- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
v.tom
őstag
Ez nem teljesen így van: a BTX egy form factor, mint az ATX, de más az alaplapi komponensek elrendezése is, és emiatt más a ház elrendezése.
Ez egy sima ATX build, csak fejjel lefelé van az alaplap, és átfordítva a ház másik oldalára, hogy az I/O portok hátrafelé nézzenek
-
-
-
Vismajor01
addikt
Jó hát 4060ti a legrosszabb ár/értékű kártya ever.
Am haladnék már én is a builddel, de így januárban szigorú a pénzügyminiszter, úgyh csak akkor lesz új házikó ha eladtam végre az ITX lapomat, ami senkinek sem kell.. Amikor meg én építettem itx-et győztem vadászni aprót h legyen végre egy normális b550 lap normális áron
Most meg senki sehol
-
Ghoula
senior tag
Alu L profilokra gondoltam,azt biztosabban fel tudom csavarozni.
Lehetne meg a tema menten reszletekbe menni.@69359abridabri
Köszi.
Miért ártana? A hátsó egy X flow 140-es amiből a felső radiba megy a víz, és az csak a gpu kör.
A felső ventik 32 fok gpu vízhőfok alatt lekapcsolnak, idle az a kis radi viszi a gpu-t.
A cpu kör meg a front radira megy. -
Dreamie
őstag
-
jokeph
nagyúr
Nekem bevált, igaz még csak 2 hete nyomatom vele.
Bitang nagy ház ajánlott hozzá.#69270fatpingvin: igen.
A tápból magából csak a 12V/GND és szenzorkábelek jönnek át a Connect részbe, ebben magában van az a rész ami a 12V-ből a szükséges 3,3V-t és 5V-t csinálja.
Nyaggattam rendesen, nem melegszik, igaz kap minimális légáramlatot a felső 200-as front ventitől, illetve eredetileg közelebb lenne a helye az alaplap irányába, de kitoltam a ház eleje felé amit az alsó csatoló kábel engedett, mert a ház hátsó fedlapján így belesik a szellőzőrácsos részébe.
Van hozzá 8 mágnes, azokkal oda rakod ahová szimpatikus, már 2 is megfogja ha nem billeg nagyon.
Másik oldal:
Felülről - van egy kis káosz, még be van ömlesztve a 6 db HDD:
Ramok+CPU hűtő:
-
imibogyo
veterán
Azt hittem a második, belső képről egyértelmű lesz, hogy a két kép más-más idősíkból való... Az első képet kizárólag az összkép, a ház kinézete miatt szúrtam be, mivel összképből csak ez volt fenn a PH-s mappámban (de egyébként ekkor sem voltak bekötve a ventik és kb. 2 napot voltak a házban, itt láthatod is a bekapcsolt gépet álló ventikkel), a második képen egyértelműen látszódik, hogy nincs benne egy darab venti sem. De akkor berakom még 2-3 szögből, csak hogy egyértelmű legyen, hogy az a konfig amiről én beszéltem, az venti nélkül működött. Szóval ez egy teljesen passzív gép volt...
-
ULPIUS
őstag
Igen, többek közt emiatt is nem vágtam bele soha úgy igazán a passzív témába, mert ha játszani is szeretne az ember (vagy egyéb módon komolyan terhelni), akkor a hőfokok miatt nagyon kompromisszumos egy ilyen gép.
Épített vízhűtésnél mai napig nincs halkabb, hatékonyabb megoldás.
Egyébként van nekem egy régi pentium E6600-as gépem, egy bazi nagy passzív toronyhűtővel és egy Gigabyte 9800gt silent cell passzív kártyával. Egyedül a tápban van ventilátor, az is cserélve lett egy Nanoxia Deep Silence-re, ami fix 700rpm en forog. Ebből akarok csinálni majd egyszer egy szép retro, full passzív kis gépet, kvázi dísznek, csak kellene egy passzív táp és egy szép matx ház neki. Jelenleg néha archiválásra használom, mert a fő gépemben már nincsenek HDD-k, illetve a gyerkek néznek rajta meséket. -
tvamos
nagyúr
En
1994-ben1993-ban.... undoriton nezett ki... es 286-os volt. Es meg fenykepezogepem sem volt. Az volt a moddolas, hogy bontobol vettem hozza 287-es floating-point coprocessort. (Igy soxor gyorsabban szamolta a PI-t 40 tizedesjegyig.)Famintas ontapados matricaval dobtam fel a kopott-karcos hazat.
Jut is eszembe... fenymasolt leiras alapjan kicsereltem az alaplapban az egyik quartz-ot. Ha jol emlekszem 20-rol 25MHz-esre.
-
ULPIUS
őstag
A mounting bracket-et többféleképpen fel lehet "csavarni" ezekre a cpu blokkokra, az nem egyben van a pumpával. Nem jellemző beszerelés, hogy a csövek felfele néznek és nem a ramok felé, de persze így is lehet, ha ő így döntött.
Krisz0418 :
akkor újra, én arra gondoltam, hogy függőlegesen vannak nálad kiíratva az adatok a képernyőre, nem pedig pl így:
de mint mondtad ez szoftveresen tájolható, ez az amit én nem tudtam. -
Dealer95
őstag
Fóliázni csak sík felületet...
Én egyszer megpróbáltam egy robogót fóliázni... soha többé.Sík felületet gyönyörűen meg lehet csinálni, de a nagyon íves részeket, a sarkokat (főleg az ívelt sarkokat, ahol ugye keletkezni fog anyagtöbblet) szinte lehetetlen szépen, már csak a fólia vastagsága miatt is feszültség lesz ott és begyűrődhet stb.
A fólia árából inkább érdemes lefeste(t)ni.
-
Astorian12
tag
Érdekel, minden véleményre kíváncsi vagyok, nagyon kezdő vagyok vizezés terén, csak pár éve fertőzött meg
Eredetileg fordítva szerettem volna a 360-as radit, de sajnos kb. 1-2mm hiányzik hozzá, hogy elférjen úgy...a hátsó 120-as venti és az alaplap bordája is útban van.
Házat meg nem szeretnék cserélni, nagyon megfogott ez
De lehet akkor átvariálom majd amikor bontom, a hőfokok szerencsére nagyon jók. -
Astorian12
tag
& hszilard666 & kamelot
Köszönöm
Atke: a venti a VRM és a memória + hűtése miatt van, univerzális blokk van a kártyán
és előtte 70-80C volt a VRM így most 50 körül van terhelés mellett. csúnya, de praktikus. (és legalább halk 500 rpm-en)
De csak ideiglenes megoldás, ha minden úgy megy ahogy tervezem 1-2 hónap és kártya csere, arra már FC blokkot szeretnék tenni.3 cső megy a tartályba, pumpa, gpu blokk és alul egy leeresztő csap van.
Ha a fenti kusza részre gondolsz, sajnos csak úgy tudtam összekötni a két radit.A kör: tártyály->pumpa->280 radi->360 radi->CPU blokk->gpu blokk->tartály
-
Ispy
nagyúr
Az alaplapi tálcán a vinyó hely az valami menet közbeni ráncfelvarrás lehetett, mert én sima classicot vettem és abban is volt, egyébként igen, a plusnak van egy venti a tetejében.
Nekem is 75 fokon szokott menni a 1060 pedig ki van vágva a teteje, igaz silent üzemmódban.
-
-
Walter_White
senior tag
amúgy 2 kis furást kelett eszközölnöm a 3-as HDD tartónál, mert vagy Radit teszek elöre, vagy HDD-t. Így a már meglévő 3x140 /45mm-es radihoz kellett bemérjem a Tartót.. és mivel szeretnék még majd HDD-ket igy muszáj volt...
De amúgy nagyon szeretem ezt a házikót, ár-értékben is nagyon jo. (Mondjuk E-ATX-et nem támogat, de az is megoldhato lenne.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged