Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz King Unique #51750 üzenetére

Ez olcsó volt, és közel két év után jött elő először ez a probléma. Ha megint előjön, már tudom mit kell tenni. Inkább nagyobb méretűre kellene lassan váltanom. Adatveszés is ha előfordulna, nem nagy gáz mint írtam. Ez van. Lehet a kábel egyre rosszabb, első körben azt fogom cserélni. Leválasztás körülményes, kihúzni nagyon ritkán szoktam, kb fél évente teszek rá nagy mennyiségben újra adatot. Inkább az van hogy néha egyszrűen megszűnik a tv tápellátása, mintha kihuznád a konnektorból ( ez kamion sajátosság, néha mikor beindítom mondjuk tv-nézés közben, akkor leesik annyira a szivargyújtóban az áram hogy a tv kikapcsol, ez ritkán fordul elő de volt már rá példa. vagy hogy véletlenül kihúzódott. amugy fixre van kötve)
    [kép]

• King Unique

titán

válasz #81556480 #51749 üzenetére

Hát nem 100-as a HDD állapota, az látszik, ami miatt nem meglepő, ha nehezen detektálta a Windows és fáziskéséssel nyíltak meg a programok. + Ha azt írod, hogy az USB-kábel sem teljesen oké, vagyis csatlakozási/érintkezési probléma is van, akkor amiatt szintén lehetnek gondok. Aztán ha a tévénél nem használod a szoftveres leválasztást, akkor amiatt szintén és utána nem meglepő, ha PC-hez csatlakoztatva javítani / formázni akarja a Windows.

"Nameg kamionba van, azért kapja az ívet fizikailag is."

Mármint ha működés közben a kamionban rázkódásnak van kitéve a külső merevlemez, netán még kisebb eséseknek is, akkor az nyilván megint nem tesz jót neki. Ez esetben lehet nem ártott volna valami strapabíróbbat venni rázkódás elleni és egyéb védelemmel pl. az ADATA, Silicon Power, Transcend kínálatából.

törölt tag

válasz King Unique #51748 üzenetére

Az volt a gondom, hogy amit írsz azt értem, de nem minden részét tudom hogy kell megcsinálni. PL letöltöm az adott programokat de hogy azt onnan hogyan tovább, hogyan kell használni azt már nem minden esetben tudom.

Adatmentést azért nem tudtam csinálni mert nem volt annyi szabad helyem máshol, mint amennyi adat van a külső tárolón. ( nem értékes maga az adat ezért mertem máshogy próbálkozni)

Az meg egyébként abnormális, ha a külső HDD csatlakoztatásakor nem indulnak, kifagynak a programok

Tulajdonképpen csak nagyon sokáig töltött a fájlkezelő, majd egy idő után rákérdezett hogy formázza a a merevlemezt ? a lemezkezelő meg nem tudom miért nem indult el, lehet az is ment volna csak nem vártam olyan sokáig.

Attól, hogy pl. RAW lett, még nem kellene az előbbinek előfordulni. Ha esetedben igen, akkor ott fennállhat USB-n a csatlakozási/érintkezési, + tápellátási probléma is

Ez lehet a másik ok! mivel a kábel már nem tökéletes előfordult hogy lecsatlakozott a tv-ről , de nagyon ritkán. Nameg kamionba van, azért kapja az ívet fizikailag is. (rajta vagyok egy új kábel beszerzésén)

HD sentinel ezt mutatja, nem tudom ez mennyire tragikus.

....csatlakozó, vagy az USB-kábel hibája miatt, a fizikai eltávolítás (kábel kihúzása) előtt nem volt szoftveresen leválasztva a külső HDD a tévén futó OS-ről, akkor ezek okozhatnak problémát.

Hát akkor maradhatunk annyiban, hogy biztosan ez volt a gond, de én nem tudtam hogy ez ilyen problémát tud okozni.

• King Unique

titán

válasz #81556480 #51745 üzenetére

A korábbi válaszban, illetve ott az adatmentéses példánál már le volt írva, hogy mi a teendő RAW esetén. Vagyis elsődlegesen adatmentés arra való szoftverrel másik fizikai lemezre, vagy saját felelősségre a partíció közvetlen visszaállítása / fájlrendszer javítása szintén külső programmal (pl. MiniTool). Ahol ha esetedben az utóbbi bevált és nem gányolta össze a fájlokat, megnyitható mind, akkor oké. Bár ha tényleg RAW volt - ami nem derült ki a leírtakból - , akkor annál alapesetben nem használható a CHKDSK, legalábbis a Windows ilyenkor nem engedi futtatni.

Az meg egyébként abnormális, ha a külső HDD csatlakoztatásakor nem indulnak, kifagynak a programok, meg akár maga az OS (Windows) is. Attól, hogy pl. RAW lett, még nem kellene az előbbinek előfordulni. Ha esetedben igen, akkor ott fennállhat USB-n a csatlakozási/érintkezési, + tápellátási probléma is, valamint a lemezhiba, azaz a külső házban lévő HDD hibája, ahol az utóbbi pl. a HDS programmal ellenőrizhető.

"Szerintem a philips tv okozta "fájlrendszer változást" - nem tudom jól mondom -e ."

Erről is volt szó a korábbi válaszokban, azaz ha nem stimmelt a tévénél USB-n a tápellátás (HDD 5V 1A port), érintkezési probléma volt az aljzat - csatlakozó, vagy az USB-kábel hibája miatt, a fizikai eltávolítás (kábel kihúzása) előtt nem volt szoftveresen leválasztva a külső HDD a tévén futó OS-ről, akkor ezek okozhatnak problémát.

törölt tag

Megoldottam, köszi, a feljebbiek tárgytalanok!

Megoldás:

talán raw lett a fájlrendszer vagy nem tudom, mindenesetre találtam egy ingyenes programot a [link] MiniTool Partition Wizard-ot ami igaz szintén nem indult el ha be volt dugva a hdd, de indítás után bedugva lassan felismerte.

Következő: jobb gomb a meghajtóra check file system, azon belül pedig check &fix detected error. Ez végig ment, majd meg is jelent windowsban is a meghajtók között, és minden látható és olvasható.

Köszi a segítséget :R

Nem tudom ez alapján látszik e mi a hiba, nekem ez idegen, de a lényeg hogy sikerült megoldani. ( azért írtam le hátha másnak is hasznos lehet) Szerintem a philips tv okozta "fájlrendszer változást" - nem tudom jól mondom -e .

törölt tag

válasz #81556480 #51745 üzenetére

Ez a program minden adatot lát a külső vinyón. Kérdés: ez képes rá hogy helyreállítsam rajta a fájlrendszert hogy win 10 is tudja olvasni ?

( elnézést ha hülyeségeket kérdezek,meg akarom oldani ezt a dolgot a hétvégén de nem igazán értek a fájlrendszerekhez)

törölt tag

válasz King Unique #51691 üzenetére

Ha be van dugva, a lemezkezelő nem indul el sem a hd sentinel.

ez a program ezt látja:

a toshiba lesz az. Nincs annyi szabad helyem máshol hogy kimentsem az adatot ha tudnám hogyan kell. és időm sincs újra letölteni.

Van rá mód hogy hozzá másoljak valamilyen programmal még adatot?
    Amit korábban említettél pendriveról futtatható linux járható lehet ?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés