra hivatkozva begyűjteni amit alapból kérnek, és azt megtartani adott évig.
Én is mostmár a jelszókezelőmből nem törlök adatot törölt accountról, mert az a lábnyom már az interneten fent lehet... szóval legalább fogalmam legyen róla mekkorára is nőtt!// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #31998 üzenetére
Attól, hogy engem most éppen nem érint, nem érv, mert van még családban más is, akit meg érinteni fog.
Nem az összeggel van bajom, hanem az elvvel.
Ráadásul én globálisan értékelem az ilyen feltételeket, nem főleg a saját érdekeim miatt.
Most is védted őket amúgy, kb. ugyanazokat írtad le más szavakkal."Az emberek kis többsége használja a hitelkártyáját mindennapi vásárlásra."
De jó, hogy te ezt is "tudod". -
RR-13
őstag
válasz #01110937 #31995 üzenetére
Nekem kifejezetten nem tetszik ez a kártyás megtartás feltétel.
Oké, hogy számlahűséget írnak elő, de kártyahűséget is Ilyenre sehol nem volt példa eddig.Nekem ne zárjanak be ilyen kiskaput, mert ez szerintem túlzás volt.
Elég lett volna a 12 hónapról 24 hónapra emelés.
A 10 ezres nyitási jóváírás emelése mellett az sem arányos, de elengedem.Ennek a Topiknak az az egyik fő célja, hogy az ÜGYFELEK járjanak jól a bankoknál a számlanyitásoknál, és nem az, hogy a bank milyen egyedi, hátrányos feltételt szabjon a kiskapuk bezárására.
Én ugyan nem fogom többet használni a bankkártyát sem, és a számlát sem ez miatt, hiszen a vásárlásokat a Hk-val végzem.
Te miért őket "véded", nem értem. -
RR-13
őstag
válasz #01110937 #31989 üzenetére
Te beszéltél az Emagról itt 31986 Hsz, ezért kaptad azt a választ pictigjis-től.
"Dehogy nem volt, nekem ezek szerint régebb óta van Cetelem kártyám mint neked"
#31994: Az Edigital karácsonyi, bolti kedvezményes akciója volt a 15% Cetelem Hk. kedvezmény.
A korábbi válaszomban nem megerősítés volt a "cél", hanem leírtam mi, hogy volt, mert tényleg az Emagra írtad, hogy volt több is mint 7%.
És az Edigital, és az Emag témát fejezzük is be, és ez miatt már ne OFF-oljunk, hiszen eredetileg a Cetelem Hk. jelenlegi, és nem a korábbi kedvezményei volt a téma.
[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #31982 üzenetére
Ez a bankkártya megszüntetés opciós feltétel elég gáz tőlük:
"Amennyiben a számlanyitást követő 24 hónapon belül a számla vagy a bankkártya megszüntetésre kerül, abban az esetben az ügyfél köteles a jóváírás teljes összegét (40.000 Ft) a Bank részére visszatéríteni."[ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #31981 üzenetére
"Ez a 7% kedvezmény korábban 10% volt"
A Cetelem kedvezmény az Extreme Digitalnál emlékeim szerint alapból 6 % volt nagyon sokáig, majd 10 % lett, és 2 hetes időszakos akciók voltak magasabb kedvezménnyel, pl. 15%
És az Edigitálnál lehetett régen megoldani, hogy személyesen fizettünk egy netes rendelést (az volt beállítva, hogy személyes átvétel), és házhoz szállítást utólag kérhettél, de Emagnál ez nem működik a netes rendelés utáni személyes fizetéskor.
Még az Extreme Audiónál volt folyamatos 10% kedvezmény régen, ami most csak 7%, mint az Emagnál, ahol viszont nem volt magasabb eddig csak a 7%, és ma az Emag volt a kiemelt bolt, amiről írtam.
Az Edigital az Emag "összeolvadás" dátuma: 2022. május 02.
És az Euronicsben is 10 % volt pl. 2018-ban a kedvezmény CetelemreA Cetelem kártyaingyenességgel kapcsolatban erre értettem a feltételt:
"1 Időlegesen nem kerül felszámításra abban az esetben, ha a hitelkártya számlán az adott díjtétel esedékessé válásának időpontjában fennálló tőketartozás kizárólag a Hitelkártyák Általános Szerződési Feltételei szerinti Alszámlás tranzakcióból származik."
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz #01110937 #31986 üzenetére
hagyd már abba a szófosást! az emagnál soha nem volt hét százaléknál nagyobb kedvezmény, a tény ez. ha feltétlenül nagyon sok évvel ezelőtti dolgokról akarsz nosztalgiázni (például arról, mekkora kedvezmény volt egy valójában tök másik cégnél), meséld el otthon másnak
azért ilyen szinten nyomni az offolást nem akármi
-
törölt tag
válasz #01110937 #31984 üzenetére
Tavaly patikában voltam így. Nem lehet, törvény van rá. Majd meg beszélték egymás között üzlet vezető engedélyével, mégis lehet, mert bontatlan és a patikus adott nem jót, (+kártyával fizetve) másik változat kellett volna ugyan abból. megoldották, visszavették kicserélték.
Ha akarják megoldják. Helyben kifizeted, lehúzzák a kártyát, oké, aláírod a nyugtát, szevasz, heló. Eltudjátok dobni srácok? köszi. (régen még saját futáruk is volt, extrém digitálisoknak).
Euronicsban tavaly a srác üzlet vezető azt mondta, ha akarja, beállítja nekem 10 hónapra kamatmentesre a vásárlást, 3 hónap helyett (Joker) - Egyiket sem kértem, simán rendeztem Cetelemmel. De beszélgettünk, és maga ajánlotta fel.
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz #01110937 #31981 üzenetére
minek okoskodsz már megint teljesen fogalmatlanul? ritka irritáló egy szokás, akkor is, ha már megszokta tőled az egész fórum
A kedvezmény a vételárból kerül levonásra és minden termékre érvényes abban az esetben, ha a rendelés átvétele és fizetése az egyik eMag üzletben történik. tehát nem, nem lehet házhozszállítást kérni ehhez a kedvezményhez
nem, soha nem volt nagyobb hét százaléknál a kedvezmény az emagnál, már az edigital korszakban is ennyi volt. más partnernél most is van 10
ha pedig majd okoskodás helyett elolvasod a hirdetményt, tudni fogod, hogy nem csak akkor nem kell fizetned ezért a kártyáért semmit, ha nincs forgalmad, hanem akkor is működik, ha minden hónapban elköltöd a teljes hitelkeretet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- iPhone topik
- SSD kibeszélő
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Magisk
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest