- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Smani
senior tag
Gépem. Kissé ki van centizve a ház az 5850-el
[/L
(L:http://noob.hu/2012/05/27/as_0.jpg)(/L)
(L:http://noob.hu/2012/05/27/df.jpg)(/L)
-
Boogie33
senior tag
Hali. Kicsit újjá született a Maxdata kéró ilyen volt és ilyen lett , még nem költöztem be teljesen táp Corsair CX 400W ill Giga 5770 SOC vár még a beköltözésre.
-
bads1
aktív tag
Pár kép a kuckóról, igazából semmi különös, max a méretei miatt különleges
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
1 vagy 2 furatot kell majd csinálnom az alaplap mellé hogy el tudjam vezetni a kábeleket, + a ventiket akarom cserélni Coolink Swif2-re. Ja meg majd jön egy komolyabb VGA is.
A vinyó amúgy négy gumibakon ül, az nem látszik, az SSD meg csak fölé van hajítva, gondolkodtam hogy a ház aljába rakom de akkor egy tápcsatit is le kellett volna hoznom, így meg csak egy Satát kellett felvinnem. -
Elkészültem a ledek bekötésével, egy duplakapcsolóra két külön körre kötöttem be a ledeket: az egyik az alaplap alatt és a HDD-k mögött van míg a második kör a ODD tartó és a CPU box alatt lesz.
-
zolee5016
őstag
válasz
Motion_Blur #35085 üzenetére
-
SkyS1gn
félisten
a plexizést lehet beiktatom a hétvégére, mivel érdemesebb vágni az oldallapot? dekopír vagy flex? maszkolóval leragasztom aztán adom neki az érzést
-
zolee5016
őstag
válasz
oroszbence #35083 üzenetére
Razer6666
oroszbence
thx. -
zolee5016
őstag
the end elértem a végére
-
-
mrterminator
aktív tag
de király házikó! imádom az imbusz csavarokat, mondtam már?
-
imibogyo
veterán
válasz
pincehely #35068 üzenetére
Miben tudjon többet? Szerelhetőségben? Befogadó képességben? Csatlakoztathatóságban? Vizezési lehetőségekben? Kábelmenedzsmentben?
Mert ha ezek a fentiek szempontok, akkor Xigmatek Elysium jó lehet. Nekem ez az álom házam már vagy egy éve.
Ennek dupla táphely van kialakítva, fogadja még az SR-2-t is, a tetején 2,5"/3,5"-os dokkoló, USB3 stb. És van benne hely bőven.
Mondjuk egy dupla procis rendszerrel jobban mutat.
-
pincehely
addikt
válasz
fatal1ty1984 #35072 üzenetére
Erről már konzultáltunk.
Cserélném is de nem lehet kapni, és ezt te is tudod!! -
HuTi.HUN
tag
válasz
Bjørgersson #35064 üzenetére
Köszi! A ramok persze nem maradnak mindig kékek, van rá ötletem
Jones: Köszi! Nem lesz látványos változás, inkább a praktikus dolgokra mentem rá, mint pl a kábelezés, szerelhetőség. Külsőre bejön ez a ház, szerintem csak rontani tudnék rajta. A radiátorok is belül lesznek.
-
pincehely
addikt
Sziasztok!
50k környékén szeretnék házat venni!
Olyan kellene, ami többet tud a mostani cubitek xl-tank kuckómnál.Az nem baj, ha nem alu, mint ez, de szeretném ha fekete lenne.
-
hhx
tag
Sziasztok!
Most költöztem be az új házamba, egy HAF 912 Plus-ba. Elég nagy előre lépés a régebbi noname vashoz képest, gondoltam teszek fel képet , hogyan is sikerült az építés.
-
HuTi.HUN
tag
A többlépcsős projektem első szakasza lezárult:
Most csak össze lett dobva, hogy megünnepeljem a fémmunka végét
Az alaplaptálcára vágtam egy ablakot a CPU hűtő szereléshez és két nyílást a kábelek számára, mivel a ház merevítései miatt a gyári lyukak erre a célra alkalmatlanok (őrület, nem?).
A CPU tápkábel elvezetéséhez sajnos még így sem tudtam megfelelő helyet találni. Egyelőre a CPU ablakon vezettem be, bőven van helye az alaplap alatt. Később talán eszembe jut valami esztétikusabb is, de egyelőre megteszi. Az SSD-nek is kell még szereznem egy keretet, addig így marad.
A következő lépés a léghűtők száműzése lesz. A komponensek már javarészt nálam vannak.
-
Atke
senior tag
Mivel nagyon sokan kérdezitek, ezért itt van a "Hogyan szedjem le a táp sata csatlakozóját?"
Terjedjen mint a madár influenza -
kungzi
veterán
ezért szeretem ezt az oldalt, mert mindenki, aki tud segít a másiknak, köszönöm szépen
-
blasko92
őstag
válasz
kungzi #35056 üzenetére
ha fúrod, akkor az ívet nem muszáj megrajzolni.
mind a 4 sarkon feljelölöd az a pontot, ahol a fúró hegye lesz. (ugye ilyen jelölésnél a fúró átmérőjének a felét kell befelé mérni)
ha pedig majd reszelni fogod, akkor körzővel, vagy keresel valamit, ami szerinted megfelelő ívű (pl. pici kupak, stb), és azt a négyszög sarkához illesztve körberajzolod
-
blasko92
őstag
válasz
kungzi #35054 üzenetére
azt a felületet ragasszad le pl. maszkolószalaggal, amelyiken vagdosni fogsz
így könnyebb lesz megrajzolni az alakot.
szvsz felesleges gépen megszerkeszteni, és kinyomtatni. egyszerűbb, ha egyből a gépházon megszerkeszted ceruzával és vonalzóval.
meg megjelölöd a fúrónak a 4 pontot, esetleg megpontozod egy kicsit, és mehet a műtét
lásd mire gondolok: [link]
fehér alapon a fekete kontrasztosabb, így jobban látod a vágás vonalát.
-
kungzi
veterán
válasz
fatal1ty1984 #35051 üzenetére
mit ragasszak le? a kivágandó részt vagy körülötte?
én úgy gondoltam a munkamenetet, hogy:
- gépen megrajzolom pontosan
- kinyomtatom
- kivágom és körberajzolom
- a vágáson kívül leragasztom és belül kivágomszerintetek ez így jó, vagy van egyszerűbb megoldás is?
-
kungzi
veterán
jaja
utána emlékeztem, hogy tegnap olvastam a másik topicról és már ide beírtam, és nem akartam egy üres hozzászólást ide
-
kungzi
veterán
sziasztok
egy ilyesmi lyukat szeretnék vágni az alaplapi tálcára. hogyan kezdjek neki? a köríveknél hogyan vágjam ki, hogy szép legyen? mert gondolom elég nehéz kanyarítani a vágó korongot
-
becsitibi
senior tag
Ide is:Upgrade
-
kungzi
veterán
sziasztok
szerda, csütörtök valamelyik nap valaki nem tudna egy hasonló gépet kölcsönadni Debrecenben? kép
az a fej legyen rajta a gépen, ami a képen is van, egy nagyon pici lyukat szeretnék vágni az alaplapi tálcán. köszönöm szépen
a többit privátban
-
tDr1v3r
veterán
Gyorskérdés: a BitFenix előre harisnyázott hosszabbítók jók?
-
N_A_S
veterán
válasz
Moddingboy #35039 üzenetére
Nékem is jobban tetszik. A gyári matricákat is sikerült szépen lementeni
-
Moddingboy
Modder
Tudtommal csak, akkor ugrik ha megbontod a tápot. Általában szokott lenni egy kis matrica ami szétszedésnél tuti elszakad és így meg is van a bizonyíték, hogy szétszedted. A tetejéről szerintem nyugodtan leszedheted. Hőlégfúvóval nyom nélkül eltávolítható és a matrica se sérül így a biztonság kedvéért el tudod rakni.
-
N_A_S
veterán
válasz
Moddingboy #35032 üzenetére
Ha leszedem azzal nem ugrik a gari?
-
SkyS1gn
félisten
válasz
fatal1ty1984 #35026 üzenetére
és az milyen volt?
-
imibogyo
veterán
válasz
fatal1ty1984 #35027 üzenetére
Csak gondoltam ha már úgy is be kell fogatnom a dobozba vinyót, akkor már jobb egy rugalmas csavarmentes felfogatás, mint egy rezgést továbbító csavaros.
Így csak berakom két vékony gumicsikra a vinyót, oldalról meg felülről meg fogja a gap-pad, és még a hőt is elviszi az áthidaló. De lehet helyettesíteni sima gumilappal is, ha nincs értelme a gap-pad-nek, de ha már egyszer könnyen meg lehet oldani, akkor logikusabb kihasználni azt a pici plusz hőátvitelt is. Lehet, csak egy fokot jelent, de az is egy fok. Természetesen a szellőzőlyukat szabadon hagyva.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
fatal1ty1984 #35021 üzenetére
nem mondom hogy ez tuti jó lesz, ha elkezd majd beszarni akkor lecserélem!
de nincs egyetlen olyan előre kevert színezett víz ami nem fakul ki?
-
imibogyo
veterán
válasz
fatal1ty1984 #35023 üzenetére
Persze, nem a megoldás bonyolultságával van bajom, hanem azzal, hogy egyáltalán kell megoldás. Reménykedtem benne, hogy ha az elektronika lényegében szabad levegőn van és nincs semmi mellette ami melegítené, akkor 35 fok körül fognak maradni. De igencsak 40 körül rohangálnak, és még nincs is kánikula.
Fejben már megvan, hogy mit fogok velük kezdeni (víz), és gyártási lépéseket is elterveztem már fejben is és sketchup-ban is, de abból csak akkor lesz valami, ha hazajutok a saját műhelyembe, addig marad a venti, mint kényszermegoldás.
Mivel nekem a vinyók hangjával nincs nagy bajom, így komoly hangszigetelést nem fog kapni a doboz, talán két réteg szendvicset (alu-polifom-alu-polifom-alu).
Valami ilyesmire gondoltam. A pirosak gap-pad-ek, a többi pedig elég egyértelmű. az oldalakat azért tettem plexivé, hogy lehessen látni a belét.
A könnyebb elkészítés miatt valószínűleg emeletes lesz, nem ilyen vonat, de már nem volt kedvem újra gyártani a tervet. Bár a jelenlegi házba, a vonat elrendezés jobban passzolna.
-
imibogyo
veterán
Köszi. Neked is fatal1ty1984.
Közben jött még jópár ötletem, de majd meglátjuk mit sikerül kihozni belőle. Most még három hétig haldoklom (munka + vizsgaidőszak), de utána szeretném befejezni. Már az oldallapokat is kiagyaltam. Egyik oldalra füstplexi menne, a radiátor felőli oldal pedig be lenne rendesen fával dobozolva, természetesen a radiátort szabadon hagyva. Ebben az esetben viszont kell majd egy leszabályozott venti a merevlemezek alá, mert megfőnek szegények.
-
SkyS1gn
félisten
válasz
fatal1ty1984 #35019 üzenetére
Tody aztmondta hogy kékből csak ezt meri hozatni mert ez megbízható és tesztelt!
nehogymár az összes úgy jár -
imibogyo
veterán
Még messze a cél, de ide is bedobom, hol tartok jelenleg.
Még rengeteg a munka vele, de két dolog miatt nem tudom befejezni.Az egyik, hogy nem elég hosszúak a tápcsatlakozók, így amíg nem veszek hosszabbítókat, vagy nem vásárolok be kábelharisnyából és molex csatlakozókból, addig nem tudom a tápkábeleket a végleges helyükre tenni. Mivel a tápegységemre még van 4 év garancia, igy azt nem bontom meg.
A másik kissebbik gond a 18W-os DDC által keltett örvény a tartályban, amitől gyönyörűen csobog, mint egy szobaszökőkút.
Erre egyszerű a megoldás, csak meg kell fordítanom a tartályt, hogy a be- és kiáramló ág is alul legyen, de már nem tudtam szétszedni a kört, mert dolgoznom kell.
Összességében élőben nagyon jól néz ki. Amint lesz időm, szétszedem a vízkört, kiszedem a cuccokat a házból és három réteg mahagóni pác megy a fa felületekre. A fémek pedig feketék lesznek. Ezen kívül hátra van még a radiátor felőli oldal elkészítése, és még pár apróság.
-
SkyS1gn
félisten
-
lizRRR
őstag
válasz
SkyS1gn #35006 üzenetére
Az oda nem illő dolgokat el kell takarni , s így a legszebb , le tisztultabb.
(Gondolom azért fogod te is így csinálni)
Annyi különbség lesz , hogy az én gépem narancs - Fehér - Fekete színbe fog pompázni vagy zöld - fehér - fekete ki tudja... addig még sok víz molekula lefolyik a Dunán. + átlátszó csövek
-
lizRRR
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #35005 üzenetére
Nos , igen... lényegibe takaró lemez + a vízes cuccok meg egy két barkácsolás
A letisztultságra figyeltem , igen nekem ez jön be.
A hogy a képen van majd megpróbálom úgy meg csinálni a csőveket , egyáltalán vannak ilyen merev csővek? ( nem fém cső meg üvegcsőre gondoltam.) -
lizRRR
őstag
Urak , nekem ez a tervem nyárra.
A sárga L vonal az azt jelzi , hogy az a rész el lesz takarva lemezzel ami majd le lesz karbonfóliázva vagy Fújva feketére majd még meglátom.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Honda topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- További aktív témák...
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)