Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
 - Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - Kalandor: Tartalom
 - sziku69: Szólánc.
 - GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Pajac: A csodálatos mandarin
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai

Új hozzászólás Aktív témák
- 

janos666
nagyúr
válasz

Panthera

üzenetére
						A legegyszerűbb szerintem Linux alól hdparm-al futtatni egy ATA Secure Erase-t. Ez elvileg mindent letöröl (maga a HDD vezérlő végzi az írást, így hozzáfér ahhoz a területhez is, amihez az OS nem, pl. hibásnak lezárt és tartalék terület). Illetve SSD-n ez nagyon gyors, mert annyi, hogy minden cella kap egy törlést, így nem limitál a SATA sebesség (valamint alapvetően nem minősül PE cycle-nek sem, mert nincs programming rész, csak erase, így az élettartamát sem pazarolja).
(#38466) Kékes525
A gyártói adatlapon fel szokták ezeket tüntetni (hőfok, páratartalom).
Én a páralecsapódástól jobban félnék, mint a csapágyak kenésétől. - 

Kékes525
félisten
válasz

Panthera

üzenetére
						Megint kifutottam a szerkesztési időből, bocs.
Igen, jól gondoltam: Use Ultimate Boot CD and DBAN to Securely Wipe Your HDD - 

Kékes525
félisten
válasz

Panthera

üzenetére
						Nem, nem volt rá szükségem. IsoBuster, UltraIso, CloneCD vagy ImgBurn Ezekkel lehet többek között img file-okat CD vagy DVD-re másolni. Nem tudom, hogy bootolható e? Azonban most jutott eszembe, hogy Hiren-BootCD vagy Ultimate Boot CD UBCD-vel is megoldható a wipe, azt hiszem.
 - 

Kékes525
félisten
válasz

Panthera

üzenetére
						HDDGURU: Laptop and Desktop Hard Disk Drives, Tests, Software, Firmware, Tools, Data Recovery, HDD Repair itt megtalálod. Wipe My Disks és a HDD Wipe Tool
 - 

djculture
félisten
válasz

Panthera

üzenetére
						A gyenge szektorok csinálják nem a rossz. Leírtuk már ezerszer mit kell ilyenkor csinálni. Hd sentinel vagy hd tune irás olvasás destruktív teszt vagy erase zero fill visszaellenőrzéssel. Ezek vagy megszüntetik a gyednge szektororkat vagy áthelyeződik rossznak és akkor nincs vele gond.
 - 

peq
aktív tag
válasz

Panthera

üzenetére
						Egészen pontosan 2 óra 11 perces volt a teszt. 650-es WD Caviar Black, kb 3/4 éve van meg. Ez volt az első alkalom, hogy ilyen hangot adott ki. Mindenesetre most megy rendesen. Azon félelmem, hogy esetleg ettől tönkremehetett benne valami alaptalan, vagy van benne ráció?
 - 

I.P@trick
csendes tag
válasz

Panthera

üzenetére
						Jelenleg próbálkozok a mentéssel. Most azt csinálom, hogy beraktam egy másik vinyót a gépbe, arra feltoltam a win7-et és arra próbálom lementeni a cuccokat kisebb nagyobb sikerrel. Pont most állt meg a másolás, szóval....

Van egy olyan érzésem, hogy le kéne mondani a dolgokról, szerintem már nem lehet normálisan visszahozni. - 

- 

G4ga
őstag
válasz

Panthera

üzenetére
						ha a lapra dugom akkor rendben vannak a vinyok, söt ha másik rackbe rakom akkor is mennek.
nem egyszerre mentek tönkre. az egyik kb fél éve pihen a másik kb egy hónapja.
gondoltam rákérdezek javitható-e. nem vennék mégegyet.
amugy van még itthon 3db amivel semmi gond.
igazábol hardver se változott. media lejátszohoz van használva, nem is non-stop.
mindig leválsztottam öket, ha a lejátszon volt elöbb áramtalanitottam majd ugy huztam le.
elvittem egy szervizbe azt mondták, hogy ez nem egyedi hiba. valami elektronika adta meg magát a házba. de ök nem tudják javitani. azt mondták vegyek másikat! - 

- 

Imco
őstag
válasz

Panthera

üzenetére
						Lesújtó a véleményem a Maxtorrol. Nekem 3 ment tönkre. / igaz, valószinü a táp miatt/ Illetve amiről mentenem kellett az szinte mind az volt. Ezért az üzembiztosság jegyében cserét vagy/és archiválást javaslok a régi maxtor tulajoknak. Persze valószinű, hogy statisztikában /és tapasztalatban/ messze Liksoft alatt járok!

- 

liksoft
nagyúr
 - 

Core2duo6600
veterán
válasz

Panthera

üzenetére
						Na most megfogtál, mert nekem sem rémlik, hogy az nt 4.0 meddig kezeli a hdd ket.
Nem használtam ilyen rendszert a suliban volt pár gépen azt ennyi.Igen ez gond ezekkel a régi os ekkel, apum munkahelyén is van 1 vagy 2 öskövület szintén mérőgép, még dos-os, ha elszáll a hdd fogalmam sincs, hogy mit csinálunk ...
 - 

Core2duo6600
veterán
válasz

Panthera

üzenetére
						Sürgősen cserélném azt a hdd ét ...
Már csak a kora miatt is, különösen, hogy műszerhez van használva, amin feltételezem, fontos dolgok vannak tárolva, még akkor is ha rendszres a mentés róla.(#9198) Sk8erPeter
Apu munkahelyén is több gépben van deer, eddig egyikkel sem volt gond.
a gépek többsége stabilan és megbízhatóan megy.
Legnagyobb probléma a user error, de egy xp home alatt nem tudoma rendszert a fakezű kollegáktól megvédeni. 
Új hozzászólás Aktív témák
- Munkahelyek tízezreit szünteti meg az AI
 - World of Tanks - MMO
 - Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
 - HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
 - Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
 - Arc Raiders
 - Assetto Corsa Rally
 - Apple asztali gépek
 - A Gemini húzza ki a Sirit a csávából
 - Lexus, Toyota topik
 - További aktív témák...

- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
 - SKHYNIX SAMSUNG WD SSD-k M.2 PCIe 256GB gen4
 - WD 8TB HDD WD80EMZZ-11B4FB0 37 óra POH, 0 hiba, 6 hónap garancia.
 - Western Digital WD Blue 3.5 4TB 5400rpm 64MB SATA3 (WD40EZRZ) 100/100
 - ServeRAID 12db M5200 Series (44W3392) 1GB Cache + 28db M5210 Series (44W3395) 4GB Cache / RAID 5 Upg

- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
 - Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s / M920s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
 - billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
 - HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 100% Akkumulátor

Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő