- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek !
Nehogy már itt hagyjál bennünket ( engem annyit piszkáltak , basztatrak egy időben és több topikban a helyesírásom miatt , hogy más be sem lépett volna többet
, de én kitartó típus vagyok , megpróbálok odafigyelni jobban a helyesírásra , de nehéz mert én más oktatást kaptam ) !! -
setup
aktív tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Ez a "G" pontod igaz?

Szakoktatót, szegény nem él már műszerész képzésen a "madzag" szóval lehetett triggerelni. Bármilyen nyugalmi állapotból egyetlen másodperc alatt kitört belőle a sárkány: NEM MADZAG! Vezeték, vagy kábel. És az igazi troll ennek utána kettő percen belül szólt be, hogy "van még drót?" NEM DRÓT!
Aztán egy idő után rájött, hogy direkt cukkoljuk. Akkor már nevetett ő is, de azért a karót beírta annak, aki trollkodott
-
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Sokan nem is tudnak az azbeszt káros hatásáról , anyámék végszomszédja pár éve beszerzett ( ingyen ) használt palát és épített egy nagy színt , mellette górét és azzal fedte be , és a hab a tortán , hogy flexel vágta , néha alig látszott a portól
!
Más , már ha úgyis off , sokan úgy tartják , hogy Temun csak gagyi cuccokat lehet vásárolni , ezt megtudom cáfolni , én sok jó mindent vásároltam , például nemrég jött egy nyitottsaru fogó [kép] 41 centi hosszú és 1300 gramm , tökéletesen ráteszi a sarukat ( mint ha a gyár tette volna rá ) ! -
setup
aktív tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Vannak azok az okosabb gépek, amik több módot tudnak.
Ezeknél szokott lenni egy "titkos" menü. Kikapcsolt állapotban lenyomod és lenyomva tartod a módválasztót és úgy kapcsolod be a gépet vagy ilyesmi. Típusonként eltérő a hogyan , de kapsz egy másik menüt, ahol ha valami nagyon nem jól van beállítva abból simán következhet, hogy szerencsétlenkedni fogsz vele. -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Akkor te is szívtál !
Sajnos nem tudok nemet mondani és sokszor vissza is élnek vele
Most nem hegesztek , a 14 éve üzemelő Elpumps 1300- as vízszivattyúm szedtem szét , komplett felújítás lessz [kép] , megjöttek a minap az alkatrészek , holnap ha lessz időm összedobom , jó árak vannak , az ami a képen van 42000 Ft plusz volt még egy 50 méteres háromnegyed colos tömlő és egy 10600 Ft os szállítás mert a tömlő miatt 16 kiló volt a csomag , de ami kell az kell !! -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Gyöször
üzenetére
Elvileg így kellene működnie szerintem is. Lehet, hogy a reduktorom hibás? Ilyen.
Ahogy tekerem befelé, eleinte laza, majd mikor majdnem végigér akkor kezd működni. Ha teljesen betekerem, akkor a legnagyobb az átengedett nyomás, emlékeim szerint. Már több hónapja nem hegesztettem. -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Ha nagyon szétnézek a portán , még megvan a gyerekkori szánkóm , a 80-as években ez mindennapi járgány volt novembertől márciusig
, de az utóbbi években havat sem láttunk , de most hullott itt is vagy 10-15 centi , és még is marad egy darabig , mert jó hidegeket jósolnak , most is -12 fok van kint !! -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Ma hegesztettem , igaz nem sokat (10-15 perc ) , -7 fok volt , de nem volt vele gond !!
Nekem ez a kis Yatos aksis visitóm nem bánik gazdaságosan a vágó korongokkal !
a kép kedvéjért lenyitottam a gyors csatot amit lefogok venni és egy sima csavarral rögzítem a védőt , és akkor már az egész lapot megfogja enni
, amúgy nagyon jó kis gép ! -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Bitang világban élünk
, tegnap hív a temető gondnok , hogy baj van , éjjel randaliroztak a temetőben , több keresztet ledöntöttek a földből kirángadták , na a nagyapámék sirjáról úgy ledöntötték a keresztet ( két oldalt kocka táblába vésett felírta , hogy kik nyukszanak ott , középen egy nagy kereszt és két oldalt egy , egy virág tartó ) , hogy kő kövön nem maradt
, több helyen eltörtek ( a szembe sír is sérült mert oda borították ) , egyszóval kuka az egész ! Ma kimentem rá pakoltam ( tuk ) mindent a sír tetejére , hogy birjon a nép eljárni , a rendőrség nyomoz , nyombiztositok is kint voltak , de szerintem nem sok eredménye lessz !
Mindent nem lehet bekamerázni , megvédeni
de lehet oda is teszek egy mozgásérzékelős lámpát ( legfeljebb elopják
) !! -
-
Icamingo
tag
válasz
Gyöször
üzenetére
A reduktorból kijövő szelep, amire a gázcsövet kell csatlakoztatni, annak a külső átmérője 6mm gyárilag (ebben van a szűkítés, a képen ennek a belsejében van az a pici tűhegynyi lyuk), tehát 6mm belső átmérőjű csövet kell ráhúzni. A hegesztőgépből kijövő tömlőcsatlakozó viszont 8mm belső átmérőjű csővel kompatibilis. Ezért cseréltem le a reduktorban lévő 6mm-es tömlő csatlakozót 8mm-esre, hogy a 8mm belső átmérőjű cső mindkét végét 8mm külső átmérőjű szelepre húzzam rá. Viszont csak olyan 8mm-es szelepet kaptam szerelvényboltban, aminek nincs belső szűkítése. Ez a két szelep van egymás mellett a képen.
A másik képen az látszik, hogy amikor visszaszereltem a gyári 6mm-es szelepet, arra csatlakoztattam egy 6mm-es belső átmérőjű kb. 10cm csövet. Ez van átalakítva két egymásba csavarható szeleppel (az egyiknek 8mm a másiknak 6mm csőcsatlakozója van) a 8mm-es csőhöz, a képen ott fogja két bilincs.
Azért akartam kicserélni a reduktorban lévő 6mm-es szelepet 8mm-es szelepre, hogy ne kelljen átalakítót használni. -
makos0078
tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Nekem az jött be, hogy új tömítésnél pár óra múlva megint húzok a hollanderen, majd kb. 1 nap múlva ismét. Mindig 2-3 reccsenésig. Utána már jó.
Amikor nem húztam meg eléggé, akkor nem rajzolódott bele rendesen a szelep mintája a tömítésbe (felső kép). Egy másik kapufa meg úgy sikerült, hogy odacsíptem egy ecsetszőrt (azzal takarítottam előtte). Aztán volt, ami rendesen elcsúszott a középponttól.
Na mindegy, kezdő védőgázos csókaként a 4. vagy 5. végül csak jó lett, még jó, hogy 10 db tartalékot kértem a reduktorhoz.

-
H-Zol
őstag
-
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Egy olyanom nekem is van ( kék színű ) , de , hogy az már mit kibírt ( sok olcsó szerszámom.is van én azokra sem tudok rosszakat mondani ) !!
Itt a Makita fúróm
úgy csináltam a képet , hogy a hegesztő is látszik a háttérben
, a méretéhez képest komoly ereje van !
Itt a Fein kis visítóm ( csókolomot lehet neki köszönni
)
na neki nagy a feje , sok helyre rossz vele odaférni , de általában vele szoktam csiszolni , neki olajban forognak a fogaskerekei de ez a márka azért mert nem ismert ipari felhasználásra készült ( a német az iparjában ezt hasznàlja általában ) !! -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Öt darab , nem is 6 darab kisvisítóm van egy állítható fordulatszámú Metabo ( még új , bontatlan
) , egy einhel aminek letöltöttem a blokáló gombját , egy Bleki ami szénkefés , egy yato ( az nagyon jó
) amin kàbelt kell cserélni mert eltört a vezeték lent is fent is , egy nagyon öreg Einhell ami ma halt meg ( le égett ) és ami megy egy öreg Fein , ma azon cserélgettem a köveket , hol vágó hol köszörű hol drótkorong került rá , mert egy öreg csávázó gépet újítók fel !!
Holnap először kisvisító javítással kezdek
!! -
makos0078
tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Nem volt semmi alapozó, a vas meg gyakorlatilag fémtiszta volt. Reve sem volt rajta, azt korábban lemostam sósavval. Festés előtt kefével meg vízben oldott mosogatószerrel ledörgöltem, majd adtam neki bőven vizes öblítést magasnyomású mosóval. Szárítás azonnal lombfúvóval. Vakrozsdának ideje sem volt kialakulni. Festés több nappal később, addig a garázsban volt. Csak tiszta ronggyal fogtam meg, hogy ne legyen zsíros.
Szerintem egyszerűen nem tudott kipárologni az oldószer abban az időjárásban, és a vízpöttyöknél feltorlódott.
Annyi, hogy a dobozon jelölt kiadósság kb. 1,5-szerese ment rá. Gyakorlatilag mindkét réteg olyan vastag lett, hogy pont nem folyt még meg. Kellett ennyi, mert egyébként nem fedett tökéletesen. Az első kapura kevesebb ment, annak a teteje 3,5 év után már frankón rozsdapöttyös. Menjenek az anyjukba a 7 év tartóssággal, vagy mi van ráhazudva a dobozra. (A vastagabban festett is kezdi már a pöttyöződést, csak lightosabban.) -
do3om
addikt
válasz
Gyöször
üzenetére
Engem nem érdekel annyira, csak kérdeztem.
Volt olyan munkahelyem hogy be tudtam volna vinni így tölteni, tele van a kis palackom.
Amúgy simán össze lehet hozni a csatlakozókkal.Az hogy biztonságos e? Mondjátok ez akkor amikor munkahelyen a 300Báros nitrogénből kell csapolni tömlőn a gépekbe. Semmivel sem másabb, ledermed a tömlő rendesen.
-
makos0078
tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Egyébként én anno vettem egy rézöntvény csipeszt, nem szaroztam. Drága se volt, még mindig 3e Ft. Anyagában érintkezik úgymond.
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=164210429&t=9222005
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=164220720&t=9222005
A kábelt magát hirdetés alapján vettem, “száz éves” régi hegesztő kábel, vastag és viszonylag merev. 8 méter és valami 10 kg. Mintha egy kígyóval birkóznék, amikor arrébb kell raknom vagy le- fel kell tekernem. Viszont stabilnak mondható a test.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Gyöször
üzenetére
Azért nem ajánlottam porbelest, mert vannak hátrányai a bevont elektródással szemben.
Előnye, hogy full kezdőként könnyebb vele boldogulni, de kevés anyagot visz föl, jobban előkészített felületet igényel.Régebbi, rozsdás felületeken kevesebb előkészítéssel a bevont elektródással jobb munkát lehet végezni szvsz.
Árban a legalja. -
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Gyöször
üzenetére
Ha nem a legolcsóbbat akarja, ez is jó lehet.
Másik márka
Ja és barkácsáruházban drágább minden, szakboltban érdemes venni. Kipróbálni úgysem lehet. Tartozékok pláne drágábbak sokkal.
A maradék pénzen inkább egy minőségi pajzsot vegyen. -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Ezen sokat nevettem
, pár éve nem indult a nagy Rába , az akkumulátor tartó fedelét rá tettem a motorhaz tetőre ( ami olyan 25-30 kiló ) egyenként leszedtem a két aksit és kisebb traktoron kipróbáltam de minden fasza volt , mondom a fő áram kapcsoló lessz az oka és hirtelen a Rába elejéhez mentem és egy jól irányzott mozdulattal fel akartam emelni a motorház tetőt de nem ment ( azt amúgy is egy 40-50 kilós ember nem bírja így
oda legalább 90-100 kiló kell ) , na mondom biztosan fogytam , de egy jó rántás segített rajta és elkezdett felfelé nyílni a motorház tető én ugye előtte álltam és húzom magamra de elfelejtettem , hogy az aksi fedele rajta van , na az úgy homlokon vágott , hogy csontig kirepedt és 12 öltéssel varták össze !!
Azon nevettem , hogy nekem akkor mehetne a nagy Rába a homlokomra
!
De ez amúgy nem vicc , könnyen otmaradhattam volna , így is többször egymás után faggattak a kórházba , hogy biztos nem volt eszmélet vesztésem , de nem , mert olyan ívben kapott el , hogy a bőrt letépte de tovább csúszott és a háta mögé esett ( volt egy kis szerencse is a szerencsétlenségbe ) !! -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Ne is mond ( mi közel lakunk egymáshoz ) ,gondolom nállatok is ugyanaz a helyzet , eső semmi hetek ( hónapok ) óta csak a szörnyű nagy meleg , búza repce egy kis jó indulattal fél termés lett , fele kukoricánk amit korábban vetettünk már rég széna , a másik fele meg tegnap totálisan megsült
, 2022 volt ilyen , anyi különbséggel , hogy akkor a búza repce jó lett !!
Elektroda szárításra tökéletes az idő , pláne a szombat , akkor megint 40 fok körül mutatja ! Már ha így belementem , ahol mutatkozik is kukorica sok ilyen [kép] kötés mutatkozik , amelyiken csak pár szem kötött meg , de most az is megsült
!! -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
"Sose csinált ilyet, vagy mindig is fogalmatlan volt a lakatossághoz aki mondta. "
van benne valami , én nem forgattam össze soha semmivel , hogy lássam ha elhúzta a hegesztés ( de sosem húzta el ) , mindég a sarokvas alját és tetejét hegesztettem jó erősen , utánna a sarokvas másik végét oldalból , de azt már csak kis pöttyökel jobbról és balról , utánna végig lehet várni és áll is a kapu !! -
bepken
veterán
válasz
Gyöször
üzenetére
természetesen, ez a kapu volna lecserélve:

ezen a képen talán annyira nem tűnik vészesnek, de az alja el van rohadva végig, a merevítők is elváltak már a rozsda miatt a vaslemeztől, szóval a külső sarok talán már 1 centinél is többet ereszkedett, így becsukni/kinyitni is külön művészet. zsanérok pedig sajnos nem állíthatóak, így az új kapun egészen biztosan valamilyen állítható megoldás fogok majd alkalmazni.
-
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Hegesztettem én a múlt héten és a héten minden pozícióban
, ( majd szedek már össze képeket ) olyan 40-50 méter közt , de fölfelé nem volt egyszerű , egyfojtában tele szikrazta a fejet , rengeteget kellett tisztítani !!
Ma be lett fejezve az asztal fenekelés, holnap már a festés következik ! -
makos0078
tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Törtem, mert úgy gyorsabb. 2-3 hajlítás, aztán megadja magát.
Ja, a biztos ívgyújtás miatt. Amíg nem csináltam, addig 10-20%-ban anyáztam. Szűz huzallal meg csak pár %-ban, de akkor mást csesztem el, pl. hiányzott a testcsipesz. 😂
A korábban megsült huzalvégből hiányozhat némi por, meg szigetelő réteg alakulhat ki rajta, én aszondom, hogy nem beszélt hülyeséget ez a fickó sem: https://youtu.be/iD7Y57gK3yU?si=Yt1IQnAvwsI--FUI
4:00 perctől a duma róla. -
makos0078
tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Persze, el tud rajta pörögni. Mindig így állítottam be, mindig jó volt. Mellesleg a tömör huzalt is. Nem én találtam ki, a YouTube tanította.
Dobok egy saját képet a hegesztés előtt letördelt huzal végekről.
Jól ránagyítva látszik a recés görgő nyoma azoknál, amik úgy fordultak. Alig harap bele.
-
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Ez [kép] egy Román kanalas rakodó ( egy Volvo másolat
) , ezt a mai napig gyártják , egy kicsit másképp néz ki , más motorral , de a többi része ugyanaz , úgyhogy minden alkatrészt lehet hozzá kapni , tavaly az egész emelési ( perselyeket , csapszegeket ) részt újítottuk fel !
Amúgy 38 éves a gép ( lassan meg lehet magazin
) ! -
do3om
addikt
válasz
Gyöször
üzenetére
Na igen erről írtam hogy a pálcáshoz komoly türelem is idő is kell, nem úgy hogy na gyorsan 10perc van hogy kész legyen... mert bizony van amikor elhúzod a varratot és csiszolhatod vissza aztán megint, mert olyan "szuper" lett. De ha belejön akkor drasztikusan javul a helyzet, viszont co-val már az elejétől kezdve jól mehet.
makos0078
Azóta egy kezemen meg tudom számolni hányszor használtam a géped, de munkában vagy 3x15kg biztos elment, ott sokszor ipari menyiségben egész nap nyomom ha olyan nap van, meg pálcából ....halvány közöm sincs hány kg, mikor mihez van kedvem
-
makos0078
tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Bezony, a mezei CO2 is csoda MMA/porbeles után.
Kezdőként 5 kiló pálcika, majd 4 kg porbeles után az első CO2-s varrataim: https://youtu.be/OLDLCEQkcRQ?si=t4gwGNDkJrZ6u-T3
Persze nem mertem eléggé odapörkölni, meg a széllel is akadtak problémáim, ahogy látszik is.
Aztán a “gagyi” Hunyadi gép után a 205-ös Gorilla már annyira se fröcskölt, pedig már az anyag (3 mm laposvas) is vakrozsdás volt:
A huzal mondjuk jóféle INEFIL, ami papír szerint is alacsony fröcskölésű tiszta CO2-vel is. Pont azért vettem. 🙃
-
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Pár mai kép [kép] [kép] ( nem bírok sok képet feltölteni , mert kicsi a havi tárhely
) ez egy alma és egy Stanley szilva de minden elfagyott , még a szöllő is
, öreg szomszéd nem emlékszik ilyen méretű fagykárra , van még a starking almám a daru Sóvári szintén alma és a naspolya , talán azok ki bírták , mert még nem virágoznak , és az első udvarban védett helyen van két cseresznye , azon is van fagyás , de sok virág fehér maradt !! A repcéről ne is beszéljünk szinte földig dőlt , de pár nap múlva többet látunk , nagy termés már abból nem messz , ja -6,5 fok lett reggelre ! -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Még a három tekerő is sok , ami az új gépen van , a régit jobban szerettem egy két állású kapcsoló ( áram erősség ) utánna egy 8 állású finom hangolású kapcsoló és a pótméter a drót sebességének , egyszerű mint a fa ék
!
Nállunk kint a telephelyen áram gondok is vannak , régi TSZ kötések , sok kis tulaj , nagy fogyasztások , gabona csigák, hegesztők , eszterga pad , kutak , van asztalos műhely is , takarmány malom stb és egy régi rendszer !!
Sokszor csinálok egy varratot és már a másik várat nem megy jól ( állítani kell ) , de talán az idén a fő vezetékek fel lesznek újítva és remélem , hogy stabilabb lessz az áram ! -
makos0078
tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Nekem is felesleges egy ilyen gép, de megtetszett az impulz hegesztés, az más tészta, hogy kipróbálni se volt még időm.
A manuális beállítás abszolút megy nekem, viszont “nem haragszom” azért, hogy ezen van anyagvastagság beállítás (mm), úgyhogy nem kell kísérletezni próbadarabon, stb.
Úgy voltam vele, hogy csak a szinergikus beállítás lehetősége miatt nem veszek új gépet. Ha már veszek, akkor tudjon sokkal többet is (impulzus). Ezt sikerült, jó áron is volt. A kérdező keretébe meg befért, azért dobtam fel. Hátha akar egyszer pl. alut hegeszteni, mert alapvetően ahhoz nagyon előnyös a (dupla) impulzus. -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
A Rábának párja nincsen !! Csak jót tudok róluk mondani , már többször szó volt rolla , hogy újraindítják a gyártását , egy kicsit modernebb motor váltóval , de mindég elmaradt , de ahogy most megy a mezőgazdaság az euban, el sem bírnánk vele , az idő is mostanában ellenünk dolgozik , így ahogy mi csináljuk családilag így még nem fogunk padlót , de sokan elhasaltak , most is egy elég nagy gazda itt a faluban be csődölt , át adta másnak a bér földjeit és árul mindent traktorokat , kombájnt , gépeket ! Nekünk egy öreg ( 1992 ) Claas 108-as kombajnink van , nemrég voltam nállatok Hódmezővásárhelyen Axiáleknal alkatrészekért és majd másfél millió ft- ot hagytam ott , pár lánc , csapágy stb alkatrészekért , de a múltkor olvastam , hogy a német class gyár több mint 1000 munkást küldött el , mert nincs eladás!! ( sajnos rossz és felfordult világban élünk ) !!
-
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Azt elhiszem , hogy csak volt
, pláne ha ilyen mostani ki könnyített vödör
, régen minden más volt , tartósabb , erősebb , de most már nem az a cél
!! Egy pár éve kölcsön kertünk egy ilyen modern tárcsát , hogy próbáljuk ki , kimentünk jó száraz volt a búza tarló , elengedtem az öreg sárgát
[kép] , de két kerülő után mondtam az öcskösnek , hogy vigye vissza még nem tépjük szét
, marad az öreg ih7.2 nehéz tárcsa ( azt agyon se lehet ütni ) !! -
H-Zol
őstag
-
1amarr
tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Igen, lenne valamennyi távolság a hegesztendő ponttól. Biztosan acél, dokumentáció szerint. Ez a cucc egyébként, csak fekete. Van rövid toldóelem, de azzal pont nem adja ki. Csak a házilagos rövidítés jön szóba. Össze tudnám csavarozni talán valahogy, ha eleget törném a fejem rajta, de hegesztve és visszafestve sokkal tartósabb és szebb lenne szerintem.

-
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Ez nem kérdés , hogy rá van e hegesztve
, nem is akárhogy !! Nagyon sok ki folyt hátul a kis ablakon , utánna a rács melett le lett mászva és lapáttal , vödörrel a kis ablakon ki lett küldve , alatta meg ott volt a rakodó kanala és azzal küldtük át egy másik szóróba !!
A metszésel nincs gond ha megindul a fa , sőt kajszit , őszibarackot nem is szabad nyugalmi állapotban metszeni , mert nem tud védekezni és bizonyos vírusok elpusztítják a fát ha nem tudja kivédeni !! Ahogy olvasgatok , videókat nézek , egyre többet ajánlják a zöld metszést ( van is egy ismerősöm akinek van gyümölcsöse , ő szinte egész évben mec , mindég ott van az olló a zsebben , és ahogy járkál és lát egy nem megfelelő ágat , rögtön le is kapja
) !! -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Már ha nem hegesztünk , akkor betont keverünk
!
Nem tudom a nevét de egy nagyon rendes koma volt a GPS házhoz vitt , egy rendezett ház , szépen meg metszett gyümölcs fákkal ( volt egy hatalmas öreg cseresznye fa amire emlékszem , mert az érdekel
nekem is van ithon a háznál 100+ gyümölcs fám , a múltkor írtam is , hogy megint hoztam jó régi fajta kis fákat ) . Délelőtt lőttem három képet [kép] [kép] [kép] , a szejjelséget ne nézzetek
, nem mai darab , de nagyon egyben van , de azóta sem lett használva amióta kész lett a csarnok . Van még egy csarnok vázam 16x30 méteres , de ahogy dübörög mostanában a gazdaság nem bírjuk felállítani , de ha egyszer össze jön akkor megint előkerül az öreg keverő !!
Utóirat : az a másik csarnok váz is tölletek van Kiskunmajsáról
-
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
12 éve építettünk egy csarnokot ( gabona tárolót ) , két év alatt a földek melett , semmi szabadidőm nem volt , se szombat se vasárnap
[kép] ez egy kép belülről, amúgy 12 m széles és 40 m hosszú , itt a kapu ( én hegesztettem azt is ) [kép] [kép] , ez a fel szárnya kinyitva , kettőbe nyitódik , de a másik szárnya is kinyílik , úgyhogy a teljes 12 métert ki lehet nyitni !! De elkalandoztam
, rendelni akartuk a betont az aljának és a falaknak de olyan csillagászati árát mondtak, hogy mi kevertük meg , tölletek ( Békéscsabán ) találtam hirdetésben egy 3 talicskás békebeli beton keverőt , 30 méter három fázisú kábellel, nagyon jó állapotban 60 ezer Ft volt, egy kicsit levan pakolva , de holnap lefotozom nektek
!! -
8th
addikt
válasz
Gyöször
üzenetére
Egy ehhez hasonló békebeli, lehetőleg direkt hajtású gépet kellett volna vennem nekem is. Három éve vásároltam egy Agrimotor keverőt. A három közül a legkisebbet. Hogy az milyen gagyi. A váz szerkezet hegesztése kritikán aluli ráadásul 1,5-es anyagból készült ami szerintem indokolatlanul gyenge, a furatok sem stimmeltek sehol úgy kellett össze vissza csavargatni feszegetni a vázat, hogy össze tudjam rakni. A hajtó fogaskerék rögzítő stiftjét tovább tartott beütni a helyére mint az egész betonkeverőt összerakni a nulláról mert ott sem stimmelt a furat. A fogaskeréken és a fogaskoszorún is akkora öntési sorják voltak, hogy reszelgetni kellett használatba vétel előtt. De legalább öntvény fogaskoszorús. Az előző betonkeverőm műanyag fogaskoszorús volt. 10év alatt használaton kívül úgy elvetemedett, hogy ha félignél jobban megraktad egy bizonyos ponton kézzel mindig rá kellett segíteni. Annyira eltávolodott a koszorú a fogaskeréktől, hogy nem is ért össze és megállt a puttony. Megfúrtam és egy csavarral visszahúzattam a helyére. A harmadik puttony betonnál eltört az a műanyag vacak. Eladtam úgy ahogy volt és inkább vettem egy másikat. De ez is olyan, hogy inkább hagyjuk. Mindig sikerül belenyúlnom ezekbe.
-
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Itt nállunk látod mindent lehet
Ez egy állami intézmény , ahol a kórházi orvosok bérlik a rendelőket ( szerencsére én belül a rendelőben nem láttam , hogy mivel fűtenek ) és ha megnézed az első ajtó , ott voltunk mi oda nem megy be a gáz , pedig az is rendelő, de végig figyeltem , szinte minden rendelőbe bemegy és mindnek külön gáz órája van
, és ez ahol fotóztam ez egy kis szárnya az emeletnek !! Szerintem az egész épületben biztos van vagy 60 gáz óra ( mi a 28-as rendelőben voltunk ) !
Nálunk heileg tavaly az önkormányzat a tűzoltók és a villanyszerelők közösen leszedték a fölösleges kábeleket ( 5 különböző kábel Tv vezetékei is fent voltak amik már rég nincsenek , az árokparton mindenütt tele volt ledobott kábelekkel
, most aránylag itt rend van ) !! -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Igen azt a kilátót én is láttam élőben ( most új út van ott , tavaly ahogy arra jártam rengeteg Magyar motoros és autós kiránduló járt arra , de itt [link] veséztük ki
!
De ez egy gáz vezeték , ilyen helyen profi hegesztőket kéne alkalmazni , de ezt egy inas csinalhatta
-
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Akkor te ezért vetted , hogyha valaki megkérdezi , hogy neked van mágnesed
, akkor tudjad azt mondani hogy van
!!
Amikor a nagy vas vázas csarnokot építettük akkor sokat használtam , tartotta a szellemeket amíg kifurtam , a kapukat ahogy hegesztettem zártszelvényből azt tartotta , de a méteres is mindég ott volt , hogy nehogy elhúzódjan , meg ha földön is ha hegesztek akármit , odalököm , hogy ő fogja mert nekem az egyik kezemben vágya fogó , vagy a pisztoly a másikba a kézi pajzs
, jó ha oda kell pontozni addig megfogom és oda lövöm pajzs nélkül !! -
makos0078
tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Én kis hengerrel gurítottam fel a Hammerite-ot, az ecsetvonásoktól agyf@szt kaptam volna. Nem tetszett a próbadarab, amin kipróbáltam.
Így is trükközés meg babramunka volt, hogy szép legyen. A rohadék laposvasnak is 4 felülete van. A zártszelvénynek igazából 8, mert a gömbölyű sarkokkal is külön foglalkoznom kellett. Ha átkenődött a festék egy olyan felületre, ahová csak később mentem festeni, akkor azt rögtön le kellett törölnöm, különben percek alatt elkezdett kikeményedni, és ezt később átfestve puklit okozott. A laposvas-zártszelvény találkozás volt a kedvencem. A garázsban lógott a plafonra felakasztott elem, amit épp festettem. Én meg (kislétrával)-elemlámpával-festékkel-hengerrel ugráltam egyik oldalról a másikra, mint egy majom a ketrecben. A tököm se gondolta volna, hogy csak a festés önmagában ekkora macera. Meg persze túl igényes vagyok a saját munkámra, és ez q sok időbe telik.
Jó narancsos lett a felület, de sajnos kellett rá ennyi (1,5x mennyiség) festék, hogy teljesen fedjen. Annyit gurítottam fel, hogy még éppen nem csöppent meg. Kigurítás után kb. egy perccel megint vissza kellett mennem a “száraz” hengerrel, hogy kipukkantsam a levegő buborékokat. Próbáltam a szivacs hengert is, de az még több levegőbubit csinált, és csak töredéke mennyiségű festéket tudott felvenni.
Az utolsó percben látszik a végeredmény: https://youtu.be/LHxtItHfEXk?si=VTRv6oQgZNSCVfbv -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Nekem van két vas kecske lábam ha olyat hegesztek ami rámegy akkor azon szoktam de van úgy , hogy össze tolom őket és dobok rá deszkákat ! De mint írtam az előbb a lég lehetetlenebb helyeken , kombájn belsejében , alatta ( az fasza
) , pótkocsi alatt , gépeken stb hegesztek , és ott nem állíthatom jó pozícióba , azt ahol meg ahogy van azt úgy kell kivitelezni !! -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Ez tavaly nyári kép
Használtan ( de szinte új ) állapotban hozta be valaki Németországból 7T , és tölle vettük , ha nem hasad , akkor vágja
!!
Ha nagyon srég a vágás akkor figurákat csinál , de amúgy a két szorító karon , vannak fogak és elég jól megtartja ( ma is hasogattam vele )
Ez a 12mm anyag volt a portán , és ebből csináltam , ez jó masszív
!! -
donmackó
addikt
-
-
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Régen jártunk erre
, akkor a kolléga elektródát fanatikus
, én úgy vagyok vele amit meg tudok oldani Co - val azt azzal oldom meg , de viszont ha egy nagy vas húzatója , vagy Nagy nehéz gépen repedések az már elektródával szoktam össze gyógyítani , nem az mert megtudom szinte az akármit is hegeszteni elektródával ( a 80-as 90 - es évek elején csak az volt ) , de Co val sokkal egyszerűbb, gyorsabb és minőségi munkát tudok csinálni !
Karácsony , szilveszter közt voltam nállatok , nagy vasat hoztam
[kép] , két Rába hidat hoztunk ! -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Nekem csak gázos van de majdnem ugyanaz , tavaj ahogy megvettem a három pótméteres gépet gépet , én is kezdtem utánna olvasni , írni , fényképezni a jó beállítást de a végén füstbe ment terv lett mert ott kint a telephejen elég nagy az áram ingadozás és hol jó volt , hol nem !! Mostmár mint ahogy írod oda tekerem és jó , de ha nem még egy kicsit tekerem ide , oda
, az a szép hercegnő ( szalonna sütős) hang legyen meg és akkor jó! -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Ne is mond , úgy felmentek az alkatrész árak , mintha , aranyat , gyémántot meg ki tudja , hogy mit termelnénk , de nem , kukoricát , búzát , repcét termelünk amit idáig röhej árba vették meg ( most hogy már nincs olajos repce , napraforgó , most ment az ára a menyekbe
, kétszáz tíz , húsz Ft kilója , idáig amikor megtermett és oda adtuk 130-40 Ft volt ) ! Én ( mi ) még az öreg gépeket megjavitjuk de aki belement az új teknilógiába ők veszik az új alkatrészt és jön a szakszervíz ( hát azok is oda adnak minden számot az órabérhez , sőt a kiszállás is egy nagy összeg) ! Ha már így bele mentem
ismerős aránylag öreg JD traktor 20 + éves , 170 lovas , a kipufogó komplett szét égett ( már a hegesztés hegesztés hátán sem tartotta össze , kérték több hejröl ár ajánlatot a legolcsóbb 1780$ , könyörgöm elhiszem , hogy dupla falú , körbe rács és szép fekete , de akkor is egy kipufogó ami lemezből van , de nem volt mit tenni megvették
Az öreg 250 es Rába Steigeren pár éve cseréltem maga a hosszú cső a könyökkel 25000 Ft volt , a vége ami komoly anyag ( kibír 2-3 csövet ) és rajta van a záró kupak amit a kiömlő füst
nyit ki az egy húszas volt , de biztos most az is drágább de messze jár a JD-től !! Még egy napra valóm van szántani , de holnapra esőt jósolnak ami kell is nagyon ! -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Ez nállam is így szokott lenni
Most is van több nagyobb projekt a sok kicsi melett , az egyik , van egy 6 méteres , gyárilag szója asztal , amit az osztrák ( mert onnan lett véve ) átalakított repce asztalnak, két oldalt kaszával , idáig minden stimmel de a repce vágás végére a behordó csiga közepén van , ha jól tudom 4 sorba 5 darab bedobó új , 20 darab , amik ki be járkálnak , amiből már csak egy pár darab maradt az aratás végére , úgyhogy ígyis úgyis ki kell venni a csigát belőle , mert elrozsdásodott a feneke , na az lessz egy nagy projekt mire az a nagy feneke el lessz távolítsa és ahogy számoltam kell 5 darab 2x1,25 méteres tábla , az 1,5 mm vastag lesz , na ott lessz mit hegeszteni
!! -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Én a négyütemű wartburgal voltam így , hogy az új rendszert le szedtem vagy kétszer ( a földeken meg volt rá saját gyártmány , vastagabb cső és egy hátsó dob ) , de az már a múlt , mindent csinálni kellett volna , motor , kasznizás , festés , kuplung , féltengelyek stb , megvan még az öreg , de kíván véve forgalomból , még úgy nyüstöltük a földeken de mostmár úgy csúszik a kuplung , hogy el sem indul
Egy nagyot mosolyogtam amikor írtad , hogy télen ha lessz időd
, legalább is nállam ha két évig egyvégben tél lenne , az is kevés volna amit betervezek télire , pláne ha hidegebb a tél , akkor át napoljuk tavaszra , az meg mostanában olyan hirtelen jön , hogy az se tudjuk hol a fejünk !! -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Nállam is így van , látod ott is oda hegesztettem a menetet
!!
Pár éve lerohadt a kipufogó cső az öreg 108-as dominátoron ( tűzveszélyes ) , hívom axialt , azt mondják , hogy nincs csak eredeti , nem emlékszem , de százezer nagyságrendű pénzről beszéltek egy 60 mm átmérőjű, kb két méter és van benne két kanyar , csőröl ( mondtam is nekik ha valami nemesebb fémből volna meg érteném , de ez egy sima cső
) !!
Vettem 9000 Ft két és fél méter 59 mm vékony falú csövet , azért 59 mm mert az volt , a végeit bevagdostam kis flexel szépen megnyitottam rá tettem a dobra a vágás végeit be hegesztettem , hogy szikra ne menjen ki , a kanyarokat is be vagdostam , hajlitottam megint vágás hajlitás és a vágásokat meghegesztettem , és lett olyan mint a gyári , azóta is üzemel !! -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Kerítés projekt , nállam is tervben van , de mindég marad mert van fontosabb , most ha vége a föld munkának két kis szöllő lugast akarok csinálni , már a gödröket ki ástam a nyáron ! Azt amit csinálsz simán osszegyógyítanám elektrodaval is , de én is a Co után nyúltam volna
, már ha van miben válogatni !! -
törölt tag
válasz
Gyöször
üzenetére
Valaki a zártszelvényes, szögvasas munkákat megoldja bundással az nem jó, mert ha 150-200eFt.os Co géppel végezte volna akkor jobban járt volna, igaz?
Lakatos embert a mai világban meglátnánk valamelyik ismerősnél, hogy bundással jelenik meg, elzavarnánk a picsába menjen az udvarról máshová bohóckodni.
-
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Átkozott jószág , és nagyon ügyes tanulékony , rafinált és ami a legrosszabb , hogy bizalmatlan , ha új kaja jelenik meg ( méreg ) vannak fiatal egyedek ők a kóstolók és napokon át figyelik őket és ha nincs bajuk csak akkor esznek belőle ( azért vannak azok a mérgek , amiknek 5-7 nap után van hatása ) de ahogy elkezdenek hullani , tovább nem esznek belőle !
Most ősszel költöznek befelé, nállam szerencsére nincs csak Egér azokat meg könnyen megfogom , félbe vágott dió egy 7 decis befőttes üveg és már alatta is van ( a héten már hármat fogtam , és tavasz óta fel váltak peckelve az üvegek ) !
A tanyán ott van sok patkány , de méreg is van nekik több fajta , olyan helyeken ahová a kutyák nem férnek oda , és a kutyák is rendszeresen fogják őket , de ez egy szélmalom harc
-
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Én általában mindent körbe hegesztek
, és ez 10mm anyag , amíg a tárcsa tart szerintem ez is fog , már azóta élőben is próbáltam , nem tudta a sár , susorka , levél berakodása elgorbiteni , úgyhogy jó lett !!
Tegnap este csak úgy nézegettem videókat itt [link] sok érdekes hegesztest meglehet nézni !! -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Hát igen hibák azért akadnak ! A varrássál nállam nincs gond , már az öcskös sokszor mondja , hogy jó lessz már az , de én azért mindent osszegyógyitok rendesen
, nem is szokott utánnam hegesztés letörni ( ha olyan bajos a dolog akkor eltörik a hegesztés előtt , vagy utánna de soha nem a hegesztésnél !
Régen hegesztettem , nemsoká megyünk ki a tanyára és a tárcsára teszek egy sár pucolot mert mindég berakja egy helyen , mert a szögvas tartót ki hajlította , a 10 kilós kalapáccsal valamennyire vissza hajlitottam és teszek neki oda erősítést , meg , hogy egyenes legyen , hogy jól álljanak rajta a sárpucolók , majd csinálok egy fotót !
4-5 nap alatt le esett 65 liter eső , úgyhogy nagy az öröm ! -
H-Zol
őstag
válasz
Gyöször
üzenetére
Igen azt szoktam figyelni , hogy pozitív vagy a negatív kell az elektróda fogónak , a bázikusnak biztos a negatív kell ( azzal sokat szoktam hegeszteni ) és délután megnéztem több dobozt is , és tényleg ott a hullámos jel
idáig nem is figyeltem !!
Régen a trafós korszakban minden honnan ( TSz , Gyárak , Olaj kútasok stb) kaptuk az elektródát , és akkor nem tudtuk , hogy van olyan is ami azzal nem megy ( vagy nagyon rosszul ment ) azokat félre dobtuk !! Akkoriban nem voltak inverteres hegesztőgépek , de voltak vállalatoknál dinamó hegesztő gépek ( 15 éve beszereztem egyet , de nem lett megcsinálva , mert gyárilag egy 4 hengeres dízel motor hajtotta , és én át akartam alakítani villanymotor meghajtására , de közbe jöttek az inverterek )
Az én trafóm sem nagy , de egy kicsit nagyobb mint a rövid gatyás képen , azon annyit nevettem , jó volt a tálalás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- GAMING PC! i7-13700F / RX 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 / 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- Apple iPhone 15 128 GB Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- ASUS ROG Strix RTX 4090 OC 24GB GDDR6X Videókártya! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, de én kitartó típus vagyok , megpróbálok odafigyelni jobban a helyesírásra , de nehéz mert én más oktatást kaptam ) !!

!
a kép kedvéjért lenyitottam a gyors csatot amit lefogok venni és egy sima csavarral rögzítem a védőt , és akkor már az egész lapot megfogja enni
, tegnap hív a temető gondnok , hogy baj van , éjjel randaliroztak a temetőben , több keresztet ledöntöttek a földből kirángadták , na a nagyapámék sirjáról úgy ledöntötték a keresztet ( két oldalt kocka táblába vésett felírta , hogy kik nyukszanak ott , középen egy nagy kereszt és két oldalt egy , egy virág tartó ) , hogy kő kövön nem maradt

!!
!!
úgy csináltam a képet , hogy a hegesztő is látszik a háttérben
na neki nagy a feje , sok helyre rossz vele odaférni , de általában vele szoktam csiszolni , neki olajban forognak a fogaskerekei de ez a márka azért mert nem ismert ipari felhasználásra készült ( a német az iparjában ezt hasznàlja általában ) !!
) amin kàbelt kell cserélni mert eltört a vezeték lent is fent is , egy nagyon öreg Einhell ami ma halt meg ( le égett ) és ami megy egy öreg Fein , ma azon cserélgettem a köveket , hol vágó hol köszörű hol drótkorong került rá , mert egy öreg csávázó gépet újítók fel !!
!!![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Esetleg új anódot is tenni bele.
, akkor tudjad azt mondani hogy van
Használtan ( de szinte új ) állapotban hozta be valaki Németországból 7T , és tölle vettük , ha nem hasad , akkor vágja
Mondjuk azt nem gondoltam volna hogy ilyen keveset bír egy átadó. Többet kell beszereznek belőle.