- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
#22145024 #44780 üzenetére
Nem értetted félre. Inkább én. Most azt mondom, hogy a 100mohmos ellenállás jó ötlet. Lásd a TI domumentáció 12-13. oldalait.
-
válasz
#22145024 #44780 üzenetére
The output capacitor, COUT, must have a capacitance value of at least 22 μF with an ESR of at least 100 mΩ, but no more than 1 Ω.
Szerintem teljesen jó az ötleted, tegyél be egy 100 Ohmos ellenállást, ahogy írtad. A kondik eredőjét hozzáadva sem tudod elérni az 1 Ohmot. -
-
Lompos48
nagyúr
válasz
#22145024 #44777 üzenetére
Van a 12. oldalon egy "varázsszöveg": A Tantalum capacitor with a minimum capacitance value of 22 μF, and ESR in the range of 0.01Ω to 5Ω, is required at the output pin for loop stability. It must be located less than 1 cm from the device. There is no limitation on any additional capacitance.
Tehát a kapacitást növelheted, az ESRrel szembeni elvárások mindig a minél kisebb értékre utalnak. Értelmetlen még plusz ellenállást is beiktatni. Az, hugy 4-5A-es csúcsoknál milyen lesz a kimeneti feszültség stabilitása, az egy másik kérdés.
-
llaszlo
veterán
válasz
#22145024 #44717 üzenetére
Viszont kezdőként most nem is akarok nagyobb összeget belefektetni. Így is rengeteget kell még tanulni.
Egyelőre marad a szimulátor és a tanulás. Komolyabb NYÁK-okat, paneleket semmiképp sem forrasztok. Most kb ott tartok, hogy van két sérült PC tápom. Abból akarom a használható alkatrészeket kiszedni. Azokkal kísérletezni. Már ha egyáltalán érdemben van benne olyan ami jó. Azt hiszem az egyik javítható is lenne.Maximum ennyi. Viszont még a szimulációk és a kapcsolások megértése is elég. Végre megértettem, hogy a LED előtt miért annyi volt a fesz.
Régen tanultam már ezeket.
-
válasz
#22145024 #44218 üzenetére
Legegyszerűbb, szerintem, ha behúzza a képet, afelett meg újrarajzol egy nyákot. Csak ettől még nem lesz kapcsolási rajza, így pedig azért van benne kockázat bőven, meglátásom szerint.
Én egyetértek veled abban, legegyszerűbb, ha újradolgozza egy képszerkesztővel. Ha nincs kapcsolási rajz, tök felesleges az EDA. -
nyunyu
félisten
válasz
#22145024 #44215 üzenetére
Valoszinuleg rosszul fogalmaztam, az erintkezos foliat * szeretnem beszkennelni, hogy ne kelljen kezzel rajzolni, hogy melyik gomb pontosan hol van, es hogyan mennek koztuk a vezetekek.
Cel az lenne, hogy egy teljesen ugyanolyan elrendezesu panelt le lehessen gyartani, amibe be lehet ultetni a Cherry MX kapcsolokat.
*: Billzetmatrixnak is hivjak a gombok elrendezeset, mert a gombok egy matrixba vannak rendezve, amiben minden sorhoz es oszlophoz tartozik egy-egy vezetek, ezek rovidrezarasabol szamolja a billzet processzora, hogy eppen melyik gomb lett lenyomva.
Gyakorlatilag annyit lat, hogy meg lett nyomva a harmadik sor negyedik gombja, az ha jol szamolom, akkor az E. -
Lompos48
nagyúr
válasz
#22145024 #44157 üzenetére
...akkor még nem beszéltünk a hőfüggésről, ami 100mA-t feltételezve, már komoly tényező lehet!)
Talán nem olyan rettenetes az a -1.3mV/K, azaz 0.1%. Még 100C foknyi változásnál sem.
DE ennél mindenképp többet tegyél sorba, hogy legyen valami "védelem" is.
Előfordulhat akár teljes védelem is, azaz, egyik dióda sem fog fényt kibocsájtani, mert egy sem nyit ki a kevés feszültség miatt. Ez már csak azért is, mert egy gyártási sarzsiból a szórás nagyon kicsi. Szó sem lehet +/-20%-nyi szórásról. Ezek nem ellenállások vagy kondik, működésük atomi szinten történő folyamatok eredménye. Védelemnek előtétellenállást KELL sorbakötni. Autónál pedig az akku feszültségével kell számolni és nem 12V-tal.
Ugyancsak az adatlapból,olvasható ki, hogy 100mA-es állandó IF áramot csak 25C fokig "bírnak" huzamosabb ideig. Az általad ajánlott 70-80mA-es üzemi áram nagyon határesetnek tűnik.
És ne felejtsd el kicsit összevissza szerelni fizikailag,
Hát inkább nem összevissza, hanem tudatosan, legyezőszerűen beállítva, mert az irányítottságuk nagyonis karcsú, még a maximális 0.6-os intenzitásértéknél sem nyílik +/-10 foknál szélesebbre a nyalábja.
-
MineFox54
őstag
válasz
#22145024 #44142 üzenetére
Szia!
Van egy Xenyx 802-m. A dolog abból áll, hogy kevés a csatorna, nagyobbat meg most nem igazán szeretnék venni. Szinte egy keverőpultot építenék, de EQ, balance meg minden ilyen szar nélkül, az egyszerűségre törekedve. A fő lényege az lenne, hogy legyen rajta monitor kimenet (a szerencsétlen 802-n nemhogy monitor nincs, még kikapcsológomb se...). -
Sident96
tag
válasz
#22145024 #44038 üzenetére
Én LM75ös ic-t használtam már. Ha jól emlékszem 150-ig bírja felfelé. Nem gondoltam még bele, hogy szabad-e forrasztani ^^ Gondolom attól még a belseje/kritikus része nem melegszik annyira.
Érdekes, hogy 2db-t rendeltem ebay-en 500FT-ért, és 5öt küldtek. Másodszorra már csak 2-t.
-
sörösló
aktív tag
válasz
#22145024 #44044 üzenetére
Én sima csupasz érvéghüvelyt használok toldásra. Ha két sokeresről van szó, akkor először a sima végébe dugom az egyik vezetéket, majd a másik "tölcséres" végébe a másikat. Előtte persze zsugorcső. Ha az egyik vezeték merev egyeres, akkor egyszerűbb a helyzet. Sokkal biztonságosabb és helytakarékosabb, mint a sorkapocs. Pláne ha nem valami gagyit használsz, ami sok esetben elvágja a vezetéket, hanem valami lemezbetétes profit, ami méretben persze jóval nagyobb. A Wago is szuper, de csak egyeres merev vezetékhez jó igazán, és szintén ott a méret! Vezetékmérethez legjobban illeszkedő is ez a módszer. Ha nagyon szűk a hely a toldáshoz, akor 1-2 cm eltolással sokeres vezetők is toldhatók jelentős megvastagodás nélkül.
-
-
-
mezis
félisten
válasz
#22145024 #44007 üzenetére
Ott a katalógus vége felé (98. oldaltól) vannak sodrott egyeres kettős köpenyűek is.
-
mezis
félisten
válasz
#22145024 #43995 üzenetére
És valami ilyesmi:
HELUTHERM 400 C osztályú szigetelés
"Felhasználás
Ez a kábel széles hőmérsékleti sávot biztosít így különösen alkalmas a légi közlekedésben, űrhajózásban,
atomerőművekben illetve acél és a vegyiparban való felhasználásra. Ennek a kábelnek nagyon jó elektromos, vegyi és radioaktív ellenálló képessége van." -
-
kovy79
őstag
válasz
#22145024 #43931 üzenetére
Mert a fizetési módnál gondolom a dollár az alapértelmezett. Fizethetsz jen-ben is, ha azt állítod be.
Nem, megrendeltem és kb 1 hét alatt itt is volt (Németország).Ja, még a (#43924)-hez annyit, hogy a gyártástechnológiáról is érdemes olvasgatni brushless motorok esetében, valamint pl a mi porszívónkban a térfogat kb 80%-a a tartály és a műanyag ház. Tehát ha kefe nélküli, 8-12V-os, méregdrága motor lenne benne sem lehetne a mostani méreténél sokkal kisebb. Ez miért tűnik nekem tök logikusnak?
-
kovy79
őstag
válasz
#22145024 #43923 üzenetére
Ja, igazad van, én a 45€-t néztem, mivel soha nem vámolták még a dolgaimat ilyen összeg alatt. Értem ezalatt, hogy vámot sem kellett fizetnem. Gondolom azért is, mert a kínaiak mindig giftként küldik, vagy sokkal kevesebb összeget írnak rá, bár én ezt soha nem kértem.
A hobbykingnek van egyébként európai központja és onnan (tehát EU-n belülről) küldik a cuccot.darvinya, témát részemről zárom, de még valamit leírok, csak hogy jó napod legyen: 3 tekercs, másfeles rézhuzallal. Tekercsenként 25A, ami hűtéssel "belefér" kategória... [link] [link]
Ezek után kérdezz a már említett mérnököktől! -
kovy79
őstag
válasz
#22145024 #43898 üzenetére
Ha normálisan hűtöd, a világból kimennek ezek a kicsi, kefe nélküli motorok 15-20A felvételénél.
Az erősebbek tartósan 25-30A-t is simán felvesznek, míg a pillanatnyi csúcs 50-60A is lehet.
Találtam egy ilyen motort és egy itthoni légcsavarral kipróbáltam egy pillanat erejéig.
Az egész kitépődött a kezemből, a légcsavart meg vagy 50m-re találtam meg a bozótosban...
Brutális, mit tudnak ezek a kis "vackok".
példa: [link] -
Lompos48
nagyúr
válasz
#22145024 #43843 üzenetére
... abból elvileg +/-46.5VDC bír lenni, ha hozzászámolom a +10% ingadozást is...
Ooops! És máris a 45V alá kerülhetsz a (felső) határon is, ha az elkerülhetetlen diódákkal is számolsz.
A TL783 megoldja a dolgokat. A tranzisztor ne aggasszon, az a típus csak azért van, hogy a rajzban szereplő 125V-on is biztonságosan működjön. Nem kell oda 800 V, 6 A, 120 W paraméterekkel bíró tranzisztor. Megteszi a mezítlábas, mezei 2N3055 is.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
#22145024 #43840 üzenetére
...(+/-45V-on érzi jól magát, de +/-50V az abs. max....
Azt a érzi jól magát-t nem tudom mi garantálhatja. A hálózati fesz változása a szolgáltatói szerződés alapján le van fedve. Ha meg nem, ott lennének a varisztorok. Ha nem lehet hozzá koncipiálni tirisztoros túlfesz védelmet, vagy akármit, amit a fantázia megenged.
A trafó feszváltozása is kicselezhető. Ha nem akarod az üresjárati feszültségcsúcsot, leterheled egy.egy ellenállással, hisz' így is fűteni akarsz. A csökkenés pedig vastag szekunder és nagy diódák esetén nem lehet akkora, amit te füllel észlelnél.De te tudod. Tápfeszforrásokra végtelen széles a paletta.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
#22145024 #43836 üzenetére
Miért muszáj ahhoz stabilizált tápfesz? Rendesen megválasztott (túlméretezett) trafóval, egyenirányítóval, utána pedig egy bestia elkós szűréssel szerintem kitűnő eredményt lehet elérni. Veszélyestetett alkatrészek se lennének benne.
Ha hálózati túlfesztől rettegsz, megfoghatod jól megválasztott varisztorokkal AC és DC oldalon is. [link] -
Lompos48
nagyúr
válasz
#22145024 #43834 üzenetére
Igen, de csak fél szájjal kiejtve. Nem szabad elfelejteni, hogy a túláramvédelem rövidzár esetén fellép ugyan, de ha az a kimenet és test (tehát nem ADJ) keletkezik, akkor már baj lesz a túlfeszültség miatt. Zárlatot félretéve, tulajdonképpen bármekkora feszültségen lebegtethető (lenne), csak nem a legegészségesebb megoldás.
A negatív feszültséget hogy oldod meg? -
Lompos48
nagyúr
válasz
#22145024 #43727 üzenetére
Félvezetőkben egyébként milyen szintig jutottak el?
Erre nem lehet röviden válaszolni, mert annyi szelete van az iparágnak. Szeletenként álltak előbbre vagy hátrább. Most a régi gyár majdnem romokban hever, egyetlen műhelye gyárt egyenirányítókat meg tirisztorokat/triacokat. Uaznak a terülerre a nagy cápák, hisz' egy városszéli erdős vidék nem megvetendő.
-
Kernel
nagyúr
válasz
#22145024 #43698 üzenetére
Bemeneti GND-re elvileg, ha nagyon precíz akarsz lenni, de gyakorlatilag előfordulhat, hogy nem veszel észre különbséget, a táp GND-hez képest.
Előfordulnak egyébként festett árnyékolások, gyári készülékekben is, akár ezüst színű, vagy fekete anyaggal kivitelezve, jelentsen ez bármit, anyag szempontjából.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
#22145024 #42280 üzenetére
Nem tudom miért kell olyan makacsul ragaszkodni a "digitális" tranzisztorhoz. Egy külső ellenállással megtoldva egy mezeit kikerülsz minden felmerült problémát. Az nyugodtan leültethető legalább 0.1V-ra, mert a bázisáramával azt csinász, ami jólesik.
...minden további nélkül kapcsol már akár 2V-os "bázisfesszel" is, ugye?
Bázisfeszültségről nincs szó, legfennebb bázisáramról. Az pedig még 1V-ról is elérhető ahhoz, hogy a tranzisztor telítsbe menjen. Egyedüli feltétel: Ib > Ic/hFE. És természetesen a 0.6-0.7V-os Vbe-t meg kell haladnia a vezérlőfeszültségnek.
...de az a görbe megint 10V-ra van kitalálva.
Relémeghajtásnál én nem foglalkoznék ezzel, hisz' a tranzisztor zárt és telített állapot között kapcsolgat.
-
-
Lompos48
nagyúr
válasz
#22145024 #42276 üzenetére
Nagyjából a relétől függ. Más terheléssel a tranzisztor ellenne akár 1V-os táplálással is. Amivel tényleg számolni kell az a Vcesat érték. Az pedig csökkenthető a 0.25V alá is, növelve a bázisáramot. Ehhez ellenben meg kell gondolni a vezérlőfeszültség értékét, ami a belső R1-gyel együtt határozzák meg azt.
Természetesen a rajz egészét tekintve a diktátor marad a relé. -
Batman2
őstag
válasz
#22145024 #41902 üzenetére
Szevasz
Igen, pontosan azért.
És azért szuper kondi, mert az akkukat (NiMH, NiCd) nem lehet akkora árammal tölteni, hogy pár másodperc, vagy akár egy perc alatt is feltöltődjön.
Ezt pedig lehet, csak megfelelően táplálni kell.
A kondijaim adatlapjuk szerint 0,8A-rel tölthetőek max.Egy kis puffer akku pedig pl. 6mA egy 60mAh-ás esetében.
De ha nagyobb, AAA vagy hasonló rúd akkut használnék, azok is legfeljebb csak a kapacitásuk harmadával tölthetőek, és még így is órákba telik a töltésük, a méretük pedig már túl nagy, hogy normálisan beleférjen a kocsiba.Üdv.
-
-
dudika10
veterán
válasz
#22145024 #41431 üzenetére
A terjedési sebesség 1/sqrt(L'C'), de mivel jellemzően a relatív permeabilitás 1, ezért a fénysebesség osztva a közeg relatív permittivitásának gyökével adja meg a sebességet az adott tápvonalon, ez a nyákok esetében olyan 1.5-ös osztást jelent nagyjából úgy emlékszem, de hirtelen nem találtam erre vonatkozó adatot, ezért is tettem zárójelbe kérdőjellel.
Szóval igen, a 15mm inkább csak 10 (feltéve, hogy jól emlékszem a nyákok permittivitására). -
And
veterán
válasz
#22145024 #41428 üzenetére
"nem csak pár %-kal lassab drótban a delej, mint a fény vákuumban?"
Nem igazán: a rövidülési tényező (velocity factor) nagyon tápvonalfüggő, de általában nem csupán néhány százalékról van szó. A legnagyobb hullámterjedési sebesség a légszigetelt (szimmetrikus) tápvonalakkal érhető el, amelyeknél viszonylag ritkán szerelt szigetelők / távtartók biztosítják a vezetékek közötti távolságot. Ezeknél a rövidülési tényező valóban 1-hez közeli (95..99%), koaxiális tápvonalaknál 66..90% közötti, Cat5-ös csavart érpárnál tipikusan 66..70%-os. -
fero02
nagyúr
válasz
#22145024 #41404 üzenetére
Van bizony! És jó szakik vannak ott.
# 41372 mezis: kifejzetnéd bővebben, hogy mire gondolsz?!
-
Lompos48
nagyúr
-
vodkaboy22
addikt
válasz
#22145024 #41218 üzenetére
Kösz a tippet hogy biztos ferrit!
Az lehet számomra nem ideális és maradok a légmagosnál. Csak rengeteg menet kell.
Nem Hok 80 -2 driverét fogom beletenni egy ilyen Kínai donorba superlux HD660 és el fogok vele játszadozni hogy jó hangja legyen
Gondoltam hogy ilyen soros alul áteresztőt rakok bele, persze a már amúgy is rossz érzékenységét még jobban elrontom így, de ez nem érdekel van pár W-os kis csövesem amivel tudom majd hallgatni. (ECL86) Újratekerem majd a sekunderét olyan 120Ohm-hoz valónak és tadaaa.
Most már csak azon bajlódom hogy milyen dumping anyagot tegyek majd a kosárba. Pamut meg hasonló jár a fejemben de arra is gondoltam, hogy az egész belső tér falát valami vékony gumival is kiragasztom és arra még a belső térbe a pamut. -
vodkaboy22
addikt
-
Kernel
nagyúr
válasz
#22145024 #40912 üzenetére
A végfokpanelon lévő több ezer mikrós kondi és a tápegység közé mindenképp illik beiktatni egy fojtót, egyébként ugyanis a táp kimenetén oszcilloszkóppal is látható zajimpulzusok a tápvezetéken kiegyenlítődve erős zavart keltenek a hangban is.
Ez a része egy fojtóval még rendezhető is, további gondot okozhat viszont az a földhurok, ami a tápföld és a jelföld között alakul ki, zúgó hangot produkálva a hangszórókban.
Sajnos önmagában az nem megoldás, hogy például a jelkábel árnyékolásának testjét egyik végén megszakítani, mert a tápvezetéken létrejövő zaj így is becsatolódik, a bemenethez képest. Egy lehetőség az alaplapon egy jó vastag átkötést beforrasztani a tápcsatlakozó GND és a kimeneti Jack GND között, majd az erősítő GND-t közvetlen az utóbbihoz kötni, hogy onnan vegye a tápáramot is. A hangkábel árnyékolását pedig a végfok bemenetnél megszakítani, illetve be nem kötni.
Engem mellesleg olyan szempontból érintett a téma, hogy a házimozi nálam egy quadro rendszer, ahol elől van komolyabb hangfal és sztereo erősítő, a két hátsó hangdoboz viszont (de az sem műanyag gagyi egyébként) csak TDA2030 végfokról megy, amit a PC-tápra gondoltam rákombinálni.
Csak ennek így szimplán kevés a 12 V, inkább hídvégfok kellene majd, de egyelőre megtápláltam külön, trafós tápegységgel, nagyobb feszültségről. Így lényegében ugyanott vagyok, legalább zúgások, zavarok sincsenek.
-
Kernel
nagyúr
válasz
#22145024 #40909 üzenetére
A kapcsolóüzemű végfok saját impulzusait, valamint a táp irányából érkező impulzusokat kiegyenlíti a végfokpanelon elhelyezett pár ezer mikrós tápszűrő, amit kénytelenek is az IC közelébe beépíteni, mert egyébként a tápvezetéken csatolás lépne fel a bal-jobb oldal között is, illetve az IC belső fokozatai között is.
De ez a szűrés ahhoz általában már kevés, hogy a zene ütemében jelentkező terhelésváltozásokat is kiegyenlítse, az már a tápegységre marad.
PC-tápra túl nagy teljesítményű erősítőt én lehetőleg nem bíznék (mármint a géppel közös üzemben), például emiatt a rángató hatás miatt, de ennyit azért még el kellene bírnia, pláne miután a 12 V által behatárolt teljesítményről is szó esett.
-
Kernel
nagyúr
válasz
#22145024 #40907 üzenetére
Nem az a lényeg, egyébként nem analóg IC, tegnap betettem róla a kivágott képet, azon látszik is.
De áram szempontjából ugyanúgy terheli a tápegységet, mint bármelyik erősítő, a kivezérlés ütemében rángat is, ami a számítógép egyéb áramkörei szempontjából nem biztos, hogy olyan jó, noha bizonyos határon belül el kell bírnia, miután a tápegységnek az a dolga, hogy kiszabályozza a terhelés változásait.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
#22145024 #40520 üzenetére
nyilván nem IC szint alá akarok lemenni, de azt sem szeretném ha csak megveszek egy komplett, felszenzorozott, felprogramozott cél eszközt és összekötözgetem. legós hasonlattal élve az csak annyi lenne mint ha megvennék egy ilyen téma-kit-et, én viszont ténylegesen a legó kockákból (IC-k, diszkrét alkatrészek, saját NYÁK-on) szeretnék építkezni.
az meg hogy szakdogának lenne, igazából csak odaböfögtem, szakdogának vihetem tovább ezt a mostani ötletemet is, bár igazából mindkettő egy "mikrokontroller köré épített valami", aztán most az, hogy az a valami kártyákat olvas le és ajtót nyit, vagy koordinátákat olvas be és motort vezérel, igazából édesmindegy. ha nem is szakdogának, akkor meg saját garázs-projektnek.
mindenesetre köszönöm az intelmeid, el fogok még ezen a témaválasztáson többször is gondolkozni, először ezt a mostani félévet kell még túlélnem és csak utána tervezgetni a következőt
darvinya: hát én is néztem egy nagyot mikor megkaptam a tanszéktől a számlát 10+ ezer forintról amit két darab, kb 5x8 centis nyákért elkértek, amin ráadásul se felirat, se forrasztásgátló réteg se volt. bár van egy olyan érzésem hogy abból a panel meg az anyag volt max 2-3 ezer forint, a lényegi dolog a gyártófóliára ment el (amit egyébként szintén megkaptam hogy ha után kell gyártani olcsóbb legyen).
amúgy a többi ilyen maszek-panelgyártó is ilyen durva árakkal dolgozik egyedi megrendelésekre?
-
Kernel
nagyúr
válasz
#22145024 #39847 üzenetére
Régen még kockás papíron terveztem, indigóval tükröztem. Utána sok évig semmit nem építettem, szervizmunkával foglalkoztam. Mikor mégis rákényszerültem, próbálkoztam több programmal, de valahogy szokatlan volt mindegyik. Ezzel viszont a videók megnézése után máris alkotni tudtam. Bár lehet, akkorra már összeadódtak az előző próbálkozások tapasztalatai is.
-
drugbaron1
tag
válasz
#22145024 #39521 üzenetére
Szia! még annyira zavarnálqk, hogy a 13A az már csak elég lenne neki, szóval megpróbálkoznék a 24 pines ágról lekötni a két +12V os ágat, csak még egy kérdésem lenne, hogy a molexhez hasonlóan kössek rá egy +12V-os egy +5V és két GND-t vagy elég csak egy +12V és egy GND? És köszi a segítségeteket mind kettőtöknek!
-
drugbaron1
tag
válasz
#22145024 #39518 üzenetére
Szia! Hát ott az egész felfelé hajtva az alaplapi és lent elvezetve a molexek, anyákon egy helyre van csatlakozva az egész, de belinkelem a lább a többi képet is!
[link][link]
De ahogy én elnézem, egy helyré van az egész ömlesztve forrasztva csak külön külön szeparálva a 12 3 5 V-os ágak, ezek szerint akkor mind1 hova kötöm? De amit mondtál, hogy csak 5A per/ molex ág az nekem egy cseppet kevés... ez kibekkelhető ha a 24 pinesre kötöm rá valamilyen formában?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Rog Strix G16
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest