- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
F4Zi
tag
Heló! Usb-s pedált szeretnék csinálni potméterből és egy usb kábelből. Tudna valaki segíteni, hogy hogy oldható meg? Usb melyik drótját hova kell forrasztani?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48 #19691 üzenetére
Húha, tudod mire jöttem rá?
Hogy akkor tudok mérni, ha a bemeneten a szkóp is ott lóg, a csatoló kondi és az ADC között.
Ha magában áll az AD, akkor -15dB alá nem megy le a görbe.
Ha a multiméter (10Momh) ott van, akkor az alább posztolt képhez képest kb. a feléig megy le, de jellege már jó. Ha a szkóp 1Mohm bemenete van oda rátéve, akkor meg azt látom, amit lentebb, kikapcsolt scope mellett is.Lehet csak ennyi kell, hogy fixre forrasszak be egy 1Mohm ellenállást a bemenet és a föld közé, a csatoló kondi után?
Az AD bemenet előtt egy "anti-alliasing" Schallen - Key szűrő van, ez a rajza:
-
bmakszim
őstag
Sziasztok!
Nem biztos, hogy jó helyre írok, de talán ti tudtok segíteni.
A lényeg, hogy a szobámban lévő konnektorba bedugott fémtárgyak ráznak. Ha végighúzom pl. az erősítőre csatlakoztatott DAC-on az ujjam, akkor elég erősen bizserget, ill. hasonlót tapasztalok a töltőre dugott mobilom fém burkolatán is. Ha kihúzom a konnektorból ez a bizsergető hatás azonnal megszűnik. Tudjátok-e mi lehet ennek az oka? Kezdem félteni az erősítőmet pl., mert tegnap egyik pillanatról a másikra tönkrement a fejhallgatóm, valószínűleg zárlatos lett (mono a hangja, torz és halk). Szóval a kérdésem az, hogy mi ennek az egésznek az oka? Természetes jelenség-e ez? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48 #19687 üzenetére
No még akadt is valami siker mára!
Ez egy 68ohm - 47uF elkó alkotta RC szűrő átvitele a mérésem szerint, ennek 50Hz a töréspontja a számítások szerint:1100Hz-ig rendben van, onnan kicsit ugrál az érték, valószínűleg vagy az AD nem elég precíz, vagy nálam van valami olyan probléma, amit a nagy freki hoz elő, ennek még utánanézek.
Egyébként -40dB körül van a mérés vége, az AD képességei miatt. -
mormota
senior tag
érdekel valakit bütykölés témában vagy akár dísztárgyként az alábbi két oldszkúl rádió?
videoton
selena (azt hiszem ez működik is)
kábeleik sajnos nincsenek már meg
érdeklődni priviben
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48 #19685 üzenetére
Nem is a szkóp miatt, hanem az AD miatt. Kondi nélkül, amikor a frekvenciát növelve csökken a jel, a végén az 1.67V körül mozog a szinusz, ami a tápfesz fele. De valamiért ez kicsit lefelé tolódik a nagyobb frekiken, így arrafelé nem tudok érdemben mintát venni.
Most ha a kondi ott van, akkor csak a szinusz jut át, aminek meg elég a csúcsánál mérni a feszültséget. Per pill ez úgy néz ki, be fog válni.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #19666 üzenetére
Már elég régen multinacionális. [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hogy néz ki az oszcilloszkóp bemenete? A leírások alapján AC állásban egy nagy értékű kondenzátor van ott. De mekkora és milyen?
Ezt azért kérdezem, mert ha rárakok kondit a mérendő köröm kimenetére, hogy leválasszam a DC szintet, akkor a mérés közben a kondi feltöltődik, és fals adatokat mérek.
Mérés alatt a kondi töltődik, beáll valamekkora DC szintre. A mérésem meg ezt a szintet rögzíti. Mit lehet ez ellen csinálni?
Ha nincs kondi, akkor beáll a fesz a tápfesz felére, és azt méri...
-
szeva000
addikt
válasz
DonThomasino #19674 üzenetére
sajna ott tartunk,hogy tök mindegy mit veszel már...1szóval lehet jellemezni a minőségi termékeket is....hitvány f*s.
-
szeva000
addikt
válasz
nem valószínű.Én most rendeltettem a céghez ABB dobozokat a plc-hez és az is olasz szutyok volt.De a minősége is.Vagy valakik nagyban hamisítanak
-
válasz
DonThomasino #19668 üzenetére
Lehet nem minden "esetben" menti meg az életet azért olcsó
-
válasz
Esetleg leány vállalat?
Meg "ami nem Kínai az már hamisítvány" -
válasz
DonThomasino #19663 üzenetére
Üdv
Nem.
-túl van gerjesztve 30 percig üzemeltethető.Rá is szokták írni
Esetleg úgy lehet ha 2db egyforma mikró trafót sorba kötsz akkor "talán" lehet szelídebb feszültséget mérni rajta.De ha 1db trafó 2kV-ot tud és 2db-os sorba kötsz akkor is 1-1kV-ot fog produkálni 1-1 trafó.Még ott van az a lehetőség,hogy neki állsz letekerni a már meglévő szekunderből. -
Lompos48
nagyúr
válasz
DonThomasino #19663 üzenetére
A mikró trafót nem lehet vhogy meg barkácsolni hogy emberi feszültségek legyenek rajta?
Tapasztalat, anyagok és eszközök kellenek hozzá és még ráadásul az, hogy pl. ne legyen szigetelő lakkba öntve.
ABB
A világ egyik legnagyobb elektrotechnikai cége a "szegény" Svédországból, gondolom száz éves múlttal. Mév villanymozdont is gyártanak. Jók a termékei.
-
DonThomasino
veterán
A mikró trafót nem lehet vhogy meg barkácsolni
hogy emberi feszültségek legyenek rajta?Más: ABB villanyszerelési anyagok jók ? ( nem ismerem a márkát)
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Batman2 #19659 üzenetére
TDA 2005-ből építettem hidba kötött erősítőt és épetettem egy erősítőt TDA 2040-es IC-vel is, a kettő teljesítménye között gyak. nincs különbség 12V-ról működtetve, legalábbis hallás alapján.
Ugyanazzal a táppal és hangszóróval nem is csoda.
A TDA 2040-esnek talán picivel tisztább a hangja, nagyobb teljesítmény tartományban is, ez az egyetlen észrevehető különbség !
Valamivel fejletebb.
De ha két TDA 2040-eset is hídba kötök, akkor elvileg már nagyibb teljesítményt kell kapjak ugyanarról a 12V-ról, ha igaz.
Igen.
...nem az egyik lába van egyik, vagy másik tápfeszhez kapcsolva, hanem mindkét lába váltogatva kapcsolgatva van a 0 és a +12V között ??
Ismét igen.
Supply voltage: +-25V
Differential input voltage: +-15VHa a maximális adatok fejezetben van, akkor nem túlléphető a tápoknál a +-25V, a bemenetek között pedig a +-15V.
-
Batman2
őstag
Mit jelent egy teljesítmény erősítő IC adatlapján, hogy :
Supply voltage: +-25V
Differential input voltage: +-15VAzt jelentené, hogyí szimpla táp esetében a + és a 0V, illetve a 0V és - között max. 25V potenciál különbség lehet, ha pedig kettős tápról hajtjuk, akkor +15 és -15V lehet a két tápfeszültség max. ??
Üdv.
-
Batman2
őstag
válasz
Lompos48 #19657 üzenetére
Node a hídkapcsolás az ugye nem egyenlő egy dupla tápegységgel, nem csinál a szimpla 12V-ból, +-12V-ot tudtommal ??
Elvégre ebben az esetben nincsen kimeneti csatoló kondi, hiába szimpla a táp.Csak a 12V-os tartományon belül nagyobb a hangszoró munkatartománya nem ?
Illetve úgy működik a hangszóró akkor, mint ha dupla tápról lenne meghajtva, csak annyi különbséggel, hogy nem az egyik lába van egyik, vagy másik tápfeszhez kapcsolva, hanem mindkét lába váltogatva kapcsolgatva van a 0 és a +12V között ??
Üdv.
-
Batman2
őstag
TDA 2005-ből építettem hidba kötött erősítőt és épetettem egy erősítőt TDA 2040-es IC-vel is, a kettő teljesítménye között gyak. nincs különbség 12V-ról működtetve, legalábbis hallás alapján.
A TDA 2040-esnek talán picivel tisztább a hangja, nagyobb teljesítmény tartományban is, ez az egyetlen észrevehető különbség !De ha két TDA 2040-eset is hídba kötök, akkor elvileg már nagyibb teljesítményt kell kapjak ugyanarról a 12V-ról, ha igaz.
Üdv.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Batman2 #19652 üzenetére
Nem lehet. Gondold el, hogy végülis minden a 0 és 12V között történik. Csak a tápfesszel meg a hangszórók impedanciájával lehet gépészkedni. Hidat hídba semmiképp. A párhuzamos kötés meg "érdekes" dolgokat produkálhat.
A szimmetrikus feszültségek előállítása lehetséges, de értelmetlen és drága, mint @PHM is írja. Végülis az is csak egy konverzió alfaja.
...mindenképp nagyobb fesz. értékek, nagyobb tartomány, mint az első esetben, igaz ?
Persze hogy igaz, mert az már nem 12V, hanem a duplája.
-
Batman2
őstag
válasz
Lompos48 #19643 üzenetére
Tehát akkor nem a féltápfeszhez (virtuális föld) képpest mozog a hansgzóró feszültsége + vagy - irányba (a kimeneti csatoló kondi által), hanem a 0 és a + tápfesz között, a teljes tartományban, levonva a végtranyók fesz esését belőle, de mindenképp nagyobb fesz. értékek, nagyobb tartomány, mint az első esetben, igaz ?
Üdv.
-
Batman2
őstag
Mondjuk úgy is lehetne a teljesítményt növelni, ha készítek egy megfelelő teljsítményű dupla tápegységet, ami szimpla 12V-ból a fesz. eséseket is beleszámolva olyan 2x10,5V-ot produkálna,
egy egyszerű, kondenzátoros feszültség duplázó kapcsolás !Itt már szerintem lenne létjogosultsága a plusz végtranyós kapcsoláskonak is !
Üdv.
-
Batman2
őstag
A híd kapcsolást hogyan lehet még tovább fokozni ??
Mintha láttam volna olyat, hogy valahogyan kettő híd volt még egymással is hídba kötve, vagy kettő-kettő párhuzamosan kapcsolt erősítő hídban egymással !
Üdv.
-
Batman2
őstag
Mondjuk 4 darab híd kapcsolás (8db. erősítő) és 2 ohmos hagszórók már elég szép teljesítményt képviselhetnek !!
-
Batman2
őstag
válasz
kjani18 #19644 üzenetére
Én is olyan megoldást hallottam, hogy inverterrel vagy 100V-ot állítanak elő az akku 12V-jából és valójában azzal megy az erőstíő, úgy már könnyen tud nagy áramot felvenni a normál végtranyós fokozat is, nem kell híd, és jobb marad a minősége, mert kisebb a torzítása, mint a hídnak !
És a 4, de még inkább a 2 ohmos hangszórókban való gondolkodás a teljesítmény forrása.
Üdv.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
kjani18 #19644 üzenetére
Több megoldás is létezik. Klasszikus a hídkapcsolás, de még alkalmazzák a konvertereket, amikkel az akku feszültségét megnövelik, vagy a kis impedanciájú hangszórókat - például 1 ohmos (ezeknél már nagyon kell vigyázni a kábelezéssel is), vagy az őrültebbek ezekből is kötnek párhuzamosan. Természetesen az erősítők is úgy vannak kiképezve, hogy ez ne jelentsen semmi gondot.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
kjani18 #19644 üzenetére
Ezeknek az autórádióknak (pontosabban fejegység), van vonali szintű kimenete. Oda további erősítőt, vagy erősítőket kötnek.
Extrémebb esetekben + 1-2 12V-s autós aksi, pár farádos kondik is bekerülnek, hogy bírja a nagy bumm idején fellépő iszonyat áramcsúcsokat...Az egésznek csak akkor van értelme, ha nem ülsz a kocsiban, mert egy 4*50W-s fejegység önmagában több mint elég menet közben a tartós halláskárosuláshoz.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Batman2 #19642 üzenetére
Igen és igen.
Könnyen kiszámolhatod: egy klasszikus végfoknál a tápfesz meghatározza a kimeneti jel maximális amplitúdóját. Effektív értékkel számolva, ismerve a terhelés impedanciáját, ki tudod számolni a maximális kimeneti áramot. Fesz x áram megadja a kimeneti teljesítményt (UxI vagy U^2/R). Ebből még levonódik az a feszültségesés, ami a végtranzisztokon marad a plusz illetve a nulla elé haladva. Ez csak így dióhéjben.
Hídba kapcsolva a terhelés 2 végét ellenirányba "rángatja" a 2 kimenet. Emiatt nő a kimeneti teljesítmény.
-
Batman2
őstag
válasz
Lompos48 #19639 üzenetére
Jól értem, hogy a híd kapcsolásnak igazán abban van az előnye, illetve haszna, hogy alacsonyabb feszültségen nagyobb teljesítményt lehet vele produkálni, mint egyéb módokon (pl. plusz végtranyókkal) ?
Van egy hasonló kapcsolásom netről, ami egy TDA 2030-asat tartalmaz, kiegészítve egy BD tranyó párral, a nagyobb teljesítmény érdekében, , viszont ha csak 12V áll rendelkezésre tápforrásként, akkor ezek szerint nem ezzel, hanem a hídkapcsolással érem el jobban a célom, ha az a nagyobb teljesítmémény ??
Üdv.
-
szeva000
addikt
válasz
Lompos48 #19636 üzenetére
Van hát,de én életem során több száz,hanem több ezer mikróval legeltem,míg űztem 2010-2011-ig a háztartási gép ipart.Soha nem volt gond egy kis leeséstől sem
...mert néha kiesett a kezemből.Pedig azok nem csomagolt példányok voltak.
Természetesen jobb félni,mint utólag látni a kárt -
szeva000
addikt
válasz
DonThomasino #19634 üzenetére
nyugodtan adhatod..ahhoz jól földhöz kell vágni,hogy baja legyen
-
DonThomasino
veterán
A mikróban lévő magnetron egy sérülékeny alkatrész?
(postára kéne adnom egyet azért kérdezem) -
14adam
addikt
válasz
PH-User #19631 üzenetére
fejegységet javítok. Amiért idehozták: eldurrant és füstölt is de abba már nem volt biztos.
Egy Sony cd lejátszós fej. Szétkaptam és a tápjánál a kondi eldurrant. Mekkora az esély,hogy ilyenkor kap a dióda is meg az ic? Multim most még nincs meg mert nagytakarítás van aztán úgy eltettem,hogy nem találom... (szép takarítás)
Sajnos hasonló méretű kondim sincs most itthon (fizikai és kapacitásilag),hogy azzal kipróbálni
nem Ph-nak akartam írni -
PH-User
addikt
Sziasztok!
Valami olcsó, egyszerű kapcsolást tudnátok nekem adni elektromos kürthöz?
Simsonomra kellene valami, de akkumulátort nem akarok... -
maskimx
senior tag
A potméter jó volt, de ahol a fülesből jövő vezeték becsatlakozik a szabályzóba, ott már kilátszott a réz. A bemenettel volt baj, néha szóltak Teamspeak-en, hogy nincs hangom, ilyenkor kicsit megmozgattam a szabályzót és egy ideig megint jó lett.
Mint gondolom az sejthető, a hozzáértésem elég korlátozott
Két drótot még össze tudok csavarni, de a gombostűfejnyi forrasztások a szabályzó IC-n már bőven meghaladják a képességeimet.
Majd körülnézek itt a ph-n, hátha van valami szaki aki meg tudja csinálni.Köszönöm a segítséget.
-
maskimx
senior tag
Sziasztok, egy elég kezdő problémához kérném a segítségeteket.
Van egy Sennheiser PC30-as headsetem, ilyen.
A rajta lévő hangerőszabályzónál kezdett kontakt hibás lenni, ezért gondoltam, hogy azt simán kivágom, a vezetékeket összekötöm és használom boldogan tovább.
Sajnos valami nem jól sikerült és most egyáltalán nem működik.Vágás előtt: a hangerőszabályzóba egy dupla vezeték megy, mindegyik végén jack dugóval. Egy bemenet (mic), egy a kimenet(speaker). Az egyikben van egy rézdrót meg egy vékonyabb fehér vezeték, ami szintén rezet takar, a másikban van három cérnaszerű anyagból lévő szál, piros, zöld és piros/zöld csíkos.
A hangerőszabályzó és a füles között ezek már mind egy vezetékben mennek.Vágás után: összekötöttem a rezeket a rezekkel, a színes cérnákat egyenként a megfelelő színű párjával, de se kép se hang.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Lompos48 #19623 üzenetére
Sejtettem, hogy ilyesmi lesz, de a rádugott Wima 4,7uf-nél meg jó értéket mutatott.
Viszont nettó fogalmam sincs, mi lehet a gond. Holnap elvileg lesz lehetőségem egy szakinál méricskélni, talán kiderül valami.
A kis AD bemenete 30pF-es, de ez sem nem játszik szerepet, mert akkor sem változik semmi, ha nincs bent a körben, és csak az RC kimenetén van a szkóp. A szkóp sem befolyásolja, mert az fpga által szkóp nélkül mért értékek olyanok, amiket a szkóp mutat.
Ha megnövelem a kapacitást 2*4.7uF-re, alig látszik valami. 14uF körül már egyértelműen jobb a helyzet.
Viszont mindössze 4.7uF-el egyértelműen csak az utolsó 5-6 freki lépésnél, ami már kHz-es tartomány, ott van látható csökkenés. -
Lompos48
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #19622 üzenetére
Próbaképpen megnéztem az ellenállásokat, egyik 8uF, másik meg 3.7uF kapacitással rendelkezik (már ha ezt meg lehet nézni, bedugva a multiméter kapacitás mérő foglalatába).
Ha egyáltalán beszélhetünk parazita kapacitásról (van nekik azért ilyen), az pF töredéke lehet mindössze. Hetekkel-hónapokkal korábban már írtam, hogy a kéziműszerek (tisztelet a kivételnek) kapacitásmérése egy hatalmas blöff/átrázás, mindössze valami orientatív információ szerzésére jó. Kapacitást nem úgy kell/lehet mérni.
Egy jobb szkóp függőleges bemenete 1MΩ/14pF impedanciájú, ha jól emlékszem. Az pedig a te szűrődet nem tudja befolyásolni.
Valami más gubanc van ott.100kHz-en egy 4,7uF kondi impedanviája olyan 0.3Ω körül van (ha jól számoltam
) és ha ez a soros R párhuzamos C szűrőben van olyan 500x-os osztást kellene végezzen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hogyan kellene korrekten mérni egy RC tagot? Azt vettem észre, hogy amit eddig vizsgáltam, 68-145ohm és pár uF kondi alkotta RC tag még szkópon sem olyan, mint a tinában.
Próbaképpen megnéztem az ellenállásokat, egyik 8uF, másik meg 3.7uF kapacitással rendelkezik (már ha ezt meg lehet nézni, bedugva a multiméter kapacitás mérő foglalatába). Ez így szerintem elszúrja a mérést, ha az RC alsó tagja csak 4,7uF. Ráraktam egy batár nagy 380uF-es kondit párhuzamosan, erre mindjárt úgy csökken a szkópon a jel, ahogy kell, pár Hz-től látható a csökkenés.
Ha 145ohm - 4,7uF az RC szűrő, akkor csak 100kHz körül látok valami csökkenést...
Lehet, hogy az ellenállás saját kapacitása ilyen módon kicseszik velem?
-
Lompos48
nagyúr
Én
aÉnnem arról a LEDről, hanem az optocsatoló LEDjéről beszéltem. És a trimmert ugyan látom a fotódn...Elfuseráltam, elnézést.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
totya694 #19618 üzenetére
Én aÉn nem arról a LEDről, hanem az optocsatoló LEDjéről beszéltem. És a trimmert ugyan látom a fotód, de a kapcsolásban nem tudom felfedezni.
Ha magamnak csinálnám, akkor leszimulálnám, ahogy előbb írtam, ideiglenesen egy külső feszültségen vagy egyszerűen az R104-re rábiggyesztenék párhuzamosan egy 10k-t és megmérném mit változik a kimenet.
Az 5V-osnak ellenben fel kellene fedezni a rajzát valamennyire, ha ugyan nem található meg valahol készen. -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
szeva000 #19601 üzenetére
Na eddig nem akartam "belevauzni", mert azt hittem konkrétan a 952-vel való tapasztalat érdekel.
Nekem a kistesója van, a 936-os, aminek a páka része gyakorlatilag u.az, potméteres szabályozással. Csak az enyém Aoyue márkájú.
A páka része ilyen, mint a 952-ben, gyanítom belül max. a trafó közös a meleg levegős résszel.
Nagyon jól lehet vele dolgozni, az árát mindenképp megéri. Hőlégfúvós nekem is jó lenne, de azt már csak külön fogom megvenni valószínűleg.
Ezek a kínai forrasztóállomások meglepően jók, neten nem sok rosszat olvasni róluk, és még olcsók is ráadásul.
Az eBay tele van hozzájuk tartozékokkal, kiegészítőkkel, így hosszú távra lehet velük tervezni.
Telefonosok is használják őket, szóval ESD-re sem lehet panasz.Így csinálják ezeket, "full precizitás" mellett és steril környezetben.
-
válasz
Lompos48 #19617 üzenetére
Köszi
Kifejtem egy kicsit bővebben az elképzelésem.Szeretnék egy kis méretű kapcsoló üzemű tápot úgy átalakítani,hogy 6,3V-os tartson stabilan(gondolom sejted mihez kell).A PS2 táp inkább csak azért jött a képbe mert van legalább kapcsolási rajza.A képen látható kis 5V 3A-es tápot szeretném valójában átalakítani.Látható rajta a LED mellett egy kis trimmer azzal lehet is finom állítást végezni de az +/- 0,15V-ot jelent. -
Lompos48
nagyúr
válasz
totya694 #19616 üzenetére
Ajánlok egy kísérletet:
Megszakítasz minden kapcsolatot, ami az optocsatoló LED-katódjához tart. A test (GND a táp kimeneténél) és a szabad LED katód közé bekötsz egy 0...5V között változtatható feszültséget, plusszal a katódon. Ezzel kiiktatod a TL431-es párhuzamos stabilizátort, de ugyanakkor szimulálsz valami hasonlót. Gondolom kellene menjen. Ha sikerül, akkor gondolkozhatunk a "hogyan tovább?" forgatókönyvön.
-
Üdv
Lenne egy olyan kérdésem,hogy szerintetek egy kis módosítással át tudnám-e szabályozhatónak alakítani ezt a PS2 tápot?PDF kapcsolási rajz
-
Lompos48
nagyúr
-
Batman2
őstag
Akkor rendben, vagyis a darabszám növekedés nem, de ez van, köszi !
-
Batman2
őstag
2 kondenzátor sorba kötésénél nem csak a feszültség tűrés növekszik meg kétszeresére, hanem közben a kapacitás is változik, csökken felére ??
Mintha valahol ezt olvastam volna, pedig ez nem jó, mert akkor csak 4db kondenzátorral lehet ugyanakkora kapacitást elérni kétszeres feszültségen !
A soros ellenállás is gondolom nő kétszeresére ebben az esetben, de ez, feltételezem, hogy hasonlóan van 1 darab, dupla kapacitású kondi esetében is.
Párhuzamos kötésnél gondolom nincsen semmi extra, nő a kapacitás kétszeresére, csökken a soros ellenállás kb. felére és ennyi.
Üdv.
-
ArchElf
addikt
válasz
szeva000 #19606 üzenetére
Nem annyira rossz akuk azok - mondjuk miután kipróbáltam a töltőt az összes Varta akumat kukáztam: 2500 mAh van kívül rájuk írva - lehúztam az egyikről a bőrét, a testre már csak 2250 (vagy 2350 volt szitázva) - de átlagban úgy 900 és 1500 mAh között tudtak... pff.
AE
-
szeva000
addikt
-
zka67
őstag
válasz
szeva000 #19601 üzenetére
Ha megvan a weller tápegységed, akkor ennyiért már weller pákát is tudsz venni hozzá.
-
szeva000
addikt
most te hülyének nézel?
Én egy szóval nem mondtam,hogy rossz IC-t akartam kiszedni.Nomeg nem hiszem,hogy 36évesen ne tudnám már kiszedni azt a rossz IC-t.Kiszedem én a jót is,ha kell.
ITT nem az volt a kérdés,hanem azzal a Gordak 952-vel volt e valakinek tapasztalata,mert annyiért vennék egyet.(volt nekem weller,de mióta eladtam 3-4éve sokmindent,azóta csak a forrasztóállomásom van meg.Most meg kellene itthonra és ha lenne egy occsó példány,amit lehet is használni,akkor megvenném)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy ruhás topik
- Google Chrome
- Honda topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi hangfal építés
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged