Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Afelől érdeklődnék, hogy erősítetten, illetve erősítetlenül milyen messzire vihető a hang dróton. Szeretnénk, ha a nappaliban lakó erősítő hangja a ház másik végében is szólna -- de itt már nem igazán fontos a hangminőség, csak az, hogy legyen azonos a hang a házban.
Próbálkoztunk egy 2,4 GHz-es rádiós megoldással, de annak egyrészt tipikus AM-rádiós hangja lett, ami azért már nem ütötte meg a minőségi kívánalmainkat, másrészt ütemesen pattogott -- gondolom, zsúfolt az a 2,4 GHz.Köszönettel: MaCS
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Majd ha már a Szilveszter fáradalmait is kihevertétek, és tudtok újra figyelni, akkor lesz. Most csak bulizzatok, ünnepeljetek, egyetek, igyatok, pihenjetek rá - aztán jön majd a feketeleves...
Különben is, a tegnapelőtti négyversszakos zanzásított változat tartalmaz minden lényegeset...
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
No igen, szerintem ez a legszomorúbb a dologban. Ha olyan váltja efemer csepűrágásra, napi néphülyítésre a képességét, aki az igazmondásból is jól meglehetne, alkalmasint az utókorra is hagyva valamit. Mindez a kisebb baj, a nagyobb, hogy az országunkról állít ki bizonyítványt, amikor az Újévi Koncert patentet azzá lopja, amivé. Ki engedélyezte neki, hogy ő legyen a Budapesti Újévi Koncert?! MZ/X...
Andorra: Márka nincs itthon, ezennel a napi Mága megvolt.
Vagy hirdessünk Mágakupakgyűjtőkupakoló versenyt...
Egyébként emlékszem a szlogenpályázatra, a te szlogenedre is emlékszem, elnökként benne voltam a bírálóbizottságban, de nem a korrupcióval volt a baj, a te szlogened nyert volna, ha nem tévesztetted volna el a márkanevet (ééérted, Márka-nevet!). Mint utólag kiderítettem, te azt hitted, hogy márgából készül az ital, és a márkanév is Márga, na most mindehhez hozzájárult, hogy lefelejtetted a r betűt, így lett végül a pályázatodban Mága - de azt meg akkor még senkise tudta, hogy micsoda, így a pályázatodat iktattuk a megoldatlan ügyek fiókjába (értsd szemétkosár). Hajh, pedig micsoda frappáns szlogen volt, máig emlékszem minden szavára:
"Itt a Mága, igya már ma, különféle ízekben, nem csak melegben, de csak hidegen, - mondhatnánk, ha nem tudnánk, hogy az még nagyon sok körülménytől függ, hogy Ön éppen melyik ízt milyen hőmérsékleten kívánja fogyasztani, ebben csak Ön tud dönteni, javasoljuk, próbálja végigízlelni az összes Mága-ízt mindenféle földrajzi helyen a Szaharától a Világűrig, mindenféle kiszerelésben, mindenféle külső és belső hőmérsékleten a nulla Kelvintől a száz folk celsiusig!"
Óh, áldott emlékű reklámszlogen! Annyira tetszett mindenkinek, hogy még az eltévesztett márkanév ellenére is elfogadtuk volna (az üdítőgyártó be is adta a cégbíróságra a névváltoztatási kérelmet), egy apróságon bukott meg: a száztagú bizottságban ötvenen ragaszkodtak volna ahhoz, hogy a szlogenbe legyen belefogalmazva, az ízlelési próbákat csakis triplavakteszt módszerrel szabad végezni, amikor is még a gyártósoron dolgozók szemét is be kell kötni, ne tudhassák, hogy éppen melyik verziót gyártják. A másik ötven bizottsági tag szerint azonban így már túl nyakatekertté, nehézkessé vált a szlogen, és a lét ötvenes tábor nem tudott megegyezni. Az elnök pedig csak nézegetett jobbra is balra is, várván a véleményeket, így a bizottsági tagok azt hitték, tagadólag ingatja a fejét. Hát, így történt. -
törölt tag
Elmúlt a karácsony, elfogyott a bejgli, megbuggyant a halászlé, Szürke Gandanf Vasudvardba lovagolt és sehol sincs az 1. hsz?
-
andorra
őstag
válasz
üzenetére
Ha már reklámszlogen. Emlékszel a Márka üdítőital reklámszlogenére? (Hetvenes évek.) Bárki pályázhatott, a rádióban sokáig hirdették. Feltételek: a szövegnek tartalmaznia kellett, hogy többféle ízben kapható és lehetőleg hidegen érdemes fogyasztani. Akkor még fiatal voltam és fogalmam sem volt róla, mi az, hogy korrupció. Tehát én is pályáztam, már nem emlékszem mivel.
Na most ehhez képes mi volt a nyertes szöveg?
"Itt a Márka! Itta már ma?"Ez most miért jutott eszembe? Mert ma már ilyesmivel pályáznék: "Itt a Mága! Szidta már ma?"
-
-
törölt tag
Azért arról ne feledkezzünk meg, hogy jövőre Mága Zoltán már nem csak Budapesten, hanem Bécsben is ad újévi koncertet - igaz, utóbbi helyen csak január negyedikén. Azért remélem szólnak neki, hogy az Újévi Koncert név ott már foglalt - és ott ez színvonal.
Na most, idegenszívű hazaáruló vagyok, ha azt remélem, hogy az első alkalom után többé nem engedik majd oda a nyálhegedűst, rontani a levegőt az ország szégyenére? -
-
TaaT
nagyúr
A hetedik linken volt a megoldás, Monkeys Audio.
-
TaaT
nagyúr
válasz
andorra
üzenetére
Foobar ezt írja
Could not load info (Unsupported file format) from:
"D:\ Losless\Danko Jones - Sleep Is The Enemy (2006)\Track_02.ape"
meg
Unable to open item for playback (Object not found):
"D:\ Losless\Danko Jones - Sleep Is The Enemy (2006)\Danko Jones - Sleep Is The Enemy.cue"A google ape to flac oldalról az első 6ot kipróbáltam 0 sikerrel.
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Ape to Flac-ra kellene egy progi.
Köszi.

-
andorra
őstag
Az a baj, hogy fogalmatok sincs róla, mire képes MasterMark, ha úgy igazán ihletet kap. Új mérföldkő lesz a hifi területén, a SubBassMaster-Mark néven forgalmazott, házilag olcsón összerakható hangdoboz kit.
-
Persze, alap, hogy gyors, és lehetőleg zárt szub legyen, és nem a legalsó kategóriából. Gondolhatod, hogy például az SVS PB1000-el meg sem próbáltam.
Viszont az SVS 12NSD-vel, vagy a Focal SW800-al egész jó eredményt lehetett elérni. Persze most sokkal jobb, hogy nem kell ilyenekkel kínlódnom. -
Tamoo
nagyúr
válasz
liszi70
üzenetére
Egy (olcsó) reflexeset vagy egy erőtlen zártat nem lehet megfelelően illeszteni. Márpedig a többség ilyenekkel kínlódik.
Egyik buktató, hogy alacsony hangerőn elvéreznek, főleg a reflexes. Nulla részlet, semmi pontosság... némi morgás.
Másik dolog ami megnehezíti, hogy a front dobozok és a szub membrán mérete legtöbbször igencsak eltér, más a dobozok sebessége. -
-
Tamoo
nagyúr
Én mindig úgy voltam vele, hogy inkább hiányozzon az aljából minthogy egy rosszul illesztett szub morogjon mellette. Bár a mostani cuccal valószínűleg össze tudnám hozni, csak nem érzem szükségét.

-
válasz
MasterMark
üzenetére
"A lényeg az lenne, hogy a "frontokra" a teljes tartományt kell küldeni, vagy vágni érdemes?"
Sokat játszadoztam szub illesztéssel az Electra 926-nál. Focal Cobalt SW800 (33cm) és SVS 12NSD (30cm) zárt szubokkal próbáltam főleg. Nekem az 50-60 Hz-es vágás jött be. (38Hz (3dB) az alsó frekije a 926-nak.) Pedig az electra mélyei jónak számítanak (te is hallottad szub nélkül), de abból is hiányzik szerintem a legalsó tartomány, ami főleg basszusgitár, bőgő esetén jön ki.
-
andorra
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nos, itt többféle dolog is elhangzott amitől színesedett a kép.
Egy kicsit távolabbról közelíteném meg a kérdést. Mi kell a jó szubtartomány átvitelhez?
Két dolog mindenképpen:
1 Minőségi hanszórók, célszerűen 10 coll felett, ezek eleve nagyon drágák.
2 Rendkívül nagy teljesítmenyű erősítő. (Az aktív minőségi szubokban 12 collnál 100-200W kb.)
Ezekből következik, hogy otthoni barkácsolásoknak elég kicsi a létjogosultsága, éppúgy mint általában hangdoboz építés terén. -
törölt tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Nem szabad levágni a frontokról semmit. Az ideális felállás az, hogy egy valódi tudású szubbal erősíted azt a tartományt, ahol a frontok gyengélkednek, azaz nem szólnak értékelhetően. De három dolog befolyásolja ezt:
1: Kell hogy igényeld azt a tartományt, amit a frontok nem képesek vissza adni, nem biztos, hogy hiányzik az a zenéből, hiszen nagyon ritka az a sztereó hangrendszer, ami ilyen alacsony frekvencián is dolgozik..
2: Ugyan olyan érzékenységgel, torzítás nélkül működjön a szubb, mint a frontok (azaz ne röfögjön bele csúnya szóval élve), ehhez igen drága aktív szubbokat szoktak emlegetni.
3: Tudni kell úgy illeszteni, hogy a front és a szubb NE keresztezze egymást (ezt több órán át is leehet kísérletezni)
Ha jó minőségű a szubwoofer, akkor érdemes a frontokról vágni mélytartományt, próbáld ki úgy, hogy 100, vagy 80 Hz alatti hangokat a szubbra küldöd, a frontokról vágod. Ehhez kell a jó minőség a szubbról, hogy egyenletes legyen az átvitel, ne emeljen ki, ez ritka mint az a bizonyos holló.De érdemes szórakozni vele, csak a szubbot ne feledd el különböző helyekre tenni, hogy elkerüld a helység kiemeléseinek rossz hatását.
Az a siker, ha nem hallod, hogy a szubb szól, inkább azt hallod, hogy a frontok teltebben szólnak,méllyebbre mennek, mintha apró változtatás, pl hangdoboz és az erősítő közt cseréltél volna vezetéket. -
törölt tag
válasz
MasterMark
üzenetére
A frontokat békén kell hagyni, tegyék a dolgukat rendeltetés szerint - miért is bántanád őket. A szub pedig ott lépjen be, ahol a frontok már elfogynak - tehát minél lejjebb lépjen be a szub, hogy ne rakódjon rá semmire, hanem kiegészítsen, pótoljon.
-
Ear001
addikt
válasz
t-bali3
üzenetére
Persze, földhurok, de ezt egyáltalán nem biztos, hogy a Dac csinálja. Nálam például a phono kártya gerjedt az erősítőben, és az volt a megoldás, hogy leválasztó trafót tettek a set top boxba jövő antennakábelre. Ahogy írtad nálad is két körön van a tápellátás+az antenna is ott van, így nem meglepő hogy potenciálkülönbség van, és búgást hallhatsz.
-
MasterMark
titán
válasz
üzenetére
Hirtelen ötlettől próbálgattam, de valahogy sehogy sem lett az igazi.

andorra: Sziloplasztot a zenére vagy a szubra kenjem először?

Igazából elégedett vagyok szub nélkül is, csak kíváncsiság. Mondjuk nálam nem olyan egyszerű a helyzet, hogy aktív szubom lenne.

kammerer: Nekem is a 40 Hz-es változat jött be legjobban, úgy hogy a teljes tartományt kapják a frontok is. (Tudom itt nem frontok, de nem tudom mit mondjak helyette.
)A lényeg az lenne, hogy a "frontokra" a teljes tartományt kell küldeni, vagy vágni érdemes?
Holnap majd tovább próbálgatom. Köszi mindenkinek.

-
t-bali3
senior tag
válasz
Ear001
üzenetére
és a többi kedves segítő:
Egyértelműen a dac okozza, csak nem tudom, hogy a dac a hibás vagy az erősítő vagy esetleg valamilyen egyéb szerencsétlen körülmény...
Ha magát az összekötő kábelt kihúzom a dacból, már akkor abbamarad a zúgás.Egyik kedves rokonom, aki a villamossághoz nálam sokkal jobban ért az 50 Hz hangját vélte a brummogásban felfedezni, így biztosan valami ezzel kapcsolatos anomália lehet.
A napokban kipróbálom valamilyen egyéb forrással és ha nincs hiba, akkor lehet elküldöm a dacot szervizbe.
-
törölt tag
Egy kis tematikus előzetes a témaösszefoglaló elé - ha valaki valami nosztalgikus világfájdalmat érezne ki belőle, csakis a véletlen műve lehet...
Globális hangklímaváltozás - szünett
özv. id. Homo Ludens verseÓh, lankás barázdák, analóg aranykor!
Rég langy szellőként szólt a dal - sosem rideg,
Lágy dunyha, toll-szövet, réz-ezüst-aranytoll…
Ma jeget riannak pitekbe a bitek.Bit vet új szeleket, mik vihart aratnak!
Fülbe mar kegyetlen, még ha kicsinál is,
Tél csípős szeszélye halál a nyaraknak,
A bit szele éles, éle digitális.Pitbitek jégfoga behasít a fülbe,
Pitbit a fülbe nyúl, majd pit-bullként ül be.
Bit nyúl, ül a fülbe, sosem szundikálva,
Ugrik, hopp, elkapott, forró ólom, láva…Visszasírod folyvást az analóg tegnapot,
Hisz fülzsírod folytást töm ha bitet kapott.
Bitszelek szállanak az égre, - ha hagyod,
De felsóhajtsz: na végre! - ha kikapcsolod. -
törölt tag
Hogy mi minősül nagyon eltérésnek, az szubjektív, de azért persze eltér az az ATL. Modernebb iskola képviselője, frissebb fejlesztés, frissebb, egyúttal kisebb hanggal. De van rokonság köztük, ha mint mondod, tetszik a HPM-60, akkor az ATL is jó eséllyel tetszeni fog - hallgasd meg.
A HPM egy elég jól sikerült termékvonal volt, ritka az ilyesmi a Pioneer hangsugárzógyártó történelmében - a HPM nem is igazán Pioneer, erősen bizonyos JBL-fejlesztésen alapszik, illetve a Pioneer észak-amerikai részlegének mérnöki tudásán. Hasonló hangot jellemzően hasonlóan régi, hasonló tervezési filozófiájú hangdobozoktól lehet kapni - lásd például "békebeli" membránméretek. A nyolcvanas-kilencvenes évek fordulójának környéke óta a hangdobozok zöme eléggé másképp szól mint jellemzően a régebbiek. -
törölt tag
válasz
andorra
üzenetére
Kammerer semmilyen hifi rendszerbe nem ajánlotta szubot (no persze panelsugárzóhoz szükséges), ellenben Kammerernek alapelve, hogy ha van szub a sztereó rendszerben, akkor lehetőleg olyan legyen, ami már 40Hz-en is tud vágni, de ha csak 50Hz-től kezdve tud, akkor ott vág(na) Kammerer. Kammerer tehát úgy illesztené, hogy a szub valóban szub legyen - mint ahogyan a krumplileves legyen krumplileves.
-
andorra
őstag
válasz
MasterMark
üzenetére
Sziloplaszttal.
Egyébként, az aktív elektronika lehetővé teszi a beállítást, potméterekkel. A jó eredmény azonban nem garantált, nem véletlen, hogy Kammerer sem ajánlotta a szubot bármilyen hifi rendszerbe, mert ritkán válik be és olyankor is költséges. -
törölt tag
válasz
MasterMark
üzenetére
Az mindig a rendszertől, illetve a hallott eredménytől függött. Mikor szubbal hallgattam zenét, úgy igazítottam a rendszerhez, hogy ne halhassam a hangját. Azaz a rendszer kiegészítésére használtam, ahol az gyengélkedett mély tartományban, azt igyekeztem kiegészíteni a szubbal, több-kevesebb sikerrel.
-
MasterMark
titán
Akik szubbal hallgatnak zenét, ti hogy illesztitek a szubot alá?
-
rii
nagyúr
ez a ATL (Hans Deutsch) hangfalpár nagyon eltér a HPM60-astól?
(#53654) MasterMark:
köszönöm ... most jelenleg nincs egyiken se Pioneer HPM ...
de majd még nézegetem őket folyamatosan -
rii
nagyúr
sziasztok
kérhetnék használt Hi-Fi cuccokal foglakozó webcímeket?
már katpam régebben, csak azok a munkahelyemen vannak lementveilletve a Pioneer HPM-60 amit több éve ajánlottatok, az mióta megvan, nekem nagyon tetszik. Szeretnék belőle venni mégeggyet, de ha nem találnék, akkor tudnátok hozzá hasonló, vagy jobb hangfalt mondani 30-50 között?
én olyan 30.000-ért vettem 5-6 éve.
de most seholse találok eredeti alkatrészekkel. -
törölt tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Akkor javaslom, hogy mindezeket írd le egy papírra: azaz csinálsz egy karikát, hogy a dac, a hm erősítő, a tv, a setbox és a többi egység szerepeljen, aztán kösd össze vonalakkal, hogy hány helyen csatlakozik össze közvetlen vagy közvetetten egy-egy egység, illetve ezek szűkítéséra is tegyél kísérletet, minimalizáld annyira az össze dugdosás számát, amit valóban használsz. Ez így konkrétan egy elég nagy hurok, amit csináltál, s kiszűrhetetlen, hogy egymást felerősítve, mi az az egység, aminek gondja van a másikkal. A tv hangját pl húzd le a sztereó erősítőről, úgyis a HM hangját hallgatod. A Laptopod se legyen egy dolognál többel össze kötve, vagy hm erősítő, vagy sztereó erősítő. Minimalizáld a kötések számát, a legjobb viszont az lenne, ha a nem használnád a frontok hajtására, próbáld meg a HM erősítővel hajtani mozizáshoz a frontokat, s a zene hallgatáshoz pedig a sztereót (úgyis ez a legegészségesebb megoldás). Ez esetben a frontokba bele lenne kötve a HM és a sztereó is, de ha egyszerre csak egy erősítőt kapcsolsz be, akkor nem okoz gondot (én használtam így rendszert).
Egyszerűsítsd a rendszered, amennyire a felhasználási módod, szokásaid engedik. -
t-bali3
senior tag
válasz
Ear001
üzenetére
Tv HDMI-n van a házimozi erősítővel összekötve, illetve van még egy set top box szintén HDMI összeköttetéssel, ami másik hálózati elosztóra van dugva.
(#53648) Tiger.huhhhh
Már kipróbálgattam egyesével az eszközöket, így sikerült a dac-ra szűkíteni a dolgot. Ha azt kihúzom,akkor megszűnik a búgás a sztereó erősítő azon bemenetén, amire a házimozi erősítő előerősített jele van kötve.
De az a furcsa, hogy a dac nincs összeköttetésben a házimozi erősítővel semmilyen kábelen keresztül, kivétel ugye a közös hálózati elosztó. Kipróbáltam külön konnektorról a dacot, de az sem szüntette meg a dolgot.Az összeköttetések elég kuszák, mert azt akartam, hogy minden legyen mindennel összekötve.
1. HM erősítő: HDMI bemenet laptopról, illetve optikai bement set top boxról - RCA kimenet sztereó erősítőbe, sub kimenet mélyládába, HDMI kimenet a Tv-be.
2. sztereó erősítő: XLR bemenet dacból, rca bemenet 1 HM erősítőből, rca bemenet 2 tv sztereó kimenetéből
3. dac: optikai bement laptopról - XLR kimenet sztereó erősítőbe
4. Set top box: Antenna bemenet - HDMI kimenet Tv-be, optikai kimenet HM erősítőbe
5. Tv: HDMI bemenet 1 házimozi erősítőből, HDMI bemenet 2 set top boxból - Rca hangkimenet sztereó erősítőbe. -
törölt tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Lehet hogy tévedek, de ha teheted, nézd meg a sztereó erősítődet a DAC helyett egy másik egységgel, pl egy asztali DVD lejátszóval, vagy PC-ről adj neki egy jelet, akármi lehet. Nézd meg a HM erősítő helyett is. Ha így is produkál zajt a sztereó erősítő, akkor azzal van gondod, és nem a HM erősítőből érkezik földhurok miatt zaj.
Nézd meg azt is, hogy a HM erősítőből minden egységet kihúzva is érkezik e zaj a sztereó erősítődbe. Az is lehet, hogy a HM erősítő gyengélkedik, s küld zajt emiatt, próbáld meg plusz egységek beiktatásával egyértelműsíteni a zaj forrását. Az aktív szubbot lehúzva nem szűnik esetleg? Ha megtalálod a zaj forrását, akkor azt a darabot kell kivenned a hálózati körből, s próbaképp üzemeltesd másik konnektorból, későbbiek folyamán pedig egy zajszűrős elosztó lehet a megoldás. -
t-bali3
senior tag
Boldog karácsonyt!
Sajnos nekem nem teljesen felhőtlen, legalábbis Hifi fronton.
Azt hiszem valamiféle földhurok problémába ütköztem, csak nem tudom megoldani
Egy hálózati elosztóra van kötve a házimozi erősítő, a sztereó erősítő, a dac, a mélyláda és a televízió. A sztereó erősítő hajtja a frontokat, így a házimozi erősítőt összekötöttem a sztereó erősítővel.
A problémám az, hogy abban az esetben, ha a dac be van dugva, akkor valamilyen zavart vesz fel a házimozi erősítő-sztereó erősítő egyike és ez halk búgásként jelentkezik. Ez csakis a sztereó erősítő azon bemenetén jelentkezik, ahol a házimozi erősítő jele megy be, így szerintem a házimozi erősítőből jöhet. Érdekes módon a dac bemenetén ilyenkor is teljesen tiszta a jel.
Már össze vissza forgattam a dugókat, de nem jelentett megoldást a dolog. Nem tudom nem fakadhat-e abból a hiba, hogy egyedül a házimozi erősítő IEC csatlakozóján van középső csatlakozás (talán a föld), a többi, mind olyan, amin nincsen, csak kettő.
Esetleg van valakinek valamilyen ötlete mit tehetnék?
-
törölt tag
válasz
blattida
üzenetére
Akkor inkább az Axton értékelésében nem értünk egyet, én azt a jelek szerint többre tartom, és valódi zenék hallgatására is eléggé alkalmasnak. A Vardust ezért nem ajánlottam, mert a kollégának nem diszkózásra kell, hanem - zömében diszkó - zenehallgatásra, ahol a diszkó műfajok mellett úgymond a "tiszta klarinét" is fontos.
De az biztos, ha a JBL-re megalkuszik, nagy baj nem érheti, mert mindkét célra rendben van - ha ezen három közül kell választani.Sasu007: Lásd a "szakértői" véleményünket fentebb. De talán még jobban járnál hosszútávon, ha olyasmikre próbálnál megalkudni, mint például a mélyekben picit visszafogottabb, de szépen szóló Phonar M1, vagy a mélyekben és hangminőségben is erős AR S30, és annak fényében, hogy ilyesmire mennyiért sikerült megalkudni, térnénk vissza az erősítőválasztás témájára. Mélyládát továbbra is felejtve.
-
Dare2Live
félisten
válasz
Sasu007
üzenetére
pl mi az, hogy a hangerő a fontos? 30m2es szobaba kell, hogy ne lehessen mellette beszélni ez az?
Én ennyiből erre 90% aktivban gondolkodnék és 90% 2.0
Legyen egy referencia pont. Halgattass meg vele egy 40Ks M-Audio AV-40et.
Simán lehet, hogy oda lesz érte... ha nem tudod merre indulj... -
blattida
nagyúr
válasz
Sasu007
üzenetére
Én, mint szakértő mondom, hogy az elvárásaid miatt ezekből az amerikait érdemes próbálnod, de azt is alkudva, a germán hang, szerintem, már nem lenne annyira üdvözítő, de az igaz, hogy az is jobb, mint a sal és vitatkoznom kell Teddy-vel, mert végül is a vardus is meghallgatásra érdemes, mivel diszkózni azt lehet vele és basszusban is erős (de nem annyira mély, viszont ez nagyjából az axtonra is igaz).
Kellemes Karácsonyi Fülelést és Szeretetteljes Családozást Kívánok Mindenkinek!
-
törölt tag
válasz
Sasu007
üzenetére
A mélyládát megvenni nem kell. Félned jó lesz. Ha mindenki egyetért, én nem. Ellenzem
A három közül a Vardus más jelleg, más minőség, felejtős. A másik kettő érdemleges de ne szemezz felük, hanem fülezz. Az Axton karaktere is beleillik az elképzelésedbe. Két elég jó hangdoboztípus, megfelelő áron.
Ezek szintje alá ne menj, főleg ne mélyláda kedvéért. -
törölt tag
válasz
Sasu007
üzenetére
A SAL-t ne emlegesd, az átkot hoz a fejedre!!!!

De tényleg. Volt, soha ne adj ki érte pénzt!
Hangdobozok terén a fórumtársak segítségét várd meg, ilyen téren elég csekély a tapasztalatom.
Elején írtam, hogy 70 ezerből az erősítő és a hangdoboz pár lesz meg, az aktív szubbra várni kell. Azaz gyűjteni.
De ami jó hír: ha jól választasz a fórum társak segítségével, nem fogod a hiányát érezni
HA meg tudod hallgatni valamelyiket a Yamaha erősítővel, akkor tedd meg, általánosságban a JBL felelhet meg az igényeidnek, azaz terhelhetőség és mély tartomány terén eléggé jó híre van ennek a márkának, de személyesen még egyiket sem hallottam szólni (a SAL-t sajnos igen
) így me, tudok érdemben nyilatklozni, mások által leírtak alapján nem akarok tudást színlelni.
Üdv és sok sikert! -
Sasu007
csendes tag
válasz
üzenetére
Köszönöm, akkor azt az erősítőt választom, igyekszek megszerezni.

Igyekeztem normális hangfalpárt keresni, eddig ezeket találtam, nem tudom jó úton járok-e:Jbl Tlx45 - 40.000 Ft
Wahrfedale Vardus 300 - 40.000 Ft
AXTON-AX70-es audiophil - 35.000 Ft
(SAl2610F Silver - 25.000 Ft ) Azért csak zárójelben, mert mondtad a SAL típust kerüljemElég lenne ettől gyengébbek is? Vagy ilyen típusúak kellenek, hogy kellően hangos legyen? Csak az a baj, hogy ezek a hangfalak + erősítő már elérte a 70.000 Ft-os határt és mély láda még nincs...
-
perempe
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
Szep ünnepeket für evribodri!
Ha valaki lemaradt egy LINN karacsonyi dalrol (mint en), ma az egesz miskulanciat egyben, vagy darabonkent letöltheti! 24
titsbits of christmas -
Dave46
tag
Boldog Karácsonyt, kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
-
törölt tag
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET MINDENKINEK!

-
törölt tag
Mindenkinek Boldog Karácsonyt! Hozzá kellemes, tartalmas hangfelvételeket!
-
mp54
senior tag
Szép Karácsonyt kívánok minden fórumtársnak!
-
Tomacko
őstag
válasz
MC Pite
üzenetére
Scythe hangtechnika. Passzolom, hogy milyenek lehetnek, de annó szemeztem velük, mikor szempontnak tartottam, hogy bekerüljön a PC házba, persze saját táppal. Aztán vettem egy A osztályú 20 éves Yamaha erősítőt

-
krichd1
addikt
válasz
Atlantisz48
üzenetére
Először is vedd le a szekrény tetejéről a hangdobozokat és tedd rá állványra. Aztán kísérletezz az elhelyezéssel.
-
törölt tag
válasz
Sasu007
üzenetére
Ahogy előttem is írták, csak használtat érdemes. Ha erősítő sincs még, akkor a szubbal várj, amíg nem tudsz gyűjteni rá, élvezhető hangot csak minőségi darabokkal tudsz elérni, az pedig újként drága. Erősítőből kifejezetten jó a Yamaha sorozat nagy basszus terén, dinamikusan meghajtja a rosszabb, olcsóbb hangdobozokat is a teljesség igényei nélkül. Sokan nem szeretik, színezett hangúnak van kikiáltva HIFI körökben, de én kifejezetten kedvelem. Ezekből az AX sorozat 4XX-től vállalható, 30 ezer körül vagy az alatt megkapod. Hangdobozokból ezernyi van, nem ajánlott az ORION, Videoton, Somogyi alias SAL, és egyéb minősíthetetlen dolog. Konkrétum hangdobozzal szemben: legyen eredeti, ne legyen barmolva javítás címszóval, lehet Magnat R.A. vagy JBL, vagy németeket is kereshetsz, de lehet angol, vagy japán, keress, ami a közeledben van, nagyméretű és nagy terhelhetőséggel megáldott az adatai alapján, az jó lehet, linkeld be ide, s kapsz rá választ. AVX oldalán, vagy a jól ismert oldalakon, de akár itt, a hardver aprón is nézelődhetsz.
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok, a kérdésemmel.
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy van nekem egy ILYEN Hifi-m. A mai napon feltettem mind a kettő hangszórót a szekrény tetejére. A piros négyzet jelöli a helyét, a nyilak pedig azt, hogy merre sugározzák a hangot. Arra lettem figyelmes, hogy a másik szobában, ott ahol a kék körök vannak sokkal nagyobb a basszus, ha olyan a zene, akkor ott sokkal jobban búg, mint abban a szobában ahol a hangfal van.
Ebben szeretnék segítséget kérni, hogy mégis, hova tegyen a hangszórókat, hogy a legjobb hangzást elérjem, és ne búgjon a szomszéd szoba.Előre is köszönöm.
(Tudom, nem egy műszaki rajz
)Üdv
Zoli -
Sasu007
csendes tag
válasz
üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Ne haragudj, de sajnos abszolút nem értek a témához. Tehát akkor 2 álló hangfal + erősítő + mély láda?
Vagy teljesen rossz nyomon járok? Lehetőleg újonnan szeretnénk, bár nem tudom használtat mennyire érdemes... Esetleg tudnál konkrét típust mondani ehhez az összeállításhoz? Csak mert sajnos legutóbb amit vettünk vissza kellett küldeni mert nagyon gyenge volt... (Skytec hangfal). -
törölt tag
válasz
Sasu007
üzenetére
Új vagy használt? Általánosságban pl Magnatokat, Infinititm Heco-t kereshetsz, abból vannak elég erősek, mély hang terén is képesek produkálni. Csupán erősítő legyen mellé. De ha nagy hangerőre vágytok és sok mélyre, akkor ezt egy pár álló hangdobozzal, és egy aktív szubbal kiválóan meg tudjátok oldani. Hangos is lesz, meg basszus is lesz (főleg a szomszédaitok fognak basszusokat mondogatni: Basszus, mi ez a zaj!). Ezen felállásban régebbi dobozokat keress, terhelhetőségűeket 30 ezerig, a többit pedig használt aktív szubbra tedd félre.
-
Sasu007
csendes tag
Sziasztok!
A barátnőm szeretne 2db hangfalat a házba. Nekem pedig segítenem kell a kiválasztásban.

A max. keret 70.000 Ft.
Szempontok:
- Zene hallgatásra kellene, főleg disco zenék
- Basszus erős legyen (!!!)
- Nem tudom hogy aktív vagy passzív kell-e nekünk mindegy
- A hangerő a fontos mint a kristály tiszta klarinét szólóTudnátok segíteni?
Előre is köszönöm szépen, és kellemes ünnepeket mindenkinek.
-
Lompos48
nagyúr
Áldott ünnepeket mindenkinek!

-
-FreaK-
veterán
Sziasztok!
Van egy ilyen Sherwood Al-1110 erősítőm és hozzá egy pár Jamo Studio 170-es hangfalpárom, de a hangfalakban 1-1 hangszóró már nem szól, ezért szeretném lecserélni. Tudnátok ajánlani valamit helyette (esetleg konkrét linkkel) 20-30k körül használtan? Teljesen általános felhasználásra kell, zene, film. A mély tartomány minősége lenne esetleg fontos, nem szeretem a brummogást és a dobozhangot. -
daninet
veterán
válasz
MasterMark
üzenetére
Bár jobb hangfalaim vannak elfekvőben, komplett megoldás érdekelne.
(#53616) Lompos48: utánaolvasok, köszönöm

-
daninet
veterán
Sziasztok!
Olyan kompakt kis zenelejátszót szeretnék venni, aminek van wifi antennája, és online streamekről is tud zenét lejátszani, pl spotify vagy online rádiók. Egy 10nm-es hálószobába kell, nem kell nagyot szóljon, de szép hangja legyen.
60 ezer forintom lenne rá. Ismer valaki hasonlót?
-
MC Pite
veterán
válasz
MC Pite
üzenetére
Karcolja az összeghatárt, de úgy látom a(z új, TPA3118D2-es, nem a TA2020-as) SA 36A Pro amire érdemes lehet rápróbálni. Notitápom van hozzá, már csak minél olcsóbban kell találni belőle... Egy kis tuninggal egész jónak mondják, ill alapból is jobbnak mint a 202x-es szériásokat. Sőt, ez jóban van a kis impedanciás falakkal is. Erre ráakasztom esetleg a nagy falakat is kíváncsiságból...
Normálisabb gyártókból nem sok van, úgy tűnik SMSL, Topping, aki tűrhetőbb, másodsorban Sure, Muse, de az ettől (alig) olcsóbbak (pl Lepai) már nálam inkább kihagyósnak tűnnek. -
gorbep
őstag
válasz
MC Pite
üzenetére
A T és a D osztály alapvetően különbözik....a D osztályban a kimenő tranzisztorok kapcsoló üzemben mennek PWM üzemmódban, emiatt jó a hatásfok, az áram meredekséget pedig a sugárzó induktivitása vagy plusz soros fojtó tekercs korlátozza, míg a T osztályban a végtranzisztorok tiszta A osztályban működnek, de azért nem disszipálnak sokat, mert a tápfeszültség pontosan követi a bemenő jelet (ezt viszont kapcsoló üzemben) ezért a tranzisztorokon nincs nagyobb CE feszültség, mintha kapcsoló üzembe mennének......az ötlet egyébként szerintem zseniális....
Nem adom el, megszerettem, hogy olyan pici, majd jó lesz valahova, ha gyorsan össze kell ütni egy rendszert, és nem utolsósorban kocsiban is megy, mert 12V-os a tápja. 2*30W befér a zsebembe!
Ja és ha arra szottyan kedved egy 7Ah-s gél akksiról is napokig elmegy normál hangerőn..... -
tiva190
csendes tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Hali! Ha digitalis erositoben gondolkozol en ajanlom figyelmedbe az Indeed TDA7498E-t .Igaz nem a 30 dollaros kategoria,kompakt meretehez kepest van kakao boven benne,nagyobb hangfalakkal sem erolkodik,es a minosege sem utolso.Mely,kozep,magas minden a helyen van.En mar feleve hasznalom,es nagyon megvagyok elegedve vele.
-
MC Pite
veterán
gorbep, kammerer; igen, én is a 10K alatti kategóriát céloztam meg max ami még esetleg megérheti. (Ha az idegesítő pattogás miatt a táppal akarok valamit kezdeni, akkor már ráköltöm egy T amp árának a felét(?); akkor gondoltam jobban megéri egy külön kész amp.)
Kondit pl nem cseréltem a dobozban, egyszer mert tűrhető most a magas, másodszor 1-2 ember szerint kicsit harsány lett paraméterben azonos a csere után - de elnézve az adatlapot a magasok tetejét le is csapja a gyári erősítő.
Közben ahog ynézegettem a Sure felhozatalt, nem T hanem D class (mondjuk nagyobb terhelésen eléggé elmászott a torzítás adatlap szerint). Nem vágom annyira különbséget, nem nagyon van időm mostanában sokat utánaolvasgatni... Elsőre úgy tűnik hogy nem lesz egyszerű rátalálnom melyik tényleg T class. Vagy annyi a különbség hogy a full frekvenciasávra tervezett D-s erősítőket hívják T-nek, én akkor a fentiek mind megfelelnek ezeknek a kritériumoknak?
2024et próbálom a C-vel összehaosnlítani, majd ezután a az erősebbet... De nem teljesen tiszta számomra: Az alacsony torzítást mondjuk nagyon durván fél hangerő alatt tudják, és minél feljebb tekerem, annál gyengébb? (eredendően erre gondolok, ez lenne az 50W-os előnye esetleg). Ugyanarról írják a táblázatban hogy 0.03% THD+N @ 9W, 4Ω, illetve High Power 15W @ 4Ω, 10% THD+N; és nem vágom hogy már építésnél számít hogy engednek hipower erősítést, vagy csak és kizárólag azon múlik m eddig tekerem a potit és mit akasztok rá? Ha volt erről valahol szó ahol a hozzám hasonló bénák kicsit felszíhatják magukat infóval, megköszönnék egy kis iránymutatást, nem akartam szétoffolni a topikot
.
gorbep, nem akarod inkább eladni?

-
törölt tag
Azért csak-csak van olyan, hogy Stradivari (Guarnieri, Steinway, Bösendorfer...) hang, ahol a megkülönböztető jelző karakterre is és minőségre is utal. A hangkarakteren persze lehet vitatkozni, de a minőség kiviláglik. Nem véletlen, hogy a zenészek, amikor kapnak egy minőségibb hangszert (pl. Stradivarit, elsősorban azt hangsúlyozzák, hogy mennyivel könnyebb játszani rajta - tipikusan ilyen a hegedű.
Egyúttal a hangszer persze tele van titokkal - elsősorban ezt akartam hangsúlyozni. -
válasz
üzenetére
Csak erdekessegkepp: a pelda nem tul jo, beszelj esetleg top hegedusokkel a temaban, ha esetleg van szemelyes ismeros. Nincs olyan, hogy Stradivari-hang; a Stradivariusok elsoosztalyu hegeduk, de az extrem aruk az elsosorban a kultusznak es a mukincs-jellegnek koszonheto, nem azert, mert jobban vagy mashogy szolnak, mint a korszakbeli csucshegeduk, akar egy Vuillaume. Egy volt munkatarsnak van sajat Stradivariusa, o se gondol mast a sajatjarol (bar o nem vilagszinvonalu hegedumuvesz).
-
gorbep
őstag
válasz
üzenetére
Köszi... Hallgattam VC-7 -et, nekem a VC-2 jobban eltalált konstrukciónak tűnik.... bár ha eredeti lenne ilyen áron...
.... de azt tapasztaltam, az utángyártott dobozok valahogy mégsem.... van az eredetiben valami trükk, talán a sokrétegű fényezésben.... és a rezonátor lap anyagára minőségére igen kényesek, nem véletlenül azt adják legdrágábban eredetiben. Valahogy a klónok többsége csak külsőre +belsőre hasonlít, hangra nem... hiába akár a sok eredeti alkatrész. Lehet hogy a sugárzó tekercsek mások az eredetiben? Valahogy nekem nem jön ki az impedancia..... és akkor hiába klónoznak le minden mást, bukik a mutatvány. De ezt úgysem kötik az orrunkra. Csak az a baj, ha valaki hall egy rosszul sikerült klónt, rossz hírét kelti... én is hallottam már ilyet.. BRRRR...ne is beszéljünk róla... 
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) így me, tudok érdemben nyilatklozni, mások által leírtak alapján nem akarok tudást színlelni.
)

.... de azt tapasztaltam, az utángyártott dobozok valahogy mégsem.... van az eredetiben valami trükk, talán a sokrétegű fényezésben.... és a rezonátor lap anyagára minőségére igen kényesek, nem véletlenül azt adják legdrágábban eredetiben. Valahogy a klónok többsége csak külsőre +belsőre hasonlít, hangra nem... hiába akár a sok eredeti alkatrész. Lehet hogy a sugárzó tekercsek mások az eredetiben? Valahogy nekem nem jön ki az impedancia..... és akkor hiába klónoznak le minden mást, bukik a mutatvány. De ezt úgysem kötik az orrunkra. Csak az a baj, ha valaki hall egy rosszul sikerült klónt, rossz hírét kelti... én is hallottam már ilyet.. BRRRR...ne is beszéljünk róla...
VoidXs