- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
qwertz0
csendes tag
válasz
Lompos48 #49295 üzenetére
Skory leirasaban valami olyasmi szerepel, hogy a kondenzator miatt lesz felvaltva nyitva a ket tranzisztor.
A bal oldali led vilagit folyamatosan ,
de csak ket ceruzaelemmel mukodtetve az aramkort.(az aramkorben felso reszen van feher led, ezt egy smd 5050-nel helyettesitettem.)
-
repvez
addikt
válasz
repvez #49288 üzenetére
arra valaki tud valamit, hogy mi lehet a hiba ha a sematikus kapcsolási vázlatnál ugyan ugy van elnevezve 3 érintkerő és ka kijelölöm akkor meg is mutatja hogy melyek azok, viszont a nyáktervező részen meg nem köti öket össze , mintha nem is lenne semmivel sem öszekötve.
Ugyan ugy csináltam mindegyiknél mindent és 30x müködik de 3 esetben meg nem.
Már próbáltam más neveket is beirni de akkor sem . -
qwertz0
csendes tag
válasz
Lompos48 #49245 üzenetére
Megepitettem az aramkort, egyenlore ket ceruzaelemmel mukodik, de csak az egyik led vilagit, az legalabb teljes fenyerovel.
A kerdesem, hogy ha a kondenzatort mondjuk 100 mikroF-ra cserelnem, de a tobbin nem valtoztatnek, akkor lehetseges, hogy a masik led is vilagitana?
Az aramkor lenyege az lenne, hogy egy ceruzaelemmel mukodjon.
Nem erdemes 400 Ft-ert aramkort epiteni, ha nem lesz nagyobb a hatekonysaga, mint egy ellenallassal. -
repvez
addikt
válasz
Kernel #49290 üzenetére
ha ezt elöbb tudom, mennyivel egyszerübb igy megoldani hogy mit mivel kössek össze, hogy csak odairom a nevét, hogy hova csatlakozzon
Márcsak azt kéne tudnom, hogy a felsorolt alkatrészeket hogy hivják szakszerüen a program library könyvtárában, hogy neki tudjak állni a melónak.
-
PitLee
őstag
válasz
Lompos48 #49289 üzenetére
Pedig egy ilyen falatka mágnessel még a bios kapcsoló beépítését is meg spórolhatná
-
Lompos48
nagyúr
-
repvez
addikt
Üdv!
Tudnátok nekem arról infót mondani, hogy edge 7.4es free licences progiban, honnan tudok letölteni vagy milyen néven találom meg ezeket az alkatrészeket?Lehetőleg amiket könnyen be lehet szerezni bármelyik elektronikai boltokban is.
Nyákba ültethető szalagkábel sorkapocs kan
1db 2x8
1db 2x5
1db 2x10 számú lábakkal
1db USB A foglalat 90 fokos
2db DB-15 ös gameport csatlakozó 90 fokos 2 soros egy kan egy nöstény verzió
1 db 3 tűs potmétereknél használt sorkapocs
1db 4 tüs potihoz használatos sorkaposÉS ha jól értem ezt a tutorial videot akkor a 22:40 utáni résznél ahol a CONN nevű megnevezért teszi , akkor nem kell összekötögetnem a vezetékeket csak elég azonos névvel hivatkoznom igy rájuk és a progi majd összeköti a PCB tervezőben öket?
[link] -
törölt tag
válasz
Lompos48 #49286 üzenetére
Nem kell faragni, a kensigton nyíláshoz teszem és amikor szükséges egy vékony valamivel (pl. fogpiszkáló) megnyomom. Az lazán befér a nyíláshoz. Másrészt nem szívesen mágneseznék egy laptop környékén már a hdd-k miatt sem. Harmadrészint mágnes nincs mindig kéznél, de egy vékony valami inkább.
-
hódmaci
senior tag
Sziasztok!
Elnézést ha nem jó helyen érdeklődöm.
Szeretnék vásárolni multimétert itthoni használatra.Tudnátok valamit ajánlani?
Nem szeretnék méregdrágát olyan 4-10E. közt.persze el lehet térni kicsit az ártólMérni szeretnék
- V~ 0-750 ; V- 0-1000
- A~ 0-100 (Lakat)
- szakadásvizsgálat
- OHM
- esetleg kondenzátorok mérése aszinkron motorokhoz (start/üzemi)
Az adatok tájékoztató jellegűek!
No meg persze valami stabilitás is jó volna ha lenne.Ne legyen olyan érzésem,hogy mindjárt széthullik a kezemben. -
tornas
őstag
válasz
Ereshkigal #49259 üzenetére
A HR Elektronikánál lehet kapni 3800 Ft.-ért használt, de működőképes Dell laptoptápot. 19,5 V-os és 7,7 A-os (150W) Ha jól láttam, akkor 2-3 db biztosan van még. Szerintem ennyiért megéri. Ez nem lehet jó neked?
Ja, és van 6,5 A körüli is, ez is Dell laptoptáp.
-
törölt tag
Urak, beszerezhető olyan mikrokapcsoló valahol Bp.-en, ami nem zárja az áramkört, hanem bontja? Volna egy laptopom, amiben a BIOS táplálás egy CR2032 3V gombelemről működik és bizonyos esetekben szükség volna arra, hogy megszakítsam a tápellátást, ezzel BIOS resetet elérve. Speckó BIOS, bugok lépnek fel időnként, ilyenkor nem indul el a gép. A laptop összeszerelés után nem bontható és egy kb. 3mm*6mm kensington nyílás van a házon, amit szintén nem faraghatok meg. Belülre ragasztóval tudnám rögzíteni a nyomógombot. Felmerült bennem valami lamellás megoldás is, ahol nyomás hatására valahogy eltávolítanám az egyik érintkezőt.
Volna valami ötlet részetekről?
-
Kernel
nagyúr
válasz
jolti05 #49273 üzenetére
A villanyóraszekrényben le vannak plombálva a csatlakozások, ott valószínűleg nem tudsz hozzáférni, de ha a lakásban lévő automata bemeneti pontján terheletlenül (lekapcsolt automatával) is csak ennyi mérhető, az arra utal, hogy külső probléma
Elvben lehetne érintkezési hiba, beégés a mérő és az automata közötti szakaszon is, csak az nem túl életszerű. Nem lenne ilyen "stabil" a feszültség, illetve a műszer nem terhel, ezért teljes feszültséget mutatna, az átmeneti ellenálláson keresztül is.
-
jolti05
őstag
-
Kernel
nagyúr
-
Lompos48
nagyúr
válasz
jolti05 #49269 üzenetére
Akkor meg kell nézni pontról pontra, hogy hol és mennyi van. Szakadás lehet, a 86V pedig valami "retúr".
Ha a bekötések, mérő valahol kint vannak folyosón, lépcsőházban, a mérőtől a lakásba már a te dolgod. A szolgáltató a műszerig ludas a dolgokban. Nem tudom mik a szabályok nálatok, esetleg érdeklődj az adminisztrátornál (vagy ahogy hívjátok). -
jolti05
őstag
válasz
Lompos48 #49268 üzenetére
Ezt valóban kihagytam, mint "információmorzsa"
Három fázis jön be. Kettőn a 230V gyönyörűen megjelenik, de a harmadik csak 86V-tal dolgozik.
Szerk.: Jól tudom, hogy ebben az esetben (tehát ha ennyi jön be) már nem nekem kell kijavítanom a hibát, hanem a (panel)háznak kell intéznie szakembert, aki megoldja az anomáliát?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
jolti05 #49267 üzenetére
...hozzánk az egyik fázison a 230V helyett csak 86V érkezik be a lakásba...
Ha "egyik", az azt jelentené, hogy van több is. Ha háromfázisú a táplálás, akkor baj van, a másik kettő alaposan eltolódhatott a nagyonn értékek irányába, ami veszélyezteti az azokra kötött fogyasztóig. Ha csak egy botlás volt és csak egyetlen van, akkor meg kell nézni hol van gond az elosztótábla és konyha között.
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Egy nem egészen 'hobbielektronikás' kérdésem támadt tegnap: mi van akkor, ha a (sötét)konyhába hozzánk az egyik fázison a 230V helyett csak 86V érkezik be a lakásba? Emiatt két főzőlap egyáltalán nem üzemel. Mit lehet ilyenkor tenni?
-
Lompos48
nagyúr
válasz
qwertz0 #49262 üzenetére
Valahogyan ki lehet számolni, hogy hány mA a ledeknél a terhelhetősége?
Ha a ledeknál ledeknek akart lenni, akkor a válaszom sajnos: nem igazán. Spekulálni lehet az áram növelésével és a feszültség növekedését méregetve, ismerve, hogy melyik "színű" esetén ez kb. mekkora.
-
darvinya
titán
válasz
Ereshkigal #49261 üzenetére
Üdv
LT1083CP-12 (LIT) LDO V-reg, 7,5A TO3P van HR elektronika-ban, 2500Ft-ért.
-
Ereshkigal
őstag
Igen, HQ-nál néztem, szoktam onnan rendelni. (Csak olvastam, hogy náluk is előfordul hamis cucc, pl. 2SA1930/2SC5171, még ha erről esetleg nem is tudnak, khm.)
Próbáltam volna a linear.com-ról mintát kérni, de nem lehet, sőt, venni sem, ehe. Én rendeltem egy marékkal kínából, műterheléssel majd meglátom, mit produkálnak, aztán lehet én is a HQ-nál kötök ki. -
Ribi
nagyúr
válasz
Ereshkigal #49259 üzenetére
HQ-s lt1083CP-n kívül nem angyon van más (7.5A-es), sajna ez 4k, de ilyen 1-2 dodós jószágok szerintem kamu cuccok.
Én ma akarom összerakni, ha lesz időm. -
Ereshkigal
őstag
LT1083-mal építenék 19V/5A tápot egy mini PC-hez (integrált cpu/video+ssd+usb kártya, nagyon nyúzva nem lesz a gép). A kapcsolás valószínűleg ez lesz (némi tuninggal, pl. gyorsabb diódákkal). Kérdés: az itthon kapható IC-k eredetiek? Esetleg ebay-ről van ajánlott eladó, aki tuti eredetit árul olcsóbban? Mert 1-2 dollárért már vesztegetik őket, aztán lehet el is pukkannak 2 ampernál.
-
And
veterán
válasz
Teasüti #49255 üzenetére
"Az előtét ellenállást a fesz különbséggel és a 40 mA-el kell számolnom?"
Igen. Ami annyit jelent, hogy a legrosszabb esetre (legnagyobb feszültségre) lesz igaz a ledáram, egyébként - áramgenerátoros táp hiányában nem lesz stabil.
"A multiméter biztosítékát sikerült kiverni, ha a 10A-es működik, de a 200mA üzemmódban megszakad az áramkör?"
Ezt egy párszor elolvastam, de csak sejthető, hogy mire gondoltál. A 200mA-es "üzemmód" (= méréshatár?) biztosítéka a hozzá tartozó 200mA-es, általában külön aljzatot biztosítja, és az azon folyó áram független a méréshatárváltó kapcsoló állásától. Ha a 200mA-es aljzatban hagyod a mérőzsinórt és feszültséget szeretnél mérni, akkor bizony ki tudod égetni azt a biztosítékot. -
Kernel
nagyúr
válasz
Teasüti #49255 üzenetére
Gyárilag inkább 200 mA szokott benne lenni, ha az volt, akkor nagyobbat nem is szabad betenni, mert leéghetnek alkatrészek.
A 10A-es áramkör egy vastag huzalból álló sönt, nincs külön biztosítva, nem is kell, a mérést is meghamisíthatná a biztosíték ellenállása, úgyhogy ez nem szokás.
Az előtét ellenállást a fesz különbséggel és a 40 mA-el kell számolnom?
Igen, utána ki kell számolni az ellenálláson elfűtött teljesítményt is, attól nagyobb terhelhetőségűt kell beszerezni:
-
Teasüti
nagyúr
Üdv ismét!
Ellenállás méretezéshez kéne tipp.
A cob ledjeim éppen 10,6V-on adnak ki akkora fényerőt, amihez ellenállás kéne. Ekkor 40 mA áramot vesznek fel.
Jelenleg egy fesz stabilizátor táplálja a csökkentett fényerő üzemmódot. Járó motornál 13,3-13,7V jut el idáig.
Ezen a feszültségen max 0,8A áramot vettek fel - teljes fényerő közvetlen bekötéssel a jármű rendszerébe.
Az előtét ellenállást a fesz különbséggel és a 40 mA-el kell számolnom?
Köszi!A multiméter biztosítékát sikerült kiverni, ha a 10A-es működik, de a 200mA üzemmódban megszakad az áramkör? Mondjuk nem értem hogy, mikor 600mA bizti van benne és járó motornál csak feszt mértem.
-
Kernel
nagyúr
válasz
ecchphoto #49244 üzenetére
Elvben megvan a lehetőség, de érdemes tanulmányozni az IC adatlapját, jelleggörbéit is.
Hatásfok szempontjából az sem mindegy, hogy az IC-n belül bipoláris tranzisztor vagy FET a kapcsolóelem. Utóbbi kevésbé melegszik.
(#49243) qwertz0
Ezek a LED-ek elég érzékenyek a fordított irányú feszültségre, sztatikus feltöltődésre, ha nincs benne integrált védődióda, akkor 5V felett baja lehet. Ezt sajnos magam is tapasztaltam, 3528-as LED-eknél.
Pillanatpákánál érzi a páka kapcsolgatását, villan a LED. Sikerült párat tönkretenni is. Egyébként a pákát egy darab dróttal össze szoktam testelni a javítandó készülékkel (érzékeny alkatrész cseréje esetén), vagy épp a rövidre zárt LED-szalaggal, LED-csere esetén (most már).
(#49246) darvinya
Kétáramkörös kapcsoló is húz ívet, csak az kettőt is. Illetve egy oszlik kétfelé.
Ez az induktív hatáson múlik, nem a kapcsolón, meg az sem mindegy, hogy a szinusz melyik időpillanatában történik a megszakítás. Kapcsolón annyi múlik, hogy annak minél gyorsabban kell működnie, ne maradjon sokáig állva az ív.
-
Ribi
nagyúr
LT regulátorokkal berhelt már valaki?
Konkrátan most LT1083 lesz.
Gondoltam lm338 szenvedés után nem szórakozok külső tranyóval.
Csak itt megint a szűrő kondik kissé össze vissza vannak írva, hogy mikor mekkora kellene.
Illetve doksi semmilyen kis 100nF-ost sem említ, csak jóval nagyobb 10uF-ot.
Ténylegesen ki milyen kapcsolásban használta őket? -
ecchphoto
csendes tag
Sziasztok! Van egy 4-30V bemenetű, 2-3A kimeneti képességű stepdown-om. Van mivel meghajtani, ami szintén tud 30V-on akár 4A-t is. Egy elméleti kérdésem volna viszont. Találtam egy 30V / 400mA tápot, ami így ugye elméletileg 12W.
A kérdés az, hogy a kimeneten 10V-on kinyerhető-e 1A, ami elméletben bemeneti teljesítmény alapján lehetséges. -
qwertz0
csendes tag
Sziasztok!
Skory Dióda és LED gyorstesztelő áramkörének 1. változatát szeretném
legalább 1-1 db SMD5060 LED-hez használni, mit kell módosítsak az áramkörön?Áramkör: http://skory.gylcomp.hu/teszter/teszter.html
Kapcsolási rajz: http://skory.gylcomp.hu/teszter/dioda_led_teszter.gif
-
Kernel
nagyúr
válasz
marilllyo #49240 üzenetére
Azért az sem mindegy, mennyire egyszerű asztali lámpa, mert a legegyszerűbb csak egy kapcsoló + izzó.
Vannak viszont az elterjedt halogénlámpák, talprészbe épített trafóval, ahol az indukciós hatás miatt az áramkör megszakításakor ív keletkezik, ami jelentős RF-zavart képes generálni. (Szikratávíró gyakorlatilag.)
Ez ellen adó és vételi oldalon is lehet védekezni. Lámpa cseréje másfajtára, zavarszűrés beépítése. Vételi oldalon árnyékolt USB-kábel.
-
mezis
félisten
válasz
kjani18 #49238 üzenetére
Kapacitást saccolhatsz analóg ellenállásmérővel. xkOhm-os állásban mennyire leng ki a mutató (előtte kisütni !).
Valamivel pontosabb lehet a "mérés", ha feltöltöd egy bizonyos feszültségre, majd adott értékű ellenálláson kisütve elég sűrűn méred a még meglévő feszültséget. (Ha még ez is kevés, akkor exponenciális görbét illesztesz....) -
marilllyo
veterán
válasz
Kernel #49237 üzenetére
Értem...szuper!
Viszont lenne itt még valami...Fali konnektor. 2 slot-os. Az egyikben van a noti, a monitorral egy elosztón. A másikon pedig egy sima egyszerű asztali lámpa. Néha felkapcsolom közbe az asztali lámpát mert épp kel valamiért és amikor LEkapcsolom akkor lecsatlakozik a laptopról a külső egér+bill.
A hűtőventi megy tovább.
Ilyenkor ki kell húznom és újra rádugnom. Én fizikából ippen hármas voltam szóval ez nekem totál brainfuck...
Igazából ez a probléma ezért szeretnék egy külső áramforrással rendelkező HUB-ot, hogy ne dobja folyton le. -
Kernel
nagyúr
válasz
kjani18 #49238 üzenetére
Legegyszerűbb a multiméter "sípolós" állásában rámérni, majd oda-vissza cserélgetve műszerzsinór vezetékeit, megfigyelni a sípolás hosszát.
Ugyanezt el lehet végezni más, hibátlan kondenzátorokon is. Ha nagyjából egyformán sípol, akkor gyakorlatilag jónak, vagy legalábbis használhatónak tekinthető.
-
kjani18
őstag
Ismeretlen korú és állapotú, kivülről hibátlannak látszó elkókat hogyan lehetne tesztelni?
Kapacitást sajna csak 20uF -ig tudok mérni.Köszi
-
Kernel
nagyúr
válasz
marilllyo #49236 üzenetére
Külső tápos HUB-nál teljesen átveszi a táplálást a külső tápegység, míg a PC-forrás terhelése nulla, vagy legfeljebb a HUB IC-t kötik rá.
A két tápforrás kombinálása problémákat vetne fel, bonyolítaná is a dolgot, így egyszerűbb és biztonságosabb.
Az eldurranás oka vizsgálattal lenne kideríthető, okozhatja akár egy 230V-ra kötött kondenzátor zárlata, valamelyik elkó elhasználódása, vagy más is.
Áramkorlát, zárlatvédelem szokott lenni ilyen tápokban, bár előfordulhat, hogy áramköri egyszerűsítés, spórolás miatt az áramkorlát küszöbértéke nem olyan pontosan meghatározott, hogy alkalmas lenne korrekt túlterhelés elleni védelemre. Emiatt viszont tartós üzemben túlmelegedhet, noha direkt zárlat ellen védett.
De egy ilyen HUB-nál pontosan számítható a lehetséges maximális terhelés, ahhoz kell igazítani a tápegységet, ami nem egy lehetetlen tervezési feladat.
Mindamellett célszerű figyelni a melegedést, ami laikus szinten is megoldható, míg haladóbbak belső vizsgálatokat is végeznek.
-
marilllyo
veterán
Sziasztok!
Itt is bepróbálkoznék ezzel a kérdéssel, ha helyénvaló.A notimon 3 db USB port van . 2db 3.0 és 1db 2.0
Az egyik 3.0-ás bemeneten van egy 1TB-s vinyó.
A másik 3.0-ás bemeneten pedig egy HUB-ba kötve egy laptop hűtő, egy egér és egy bill. Az egért és a bill-t gyakran el-el dobálja. Gondolom ennyi mindent már nem bír el. ( Megjegyzendő, hogy a bill egy A7tech gamer bill csilli-villi lámpákkal meg minden...a korábbi billentyűzetemnél nem emlékszem ilyen problémára).
Anno vettem egy külső DC adapterrel ellátott USB HUB-ot. Amivel szépen ment is minden...majd az adaptere egyszer csak felrobbant.
A kérdés az az, hogy ez az adapteres megoldás egyébként működne és ennek ez a "lényege", hogy ha nem bírják feszültséggel a portok akkor ráadja a szükséges kakaót? A korábbi HUB adaptere meg csak azért robbanhatott fel mert hibás volt nemde? Vagy azt is túl lehet terhelni? (Ebay-es ócóság volt). -
Kernel
nagyúr
Anno a Hi-Fi Magazinnál A-B vaktesztekkel vizsgálták a szerkezeteket, tehát a megfigyelők még azt sem tudták, hogy melyik aktív, mivel más kezelte a kapcsolót a háttérben.
Ilyen tesztnek még hamarabb hiszek, de az fizikai képtelenség szerintem, hogy ekkora időeltolódás mellett valaki különbséget tudjon kimutatni két ilyen relé "hangja" között.
Egyáltalán miért kellett kicserélni? Tekercs nem nagyon szokott megszakadni, beégett érintkezők pedig szépen felpolírozhatók, beállíthatók.
Lábforrasztás szokott kilazulni idővel.
A kézi polírozás még jobb is érintkezés szempontjából, mint a gyári állapot. Kézzel összenyomjuk a relét, az érintkezők között húzgáljuk a polírpapírt, ami szépen síkba hozza felületeket. Tökéletesebb lesz az érintkezés, minimális az átmeneti ellenállás. Gyári állapotban ezek a síkok nem találkoznak olyan precízen, csak esetlegesen.
De ha ennyire érzékeny vagy, ki lehetne próbálni éppen relé nélkül is, átkötött érintkezőkkel. Hangszórórelé a bekapcsolási tranziensek ellen védi a hangszórót és a végfokot, de vannak olyan áramkörök, illetve rendszerek, ahol a tranziens valójában nem is jelentős.
Ezt módjuk szakszerűen úgy lehet ellenőrizni, hogy először soros védőellenállást kötni a hangszóróval és úgy megfigyelni. Ha nem jelentős a tranziens, akkor mehet direktben is.
Vagy a teszt kedvéért úgy kapcsolod be (relé nélkül), hogy nincs rajta hangszóró, utána kézzel ráakasztod (manuális késleltetés), és várod a hatást.
Bár valószínűnek tartom, hogy aki hajlamos ilyenbe különbségeket látni, az fel is fog fedezni különbséget.
-
Orc
senior tag
Sziasztok!
Van egy AI Alto MK1 erősítőm, amiben relét kellet cserélni. Gyárilag egy Omron volt (talán G2R-2) benne, ezt most erre cserélték.
Mintha így rosszabb lenne a hangja az erősítőnek. Tudnátok ajánlani egy jó minőségű relét, sajnos abban sem vagyok biztos, hogy a fent megnevezett Omron típus volt benne, már ki lett dobva...
Előre is köszönöm!
Üdv:
Orc -
kjani18
őstag
válasz
[CS]Blade2 #49227 üzenetére
Ha jó, menne.
-
[CS]Blade2
addikt
Van itt elfekvőben egy számítógéphez való dupla neon cső. 4 pin tápcsatlakozója van, a sárga vezetékből kapja a kakaót. Pont ilyen.
Valamint van elfekvőben egy 12V-os adaptor, a franc tudja, hogy mihez volt.Összekötném, menne? Rendben lenne vagy felejtős?
-
Kernel
nagyúr
válasz
cool13 #49222 üzenetére
Tovább, de egy éjszaka alatt az is feltölti annyira, hogy indításra képes legyen. Egyébként mindkettő hálózati, ha hálózati tápot dugsz rá.
Nekem inkább két véglet szokott lenni:
Egyik véglet, amikor lemerült az akku, de azonnal menni kellene. Ilyenkor előveszek egy régi orosz, tirisztoros töltőt, ami 10 A-ig szabályozható. Valahol 5-10 A között elkezdem tolni neki és 5-10 perc múlva pöccen az autó, merültségtől függően (benzines).
Másik a kímélő, éjszakai töltés, 500 mA árammal, legutóbb itt írtam róla: [link]
-
pjen
félisten
Üdv Urak.Tud esetleg valaki Legrand 40083 típusú 5KW dimmerhez kapcsolási rajzot és bekötési leírást adni,bemásolni,elküldeni priviben stb.
-
cool13
őstag
Egy ilyen alkalmas autó akku töltésére? Vagy inkább a hálózatról táplált változata esetleg?
-
kjani18
őstag
Bocsi igazad van a routert illetően, de már láttál autóaksit zárlatba menni?
Ha ez a zárlat véletlenül a bizti előtt, vagy - akár egy szerszámmal - próbából rövidre zárt biztivel történik csúnya fényjelenségek közepette távozhat a cuccos a valhallába! ( akár sérülést, tüzet is okozhat )
Akkor már egy biztit tegyünk az akksihoz... -
pjen
félisten
válasz
kjani18 #49210 üzenetére
Semmi baja nem lesz az autó aksitól,max kinyomja a routerben a biztit.Ha zárlatos lenne a hálózati tápban is kinyomná a biztit vagy leégetné.Ha egy pillanatra ráköti az aksira és nem múködik semmi nem történik.Abban viszont igazad van írtam is ha jó a router legalább fel kéne villannia.
-
kjani18
őstag
válasz
kmisi99 #49208 üzenetére
Egy router nem fog 2A-t kajálni 12V-on. 1A -os táppal is, legalább el kell indulnia, ha nem zárlatos és nem tilt le a táp. Ha zárlatos és autóakksit kötsz rá, balesetveszélyes lehet, ne próbáld ki!
Esetleg kiméregetheted az 1,4 -es tápoddal hol "akad el " a tápfesz, vagy viszi valami zárlatba.
Ha tényleg döglött, ártani nem tudsz már neki, de az autóakksi tényleg felejtős! -
kmisi99
addikt
Heló! Olyan létezik, hogy ha egy elektronikai eszköz nem kapja meg a kívánt amper számot akkor nem hajlandó életjelet mutatni? Van egy routerem ami 12v 2A igényel, én csak 12v 1,4-1A tudtam megkínálni, de se egy felvillanás semmi nem volt. Most csak letiltott benne valami védelem, vagy totál kuka?
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Van egy Philips Brilliance 190CW monitor nálam. Jelenség: nem reagál bekapcsolásra, semmit nem csinál, régebben még kicsit erőlködött, de nem kapcsolt be (még régebben működött
)
Kondicsere, vagy mi orvosolná?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged