Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyöször
senior tag
válasz makos0078 #2898 üzenetére
Mivel levegős gyorscsatival van a reduktor a géphez kattintva, semmi nem akadályozhat meg abban, hogy pld egy lidis levegőtömlővel meghosszabbítsam. A nagy korgont még sosem vettem ki a sarokból, rajta van a reduktor, ha kell kattan rá a cső, a hegesztőkocsit meg oda tologatom ahová jólesik.
ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
setup
tag
Jókat ír és örülök neki, hogy rábeszélt erre a co2+SG2-re, mert így próbáltam direkt elrontani ezzel tudod és ha nem veszem le extrém alacsonyra az íváramot és tiszta a két vas anyag ezzel még szándékosan sem tudom úgy megcsinálni, hogy aztán ne tartson a hegesztés. Próbáltam húzni, tolni, oda-visssza, körkörösen Audi jelben, cikkcakkba és amikor a legrondább lett... még a leghányadékabb is olyan, hogy kalapálni lehet. Ez a lényeg, hogy meg merem magamnak csinálni, mert utána rá merek hajtani. A többi csak a csicsa.
-
makos0078
tag
Ez a beszéd. Ne aggódj, nekem is tetszik a bevont elektróda meg a porbeles bűze. 😁 Lehet, hogy csak azért, mert tudom, hogy valami komoly dolog történik. Ja, a forrasztóón füstje se rossz. 🙃
Nem tudom a távolságot, de egy hosszú csővel elviheted a védőgázt messzebbre is.[ Szerkesztve ]
-
setup
tag
válasz makos0078 #2895 üzenetére
Ne sajnáld, nekem nincs rossz íz a számban emiatt a gép miatt. Olyat akartam, amivel úgy tudok egymáshoz varrni két fémet magamnak külső segítség nélkül, hogy utána tudom hajlítani az egyiket a másikkal anélkül, hogy a hegesztésnél eltörne. Ez olyan.
Nem tudom, hogy ez mennyire múlik azon, hogy szinergikus vagy mi az ördög, de ha nem jól tartom, ha pattog, mert nincs elég gáz vagy nem jól állítom be stb. ez valahogy akkor is rendesen összeég.
Ott a sarokcsiszoló, ergo tökmindegy nekem hogyan néz ki, amit taknyolok rá, ha tart. Ronda? Flexel simára nyalom és pipa, mehet rá a festék. Többet kell flexelni? Kész lesz úgy is, ha többet kell.
Azért tettem bele SG2-őt, mert azt olvastam, hogy így erősebb a varrat szakítószilárdsága és a víznyelőn át fogok hajtani autóval. Gondoltam az legyen jó, erős. Egyedül azt akarom ebből az 5kg huzalból még kihozni készre. Remélem elég lesz rá.
A másik projekt az erkély meg a terasz korlátok. Ott készre gyártott elemeket kell majd egymás mellé tenni.
Azokat nyáron szerintem porbelessel fogom, mert nincs kocsim a palackhoz és életveszély lenne csak úgy valami pici palackkal. Keskeny az erkély, ha eldől a palack, legurul áhh belegondolni is rossz. A porbelessel operálva meg már mindegy is lesz milyen a pisztoly ravasza.
Addig tartson ki a tuningom, ameddig a víznyelő keretét meg a tetejére a rácsot a laposvasból elkészítem a CO2-vel. Ha mindkét munkát végig tudom csinálni ezzel a géppel régen megtérült a 80eFt-os ára. Többszörösen.
Ami „marad” belőle mindennek utána az meg bőven jó lesz a ház körüli barkácsnak amíg élek, hiszen simán elkészítettem vele a doboztartó konzolt is a motorra, ami egyébként minimum 30-50k lett volna készen. Azért lakatos ettől még nem leszek. Azt is sarokcsiszolóval „szépítettem” utólag, de mit számít? Megtartja, a célnak megfelel. Feketén még ki is néz valahogy. Pipa.
Egész egyszerűen nincs annyi munka, hogy sok pénzt locsoljak erre. Mindig akad valami és tök jó, ha magamnak meg tudom oldani, de nem tervezek profi szintre emelkedni. Ami hátra van azt utána lekenem feketére, aztán ki fogja azt nézni a festék alatt… ugyan már. Tartson, égjen be rendesen, ne legyen veszélyes rátámaszkodni, meg átmenni rajta, aztán kész.
Van egy kis perforált lemezem nekem is. A nagy hegesztőasztalt viszem a vasba a garázsból, ha készen van ez a két „nagy” munka, aztán max egy kis sarkot alakítok majd ki én is valami kis perforált lemezzel minimális hegesztési lehetőséget megtartva.Az egész AWI pl. már úgy érdekel, mint játék, játszogatni vele. Kvázi szükségem nincs rá, csak tetszik. Ég tudja miért, de ha pár hétig nem forrasztok hiányzik az ón illata. Nem vagyok teljesen százas és emiatt vonz, hogy kipróbáljam.
Én ezt megvettem ezekre a munkákra, most már nem variálok. Jó lesz ez.
Mondjuk azt a normálisabb pisztolyt legalább után gyártva forgalmazhatnák rá, azt nem bánnám, de most ez, hogy picit kényelmetlenebb a ravasz attól mi lesz? Csúnyább lesz a rács, amin taposok? Úúúgyan már gyerekek, több is veszett Mohácsnál. Ki fogja azt ott nézni hogy van varrva? Tartson meg, aztán érdekel is engem. Jó lesz az. -
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #2895 üzenetére
Így van ahogy írod az euró csatlakozó az euró csatlakozó , ha szar is a gép az nem megy tönkre , tízen éve teszem veszem , nincs anyi hajam szála ( igaz már jó ritka ) amennyit tettem vettem le fel , és ahogy írod ijen gépekkel nem szabad foglalkozni , a szomszédé ami 250 A ír ki , jó ha van 110 , de rá fogok mérni a lakat merőmmel !
-
makos0078
tag
1. Sose vennék olyan gépet, ami hamis Ampert ír ki. Hogy állítom be? Milyen turpisság van még benne, ha már ezt elkövették? Stb.?
2. Kurva sokat utánaolvastam /-néztem gépeknek, kissé gagyiknak is. Egyszer sem olvastam euro csati hibáról. User error a megolvadás. Sajnos nem hülyebiztos a csatlakozó tervezés ügyileg.
3. Az összes “gyártót” felnyomnám szívem szerint, aki azt mondja (és le is meri írni), hogy a kábelekre nincs gari. Ez szembemegy a jogszabályokkal. Megtévesztés. Kb., mint amikor az extra garit eladják úgy, hogy az egy plusz, közben meg a szavatosságról van szó, ami egyébként is jár.
4. Kicsit az az érzésem, hogy meg akarod magyarázni, hogy a beépített munkakábel jobb meg megbízhatóbb. Nagy általánosságban sajnos nem igaz. A Te esetedben meg főleg nem. Én sajnálom, ha azt reklámoztam, hogy milyen jó az a kis 14-es pisztoly, és ez befolyásolta a gépvásárlásos döntésedet. A saját tapasztalatomból indultam ki, fogalmam se volt, hogy az enyém egy ritkaság volt.
Szerintem fogadd el, hogy a géped olyan, amilyen, esetleg próbáld meg visszavetetni vagy eladni. Hozzádobsz valamennyit, aztán veszel egy komolyabbat. Épp most dobott fel a FB egy hirdetést egy nagyobb gépről, amin még gari is van, meg AWI pisztoly is jár hozzá. 100-ért hirdetik, azaz lehet, hogy 90-ért el tudnád hozni. Átküdjem a hirdetést? Bár, lehet hogy holnap már nem lesz meg. Ezekre gyorsan rá kell repülni.
A segítséget szívesen.
Peace[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Nekem van egy tízen éves kisipari 250A gépem ami szerintem tekercs hibás , mert nem megy jól ( nagyon sok 15 kg drót el lett vele hegesztve ) , és a nyár végén vettem egy Iparinak mondott Iweld 252-es gépet majd 400 ezerért itt egy román videó [link] 4 mm anyagon húz egy varatot kisebb amperon utánna növeli az ampert és huzal tolást és megint húz egy kis varratot és a végén két 4mm anyagon csinál egy sarok varratot , az szerintem több mint jó
Ezt a gépet amit te linkeltél ki kéne próbálni és a fogyasztó védelmiseknél , jelenteni 350 A az vicc írtam már a szomszéd vett olcsón kis invertert a kijelzőn 250A jelenik meg és a 2,5 elektrodával fulladozik -
setup
tag
válasz makos0078 #2891 üzenetére
Félre ne érts, én nagyon köszönöm minden nekem írt sorodat, mert rengeteget segített, csak arra próbálok kilyukadni, hogy elbeszélünk egymás mellett. Mert amikor Ti beszéltek EURO csatiról, akkor ti a minőségiről beszéltek illetve az nem derül ki, hogy mi van akkor, ha valaki megvesz egy olcsó gépet. Pár nap után megég. Utána vesz egy EURO csatis munkakábelt, aminek az árával már 100k körül jár mindösszesen, hiszen a garija nem fedezi a munkakábel cseréjét, aztán az EURO csati szabványméretei meg egy ilyen gép aljzata mondjuk nem tökéletes? Mi van, ha utána az új munkakábele is megég, mert mondjuk nem szabványméret ezen az aljzat? Akkor van egy használhatatlan vacka százezerből nem?
-
setup
tag
válasz makos0078 #2891 üzenetére
Oké, de ez még akkor is hurvajó ár lenne érte, ha csak a harmadát tudná a kimeneti áramnak.
Viszont onnan, hogy levehető a kábel már maga a munkakábel is "kiegészítők"-nek számít, amire nem terjed ki a garancia az apró betű szerint. Tehát, ha első használat során szétég a p.csába az a csatlakozó, amiről teszem azt kiderül, hogy nem is rézből van, akkor így jártál. Nem ez a helyzet?
Azért lényegesek ezek az infók, mert aki sosem foglalkozott hegesztéssel az olyasmikre gondol, hogy ha az elektronika 0,8mm huzalátmérőhöz számol ki mindent, akkor az 1,2mm-es huzalt is kezelni képes gép az biztos fejlettebb alaplappal szerelt, mert ahhoz is biztos ki tudja számolni a mindent is és úgy is mindegyikben OEM alaplap van 100k alatt.
A levehető kábel az is szuper, mert max az O gyűrűt kell kicserélni stb. szóval pont az ilyen gépek vételének irányába tereljük nem? Hiszen mi baja lehet? Max nem tud annyi Ampert, de ha a harmadát tudja, neki még az is elég.
-
makos0078
tag
Ha nem tudtad eddig, akkor: nevenincs “gyártók” azzal “szórakoznak”, hogy hihetetlen teljesítményt írnak a gépeikre. A kínai gyártó meg partner benne, hogy akár a kijelzőt is úgy kalibrálja, hogy a valóság többszörösét mutassa. Ezeket nyilván nem kell elhinni. Találtam már egyszer 1000 Amperes MMA gépet. Újdonságokat írtam?
[ Szerkesztve ]
-
setup
tag
Itt van pl. a 205 dupla áron és az 1,2mm-es huzalt eleve bele sem lehet tenni. Látszólag állva hagyja a piacot ez a Ryodel csoda ami száz helyen kapható 70-80k közötti áron, de hogy, hogy nem leginkább ilyen online csoda webshop az összes eladó és élőben csak akkor látod, amikor otthon kibontod.
-
setup
tag
Ez oké, de milyen gépen? Neked egy drága géped van nem?
Itt van például ez a gép amiről azt állítják, hogy 350A-en 60% az üzemi ciklusa, azaz ez a gép szerintük 6 percen át folyamatosan tartja az ívet 350A kimeneti árammal. Mindezt levehető munkakábellel 73ezerért. Nem túl szép ez egy kicsit, amikor csak egy EURO csatlakozó 10 ezer külön?
Hogyan tudja ennyire megverni a piacot árban?
Az enyémen ugye fix a CO2 munkakábel, meg a piacon a százezer alatti gépeknek hát kábé a döntő többségén fix a kábel. Az üzemi ciklusa az enyémnek 120A-ig ugyan 100%, de aztán felette már nekem is "csak" 60% és a max 160A és még így is 90k az ára jelenleg, amit télre levittek 80k-ra.
Az alapján amit írtok a linkelt gép a vételek csúcsa 100k alatt, de nem bűzlik ez egy kicsit? Nem lehet, hogy ha megveszed kiderül, hogy ezen pl. a csatlakozó minősége sem pont olyan minőségű, mint a tiéden? Tényleg annyi, hogy fogod a munkakábeled, rácsavarod és enjoy?
Csak kérdezem. Én vagyok a lúzer, hogy nem ezt vettem? -
H-Zol
senior tag
Nem olyan nagyon tolja el az O gyűrű, olyan kis hajszál vékonyak , tízen éve teszem veszem de soha semmi gond nem volt vele , olyan az érintkezője mintha új lenne !
Mint ahogy "makos0078" koléga is írta egy picit meg kel mozgatni két ujjal amikor húzod rá az anyát , de érződik az amikor jól oda szorul !! Nagy balek kell legyen aki így össze égeti , ismerős körben is van több gép de még ilyet nem hallottam !
Ha jól értem a gáz szelep ha túl nyomod akkor tönkre megy hát ha így van akkor az nagy gáz , és kéne neki egy megállító , hogy ne tud tönkre tenni de viszont tudd behúzni rendesen !! Az eurós más csak egy mikró kapcsoló van azt oda kapom tövig és semmi baja ! -
setup
tag
válasz makos0078 #2886 üzenetére
Aha, tehát rá lehet húzni úgy, hogy nem párhuzamos a két felület. Remek. Mivel az összes tömítő O gyűrű el akarja egymástól tolni a két felületet gondoltam csak van rajta valami, ami megvezeti, hogy ne tudjon rosszul állni. De akkor ez is olyan, mint az USB, hogy ez egész világ anyázik a sötétben, hogy vajon melyik fele a szélesebb, miközben tunkolni próbálja, de rittig nem megy bele ahelyett, hogy ... elsőre sikerült volna feltalálni az USB-C-t. Nem, előtte még a halálba sz.pattak mindenkit az USB-vel 20 évig, sikerült kitalálni a kettőt, meg a hármat ugyanúgy rosszul
#2884makos0078
Hagyján, hogy ferdén nyomja, de nem nyomja Mondom tuning nélkül a közepét vagy a tetejét nyomva lazán tudod úgy kapcsolni a mikrokapcsolót vele, hogy a dugattyú ki sem nyit közben hidd el. Az alját kellene megnyomni, hogy a dugattyút lenyomja, de az alját vastag kesztyűben azért nem lehet nyomni, mert benyomott állapotban kvázi süllyesztett és nem fér el a kesztyű anyaga. Szóval elkezded izomból nyomni a ravasz közepét kesztyűben, de attól meg szétmegy a szelep Vagy porbeleshez való pisztoly ez, vagy kifaragod magadnak, mint én vagy valami nagyon vékony kesztyűben esetleg. Olyanom nincs egyelőre. -
makos0078
tag
Ez 99%-ra user hiba volt. Az euro dugót meg kell emelni/ mozgatni, amikor meghúzod a rögzítő gyűrűjét. Különben megszorul a gyűrű, mintha meghúztad volna, de közben meg nem. Elkezdesz hegeszteni mondjuk 150-200 Amperrel, aztán olvad is szét az egész, mert mondjuk 1 mm2-en érintkezett.
Első google találat: https://www.mig-welding.co.uk/forum/threads/dont-forget-to-tighten-your-euro-connector.99448/ -
setup
tag
válasz makos0078 #2883 üzenetére
Az vitán felül áll, hogy rossz érintkezés, csak ott a kérdés, hogy és az mitől érintkezett rosszul. A levegőnek szerintem túl magas az ellenállása ahhoz, hogy ekkora felületen így áthúzzon, csak mert kapcsolsz a pisztolyon. Szerintem az az áram már folyt, amikor változott a helyzet.
Itt valami gyártásminőségből eredő probléma lehetett. Én arra tippelnék, hogy már folyt a nagy áram amikor „menet” közben engedett valami, ami a két felületet egymáshoz szorítja ideális esetben és attól az erőtől engedett, ahogy a munkakábelt mozgatták és annak súlya húzta az aljzatot.
Ha engedni tudott az gyártási hiba. Ha élből nem volt a két felület rendesen síkba csiszolva gyártási hiba. Ha nem egymással párhuzamos volt a két felület, amikor felszorult gyártási hiba.
Ezt az EURO csatit a user nem teheti fel rosszul, akármilyen gorilla nem? Ez egy mozdulat és úgy ki van találva, hogy nem lehet elrontani. Ezért gondolom, hogy itt is lehet szórás a minőségben. A gázszelep cseréjéhez meg még a gépet is szedhetem szét, ha EURO csatis.
Én inkább egy awi kábelt akarok még lőni, mint másik gépet. Csak inkább majd a palack cseréjekor, nem most. Addig a CO2 palack miatt úgy sem tudom használni. Azt szerinted merjek használtat? -
makos0078
tag
Az a dugó a rossz érintkezéstől égett szét. A megolvadt (eredetileg sík) felületen érintkezik. Annak ráadásul nem fémbetétes a szorítógyűrűje, ami esetleg megakadályozhatta volna ezt. Magában a gépben érintetlen volt az aljzat. Az eladó akkora görény volt, hogy ezt a szétégetett dugós munkakábelt adta a géphez, én meg nem vettem észre, csak otthon. Pedig indulás előtt még mondtam is, hogy én kihúzom azt a dugót, mert úgy befér a gép az ikeás szatyorba. Kikapta a kezemből, hogy ő megcsinálja, és addig sunyizott, hogy nem vettem észre. Remélem, ez volt a legnagyobb öröme az életében. Mindegy, a gép még így is jó áron volt, a csati meg volt valami 3e Ft, meg már tudom legalább, hogy kell kicserélni.
Én is valami mikrokontrolleren gondolkodtam egyébként, ami egy relén keresztül vezérelte volna az utólagos gázszelepet egy külön tápról, pl. régi telefontöltőről. A gáz előfúvás szerintem nem téma, a szóban forgó 205-ös Gorilla se fúj előre, akkor kattan a mágnesszelep, amikor a huzal indul. Az 5 méteres munkakábellel se volt gondom soha, amikor a napi első használat előtt elfelejtettem “feltölteni” gázzal.
Hát ja, vagy megbarátkozol így a gépeddel, vagy kis buktával el tudod adni, ha még értelmes hosszúságú garival rendelkezik. A 205-öm eladó lesz… 😉[ Szerkesztve ]
-
setup
tag
válasz makos0078 #2880 üzenetére
Igen, ezt már túl komplikált felhasználni. Egyszerűbb a komplett gépet kicserélni. Az euro aljzatot még bele tudnám tenni a gépbe, de akkor kéne egy arduino is bele, vagy valami olcsó késleltető, hogy először húzza meg a mágnesszelepet a kapcsolásra és csak utána küldjön jelet az alaplapnak, hogy az gyújtsa az ívet, amikor már megy a gáz.
Inkább megfaragom a másik ravaszt is így. Ha ezt már így tudja, akkor nekem semmi bajom a manuális szeleppel egyébként.
Így megmókolva jóval kényelmesebb lett attól, hogy már eleve jön valamennyi védőgáz mire bekapcsol.
Ha csak annyi eszük lett volna, hogy a kapcsolót a szelep mögé teszik és nem elé tökéletesre lehetne fröccsönteni, mert jóval hosszabb lenne a kapcsoló munkaútja és csak a legvégén ráérne működtetni a mikrokapcsolót, amikor a szelep már teljesen nyitva van.
Így a házi tuning után olyan félállásig tudom nyitni ívgyújtás nélkül a szelepet, de azt legalább már megbízhatóan.
...hát ezek azok a dolgok, amikre tuti nem gondolsz, amikor életed első gépét keresed a weblapokon.
A képedet nézve arról a használt EURO csatiról, amin valami ívkráterek vannak nem biztos, hogy az olcsó gépen elég pontos aljzat van. Úgy fest, mintha valami átmeneti ellenállás miatt elfűtött volna ott pár wattocskát. Ha a felület ilyen, akkor az összes guminak gondolom szevasz, ha közel van a bekötés akkor a forraszanyagból is kiégett a folyasztószer, hááát biztos jó dolog ez az EURO csati fél millától felfelé, de egy olcsó gépen nem tudom. Az én gépem megint 90 ezer a webshopokban és nem fér bele ebbe az árba egy normális ravasz, de az összes többibe se... Túl szép igaznak, hogy a legolcsóbb EURO csatis gépen is ugyanolyan minőségű az aljzat, mint a prémium cuccokon.Ha most kéne választani 100 alatt se igazán tudom mit vennék, mást, ami jobb, mint ez a Panelectrode.
-
makos0078
tag
válasz makos0078 #2880 üzenetére
Ugyanattól a szőrös kezű fickótól, kicsit jobban látszanak a dolgok: https://youtu.be/Vs3wBsUf77U?si=wDYzgdOvbo9-RLsy
Használt munkakábel vásárlását egyébként nem nagyon tudnám ajánlani, kivéve ha tudod, mit kell nézni rajta. A huzalvezető úgyis cserés, a pisztolynyak meg felújítandó. Kívül a gumiborításon lehet olyan sérülés, amit csak otthon veszel észre.
Aztán, még jöhetnek olyan szopások, mint amikor Ákoskának nem volt annyi esze, hogy elvigye a gépét, hogy belepróbálja. Aztán otthon derült ki, hogy nem lehet bedugni. Me’ valaki földhöz bszhatta a csatit, amitől eldeformálódott a huzalvezető bumszli rajta. Aztán Ákoska fél óráig húzogatta rajta a csiszolóvászon csíkot, mert nem akart azon is dugót cserélni……mint a másikon, amit a használtan vett géphez kapott, és szintén csak otthon vett észre a “kis hibát”:
[ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
Ilyen az euro csatis kábele: https://hegesztopisztoly.hu/webaruhaz/kabelek-csovek/koaxialis-kabelek/
Belül megy a gázcső, és abban megy a huzalvezető spirál is.
Körbeveszi egy fémharisnyás cső, abban szaladgálnak az elektronok.
Kívül meg a gumi borítás. Ja, alatta még a drótok a kapcsolónak.
A vége le van krimpelve, ahogy látod, és az a menetes cső van beletekerve a pisztolynyakba meg az euro csatiba. Szóval, abban utazik minden, kivéve a kapcsoló jelét.
Itt egy rossz minőségű videó, nem találtam jobbat: https://youtu.be/AXgoY2phylo?si=PlS1_AtQ8wnKAn6n
Meg egy saját fotó, mert cseréltem már pisztolynyakat (meg euro dugót is).
Sajna egy ilyet nem kötsz be csak úgy a gépedbe. Aljzat kéne a gépbe meg mágnesszelep meg annak valami vezérlés. Esetleg egy projekt gari idő utánra, ha elférne az aljzat egyáltalán. Vannak videók a YT-n (euro torch conversion).[ Szerkesztve ]
-
setup
tag
sikerült, így már jó lesz. Nyár van az egész házban, mert eddig a fűtőtesten volt és úgy be voltam sózva, hogy fűtöttem, mint az állat
Itt a rövid videó a kínai ravasz tuningról Hang kell hozzá, hogy hallani lehessen a kapcsolót. Az elején mutatom, hogy így kapcsolás nélkül előre lehet küldeni vele a védőgázt. Most f@sza, de azt nem mondom, hogy vegyetek ilyet, mert nem 2 perc volt eltalálni.
Teszem is át a gépen lévő pisztolyba. Remélem ha kikekényedik a lakk nem fog kikopni a mikrokapcsolótól. Csak nem. -
setup
tag
válasz makos0078 #2877 üzenetére
No, de ha mindegyikre, ami nem EURO csatis már az én pisztolyom teszik (és hát eléggé ez a szitu) tehát másféle pisztoly csak az euro csatis munkakábelen van, akkor kilyukadunk oda, hogy lényegében CO2-re már csak euro csatis gépet ajánlott venni nem?
...Lassan kéne egy első hsz, amiben összesítjük a dolgokat.
Egyébként ha teszem azt lövök használtan egy euro csatis munkakábelt és levágom a végéről az EURO csatit az abban lévő gázcsövet fel tudom küzdeni egy HF csatira a gépen belül, tehát be tudom kötni a gépbe fix munkakábelként vagy azokban direkt úgy van, hogy a gázcsövön belül vezetnek valamit, mondjuk a kapcsoló vezetékét?
Vágtál már szét ilyen EURO csatis kábelt?
...persze a gázszelep miatt a pisztoly felöli végét akkor is bontani kell, á sehogy nem jó. Nagy kiszúrás ez a ravasz.[ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
Az euro csatinál max. a dugón lévő O-gyűrű megy szét, használtan vett munkakábelen cseréltem is. Az idő eszi meg, vagy ha sokat dugdossák. Ha már valami, akkor a gépben lévő elektromos gázszelep mehet szét.
Ne aggódj, a csak porbélre jó gépekhez gázszelep nélküli pisztoly jár, annyival is olcsóbb az előállítása. -
setup
tag
válasz makos0078 #2874 üzenetére
Azért jó nagyot ugrik az ár, gyakorlatilag a duplája és kategórián belül viszont a legolcsóbbak között vagy így is, tehát a minőség megint pont a kiegészítőknél kérdéses akkor itt is nem?
Csak az euro csatlakozó 10 rongy ezeken, ha ott kezdi engedni a gázt. Akkor már inkább az 1500Ft-os gázszelepet cserélgetem, mint az Euro csatit.
Persze vélhetően csak én vagyok ilyen elvetemült, hogy CO2-őt használok a PAN 160SYN-nel és mindenki a mellékelt porbelessel nyomja.
Belegondolva nyilván azért teszik ezt a kínai pisztolyt mindegyikre, mert a porbelesnél a gázszelep úgy is csak dísznek van.
Én meg, a hülye kezdő azzal kezdtem, hogy beletettem az 5kg SG2-őt, aztán most meg csodálkozom, ha nem tudom előre küldeni a gázt ezzel a ravasszal. Na, ja hát minden kezdet nehéz, főleg ha magadnak nehezíted meg -
setup
tag
válasz makos0078 #2873 üzenetére
Elég reménytelen felkutatni valami OEM gyártót, pláne Ázsiában. Bosszantó, mert egyébként jó kis gép ez.
Nincs összehasonlítási tapasztalatom, de ez a Panelectrode 160 SYN egyébként szerintem alaplapilag elég jó lehet. Ma egy filléres ülőkét javítgattam (5k volt anno Auchanban) Két „U” alakú cső „+” alakban, a tetejére meg egy kör alakú falap aztán csók, de inkább virágtartó ez, mint emberi használatra való.
Nem tudtam, hogy gyárilag katicabogárnyi pöttyökkel van csak megfogva és ahogy ráültem kiszakadt a cső fala a hegesztés mellett.
Olyan vékony falú cső a lába, hogy 70A-rel is jó nagy lyukat égettem bele. Mondom ennek annyi, de 50A-re levéve rövid lövésekkel be tudtam tömni a lyukat én, aki hát… hagyjuk kb. közöm sincs hozzá a gyakorlatlanság miatt, meg ebben a vastag kesztyűben amikor pöttyözni próbálok 10-ból 6-szor kvázi védőgáz nélkül megy és csak pattog.
Mégis olyan okos az elektronika, hogy még azért így is sikerült.
Nyilván egy ronda taknyolás van rajta, nem varrat, de most rá tudok ülni. A több, mint 90 kilómmal és tart is.
Ha jó lesz a ravasz még szépen is tudok majd ezzel dolgozni a végén. Csak akkor abból kell kifaragni, ami van.
Csak sikerül majd ezzel a lakkal addig játszogatnom, amíg jó lesz, csak győzzem kivárni, mert mindig egy nap mire a lakk megszárad. A teljes kikeményedés meg vagy 2 hét. Ráadásul egy 2016 januárban vett literes lakk alján lévő maradékkal operálok. -
makos0078
tag
válasz makos0078 #2873 üzenetére
…de nézzünk valami komolyabb gépet. Ez volt az egyik jelöltem:
https://centrotool.hu/migmag/21314-hegesztogep-imig-200-dp-syn-centroweld.htmlKis nyomozás után:
https://spawarki-magnum.pl/mig-235-dual-puls-synergia-lcd
https://www.amazon.nl/-/en/Pulse-welding-machine-Hyundai-HG200/dp/B0B76T91FM
https://www.hobotools.nl/en/imig-200dp-synergic-double-pulse-dual-action-mig-w.html
…lehet, hogy ez az eredeti, de nem biztos:
https://www.alibaba.com/product-detail/Smarter-Tools-Top-Sale-Inverter-MMA_564529307.htmlVállalom, hogy beteg vagyok. 😆
De a Magnum néven futóról legalább találtam olyan videót, ahol végignyomkodták a menüjét. Meg asszem annak volt részletes könyve a beállítási tartományokról. -
makos0078
tag
Edon meg Redbo (meg ki tudja még milyen néven) fut az a gép, már vásárlás előtt tudtam. Pont azért mertem megvenni - az országban szerintem a legelső darabot - mert így találtam róla véleményeket.
Nem teljesen ugyanaz mindegyik, de a gyártó szerintem olyat legózott össze ezekből, amilyet rendelt tőle a forgalmazó.https://www.wildberries.by/product?card=88692847&option=143590820
A gyártó ez, de náluk sincs már, szerintem kifutott.
http://www.chinaredbo.com/en-us/about.htmlItt a videóm a gép beléről, 2:00 percnél nézd a kép alján az alaplapon a feliratot. 🙂
Ez is ugyanolyan OEM cucc, mint a többség.
https://youtu.be/MIKDlNzqIME?si=RQe1AYzDjhzqTfIm[ Szerkesztve ]
-
setup
tag
válasz makos0078 #2870 üzenetére
Az a gáz, hogy a Hyundai katalógusban nincs is benne ez a barkács vonal és a munkakábel az Accessories részben nem is létezik.
Könnyen lehet, hogy azért, mert nem is Hyundai gyártmány az a munkakábel és ha rátalálnánk a noname beszállítóra fillérekért lenne. Pech. 20 rugót biztos nem adok ki miatta, hogy legyen egy harmadik felesleges munkakábelem is, akkor inkább rendelek még két tartalék gázszelepet, hogy mire ez szétmegy megjöjjön csájnából. -
setup
tag
Az a tapasztalat, hogy talán inkább a merevítéssel kellett volna kezdeni. (Bármelyik csaj megmondta volna, ha kérdezem. )
Most a lakkal merevebb, rendesen benyomja a gázszelepet kapcsolás nélkül, de erősen meg kell húzni, hogy kapcsoljon is. Ugyanott vagyok, hogy ha erősen húzom a ravaszt attól félek szét fogom nyomni ezt az új szelepet is.
Ezért most tettem rá még egy kis lakkot, de most a ravasz ütközőpontjára, hogy picit hamarabb kapcsoljon.
Lehet, hogy ha nem veszek el a ravaszból, csak a lakkot öntöm a ravasz ütközőpadja köré rögtön elsőre, akkor pont jó is, de már késő bánat.
Azt hittem a fröccsöntés a pontatlan, de lehet, hogy csak túl hajlékony ez a műanyag ahhoz, hogy a gázszelep erős rugóját benyomja.
Az ördög tudja, de nagyon játszogatós. Ha csak egy pisztoly lenne és azt kéne óvatoskodva szétszedni… hát ennyit ez nem ér.#2870makos0078
Az igazi vicc az lenne, ha kiderülne, hogy mára már a Hyundai-okon is ilyen van és gariban már ők is ilyet kapnak, ha cserélni kell.
Közben egyre jobban megerősödöm abban a meggyőződésemben, hogy neked nem a gázszeleppel volt a szerencséd, hanem a kapcsolóval. Azért nem tojt be a szeleped, mint a legtöbb embernek, mert nem nyomtad erősen ütközésig.
Tudtad gyengén húzni a ravaszt. Persze én is tudom, csak úgy fogalmam sincs jön e rendesen a gáz. Attól függ hol húzom, vagy jön elég, vagy nem.
Meglátom a második lakkréteg ha rászárad mit mutat, de a vége lehet az lesz, hogy a 6-8L felejtős és zárt tér ide vagy oda jóval jobban ki kell nyitnom a reduktort. -
makos0078
tag
Az a vicc, hogy fogalmam se volt, hogy nekem ilyen exkluzív gomb volt azon a pisztolyon.
A másik vicc, hogy megnézem a fotókat a Zákány oldalán a gépről, aztán a hagyományosat látom. Simán jöhetett az a gép is többfélével, ahogy pl. az előtoló motorról is kiderült a másik fórumon. Nekem az ékpályás kör közepű görgő ment bele, más meg négyzet közepű verziót kapott. (Más a motor tengelye - más fajta görgő kell bele.)
Kicsit (sokat) keresgélve is alig találtam nagy gombos pisztollyal szerelt munkakábelt, pl.:
https://www.tokopedia.com/tto-jkt/mig-torch-mb14-set-2-5m-mig130g-torch-caldwell?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=pdp-seo
https://www.kamenik.hu/Hegesztopisztoly-Fix-MIG-MAG-hegesztopisztoly-MB14#googtrans(hu)
https://www.blibli.com/p/mig-torch-mb14-caldwell-torch-mig-130g-stang-las-co-caldwell-130ec/ps--PTM-70085-102154
99% találat az olyan, mint a tiéd.[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #2865 üzenetére
Utánna , nézegettem a tű görgős csapágyaknak itt heileg nincs , kicsi a választék , nállunk a netten sem találtam de nállatok igen , igaz nem pont olyat de megpróbálom , szerintem jó lessz , a csészében 16mm a furat a főtengely vége 12,5 mm hogy érdekesebb legyen , veszek egy ilyet is [link] ez 13x15,5 szerintem ennyit mennek a görgők erre arra de veszek még egy ijet is hátha ez lessz a jó [link] itt mind a kettő mehet egy kicsit ide oda de megvan az 5 tized difi ami nekem kell , egy kérdés , már akkor vennék gyújtó gyertyát is , ezt ismeri valaki , jók [link]
-
H-Zol
senior tag
Szerintem jó lessz , csak az a baj , hogy ilyenekkel kell vacakolni , hogy jó legyen , szégyen a gyártóktol , hogy ilyen sz@rt ki adnak a kezük alól , és a másik , hogy ezt nem sokan csinálják meg , mert nem tudják , nem értenek hozzá !
Ez több mindennel így van , úgy ahogy van nem jó , nekem is van egy szallagos kés élezöm ami használható, de nem jó , több sebből is vérzett , egy pár erősebb rugót teszek bele , és egy helyen át fúrtam a műanyag házat és össze fogom csavarozó , a hétvégén össze fogom már rakni , mert már nem most szedtem szét , de mindég maradt !![ Szerkesztve ]
-
setup
tag
válasz makos0078 #2864 üzenetére
Igen látom, egyértelműen jobb a Hyundai. Kérdés, hogy a Hyundai tulajok, ha pl. elejtik a pisztolyt és az eltörik tudnak e venni csak azt és ha igen csak az mennyi? Mert ha vásárolható ez a műanyag pisztolyház a ravaszal alkatrészként a Hyundaitól külön fillérekért, akkor meg kell venni és rátenni a bármelyik kínai gépre vagy esetemben a Panelectrode-ra, aztán kész.
Tekintettel arra, hogy az összes kínai gépen ez a pisztoly van, picit játszogattam a ravasszal, ha már kettő van. Az egész gyenge pontja a töve, hogy az egész nem egy tengelyen fordul és emiatt olyan anyagból készítik, ami hajlik annyit, amennyi a kapcsoláshoz kell.
Onnan viszont, hogy meghajlik és mindig máshogy attól függően hol nyomod az egésznek ezt a gagyi kapcsolásérzetét elég nehéz legyőzni. Csak vakon találgatom, hogy a kapcsoló és a ravasz ütközéspontja hol is van lenyomott állapotban.
Ezen a képen látszik, hogy honnan indultam. Először levettem egy picit a ravaszból, hogy a kapcsoló és a ravasz ütközéspontja lejjebb kerüljön annyival, hogy rendesen jöjjön a gáz, mielőtt a kapcsoló kapcsol.
Azonnal nem kapcsolt egyáltalán , mert lenyomott állapotban a ravasz ferdén áll és a kapcsoló burkolata olyan hosszú, hogy a sarka felüt, ezért azt is le kellett vegyem. Utána már kapcsolt, de a ravasz legvége is felfeküdt, ezért azt is legömbölyítettem és öntöttem bele lakkot, hogy a kapcsoló feletti felület tükörsima legyen, szépen csússzon és kevésbé tudjon meghajolni.
Holnapra kiköt ez a vízbázisú parkettalakk annyira, hogy ki tudjam próbálni, meglátjuk érdemes e vele vacakolni. -
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #2865 üzenetére
Jó , hogy írtad , holnap rá mérek rendesen , és utánna nézek , már most nézegettem , tényleg van , például itt [link] minden féle méret , kint van a fűrész a tanyán !
Most vettem 12 méter nyárfát, itt nállunk méterre van a fa méter széles , magas és hosszú az egy négyzet méter és ebből vettem 12, 5 - öt pontosan , úgyhogy lessz mit vágni és felhasogatni , de már három éve van egy hidraulikus talpon álló hasitóm , azzal gyerek játék , ha nem hasad akkor vágja , úgy tudom 6 tonnás és három fázisú motorral megy ! -
Gyöször
senior tag
Ismerem a fűrészeket kicsit, hobbim a favágás. nekem van egy olympic 234F, kb 1985 körüli. Régebben full felújítottam, most cseréltem rajta én is lánckereket. Vettem én is újat, carlston vagy milyen márkájút, annak 10x14x13 tűgörgő kell, de találtam egyet, azt még apám vette hozzá, abba meg 10x13x13. Ott 1 mm el kisebb a furat a kuplungban. Nem lehet az új puklungodhoz vadászni megfelelő görgöt? Ilyen görgő volt a csapágyboltban ezresért, kínából postával 500 lett volna :-) mérd meg és nézd meg az alin :-)
U.i. erre a gépre vettem a román vezetőt. Fasszájos. Lecsonkoltuk a nagy diófát, másfél öl a törzse, most csákányozom.
[ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
Szerintem se lenne praktikus az a 2 gombos pisztoly.
Viszont: már a Napnál is világosabb, hogy minimum a ravasz más.Ezt tőled loptam:
Ezeket meg a fotóim között találtam:
Nézd meg a billentyű kialakítását. Az én volt gépemé kevésbé anyagtakarékos, és kilóg szépen.
Nem 100, de az utolsó képen sanszos, hogy ez a teljesen benyomott állapot.
Már írtam, de ez tényleg úgy működött, mint egy műszer. Minimális erővel nyomható volt, előbb a gázt engedte, stb.
Találtam egy videót is, amin valamennyire látszik. A “mellékelt ábra” mutatja, hogy én is a vastag kesztyűben használtam.
Na, majd megpróbálom begyűjteni a gépet kollégától, és mutatni a pisztoly beltartalmát is.
A franc se gondolta volna egyébként, hogy ezekből is többféle van.
https://youtu.be/ONtG8HACJVU?si=_tnhbIAkLOfIuw3n[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #2862 üzenetére
szerintem sem ez a megoldás , az még fárasztó is volna , soha meg nem figyeltem , hogy az én gépeimnél a gáz jön hamarabb , vagy a drót, de szerintem egyszerre indulnak !
Na majd rá figyelek !!
Láncfűrészt javítom , jó 10 + éves kis Husqvarna 345 , vettem karburator javító készletet az okés de a lánckerék is kopott az hajtja a láncot a főtengelyröl egy csésze , rajta a fogaskerék és egy röpkuplung szét nyílik benne a fordulattól és így működik , na a csésze az indulásból meg szorult , volt egy kis éle de esztergályos ismerős le kapta , néztem is , hogy mintha kóvajogna ahogy forgott a padba , de mondom majd látom a hején , ma rakom fel és nézem , hogy igen mozog a tűgörgős csapágyon , vissza teszem a régit , szinte semmi lógás , megmértem és 3,5 tizeddel nagyobb az új csészében a lyuk , na mondom azért felrakom , fel is raktam be is indítottam , de ez úgy ver, hogy majd el szál rá írok a boltra, mert netről rendeltem és írják , hogy ez utángyártott ez ilyen , miért nem vettem eredetit , én nem is néztem hogy ez utángyártott igaz 1800 Ft volt , és most nézem az eredeti az meg 9000 Ft , na mindegy vissza tettem a régit az olyan simán pörög , hogy meg sem mozdul , majd a jövő héten be megyek a városba és elmegyek a Husqvarna Szaküzlet be !![ Szerkesztve ]
-
setup
tag
válasz makos0078 #2842 üzenetére
Látod valami ilyesmire gondolok hogy mennyivel kulturáltabb lenne egy ilyen két ujjas ravasz. A mutató ujjam alatt lehetne a gáz szelep, azzal elindítom a gázt ív nélkül és utána gyújtom az ívet a másik ujjammal.
Csak azt nézegetem, hogy olyan pisztoly, aminél a pisztolyban van a szelep nem is nagyon van másféle, csak az ami az enyém is. Mintha szándékosan az lenne a cél, hogy a gép kezelje a gázt is és onnan vedd mindenből a drágábbat. Vagy mindenki élből vékony kesztyűt húz a jobb kezére és csak én szenvedtem a vastag sárga iwelddel -
Srácok. Volna egy ilyen gépem. Mai vásárlás. Szükségünk volt porbelesre egy külső munkánál így vettem ma egyet. Mivel nem beszéltük meg előtte a tudtomon kívül közben a kolléga is vett egyet ma. Hát... volt meglepi a telephelyen délután. Az egyik felesleges így eladnánk. 48ezer volt bruttóban, teljesen új. Aktív kft-hez 1év kisker gari van rá a mai naptól. Ha valakinek érdekes lehet szóljon.
Analóg vén majom egy digitális világban
-
do3om
addikt
Ma egy nagy géppel dolgoztam, MIG 520-as vízhűtéssel.
Folyamatosan hegesztettem vele egész nap magas amperrel, ezek aztán nem gyerekjátékok. Otthonra csak álmodni lehet ilyet.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
setup
tag
Nekem fent Prodax van. Mosógép arról megy, azzal nincs ilyen gond, de az meg olyan csúnyán besárgult mindegyik... Igaz jóval öregebb is, vagy 20 éves, de már csereérett erősen, ahogy kinéz. Csak ezek után... örülök, hogy az legalább használható, ha már lent mind ilyen vacak.
-
setup
tag
Te én észre sem vettem hónapokig. Valamikor nyáron feltette, minden szép és jó. A klímát meg a sütőt közvetlenül bekötötte, azok nem konnektorból mennek. Sütő 2 fázisról rendesen fűt. Minden remek. Egyszerűen nem dugtam be semmi olyat bent, ami tényleg sokat fogyaszt. A 65W-os laptop töltőtővel nincs baj, érted. A kinti dugalj, amibe a fűnyírót, ilyesmit dugom, az meg a picéből megy a 25A-es körről. Teljesen más kör. Itt a mikrohullámú sütő a legnagyobb fogyasztó bent, ami konnektorba van dugva, de azt meg bírja. Attól nem melegszik. Aztán jött a tél, bedugtam ezt a vackot a fürdőszobába, és amikor húznám ki megfogtam tudod… huhú hát ez meleg. Tyűűűha, hát te mit tettél te ide Te? …hát ez sz@r. Na, várjál, akkor bedugom a mellette lévőbe. Az is. Ja, hogy B+ ez mind ilyen. Nem az van, hogy ez hibás. Az összes ilyen. Még szerencse, hogy mindet akkurátusan lecserélted. Jól, van. Akkor ez így jó is. Francos 8 Ampertől mindjárt kigyullad azt kiég p.csába, isteni. Majd a csempéről le lehet törölni a kormot, aztán legalább a ház nem gyullad ki. Remek.
Amúgy a vezetékről a szigetelés remélem nem fog leégni. A falban tömör eres réz kábel is "új" illetve akkori. Nyilván csak a villa és az érintkező között fűt az átmeneti ellenállás, amikor a hősugárzó megy, csak elég jó hővezető a réz. emiatt 1-2 centivel odébb is forró lehet... -
H-Zol
senior tag
Ja és az új Co hegesztőt ami egy fázisú és 250A azt is egy ilyen Legrand konnektorról használom , 3 fázisból van kivezetve egy fázis és a null , pont olyan mint amelyiket valamelyik nap feltettem amelyekből 3 egyfázisút vezettem ki , abból csak egy van , és az ősszel elég sokat hegesztettem és még csak nem is langyosodott !
Fő hogy jó kontakt legyen , másképp jön a szikra , égés , korom , még a szigetelés a drótol is le tud égni !! -
H-Zol
senior tag
Sok sz@rt ki próbáltam én is villany sütő, bojler , mint ahogy írod hősugárzó, sokszor össze olvadt , akkor mondta valaki , hogy a porcelános a jó , de mostmár tudom , hogy a leghitványabb műanyag is jó , csak legyen rendes kontakt és akkor nincs hő !!
És rá találtam a neten , hirdetésben régi Román , béke beli konektorokra ami rugó rá segítéssel , nyomja a rezet azok még mindég teszik , és ahová nem jutott oda vettem Legrand konektorokat igaz drága volt de jó is , de valahol olvastam , hogy a mostaniak is jók de már nem a régi ! -
setup
tag
válasz Gyöször #2853 üzenetére
"a konnektorral nem igazán szokott baj lenni"
Ha tudnád… 6 éve újíttattam fel a dugaljakat a villanyszerelővel, amikor a sütőnek húzattam be a második fázist az órától, de bár ne tettem volna. Inkább csináltam volna magamnak. Mindenhová ilyet tett fel és csak később jöttem rá, hogy ez ilyen. Leszedtem az egyik felét, hogy bele tudjak fényképezni. Úgy kb. 1500W-ig használható ez a konnektor. Szerencsére a Kärcher porszívóm is csak 1000W, szóval gondot máshol nem okoz, de az összes konnektorom ilyen.
Látod milyen kormos a „réz” ahová megy a dugvilla? Ez egy 2000W-os hősugárzó miatt van.
Tudod az a hagyományos, mint a hajszárító, hogy felmelegít egy cekászhuzalt és egy ventivel átfúj rajta. Ennek van egy nagyobb áramfelvétele. Csak itt, a fürdőszobában használom télen extraként, hogy ne kelljen az egész házat szétfűteni a fürdés miatt, de ezt már csak így tudja kiszolgálni.
Amikor húzom ki a lengődugón centikre a villától meleg a szigetelés.
Mentségére legyen mondva, hogy eddig még 6 év alatt legalább nem sárgult be a műanyag rajta, de ezt konnektornak árulják.
Ha valaki egy ilyenbe bedug egy hegesztőt, hát szerintem ott lesz baj. ...és nem a legolcsóbb volt. -
Gyöször
senior tag
válasz makos0078 #2851 üzenetére
Én a kertbe a szivattyúhoz vettem ipari 230V egyfázisú dugvillát meg lengő aljat. Kék színű, olyan kinézetre mint a 3 fázisú, hogy a földelés is villa.
Ugyan úgy 16A van beleírva.
De a konnektorral nem igazán szokott baj lenni, feltéve ha nehéz beledugni akármit is, mert akkor jól fogja a rugó. Olyan konnektorom fáradt el amibe könnyen belementek a dugaszok. Az nem szerette a szivattyúzást. A rádióval nem volt előtte baja.. utána már nekem volt bajom a konnektorral ahogy megolvadt.
A kis keresztmetszetű vezetékeken a kötés szokta feladni.
-
setup
tag
válasz makos0078 #2851 üzenetére
Igen a gumi hosszabbítót egy évben egyszer illik lefújni szilikonnal, csak elég munkás egy hosszút végigtörölgetni.
Azért nem vagyok nyugodt áramfelvétel ügyben.
Én csak egy kis 160A-es gépet vettem. Úgy számoltam, hogy az 20A alatt kell maradjon. Ez nekem úgy jött ki, hogy 25V fesz 150A íváram, akkor az 25x150=3750W aztán azt mondják az inverteresnek jobb a hatásfoka, mint a trafósnak, számoltam 80%-al mondván, hogy azt biztos tudja, akkor az 3750x1,2=4500W Azt osztom a 230V-al és kijön 19,56A áramfelvétel sacperkábé.
Ehhez képest a hegesztőn is 16A a lengő dugvillán a felirat, ahogy mondod az lehet, hogy csak nem írják rá a nagyobbat, mert elvileg nincs nagyobb, de azért huzal keresztmetszet van rajta. Szóval a dugaljon sem árt, ha van egy kis tűrés felfelé, de amióta van ez a módi, hogy az alut befuttatják, hogy úgy nézzen ki, mintha réz lenne ember meg nem mondja ránézésre valamiről, hogy az miből van. -
makos0078
tag
Tudtommal a “klasszik” dugalj/dugvilla csak 16 A-ig van. Felette van az ipari csati, ami nagyobb.
Az én új gépem max. effektív 18 A körül is tud zabálni, aztán azon is a normál dugvilla van. Ez is “vicces”, de a többi ilyen kimaxolt egyfázisú gép is ilyen.
Semmi gond azzal a 25 A bizti + 16 Amperig jó konnektorral. Előbb leold a bizti, ha gebasz lenne, mint hogy bármi megolvadna.
FB-n / Jófogáson kereshetsz MT vagy MBCU kábelre. Láttam egész (100 m) tekercseket, csak nem akartam annyit venni. Beltérbe szerintem jók ezek. Kutattam itthon régi madzagok után, beugrott, hogy még faterék építkezéséből maradt egy hosszabbító, 30+ éve tolták vele végig a házépítést. Ez egy házi gány kábel volt 2 darabból összetoldva. A 4x2,5 MT-nek semmi baja, hajlik meg csillog a réz sodrat a legvégén is. A gumis kábelszakasz az a kezemben porladt szét. 🤣[ Szerkesztve ]
-
setup
tag
válasz makos0078 #2847 üzenetére
Ne is mondd, nekem is rendbe kéne tenni. Csak én is megláttam az árakat, aztán egyből úgy éreztem, hogy jóóóleszazúúúgy.
Pedig még úgy van, ahogy az előző tulajtól örököltem. Ki van betonozva lent úgy, hogy örülök, ha egy lyukat fúrok, nem hogy vésni. A minden is szikrázik.
Szóval falon kívül megy a pinceszinten minden. Így legalább látom, ha gáz van. De nekem így kívül tök jó lenne, valami vastag jó merev PVC kábel kialakítani a falon a nyomvonalat, de nem találok okosba.
Sok az eszkimó és kevés a fóka. Pedig van csendélet. A garázsban a falon az a fekete bakelit kapcsolófal tudod a földeletlen konnektorokkal, a totál ’70-es évek. Egy az egyben kéne kivágni, ahogy van.
Hál Isten annyit megcsinált az előző tulaj, hogy az órától közvetlenül lehozta, szóval nincs 16-os kismegszakító, ami szórakozna.
Csak a 25-ös játszik ezen a körön. Ilyen vezetékkel, de ne kérdezd. Vastagabb valamivel az ér benne, mint a 16A-es vezetékekben, de 4 eres emiatt nem sokkal.
Ilyen "adódott" biztos.
Amúgy a szerelhető dugalj aljára, amibe a gépet dugtam 16A-van írva. A megszakító viszont csak 25-nél kapcsol, szóval tök szabálytalan. Nézegettem is, hogy azzal a dugaljjal mi van, de eddig semmi, köszöni szépen.
Merem remélni, hogy csak lusták a fröccsöntőbe cserélni a szerszámot, aztán mindegyiken 16A van emiatt. Szemre jóféle, ilyen menetes sorkapcsos, meg is húztam rendesen, hát remélem nem fog világítani, ha feltekerem majd az íváramot.
De nem is olyan egyszerű 16A feletti holmikat venni, nincs mindenhol.
Az árak meg pfff -
Hegesztéssel ismerkedő ismerősnek keresek olcsón használt működő co hegesztőgépet. Ha valaki tud eladóról ne tartsa magában az infót. Köszi
Analóg vén majom egy digitális világban
-
-
makos0078
tag
Jah, egyébként sasoltam használt hosszabbítókat gumikábellel, de aztán szerencsére láttam egy repedezett borításút, úgyhogy gyorsan letettem erről a vonalról.
Ez legalább új kábel, a hossza meg nekem pont elég.
Valahogy nem volt kedvem új gumikábelt venni ilyen hosszban. Csoda árak vannak. -
setup
tag
válasz makos0078 #2843 üzenetére
Nem vetted amúgy rossz áron, persze nem túl hosszú. Ezeket nem szokták toldani, valakinek 70 méter volt a táv, kiszámlázta a 100-as gurigát ez meg leesett. A meleggel vigyázz, mert ha behullámosodik a PVC cseszheted, az nem rúgja utána ki magát. Itt látszik nagyban.
-
setup
tag
válasz makos0078 #2844 üzenetére
Ez egy ónozott rézfonattal árnyékolt jelkábel EMC tanusítással.
...köszi, nem sürgős, akkor majd még felhozom később a pisztoly témát
-
makos0078
tag
válasz makos0078 #2843 üzenetére
Nem megy ez a link beszúrás… A legfelső az. Igazából egy MT kábel, csak van rajta még egy réteg átlátszó PVC fémharisnyával. Fura szerzet. És 10,5 kg a 31 méter.
https://shop.tkd-kabel.de/en/OEPVC-JB-OB-YSY/1000833 -
makos0078
tag
válasz makos0078 #2809 üzenetére
Na, szerintetek kerti slagból lehet rendes hosszabbítót csinálni 200 A hegesztőhöz?
Na jó, átverés volt… ez nem locsolótömlő, hanem árnyékolt audio kábel.
Vagy mégsem?
https://shop.tkd-kabel.de/41b8c91f-5a63-427c-b9ad-82419007e801
Jófogásról van, 31 méter, 4x4 mm2, 12e Ft volt, nem volt pofám alkudni. Egy fázisra lesz, úgyhogy lesz benne egy kihasználatlan szál. Először H07RN-F gumikábelben gondolkodtam, mert ez hivatalosan nem jó kültérre. De úgyis csak alkalmi használat lesz, aztán megy vissza a fűtött garázsba. -
Gyöször
senior tag
Korgival jobban beolvad elmélet szerint de én nem tudom. Vettem egy palackkal, hogy ha igényesebb munkát csinálok, de mindig a szódással fújatom szimpla lustaságból. Meg mostmár úgy vagyok vele, hogy ránézek a munkadarabra, tekerek a potikon is jó. De ezt csak szódával tudom, korgonnal fogalmam nincs hová tekerjem, mert nincs vele elég tapasztalat még.
Amúgy meg 15ös anyagokat hegeszteni az már komoly, oda kell a nagy gép. 1,2es huzallal. Szerintem. Nekem 10esek szoktak lenni, ha valami kistraktorhoz kell, meg a 2es zártszelvényeim.
-
do3om
addikt
válasz makos0078 #2838 üzenetére
Palackból legyen inkább corgon?
Én azzal szetetek dolgozni, de lehet rosszul emlékszem hogy volt valami téma arról hogy vastagabb anyagnál jobb a co. Amúgy szerintem max 15mm es vastag lesz hegesztve a többi 5 és 10 között.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
Nem tudom van e amúgy jelentősége azoknak a kapcsolóknak.
Ha lesz gáz kipróbálgatom mi mit csinál nagyjából, meg meglesem valóban van e letörve valami, vagy kiscsavarhúzós állítás van ott a lyukban.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Gyöször
senior tag
válasz makos0078 #2835 üzenetére
Pfú én erről még nem hallottam, így nem tudhattam, a többit jól eltaláltam saját kútfőböl. De tényleg ott van kis nyil nagy nyil. 2T-4T módom sincs, de azt betrafáltam.
Na de ez az egy dolog van ez a creep start most amire azt mondom ez jó, ezt el tudnám viselni a 215ösömben. Mikor ilyen rommá rohadt traki munkagép vasakat kell taknyolni és nincs idő, meg nem is lehet azt tisztára pucolni, aztán csak tolja tolja ki a drótot. Oldalával a huzalnak már az soha nem fog ívet, csak ha sikerül olyat döfni rajta szegény előtoló motorral, hogy szemből nekiütközve ívet fog..ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
-
makos0078
tag
Szerintem felül egy kapcsoló hiányzik a 2T / 4T pisztolyvezérléshez. A 2T a klasszikus: addig hegeszt, amíg nyomják a gombot. 4T: megnyom-elenged, hegesztés, megnyom-elenged, vége.
Középen a befűzéshez is gomb vagy esetleg kapcsoló kéne.
Alul a burnback meg poti kéne, hogy legyen, mert az szabályozható szokott lenni.
Jobbra a fekete dobozon is van 3 gombnak tűnő valami, a felsőn látom is a pisztolyvezérlés ikont, de a középsőn és az alsón csak a szabályozhatóság rajza látszik. Passz…[ Szerkesztve ]
-
Gyöször
senior tag
Ez a burn back, a legalsó, ennek egy potinak kéne lennie, de szerintem az letört.
A középsőnek gombnak kéne lennie, de ikonból kiindulva az a huzalbefűző lehet. Lehet az is letört és egy ilyen kapcsolót forrasztottak bele. Vagy nem áll meg csak nyomhatod lefelé. Tehát nem is kapcsoló.
A legfelső, a soknyilas az nem a 2T - 4T kapcsoló (helye ) lenne?ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
Nem csak ezekben a nagy ipari gépekben euro csatis a mig kábel, hanem az enyémben is, sőt még az enyémnél kosebbekben is. Itt nem kell küzdeni a kábel cserével, visszahúzom belőle a heghuzalt aztán egyet kell csavarni a nyakán és lejön az egész mig kábel.
-
H-Zol
senior tag
Igazad van én is sokat törtem a fejem , néztem a hirdetéseket itt is , nállatok is , és mivel már van ithon egy 14 éves amit újonnan vettem , írtam már többet rolla , kisipari de nagy gép 250 A és valami van a trafóban , hol megy hol nem , lehet ahogy írtad a melegedés re át húz , nem tudom a kontakt részeket mind át néztem , meg tisztítottam , át húztam mindent és mégse megy jól !
És csak úgy döntöttem , és megvettem a méreg drága Iweld 251-est !
A munkábel ezeknek euro csatlakozós , azzal nincs gond , nekem is van 4 munkakábelem , kettőt 14 éve nyúzok és semmi bajuk !! -
setup
tag
válasz Gyöször #2824 üzenetére
Ha Te mondod. Én ezeknek utána sem néztem. Láttam, hogy ipari, lapoztam is, mert az óránál a megszakítót nagyobbra cserélni nem szeretném, hogy aztán a huzalkeresztmetszet miatt kelljen parázni. Ég tudja milyen a hatásfoka egy öreg trafónak. Biztos utána lehet nézni, csak ez például jó volt a netes rendelésben, hogy 14 napos elállás járt vele, így ha leverte volna a biztit vissza tudtam volna küldeni, ezért nem kellett nekem ezeket kikutatni, hogy akkor most ilyen-olyan íváram mellett hány Ampert vesz fel ténylegesen a hálózatból. Meg ez a 4in1 megtetszett bevallom. Ha a nagyfrekis gyújtást nem is tudja még, de a TIG-LIFT benne van és (talán forrasztás miatt) de tetszik nekem az AWI. A munkakábel is, a gáz is stb. elég drága lesz kipróbálni, de így azért mégse lehetetlen…
Kapcsolónál ha jól emlékszem visszaégés feliratot láttam, nem lehet, hogy amikor annyira összeég az áramátadóval a huzal, hogy levágják átadóstul a végét, akkor azzal a kapcsolóval húzzák visszafelé a hegesztőhuzalt ki a munkakábelből?
Én eddig még megúsztam ezt a visszaégés dolgot, pedig a 6-8 liter miatt egész közel mentem, viszont be szoktam fújni az áramátadó végét.
-
Gyöször
senior tag
Ezek euro csatisak, bármilyen márkájú munkakábelt rátekerhetsz.
Az a 2 kapcsoló a huzaldob előtt amire a kérdés vonatkozik pld fingom nincs. A felső kapcsoló mellett pld annyi nyíl van mindenfelé, hogy először eltévedtem aztán elszédültem míg nézegettem.. az alsó esetleg a befűző lehet? Valamelyiknek annak kell lennie. Vagy az egy másik gomb lehet máshol?
-
setup
tag
Állami vállalattól selejteznek jókat is a szentek, akiknek maguk felé hajlik a kezük Addig szakértik (a patika gépet), addig írják a selejtezési jegyzőkönyvet, hogy csak otthon köt ki.
Utána meg már vándorolhat kézről kézre, lehet 8 tulajdonosa is; ha csak garázsokban áll tökmindegy hány garázst jár meg. Jó az.
Nyilván ilyen is kering a másodlagos piacon.
De hogy egy maszek nem használja, amit használni vesz miután ki van számolva, hogy lesz nyereséges a cég?
Jó, én bármit elhiszek, miért vitáznék, csak azért én már (nem hegesztőben) láttam olyan tekercset, amit túlterheltek és csak egy picit égett meg a huzalon a lakk. Hidegen tökéletesnek tűnt, aztán amikor átmelegedett a hőtágulástól áthúzott és ütötte a biztit.Az ipari hegesztőkhöz nem értek, csak ez alapján azért el tudom képzelni, hogy van akkora mondjuk egy trafó, hogy még hibásan is simán varrogatod vele a 3mm-es laposvasakat, mert nem melegszik attól annyira, aztán ha keményebben befogják kiderül, hogy sz@r.
Én ilyenekre gondoltam, amikor eldöntöttem magamban, hogy újat és nem a legolcsóbbat. A legolcsóbb a legkisebb lesz és azért legyen áram, ha kell.
De aztán cserélhettem magamnak a gáz szelepet pár otthoni barkácsolás után, szóval így sem volt valami nagy vétel. Nehéz okosnak lenni.
Csak így legalább garis és nem került a javítás pénzbe. Alapvetően mindenki azt vegyen használtan szerintem, amihez ért, meg amiben benne van.
Ahol van egy „ha” ott kockázat van.
Ha Te az mondod vállaljak kockázatot én azt kérdezem „mennyiért”?
Nyilván meg kell alkudni, de spec fingom sincs mennyi egy ilyen öreg géphez egy munkakábel vagy bármi fogyó kopó, szóval nem fogok odamenni vakarni a fejem aztán pár ezer miatt a kockázatot megvásárolni, amikor 100k alatt van a garis új, ami nekem egyébként elég.
Számomra ez nem az a sportág, amiben vételkor nagyon jól fogok járni. Másnak lehet az.
Kinek a pap, kinek a paplan.[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Ez még egy egyszerű trafós gép , sok kijövetel a trafóból az erősség (A) állításnak , drót sebesség állítás és szerintem ennyi , ha tolja a drótot , és nincs ki kopva és a tekercsek nincsenek meg égve , ennek mennie kell és ez még Séd nem úgy mint az én kis Esabom az made ín Kína
De igazad van ezek már ipari gépek és nem csak azért veszik , hogy nézegessék , de vannak kivételek , az egyik ismerősöm olyan gépet vett ugyan ilyen nagy lomha , csak olasz, hogy leporolás után úgy nézett ki mint az új , szerintem nálla 5 év alatt már többet ment , mint az első tulajnál 10 + év alatt !! -
do3om
addikt
Nincs mit nézni rajta, megvan.
Csak ezzel kellesz dolgoznom ezért kérdezem, előtte Weld Impex 300 gépet használtam.
Az aljában volt vagy 1 centi por, megtakarítgattam, ha lesz gáz kipróbálgatom, amúgy próbálva így működik.
Majd használat közben kiderül mit megy, amúgy biztos rohadt sokat nyúzták.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
setup
tag
Nézd ez a videó 12 éves. A fényképeden egy meglehetősen leharcolt burkolatú darab van, amin látszik, hogy dolgoztak vele. Egy hozzám hasonló, aki keveset használja otthon ház körüli dolgokra a gépet, az tuti nem ilyen típust választ.
Vélhetően nem nézegetni vették, meg nyaranta néha elővenni és ha valamivel 10 éven át termeltek az jó választás? Véleményes, de minimum attól függ, hogy ki termelt vele. Tudod, mint az öreg autónál: Nem mindegy, hogy ki használta és mire és meddig és hogyan. Lehet jó, meg lehet a torka véres senki sem fogja tudni megmondani neked egy fénykép alapján. Abból csak az derült ki, hogy nem kímélték. A kérdéseidből nekem úgy tűnik, hogy vinned kéne magaddal valakit és alapanyagokat egy alapos teszteléshez, Minden gépnek, alkatrésznek van életciklusa. Üzemóra. Ezen látszik, hogy nem neked tartogatták, hanem termeltek vele, ami nem zárja ki azt, hogy amúgy qrvajól lehet vele hegeszteni a mai napig, csak egy maszek termelő üzem az leginkább nem elad, hanem selejtez. A selejtezésnek meg oka szokott lenni. Szóval nagyon alaposan le kéne tesztelni kifizetés előtt. Szerintem. -
félisten
válasz Gyöször #2814 üzenetére
Igen ez 1.5mm csak.
Ez csak akkor kell,ha tavolsag kell.Alapból van 10 méteres és 20méteres 2.5mm átmérővel,azokat használom betonkeverőhöz.
Remélem nem lesz gond vele,jókat írtak róla.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
H-Zol
senior tag
válasz makos0078 #2809 üzenetére
Akkor jó ki b@sztak a kollégák a hoszabítóval , én szerencsére nem jártam , meg így , csak hallottam eseteket , mint most ezt !
Azzal a kábellel nem lesz gond amit intézet , én a tanyán ha hosszabitóról dolgozók a 3 fázisút használom abból van egy 30 és egy 50 méteres , hogy milyen vastag drót van benne soha nem mértem meg de nem 2,5 annál vastagabb , lehet 4 es, és csináltam ilyen le ágazást minden fázisból ki hoztam egyet , az 2,5 mm2 , így néz ki
így több dolgot lehet bele dugni !! -
H-Zol
senior tag
-
H-Zol
senior tag
Akkor jó ha tudod , csak azért írtam , nehogy össze égjen , mert kár érte , azért is ez a fórum , hogy az ügyes bajos dolgokat , ki beszéljük , és majd jön "dellfanboy" kolléga és le ellenőrizni, hogy mindezt helyesen tettem e
Ezt csak azért írtam , mert amikor le írtam , hogy ügyes bajos, idáig jó volt de amikor be írtam a dolgokat akkor a bajos át javítódott bájosra !! -
Gyöször
senior tag
A 3650W feliratot a teszkós 3x1.0 mm2 vezetékre szokták írni. Nem gondolnám, hogy ez 1mm2 lenne, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem is 2,5mm2, magyarán szerintem ez "csak" másfeles. De a kábelen pont nem látom mert alul elmosódott. 3G1,5 felirat van rajta?
Én egyszer hegesztettem másfelesről a gorillával, nem volt semmi baj, de kifejezetten ügyelek rá, hogy olyan konnektorba ne dugjam be amihez csak 1,5mm2 vezetékeket húztam le. A hegesztős helyeimhez a falban is 2,5ös megy körbe a garázsban. A garázsig meg 35-40 méter 4mm2 az óráktól.
Ezzel az lesz a macera, hogy ezt az 50 métert mindig le kell tekerni meg vissza. Ezért csináltam egy kb 3 méteres 2,5ös hosszabbítót, hogy migmaggal úgyis mindig "bent" hegeszt az ember, oda meg elég pár méter. De ha kell ezzel ki tudok települni a garázsajtón kívülre is.[ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
https://www.lidl.hu/l/hu/ujsag/akcios-ujsag-nonfood-07-het-2024/view/flyer/page/6?lf=HHZ
6. oldal, nagyképernyős hegesztő sityka 5 év garival
https://www.lidl.de/p/parkside-performance-xxl-schweisshelm-pshp-a1-automatik/p100347817
…meg jó értékeléssel.
Elég jó ajánlatnak tűnik. -
makos0078
tag
Esetleg egy ötlet. Rohadt sokat megnéztem a YT-n, aztán amikor megláttam ezt, a fejemre csaptam.
https://youtu.be/3uoOG-aBaYM?si=ype6DETzMTQUerP-
Annyi, hogy én találtam 8-as lemezt, abból lesz az alja. A szekrény mögött lesz még 30 cm hely, oda elfér a palack. A rögzítésén még diózok, de valószínű, hogy gyártok valami konzolt a szekrény hátuljára, aminek alul/felül lesznek ívesre vágott vízszintes lemezei, amik lekövetik a palack formáját. Hasonló, mint ami a nagy, trafós gépeken van gyárilag. Plusz 2 db lánc, szigorúan csavaros rögzítéssel. Így oldalra se tudna mozgolódni a palack, plusz a lánc oda is húzná a szekrény hátuljához.
A gépet kéne még fixen a szekrény tetejére rögzíteni, lehet hogy a gyári csavarjait fogom használni. A garázsból az udvarra kell majd kitolnom a szekeret, ha használom. Emelkedő, lejtő, zötykölődős antik hatású térkő is van az útvonalon.
Erős szekrényt már túrtam a neten, kivételesen jó vétel volt 10e Ft-ért. Olyat érdemes, aminek teljes magasságú oldalfalas fiókjai vannak, meg bírja a pakolást. De jó, minden szar (is) el fog férni benne, amit használok a zizzentéshez.[ Szerkesztve ]
-
makos0078
tag
Igen, mindenképp le kell tekerni a hosszabbítót. Melóhelyen elkérték a raktárosok az egyiket, amit mi használunk. 1,5 mm2 és van vagy 30 méter. Megyek érte hetekkel később, aztán mondják, hogy valami baj van vele, mert folyton leverte a biztit. Odaadták, aztán pár perc múlva mentem is vissza megmutatni, hogy ez úgy megsült, hogy le se lehet tekerni. Kérdezem, hogy hegesztettek róla, vagy miaf… Ja, 2 db elektromos targoncát próbáltak tölteni vele.
A múltkor egyébként kicsit rám hozta itt a frászt talán Gyöször kolléga, de köszi neki. Büszkélkedtem, hogy én az órától a legtávolabbi konnektorból hegesztek, amihez legalább 30-35 méter 1,5-es tömör réz megy a falban, több (wago) kötéssel. Bele is sasoltam a konnektor előtti kötődobozba, és arra a takaró fedél is alig megy fel, akkora dzsungel van benne. Úgy döntöttem, hogy ennek így vége, és kint az óránál lévő “gyári” konnektort fogom használni inkább, nem túráztatom a falban lévő kábeleket. Viszont így szükségem lesz egy kb. 30-35 méteres hosszabbítóra. Már intézem a 4 mm2 kábelt hozzá.
Az új DP gépem feltekerve akár 18 Ampert is kajázhat, az a kinti konnektor legalább a fő kismegszakítóról megy, ami 32 Amperes.[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
Majd figyelni kell , engem öregebb hegesztők úgy tanították , hogy a hosszabítót ki kell nyújtani , ha hegesztek rolla , nekem 10 és 20 méteres hosszabítóim vannak , de mindég ki terítem !!
Nállad látom rá is van írva , hogy feltekerve
4,8 Amper max ,és 1100 watt és kinyújtva 15 Amper és 3680W !
Feltekerve ő egy ellenállás, régi trafós hegesztővel , sokan össze olvasztották a hosszabbítót , olyan hő keletkezett ![ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Gyöször #2801 üzenetére
Ugyan ez van nálam is, már mindent vasból tervezek
Nekem adott egy régebbi, kicsi ,tápot húzni való, barkácsolt kocsi, biztos tudjátok milyen.Gumi kerekes, azt építem át vagy egy újat, még nem tudom.
Néztem már annyi ötletet a palack rögzítésére, hogy egy ilyen hibrid megoldásban gondokodom. Enyhén megdöntve a palacktestet alulra egy gumibetéttel kibélelt a palack testére rásimuló lemezen gondolkodok amit szárnyasanyával , pántokkal megrögzítek, felülre meg kettő biztonsági láncon. Nekem is 180 centis a palack, valószínűleg nem élné túl a reduktor a pofára esést.Hosszabbítóból megpróbáltam jó minőségűt venni,terhelhetőt, kültéren is használhatót. Nem volt olcsó, remélem jó is. A vélemények alapján elég jó, aztán majd meglátjuk.
Ezt a kocsi alsó részére , védettebb helyre szeretném valami gyorsan oldható rögzítéssel rátenni, ha kellene máshova is hosszabító, ne kelljen vinnem az egészet.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
st6969
őstag
Nem tudom, hogy ezeknek a mágneseknek változtattak-e a méretén...én ~2 éve vettem, és a 2 piros lemez közti rész pont akkora, hogy a 40x20-as zártszelvény 20-as oldala nem fekszik fel rá. Az egyik éle mindig közécsúszik és így elfordul
A mágnes elég erős, védőgázassal közvetlen közelében nem is lehet hegeszteni, "szétcsapokodja" Van olyan felhasználás, amikor jól jön, de sokszor én inkább szorítózgatok.[ Szerkesztve ]
-
H-Zol
senior tag
válasz Gyöször #2802 üzenetére
Zsanér úgy is jó azt vettük , (esztergálni nem tudunk , de van itt több magán esztergályos a faluban , mi egy velem egyidős jó baráthoz járunk esztergáltatni , maratni , ha kell ék pályát meg ilyesmit ! A zsanértol először tartottam , de nem volt gond , szépen oda lett tartva és végböl jól oda hegesztve alul felül mind a négy , utánna főpróba , kinyitottuk be csuktuk és ha valamelyik úgy nézett ki , hogy feszül azt egy kicsit meg ütötték a segédek és utánna szépen lassan körbe pöttyöztem , hogy ne húzza el és a végén fel hegesztettem , és szépen , könnyen megy !
Hallottam már olyat , hogy nem jó hegesztették fel és feszűlve ment és ki tört a zárt szelvény falával együtt , addig hajlongatta!
Majd később le írok egy sztorit a lindap borításról ami van a kapukon és azzal van körbe borítva , azt tőletek hoztam !! -
Gyöször
senior tag
Jah, hegeszthető diópántra gondoltam ami a "zsanér" amit úgylátom sarokvasnak mondotok bocsi
Azokat vetted, vagy ti esztergáltátok? Hogy állítottad be függőlegesre a 4et, hogy a hegesztés ne húzza el meg ahogy nyílik ne csavargassák az ajtószárnyat, ha nem pont függőlegesre mutatnak?
Durva meló...ez a háesz aláírás nélkül is hiteles.
-
Gyöször
senior tag
Mikor csináltam a hegesztőkocsit akkor úgy fogalmaztam meg a gondolataimat, hogy
"Milyen jó, hogy van ez az új hegesztőm, legalább könnyen tudok kocsit csinálni hozzá, amire addig szükségem se volt" :-)))Hallod. A palackot meg a láncot nagyon találd ki, hogy rögzíted, szomszédnak gyári nagy trafós migjén az a szokásos láncos rögzítés, megpróbálom leírni: olyan mint a biztonsági zárbetét helye a bevésőzárban felül egy nagyobb kör ahol betolod a láncot, majd ahol szeretnéd, ott leejted alulra és megfogja. Na ez fel tud csúszni faszául ahogy oldalra billeg a palack. Ledőlt neki a 20kg CO2, rá a nyomáscsökkentőre pont. A 2 órának kakukk lett, de a réz test kibírta.. de mi lett volna ha nem... Lefagynak vagy nem is akarok belegondolni mit tud egy ilyen.
50 méter hosszabbító?? Nem akarsz tán az űrben, vagy a tenger fenekén hegeszteni? :-) viccet félretéve az a gépre veszélyes lehet, ha vékony. Esetleg egy 2,5mm2, de 50 méteren még azt is vékonynak találom. nekem egy 2 v 3 méternyi 2,5mm2 van a hegesztőhöz, amit azzal nem érek el, azt nem hegesztem vagy esetleg közelebb hozom.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Visszatér a Pebble
- EA Sports WRC '23
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest