- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
King Unique #42635 üzenetére
"a leválasztás utáni HDD leállításhoz és működés közbeni alvó módhoz semmi köze nincsen annak, hogy helyi / cserélhető lemez."
Pedig mindössze ennyi változott, és már leválasztás után nem állítja le a HDD magát. Feltételezem, mivel "local disk" státuszban van jelen, maga az OS nem küldi le a megfelelő utasítást erre. Mint USB-s eszköz leválasztásra kerül, feltéve ha sikerül. Helyi lemezt már maga a Win7 se enged mindig leállítani úgy. Process Explorer szerint maga a System fogja valamilyen handlereken keresztül.
"Ráadásul nálam mindig is helyi lemezként jelent meg minden külső HDD, mivel HDD-nek érzékeli a Windows."
Innentől kezdve sajnos te nem is fogsz nekem tudni segíteni, legalábbis nem az általam említett módon. Még azon filóztam, hogy erre az eszközre vonatkozó összes USBSTOR registry bejegyzést törlöm majd, ha úgy látom másik gépen a várt módon működik az eszköz.
"Tehát, ha nálad a külső vezérlője nem támogatja a leállítást, akkor hiába is próbálod, nem fog működni."
A WD Passport Ultra eszközöknek ez egy alap szolgáltatása. Mint említettem, ez korábban működött is, egész addig amíg "cserélhető lemez" volt az eszköz típusa.
"Továbbá operációs rendszer, Windows felől is támogatottnak kell lennie a dolgonak."
Még Win XP alól is működött ez a feature. Feltételezem pont azért amit korábban leírtam: ha az eszköz cserélhető lemezként tartattja magát számon az operációs rendszerrel, akkor mikor lecsatolod az USB-s eszközt, extra utasítással magát az eszközt is lekapcsolja az OS. Az-az eszközspecifikus legfeljebb, hogy a külső eszköz ezt hogyan dolgozza fel. Az én WD Passport Ultra HDD-m leállította a mechanikus részeket, lecsatolja az USB interface-t, és a megmaradt max. 100 mA segítségével pedig szinuszosan dimmeli a LED-et.
"Általában működik is, de van, amikor fennáll az aktív USB-port jelensége."
Ezt az aktív USB portos dolgot megnézem amint hazaértem.
-
Van valaki, aki rendelkezik 1 TB, vagy nagyobb külső HDD-vel, amin NTFS fájlrendszer van, és nem helyi lemeznek látja a Windows?
Sajnos az én 1TB-os külső USB3-as WD HDD-m már helyi lemezként jelentkezik be. Nincs az a találat amit google kidobott volna és segített volna ezt a problémát elhárítani. Pendrive esetében relatív egyszerű a megoldás, bizonyos méretbeli korlátok alatt. Viszont ezáltal hogy nem külső eszköznek látja, ha lecsatolom mint USB-s eszközt, nem állítja le a HDD-t hanem pörög tovább. Cserébe nem nyerek semmit azzal hogy helyi lemezként kezeli.
A kérésem egy bátor vállalkozóhoz, aki rendelkezik egy, a fenti kérdésben említett eszközzel.
- Töltsön le egy BOOTICE nevű, főleg partíciókat kezelő programot.
- Program elindulása után, a "Physical Disk" fülön a "Destination Disk" alatt válassza ki a csatlakoztatott külső merevlemezt, majd "Parts Manage" gomb.
- Egy táblázat nyílik meg, alatta jó pár gombbal. Ott "Backup Partition Table". A program készíteni fog egy pár kilobájtos fájlt, ami ha minden igaz gyógyír a gondomra. Ugyanis a Removable Bit billegtetése már nem megoldás, és elméletileg a partíciós táblában tárolja az eszköz eme infót! -
Noh, bajban vagyok.
Röviden: tegnap este sorozat néztem a letöltőgépről. Egyszer csak megállt a film. Akárhogy indítottam nem indult újra. De átlépve a rizsát; eljutottam oda hogy kiderült -> "összekuszálódtak" a fájlok a hdd-n. A fáljok kis része rendben van..ránézésre. Nagy része hibás. De egy része úgy hibás, hogy más van benne. Pl. megnyitom a house s4s6-ot, és 320*200-as starwars ep1 előzetes megy benne. Vagy ugyanúgy s4s1, de zene szól belőle, úgy a szám közepétől. Partíció összeomlás szagű a dolog.Ez egy külső wd book usb-n át, 500gb, egybe particionálva ntfs-nek. Átment rajta a chkdsk, rakás hibát beleírt eseménynaplóba, remélhetőleg javította is őket. Második futtatásra már nem írt eseménynaplóba semmit...ez akár jó is lehet.
És akkor a kérdés: ki mit gondol mi szerint lehetett ez. Még annyi infómorzsám van hogy aznap utána mikor húgom hazajött nem tudta billről bekapcsolni a másik gépet. Ez pedig akkor van, ha áramtalanítva lett a gép. Ekkor csak a bekapcs gombra reagál, utána megy csak billről. Áramkimaradás pedig nem volt, legalábbis amit én észrevettem belőle. Erősítő bekapcsolva maradt, gépem + monitor ment, letöltőgép ment, router is ment tovább. Épp csak a külső hdd tápja kapta volna el a kimaradást/impulzust/túlfeszt?
Vagy lehet a kettőnek nincs is köze egymáshoz, és akkor nem tudom mi lehet.Kivédeni persze ha áramellátással volt gond kis ideig, akkor egy komolyabb szünetmentes jöhet szóba, vagy naplózó fájlrendszer win alá....ami nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Hozz a Nyuszi Tárolót? Hozzon! Yó áron érdekel? Persze! WD 2TB LILA (WD20PURZ) INGYÉ FOX-al mégjobb?
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 1 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest