- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
laloca
csendes tag
válasz
liksoft #6897 üzenetére
Amikor bedugtam a laptop kábelével, már akkor sem működött, besem villant, hangot sem adott, egyszerüen nem kapcsolt be még annál sem, aztán gondoltam megkeresem az eredetit, lehet csak azzal jó vagy vmi ilyesmi, de azzal sem.
2 hetes, garanciás.A környékünkön van számitogép szerviz, rem.ott megtudják csinálni.HA nem akkor marad a szakszerviz.
Köszi a commentet:!!
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Kicsit kusza a leírásod. Amit kivettem belőle:
- Egyszer leesett, de jó volt utána.
- Nem találtad a 230-as tápját, így a laptopét használtad.
- Ettől a pillanattól a sajátjával sem megy.Ha a fentiek igazak, akkor azt kell mondanom, ha a winyó mechanikája és a mechanikán belüli elektronikája nem sérült, akkor az adataid még meglehetnek (a WD a winyó mechanikáját "egyszer összerakottra" készíti). Ellenkező esetben temethetőek az emlékek, vagy nagyon drága mentésnek nézel elébe. Az adatok mentését nem biztos, hogy otthoni módszerekkel célszerű végezni. Ha azok a képek fontosak és értéket is képviselnek, akkor szakemberhez (adatmentéses!) célszerű vinni. Lehet, hogy nem lesz olcsó, de az esélyek nála nem csökkennek a próbálozási kisérletek során.
-
laloca
csendes tag
Sziasztok!
" hete vettem egy WD 500GB My book-ot. és eddig minden rendben volt de most ahogy bedugtam, nem történt semmi, csak villog a ledes kijelzője.Pedig folyamatosan kéne neki.Most voltunk nyaralni és ott is jó volt anyum laptopján.Persze egyszer egy kisebb ütés érte, de működött rendesen.Az a baj hogy rajta van minden, több évnyi nyaralási kéáp, meg a mostani is, Bár előtte összedugtam a laptop kábelével is, hogy áramot kapjon, mert nem találtam az eredetit, aztán megtaláltam 10 perccel később és most ezzel sem jó., csak villog néha, de már azt sem. Ha van rá vmi megoldás, légyszi!!!!
MSN:laloca@citromail.hu -
dany27
őstag
hi
Még anno múlt év végén írtam ide hogy meghalt a vadonat új egy napos Samsung HD501LJ típusú winyóm.
Nah eddig bírta a csere szerintem mert ma reggel amikor felébredtem csak azt hallom hogy valami őrjítően kattog és szerintem ő lesz az. De még nem tudtam megnézni mivel csak távoliról használom a gépemet monitor hiányában de sajnos a távoli elérést szolgáltató noti is meghalt ma
Olyan kérdésem lenne hogy ha én most azt mondom a boltosnak hogy ide figyelj komám nekem Winchestert adj és ne samsungot akkor milyen árban cseréli a mostaniba vagy amennyibe vettem ??Előre is köszi!
UI: bakker a maxtort szarozzák azt van egy 160GB-os SATA2es melette(még annó azt vettem a gépemhez), nah az még most is szuperál tökéletesen pedig már egy év üzem idő van benn a samu-ba meg nem lehet több 2 vagy max 3 hó lehet benn!
-
m1garand
tag
25-30 fokos, hűtve is van
-
Kovatis
csendes tag
Hello
Néhány napja van egy samsung hd252hj vinyóm és van egy kis gond. Tegnap bolond apám lazán lehuzta a hálózatról a gépet. Ezután mikor odaér a gép hogy bootolna, vagy mondjuk win telepitőről indulva el akarja érni a gép a vinyót, egyszerűen kifagy. Már azt hittem ihatok rá hideg vizet, de más gépbe berakva, simán működik. Ha valaki tud valami tanácsot adni, mi lehet a gond annak nagyon megköszönném. -
m1garand
tag
Sziasztok!
Van egy samsung HD501LJ hdd-m össze-vissza keletkeznek hibás szektorok, de formázás után eltünnek, és másik helyen újra előjönnek. Volt samsung utilities hdd törlés de utána is talál a hdtune másik helyen mint előtte. Kérném a véleményteket.
Előre is köszi! -
liksoft
nagyúr
válasz
superecneB #6881 üzenetére
Logarlőcs.
Honnan tudjam Neked mid van otthon?
Pl: gyógyszertár - infra lázmérő.
-
liksoft
nagyúr
válasz
superecneB #6879 üzenetére
50 fok fölé ne engedd. Viszont a beépített hőmérő saccográf! Tessék infrás hőmérővel, vagy valami más korrekt hőmérővel nézni!
-
superecneB
őstag
válasz
hodostamas #6874 üzenetére
Most megint megy felfele. Mi az a hőmérséklet amin mindenképp kapcsoljam ki?
-
superecneB
őstag
válasz
Most megy már kb 1-2 órája a gép, most 24°C. Mi a franc ez?
-
1/2kilo
csendes tag
Hali!
Van egy Maxtor DiamondMax Plus 9 vinyóm (6Y120LO Yar4)
Low-Level Formatálom, hibátlanul lefut rajta (Hard Disk Low Level Format Tool 2.36 build 1181 -el). Az xp mégse tudja utána formattálni, se FAT se Ntfs. A rendszer másik vinyón van.
Jól jönne egy kis segítség!
Köszi -
superecneB
őstag
válasz
Aha, pedig én fázok a szobába
- jó mondjuk reggel óta csak egy törölköző öltöztet de ilyen 20-25 fok van max
-
hodostamas
addikt
válasz
superecneB #6873 üzenetére
Hát, Az igazi 40-45 alatt lenne jó. 2 fokot vitte csak le a venti?
-
superecneB
őstag
válasz
hodostamas #6871 üzenetére
Nah mostmár csak 50fokos! Az már jó?
-
Jarod1
veterán
hogy tudom megállapítani, hogy milyen progi csinálja a virtuális cd/DVD-t?
-
hodostamas
addikt
válasz
superecneB #6870 üzenetére
Igen, mivel ha nincs mozgatva a vinyó körül a levegő, befülled, és nem megfelelő a hűtése.
A venti ezt a meleg levegőt elfújja onnan, és "friss" levegővel pótolja mindig. -
superecneB
őstag
válasz
hodostamas #6869 üzenetére
Rá kell fújni ez tuti?
-
hodostamas
addikt
válasz
superecneB #6868 üzenetére
Akkor úgy mondom hogy bárhova körülötte hogy ráfújja a levegőt
Más:
Így áll most a vinyóm, mire számíthatok?
A 16 gyenge sectort HDD regenerator-al megoldottam, most nincs gyenge/hibás szektor a vinyon.
-
superecneB
őstag
válasz
hodostamas #6867 üzenetére
Hova elé?
-
hodostamas
addikt
válasz
superecneB #6866 üzenetére
Szia,
Nem! Az sok neki, próbálj rakni elé egy ventit. -
superecneB
őstag
Üdv!
Seagate Barracuda 120GB 7600rpm-es winchesterem van kb. 4 éves. Normális az idle 52°C? -
hodostamas
addikt
válasz
liksoft #6829 üzenetére
Most végre sikerült eljutnom odáig hogy kiszedtem vinyokat gépből, és megnéztem a csatlakozókat. Nem is figyeltem eddig hogy a két vinyó ágán, volt még két 8cm-es venti is rákötve az 5V-os ágra..
Leszedtem őket onnan, és most csak a két vinyo van 1 ágon.
Így most eltűnt a lassú bootolás hiba, a Win sec perc alatt betölt.
Akkor így viszont a vinyónak elvileg további baja nem várható, nem ?
A 16 gyenge sectorral meg majd kezdek valamit. -
szucsinka
őstag
sziasztok N agyon kéne egy kis segitség!!
uncsitesóm gépébe vettünk egy 250 gb-os samsung vinyót a meglévö maxtor 120gb mellé
a maxtor pata -ás a samu satás de a maxtoron van az xp de nem bootol be ha rá van dugva a samsung is csak ha lehuzom akkor hajlandó be bootolni a gép és mihelyt be jött az xp vissza dugom a samsungot és smmi baja látja rendesen meg minden a bios ba már álligattam mindent de csak igy birtam megoldani
mi van ilyenkor ?? az alaplap.: asrock 4core dual vsta
segitsetek léci!! -
clayman
aktív tag
Garizás előtt toltam a Hitach DFT tool-al egy Erase disk-et a 15+20 bad/gyenge szektoros vinyómon a maradék adatok leradírozására. Meglepetésemre viszont ez kérésem ellenére megjavította a bad sectorokat is.
Egészen pontosan mit csinált a bad sectorokkal ez a tool? Úgy tudtam, hogy a vinyó önmaga lecseréli a rossz szektorokat egy nem használt szektorra, és ez jelenik meg SMART-ban reallokált szektorként. Mivel ez az érték a tool futtatása után nullázódott, ezek szerint visszatette azokat az eredeti helyükre? Ha igen, akkor mitől javultak meg azok a szektorok, mi volt a bajuk?
A vinyó mennyire megbízható ezután? Főleg azt figyelembe véve, hogy a bad sectorok először is csak késéssel jelentek meg, volt olyan, hogy egy adott fájlt 2-3x visszaolvastam, negyedjére már nem ment. Ez ugyebár nagyrészt kizárja, hogy rosszul lett felírva. Ezen kívül az normális, hogy amikor belefutott egy bad sectorba, kb. 1 percen keresztül irtózatos kattogás volt? Mintha rendre parkolóállásba küldené a fejet, mi okból teheti ezt? Illetve azt mi okozza, hogy általában idleben 10 percekig dolgozgatott magának a vinyó rendszeresen? Nyalogatta a sebeit?
Hogyan lehet ilyet gariztatni? Számíthatok arra, hogy miután a tool-lal most ideiglenesen eltüntettem a bad sectorokat, nem nyomják vissza a kezembe mint jó? Illetve, ha nem futtattam volna a toolt, minden alkalommal Quick Repair-t lefuttatják nekem és visszaadják, hogy jó, és 1 hónap múlva megint elveszik az adat és mehetek vissza?
Sok a kérdés, így előre köszönöm mindenkinek, aki veszi a fáradságot a válaszokra!
-
Bocaa
senior tag
Ha felrakom a satára az ujj 640-es wd- vinyóm akkor miért nem látja a xp?
-
Goatman
aktív tag
Üdv mindenkinek! A minap vettem a gépembe egy Samsung HD252HJ vinyót. Tökéletesen működik, de a gépet újra összerakva és becsukva őrjítő pulzáló zúgás vette kezdetét. Miután megbizonyosodtam róla, hogy az új jövevény a hibás, a következő kérdésem lenne: milyen házi megoldást tudnátok ajánlani a zúgás/rezonancia kiküszöbölésére? (A házam egy Chieftec torony, amelybe csavarozásmentesen 2 műanyagpálcára pattintható és tolható helyére a vinyó.) A választ előre is köszi
-
2rok
csendes tag
Hali, a porblémám a követhező lenne: van egy 500gs hddm (samgung) és észrevettem rajta egy filet amit ha másolni porbáltam a felénél leállt és 3 másodpercenként kattant egy nagyot és a filet sem másolta át.. lementettem róla az adatokat viszont jó lenne valami program ami generál mondjuk 4gbs filekat, hogy (bár mechanikai hibára gyanakszom nem bad sectorra, de azért format + hdd regenerátor le fog rajta menni) és kellene valami progi amivel később letesztelem hogy sikerült e valamit elérni.
Köszi -
Misi 007
őstag
Valakinek van tapasztalata HDD Regenerator-al kapcsolatba?
Van egy Western Digital 500GB-s winyóm amin van 44 bad sector szeretném kijavítani vele!
Kiválasztottam a Regeneration>Create bootable CD-t fogta kiírta rá a dolgait majd kérte indítsam újra a gépsast!
Újraindítottam! BIOS-ba kiválasztottam az írómat hogy arról bootoljon ugyebár és igazából nem nagyon történik semmi a HDD LED nem piros egyeltalán hogy legalább "dolgozna" vagy valami a CD-t is egy ideig pörgeti aztán leál...
Egyeltalán kiír valamit hogy helló elkezdtem alkotni?
Annó mintha valami olyasmit hallottam volna valakitől hogy csak floppyról hajlandó bootolni!
Ebből igazából nemtudom mi igaz sajna nekem nincs így nemtudom tesztelni se... -
nb18
tag
tehát akkor patát lehet h kezel de satát nem (mármint ilyen kapacitásnál) , és mi tudok tenni hogy pl partícionálni tudjam
bár még az nem világos, hogy miért látja 275gnek
gyári sp2 nemkell neki semmi, hogy tudja kezelni a vinyót -
liksoft
nagyúr
Hol? A sarki fűszeresnél?
XP SP2 esetén igen. Ha nem SP2 de a PATA csatlakozáshoz egyedi driver kell, akkor a driver tartalmazhatja, így jó, míg ha a SATA csak 28 bites címzést tud driver szinten, akkor lehet ilyen anomáliád. Mivel nem egy csatlakozóban használod (SATA / PATA), lehetnek különbségek. Tudod, a Trabant és a Merci is összehasonlítható, hiszen útun megy, személyt szállít, stb...
-
nb18
tag
Eddig ok, de ha rádugtam egy 200as pata vinyót ami ugye 128g feletti akkor elvileg megvan a 48bit nem
-
liksoft
nagyúr
Egyszerre több kérdést teszel fel, keveredve.
- A látszólagos kapacitás a különböző számrendszerek használatából más és más.
- A 137GB 28 bites LBA használatából adódik, holott a drive-ot 48 bitessel kell használni.
- Ha semmilyen partíciót semmilyen OS alatt nem tudsz létrekozni, akkor vagy a drive, vagy az alaplap, vagy a driver a hibás, esetleg az alaplapot tuningolod, és így a SATA órajel is változhat, amit a drive utál!Vagyis vagy hibás a drive, vagy nem. Vagy hibás a környezet, vagy nem. Egy biztos, hogy XP telepítő esetén minimum SP2-es használandó!
Ja, tuningolni tilos tesztelés, installálás idején. Utána lehet próbálkozni, mit visel el a rendszer.
-
nb18
tag
és az lehetséges, hogy csak a Sata vinyónál jelentkezik a probléma? mert egy 200as pata vinyót a mai napig hibátlanul kezel a lap.
-
nb18
tag
Sziasztok! Nem tudom jó helyen járok-e, problémám a következő: Vettem 3nappal ezelőtt egy új Samsung F1 320gb/16mb sata 2es vinyót. Az alaplapom Asrock p4vm800 (sata 1es tudomásommal) szóval olvastam, hogy némely sata1 es lap nem ismeri alapból a vinyót de a samunak van olyan programja amellyel át lehet tenni sata 1,5g módba. Át is tettem egy sata 2es lapon, mert egyáltalán nem ismerte fel. Miután áttettem már felismerte de csak 275gb-nak (biosban) a vista telepítő is ennyinek ismeri, de az xp csak 137 gbnek, de partíciót nemtud rajta létrehozni...
mi lehet a probléma, és főként mit tehetek, hogy használni tudjam?
A válaszokat előre is köszönöm....
-
liksoft
nagyúr
Óriási tévedés!
A legtöbb meghibásodást az alábbi hibák okozzák:
- Nem megfelelő tápellátás (pontos és zavarmentes feszültségek).
- Hibás hűtés (lehetőleg 45 fok alatt, de 50 fölött soha - pontosan mérve!).
- Statikus feszültség szereléskor.
- Mechanikus behatások (ejtés, rúgás, feszítgetés, kinyitás, menetközben mozgatás).Azt hiszem eléggé egyértelmű.
-
liksoft
nagyúr
Te sem vagy örök életű, és Te is össze szoktál szedni betegségeket. Az autótok is javításra szorul időnként, mert öregszik, kopik, elhasználódik, így tönkre fog menni. Még akkor is, ha nem használjátok. Ha meg igen, rázós vacak utakon, akkor meg attól.
A nagy kérdésem, hogy a winyónál ez miért nem természetes? Minden második felhasználó a fentiekről elfelejtkezik (eszébe sem jut), és csak csodálkozik!
-
nfsu17
veterán
Olyat szeretnék még kérdezni, hogy lehet-e bad sector pl amiatt, hogy a 400GB-ost egyben hagytam és úgy használtam, nem tettem rá partíciókat.
Vagy a t.rrent miatt (ami ugye darabokból áll és ezáltal eléggé használja a fejet íráskor...csak gondolom, de lehet ez marhaság).Vagy mitől keletkeznek badsectorok, mikor a gép meg se mozdult sose, mikor megy, senki nem rúgott bele, fizikai sérülés kizárva.
Ha 1000GB-osat veszek akkor célszerű pl kettévenni? Fenti hibák elkerülése végett? Vagy úgysem tudunk ellene semmit tenni?
Végülis sikerült az adatokat lementenem a WD-ről, de a kondíciója már csak 55%-os. Már nincs is a gépben. Elég kínszenvedés volt, de sokadszorra csak sikerült.
-
tzsolesz
nagyúr
Akkor ne a megoldást mondjátok, hanem csak a véleményeteket.
-
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok. Olyan problémám van egy seagate 80Gb 7200.10-es PATA vinyóval, hogy se törölni, se formázni nem lehet. Nyomom hogy formázás, majd a végén kiírja, hogy a windows nem tudta befejezni a formázást. Mondom telepítek rá rendszert, közben törlöm a régi partíciót. Nem lehet. Win CD betesz, elindít. Partíció törlése, kettészedem (40-40-re), formázza is, majd amikor másolná rá a file-okat, kiír valami hibaüzit, és a telepítés leáll. Legnagyobb megdöbbenésemre a vinyón lévő adatok sértetlenek, mintha nem törént volna semmi. Mondom akkor használom második vinyónak, és elkezdtem letörölni róla mindent külön, meg is történt. Szépenkijelöltem egyszerre valami 4-5 mappát (teszem azt 1-2Gb adattal) törlés, szépen még hangja is van a műveletnek, el is tűnik a törölt mappa a tartalmával együtt. Letöröltem róla szép lassan mindent, majd amikor már nem volt rajta semmi, újraindítottam. Ekkor is lestem, mert az összes adat ami előtte rajta volt, az mind ott van a helyén sértetlenül.
Meglehet ezt valahogyan oldani, vagy kuka?
-
csendes tag
válasz
liksoft #6773 üzenetére
Szia(sztok)!
Részlegesen megoldódott a problémám!
Nem kellett BIOS frissítés, egyszerűen azt tettem, hogy lehúztam a 80as(IDE) vinyót az adatkábelről és így telepítettem fel a Vistát az 500asra(SATA2).
Így a gépem a Vistát indítja, ha rá van kötve a 80as is, valamint az XP-t indítja, ha le van róla húzva az 500as.
Ha XP alatt el szeretném érni az 500ast, akkor pedig betöltött XP után rádugom az 500asra a SATA adatkábelt. Lehet hogy barbárság, de egyik ismerősöm mondta, hogy úgy lehet használni, mintha USB drive lenne, felismeri az oprendszer a SATA-s vinyókat, ezért teszek így.
Valami bootmanager mondjuk jó lenne Vista alá, amivel választok közte és az XP között, azonban próbálkozni nem merek, mert párom gépén omlott már össze ez miatt a rendszer.
Valakinek van bevált programja?Köszönet a segítségért!
-
troly
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 160-as samsung vinyót berakom a gépbe elinditom és azt hallom mintha a gép ki be kapcsolgatná.Felmegy a vista 60 bites és csak folytatja.Asus P5e alaplapom van meg néztem progival ezeken van valami energiagazdálkodási cucc valyon ezért kapcsolgatja a vinyómat?
A vistán kikapcsoltam mjiden ilyesmit de még mindig csináljha és eléggé bosszantó mert erről megy a rendszer és néha be is rohasztja pár másodpercre.Volt már egy másik samsung is nálam az is hasonlókat csinűált de abbahagyata.De a régi 400-asom nem cxsinál ilyesmit mi lehet ez tud valaki valamit? -
liksoft
nagyúr
válasz
Tudatlan01 #6828 üzenetére
Ne a WD programját használd, hanem a Vista lemezkezelőjét keresd meg. Ott partícionáld, és formattáld.
-
liksoft
nagyúr
válasz
hodostamas #6826 üzenetére
Simán lehet a tápkábel mozgatásából. Port szed össze, és a csere során ha nem tisztítottad meg (alkohol, ecset, stb...), a por a csatlakozóban maradhat. Ilyenkor az érintkezés nem tökéletes. Ha máshogy nem, a csatlakozó 4-5 le-fel rakásával mechanikusan javítható az állapot. A gyenge szektorokat meg vagy eltüntetni, vagy stabilizálni a gyártó tesztprogramjával tudod. Többször célszerű egymás után írni, olvasni a teljes felületet. Vigyázat, eközben adat nem marad a felületen!
-
Tudatlan01
csendes tag
Szevasztok!
Vásároltam a gépembe egy második merevlemezt (Western Digital -wd2500aakj) de nem bírom üzembe helyezni. A BIOS-ban látszik az eszköz, a vista viszont nem látja, pontosabban az eszközkezelőben az egyéb kategóriában szerepel ,kérdőjellel.Gondolom, installálni kellene előszöra vinyót, de a western digitaltól letölthető telepítő nem működik vista alatt( a leirásban xp vagy öregebb OS szerepel csak), pontosabban látszólag sikeresen formázza a lemezt, de aztán a rendszer nem ismeri fel, a lemezkezelőben nem jelenik meg.Kérném a hozzáértők segítségét.Előre is köszi
-
hodostamas
addikt
válasz
liksoft #6816 üzenetére
Hm most jutott eszembe, előfordulhat hogy a tápcsati kontakt hibájából adódóan lett ez a problémám? Közvetlenül előtte felcseréltem a két vinyó Sata kábelét, rendezkedés miatt, és a tápcsatit ez ideig lehúztam. Ezután jött elő a probléma először. Utána egyből próbálgattam visszacserélni kábelt, mozgatni őket, de nem javult.
-
liksoft
nagyúr
Nem mondtam, hogy fociztál vele. Találkoztam olyannal, hogy a parkoló pályán tapadt le, és kifordult a fej induláskor. Nem minden mechanikai hiba a felhasználó bűne! Amit leírtál, viszont nem egészséges hang. De élőben kéne meghallgatni, így nem lehet pontos diagnózist adni. (Ne küldj mp3-at, azzal sem leszünk előrébb.) Küldd rá a gyári diagnosztikai programot. Ha nem találja, vagy hibát jelez, küldd vissza gariba.
-
Joe bácsi
őstag
Vettem egy 500 Gb-os új Samu vinyót és betettem a Maxtor mellé. Az eszközkezelőben látom, de a Sajátgépben nem.
-
Eagl3
veterán
Egy Samsung 320Gb F1-es
Úgynézki döglött a winyó
Először betettem a régi mellé, BIOS nem látta egyiket sem.
Utánna csak ezt tettem be, így sem taálta a gép.Ráadásul valami sistergő hang jön belőle, még 1m-re is hallom.
Halott lehet?
-
liksoft
nagyúr
válasz
hodostamas #6812 üzenetére
Ha a winyó tápellátása korrekt, hűtése jó, és nincs a gép túlhajtva, akkor valószínűleg a drive saját hibájával szembesültél. Ebben az esetben a gyors vagy lassú halál várható.
Ha viszont a környezet nem tökéletes, annak hibája is okozhat ilyent. Annak megszűntetése után ha nem szenvedett maradandó károsodást, lehet még jó a drive sokáig.
-
liksoft
nagyúr
Az utolsó képről látható, hogy a SMART valamit kidob, ami nem tetszik neki. Ennek az attributumnak a mengevezése nem ismert, így a hiba típusa nem határolható be. Azt tudom javasolni, hogy amennyiben a drive működőképes, a Get Data Back programmal mentsd le róla ami fontos.
-
jola
csendes tag
khalox, egy csuda vagy!
A Testdisk bejött (6.10), a kicsi fekete ablak többet tud, mint szakajtó új csili-vili.
Természetesen liksoft reagálását is köszönöm; az infot elraktároztam, még jól jöhet. Főleg, ha keleti mintás grafikákon kattintgatok.Rendesek vagytok, csak így tovább!
(Otthon nem volt belépési jelszavam, ezért késtem a válasszal.)Laci
-
nfsu17
veterán
válasz
hodostamas #6812 üzenetére
Én is egy pont ilyen vinyóval "küzdök".
Nekem is kb lassan egy éves lehet, először fagyogatott az xp, most meg közölte a sentinel a 7 hibás szektort. Azt mondta átrakta nem használt területre, de ettől még lefagy.
Kikötöttem, azóta nem fagy a gép.Csak nem tudom, hogy mentsem le az adatokat akkor, ha bent a vinyó és így meg lefagy.
-
hodostamas
addikt
Hali.
Van egy 400G -s WD vinyom. Ma egyszercsak nem akart elindulni a windows, és most egy format, és több scandisk után 16 gyenge szektort mutat a Hard disk sentinel nevű progi.
A vinyo 1 éves, 1 hónapja járt le a gari..Le lehet valahogy tiltani a gyenge szektorokat? Most hogy sikerült elinditani a winfost(ghostolás, teljes format, majd vissza ghost), eléggé nehezen indul el.
Illetve számíthatok rá hogy hamarosan annyi a vinyonak?Előre is köszi!
-
Padam
aktív tag
Sziasztok!
Az 1 hónapos 750GB-os Samsung winchesteremmel a következő hiba történt.
Este gépet rendesen kikapcsolom, reggel bekapcsolom és a VISTA valamit probál javítani bootolás közben a vinyon, utána elindul a windows.
Windows intézőben probálok rámenni a H:\ Meghajtómra, de a következő hibaüzenetet kapom:
H:\ Nem érhető el.
A lemezszerkezet sérült vagy nem olvasható.Kérlek probáljatok valami software-t ajánlani ami megy vista alatt és segíthet a problémán, legalább addig amíg kiírok pár dolgot a vinyoról.
Mindenféle ötletet előre is köszönök szépen!
Ádám
-
nfsu17
veterán
-
liksoft
nagyúr
válasz
szombatitomi #6806 üzenetére
Minden csatlakozó hibaforrás lehet. Ha láncban többet helyezünk el, akkor hol itt, hol ott nem érintkezik, vagy az átmeneti ellenállások miatt már nem ad névleges feszültséget. A SATA átalakító amúgy is csak segédeszköz.
-
liksoft
nagyúr
válasz
szombatitomi #6801 üzenetére
Tápellátásuk korrekt? Akkor szoktak dögleni a winyók, ha nem kapnak jó tápfeszültséget.
-
liksoft
nagyúr
válasz
szkorhetz #6799 üzenetére
28 bites LBA üzemmódban dolgozik az alaplapod, míg ekkora winyót csak 48 bites címzéssel lehet elérni. XP esetén javallott az SP2 változat használata (vagy akár már az SP3). (A 130 decimálisan 137GB, binárisan 128GB.) Célszerű az első hozzászólást elolvasni.
-
szombatitomi
senior tag
Helo.
Van egy Western Digital Caviar GP, 500 gb-os ( WD5000AACS - 00ZUB0 ) merevlemezem és megpróbáltam rá feltenni a Vistát, ( Eredeti, Home Premium 32 bites ) ez kb 3 hete volt. Sikerült feltenni sokadszorra, de nagyon lassú volt, lefuttattam a Hard Disk Sentinelt, 21%-os Rossz minősítést adott 247 hibás szektorral és 2 gyengével. Visszaküldtem, gariban cserélték. Ugyanolyat kaptam vissza, erre is megpróbáltam feltenni a Vistát. Kékhalál volt az első indításnál. Bebootoltam régi winyómról, és 49 gyenge szektort írt, de még kiváló minősítéssel ( 71% ). Megismételtem ugyanezt, és akkor is megnéztem hds-el és ezt írta: Azonnali lemez csere szükséges, 0%, rossz, és 0 nap hátralévő élettartam. Tudna valaki segíteni hogy mit tegyek? / ha offtopic sry / Előre is nagyon köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Reklámblokkolók topikja
- Autós topik
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500 stb.)
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged