Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz #01110937 #25217 üzenetére
“De volt ismerős, is aki bankkártyával akart fizetni (normál) és elküldték, mert hogy "náluk nincs". - holott ugye törvényileg kötelező.”
Ez sajnos nem igaz. A törvény azt mondja ki, hogy egy elektronikus fizetési formát kell elfogadnia. Ez lehet akár az hogy kiírja a bankszámlaszámát és utalhatsz rá a helyszínen is. -
-
veterán
válasz #01110937 #25228 üzenetére
Semmit nem rendelek házhoz, mivel nap közben dolgozok és nem tudok várni a futárra. Csak box és egyéb bármikor elérhető helyre, vagy feleségemhez az irodába, de ott meg előre kifizetem. Bemegyek egy boltba és ott nem lehet kártyával fizetni, akkor kimegyek és veszek máshol. Bp ez nem probléma. Én nem szoktam magam ezen idegesíteni, 2022 végén valahol még mindig nem lehet az legyen az ő problémájuk. Vidéken még lehet ilyen itt a fővárosba nyugodtan be is zárhat.
Bár ez már kezd nagyon off lenni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #01110937 #25231 üzenetére
"ott sem fogadnak el sok helyen kártyát"
ott a forint kp-t sem fogják.
nálam a biztonság kedvéért szokott lenni egy nagyobb címlet, tényleg kb. áramszünet esetére. minden másra ott a bankkártya, meg a másik bankkártya.
revo-val külföldi pénzváltás is olcsóbb, és azért egyre több helyen lehet kártyával fizetni a világban (külföldön)
It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."
-
axioma
veterán
válasz #01110937 #25231 üzenetére
1. ritkan van hogy vmi azonnal kell, es se a ferjem nincs ott [tovabbi kartyaival], se utalas [ingyen utalok] nem oldja meg
2. normalisan van nalam
a) fizikailag
i) banktol
alfa) sajat tulajdonu 2 beteti 1 hitelkartya [3 kulonbozo bank]
beta) ceges [ez csak emergency hasznalhato] hitelkartya 4. bank
ii) fintech: curve es revolut
b) virtualis: curve, revolutHa csak a mobilom van nalam a tokjaban akkor hk [+egpt] fizikailag, meg a virtualisak. Mar ez mindenre is eleg...
-
Noxy
veterán
válasz #01110937 #25283 üzenetére
Az UniCredit mBanking app 200 Ft-ért lehetőséget biztosít arra hogy a PIN változtass, de az qr..ra kifelejtették az app-ból, hogy a b.kártyát letiltsd egy gombnyomásra.
Bankkártya aktiválás, tiltás
Kártyájának elvesztését vagy ellopását leggyorsabban az UniCredit Telefon
bankon keresztül jelentheti be a nap 24 órájában.
+36 (1/20/30/70) 325 3200
A Telefonbank-funkciók használatához, kérjük, használja UniCredit
Telefonbank azonosítóját és 4 jegyű titkos kódját (6 jegyű kód esetén annak első 4 számjegyét)
Egyszerű mint az ék, meg mindenki akkor legnyugodtabb amikor elhagyja, vagy ellopják a b.kártyáját.
A összes fintech pénzügyi szolgáltató (Curve, Revolut, Wise) appjában ott van a b.kártyáknál a kártya blokkolása, vagy befagyasztása. Ennyi, csak egy bökés a telefonon.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
pictigjis
senior tag
válasz #01110937 #25676 üzenetére
időarányosan már most is kevesebb, mint 2,85. 3,43 a június 10-i kibocsátásnál volt (most már több mint 1 százalék kamatot is meg kell venni a névérték mellé). nem biztos, hogy lesz jobb ennél, nem éri meg a kincstárnak jobbat adni. az a cél, hogy forintban takaríts meg
ettől függetlenül biztosan megéri várni, mert ha ez marad, akkor is csak jövőre érdemes bele pénzt tenni legkorábban, közeledve az augusztusi fordulóhoz (amikortól értelmes kamatot fog fizetni)
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz #01110937 #25697 üzenetére
Sajnos maga az Amazon az eladó Risk of Loss policy meg a ****om, persze, nyilván a DHL vette ki a cuccot egy full bontatlan csomagból és nem náluk lopták el az elosztóközponton belül vagy csak cserélték fel. Megesett már egy routerrel is ugyanez, bár akkor segítettek, igaz csak miután ötödjére írtam nekik.
"Amazon.com is not able to resolve shipping problems after delivery, as outlined online in our Conditions of Use, noted under 'Risk of Loss' which states: "All items purchased from Amazon.com are made pursuant to a shipment contract". This means that the risk of loss and title for such items pass to you upon our delivery to the carrier."
Ez volna a Risk of Loss policyjük amire olyan bőszen hivatkoznak és nem egy hasonló esetet találtam sajnos, ahol ezzel mentik fel magukat és chargebackelnek az emberek.
Én is indítok egy webshopot, berakom ezt a TOSba és krumplikat fogok küldözgetni minden helyett
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz #01110937 #25700 üzenetére
Szerintem kétszer nem tudom jelenteni ugyanazt a tranzakciót egyidőben, de felhívom a CIBet majd.
Áh, az Amazon ilyenekkel nem foglalkozik, egyszerűen amekkora forgalmuk van megtehetik, hogy leszarják az ilyeneket és kritikán aluli ügyfélszolgálatot működtessenek (India ugye Nem mintha onnan lenne az összes ügyfélszolgálatos, de egy 80%ot én meg mernék kockáztatni)
-
xors
senior tag
válasz #01110937 #25787 üzenetére
Köszi a válaszokat. Sejtettem, hogy volt valami értesítés, csak emailt nem küldtek, a banki leveleket meg ritkán olvasom.
Valóban szemétség, hogy ilyen inflációnál nem kamatozik semmit az ember pénze.
Azért tartom ott, mert kényelmes ki/be pakolni a megtakarítási számláról a pénzt. De most a hosszabb távú megtakarításokat inkább revolutos euro számlán tartom az legalább csak erősödik a forinthoz képest. -
robi212
tag
válasz #01110937 #25804 üzenetére
Na utánajártam.
Én voltam a figyelmetlen, ez az utalások utáni (tranzakciós) díj.
A fura benne csak az, hogy mostanában nem kaptam és ez egybeesett azzal az időponttal, amióta a Revo-t használom.Ha a Vasembert felcseréled Bádogemberre, már nem ugyanazt a filmet nézed.
-
Bogyi007
veterán
válasz #01110937 #25839 üzenetére
Gyors megcsináltam a Wise felé a 6000 forintos elküldést és jött is a magyar számlaszám oda is már --> ami meglepett hogy az utalásért a Gránit nem számított fel különdíjat, pedig elvileg Sztár csomagom van annál pedig a Belföldi forint átutalás
NetBankon / eBankon keresztül --> 0,30% (min. 75 Ft, max. 6 000 Ft) lenne.Ez kivételes alkalom volt vagypedig a mobilon keresztül intézett utalások mégis ingyíenesek hazai számlára?
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #26031 üzenetére
Nem tudod a részleteket.
Azt sem, hogy mit nyertem vele, mert nem írtam meg, mivel nem az a lényeg, hanem a hozzáállásuk az ügyfelekhez...Az egyik fenti OTP témájú hsz-re válaszoltam OTP válasszal OFF-ban, amit te nem tettél meg korábban OFF-ban.
Nem tilos felhozni az OTP-ét, de kizárólag OFF-ban lehet, és válaszolni is rá OFF-ban lehet, ahogy a többiek helyesen is tették, kivéve téged, ezért írtam neked, hogy a téma itt OFF.Ajánlom figyelmedbe a téma összefoglaló utolsó előtti bekezdését.
A témát zárom is!
[ Szerkesztve ]
-
66zio
aktív tag
válasz #01110937 #26031 üzenetére
Ugye tudod, hogy azért mernek szemetek lenni a szolgáltatók, mert senki nem akarja rászánni az idejét, hogy pereljen. Köztük én sem. De ha valaki igen, azt nem basztatni kéne, hogy „na lett egy papírod, na bumm”, hanem megdicsérni, hogy miattuk van esély, hogy mindent azért nem tesznek meg velünk. Persze, ha az egész országban csak ő perel azzal kapcsolatban, hogy átverték, nem a megegyezés szerint történt valami, akkor az se sokat ér.
-
axioma
veterán
-
törölt tag
válasz #01110937 #26195 üzenetére
Azért javasolt elolvasni a cikket is
Figyelem felhívás:
Figyelem! Csalók visszaélnek a Gránit Bank nevével és hamis Gránit netbanki felületet hoztak létre, ezért kérjük ügyfeleinket, hogy kizárólag a https://granitbank.hu oldalon keresztül használják a Gránit Bank netbanki funkcióit. A csalás tényéről tájékoztattuk a Google Magyarországot annak érdekében, hogy töröljék az eddig azonosított és esetleg a későbbiekben létrehozott hamis honlapokat is. Egy másik csalási kezdeményezést is azonosítottunk, a közösségi média felületeken a Gránit Bank nevében hamis kérdőívvel csalók próbálnak adatokat szerezni az ügyfelektől, pénzjutalomért cserébe. Felhívjuk minden ügyfelünk figyelmét, hogy a közösségi média felületeken terjedő, a Gránit Bank nevével visszaélő kérdőívet ne töltsék ki, illetve a személyes adataikat, felhasználó azonosítót, jelszót, bankkártya adatot ne adják meg! A Gránit Bank ügyfelek személyes adatait, banki felhasználói azonosítóit, bankkártya adatait SOHA nem kéri ügyfeleitől sem e-mailben, sem egyéb nyilvános fórumon keresztül.
A fokozott biztonság érdekében minden esetben ellenőrizze a meglátogatott weboldal címének pontosságát, ne hagyatkozzon a keresőkre (a bűnelkövetők gyakori módszere, hogy az eredetihez hasonló című és/vagy tartalmú oldalra irányítják, és ott adatmegadásra veszik rá a gyanútlan felhasználót) minden esetben a címsorban a https://granitbank.hu saját kezű beírásával nyissa meg a Gránit Bank honlapját és onnan nyissa meg a NetBankját.
A Banktól kapott SMS/iSMS pontos tartalmát/célját minden esetben ellenőrizze! Ha nem Ön kérte az eBank telepítést és azt tartalmazó SMS/iSMS-t kap, azonnal jelezze a Banknak![ Szerkesztve ]
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #26220 üzenetére
A garantál kedvezmények tekintetében nem érinti, de az egyéb változásokban érintheti a korábban szerződött ügyfeleket is.
Egyébként az ügyfeleket hátrányosan érintő változások esetén a banknak kötelező 60 nappal előtte közzé tenni a hirdetményt. Azonban az "előnyös" módosításokat, illetve az akciós hirdetményeket a hatálybalépés napján is elég.
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #26233 üzenetére
Gránit Bank Fiók a központi fiók, csak egy van (Lechner Ödön fasor 8.), ami minden ügyféligényt kitud elégíteni.
A Westendben Ügyfélközpont van, ami nem nagyon tudom mit takar, mert sosem voltam, de mivel ott nem lehet (talán még mindig) pénztári műveleteket végezni, ezért nem nevezném fióknak.
(ha lehet ott is számlát nyitni, akkor viszont 2 lehetőség van Budapesten az 1 helyett, de az még mindig csak 1 opció országos szinten, mert mindkettő Bp., tehát előrébb nem vagyunk).A személyi igazolvány fotózása tokban is sikerült a harmadik alkalommal, amikor a keretbe szintén nem lógott bele semmi, viszont a kereten kívül lógott bele korábban a lakcímkártya sarka, ezért sem értettem mi bajuk vele.
Kiderült, hogy nem csak a kereten belüli képet figyelik, hanem a mellette lévő dolgokat is a képen, tehát nem csak kereten beül történik a fotózás, így semmi nem lehet a személyi mellett a kereten kívül sem.A lakcímkártyát karakter azonosítással olvassa be az app.
Nekünk pár karaktert tévesen értelmezett, javítani kellett.[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz #01110937 #26280 üzenetére
A 3x8 szamjegyben van (asszem ket) ellenorzo szamjegy, ugyhogy a sima elirastol ved (1-hibajelzo kodolas ket reszre kulon-kulon), siman csak benezni egy szamot nem eleg ahhoz, hgoy ervenyes utalasi cel legyen.
(Amikor szivatom a bankkartya-adatokat lopo cegeket akkor is ugy szoktam hogy keresek egy bankkartyaszam-ellenorzot, es az utolso jegyet valtoztatgatom amig ervenyes nem lesz, mert az adatbazisuk piszkitasa elott azt megnezik. De tuti nem szivatok meg senkit mert ahhoz el kene talalnom a lejarati datumot es a cvc-t is ami eleg valoszinutlen... ha nem az lenne akkor a bunozok se lopnanak csak probalkoznanak.) -
axioma
veterán
válasz #01110937 #26285 üzenetére
Kit ertesitenenek, ha rossz a szam? Honnan tudnak melyik resze rossz?
kartyanal is hasonlo, bar nem ugyanaz nyilvan, igen ket kulonbozot irtam de a bankszamlaszamban van ellenorzo (egy biztos az elso 8-as vegenel, nalunk tuti a legutolso jegy is az, de nem tudom hogy az kotelezoen az-e)
Szoval nehez jora elirni, nekem me'g nem sikerult. Egyszer rontottak el egy (me'g fiokban intezett) utalast ami utan felhivtak hogy ugyan asszisztaljak a modositashoz, de ott se a szamlaszamot, hanem az osszegben a nullak szamat irta el az ugyintezo (befizettem 5ezret, es a celszamlara ami nem az enyem, volt termeket vettem, 50e-et irt fel... bar belegondolva 500 es 5000 lehetett akkor inkabb) lett egy jo nagy hianya a penztarban, me'g a 90-es evek elso feleben volt, mas hasonlo hibara nem emlekszem
Megjegyzem amikor simple vagy hasonlo fizetesi felulet ke'ri a kartyara irt nevet azt sem ellenorzik. Ferjem evek ota rendszeresen vasarol ugy hogy azt irja "en".[ Szerkesztve ]
-
axioma
veterán
válasz #01110937 #26287 üzenetére
_szerintem_ (de ez csak tipp, mint szoftveres) a kartya akkor van beazonositva, ha a szam es a datum stimmel (mar csak azert is, mert van ahol kartyaszam marad csak a lejarat valtozik), ezert ugy gondolom, hogy a datum eltalalasa nelkul ertesites se megy ra... de mondom, tevedhetek
es akkor me'g attol hogy az ellenorzo szam letezik, a kartyaszam nem feltetlen van epp kiosztva (baromi sok am a 10^16, na jo ellenorzo miatt 10^15, mig <10^10 ember atlag biztos nem tobb mint 100 kartyaval, az me'g mindig 1 ezred hogy a kartyaszam van, utana az 5 ev 12 honapja tovabbi 60-as szorzo)
mondjuk a legszarabb kovetkezmeny max hogy cserelnek egy kartyat neki ha 1-nel tobbszor elofordul es nem o volt -
RR-13
őstag
válasz #01110937 #26280 üzenetére
Kb. 7-8 évvel ezelőtt még kötelező volt megadni helyesen a számlatulajdonos nevét a belföldi utalásnál, azonban ezt a folyamatból kivették, mert sok utalásnál nem a számlatulajdonos a mérvadó, hanem a jogosult kedvezményezett, hogy kinek "címezték" az utalt összeget.
Most már régóta főszabály, hogy az összeget bárkinek lehet címezni, küldeni, egy számlaszámra történő utalásnál (egyszerű ok, ha valakinek nincs számlája, és ismerős, barát, családtag számlájára kéri az utalást).
Pl. ha megnézed az UniCredit appon az utalás részt, akkor ott sem számlatulajdonost kérnek az utalás kitöltésénél, hanem Kedvezményezettet, mivel ez a mérvadó, és már nem a sz.tulajdonos neve.
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #26304 üzenetére
"mert nálunk ott is a számla tulaj nevét kell megadni "
Hol ott?
A bankban történő pénztári befizetés teljesen más tranzakció, mint egy utalás, ugyanis ott valóban a számlatulajdonos nevét meg kell tudni adni, anélkül elvileg még mindig nem engednek befizetni senki számlájára, hiába kell még hozzá fényképes okmány is.
A befizetésnél a tulajdonos nevének szóbeli "ellenőrzését", a törvény szabályozza a pénzmosás megelőzése miatt.Pénztári befizetés esetében a megjegyzésben kell megadni a jogosult nevét, mint kedvezményezett, ha nem egyezik a számlatulajdonossal.
-
sifarr
senior tag
válasz #01110937 #26304 üzenetére
egy elektronikus felületen lehet ezt nem kérdezné a rendszer... oké... de egy ügyintézőről feltételezem...
Nincs különbség egy online és egy ügyintézői utalás között névellenőrzési szempontból. Az ügyintéző sem ellenőrzi le, hogy a megadott név egyezik-e a számlatulajdonos nevével. Már azért sem, mert egy nevet nagyon könnyű elírni (i helyett y, egy f helyett kettő, vagy két kereszneve van a számlatulajnak és az utaló csak az egyiket írja be, tudja). Ha lenne ellenőrzés, akkor betűhíven kellene egyeznie az adatoknak.
Az utaláshoz valójában 2 mindenképp szükséges adat van: a számlaszám és természetesen az utalandó összeg. Megadható még sok opcionális adat: utalás jogcíme, közlemény, stb. és (erről folyt az eszmecsere) a tényleges kedvezményezett személye.
De a tényleges kedvezményezett személy (akár a közleménybe beírva) a fogadó bank szempontjából irreveláns.
Az utalás jogi esemény is egyben. Alap, hogy a számlára érkező pénz a számlatulajdonosé. Valóban közös tulajdonú számla esetében a "fele". Olyan "közös" számla esetében, ahol az egyik fél a számlatulajdonos, a másik pedig rendelkező, ott is a számlatulajdonosé a pénz tulajdonjoga.
Pont ezért írja elő pl. a Nyugdíjfolyosító (erről már volt szó), hogy olyan számlára utal csak, amelynek a nyugdíjas a számlatulajdonosa vagy rendelkező a számla fölött. Erről a nyugdíjasnak kell nyilatkoznia (Nyufi nem ellenőrzi). Normális cégek is a fizetés utalásánál valami hasonlót nyilatkozatot előírnak. De a MÁK-nál is van ilyen előírás az ÁSzF-ben.
Az ügyfél ezekkel a nyilatkozatokkal magára vállalja azt a felelősséget, hogy ha a kifizető elutalta a járandóságot, akkor mégha a számlatulajdonos "lenyúlta" is a pénzt, akkor is az kifizetettnek tekintendő. Tehát ezekben az esetekben a kedvezményezett mint adat az utalót mentesíti a felelősség alól a kiutalás után.
Természetes személyek esetében, szivességi utalásaknál pedig, hogy célba ér-e a a közleményben megnevezett "kedvezményezetthez" a pénz, egyedül a számlatulajdonos jószándékán múlik. Ha nem, akkor marad a pereskedés.Még valami: online bankkártyás vásárlásnál ott a mező: kártyán szereplő név. Ezt sem ellenőrzik a rednszerek, hiszen a kártya beazonosításáshoz elég a kártyaszám (lejárati idő, cvc az érvényesség megállapításához kell). Bármit be lehet ide írni. Akár ezt is: lkhjghjgkjhgj
[ Szerkesztve ]
-
-
axioma
veterán
válasz #01110937 #26326 üzenetére
Nem ertem mi ez a normalis hangnem mania, semmire nem mesz vele. En mar forwardoltam volna nekik az adatvedelmi bejelentest! Mit kezdjek egy ugyintezovel amelyik sirassal [ha nem is szo szerint] probalja elerni, hogy nemhogy rendszerszinten ne javitsanak semmit, hanem me'g a konkret esetet se probalja megoldani, hanem nyifog hogy hat o nem tehet rola?!?!? Ti tenyleg nem akarjatok hogy javuljon barmi? Amibe senki nem all bele az ugy rohad rank ahogy hagyjuk...
-
axioma
veterán
válasz #01110937 #26328 üzenetére
Nem erted. A magyar hozzaallas szar: az ugyintezo nem profi, es kepviseli a ceget, hanem csak azt nezi h hat nem o a hibas. Es probal manipulalni, hogy hagyd rajuk.
En a hangerot is szeretem hasznalni, mert az terjeszti az informaciot! Marpedig az informacio hatalom. Szivesen. -
dredjudge84
őstag
válasz #01110937 #26328 üzenetére
Sajnos meg nem szakíthatja, végig kell hallgatni az ügyfelet, bármilyen fájdalmas is, ezért nagy respect nekik. Nekem van egy ismerősöm aki telefonos ügyintéző banknál, hallottam sztorikat. Például az egyik hogy be mutatkozott, elmondta melyik banktól telefonál majd erre egyből egy ordibáló válasz jött, hogy már be van fizetve, és rácsapták a telefont. A másik eset már kicsit durvább, akkor azt mondta az ügyfél a telefonba hogy épp a barátnőm pi...át nyalom, nem ér rá később?
Szóval azért elég kemény az ő munkájuk is.
-
-
RR-13
őstag
válasz #01110937 #26339 üzenetére
Senki nem állította az ellenkezőjét annak, amit írsz és, hogy a belépő sms után díjat számolnának fel bárhol is, de nem az volt a kérdése továbbra sem, amit írtál neki válaszrészt.
És én neked csak leírtam a jelenleg is így működő minimum egy kivételt, de többen jártak már úgy, hogy az iSMS beállítás ellenére kiküldte más miatt is, sms-ben az iSMS tartalmát, és díjat számoltak fel neki...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Először olvasd el az összefoglalót, ha 0 Ft -os, vagy kedvezményes díjú bankszámlát keresel!
A Topikban a Revolut, (Transfer)Wise, a Megtakarításokkal, és az OTP Bankkal kapcsolatos témákat ne beszéljük meg, mert ezeknek van külön Topikja!
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest