- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Andralin #54322 üzenetére
Igen, eleve lehetett sejteni, hogy nem arról van szó, hogy a W7 nem kezeli alapból a 6 TB-os HDD-t amikor eleve támogatja a GPT-t, hanem a nálad telepített W7-nél, az ottani szoftverkörnyezetnél nem stimmel valami (driver).
Ha az IRST driver frissítése megoldotta a problémát, akkor oké.
Egyébként attól hogy most sikerült W7 alatt is beüzemelni, a támogatás miatt ugyanúgy javasolt újabb Windowst (pl. W10) használni. -
King Unique
titán
válasz
Crvsh3R #54319 üzenetére
Volt arról szó itt többször, hogyan lehet tiltani a fejparkolást 3rd party programmal, ahol igen, a HDS / egyéb szoftverben az APM maxra állítása is opció. Viszont az így beállított érték (254) csak az adott OS-nél érvényes és annál is csak addig, amíg fut a program. Végleges megoldás a firmware szintű módosítás, ami a belső merevlemezekkel foglalkozó topik téma összefoglalójában részletezve van. Viszont az a gyártó szoftverével SATA-n csatlakoztatott egyes (nem mindegyik) HDD-knél használható, az USB-s csatlakozás viszont általában nem támogatott, vagyis az utóbbi esetben maradnak az előbb linkelt válaszban lévő megoldások.
Egyébként annyira nem kell túlparázni a fejparkolást, a 2,5"-os HDD-k eleve sokat kibírnak, a 2,5"-os Seagate BarraCuda esetén is ugye 600 000 a limit és az is csak névleges érték, nem feltétlen tényleges limit. De persze ha rövid üzemidő alatt nagyon megugrik az értéke, akkor célszerű lehet mérsékelni, tiltani. -
Andralin
aktív tag
válasz
King Unique #54308 üzenetére
Ráéreztél a megoldásra, tényleg driver gond volt, hogy nem tudtam 1,5 TB felett írni Win 7 alatt!
Mivel a Win10 felrakásával bebizonyosodott, hogy nem az öreg alaplapommal van gond, és a vinyó is hibátlan, ezért kizárásos alapon csak a driver maradhat. Kicsit kutakodtam a témában és azt találtam, hogy a régebbi Win 7 SATA driverek nem támogatják az ún. "Advanced Format" szektorformátumot, ami a 2,2 TB feletti merevlemezeknél szükséges.
Itt angolul le van írva részletesen a dolog:
[6tb hard drive only showing 1.49tb of unallocated space]Az elfogadott megoldás a helyes! Itt az Intel Rapid Storage Technology driver frissítését javasolják. Nekem ilyen nincs, nálam "Intel(R) ICH9R/DO/DH SATA AHCI Controller" van, ami 8.1.0 verziójú volt. Neten találtam egy újabb, 10.8.0 verziót, azt feltettem és tádámmm!!! tökéletesen működik a 6 TB HDD-m most már Win 7 alatt is!
Így most már Win 7 alatt is létre tudok hozni rajta 6 TB-s partíciót. A HDS is most már 6 TB-nek látja 1,5 TB helyett. És végigfuttattam rajta a H2testw-t, a teljes tárhely írható, olvasható, most már nem omlik össze a partíciós tábla 1,5 TB feletti adatok írásánál.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- 3D nyomtatás
- Autós topik
- MG topik
- Motoros topic
- Hivatalosan is részesedést vásárolt az Intelben az USA kormánya
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 9 (14IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest