Hirdetés
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- .LnB: ProtonMail(?)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeronimoTama
tag
válasz
viperabácsi #36353 üzenetére
Értem, de max 2 év múlva cserélném a garancia miatt, a tápot meg hagyom így mert úgy vettem észre, hogy a videokártya így nem melegszik fel annyira.
-
sanyek2
senior tag
válasz
szab.tam #36395 üzenetére
Igen, a venti tényleg probléma. De nem szeretném megbontani a gépházat, pl hogy alulra kerüljön a venti. Viszont ez eddig eszembe se jutott, ezért készségesen várom a további ötleteket..
A VGA világításhoz nincs link, ugyanis azt én tákoltam össze a semmiből..
De abszolút nem nehéz..Bárki meg tudja csinálni. -
-
szab.tam
nagyúr
válasz
sanyek2 #36393 üzenetére
nekem még mindig a világító oldalventivel van bajom. elnyomja, eltakarja a vga impozáns világítását. hirtelen nem tudom, mi a megoldás, csak újból felötlött. alulra tenni befúvóra fölfelé, akármi...
(még!) nem vagyok a világítgatós fajta. de egyre jobban kacsintgatok a téma felé. tudnál pontos linket adni, mi is van a vga szélén?
-
sanyek2
senior tag
Nekizuhantam a VGA dísznek... Egyenlőre ITT tartok.
Erre jön egy homályosító fólia, meg mögé kék led. Remélem jó lesz.
2 fokkal emelte meg a vga hőmérsékletét, úgyhogy nem vészes...
Ez ugyan csak egy prototípus, még csak durva ívek vannak benne, és félrevágások..
Ha tetszik majd, megcsinálom rendesen. -
DiceBlade
aktív tag
válasz
Lugi01 #36389 üzenetére
ha van molex átalakítód akkor annyi az egész hogy a molex végéből kipattintod a fém tüskét (két tűt szúrsz a két oldalára ahol vannak kis fülek, ezek behajlanak és ki tudod húzni a műanyagból)
ha kijött utána visszahajlítod a füleket mint ahogy voltak, és visszadugod a molex csati másik szélső helyére
azaz a 12V-osról átdugod az 5V-os ágra
van amelyik venti nem indul 5V-ról, azt meg kell egy kicsit pörgetni é jó lesz -
Lugi01
tag
válasz
viperabácsi #36354 üzenetére
Szia!
Ezt kifejtenéd egy kicsit (nem értek hozzá). A ventin 4pines csatlakozó van(+molexre átalakító). Mit és hogyan csináljak? Köszi!
-
szab.tam
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #36385 üzenetére
ha aktuálissá váik szólj, átgondoljuk.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #36382 üzenetére
elhozod a lapot a ramokkal együtt, és nézünk valamit, ami a ráfér és lefogatható.
legfeljebb arra a pár napra nem fogod agyonhúzni...ja, de most nézem, lapod sincs...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #36374 üzenetére
"AMx hűtőt?"
azmiaz?szendrő jó...
(#36376) acsi90
kis piroska azért más kategória.
sajnos 100w fölötti teljesítményeket kompakt, szabvány méretben megcsinálni. háát.
azt nem mondom, hogy lehetelen, de én nem tudom egyelőe a receptet. más sem...
nofan mókuskerék, thermalright sentinel. ott a végük...
és nagyon nem mindegy a környezet: mi fűt ve alá, hogy húz ki a meleg a tetőn, stb.
ment, hgoy én a kis pepitákkal lehűtöm a 105w-os q6600-at alapfeszen, az asztal tetején, az ok. de amikor bekerülnek a gépbe, elfekszenek, akkor már más a viselkedésük, és az előre kiszámíthatatlan.(#36377) krx21
komoly.(#36361) blasko92
-
blasko92
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #36372 üzenetére
Ja, hát azok is aktivizálódtak a melegtől
szab.tam
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
szab.tam #36373 üzenetére
Ilyesmi terveim nekem is voltak... Mármint hogy fogok itthonról minden "jó lesz az még valamire" f*st és egybegyúrom valami nagy sz@rrá...
Szendrő József egyszer egy vidéki színházban, egy főpróbára volt hivatalos.
Miután megnézte, a rendező és a társulat izgulva várta a véleményét.
Szendrő csak ennyit mondott:
- Fos...
A rendező nyelt egyet és megkérdezte.
- És ha majd egy kicsit összeáll?
- Akkor még lehet szar...Jut eszembe: Nem tudnál kölcsön adni egy combos AMx hűtőt? Kéne valami amíg összeáll a vizem. Bár most 2-3 hétre ráülnek a lapomra garancia címén, szóval nem sürgős...
-
szab.tam
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #36370 üzenetére
nagyon sok tervem van. megvalósíthatatlanul sok.
"amit annak használsz... Lásd például: Retek!"
ha retket nem is, de 1x szeretnék egy olyan passazv gépet összehozni, amin a hűtőfelületek gyakorlatilag alu és zézhulladék, nyesedék, bontott bordácskák összessége.
emberi formájú, ahol a végtagokban a csontok a hőcsövek összessége. gerinc + végtagok.a csöveken végig hőcserélő blokkrudak, azokon pedig a "szemét" bordázat.
egy részét zöldre festem, de az alja feketés barna lesz.
ez a tervem az évek alatt felhalmozódott hűtőbordázat eltüntetésére.
lesz vagy 100-150 kiló, az ára pedig egy munkácsy-val fog vetekedni...egy környezetvédelmi képmutatást kiábrázoló szobor-pc. a hulladékot hiába festjük le zöldre, attól még szemét marad.
és természetesen baromi sokat fog fogyasztani a gép. régi, nagy fogyasztású hardverekkel. -
blasko92
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #36370 üzenetére
Az már aktív volt, mert volt benne bifidusz eszenzisz
-
szab.tam
nagyúr
a kicsik másfél, a nagyok 3.5-4.5(?) kilósak. nincs mérlegem...
részleges tesztek voltak még csak.silver flower edition éppen szárad még.
a képek nem adják vissza: szívbemarkolóan szép. mint egy vázában álló virágcsokor.
ahogy a konyhában a reggeli napsugarak megcsillantották ezüstösen fényes szirmait.
na, jó, ezt most hagyom abba....begyűjtöttem egy normális, 8 fázisos lapot a q6600 alá, úgy hogy van már rendes kályhám a 200w-hoz....
(#36368) becsitibi
köszi, már van nőgyógyászom. -
blasko92
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #36363 üzenetére
Hámijaazhugynem?
Max nem teszed rá a tetőt
-
szab.tam
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #36363 üzenetére
a htpc az az, amit annak hasznáunk....
-
szab.tam
nagyúr
milyen jól mutatna a gépedben ez. csak hát ez kisebb telejsítményre lett farigcsálva, mert gondolom, szanaszét húzod a procit...
sikerült zolee5016 kollégától megszereznem a kalácsfont felesleget.nincs kizárva, hogy 1x majd építek egy plexi + rács fekvő lapos gépet eköré....
és kész lett az új alkotásom is. teszt később...
-
viperabácsi
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #36355 üzenetére
Igen tudom ,de arra akartam rámutatni ,hogy egy átlagos házventi nem tudja hozni a tápokban lévő ventillátorok hatásfokát.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
viperabácsi #36353 üzenetére
Ez így nagyon nem igaz!
Lehet a tápban ventit cserélni, ha betartja az ökölszabályt és olyat választ, aminek a maximális légszállítása legalább 90%-a a gyári ventiének. Ez közel azonos fordulatszámot fog jelenteni, de még így is lehet játszani a lapátok kiképzésével és a rezgéselnyeléssel.
-
viperabácsi
addikt
válasz
GeronimoTama #36330 üzenetére
A tápot hagyd így kintről szívni.A ventijét meg nem olyan egyszerű kicserélni , mivel a 120mm-s házventi NEM ALKALMAZHATÓ A TÁPBAN.
-
becsitibi
senior tag
Skacok,találtam egy weboldalt,itt aztán minden van amire nekünk szükségünk van:[link]
-
Lugi01
tag
válasz
vakond5 #36344 üzenetére
Köszönöm! A cél amúgy az volt, hogy minél halkabb és jobban szellőző ház kerekedjen ki belőle. Ez szerintem sikerült is: egy 4850-es ATi-n van egy AC Axelero plus passzív hűtő, így idle 33-35 fokos a gpu, terhelve kb. 45-ig megy fel. A proci egy C2D E6600, ami idle 26-27fok, míg terhelve kb 35-ig megy fel. A tápegység egy 400-as FSP BSI-es, abban is kicseréltem a ventit egy halkabbra (figyeltem, hogy a légszállítás megfelelő legyen). A legnagyobb hangja szerintem a 2db 20-as ventinek van, mert azok azért kavarják a levegőt rendesen.
Gondolkodom rajta, hogy a későbbiekben beszerelek egy ventiszabályzót és letekerem 5V-re őket.
-
Lugi01
tag
Srácok, azt megbeszéltük, hogy nem tudok/tudtam rendesen képet beszúrni, de véleményt senki nem mondott.
-
vakond5
őstag
válasz
GeronimoTama #36341 üzenetére
"*@#&^%"
Valahogy úgy....
-
vakond5
őstag
válasz
GeronimoTama #36338 üzenetére
Hány vezeték megy a venti kábelében? Ha 4, csak akkor fogod tudni szabályozni..
-
Acsi
aktív tag
válasz
Lucas Kane #36334 üzenetére
kösz
-
vakond5
őstag
válasz
GeronimoTama #36336 üzenetére
Az borzasztó sok. Szedd le MSi Afterburner-t és állítsd a kártya hűtőjét, mert nem lesz így hosszúéletű
-
vakond5
őstag
válasz
GeronimoTama #36330 üzenetére
Nem szívják el, nekem is úgy van, nézd meg
Szerk: mondjuk nekem ott van a hangkari is, meg sokkal nagyobb a táv, de neked se lesz baj. Különben épp azért kell oda alúlra a 12 centis, hogy adja a friss levegőt a tápnak meg a vga-nak is.
-
pook20
aktív tag
érdemes egy [link] mellém még egy uv-s neon is belerakni?mondjuk a sima neont alulra a másikat felülre?
-
GeronimoTama
tag
válasz
vakond5 #36329 üzenetére
van kemény 9.5cm a táp venti és a videokártya ventije között, nem fogja az egyik a másiktól elszívni a levegőt? egyébkén tervbe van hogy kicserélem a tápnak a ventijét is ledesre meg sokminden más apróság, csak ezzel az a gond hogy garancia vesztéssel jár és még 2 évig garis
-
vakond5
őstag
válasz
GeronimoTama #36328 üzenetére
Vagy az, vagy még egyszerűbb: vehetnél esetleg ledsort. Direkt erre van tervezve
-
GeronimoTama
tag
Értem, köszi , a tápot mindjárt megnézem , a plexire nem szeretnék rakni mert már próbáltam hogy az elejéről odaraktam de valahogy nem jött be kinézetre, most azon gondolkozom , hogy veszek ledeket és sorba forrasztom őket.
-
vakond5
őstag
válasz
GeronimoTama #36324 üzenetére
Venti vezérlőnk ugyanolyan
Tehetnél az oldalára egy 12 centis ledes ventit, ahogy nekem is van. Szép is, meg sokat számít. Valamint a tápnak ha elég hosszúak a kábelei, fejjel lefelé kéne betenni, mert több levegőt kap és hűvösebb. -
sanyek2
senior tag
válasz
GeronimoTama #36323 üzenetére
Abban ha jól gondolom nincs ami megtörje a fényt. Hiába csiszolod a külsejét, a közepe üreges, így sok fény "kárbavész"
Amúgy a tegnap említett fény erősítés a rúdon nem jött be, mert feléig sem jutott el a fény a módosításokkal. Úgyhogy csak egy erősebb led valósítaná meg a várt hatást. -
sanyek2
senior tag
válasz
Gyufaaa #36319 üzenetére
Igen, sajnos kel vele kezdenem valamit majd... Viszont ha a plexi oldal irányból kap majd egy irányított kék világítást, a homályosított rések is világítani fognak...
Eztán végre bekerülhet a legnehezebben kivitelezhető díszítés a VGA-ra, ami még sok fejtörést okoz majd nekem... Az viszont mindenről eltereli majd a figyelmet..Legalábbis ha sikerül megcsinálnom...
A nagy venti viszont gyárilag ilyen erős, és nem szeretném megvágni a kábelét és a kábelharisnyát egy ellenállás kedvéért...
Nem tudom mi legyen... -
vakond5
őstag
válasz
vakond5 #36281 üzenetére
Mivel az előzőre rá se hederített senki, így itt van, megtekinthető Photobucket-on az album az enyémről
-
sanyek2
senior tag
válasz
GeronimoTama #36318 üzenetére
Hehe...Örülök, hogy másoknak is tetszik a VGA fény ötletem...
Hozzávalók:
Végy egy VGA hosszúságú plexi rudat.
Szükség lesz egy 1000-es esetlegesen javításhoz egy 2000-es finomságú csiszolópapírra.
5mm-es fémfúrószárra van még szükség, és "ízesítéshez" vékony, max 10mm széles kétoldalú, átlátszó ragasztóra.
Fúrj leddel megegyező mélységű lyukat a közepébe.
A külső felületet denaturált szesszel alaposan töröld le.
Ess neki 1000-es papírral, ha tal finom, keress durvábbat.
Emlékeim szerint 1000-el csináltam.
Csinálhatod gyorstokmányos fúróval ha lusta vagy csiszolni, de én hosszirányban csiszoltam.
Így szebb, nem annyira látszik a csiszolás nyoma.
Ragassz a rúd másik végére öntapadós fényvisszaverő (króm hatású) matricát, szikével igazítsd a rúdhoz.
Led világítást beizzítani, majd újabb denaturált szesszel való törölgetés után ragaszd fel a kétoldalú ragasztót.
Érdemes a VGA-t is a lapból kivéve gyengén megtörölni az alkohollal, elvégre ha kiveszed-visszarakod, pont ott taperolod a karit, így zsíros a felülete.Na ez volt a prototípus. Majdnem ilyen szép mint a jelenlegi.
Aztán hozzájutottam homályosító matricához.
Körbeteker, és kész. -
Gyufaaa
veterán
válasz
GeronimoTama #36317 üzenetére
Tényleg. Azt szerettem volna írni, de valamiért nem azt tettem..
(#36316) sanyek2: Nekem bejön. Szerintem kimondottan jó, hogy üveg tiszta a plexi is. Feldobja a venti. Csak sötétben egy kicsit dominál a fényereje. Elveszi a figyelmet a többi megvilágításról.
-
sanyek2
senior tag
Elvileg így jó lesz:
Picasa -
sanyek2
senior tag
Mivel még nem dolgoztam Picasa-val, nem biztos hogy elsőre sikerül megosztani az albumot.
Ámde előrehaladás történt, mint ahogy azt tegnap írtam. ÍME -
krx21
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #36309 üzenetére
Nem minden hozzászólás olyan rossz indulatú, mint amit gondolnak róla vagy feltételez magáról az ember...
-
krx21
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #36301 üzenetére
Mért volt értelmetlen? Neki kell megtanulnia és sikerült is... Na látod...
-
Lugi01
tag
válasz
TESCO-Zsömle #36301 üzenetére
Köszi, nehezen, de sikerült végre! Nem szoktam képeket linkelni, aztán nem tudtam, hogy kell.
És köszi, hogy belinkelted Te is!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Használhatatlanná teszi az egyes HP LaserJet nyomtatókat egy új firmware
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- Formula-1
- Redmi Watch 5 Lite - filléres fitneszfelügyelő
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Megmutatta a Panther Lake-et az Embedded World 2025-ön az Intel
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest