Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kunberci
senior tag
válasz Gyöször #1003 üzenetére
A corgon nagyon drága?
Valóban drágább, mint a CO-2, de nem megfizethetetlen. A 20 literes 4,7 m3-es palackban 4700 liter gáz van, a 10kg-os CO-2 palackban meg kilónként 500 liter, tehát 5000 liter gáz. A 4,7 m3-es corgon palacknál is azt mondom, hogy egy töltet 2x5 kg huzalhoz elég kb.
Egy hobbi hegesztő mire elhasznál, elhegeszt 10 kg huzalt, az lehet 1-2-3-4 év. Most írtál a 10kg -os CO-2 palack cseréjére 7 ezret, a corgon cseréje 12. Most nem sok különbség van árban 2-3-4 évre levetítve a palack cserék között. Szerintem elhanyagolható. Az inkább lényeg, hogy olyan palackot vásárolj, ami befér egy autó hátsó ülésére. 4,7 m3-es corgon, vagy 5, és 10kg töltetű törpe CO-2 palack, ami szerintem jó méret. Én azt a CO-2 palackot, amit linkeltél biztosan nem választanám, csak abban az esetben, ha műhelyben egy fix helyen lenne, és lenne utánfutóm a szállításhoz. Nekem egy olyan palack nem férne el az autóm hátsó ülésén. Nálam a MIG hegesztőgép vásárlásakor már eleve eldőlt, hogy corgon palack lesz hozzá.
Te is corgont használsz, és nem azt számolgattad, hogy az mennyivel drágább, hanem azt nézted, hogy azzal szeretnél hegeszteni. Én csak saját magamnak hegesztgetek, de ha mész máshoz is hegeszteni, kisebb munkákat megcsinálni, vinni kell a palackot, akkor a kis CO-2 palack a jobb, szállíthatóbb, költséghatékonyabb.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest