Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) Gyöször válasza st6969 (#999) üzenetére


Gyöször
senior tag

[link] ez az egy értelmes van jófogáson. Kicsit drága, én 26 ért vettem a kis 10kgsat, igaz vagy 3 éve. A töltet 7100 volt tavaly. Nézd meg helyi kiskocsmákban ha valamelyik megszűnik, nem-e eladja.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1002) st6969 válasza Gyöször (#1001) üzenetére


st6969
őstag

Köszi az infót. Egyébként én még ennél is drágábbra számítottam (olyan 50 körül). "Biztonságosság" szempontból mit kell tudni egy ilyen palackról? Szivárgás esetén lehet gond? A csatlakozásokat szerelheti egy "halandó" is? Gondolom robbanásveszély nincs, de azért komoly nyomás lehet ebben...?! Tűző napon használható? Télen fűtetlen helységben tárolható?

(#1003) Gyöször válasza st6969 (#1002) üzenetére


Gyöször
senior tag

Mint a pb palack. Csak ez nem balmenetes. Tömítés jó legyen. Amit nagyon fontosnak tartok, hogy megfelelően rögzítve legyen. Akkor is ha kocsin van, akkor is ha fal mellett áll. Ha eldől és eltörik a reduktor az leviheti a fejed, vagy ha rádfúj az fagyásveszély. Ami nagynyomású az a corgon, ami 82% argon 18% Co2. 150-180-200 barral adják ki. Jobb vele hegeszteni, de nagyon fogy és drága. Co2 sokkal tartósabb, a palackban 50 bar nyomás van, végig annyi, majd mikor fogy akkor gyorsan csökken a nyomás. Úgy tudom szilárd halmazállapotban van a palackban és mindig annyi szublimál el, hogy 50 bar legyen benne. Ennek nem olvastam utána, csak mondták.
Napon sem vettem észre, hogy felmenne, fagyban nem hegesztettem még, de azzal számolni kell, hogyha megnyomod reggel a céópisztolyon a gombot és csak délután engeded el akkor a reduktor eljegesedhet és bizonytalanná válik az adagolás.
De nem egy fenyegető sztori, enyhén fűtött garázsban volt kb 8 méter hegeszteni valóm a futómon, akkor néztem fel, hogy miafranc van ezzel.. mire lefotóztam a reduktort már leolvadt a dér róla.
Fulladás veszély az elméleti síkon megvan. Szellőztetni kell. Befalaztunk egy alu gázkéménycső darabot a garázsba oxigén pótlásnak. Illetve ha valami kipufog ráhúzok egy vastag gumicsövet azon kidugom. Utóbb kiderült jó ötlet volt, mert a kéményseprő kérte. De védőgázassal hegeszteni összehasonlíthatatlanuln komfortosabb mint bevont elektródával mert alig képződik füst. Persze csak ha tiszta anyagot varrsz, a rajtamaradt festék, rozsda az okádja rendesen.

[ Szerkesztve ]

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1004) kunberci válasza Gyöször (#1003) üzenetére


kunberci
aktív tag

A corgon nagyon drága?
Valóban drágább, mint a CO-2, de nem megfizethetetlen. A 20 literes 4,7 m3-es palackban 4700 liter gáz van, a 10kg-os CO-2 palackban meg kilónként 500 liter, tehát 5000 liter gáz. A 4,7 m3-es corgon palacknál is azt mondom, hogy egy töltet 2x5 kg huzalhoz elég kb.
Egy hobbi hegesztő mire elhasznál, elhegeszt 10 kg huzalt, az lehet 1-2-3-4 év. Most írtál a 10kg -os CO-2 palack cseréjére 7 ezret, a corgon cseréje 12. Most nem sok különbség van árban 2-3-4 évre levetítve a palack cserék között. Szerintem elhanyagolható. Az inkább lényeg, hogy olyan palackot vásárolj, ami befér egy autó hátsó ülésére. 4,7 m3-es corgon, vagy 5, és 10kg töltetű törpe CO-2 palack, ami szerintem jó méret. Én azt a CO-2 palackot, amit linkeltél biztosan nem választanám, csak abban az esetben, ha műhelyben egy fix helyen lenne, és lenne utánfutóm a szállításhoz. Nekem egy olyan palack nem férne el az autóm hátsó ülésén. Nálam a MIG hegesztőgép vásárlásakor már eleve eldőlt, hogy corgon palack lesz hozzá.
Te is corgont használsz, és nem azt számolgattad, hogy az mennyivel drágább, hanem azt nézted, hogy azzal szeretnél hegeszteni. Én csak saját magamnak hegesztgetek, de ha mész máshoz is hegeszteni, kisebb munkákat megcsinálni, vinni kell a palackot, akkor a kis CO-2 palack a jobb, szállíthatóbb, költséghatékonyabb.

[ Szerkesztve ]

(#1005) Gyöször válasza kunberci (#1004) üzenetére


Gyöször
senior tag

Alapvető igazságod van abban amit írtál, hogy elkértem a szomszédtól az olyan palackját mint ami neked van, messer 4,7 húztam 4 cm varratot és azt láttam, hogy ehhez már nem kellek, ez magától is tud hegeszteni :-)) mert addig jóformán csak bénáztam, corgonnal meg hegesztettem. Megmutattam egy hegesztő srácnak itt a boltban, az csak lesett, hogy ezt én rittyentettem? Merthogy cukrász vagyok, nem gondolta volna.
Addig legóztam a dolgokat, míg nem haza egy ilyen palackot. Nyilván nem mindenáron, mert régen hirdettek mindenhonnan palackot pld Orosházi lindést felhívtam, 80000 Ft tele töltet corgon, a palackomért meg ad e gy tizest.
Bementem a legkózelebbi linde telepre, jófej srác mondta elcseréli a palackot szőrén, töltet 26ezer. A co2 7160Ft. Te 12ért jó áron veszed azt a 4,7et mert nekem átszámolva 16ezer körül van. Tehát már drágább. Aztán amikor a szomszédéval meg mikor az enyémmel dolgoztam azt tapasztaltam: egy pár varrat és lement 10 bar. Én az egyetlen reduktorom pakolom át a palaccserekor. Ha corgonra váltok 3-4 fordulatot nyitni kell a szabályzón (iweld mikireg 2órás) nem értek a fizikához, de arra következtetek, hogy talán több kell.
Nekem nehéz a gépem, talán 14 kg. Benne a dob 15 kilós, ha tele. Plussz a palack. Én is itthon művészkedem csak. Magamnak. De Vettem egy tekercs porbeleset. Én megszerettem azt is. Telwin 0,9esem van. Nem tudom, hogy mind ilyen-e, ez marha drága valami 8 ezer 0,8 kg. De hogy az milyen reménytelenül rozsdás, festett akármin fog ívet az hihetetlen!

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1006) kunberci válasza Gyöször (#1005) üzenetére


kunberci
aktív tag

Nálam a 4,7 m3-es 200 bar-os corgon 2db. 5kg-os huzalhoz elég. Ráadásul rövid varratokat készítek, max 5 centi, és minden hegesztés után még a gázt is leengedem a reduktorból. Nálam kinti, udvari hegesztés van csak, és 11-12 liter/percre van állítva a reduktor. 3-4-5 mm-es anyagokat hegesztek. Nyilván vékonyabb anyagoknál, sok pontozgatásnál több gáz fogy. Porbelest próbáltam, de nekem az nem jött be. CO-2 vel meg nem is hegesztettem, pedig csak rá kellene kötni a gépre. Eddig lusta voltam kipróbálni. Nekem több reduktorom van. CO menetes (W21,8), és G 1/2 menetes is. A Messer-es corgon palackhoz G 1/2 -es reduktor kell, a kínai corgon palackhoz meg a W 21,8-as CO menetű. Csináltattam palackmenet átalakítót is [kép]. Úgyhogy tudom variálni a reduktorokat.
Érdemes a reduktorod beállítását átfolyásmérővel ellenőrizned, amit a gázterelőre kell tenni. Ilyenre gondoltam.

[ Szerkesztve ]

(#1007) Gyöször válasza kunberci (#1006) üzenetére


Gyöször
senior tag

A 21,8as W menetre kényelmesen rá lehet egyébként tekerni pl a g1/2 menetű reduktort? Nekem jó mindkettöre, de féltem tőle, hogy nem lesz jó. Nem lötyög egyik meneten se.
Észre lehetne venni, ha nem egyezne a menet?
Én is úgy szoktam a corgonom, hogy utolsó rövid varrat előt elzárom a palackot. Minden cseppjéért kár :-)

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1008) kunberci válasza Gyöször (#1007) üzenetére


kunberci
aktív tag

Még véletlenül se próbáld meg a W21,8-as menetű reduktort rátekerni a G 1/2 palackmenetre. Lötyög rajta. Ez az igazán balesetveszélyes dolog. A 200 bar simán lenyomhatja a reduktort a palackról. A G1/2 menetű reduktor meg nem megy rá a W21,8-as palackmenetre. A két palackmenet egyáltalán nem kompatibilis, ha az lenne, akkor nem lenne két különböző palackmenet, és nem gyártanának hozzá pl: ugyanolyan fajtájú reduktorból két eltérő palackmenetűt.
W 21,8-as Argon CO-2 reduktor: [link]
G 1/2 -es Argon reduktor: [link]
A két reduktor teljesen egyforma, csak a palackmenet csatlakozásában van eltérés. A felső reduktor jó a kínai corgon palackra, mert annak W 21,8-as a palackmenete. Az alsó meg a messer-es corgon palackra, mert annak meg G 1/2 a palackmenete.
A palackok palackszelepére rá van írva, hogy milyen a szelep csatlakozása. Akinek a szeme rossz, annak már kellhet hozzá nagyító.
Először érdemes a palackot beszerezni, és utána a reduktort megvenni hozzá.

[ Szerkesztve ]

(#1009) kunberci válasza kunberci (#1008) üzenetére


kunberci
aktív tag

"A 21,8as W menetre kényelmesen rá lehet egyébként tekerni pl a g1/2 menetű reduktort? "

Ez így nem igaz! A fordítottja az igaz!

(#1010) kunberci válasza kunberci (#1009) üzenetére


kunberci
aktív tag

"(1) A hazai töltésû, 4.8-nál kisebb tisztaságú argont tartalmazó palackokban, valamint a nem éghetô, argontartalmú hegesztési
gázkeverékek palackjainak egy részében (a 40 literes gázkeverék palackok szelepének kivételével) egyelôre a régi magyar szabvány szerinti G 1/2 jobbmenetes kimeneti csatlakozású szelep található. Erre a W 21,8 x 1/14”-os belsô menetû hollandi (például reduktor csatlakoztatásakor) ráhajtható, de balesetveszélyes! Beszerzéskor, illetve használat elôtt ezért kérjen a
töltô vagy forgalmazó helytôl erre vonatkozó információt!"

[ Szerkesztve ]

(#1011) 8th


8th
addikt

Valami elképesztő, hogy elszálltak az árak. Szögvas, zártszelvény, táblalemez meg kb. minden közel kétszer annyiba kerül mint novemberben. Áldom az eszem, hogy tavaly év végén megvettem mindent a kétszárnyas garázsajtóhoz. Akkor sem esett jól kiadni rá a pénzt de ha belegondolok, hogy most 2x annyi lenne. :(

(#1012) Gyöször válasza 8th (#1011) üzenetére


Gyöször
senior tag

Nekem meg most kell vennem...

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1013) 8th válasza Gyöször (#1012) üzenetére


8th
addikt

Én egy betonvas hajlítót dobok össze valamikor mert nyáron szükségem lesz rá és tuti nem adok ki egy bolti példányért egy húszast. Szerencsére az hulladék vasból is összedobható. Minden mással ami nem feltétlen szükséges kivárok amíg normalizálódnak az árak. Garázsra szerettem volna a nyáron egy megemelt fémvázas lemeztetőt rakni a mostani hullámpala + fa gerenda kombó helyett mert ahogy hátrafelé lejt a tető állandóan bebaszom a fejem a gerendákba de ilyen irreális árak mellett úgy döntöttem az is bőven ráér. Novemberben 4200 forintért vettem a 40x40x2mm zártszelvénynek szálját. Most ugyanaz 9700 Ft lenne. Elképesztő.

(#1014) st6969 válasza 8th (#1013) üzenetére


st6969
őstag

A franc....6700Ft-ért vettem 04.02-án :Y Ez tényleg brutál árváltozás.

(#1015) kicsi kecske


kicsi kecske
tag

Az igen. Kb 2 hónapja nettoba vettem az 50x50x3asbol 7 szálat kb 63ert.. Most 100 körül lenne 🙄🙄

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#1016) kicsi kecske


kicsi kecske
tag

Sziasztok!
Elfogyott az iweld 153 multifluxból a hozzá adott huzal. Milyet lenne érdemes vennem?
Ha jól tudom 100mmes, 1kgos tekercset tudok feltenni.

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#1017) kunberci válasza kicsi kecske (#1016) üzenetére


kunberci
aktív tag

[link]
Mennyi idő alatt hegesztetted el az 1 kg porbelest?

(#1018) st6969


st6969
őstag

Erről jut eszembe: porbelessel lehet hegeszteni rozsdamentes anyagot?
Gondolom CO-val lehet, csak spec. huzal kell hozzá?!

(#1019) kunberci válasza st6969 (#1018) üzenetére


kunberci
aktív tag

Nem. AWI eljárással, és argon gázzal kellene.

(#1020) st6969 válasza kunberci (#1019) üzenetére


st6969
őstag

És bevont elektródával?

(#1021) kunberci válasza st6969 (#1020) üzenetére


kunberci
aktív tag

Igen, de bevont elektródával hegesztenél gondolom vékony saválló lemezt? Biztos nem lesz olyan a végeredmény, amit szeretnél. Az anyag is drága, az elektróda sem olcsó. Nincs annál rosszabb, mint amikor egy nagy kaki lesz az egész. Próbálkozhatsz, aztán felteszed ide a végeredményt, hogy milyen lett.

(#1022) kicsi kecske válasza kunberci (#1017) üzenetére


kicsi kecske
tag

Köszi a linket!
k*rva gyorsan :D
Most tanulok hegeszteni szóval pacsmagoltam vastagon.. főleg mert nincs daraboló gépem és sok 45°os vágást nem tudtam a gérvágóba fogott hidegvágó koronggal elvágni hanem kisflexxel kellett szenvedni.. ezért sok helyen elég nagy hézagok lettek amiket persze ki kellett "töltögetni". Egyébként ha jól illeszkedik a két elem akkor úgy vélem egész szépen megy már a normális varrat készítés, beállításokra is egész jól ráéreztem.

Kerti kiülőt csinálok 50x50x3asból van kb 25db 20cmes láb, maga a váz, kereszt merevítéssel, meg a támla rész, kis asztal, stb.. 7 szál 6mes zártszelvény ment bele.
90%os a projekt már csak a kis ülő rész háttámláját kell összehegesztenem de tegnap este pont elfogyott a cucc.
Azért elég sokáig elég volt ha azt nézem.. pálcával tuti eldobtam volna jó pár kilót, ezen meg a gyári 0.9kgos adag volt csak rajta.

[ Szerkesztve ]

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#1023) kunberci válasza kicsi kecske (#1022) üzenetére


kunberci
aktív tag

Sokáig én is flex-el vágtam el a vasakat, Aztán rászántam magam egy gyors-darabolóra. A 45°-os vágásoknál elég hálás dolog. Bent műhelyben nem szerencsés használni, de kint elmegy. Azért a porbeles huzal nem olcsó. Én ezért beszélnék mindenkit rá egy védőgázos hegesztőgépre, ami legalább 5 kg-os huzaldobot fogad. Maga a palack egy egyszeri beruházás, de a sima SG-2-es huzallal, és védőgázzal már olcsóbban lehet kijönni, mint a porbelessel.

(#1024) st6969 válasza kunberci (#1021) üzenetére


st6969
őstag

Úgy tűnik, hogy akkor bevont elektródával leszek kénytelen...A szomszédomnak hamarosan lesz palackos gépe, erre vártam volna, de akkor az nem lesz jó. Így marad a bevont elektróda. 1,5-es lemez-t akarok hegeszteni, de nem feltétlenül kell folyamatos varrat, elég lesz pontokban is. 2-es elektródát vegyek? Vagy létezik vékonyabb?
Ha arra érdemesnek találom, akkor majd felteszem ide is a végeredményt (de erre nem látok túl sok esélyt :B )

Gyorsdarabolóból milyet érdemes venni (nem ipari használatra)?

[ Szerkesztve ]

(#1025) 8th válasza kicsi kecske (#1022) üzenetére


8th
addikt

Azzal az 50x50 anyaggal nem lőttél kicsit túl a célon? :))

(#1026) kicsi kecske válasza kunberci (#1023) üzenetére


kicsi kecske
tag

erre amúgy van ajánlásod, hogy melyik darabolót érdemes megvenni?
Makitából láttam a 40-50 ezres kategóriában Árukeresőn szét fikázzák, hogy a 90 fok nem annyi és nem lehet után állítani.. 100ezret meg nem akarok kiadni egy darabolóért amit évi 2x használnék :)

Tudom, hogy a COval jóval olcsóbban jövök ki hosszútávon, de évi 1-2 projektre meg nem akartam 100+ezres gépet venni + palack és gáz, aztán ugye azt hurcolni se tudom a kert végébe kerítést hegeszteni. Egyenlőre meg a teraszon csinálok mindent, mert a garázs+műhely csak július augusztus körülre lesz kész :D

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#1027) kunberci válasza st6969 (#1024) üzenetére


kunberci
aktív tag

Nem hegesztettem még saválló anyagot, alut sem kellett még eddig. Itthonra csak vasat szoktam hegeszteni. AWI gépet sem szeretnék, az műhelybe való, én meg csak kint tudok hegeszteni. Vidd el inkább valakihez, aki tud savállót hegeszteni.

(#1028) kunberci


kunberci
aktív tag

Gyors-darabolóból nekem Makita van: [link] . Ez nem lágyindítású, ezért ahol nincs legalább 16A C karakterisztikájú kismegszakító, ott nem lehet használni. A B 16-ot leveri. Olyat érdemes venni, ami lágyindítású. Ennek ellenére én elégedett vagyok az enyémmel. Valóban van eltérés a derékszöghöz képest, de még mindig sokkal jobb vágni vele, mint flexel. Azt, amit levágsz gyors-darabolóval, az már szerintem hegeszthető kategória. Aki pontosabb darabolót szeretne, az vegyen szalagfűrészt. Az még drágább, és a fűrészlapok sem olcsók hozzá.
[kép] [kép] [kép] [kép]
Vettem hozzá 3x5db korongot, abból még 10-11 korongom van. Ehhez azért olcsóbb a daraboló korong, mint a szalagfűrészhez a fűrészlap.
[link]

[ Szerkesztve ]

(#1029) Gyöször válasza kunberci (#1028) üzenetére


Gyöször
senior tag

Nekem lw1401 van. A B25öt is leveri 10ből 3szor. :-) be-lágyindítóztam. A kötések se szeretik a falban.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1030) kunberci válasza Gyöször (#1029) üzenetére


kunberci
aktív tag

Itt a lényeg a B, vagy a C karakterisztikán van. C 16-ot az enyém egyszer sem verte le, pedig elindítottam pár százszor. Jobb a lágy-indításos, főleg, ha máshol is akarod használni. Milyet vettél? Befért a gépbe?

(#1031) Gyöször válasza kunberci (#1030) üzenetére


Gyöször
senior tag

Nem, kint van. Pici kötegelő van a saját tűzgombján és egy kapcsolóval nyomom mellette. Majd befér csak egy picit meg kell farigcsolni a belsejében egy ilyen merevítő hártyát. Valami orosz. De olyan baj van vele, hogy lassan pörög fel. Vannak ötletek, majd megcsinálom.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1032) kicsi kecske


kicsi kecske
tag

Sziasztok!
A munkadarabok belső sarkánál hogy szoktátok, mivel szoktátok lecsiszolni a varratot?
Első projektem lassan festésre kész de néhol cefet méretű golyóbisokat sikerült csinálni a belső éleknél.. persze a flexbe fogható lamellás korong nem fér oda.. valami köszörükő szerű koronggal tudnám talán kicsit szépíteni.. de olyat meg nem találtam.
kézi csiszoló még szóba jöhet, de van pár milliméter amit le kéne faragni jó pár belső sarokból :D

“Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

(#1033) st6969 válasza kicsi kecske (#1032) üzenetére


st6969
őstag

Szia, én a nagyját 1mm-es vágókoronggal szoktam lecsipkedni. Melós, meg figyelni kell, nehogy belevágj az anyagba, de az legalább odafér.
De hátha mondanak jobbat a szakik, én vagyok itt a legbénább én is tanulni vagyok itt :K

(#1034) kunberci válasza kicsi kecske (#1032) üzenetére


kunberci
aktív tag

Egy külső sarokvarratnál, ha nem jó lett a hegesztés, akkor csiszoló koronggal kiflexeled, aztán újrahegeszted. Egy belső sarokvarratnál, ahova nem férsz hozzá, azt úgy kell hegeszteni, hogy ne kelljen utána csiszolni.

(#1036) Gyöször


Gyöször
senior tag

Tehát. A mikyreg-em ami egy reduktor co2-argon felirattal, az w21.8 hollanderes. A co2 palackjaim ilyen csappal vannak szerelve.
A corgonom természetesen G1/2es és ha nem mondod nem figyelem mennyire lötyög rajta a hollander. Igazából talán mintha feltűnt volna mikor először tekertem rá de biztos bejött a nemtudokmittenni faktor és letojtam. Pedig előtte is hallottam már, hogy különböznek a menetek csak nem tudtam mik különböznek. Mikor az első palackot vettem, vittem a reduktort is rápróbálni.
Most meg 20 webshopot végignyálaztam, egy mikyreg 12 mindenhol, de kell pár szerszám is és csak a puma toolsnál van minden, de ott meg csak omnireg van 14ért. Akkor annyiért lesz minőségibb darab biztos, megéri ha nem viszi le a fejem. Kb veszélyesebb volt működni így vele mint a kovid :-) Itt ki van írva az adatok közt, hogy G1/2 menet. Tiszta luxus lesz csak átcsattintom a levegős kuplungot amivel meg van oldva a csatlakozás. Mindig is erre vágytam, nem kell felemelni a 27-30as villáskulcsot eztán :-)

[ Szerkesztve ]

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1037) kunberci válasza Gyöször (#1036) üzenetére


kunberci
aktív tag

Igen a mikyreg 12 eFt.
G 1/2 [link]
Az omnireg 13,5 eFt.
G 1/2 [link]

Nekem is van CO menetű omnireg-ből 2db, meg G1/2 menetű omniregből is 2db reduktorom. A szódához külön még egy oxigén reduktor. 2 palackmenet átalakítót is csináltattam. Én is használok gyors-csatlakozót a reduktorok után. Nálam viszont a reduktorokhoz kapott gyári kemény tömítések nem voltak jók, mindig eresztett. Puhább szilikon tömítést használok, amit épületgépészeti, gázos boltokban lehet kapni. Utoljára 40 Ft-ért vettem darabját [link] [link] .

[ Szerkesztve ]

(#1038) Gyöször válasza kunberci (#1037) üzenetére


Gyöször
senior tag

Egyszer volt egy régi 20kg co2öm annak meg a csapja eresztett. Olyan jó a levegős kuplungom meg a csövek, hogy ha nincs belecsattintva az apa a gépen akkor max tán 2 hét volt, hogy nem nyúltam a géphez, nem mozdultak a mutatók. Ha a saját apa van belecsattintva ami a gépen van, akkor 1 hét alatt szisszen el a reduktorból a nyomás. De azt nem tudom, hogy a csatlakozásnál ereszt vagy maga a gép esetleg a gépen lévő 5 centi csövön a bilincsek.
Én a reduktorhoz adott keményet használom. Mikor megvettem az első palackom felszereltem rá az új reduktort 1 új tömítéssel, maradt 3 újam. Mikor elfogyott a totyából a 10kg, tettem rá a kulcsot és megmozdult a hollandi. :-) meglazult ahogy eltaposta a tömítést. :-) azóta azt a szétnyomorodott szart ki se tudnám belőle venni, de nem is akarom, mert nem ereszt :-) pedig moatanában sokat volt csavargatva. Mikor megkaptam a próbára a szomszéd korgonját, 5 percenként átraktam, hogy tesztelgessem mindenféle pozícióban hegesztéshez. Egy nap vagy 20 csere :-) de most ennek vége lesz az omnival. Persze ja 13fél mindenhol, ahol néztem meg a pumánál ahol megrendeltem is annyi, csak az nekem már lélektanilag 14 :-)
Még ezt a sóherkedést a pb tömítögyűrűvel. Kerül 20 fillérbe az eldobható piros, de 2 éve nem adnak a palackhoz. Pedig ha elrepül a felhasználó, nem vesz többet palackot.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1039) kunberci válasza Gyöször (#1038) üzenetére


kunberci
aktív tag

Én meg úgy jártam az első corgon palacknál, hogy feltettem a gyári kemény tömítést nem engedett, legközelebb nyitom a palackszelepet, és fúj. Kicseréltem vagy 3-szor a gyári tömítést, és nem lett jó, azóta inkább a puhább szilikonos tömítést használom. A szilikonnal nincs gond a 200 bar-os corgonnál, és a CO-nál sem. Nem dobálom el a gyári tömítéseket, de nem használom semmire. Nálam is elmegy a nyomás a reduktorokból egy idő után zárt palackszelepnél. A két hegesztőnél, és a szódánál is megfigyeltem. Hegesztésnél nem is lényeg, mert én minden hegesztés végén fesztelenítem a reduktort, leengedem belőle azt az egy-két deci gázt. Nyilván nekem is szempont volt az ár a reduktoroknál, de ma már inkább, ha tehetném, akkor Röhna reduktorokat vennék. Iweldeket meg tudtam venni helyben, nem kellett házhoz-szállítást fizetnem.

(#1040) BLUE TORNADO


BLUE TORNADO
senior tag

Sziasztok!
Tudom, nem teljesen ide való téma, de hátha valaki tud nekem segíteni.
Bátyámnak van egy Suzuki Dr 650 túracross motorja. Sajnos lyukas az üzemanyag tankja. Szerintetek mivel, illetve hogyan érdemes kimosni hegesztés előtt?
Lehetőség szerint értelmes választ várok. Az, hogy vegyen másik tankot, sajnos nem opció, mivel bontott alkatrészek nehezebben beszerezhetőek hozzá. Ha van is, marha drága.
Előre is köszönöm szépen a segítséget :R

Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?

(#1041) Gyöször válasza BLUE TORNADO (#1040) üzenetére


Gyöször
senior tag

Erre annyit tudok mondani, hogy DR800am van, lyukas volt a tankja, de újra kirepedt ahol az előző tulaj meghefteltette.
Nem mondom meg mit csináltam, mert kifejezetten kérted, ne ajánljuk, hogy vegyen bontottat.

Van egy haverom akinek szétszedtem a 650RS-t, mert ette az olajat. Nem talaláltam neki ép alkatrészt a blokkban, összeírtuk mit szerezzen be. Nem csörgött sokáig majd egyszer megjelent egy RSEvel. Jó döntés volt, a régivel nem tudom mit csinált.

Illetve DRBIG Bregi bontogat ilyesmiket Orosházán régen mindig fent volt a motorhirdetések között valami drzxr kukac nemtommi az emailje, keresd meg, hátha van neki.

ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.

(#1042) dellfanboy válasza BLUE TORNADO (#1040) üzenetére


dellfanboy
senior tag

haver egy turan jo tiz eve ilyen balesetet szenvedett. nem volt nalunk mas csak2komponensu epoxy ragaszto. azzal lett megragasztva es meg utana is jopar evig birta

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#1043) BLUE TORNADO válasza Gyöször (#1041) üzenetére


BLUE TORNADO
senior tag

Esetleg valami elérhetőségét tudsz adni? Vagy valami linket, ahol megtalálom?

Az egész világon az alkoholizmust betegségként kezelik. Egyedül nálunk kérdezik meg: - Miért nem iszol? Beteg vagy?

(#1044) Lauda


Lauda
félisten

Sziasztok!

Úgy néz ki, rendelek egy iweld inverteres gépet itthonra. Már rég hegesztettem és nem emlékszem milyen elektróda kellene általános dolgokhoz, zártszelvényeket összehegeszteni például. Talán 2-es ok elektróda? :F Köszönöm szépen!

(#1045) st6969 válasza Lauda (#1044) üzenetére


st6969
őstag

Szia,
nekem 2,5-es van, azzal "szoktam" 2-es zártszelvényt taknyolni hegeszteni. Ezt a fajtát nagyon dicsérte a szomszédom is, aki viszont gyakorlott hegesztő.
2-es is van belőle, az jó a 1,5-es falú zártszelvényhez (lehet, hogy a gyakorlottabbak 2,5-essel is meg tudják hegeszteni. Én mindig kilyukasztom, meg szétfújom a szélét, és tiszta salakzárványos lesz az egész, bármit is hegesztek, de egyelőre nem szegte kedvem.

(#1046) kunberci válasza Lauda (#1044) üzenetére


kunberci
aktív tag

Szia!
Otthoni általános dolgokhoz 2,5-es rutilos elektródát szoktak használni. Nagyban függ, hogy milyen anyagvastagságokat hegesztenél? 2-es falvastagsághoz inkább 2-es elektróda illene. Melyik Iweld-re esett a választásod?

(#1047) Lauda válasza st6969 (#1045) üzenetére


Lauda
félisten

#1045st6969, #1046kunberci

Sziasztok! :R

Köszönöm szépen az ötleteket! :) Szerintem 1,5-2 mm-es anyagokkal dolgoznék itthon, legalábbis amiket terveztem eddig munkákat, vízóraakna update, kerítés javítás/magasítás, ilyesmik. Ezek szerint akkor nekem inkább a 2-es pálca felelne meg.

Hegesztőből a IWELD GORILLA POCKETPOWER 130 Hegesztő inverter (20-120A) (80POCPWR130) gépet néztem ki magamnak. :) Erről mit gondoltok? ;)

Nézelődtem még tavaly a szerszámoutleten, akkor esett a választásom erre a gépre. Azonban most megint jelentek meg gépek, bejöttek a fekete színű pocketpowerek a sárgák közé és most nem tudni miben különböznek egymástól. [link] [link]

A gyártói oldalon annyit találtam róluk, hogy például IWELD GORILLA POCKETPOWER 170 VRD (160A) -ben állítható az arc force és tudja a vrd-t. Ezek nem tudom mennyire számítanak nekem itthon. És persze digitális kijelzős. Lehetséges, hogy ezek a feketék az új sorozat, mert a sárgákból már csak a 130-as található a gyártói oldalon. Ezek az inverteres gépek elmennek 16A-es biztiről? :)

[ Szerkesztve ]

(#1048) 8th válasza Lauda (#1047) üzenetére


8th
addikt

Egy pocketpower 150-et nyúzok itthon. Elégedett vagyok vele. Elektródából Lincoln Omniára álltam rá. Alig drágább mint az ER23 de tapasztalataim szerint jobb (és szebb) varratot lehet húzni vele.

(#1049) kunberci válasza Lauda (#1047) üzenetére


kunberci
aktív tag

Szia!
Ilyen vékonyabb anyagok hegesztéséhez már kell egy kis gyakorlat. Amennyiben van lehetőség, akkor Iweld-ből én inkább a 160 arc minit választanám. Itt láthatod a minit, és a pocketpower 190-est egymás mellett [kép]. Kellene még egy automata pajzs is hozzá. Az újabb pocketpower-eknek már digitális kijelzője is van. Amennyiben a pocketpower mellett döntesz, akkor inkább a kijelzőset.

Amúgy én inkább ezek közül választanék:
[link]
[link]
[link]
Elektródából én is Lincoln Omniát használok: [link]

[ Szerkesztve ]

(#1050) kunberci válasza Lauda (#1047) üzenetére


kunberci
aktív tag

Elmennek 16A-os kismegszakítóról, de C 16-os legyen, és ne B 16-os.
[link]

A VRD-t inkább csak akkor, ha ki lehet kapcsolni, azzal csak inkább a szopás van.
"Csökkentett feszültség VRD : ez a funkció csökkenti a maximális üresjárati nyitott áramköri feszültséget a kimeneten az áramütés elkerülése érdekében. A funkció nélküli
üresjárati feszültség normál ,száraz körülmények között teljesen biztonságos. Azonban
nedves, vagy vizes, maró, sós környezetben vagy magasban történő munkavégzés
közben, az áramütés végzetes balesetet okozhat. A VRD funkció egy biztonságos
szintre csökkenti a feszültség értékét."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.