Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#51993) King Unique válasza embe (#51992) üzenetére


King Unique
titán

Itt többek között nem derült ki az sem, hogy milyen fájlrendszer van a HDD-n. De ha Windows alól állítólag (?) ügyködtél rajta, akkor vélhetően olyan, amit kezel (pl. FAT32. exFAT, NTFS, ReFS), máskülönben felcsatolni és olvasni sem tudná a partíciót, max. külső programmal. Aztán az sem, hogy pontosan mit jelent ez a "karbantartás", korábban hogyan sikerült ilyen problémát megoldani, azaz netán a lemezellenőrzés, vagy töredezettségmentesítés futtatásával, vagy egyéb módszerrel. + Nem lett mellékelve screenshot a lemezkezelőről sem, vagyis hogy mekkora jelenleg a partíció mérete, hol nézted, nincs-e esetleg nem lefoglalt (unallocated) terület, vagy meghajtóbetűjel nélküli kötet a lemezen. Továbbá, hogy az adott lemezen mi és mennyit foglal, azt Windowson megmutatja a beépített tárhelyhasználat, valamint olyan speciális célprogramok, mint pl. a SpaceSniffer, TreeSize, WinDirStat. A rejtett mappák és fájlok meg egy dolog, azon kívül vannak védett rendszermappák és rendszerfájlok is, amik alapesetben nem látszanak a Windows fájlkezelőben, max külön beállítás után.
Linux (live) rendszer alól leginkább akkor érdemes ránézni, ha linuxos fájlrendszer (pl. Ext2/3/4) van a merevlemezen. Ha nem, akkor megteszik az előbbi windowsos módszerek, valamint live rendszerre opció a WinPE is, mint pl. az új HBCD PE.
A CCleaner esetében a szabad terület törlése értelemszerűen csak azt törli, nem a már a foglaltat, nem a meglévő partíciókat és az azon lévő adatokat. De előtte nem ártana az előbbieket tisztázni, meg normál esetben ha rendesen törölve vannak a fájlok a lemezről, + a lomtárból is, akkor nyilván nem kell ilyen módszerekkel szórakozni a tárhely felszabadításához.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.