- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- pusszycat: JEYI - okos, színes, interaktív, ssd külső ház.
- MasterDeeJay: Gigabyte GA-B350M-D2 - AM4 lap 2016-ból amikor még nem volt Ryzen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mezis
félisten
válasz
Batman2 #18871 üzenetére
Üdv.!
A 4 W-os LED-es fényforrásom 230 V-os váltóáramról működik. Van benne Graetz és talán valamekkora puffer elkó is a kb 310 V-ra. Erre a részre nem láttam rá, mert besüllyesztették a foglalat csavaros részébe. Egyáltalán nem vibrál. (kb 13 mA az áramfelvétele.)
Foglalkoztam még a fürdőszoba szekrénybe gyárilag beépített 3 db LED-es fényforrással, mivel az egyik kontakthibás volt. Ezek mindegyikében 12 db LED van. A 20 mA-es áramot emlékeim szerint 330 nF-os kondenzátorral oldották meg. A kondi után Gratz és még valami hasonló értékű puffer. (Nem emlékszem már, lefényképeztem, ha gondolod előkereshetem.)
Ennél a 3 beépíttett, LED-es fényforrásnál rövid fejszámolással (36 db LED nem jelenthet legyőzhetetlen akadályt 300 V-nak) rájöttem, hogy megspórolhatok 40 mA-t, ha sorba kötöm őket, valamivel nagyobb kondenzátorral. Ez utóbbit műszerrel, kísérletezéssel állítottam be. A három fényforrást a 330 nF-os kondik mellőzésével (hisz már beiktattam egyet), de GRAETZ-estől mindenestől sorba kötöttem. Kiválóan működnek, ugyanolyan fénnyel, nem vibrálnak.Csináltam még egy trükkös dolgot: egy fali kapcsolóval kapcsolom az egészet, de mivel a szekrényben is van egy beépített kapcsoló, ezt a két kapcsolót sorba kötöttem, a beépítettet pedig áthidaltam egy kb 15 nF-os kondenzátorral. Ezzel azt sikerült elérnem, hogy amíg a beépített kapcsoló nyitott, addig egy halvány, éjszakai világítása van a fürdőszobának. (Ilyenkor sem pislog.) Az áramfelvétel ebben az üzemmódban mindössze néhány glimm lámpás kapcsolóéval azonos, de a fény sokkal nagyobb.
A télen ebben az éjszakai üzemmódban többször előfordult, hogy a három fényforrás közül egy nem világított, vagy már bekapcsoláskor sem, vagy valamikor gondolt egyet és kialudt. Nem sikerült hálózati feszültség csökkenéssel összefüggésbe hozni. Mostanában mindig világít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P1 G2 - i7-9850H I 16/256SSD - 32/1TB I 15,6" FHD I W11 I Cam I Gari!
- Dyson V15 detect absolute
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E14 G2 AMD - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 15-IIL - i5-1035G7 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Zbook 15u G5 - i7-8GEN I 32GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Magyar I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3385, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest