- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
-
liksoft
nagyúr
válasz
Fr3eWar #17683 üzenetére
A CHKDSK ha beolvas egy szektort (nem volt olvasási hibás), akkor elhiszi a tartalmát. Így ha rossz, de hihető adat jött be (sérült), akkor ez alapján javít! Vagyis rombol! Neked szerencséd volt.
Adatokat CSAK úgy szabad menteni, hogy nem írunk a hibás lemezre. Ugyanis tévedés esetén nagyobb bajban leszünk mint előtte. Ezt közel 20 éves adatmentéses tapasztalattal merem kijelenteni.
-
Fr3eWar
őstag
válasz
benike123 #17662 üzenetére
Rakd be egy gépbe amin van win7 és parancssroból CHKDS /F
És akkor visszállítja a partíciós táblát és nem kell másolgatni GetDataBack-el. Nekem is vbolt ilyen. A gépben 3winyó partíciója elveszett, egy 1terrásat csináltam 1 napig, a másik kettő chkdsk-el kb 3perc volt.. -
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17446 üzenetére
NTFS partíción van egy kitüntetett file, az MFT. Ez a file tartalmazza a lemez file adminisztrációját. Objektum orientált kialakítású, így eléggé összetett. Ez nem gond, ha nem nő a mérete az egekig. Ilyenkor ugyanis a file-ok elérése több időt vesz igénybe. Mivel a mai rendszerek egy egyszerű text állomány megmutatásához is "ezerötszáz" file-t nyitnak meg, nagyon nem mindegy egy-egy MFT mérete. Ha a "felesleges" adatok (temp, file-cache) másik partícióra kerül, az OS MFT-je csak a rendszerhez szükséges adminisztrációt tartalmazza, így a lehető leggyorsabban tud vele az OS dolgozni. Az indulástól a böngészésig mindenre kihat. A swap partíció erre tökéletes lehet. Ha itt is sikerül 65 ezer alatt tartani minden esetben a maximális file-számot, nem szükséges formattálni, csak a felesleget törölni.
Egy HDD esetén a fejmozgatás a legtöbb idő. Ezért, ha a felhasználási területeket (OS, programok, adatok, swap, temp, cache) sikerül több drive között optimálisan szétosztani, valamint az adminisztrációt (file-ok száma) nem engedjük az egekig duzzadni, akkor viszonylag gyors, kézben tartható rendszert kapunk. Persze az egyéb rendszertakarítások is szükségesek.
Az automatikus CHKDSK és DEFRAG viszont kerülendő. Ezer futásból ha egyszer okoz gondot, akkor viszont nagyot. Sérült adminisztráció ha olvasható, azért okoz gondot, mert a hibás adatokat hiszi jónak, és a jót javítja hozzá (talán nem kell magyaráznom). Ha viszont a drive írása nem tökéletes, akkor a nem olvasható adatok miatt próbál javítani, ami megint nem olvasható, és ezt is javítja. Mindaddig, míg van mit.
A DEFRAG és előtte a CHKDSK hozzá tartozik az időnkénti karbantartáshoz, amikor a cache és temp is ürítésre kerül. Ha a legkisebb esély van a hibára, vagy régi mentésünk van, akkor a karbantartást az adatok mentése is előzze meg.
Szintén óriási hiba, mikor a 7/24-ben menő gépeket mentés nélkül állítják le. Ott ugyanis az indítás kritikus lehet.
-
DerStauner
senior tag
Sziasztok!
A következő a gondom: az utóbbi pár hétben bootoláskor rendszeresen kapok kékhalált, van, hogy egymás után kettőt is (bugcheck code: 218). Korábban (kb 1 éve) volt már ilyen egyszer, akkor utána is néztem a windbg-vel, és valamilyen fájl a renszermeghajtóról nem tudott olvasni. Akkor nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki. Azóta nem is volt egy sem, csak mostanában kezdődött el megint.
Most meg, hogy bekapcsoltam a számítógépet, nem bootolt be, hanem elkezdte futtatni a chkdsk-t, és azt mondta, hogy a C-t le kell ellenőrizni a "konzisztenciája" miatt. Mit jelent ez?
Tudni kell, hogy a gépen az op rendszer van a c-n, és hogy 2009 októberében telepítettem újra utoljára a rendszert, azóta nem volt formázva (valószínűleg az megoldaná a kékhalálos problémát).
Másik érdekes dolog, hogy ma délután, miután abbahagytam a fél órás játékot, nyitom meg a böngészőt, és elveszett minden tartalom. Úgy indult el a mozzilla ,mintha most tettem volna fel először. Elkezdtem a régi webhelyeket újra beállítani, majd lekapcsoltam a gépet. Most este bekapcsoláskor megint elveszett minden. Mi fene van itt??
-
greenface
aktív tag
Sziasztok,
adott egy WD 500GB SATA vincsi, amit egy Abit NF7-ben egy SATA vezérlőkártyával használok. (Via VT6421).
Az elmúlt hetekben fagyások, újraindulások, be nem bootolás kergetett az őrületbe.
Végül sok szívás után most úgy tűnik, a Sata kábel cseréje és a Molex csati feszesebbre állítása megoldotta a problémákat.
Viszont sajna nem múlt el nyomtalanul a sok probléma,a HD Sentinel szerint 7%-os a vincsi kondíciója, és ezt mondja:"A lemez felületén található 1 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 735 hibás szektort.
A szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
A lemez felületén található 734 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 49982 alkalommal. Amennyiben hirtelen fagyás, újraindulás tapasztalható, érdemes adatkábelt cserélni (ajánlott a minél rövidebb 80 eres SZALAGkábel használata).
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat."A fő problémám most az, hogy sem a chkdsk, sem a scandisk nem fut le (WinXP van), a 3. lépésnél lefagy.
Kérdésem, hogy milyen progit érdemes ráereszteni a vinyóra, hogy esetlegesen helyrehozza, amit szoftveresen lehet?
-
BigBlackDog
veterán
Írtam, hogy három napja még tökéletesen működött (kb. 8 éves gép). Sajnos a legnagyobb winyó 80-as, amikkel próbáltam. Másik gépben mindkét winyó tökéletesen működik. fixmbr, fixboot parancsokkal és chkdsk-val is próbálkoztam már.
Én a biosra gondolok hiba forrásaként. Esetleg ha tudnál segíteni privátba, tudnék küldeni képeket is a BIOS beállításokról. Bár szerintem nem azzal van gond, hanem megdöglött a lap. -
EkSYS
senior tag
válasz
BigBlackDog #16869 üzenetére
másik winyóval a te gépedbe nem tudod megpróbálni? egy 200-assal vagy nagyobbal?
amikor a win elindulna es kifagy..probald meg hogy bebootoltatod a cd-rol es hibajavitassal megprobalkoznek fdsik /mbr, chkdsk. Mert igy elegge ugy tunik hogy a winyod mintha elfelejtene azt hogy neki a win irtaz MBR-re. btw: BIOS-od latja frankon a 80-asokat? ott nincs valami hulye opcio bekapcsolva? egyebkent ez regen mukodott ez a cucc? -
rocket
nagyúr
válasz
Thrawn #16525 üzenetére
Semmit sajnos.
Eloszor low level format progival probaltam formazni 17.xxx.xxx byteig format errorokat ontotta magabol offsetenkent, onnantol 203.xxx.xxx byetig seek error volt.
Kiirta a vegen a formazas sikerult, de eltunt a vinyo, reboot utan latszott nem sikerult megse.HDD Sentinelt itt raktam fel, felismerte, 0%-ot irt kondiciora, 5 reallocated sector count, 2555 hibas szektor amit athelyzett, 9 gyenge.
Utana probaltam a Acronis programjat, az semmit nem tudott kezdeni vele, azt irta ki CHKDSK kellene (ugye azt nem tudtam tegnap futtatni CMD-bol mert RAW disknek latta).
Ezek utan a vinyo eltunt, es mostmar BIOS-on kivul sehogy nem sikerult lathatova tenni, Hard Disk Sentinel egy ?-es vinyot ir minden fele adat nelkul.Ugytunik a rack magaval rantotta az orok vadaszmezokre a vinyot, kb. 4 eves volt, 100%-os volt mikor par honapja neztem gepben (a rack nem tamogatja SMART funckiot USB keresztul)
Ha van meg otlet az johet
Koszi a tippet. -
dany27
őstag
válasz
liksoft #16085 üzenetére
nem saját gép, szvsz ezért olyan a védelme amilyen.... Van rajt bőven féreg rendesen. Egyenlőre próbálom megmenteni, am Win7 mikor befejezte chkdsk-t akkor kiírta hogy a második NTFS indítószektor nem írható....(A második az nem csak bizt mentés hogy ha az első megsérülne??)
Vmi vírus belefészkelhette magát. Am NOD van rajta de szerintem már jó régen nem lehetett frissítve és ez lett a vége.... -
dany27
őstag
hali
egy érdekes gondom akad egy géppel...
Úgy kezdődött hogy nem indult az XP, csökkentett módban sem, egy darabig eljutott a fileok betöltésénél de az egyiknél megakadt. Nos ezután wincsi ki be rackbe. XP egyből CHKDSK-t futtatott, de ezek után sem látta rendesen a wincsit.(Fáj vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható) Ezek után próba Win7-el, ő is futottatott egy CHKDSK-t és láss csodát ő látta is ezek után nah jó mondom akkor egy vírus ellenőrzés. Volt is rajt dögivel vírus. Ezek után vissza az eredeti helyére, de megint nem akar indulni.(Mikor át adná a BIOS a wincsinek a helyet, nem jön be az XP boot képernyője.) Vissza a rackbe a winyó most megint XP-t indít megint CHKDSK-zik s megint nem látja rendesen. Indítottam egy partition magicet és ő látja h mennyi rajt a foglalt hely de a file rendszerre azt írja hogy invalid.... Ilyenkor mit tudok vele csinálni? -
válasz
Jhonny06 #15792 üzenetére
Megoldható, ha letöltöd az Ubuntu 10.04 Live CD-jét és arról boot-olva elindítod a Gparted programot. Felesleges XP-re telepített partícionáló programmal szenvedni, persze nem mondom, hogy ez nem hibázhat, de kapásból megmutatja, hogy lehetséges-e a művelet egyántalán, mielőtt jóváhagyod. Valamint ilyen őskori módszerekre, mint a chkdsk sincs szükség
-
liksoft
nagyúr
válasz
Jhonny06 #15792 üzenetére
Vágás előtt CHKDSK, defrag, majd ismételt CHKDSK futtatása javallott. Így a matató proginak egyszerűbb a dolga, kisebb a hibalehetőség, utólagos adatmentésnek nagyobb az esélye. Sőt, defrag miatt lehet, hogy nem is kell adatokat mozgatnia. A művelet után CHKDSK ismételt futtatása szintén ajánlott! Ha utána jó, akkor nagy valószínűséggel nem lesz később gondod.
-
bango
tag
chkdsk és hdtune szerint hibás szektorom van (1db) hdsentinel szerint 3db gyenge - 0 hibás ami majd elkülönítésre kerülhet. A hibás szektor nem az amit megjelöl a rendszer és nem használja? A sentinel hogy-hogy nem tud róla? Olvasgatok vissza becsülettel de ezt nem értem.
-
bango
tag
Sziasztok!
4éves 80gb-os samsung sata winyón chkdsk szerint van 4kB rossz szektor, néhány napja keletkezhetett. HD sentinel szerint 100/98% (3 gyenge szektor). Használhatom ezt tovább minden további nélkül? Vagy mit ajánlatos ezzel tennem?
-
liksoft
nagyúr
válasz
filn64 #14985 üzenetére
A fejlécben nézd meg, kinek szól egy-egy válasz. A felülethiba szaporodása NEM Neked szólt.
Particionálni, formattálni csak és kizárólag az OS saját lemezkezelőjéből célszerű. Ellenkező esetben kompatibilitási gondok keletkezhetnek. A "hagyományos" DM például "elfelejt" egy redundáns (tehát alapvetően nem szükséges) adminisztrációt tartalmazó szektort a partícióba felírni NTFS esetén. Ez orvosolható egy chkdsk futtatásával rögtön a DM futtatása után. De nem minden gond orvosolható, így van olyan mikor csak hetekkel, hónapokkal később bukik ki egy hiba, esetleg pótolhatatlan adatok elvesztése kíséretében. Vagyis túl nagy a kockázat. Lehet használni, de ésszel, és legyen mentés!
Olyan drive mely biztonságos, NINCS! Csak olyan, mely most éppen működik. Így a fontos adatok mentése nem hagyható el. Ezt közel 20 éves adatmentéses tapasztalattal merem mondani.
-
-
OddMan
őstag
A HD642JJ merevlemezem S.M.A.R.T. adatainál a "Reallocated Sectors Count" értéke 1-re változott. A "Reallocation Event Count",
"Current Pending Sector Count" és "Uncorrectable Sector Count" értéke viszont nullán áll jelenleg is.
A legjobban azt furcsállom, hogy legalább a "Current Pending Sector Count" értékének nem kellet volna szintén 1-re váltania?
A másik érdekes dolog, hogy se a HDTune se a "chkdsk x: /f /r /x " program nem talál bad sector-t a merevlemezen.
Szerintetek esetleg érdemes lehet valamelyik formázóprogrammal lenullázni az összes szektort? Arra akarok kilyukadni, hogy ez tuti hw-es hiba, formázással esetleg nem javítható? -
stigma
addikt
Hi.Van egy Samsung SP2504C-s HDD-m és egyik pillanatról a másikra újraindult majd nem volt látható, elérhető, bootolható (Ezen van a windows is).
Ez a vinyó 2 részre van osztva, egyiken a windows másikon a programok.
Probléma az hogy kivetem majd megvizsgáltam és lemez kondció a HDD sentinel alapján 87% os és van 22 gyenge szektor, ha dos alatti chkdsk-al néztem akkor talált 15 rossz szektor.Úgyhogy akkor az adatokat akarom átmenteni ezt hogy tegyem, illetve ha sikerül átmentenem el tudom különíteni a bad sectorokat és használni a későbbiekben a vinyót még? -
Gomi_Wilde
csendes tag
Van egy "kissé" nagy problémám. Új vinyókat raktam a gépbe (1 raptor + 1tb-os wd). Rendesen felment a win7, aztán a régi vinyókról akartam eltakarítani a partíciókat eladás miatt. Partition Magic-el álltam neki, de pár hibát kiírt hogy javítaná. Ezek miután megtörténtek, de a program nem indult el, újraindítottam. Onnantól jött a kék halál és írja hogy próbáljam meg a CHKDSK paranccsal rendet rakni. Miután ez nem sikerült, egy régebbi dvd-s xp-t beraktam amiről bootolva lehet indítani partition magic-et. Ez a drága program pedig kiírta hogy: Partition Table error és egy számot hozzá. És természetesen nem enged semmit csinálni. 1 naposak a vinyók a gépben.. Mit lehet ilyenkor tenni? Szinte üres volt mindkét vinyó, szóval adatot nem kell visszaállítani, csak el szeretném érni hogy win7 telepítő lássa a vinyókat. Jelenleg csak a 100 Mb-os rendszer számára fenntartott területet látja.
-
stigma
addikt
Hi. Western Digital WD3200AAKS-00B3A0 típusú vinyóm van, és olyan problémát produkált, hazavittem betettem az otthoni gépbe, ( Xp sp3as windows van rajta) töltögettem, majd másik gépbe amin Win 7 van és egyszerűen nem ismeri fel, vagy ha felismeri nem tudom megnyitni a winyót. "Az eszköz nem érhető el" ezt a fajta hibaüzenetet kapom.
Jó lenne helyreállítani mert van pár fontos adat rajta, Elvileg GetDataBack- el megnéztem és látja az összes adatot rajta próbálkoztam már cmd-ből is chkdsk meghajtónév:/r paranccsal is de ott is hibaüzenet fogadott=> "A kötet nem nyitható meg közvetlen hozzáféréssel."
Valami ötletetek lenne?Norton aprtiotion magic kilőve egyenlőre mert Win7 alól nem indítható, de max másik gépben megpróbálhatom majd.
Előre is köszi a segítséget! -
(Bundás)
addikt
Sziasztok!
Figyelem! Kókányolás: akad egy 80 GB-os Samsung HDD (SP0842N) melyből kitörtek két tűt. Pár fontosabb doksi van rajta, gondoltam megpróbálom pótolni a hiányokat. Egy tűt sikerült úgy visszadugni és összeilleszteni a másikkal, hogy érintkezzen. A másikat pótoltam eggyel, megfelelő segédeszköz hiányában ezt ráhajtottam az előző törött végre.
Másodlagos merevlemeznek pakolva a HDSentinel felismeri az eszközt, látja a két partíciót is, jelez hogy hibák vannak a merevlemezen. Közben gondolom a Windows automatikus "mivanalemezen" szkennje is beindul és teljesen lelassul a rendszer. Fut a homokóra és nem lehet kattintani sehova.
Samsung gyári programja végigfut, a self teszt okés, de a teljes felületszkenn alatt hibákat észlel, amivel nem tud mit kezdeni.
A multiméter szakadás vizsgálatával rendben van a tű és az elektronika közti jel, ez elegendő lehet a korrekt működéshez?
Mivel lehetne próbálkozni esetleg? Chkdsk-ra gondoltam, csak nincs infom még hogyan lehetne futtatni oprendszer indulása előtt.
-
mephi666
nagyúr
válasz
piadex2 #12479 üzenetére
hát így már más... csak azt tudnám ajánlani így, amit az előző "kollégának"... menteni a menthetőt és utána próbálkozni vele esetleg...
nem sok jót jósolok ehhez.... azt hittem, hogy csak ilyen elveszett fájtöredékek meg hasonlók okozzák a gubancot... azokat a chkdsk jól rendbeteszi...
-
mephi666
nagyúr
lenne kis problémám, amit otthon meg akarok ma oldani:
vettem tegnap egy tunert... egyedül annyi gondom van, hogy szerintem a vinyóm sata csatija lecsúszkál... amikor összeraktam a gépet, utána nem látta az eszközt... szétkaptam, megigazítottam a csatit és ment 5-6 órán át gond nélkül... most reggel meg elkezdett szórakozni a gép, hogy időnként elveszíti a vinyó a "fonalat"... és a led ütemesen morzézik, de a samu jellegzetes zümmögő hangja elmarad (ami pl olvasás/íráskor megvan) később meg elkezd olvasni ezerrel, ahogy kell... kicsit zavar... ha nincs más, az adattároló vinyóm berakom a helyére, mert 3év garis a samu és még van ebből fél év... most dögöljön meg inkább, ha akar...
chkdsk-et is lefuttattam, de nem talált problémát... szerintem nem a vinyó lehet a ludas, hanem az a rohadt kábel... csak ezt nem szeretem ebben a rohadt sata csatlakozóban...
csináljak valami smart checket még vagy mit ajánlotok? esetleg ne szórakozzak, hanem mentsek mindent a kicsi vinyóra?
-
Fr3eWar
őstag
válasz
liksoft #12184 üzenetére
Helló!
Pont ez a baj hogy nem tudom lementeni, ha letudnám kivágnám a pi**ába a winyót de nem lehet belelépni, Windows szerint: "G:/ nem érhető el. A fájl vagy könyvtár sérült vagy nem olvasható". És a Paragon partition manadgerből meg azt írja hogy "unable to enter the item." Pedig látja hogy ott a winyó:
Volume letter: (G
//Volume label: [No label]// Type: Primary// File system
TFS//Root entries:1078//Sectors per boot:8//Sectors per cluster:8//Serial number:48C6-0D30-C60D-1FB4//Partition ID: 0x07 NTFS//Total size: 465.7 GB//Partition size: 465.7 GB//Used space:299.7 GB//Free space:166 GB//Activity
o//Hidden state
o
Ezért próbáltam konverálni ntfs-ről Fat32-re hátha valami változás lenne adatvésztés nélkül de akkor meg azt írja: "File system has allocation errors due to cross linked files " erre rákeresve Chkdsk /r-t javasoltak de a chkdsk azt írja hogy "Nem lehet megállapítani a kötet verziószámát és állapotát. A CHKDSK leállt."
Szóval így állok most..
-
Williams
aktív tag
válasz
piadex2 #12018 üzenetére
Hali!
Nem tudom milyen márkájú vinyóról van szó, tessék választani:
Samsung - ESTOOL
Hitachi - Drive Fitness Test
Seagate (Maxtor) - Seatools Desktop
Western Digital - Data Lifeguard DiagnosticA gyártók honlapjáról tölthetők le a legfrissebb verzió.
A "chkdsk" inkább a fájlrendszer logikai ellenőrzésére való, nem bad sectorok keresésére.
Jó tesztelést... -
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Mivel érdemes ellenőrizni a hdd-met, hogy minden rendben van-e vele?
Kösz:piadex2
ps: most éppen "chkdsk"-et futtatok, de nem tudom, hogy ez mennyire megbízható
-
Bazsy
aktív tag
Sziasztok!
Samsung 640Gb HDDvel futottam bele a következő problémába.
Windows vista elkezdett lassu lenni induláskor. Majd 30% proci használatot produkált többször, ugy hogy a processek közt semmi sem volt 1% fölött. Közben vadul kerregett a winyo.
Leállításkor néha 10 percig villogott a HDDled és kerregett a winyo.
Aztán a vistából eltűnt a fél control panel. A következő leállítás után a másik fele is, majd egyb rendszer részek. Más file nem sérült ahogy láttam.Küldtem rá chkdsket, de semmi hibát nem talált.
Formatáltam és ujratelepítettem, semmi hiba, de mostmeg eltűnt az egész asztal (az ikonok)Közben norton antivirus 2009 (jogtiszta) végig futott és friss volt, és semmit sem talált.
Olyan oldalakat nem szoktam nézni ami fertőzhet, se nem töltök le olyna dolgokat.Azóta megnéztem NOD32vel is az is semmi.
Megnéztem 3 féle rootkit scannerrel, semmi.
Most linux alol is végigscanneltem semmi virus se rootkit.Gondoltam jó akkor a winyo.. HDD sentinel: Minden rendben 100% a winyo kondicioja. 2 perces teszt sem talál hibát.
Akkor most mit tehetek még?
AHCI be van kapcsolva mondjuk, de így működött 1 évig...Cseréljek winyot vagy van egyéb ötlet is?
Gariztatni igy hogy tudom, hogy nem található a hiba csak a jelenség? -
Williams
aktív tag
válasz
artur003 #11957 üzenetére
Hát esetleg még bele kéne nézni a Windows eseménynaplójába, hátha ír valami okosságot. A Liksoft által javasolt tápcserét érdemes lenne kipróbálni, ha van a közelben másik táp. Futtasd a chkdsk-t a Seagate-en.
Friss Windows feltelepítése után egyből kipróbálni, hogy berzenkedik-e. Ne telepíts fel semmit, amit szoktál. (Vírusírtó, tűzfal stb.-t se) Ahogy felmegy a Win, próba. -
westcoastog
veterán
válasz
westcoastog #11236 üzenetére
csinálok 1 chkdsk ellenőrzést és javítást a sajátgépből hátha, a race driver grid-emet már olvasni sem tudja a gép
-
westcoastog
veterán
Szevasztok! a maxtorom hirtelen elkezdett rakoncátlan lenni, nyitnám meg a frissen rá másolt 10gb-s mappámat, erre beáll az egész rendszer tőle mint a huzat, nah újraindítoma gépet, látom chkdsk
na mondom biztos valami baj lesz, feltettem a hd tune prot, és futtattam 1 lemezellenőrzést rajta, első neki futásra 30 bad sector lett
lehet ez iylen hirtelen
igaz hogy 2 éves vinyó, és valami cégnél volt használva, de mikor hozzám került még semmi baja nem volt
120gb-s és második vinyóként van használva... kiszórjam e a gépből? nem tudom érdemes e megtartani, még jó hogy csak 1 ezrest adtam érte egyenlőre..
-
nolika
senior tag
Tegnap csináltam egy hatalmas malőrt...
Mivel más hova nem tudtam beírni, megtettem ide
Tettem azzal, hogy van egy 500-as merevlemez, amit egy külső tárba szándékoztam tenni. Na most mivel a merevlemezen több partíció volt, meg akartam szüntetni, Paragon Partition manager v10.0.
Mivel a tár nagyon lassú volt, egész este dolgozott a partícionáló progi, de reggelre nem fejezte be, és cancelt nyomtam. Ezután feltűnt hogy 120gb-al kevesebbet mutat windows. Ekkor be egy számítógépbe, egyből a win7 csinál egy chkdsk, és soksokat módosít rajta(gondolom az mft indexeket ellenőrizte).Ekkor már éreztem a bajt, nézem a fontos családi fotókat,és eltűnt egypár darab(a fájl méret, meg a helye meg volt, csak a progi nem bírja megnyitni)
Most már harmadjára futtatom végig a getdataback for ntfs progit, de eddig nem sok minden jót tudott varázsolni.
Tudtok más progit amivel esetleg megpróbálhatom visszavarázsolni a fontosabb adataimat?
Ismétlem csak a fájlrendszer sérült, a merevlemez hibátlan! -
Noh, bajban vagyok.
Röviden: tegnap este sorozat néztem a letöltőgépről. Egyszer csak megállt a film. Akárhogy indítottam nem indult újra. De átlépve a rizsát; eljutottam oda hogy kiderült -> "összekuszálódtak" a fájlok a hdd-n. A fáljok kis része rendben van..ránézésre. Nagy része hibás. De egy része úgy hibás, hogy más van benne. Pl. megnyitom a house s4s6-ot, és 320*200-as starwars ep1 előzetes megy benne. Vagy ugyanúgy s4s1, de zene szól belőle, úgy a szám közepétől. Partíció összeomlás szagű a dolog.Ez egy külső wd book usb-n át, 500gb, egybe particionálva ntfs-nek. Átment rajta a chkdsk, rakás hibát beleírt eseménynaplóba, remélhetőleg javította is őket. Második futtatásra már nem írt eseménynaplóba semmit...ez akár jó is lehet.
És akkor a kérdés: ki mit gondol mi szerint lehetett ez. Még annyi infómorzsám van hogy aznap utána mikor húgom hazajött nem tudta billről bekapcsolni a másik gépet. Ez pedig akkor van, ha áramtalanítva lett a gép. Ekkor csak a bekapcs gombra reagál, utána megy csak billről. Áramkimaradás pedig nem volt, legalábbis amit én észrevettem belőle. Erősítő bekapcsolva maradt, gépem + monitor ment, letöltőgép ment, router is ment tovább. Épp csak a külső hdd tápja kapta volna el a kimaradást/impulzust/túlfeszt?
Vagy lehet a kettőnek nincs is köze egymáshoz, és akkor nem tudom mi lehet.Kivédeni persze ha áramellátással volt gond kis ideig, akkor egy komolyabb szünetmentes jöhet szóba, vagy naplózó fájlrendszer win alá....ami nincs.
-
Kernel
nagyúr
válasz
EAndrew #10666 üzenetére
Chkdsk azért fut, mert a megfelelő partíció első szektorában (bootszektor) érzékeli a Dirty Bit nevű bejegyzést. Normál esetben a Dirty Bit az oprendszer szabályos leállása során állítódik jó értékre, hibás leállításkor pedig úgymarad, ez váltja ki a lemezellenőrzés futását, a rendszer betöltődése előtt.
A Dirty Bit makacs "beragadása" esetén az visszaállítható CHKDSK program a /F paraméterrel történő futtatásával is. Bővebben:
chkdsk /?
Szükség esetén az /X paraméterrel kombinálva.
A lemezellenőrzés registry beállítással tiltható ugyan bármelyik meghajtóra nézve (Boot Execute), de ez nem megoldása a problémának, hanem kikerülése, mivel így későbbi hibákról sem fogunk értesülni. Ennél még egy diskedites beavatkozás is célszerűbb, csak nem olyan egyszerű, megkeresni a Dirty Bitet, neten utánanézni, átírni.
-
Shomci
tag
en igy tennek:
fontos adatok mentese:
csaladi kepek, egyeb munkaugyi dolgok stb (ezzel szopsz a legnagyobbat ha elvesznek, sajat tapasztalat)
nem tul fontos dolgok - ahogy gondolod, en ilyenkor szoktam nagytakaritanierdemes egy lemezellenorzest es egy defragot, chkdsk-t lefuttatni
aztan johet a hdd regenerator, ami a te esetedben mivel 1 tb, lehet, hogy 1 hetig is el fog tartani. (nalam 100 gb volt 20 ora kornyeke)
ez egy dos-os progi, es kepes (nehany logikai) hibat kijavitani a merevlemezen.
nekem 1846 bol kijavitott 1840 et. a maradek fizikai serult volt.ha az meg van, es szerencsed van, akkor a kondicio megint vissza all a normalis szintre.
egyebkent ha nem akarsz szenvedni, akkor garba probald meg visszavinni.
de az elso az adatmentes, mert lehet, hogy holnap mar nem kapcsol be a winyod.ja es a smartot (hdsentinel) erdemes hetente figyelni, es ha kezd csokkenni a performance, akkor menteni..
de kerd ki masok velemenyet is!
-
Moretimer
aktív tag
Ez a pontos hibaüzi:
A rendszer problémát talált,és a windows a szám.gép védelme érdekében leállt.
Ha először fordul elő ez a probléma,akkor rebootoljon,ha továbbra is fenn áll ez a probléma,akkor tegye a következőket:
Végezzen vírusellenőrzést,távolítsa el az újonnan telepített merevlemezeket,vezérlőket.
Ellenőrizze,hogy a merevlemez megfelelően van e configurálva,és lezárva.
Futtassa a CHKDSK\F programot a lemezhibák megkeresésére majd restartoljon.
Technikai információ: Stop:0x0000007B
(0xF78A2524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)
Valaki esetleg?
Köszönöm az esetleges segítséget elöre is. -
Kernel
nagyúr
válasz
dave93 #10600 üzenetére
Chkdsk alapból csak a fájlrendszer hibáival szokott foglalkozni, ilyenkor nem nézi végig az összes szektort, pláne az üres tárterületet, ahol hasznos adatok nincsenek.
chkdsk /?
Amint látható, az /R kapcsolóval kellene futtatni szektorellenőrzéshez.
Formázás végignézi a szektorokat, de a gyorsformat nem. Ha hibás szektort talál, nem fog sikerülni a formázás, de a merevlemez által tartalékterületre helyezett szektorok ilyenkor nem számítanak, mivel a HDD ezzel kijavította magát, vagyis a formázóprogram, illetve oprendszer szemszögéből nézve hibátlan
Ezért kell megnézni a SMART-ot, hogy hány szektor lett áthelyezve. Itt is különbséget kell tenni, hogy mondjuk volt egy táphiba, érintkezési hiba, dobott néhány bad-szektort, lecserélte, de ez még nem a HDD problémája. Ha nem fog szaporodni, nincs gond.
-
Kernel
nagyúr
Fájlkezelőknél nincs olyan, hogy egy szektor nem olvasható, kihagyjam? Kihagyja az egész fájlt, legyen az optikai, vagy merevlemez, bónuszként még le is fagyhat az oprendszer.
Diskedit tud szektorkihagyással is másolni (vagy optikai lemeznél az IsoBuster is). De diskeditorral fájlt megtalálni és menteni kicsit komplikáltabb, egész partíciót egyszerűbb lemezképbe menteni, hibás szektort kihagyni, utána a lemezképből dolgozni. Felírni egy jó lemezre, vagy meghajtóként csatolni. Az eljárás sokak számára ismerős lehet optikai lemezeknél, de merevlemeznél is hasonlóan lehetséges, diskedit tud ilyet.
Vagy ha jól rémlik, a GetDataBack is tud ilyesmit, vagyis szektorkihagyással menteni.
Továbbá:
chkdsk /?
Itt az \R kapcsoló, ami érdekes ilyenkor.
-
Moretimer
aktív tag
Ez a pontos hibaüzi:
A rendszer problémát talált,és a windows a szám.gép védelme érdekében leállt.
Ha először fordul elő ez a probléma,akkor rebootoljon,ha továbbra is fenn áll ez a probléma,akkor tegye a következőket:Végezzen vírusellenőrzést,távolítsa el az újonnan telepített merevlemezeket,vezérlőket.
Ellenőrizze,hogy a merevlemez megfelelően van e configurálva,és lezárva.
Futtassa a CHKDSK\F programot a lemezhibák megkeresésére majd restartoljon.Technikai információ: Stop:0x0000007B
(0xF78A2524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)Valaki esetleg? Köszönöm.
-
liksoft
nagyúr
Már a CHKDSK-val is "helyre tette". Csinált egy konvertálást aminek az adminisztrációja hiányzik nagymértékben, majd visszacsinálta a hibás adatokkal, majd a duplán hibásat kijavíttatta a CHKDSK-val! Itt már csak a harakiri segít.
Egyáltalán hogyan ugranak neki, ha nem futott CHKDSK a művelet előtt, sőt, célszerű defrag-ot is futtatni.
Itt csak RAW recovery jöhet szóba, de ott ahol keresztbe linkelés van, ott lesz nagymértékű töredezettség is. Így a RAW recovery is csak korlátozott mértékben tud adatokat visszahozni.
Régi mondás: "Aki nem tud úszni, ne másszon fára, mert elüti a villamos!"
-
kb05
csendes tag
Hello!
NTFS-ről konvertáltam egy meghajtót FAT32-be Partition Magic-ben. Kb 90%-nál kaptam egy hibaüzenetet: "Cross-linked files were found." Nem tudta befejezni a konvertálást.
Azóta semmi nem elérhető azon a meghajtón.
Látszanak a mappák, de nem lehet egyikbe sem belépni mert "The file or directory is corrupted and unreadable."
A Partition Magic hibakeresője ezeket találja: cross-linked files, file size does not match FAT allocation for file, one or more lost clusters are present.
Megpróbáltam visszaalakítani NTFS-re, de nem sikerült a hibák miatt. Azt írta ki a Partition Magic, hogy futtassam le a CHKDSK /F-et hibajavításra. Megtettem, elvileg ki is javította a hibákat, de továbbra sem kezeli a meghajtót és konvertálni sem tudom.
Mit lehet ilyenkor csinálni? Mindenem azon a meghajtón van, nem formázhatom.Köszi előre is, üdv!
-
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Sk8erPeter #10253 üzenetére
Hogy írjam hogy ezen ne sértődj meg...
Azért írtam offba mert nem olyan nagy problem. Legalábbis eddig 1x fordult elő az uj vinyoval (régebben is volt de akkor lehet a szar vinyo miatt), lehet release a szar. De gondoltam ha vki esetleg vmi szerencse folytán ebből tudja pontosan hogy mi a hiba oka az megosztja(tudom naiv vagyok, de hátha bejön alapon).
Persze tisztában vagyok azzal hogy ez egy nehezen átlátható dolog és rengeteg minden okozhatja. Ha nem így lenne valszeg kikövetkeztettem volna én is.
Azzal is tisztában vagyok hogy iszonyú nehéz másnak távolról segíteni. Pláne egy ilyen hibánál ami akármitől lehet. Ezért nem is vártam csodát. HaTuningnál tudom hogy fixálni kell a pcie frekit. Sajnos nem nyilvánvalo hogy minden tuningos így tesz, de én sokat olvastam, tanultam másoktol mietlőtt tuningolásba kezdtem volna. Ha vmit nem értek biztos utánanézek és nem össze-vissza állítgatok.
Tisztában vagyok a chkdsk működésével is, tudom hogy én is kezdeményezhetem, de mivel nem zavart annyira a problem ezért nem indítottam. Így visszaolvasva ez a rész tényleg félreérthető volt.
Részemről nincs harag. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
ez_meg_emaz #10252 üzenetére
Elég átláthatatlan az adatlapod, nem volt kedvem kiböngészni, de egyébként talán nem kéne okoskodni akkor, amikor az ember segíteni próbál.
Nem tartod kissé pofátlanságnak?
Tuningnál mondták már, hogy fixálni kell a PCI-E frekit? --> [link]
"chkdsk most nem volt" Mi az, hogy "nem volt"? Attól még lehet...Tőled függ.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
Sk8erPeter #10251 üzenetére
Adataim rész erre valo. Mármint hogy ne kelljen az embernek a konfigját leírogatni meg megkérdezni. Persze tudom sokan nem használják. Én figyelek rá. Amugy Chifi GPS-450AA.
Már nincs huzva, azaz van de nagyon minimálisan (1,8@2,3). Egy jó fél-1 éve volt 3,2-re. Pont akkor vettem vissza amikor az első gondok jelentkeztek, hátha amiatt, de nem amiatt volt. Aztán már lusta voltam az uj p45-ös lappal is megkeresni a stabil maximumot, meg fölösleges is volt, minden megy gyönyörűen 1680ban így is.
chkdsk most nem volt. Anno a durvább hibáknál volt, hiába javított ki 1x-1x ezt-azt nem mindig talált az se hibát illetve a problémák továbbra is fennálltak. Meg ugye miután a win összeomlott egyértelmű volt számomra hogy HDD csere lesz. Addigra már tudtam hogy a torrent hibák vinyo miatt vannak.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
ez_meg_emaz #10243 üzenetére
Nincs húzva a gép?
Milyen tápod van?
chkdsk /f /r -
xrvman
őstag
Nah az 1TB Samsung HDD lehet hogy rossz? 1TB egybe partíció van rajta
Másodszor csinálja azt hogy egy teljes mappa tartalma eltűnik. Előbb egy teljes lemezkép és egy apró, most pedig cirka 30Gb os mappa tünt el, melyben almappák és vegyes kicsi és nagy(1,3Gb, 700Mb) fájlok voltak. Először csak kattintani akartam a mappára, de nem engedett be, többször próbálkoztam. Reboot és utána azt a 30Gb os mappát már nem látta.
CHKDSK megtalálja és kigyomlálja a found000 mappába. Meg nem mondom tűnt el el valami.
HD Sentinel szerint a helyzet változatlan: 1 szektor lett a tartalék helyre helyezve. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kernel #10079 üzenetére
Ez alapján akkor a rendszerpartícióm nyugodtan lehetne FAT, ott fontos információkat úgysem tárolok, minden egyéb az adatok számára fenntartott partíción van.
Akkor tehát érdemes lenne szerinted a swap-ra és rendszerpartícióra FAT32, az adatpartícióra meg NTFS fájlrendszer?
Egyébként most az számomra nem tiszta, hogy a Windows-ban a simán FAT-ként megjelölt fájlrendszer melyik is, a FAT12 vagy FAT16?
Igazából már a swap-partíció kérdését nem is tekintem annyira fontosnak, főleg, hogy kikapcsoltam...(ahogy korábban tanácsoltad is) (mert minek menjen, ha úgyis van 2 GB RAM, és nem használok memóriazabáló alkalmazást?)
-sure paraméterrel kapcsolatban: akkor elnézést kérek, valamelyik honlapon ezek szerint baromságot írtak, pont azt írták, hogy ennek a kapcsolónak a hatására kérdez rá, hogy biztos akarod-e... Azt hittem, a "sure" jelen esetben az "Are you sure?" kérdést foglalja magában.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tök más:
nővérem hazahozott egy USB-s külső vinyót, amihez Mini-B USB-csatlakozó és egy külön tápellátás tartozik.
A típusa nekem nagyon nem mond semmit, HD Sentinelből kimásolva:
Interfész: Cypress AT2+ USB/ATA
Lemez modelszám: IC25N020ATCS04-0
Alul az szerepel, hogy Hitachi gyártmány, ami meglepett, mert kívülről egy noname tápnak látszik, csak annyi van ráírva márkajelzésként, hogy "integral", meg egy jelzés, hogy USB 2.0-s, ennyi.
Persze a tápellátó kábel külföldön maradt, mindegy, faterom egy telefontöltő gyors átalakításával készített hozzá egy 5 Voltos tápegységet (méregetve is stimmel).
Na, nem is ez a lényeg!
Sikerült beüzemelni, működik a vinyó, látszanak rajta a képek, amik viszonylag fontosak lennének, de villámnézet Windows képmegjelenítőben nincs, mivel nem fér hozzá a fájlokhoz, másoláskor meg ezt írja ki:
"Hiba a fájl vagy mappa másolása közben. ... nem másolható: Hozzáférés letiltva.
Ellenőrizze, hogy a lemez nincs-e tele, nem írásvédett-e,
és hogy a fájl pillanatnyilag nincs-e használatban."
Total Commanderben csak "Hiba: nem olvasható..."Azt hittem, hogy a könyvtárak vagy az egész vinyó saját tulajdonba vételével esetleg megoldódik a gond.
chkdsk-et is lefuttattam rajta, HD Sentinel szerint az állapotnál ez szerepel: "A merevlemez 30 alkalommal vizsgált meg gyanús adatszektorokat. A vizsgált terület hibátlannak minősült."
Szóval elvileg nincs para az állapotával.Mit lehetne vele kezdeni, hogy hozzáférjek a fájlokhoz?
-
johniee
senior tag
Sziasztok! Töredezettség-mentesítésre adtam a fejem - 5 partícióm van...
XP
Vista
~70GB
~100GB
~250GB
a 100 gigásat nem tudja a progi megcsinálni, mert "Lost Clusters" és kiírja, hogy futtassam le a CHKDSK /F parancsot...ez is megtörtént már, restart is volt azóta...de ugyanazzal a hibával leáll az analizálás után, és nem akarja töredezettségmentesíteni azt a partíciót -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Kernel #10067 üzenetére
Jaaa, tehát akkor emiatt van az is, hogy ha megnézed egy könyvtár vagy fájl tulajdonságait, akkor más a méret és más a "lemezterület" vagy "foglalt méret"? Ezért foglal több helyet a vinyón, mint amennyit a mérete alapján foglalnia kéne, mert a klaszterméretek miatt nagyobb lesz a veszteség?
A másik szempontra pedig: ezek szerint a "The smaller the cluster size, the more efficiently your disk stores information" mondatnál a hatékonyság szó nem a gyorsaságot, hanem a kisebb veszteséget jelenti?
Ha fontosabbnak tartom a gyorsaságot a helyfoglalásnál (pl. 1 TB-os vinyónál már nem annyira hat meg az esetleges veszteség), akkor nyugodtan állíthatom nagyobbra a klaszterméretet? Nálam jelen esetben a táblázat és a chkdsk alapján is (és manapság az emberek többségénél, akiknek 2 GiB-nál nagyobb merevlemezük van, és alapértelmezettként formázzák a vinyót) 4,096 byte (4 KB) a klaszterméret. Vajon érdemes ezt mondjuk felnyomni 8192-re vagy az ebből eredő nyereség (gyorsulás) nem akkora, hogy megérje? (nyilván csak egy esetleges következő formázásra értve) -
edward2
addikt
válasz
Sk8erPeter #9958 üzenetére
lefuttattam végül rajta chkdsk-et egy forma 1 alatt lement 5% egész éjjel ment. sajnos ha benthagyom vinyot akkor gépem kb szarrá lassul. ugyanez történt anno egy 250es WDvel de ott csak recovery progival tudtam kimenteni cuccok 90%át. aztán ment ablakba... tápellátást hogy ellenőrizzem meg adatkábelt? mellesleg erre látmo legkisebb esélyt.
-
edward2
addikt
válasz
Sk8erPeter #9956 üzenetére
Lesz különbség? Mármint windowsos és dosos verzio közt. félek ha már a chkdsk se fut le win előtt akkor ez miért futna le akkor dosban? azért megprobálom.
-
edward2
addikt
válasz
edward2 #9950 üzenetére
Na akkor erre kérnék konkrét megoldási opciot:
azóta megtaláltam a WD diagnostics toolt ami képes ellenőrizni a lemezt illetve teleírni nullával. a következő történik:
-semmilyen diagnostic nem fut le
-ha elkezdem nullával írni lemezt akkor az egy idő után bizonyos szektornál megáll és kb fél óra mulva sem hajlandó megmoccani ->ráadásul teljes gép használhatatlanná válik
-chkdsk windows előtt 4. stepnél az adatok ellenörzésénél lefagy ugyanugy fél óra és semmi marad a 0%ék.
-partition magiccel ujraformáztam vinyot sajnos összes fentebb említett esemény továbbra is fentállkérdés: na akkor most hogy a francba fogom mentesíteni a vinyom a hibás szektoroktól? nekem már kezd fogyni a türelmem és a belebaszom a folyoba megoldás tűnik eddig legjobbnak.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
echterion #9944 üzenetére
Akkor az adataidat mentsd le biztonságos helyre, aztán ha mindent lementettél, ereszthetnél a vinyóra egy zero fill-t (ez minden szektort nulláz), meg chkdsk-et.
Esetedben SeaTools for DOS kell hozzá. (ISO, ha nincs floppy-d) -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #9916 üzenetére
Nos, úgy néz ki a RACK valóban megsütötte, az egy hibás és három gyenge szektorból délutánra lett 39 és 20.
A maradék meghajtón van egy hibás szektor, lefutott a chkdsk, vadi új winchester (szintúgy 500 Gb Sams.) bekerült a "sütött" helyére, de RAID1-ben most sem sikerül a tükröt újraépíteni sem windows-ból, sem bios-ból, egyszerűen néhány százaléknál megáll és nem történik semmi.
Esetleg erre valami ötletetek? Előre is köszi! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
#53614870 #9913 üzenetére
Az adatlapodról sem derül ki, milyen tápegységed van.
Esetleg kábelcsere, chkdsk, ... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Thunderzolee #9802 üzenetére
-
Dzsekó
addikt
válasz
Vortex07 #9596 üzenetére
Hali!
Partitionmagic kiírja a fizikai szektorokat, ha a partíción jobb klikket majd tulajdonságokat nyomsz.
C partíció általában lemez elején van, Partitionmagic is fizikailag mutatja a partíciókat.
Chkdsk sokszor jelez hülyeséget. Megbizonyosodni arról, hogy van-e bad sector a vinyódon, smart alapján tudsz, amit pl. HD Sentinel progi megmutat, de szövegesen ki is írja a problémákat, meg hogy hány szektor döglött és hány gyenge.
Üdv! -
Vortex07
tag
Hali!
Helyzet a kovetkezo: adott egy 320Gb Seagete merevlemez, aminek a C particiojan a chkdsk 104kb bad sectort talalt. A C: particio a merevlemez elejen van es 10Gb. Lefuttattam a HDD regeneratort az ejjel es 16600Mb utan meg mindig nem talalt egyetlen hibas szektort sem. Otlet? Chkdsk hulyeseget jelez vagy valami logikai hibat eszlelt? Esetleg a C: particio megsem a HDD elejen lenne (Disk management es Partition Magic szerint ott van) ? Hogyan tudnam esetleg ellenorizni h hanyas sectortol hanyasig tart a C particio?
Koszi ! -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Dimacherius #9536 üzenetére
Őszintén szólva a hozzászólásod nagy részét nem is olvastam el, mert annyira szét volt húzva, és annyira olvashatatlanná vált, de az egyből feltűnt, hogy van egy viszonylag normális konfigod, és nem félted a Codegen tápegységtől, ami elhalálozáskor sokszor magával viheti a konfig többi alkatrészét is, pl. alaplap, vinyó, stb.
De ha szeretsz veszélyesen élni...Szerintem Kernel kollégának lesz igaza, és egy vírusról van szó, tehát ebben az esetben a chkdsk nem oldja meg a problémát, persze tápcsere sem, ez utóbbi mindenesetre azért lenne érdekes, hogy ne váljon instabillá, és a későbbiekben esetleg használhatatlanná a géped.
Próbálj meg csökkentett módban ráküldeni a vinyóra egy vírus- és kémprogramirtót! Tudod, még a Windows beindulása előtt F8 nyomkerászása, majd onnan kiválasztod a Csökkentett módot. Ilyenkor olyan fájlokhoz is hozzáfér a rendszer, amihez egyébként nem.
És utána egy CCleaner-t is ráküldhetnél (cookie-k, temporary-k kiirtása, registry-tisztítás a dolga).
Persze a legbiztosabb megoldás egy formázás lenne...Szerk.: ja, és ha érdekel, mi az a chkdsk, akkor használj Google-t, és utána kattints rá az első hivatkozásra...
"A Chkdsk (Chkdsk.exe) a kötetek hibáinak vizsgálatára szolgáló parancssori eszköz a fellelt hibák kijavítását is megkísérli. A Chkdsk például ki tudja javítani a hibás szektorokkal, elveszett fürtökkel, kereszthivatkozott fájlokkal és könyvtárakkal kapcsolatos hibákat." -
Dimacherius
csendes tag
válasz
Sk8erPeter #9530 üzenetére
Hali!
Kössz a segítséget.
Nem sértődöm meg, mert sajnos a tápról alkotott véleményed úgy igaz, ahogy írtad.
Sokan szidják.
Viszont, ha lecserélem, akkor megoldódik ez a vinyó megnyitási probléma?
Erre nem kaptam választ.
Ugyanis reinstall nem oldotta meg... (többször sem)
A célom, hogy elérjem a nagyvinyót a Sajátgépből és ha ehhez tápot kell cserélnem, akkor megteszem.
De mi az a chkdsk vagy mi???????
Dimacherius
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Dimacherius #9527 üzenetére
Komolyan rá merted bízni a konfigodat egy fos szemét ipari hulladék Codegen tápra? (egyéb jelzőket is mondhatnék, de ennyi egyelőre elég lesz
)
Ha jót akarsz magadnak és a gépednek, meg későbbiekben kímélni szeretnéd a pénztárcádat, akkor gyorsan szabadulj meg attól a tápegységtől, és vegyél egy újat - ha olcsón akarsz minőségit venni, akkor vegyél FSP 350PNF-et, az vígan elviszi a konfigodat, és nyugodtan rábízhatod.
Miután ezt megtetted, küldj rá egy chkdsk-et a vinyódra.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(#9526) peti4: priviben írd le, konkrétan mi a problémád a programmal, ez nem az a topic, ahol a Ghost-ot kéne kitárgyalnunk. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
liksoft #9496 üzenetére
Hű, hát igen, ez nem egyszerű... Ez a baj, hogy hatszáz oka lehet.
Mindenesetre egyre valószínűbb, hogy már nem fogjuk tudni megoldani a dolgot, adatmentő céghez vinni nincs pénze a havernak, és mivel azóta sokszor használta a rendszert, ezért egyre csökkentek az esélyei, a chkdsk nem helyezett el könyvtárat az elveszettnek tűnő adatokkal (Total Commander keresője mondjuk rálelt volna), az én gépemmel meg nem tudjuk összekötni a vinyóját átalakító híján...
Ha move-ot nyomott volna copy helyett, akkor még érteném az adateltűnést, de nem erről van szó. Az Asztalra elhelyezett dolgokat egyszerűen kisöpörte a vinyóról, marha jó.
Ez tanulság volt számomra is, hogy bár eddig se tettem, ezután se tegyek soha semmi fontos adatot az Asztalra... (vagy használjak Linuxot?) -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
liksoft #9488 üzenetére
chkdsk-et már lefuttattattam (uhh, csak sikerült leírni), át is helyezett rossz szektorokat, de az adat továbbra sincs meg, pedig a chkdsk eredményében reménykedtem. Annyi eredménye lett, hogy már nincs hibaüzi, és az Asztalon lévő háttérkép is visszaállt (az is eltűnt korábban, mivel a "profilhoz" tartozik).
Magyarul mégse reménykedjünk? -
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9487 üzenetére
Ez olyan mint a FAT alatt az elveszett láncok file konvertálása. Azokat az állományokat és foglalt területeket amiket sehova nem tud kötni a CHKDSK, a root-ban elhelyezett spéci könyvtárba teszi. Ha szektorhibás volt a winyó, akkor az lehetett egy könyvtárbejegyzés is. Ilyenkor a rendszer számára az alatta található területek elvesznek, illetve elérhetetlenek. A chkdsk fogja ismét hozzákötni a fa struktúrához.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
liksoft #9464 üzenetére
Időközben megtudtam a pontosabb részleteket, hogy mi is történt:
elég elszomorító a helyzet, rögtön kezdem azzal, hogy a rendszert azóta már sajnos sokszor használta, írt-olvasott róla (telepített is rá, stb.), tehát nagy valószínűséggel búcsúzhat az adataitól.
Egyébként laptopos vinyóról van szó.
Valószínű, hogy sok értelme már nincs ráküldeni GDB-t.Pendrive-ról másolgatott adatokat a vinyóra, a pendrive-ról letörölte, a vinyóról meg egyszerűen eltűntek az adatok... Mondtam neki, hogy akkor legalább a pendrive-ra küldjön rá egy GDB for FAT-et, ezzel szerencsére az adatainak kb. 30%-át sikerült visszaállítani, ez is valami. (Ez is csak azért ilyen alacsony arány, mert persze a pendrive-ra is került azóta adat...
Szóval elkövette a legsúlyosabb hibákat.)
Már tökmindegy-alapon tanácsoltam a chkdsk-et, az pedig sok hibás szektort helyezgetett át. A probléma egyébként az volt, hogy az adatait éppen le akarta menteni (!!) pendrive-ra, amikor LEFAGYOTT a gép, ez TALÁN a sok hibás szektorral hozható összefüggésbe, de a fene tudja...
Viszont azt érdekesnek találom, hogy teljesen eltűntek az adatai! Ami még hozzátartozik, hogy a korábban említett hiba előfordulása után (!) végezte el a másolgatást a vinyóra, amiután a fagyás bekövetkezett.
A chkdsk után többé nem látta a hibaüzenetet! De az adatait sem. (Persze a hibának semm köze a chkdsk-hez.)Ilyenkor miért tűnik el az örök bitmezőkre az adat? Valami hibás szektor lezáródik, ezzel magába rejtve az adatot, vagy hogyan kell ezt elképzelni?
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Van egy gépünk, amiben egy jó régi Intel D845EPI alaplap van, amelyen nincs SATA-port, de ezt megoldottuk egy SATA-IDE adapterrel (pont olyannal, amit linkeltem), melyre rákötöttünk egy SATA-s 250 GB-os Maxtor DiamondMax 21 vinyót.
A kérdés az, hogy nem okozhat-e instabilitási problémákat az, hogy a vinyó nincs SATA I-re jumperelve (1,5 Gbps), hanem SATA II-es sebességgel (3 Gbps) üzemel, míg valószínű, hogy az adapter ezt nem támogatja? Nem vagyok benne biztos, hogy normálisan vissza tudja venni a sebességet.Azért gyanakszom erre, mert nem normális, hogy ennyire sokszor legyenek instabilitási problémák a vinyóval (elvileg tápegység rendben van), sokszor a Windows hihetetlen sokáig bootol, vagy egyszerűen bootfájlokat hiányol, máskor meg nem (simán megy), valamint sokszor "elárvult" (orphaned) fájlokat helyez át a chkdsk, meg hasonlók.
Pontos típust most ezen kívül nem tudok mondani, épp ráküldtem egy Zero Fill-t a SeaTools for DOS-szal.Előre is köszi a választ!
-
szitya1980
csendes tag
sziasztok!
A következő gondom van: van egy 320 GB WesternDigital Passport külső USB-s vinyóm amit felparticionáltam egy 200GB és egy 100GB-os részre (300GB-ot látni). A 200 GB NTFS a 100 GB FAT32. Szépen működött máig ma viszont a 200GB-os rész megjelenik a fájlkezelőben látom a gyökérkönyvtár tartalmát viszont amikor megpróbálok megnyitni egy könytárat akkor az 'Access denied on file' hibaüzenetet kapom. Sem arra partícióra másolni sem arról a partícióról másolni nem tudok, semmilyen hozzáférésem nincsen sem totalcommanderrel sem a windows explorerével. Így az adataimhoz nem tudok hozzáférni.
Mindeközben a 100 GB-os partíció működik kifogástalanul, tudok rá másolni és arról másolni.
Amikor bedugom az pc USB csatlakozójába akkor az eddigi 2 automatikus lejátszás helyett csak egy jelenik meg. Még annyit, hogy tegnap már felugrált egy ilyen futassa a chkdsk nevű figyelmeztetés (sárga háromszög a tálcán) az xp-ben ami ezzel lehetett kapcsolatban csak nem is sejtettem, hogy ilyen problémát fog okozni. Lehet ezt valahogyan orvosolni, hogy hozzáférjek az adataimhoz újra? Van olyan szoftver amivel hozzátudnék férni és kijavítani a hibát? Mivel próbálkozzak?köszönöm előre is a segítséget.
-
Panthera
őstag
válasz
Core2duo6600 #9201 üzenetére
Úgy néz ki, hogy szoftverbeállítási hiba miatt nem működött rendesen a gép. De ha azt a mérést akarja megint módosítani, ami az összeomlás előtt volt, a program ugyanott mindig lefagy. Memtest 10x pass után 0 error, chkdsk, saját hp teszt (összes hardver benne van) is ok. Sajnos a szoftver soha nem volt tökéletes, tehát nagy valószínűséggel programhiba lesz az oka. De a kérdés megmarad, mert előbb-utóbb a hdd-nek biztos annyi. Remélem a hozzáértő szervizes meg tudja majd mondani.
Olyan infót találtam viszont, hogy a boot partíció nem lehet nagyobb 7,8GB-nál. Na ezek után már semmin nem lepődnék meg. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
liksoft #9193 üzenetére
Ja igen, azt tudom, hogy a chkdsk normális, sőt, még segít is sokszor, pl. az én gépemen teljesen normálisan lefutott a másik gép instabil Maxtor vinyójának ellenőrzése, áthelyezgette azokat az "elárvult" fájlokat - ez is azért történik, mert hibás szektor keletkezik? És mitől lehet az, hogy a másik gépen nem volt hajlandó a chkdsk lefutni, ez mivel van összefüggésben?
Miután ez a chkdsk lefutott, a vinyóról a rendszer már a másik gépben is teljesen normálisan futott. Persze HD Sentinel rengeteg hibát jelez... Ha jól emlékszem, 13 szektorhibát ír.
Sajnos most jövök rá, hogy elképzelhető, hogy egy tápágon volt a Hitachi és a szar Maxtor.Tehát akkor ezek szerint lehet, hogy az az oka?
Ja, igen, még egy fontos kérdés, és aztán kifogyok a kérdésekből
:
meglepett, amit írtál, hogy "Ha viszi a SATA órajelét is, akkor ne.", a BIOS-ból történő procihúzás (tuning) viheti magával a SATA órajelét is?
Ezt hogy lehet megtudni/elkerülni? -
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9192 üzenetére
Ha viszi a SATA órajelét is, akkor ne.
Sérült rendszer chkdsk-t kér. Ez normális.
Ha másik tápágon van, nincs hatással a másik winyóra. Egy ágra téve viszont okozhat ingadozásokat. Ha ez elér egy kritikus értéket, lehet gond.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
liksoft #9191 üzenetére
Megmondom őszintén, ezek közül egyik sincs.
Nem tudom, ez a hibás szektor dolog esetleg összefüggésbe hozható-e azzal, hogy van itthon egy másik SATA-s Maxtor vinyó, ami eléggé haldokolni látszik, nagyon instabilan működik, és egyszer egy másik gépen épp nem akart elindulni róla a rendszer, mindig megállt valahol, aztán elindult volna egy chkdsk, de ment le a folyamat - ekkor áttettem az én gépembe, ott "elárvult" ("orphaned") fájlokat helyezgetett át, de eleinte fura kattanás hallatszott, na mindegy, szóval ingadozó teljesítmény "áthathat" egy másik vinyóra (konkrétan a Hitachi-mra, amin a hibás szektor lett)? Vagy ez tök független dolog?Szóval lehetőleg ne húzzam a procit? Ez azért nem túl jó hír, mert már terveztem egy kisebb tuningot.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
liksoft #9027 üzenetére
Rendben, köszönöm!
Bár szünetmentes tápom nincs, de chkdsk nem jelez hibát, HD Sentinel sem, úgyhogy így bő egy év után lehet, hogy ráküldök egy defragot, ezek szerint nem árthat.Bár őszintén megmondom, a tényleges gyakorlati hasznának jelentőségével nem vagyok tisztában. Tudom, hogy ide-oda pakolgat és optimalizálja a helykihasználást (lehet, hogy nem a legszakszerűbben fogalmazok), de hogy ez mennyiben hoz érdembeli javulást a vinyó gyorsaságában (elérési idő és írási sebesség), az kérdéses.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9026 üzenetére
Így igaz. Ha nincs adminisztrációs sérülése, és hirtelen nem szakad meg a folyamat. Vagyis futott chkdsk, és szünetmentesen van.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9016 üzenetére
Hibas hardware esetén igen. Ugyanúgy mint egy chkdsk is totál pucolásra képes íráshibát elkövető drive-nál.
-
danee91
senior tag
Hali!
80GB-os ATA133-as Maxtor vinyómat partícionálni akartam, C lett volna 10GB, D meg 66GB. C teljes formázásakor 13%-nál elakadt, újraindítottam a gépet, majd újra megadtam a méreteket, formáztam C-t, de ismét elakadt 13%-nál. Vártam. 1 óra után 100%-ra ugrott, és kiírta, a lemez sérült, nem sikerült formázni. Erre már semmit nem érdemes akkor tenni? A C partíciót kihagynám, nem használnám, csak a D-t? Amúgy sztem sok szektor hibás, mert régebben a CHKDSK 1 óra után is még szektorokat javított rajta, meguntam, és abból is kiléptem...
-
OnSeT
őstag
Hali!
Van vmi mód arra hogy kikapcsoljam a CHKDSK-t ?
Minden rendszerindításnál ellenőrizni akar, már vagy 3x engedtem lefutni, de továbbra is előjön. -
cascada
senior tag
Sziasztok!
Van egy 120GB-os Maxtor winyóm és a HD Sentinel szerint van rajta 4 hibás szektor. [KÉP linkje]
Viszont a CHKDSK nem talált egyik partíción sem hibás szektorokat:Én a HD Sentinelnek jobban hiszek, mint a CHKDSK-nak, ezért azt szeretném krédezni, tudnátok ötletet adni milyen progival tudnám megjavítani a winyómat ill. kijavitani a hibás szektorokat?
Többször lett már minden partició törölve róla XP CD-vel is és más progikkal, és uj particiók létrehozva, majd formázva, de még mindig ott van ez a 4 hibás szektor..Köszönöm előre is
-
Hali,
Nálam az alábbi probléma áll fent egy Samsung M5S 250JI noti vinyóval:
- egyik nap gép leállít rendesen, köv indításra vista kékhalál
- vista dvd-vel javítás, vista indul
- 5 perc után kihal, vinyó pörög ezerrel
- vista reinstall (format sajna kizárva, nincs hova átmentenem az adataim jelenleg még egy ideig)
- jelenség ugyanez, főleg ha törlök, vagy másolok fájlokat, befagynak az ablakok, majd a start menü, a vinyó meg pörög, végül az egész rendszer lemerevedik.
- vista dvdről chkdsk-val bad sector vadászat, a 4es tesztnél a 40ezredik fájl körül leáll 50es hibakóddal, valami . fájlt emleget, mindig ugyanott áll meg (majd megnézem pontosan, de most HDD regenerator fut, hátha az talál bad sectort).
- tegnap este elmúlt a hiba, kétszer kifagyott, utána abbahagyta, azóta tesztelem, a vista nem fagy ki, de a lemezellenőrzés továbbra is behal annál a fájlnálLe nem ejtettem a gépet, kb. napi 8 órát van bekapcsolva. SMART-ot néztem, de nem ír semmi extrát, ha végzett a HDD regenerator, majd bemásolom.
Megnéztem másik gépben, ott is behal annál a fájlnál az ellenőrzés.
Bár kezd nyilvánvaló lenni, de gondolom kezdjek el új vinyóba gondolkodni.
2.5"-os noti hdd-t 250 giga körül tudtok ajánlani? Samsung talán kizárva újra.
-
Lengyi
aktív tag
Rendeltem egy notit (lenovo n500). Szép, kafa meg minden, de a win nem megy fel rá. Egy idő után kapok egy hibaüzenetet, "kékhalál" szerű, hogy kapcsoljam ki probáljam újra, vírusellenőrzés legyen, futtassam le a chkdsk / f nevű programot. Mi lehet a baja?
Mit csináljak?
-
brumi1024
veterán
Hali!
Lenne egy problémám. Át akartam állítani adatvesztés nélkül a dinamikus merevlemezemet normállá a dskprobe nevezetű windows support programmal. Tehát miután átírtam a két szektort újraindítottam a gépet és azóta nem indul az xp, mindig kékhalál jöb elő 0x0000007b-s hibával. nem tudjátok mi lehet a megoldás? Xp telepítő cdről próbáltam a javítókonzolban a fixbot-ot, a fixmbr-t és a chkdsk /P /R-t is. (A vinyót nem szeretném formázni de a legfontosabb dokumentumok nem az fő partíción vannak.)
Erre esetleg vmi megoldást nem tudtok?(ja és egy laptopról van szó.)
Előre is köszönöm a választ. -
134
csendes tag
Sziasztok!
El vagyok keseredve és segítséget kérnék tőletek!
A környezet: ASUS alaplap, XP SP3-mal, ST Lab SiI 3112 ver.2 SATA (150) 2 csatornás csatoló, rajta 2 db SAMSUNG HD321KJ SATA II (300) HDD RAID1-ben. (A boot HDD egy 80 GB-os Maxtor).
A jelenség röviden: A mirroba tett diszk hibázik! Korábban a Maxtor-on semmiféle hibát nem találtam.
A szimptómák:
* Van benne egy Pinnacle video capture kártya. A grab-belt film időnként frame hibás (hiányzik a frame fele, vagy el van csúszva a fél kép 1 frame erejéig). Erről vettem észre, hogy hibás, mert amikor a 80GB-os Maxtorra grab-beltem, soha nem volt frame hibám.
* Annak ellenére, hogy shutdown-nal állítom le, néha induláskor chkdsk fut rá, mert úgy észeleli, hogy rosszul lett leállítva. Talál is rajta hibát és javítja.
* /uT****nt-tel letöltött file hibás. Azt jelzi, hogy 100%-ban lejött a file. STOP-polom és Force-recheck-et nyomok rá és nem lesz 100%-os. Egy 1,4 GB-os file-ban kb. 24 részlet lesz hibás.
* Külső USB diszkről (kézi kamera) bemásolt film hibás. Ha a Maxtorra másolom, akkor meg nem.Amit tettem (és egyik sem segített):
* Valahonnal levadásztam egy 1.0.62.0-ás kártya driver-t (nem emlékszem, hogy honnan, mert a Silicon Image oldalán az 1.0.60.0 a legmagasabb verzió)
* Írtam Perl-ben egy kis szkriptet, ami létrehozott egy 1, 2, 4, 8, 16 GB-os file-t hexa AA55-tel teleírva. Ezt visszaolvastam és ellenőriztem, hogy hibás-e. Nem volt. Hiába mozgattam a Maxtorra és vissza, nem talált egyetlen hibát sem a file-ban.
* Kikapcsoltam a write cache-t
* UDMA6-ról UDMA5-re, majd UDMA0-ra állítottam. Nagyon lassú lett az adatforgalom, de így is hibázik. Igaz sokkal kevesebbet. 1,4 GB-os file-ban csak 4 hiba keletkezett
* Megpróbáltam a SiI3112 BIOS-szát upgrade-elni 4.2.50-ről 4.2.84-re. Sajnos Az ST-LAB oldalán nincs BIOS frissítő prog. A Silicon Image oldalán az updflash.exe nem támogatja a kártyán levő ICE27C010-PC45 flash-t. :-( (Van valami windows-os is, de az sem támogatja ezt a flash-t)
* A www.SAMSUNGhdd.com-ról letöltöttem egy DOS-os util-t (estool.exe) és ezzel a HDD SATA interface sebességét 300-ról (SATA II) levettem 150-re (SATA I). Ezt a tippet a diszk doksija adta. Nem javított.
* Írtam az ST Lab-nak és a SAMSUNG-nak is. Választ még nem kaptam tőlük.
* Próbáltam a Silicon Image-nek írni (gondoltam, hogy az updflash-be bele tehetnék az ICE27C010 támogatást), de nem találtam címet...
* Írtam nektek...Amit még ki fogok próbálni:
* Leállítom MDMA-ra, vagy PIO-ra az adatforgalmat.
* Veszek az A*chanban egy nagy guriga konyhai kéztörlőt és telesírom.Esetleg nincs ötletetek, hogy mit lehetne ez ügyben tenni még?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv!
-
liksoft
nagyúr
A HDS a drive-on belül átallokált szektorok számát adja. Pont ezért a drive adatterülete kifelé hibátlan, amit viszont a CHKDSK lát. Vagyis mindkettőnek igaza van.
Ha a master boot szektor üres, akkor jogos, hogy a rendszer nem indul.
A gyártó honlapjáról letöltött tesztprogrammal kéne megnézni a drive-ot. Hátha az ad valamilyen magyarázatot az anomáliákra.
-
cocka
veterán
válasz
Core2duo6600 #7516 üzenetére
A Hard disk Sentinel szerint minden rendben. Viszont a másik vinyómra kiírta, hogy van rajta 46 hibás szektor, ahhoz képest a windózos chkdsk 0 hibás szektort talál rajta. Akkor valamelyik hazudik?
Winhexszel belekukkantottam a vinyó legelső szektorába és látom hogy gyakorlatilag nincs Master boot record. 00-ák vannak a helyén. Valószínűleg ez is baj.
De mint említettem a bootolás indulása pillanatában kifagyasztja a gépet, tehát nem tudok rá telepíteni semmit. Azért még majd végigpróbálgatom a dolgokat. Tény hogy ez így nem természetes.
-
Isten88
senior tag
válasz
Core2duo6600 #7389 üzenetére
Ments és törölj róla mindent, amit még tudsz, de mást ne csinálj vele és vidd vissza garival, ha még teheted. Ha nincs rajta garancia, akkor csak chkdsk és elkülöníti a használat alól a hibás szektorokat - tudtommal, ha nem így van, kérlek javítsatok ki, mert nem akarok félrevezetni senkit! Köszönöm!
- chkdsk-ra Acronist ajánlom, kiírja a végén h mit tett, a windows chkdsk-kel ellentétben - -
liksoft
nagyúr
Én megmaradtam az SP2-nél. Az is elég lehet. Nem tudom, van-e értelme az SP3-nak.
Abban az esetben, ha az XP nem tette "rendbe" a winyót (vagyis CHKDSK nem futott rajta), akkor nagy valószínűséggel minden a helyén lesz. Ha viszont "munkálkodott" a drive-on, akkor lehet, hogy csak a Get Data Back fog segíteni. Ha tud.
-
Diego2002
tag
Üdv!
Egy WDC WD5000ABYS-01TNA0 SATA-s vinyóval van gondom. Ketté van particionálva.
Alighanem egy rossz alaplap miatt (ami azóta már kimúlt), a Windows jelenleg úgy ismeri fel az elsődleges partíciót, hogy üresnek látja, a windows lemezkezelője pl. nem ismeri fel a label-jét, és a fájlrendszerét sem, ami amúgy NTFS.
Chkdsk pedig ezt adja, persze írásvédett módban:
A fájlrekordszegmens (24) olvashatatlan.
A fájlrekordszegmens (25) olvashatatlan.
A fájlrekordszegmens (26) olvashatatlan.
A fájlrekordszegmens (27) olvashatatlan.Viszont minden partíció manager program, amit kipróbáltam, egyből látja a partíció tartalmát és ezeknek a vinyón elfoglalt méretét. Olyan is van, ami még a $MFT meg $MFTMirr fájlokat is mutatja. Tulajdonképpen semmi hibát nem jeleznek.
Windows azonban nem látja és max formázni tudom, amit nyilván nem szeretnék. Azt tudom, hogy pl. GetDataBack-el lementhetek róla minden adatot, de a kérdésem az, hogy van-e módja, hogy a partíciót a fentiek alapján visszaállítsam úgy, hogy ne kelljen lementeni róla mindent, hanem újból használhassam rendesen. (Magyarul a lementegetéstől akarom megkímélni magam: kb. 180 GB-ról van szó.)
-
qwertly
addikt
válasz
liksoft #7000 üzenetére
Köszi a választ,sajnos a chkdsk nem futott teljesen mert ezt a hiba üzenetet írta ki Hiba történt.A CHKDSK nem tudja folytatni írás védett módban. Amikor az xp telepiettem akkor a partíciók teljesen más betűjelet kaptak mint ami előtte volt én a lemezkezelőben vissza neveztem őket a szokásosra DE amikor a powersuite 2008 akartam a partíciókat át méretezni teljesen más betükel voltak a particiók megjelölve.Mielőtt elkeztem ezt átméretezést előtte természetesen töredezés mentesítettem a winyót.Amikor az xp telepiettem akor még a C meghajtó 20GB volt most mlért csak 13,6GB
-
liksoft
nagyúr
válasz
qwertly #6999 üzenetére
AHA! Vagyis vannak keresztbe láncolt állományok. A CHKDSK mit mond a drive-ra? Érdemes egy teljes rendszer adminisztrációs ellenőrzést minden drive-on futtatni, és csak ezután elindítani bármilyen partíciós buherát. Ugyanis ha menet közben ezzel a hibával elszáll, akkor a Get Data Back vagy tud segíteni, vagy nem.
-
bugmenot
csendes tag
sziaztok,
A számítógépembe sorra purcannak ki a merevlemezeim. 4ből kettő már badsectoros lett.
Kérdésem alaplap vagy tápegység?
Tesztelni teszteltem a gépet, nem találok hibát. (memória,proci)Hibajelenségek:
- badsectorok megjelentek (1 sata, 1 ide vinyo mindketto 3 év körüli)- a 3. vinyón ami még nem ment tönkre, az egyik partición néha eltünnek adatok
chkdsk kell allandoan hasznalni. teljesen veletlenszerűen. Ha ghostal visszateszem az op rendszert akkor megint jo 1-2 hónapig. nincs hiba.- a tft monitorom teljesen véletlenszerűen elsötétül 1-2 secre aztán megy minden tovább
- ha sok vinyos műveletet csinalok egyszerre (letöltes, tomorites, masolas) gyakran oszeomlik a windows
Az alaplapon nem látom semmi elváltozást (kondi).
Tápegységem noname, kb 3 éves.köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Telekom mobilszolgáltatások
- E-roller topik
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest