Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hadeska22: MSI Creator Z16 - szomorú konklúzió
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
Akkor kB/s ?
Miért cseszi el MINDENKI!!!!!!
A másik kérdésedre meg azt tudom mondani, hogy OS-től (lásd a két rendszer között "csak" annyi a különbség, hogy az egyik látja a winyódat, a másik nem) és HW-től függ, hogy a tesztek a grafikus OS-ek alatt mennyit hazudnak. Igazi sebességtesztet csak DOS alatt, vagy hasonló környezetben tudsz végezni. Ilyen tesztprogramot viszont nem ismerek.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Bile Demon #4894 üzenetére
Nagyon érintkezési (kontakt) hibának tűnik. Ez a legrosszabb. Ha garanciára leadás esetén nem jelentkezik, akkor a hibátlan SMART értékek miatt nem fogják garizni. Ugyanakkor meg használhatatlan tud lenni. Meg kéne keresni a hiba helyét.
-
metre1
tag
válasz
liksoft #4881 üzenetére
Új gyári xp és alaplapi driver cd telepítésével sikerült felismertetni a samsung 250gb winyót rendesen. Hogy lehet átvinni annak beállításait a másik xp-be, ahol nem működik rendesen? (alaplapi driverben IDE vezérlő telepítés is volt)
Másik problémám ezzel: 4000 kb/ms körül megy a másolás egyik winyóról a másikra otthoni gépen.
Ezen a gépen viszont mindkét winyó 1600 kb/ms körül dolgozik másolásnál. /Total Commanderben néztem a megjegyzést./ Ha jól emlékszem, serial atas winyóm az körülbelül 35000 kb/ms sebességre képes. Mi lehet a gond ezekkel?1600kb/ms gép: 2,66 celeron p4-es, alaplap (asrock)
4000 kb/ms gép: 3,7-es Athlon 64-es, alaplap alul aleírásombanHogy érdemes letesztelni a beállításokat? Milyen szabályok vannak a winyók használatára vonatkozóan, hogy jól és gyorsan dolgozzanak? Mitől függ, hogy teljesít?
-
Bile Demon
őstag
Van egy 500-as WD-m, ami egyik napról a másikra elkezdett kattogni, fémesen csengő hangon dobálta a fejet és nem ismerte fel a BIOS.
Kiszereltem, megnéztem, visszatettem, aztán megpróbáltam lementeni. Akkor már nem csinálta, csak rengeteg kerregés közepette lehetett leolvasni. Az első particio telejsen elszállt, a másikat le tudtam menteni.
Ezután töröltem a particiókat róla, csináltam újat, és teljesen megjavult. Teleírtam, visszaolvastam. Felmásoltam rá 270GB-t és egész éjjel saját magára bewinraroltam, ellenőrzéssel, és ez is sikerült.
Reggel kikapcsoltam, és utána megint jött ez a csengőhangú fejdobálás. Próbáltam SATA és sima tápcsatin is, de nem volt különbség.
Megráztam, és azóta is megint teljesen jó. Sokat kapcsolgattam ki be, kitettem hidegre, melegre, de nem tudom előidézni a problémát... jól működik. Persze már nem bízom benne így nem veszem használatba.
SMART paraméterek között 0 reallocated sector és 0 current pedding sector. Minden olyan mint jó korában. Most a biztonság kedvéért lementettem rá az 500-as Samsungomat (ellenőriztem, cdcheck progival összehasonlítva bitről bitre) kiszereltem és elraktam.
Egy ilyen vinyóval amúgy mit lehet kezdeni? Van még valami gyári reset vagy zerofill utility vagy egyéb progi amit érdemes ráengedni? -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
s7evcsenko #4884 üzenetére
Attól függetlenül, hogy az említett partíciók érintetlenek maradnak, a fájlok attól még lehetnek hibásak alapból is... Nem hiszem, hogy a formattálás bármilyen szerepet játszik a dologban, mivel csak az éppen formázott partíciót érinti.
(Főleg, ha több esetben is jelentkezett a hiba, akkor az attól lehet, hogy például egyik esetben sem szüntetted meg a hiba forrását...)
-
Sk8erPeter
nagyúr
Tapasztalataim alapján egyetértek, a Western Digital elég zajos, és néha tud igen érdekes dolgokat produkálni, legyen bármilyen jó márka is. Az én WD-m szintén rendkívül hangosan dolgozik, ha ráteszem a kezem, szintén olyan, mintha rúgna a baba
Bár azért a tünetek nálam nem annyira durvák, mint ahogy azt Te leírtad. Szerintem ez nem túl egészséges...
Én arra is gondoltam, hogy az ilyen jelenségek akár attól is előfordulhatnak, hogy a HDD már nagyon régóta nem volt se töredezettségmentesítve, se formattálva, stb., mert ilyenkor a leolvasófejnek ide-oda kell ugrálnia, hogy az adatokat beolvassa.
De lehet, hogy nincs igazam... -
Sk8erPeter
nagyúr
Az a vicces, hogy nem volt rackben, és így is túlmelegedett. Odáig nem jutottam el sajnos, hogy megnézzem a hőmérsékletét (Everesttel, vagy bármi mással), mert annyira váratlanul jelentkezett a probléma, hogy nem foglalkoztatott egész odáig a dolog, de amikor jelentkezett a gond, akkor onnantól kezdve nagyon csúnya hangokat adott már a BIOS betöltésénél, ezért el se jutottam odáig, hogy megnézzem a hőmérsékletét.
Megpróbálom lementeni az adatokat, ha már lesz hely rá... -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
liksoft #4873 üzenetére
Ez két különálló (egymástól független) kérdés. Tudom, nem volt egyértelmű, sorry.
A vinyó lekapcsolásának problémája ettől függetlenül még fennmaradt kérdésként.
Egy másik merevlemezzel van gondom, ami sajnálatos módon igen érdekes hangokat ad, és nagyon melegszik... Szerencse (öröm az ürömben), hogy nem a fő-vinyóról van szó. Mondjuk ettől még lényeges adatok vannak az említett HDD-n.
Nem arról van szó, hogy "nem érhetőek el" az adatok, hanem hogy el sem jutok odáig, hogy elérhetőek legyenek, lévén, hogy ahogy bekapcsolom a gépet, annyira rendellenes hangokat ad a merevlemez, hogy nem merem tovább kínozni szegényt, inkább kikapcsolom a gépet, és lehúzom.
Megpróbálok helyet csinálni az adatoknak, és egyszer rászánni magam, hogy szenvedések árán ugyan, de lementsem a fájlokat.Nem gondoltam, hogy egyik pillanatról a másikra tönkre fog menni a vinyó - legalábbis eddig úgy néz ki a helyzet.
-
smog86
senior tag
SZiasztok!
Szerintetek az normális hogy a vinyóm olyan mintha rúgna? Tehát ráteszem a kezem és össze vissza ilyen pattogás van benne mintha megütögetném, még a házon is érezni.
WD3200AAKS -
Sziasztok
A problémám a következő:
Van egy valamilyen vinyóm (nem írok típust, mert több típusnál is jelentkezett a hiba),
amit 2-3 partícióra osztok!
Rakok rá egy csomó dolgot (tömörített filmet/játékot), s előfordul, hogy ezután egy jódarabig nem nyúlok hozzájuk!
Aztán idővel, mikor újra elővenném a filmet/játékot kicsomagolásnál crc hibát jelez!
Ez elég sűrűn előfordul és nem értem az okát!Előfordul néha, hogy időközben XP újrainstalálás történik, C-formattal...
De ebben az esetben is a D/E meghajtó érintetlen marad, mégis jelentkezik a hiba!Találkozott más is ilyen jellegű gonddal?
Esetleg van ellenszere is az adatvesztésnek?Előre is köszi...
-
petyuska74
tag
-
metre1
tag
válasz
liksoft #4880 üzenetére
Érdekes tünetek egy olyan vinyótól ami úgy viselkedik mint egy problémás sata, pedig ez síma pata winyó.
Ha van valami, akkor írok még ma este 10 után, akkor érek haza.
Gondoltam, hogy egy "gyári" xp-vel felismerné, ez volt az egyik ötletem csak most kaptam vissza a síma xp-sp2 cd-t. Másik partícióra gyorsan felnyomom, és ha azzal megy akkor az lesz a "winyós" windows.
-
tomp
félisten
Az mitől van hogy az egyik vinyó hőmérséklete elég érdekes módon változik? Az Everest-el nézem. Normálisan 40-43fokos. Néha lemegy 20fokta. Egyszer még láttam 10fokot is. Aztán vissza megy. A smart részben is viszaesik a hőfok. A szenzor kezd felfordulni?
Amúgy hova rakják a hőmérő szenzort? konkrétan mit mér? a lemez hőfokát vagy azt a sok kegyerét?
-
liksoft
nagyúr
Bocsi, mire a leírásod végére éktem, megfordult bennem a hiba. Azt hittem, a SATA nem olvasható.
A PATA winyót tedd a kábel végére master jumperrel, és más ne legyen a kábel közepére kötve. Ha így sem megy, akkor driver probléma még talán lehet. (Gondolom más winyót illetve optikai egységet kezel a rendszer.)
-
metre1
tag
válasz
liksoft #4874 üzenetére
Alaplapom:
[link]500 GB-os amin XP van SATA II-es (ezzel nincs is gondom)
250 GB-os ATA133-as (ezt viszont felismeri a BIOS, de az XP nem látja a partícióit amit pedig 3 másik géppel látható) 4 kiosztott partíció helyett egy szürke sáv van a lemezkezelőben, és nem tudja inicializálniKérem fejtsd ki bővebben amit írtál, mert nem tudom mire gondolsz.
-
tomp
félisten
válasz
Sk8erPeter #4860 üzenetére
Sztem mentsél le rólla mindent majd tedd be egy másik gépbe. Ha ott is jelentkezik a géplefagyás akkor a vinyó rosz!
Mennyi a hőfoka? Amúgy egy jótanács. Ha már a házban is nagyon meleg a vinyó akkor NE tedd be rack-be. Nálam a rack 10-11fokot dobott. -
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #4872 üzenetére
Eddig drive leállításáról beszélgettünk. Mostanra kiderül, hogy nem leállítani, hanem elindítani kellene? Ugyanis kattog, de a fontos adatok nem érhetőek el rajta? Jól értem?
-
metre1
tag
Van egy "winyó problémám"
Neve: Samsung SP2514N 250GB-os Ata133-asOtthoni gépemen van egy 500GB-os Samsung winchesteren (egy tuningolt XP van rajta) SATA-s
BIOS szépen felismeri a típusát, viszont mikor betöltődne az XP, akkor rajta ül 10-15 percet míg betöltődik. És csak a lemezkezelő látja mint formázatlan lemez. Lemezinicializáló varázsló automatikusan felugrik mikor lemezkezelőbe belelépek, viszont nem képes inicializálni. Eddig 3 másik gépen olvashatom-írhatom rajta az adatokat. De az otthoni gépemen még a partíciókat sem látom, csak egy szürke csíkot. Hozzáteszem, hogy eddig erre a célra használt 120 gb-os samu szépen ment. Kontakt, kábelhiba kizárható.
Várom az ötleteket! (Vagy a kérdéseket!)
Eddigi próbálkozásaim:
Partícion Magic - hibaüzenettel el se indul
BIOS-ban : LBA, Large, CHS, Auto váltogatás stb winchesternél, mert sata 500gb-ost is a Large kapcsolóval indult el annak idején
Jumper: Master, Slave, Elsődleges OR Másodlagos IDE bemenet, másik adatkábel -
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #4869 üzenetére
Csak a fontos adatok mentése után szabad bárminek is neki ugrani. A többi meg a hibától függ.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igen, én is így gondoltam. Jelenleg van egy 160GB-os vinyóm is, aminek a 70%-a foglalt, úgyhogy kénytelen leszek egy kis helyet csinálni rajta.
Itt látható maga a vinyó.
A három állítás közül, melyek a WD oldalán szerepelnek - Cool, Quiet, Reliable - egyik sem igaz teljes mértékben...Mondjuk a harmadik, miszerint megbízható, egészen idáig igaz is volt. Nem volt vele különösebb gondom már majdnem 4 éve.
Itt láthatók a hozzávaló szoftverek (WD Caviar) - ezek közül a "Data Lifeguard Diagnostic for Windows" segíthetne a vinyó problémáinak kiderítésében? -
Thrawn
félisten
válasz
Sk8erPeter #4867 üzenetére
Óvatos megoldás? Addig ne is használd amíg nem szerzel egy másikat amire átmanted az adatokat ha tényleg ekkora a gáz.
-
Sk8erPeter
nagyúr
A merevlemez típusa: Western Digital WD800BB-00DKA0.
Most már akkor is igen érdekes hangokat ad, amikor beindítom a gépet, ezért inkább nem is merem tovább üzemeltetni, mert attól tartok, végleg tönkre fog vágódni a vinyó. Vannak rajta fontos adatok, valami óvatos megoldásra lenne szükségem az adatmentéshez, mert van egy olyan érzésem, hogy lassan meghal a vinyó. -
Thrawn
félisten
válasz
Sk8erPeter #4858 üzenetére
Nem írtad milyen tipus, de mindegyiknek van gyári programja mivel a winchestert le tudod tesztelni, Samsung esetében HUTIL a neve. Ha felületvizsgálatot is csináltatsz vele előtte mentsd le az adataidad, jobb a békesség.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #4848 üzenetére
Ha egyedül van a kábelen, akkor elképzelhető, hogy megoldható. Master / slave állapotban tilos kapcsolgatni a winyókat.
Én nem tenném. Ha a hűtése jó, kisebb a terhelése folyamatos üzemben mint indítva, leállítva, ....... sokszor.
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
A vinyó házon belül volt, NEM mobile-rackben. Bár venti nem hűti, azért ez a melegedés sztem nem normális.
A tápcsatival nem lehet baj. Egyébként ha baj lenne, valószínűleg max. az lehetne, hogy kontakthibás (az már nagy gáz...), de ez a gond a gép mozdulatlan állapotában nem jelentkezik, ha addig probléma nélkül ment. Amúgy is rég tönkrevágtam volna a merevlemezt, ha gond lenne a tápcsatival...Most berakom rackbe a vinyót, amiben megfordítottam a ventit, hogy BEFELÉ fújja a levegőt, hátha változik valami...
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
greatchaos
addikt
válasz
petyuska74 #4856 üzenetére
csak diagnosztikai cuccok vannak, ill sebességtesztek
-
petyuska74
tag
válasz
greatchaos #4855 üzenetére
hát én nem állítottam semmit, előző vinfosnál működött minden,
driver, bios beállítást/változtatást nem értem.
ha az alaplap biosára gondolsz akkor azt nem piszkáltam (Abit KN8 Ultra)
HD tune-val nem néztem, de O&O Defraggal igen. azon lefutott egy sikertelen ellenőrzés, ami "megjavult" egy defrag után.
azóta az a program nem jelez hibát.a hdtune mit tud?
üdv
-
greatchaos
addikt
válasz
petyuska74 #4854 üzenetére
driver, biosz jól van (nem lett változtatva) beállítva? - hdtuneval is nézted?
-
petyuska74
tag
Sziasztok!
nekem is lenne az előttem szólóhoz hasonló problémám.
nemrég telepítettem a vinfost újra. 4 patició volt rajta, a c-t töröltem újat hoztam létre és formáztam.
a vinfossal is problémák vannak, de a HD Sentinel azt írja, hogy az "ATA ellenőrző öszeg" érvénytelen. a "control byte" nem.esetleg valami ötlet?
még asszem garis, ha rossz, vinném vissza, de nem akarom, hogy hülyének nézzenek.
a segítséget előre is köszi
üdv mindenkinek
-
janos80
senior tag
sziasztok
az lenne a kerdesem,hogy van egy samsung hdd-m,es mielott oprendszer kerult volna fel ra,azelott 80-90mb/s volt a teljesitmenye, oprendszer telepitese utan pedig 70-80(hdtune-al)
ez meg nem is lenne gond,de az egyenes az ossze-vissza ugral. szoval nem egyenes vonalat csinal a teljesitmeny meresnel,hanem akar még le is ugrik 30-ig is,es utana vissza 80.
a hdsentinel meg ezt irja: ata kontroll bite-ervenytelen
ata ell. osszeg- ervenytelena segitsegeteket szeretnem kerni,hogy mit tudok annak erdekeben csinalni,hogy rendesen menjen minden!
udv
Janos -
Imco
őstag
válasz
Sk8erPeter #4847 üzenetére
Hi!
Sajnos már nem emlékszem rá! Az biztos hogy TH 7 II raid alaplapom volt ezért nem 3 éve volt ha nem 5-6. Azon 4db ide csati van, tehát biztos hogy ide volt! Nem tartottam üzembiztosnak én sem! Ezért nem is használtam nagyon, csak mint alternativa felmerült!
Megjegyzem van egy csomó féle-fajta rack /FIREwire, usb sata, e-sata,/ ami belül ide és tudja a hotswappot! Elvileg!Nekem van egy ilyen, hát mit mondjak, alkalmi hotswap van!
Hol van, hol nincs!
-
tomp
félisten
válasz
Sk8erPeter #4849 üzenetére
"megáll az egész gép"
Nálam is ez volt a tünet. Sztem a vinyó olyankor leáll.
Hol tárolod? Házon belül,mobil-rack? Ha házon belül cserélj táp csatit és úgy nézd meg, ha rack akkormeg vedd ki belőle és tedd a házba.
Ha ezen felül is van ez az eset akkor aszem a vinyó a halálán van -
Thrawn
félisten
válasz
Sk8erPeter #4849 üzenetére
tegyél mellé egy ventit, ha még amellett is lehagy tőle a gép akkor ereszd rá a gyári programot. Ha hibát talál gari. A SMART adatokat is megnézheted Hard Disk Sentinellel.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Van egy vinyóm, ami mostanában igen érdekes hangon felpörög az ezen tárolt nagyobb programok elindításánál, majd egyszercsak megáll az egész gép, nem reagál Ctrl+Alt+Del-re, egér se mozog, szóval magyarul teljesen meghal. A megoldás csak a Reset, vagy kikapcs. Ja, és igencsak meleg a merevlemez.
Mi a véleményetek, a HDD mehet a kukába? (Nem örülnék neki...)
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
Erre gondolsz?
Mert nekem eléggé úgy tűnik, hogy ez a progi tényleg csak SATÁ-s vinyókra vonatkozik (vagy SCSI??). Az én vinyóm IDE-csatlakozós, és végül is rack-ben is tudom használni.
Gondolom valahogy szoftveresen előbb le kellene állítani a vinyót, és utána a rack elején lévő kapcsolót használva kikapcsolni az egészet, és így megszűnik a tápellátátása. Bár nem tudom, ez mennyire biztonságos megoldás! -
audi100td
nagyúr
Igazából a vinyó végülis gari szempontból mellékes, mert nem történt akkora károsodás (remélem), meg nem is valószinű hogy maga a vinyó a hibás, az érdekelne hogy az alaplap okozhatja-e a problémát, mert másra már nem tudok tippelni, egyébként a lapom egy Gigabyte GA-P35-DS3.
-
audi100td
nagyúr
válasz
liksoft #4832 üzenetére
Most kipróbáltam mind2 vinyómat másik tápegységgel, de semmi változás, még mindig mindegyik néha pattanó hangot ad ki.
Akkor csak annyit kérdeznék hogy alaplapi Sata vezérlő okozhat-e ilyen károsodást a vinyóban (Kondoció 97% a Seagatenél)? Mert akkor a lap megy gariba, és hogy ilyenkor kötelesek-e megtéríteni a vinyóban okozott kárt? Ausztriába vettem az alaplapom, illetve a Seagate vinyót is. -
Stalker76
csendes tag
Sziasztok!
Pár HDD-m érdekesen viselkedik. A gyári tesztek szerint semmi hiba sincs, a Sentinel viszont gyalázatosan alacsony százalékot ad a kondícióra. Melyiknek higgyek?
A mondjuk tény, hogy nem százas egyik sem, bizonyos részeken belassulások vannak. -
hoeerny
tag
Hello! Van egy WD 5000AAKS SATA2 winchesterem és az a bajom vele, hogy periódikusan búg, felerősödik a búgás egy másodpercre, elhalkul, majd ismét kezdődik. Ha csend van, akkor elég idegesitő tud lenni egy idő után. Valaki nem találkozott ilyesmivel? Thx.
-
Imco
őstag
válasz
Sk8erPeter #4826 üzenetére
Régebben volt valami olyan progi hogy "hot swap".
A neve ne tévesszen meg.
Ezzel le tudtam kapcsolni a vinyót emlékeim szerint!
Igaz, ez vagy 3 éve volt! -
polo20
tag
Hi!
40-es WD vinyóm van és egy 80-as maxtor. Most cseréltem le a régi gépem és már új vinyóra nem is tellet, igaz ezen a 2-n is megférek.
A WD vinyó rack-ben volt, de miután elkezdett a hang akadni filmnézés közben illetve a winamp alatt is akadt a hang, úgy gondoltam biztos nagyon meleg neki a rackben. Ezért kiraktam a 80-as alá, de nem múlt el a hang akadozása.
Találkoztatok már ilyennel? Nekem lövésem sincs hogy mi lehet a gond.
De biztos hogy a 40-es WD vinyóm szarakszik.
Mit csináljak?Előre is köszi a választ.
-
liksoft
nagyúr
válasz
audi100td #4831 üzenetére
Nincs felületi hibája, nem fogják garizni. A tápellátása teljesen korrekt? Ugyanis egyéb olyan paramétereknél látok változást, amelyek a Sea-nél vagy állandóan változnak (nem számol vele egy idő után a Sentinel), vagy ismétlésre utalnak. Ismételni meg alacsony, vagy zavarral ellátott illetve ingadozó tápellátás esetén szokott minden drive.
-
audi100td
nagyúr
A Smartból ki lehet valamit olvasni? Link
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
Ma egy firmware update után ez a kép várt HD Sentinelben: Link
Frissítenem kellett a firmware-t mert az 1 hete vásárolt Seagate 7200.11 vinyóm rossz fimware verzióval jött ki, sikeresen meg is tötént a frissítés, de miután újrainditottam a gépet leromlott a kondició 97%-ra. Így vissza lehet vinni gariba? -
liksoft
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #4826 üzenetére
Az energiagazdálkodáson belüli beállítások nem jók?
-
liksoft
nagyúr
válasz
belaazallat #4827 üzenetére
A winyón kívül másnak a tönkre menetelére kicsi az esély (de lehet). Az alkatrész cseréje a firmware miatt esélyesebb mint egy másik panel.
-
belaazallat
addikt
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hello!
Valaki tud olyan lehetőségről XP alatt, hogy egyes merevlemezeket (persze a rendszerlemez kivételével) "szoftveresen" le lehessen állítani működés közben?
Tehát hogy megszűnjön a tápellátása vagy a kommunikációs folyamat, és a merevlemezt le lehessen állítani, ha (már) nincs szükség rá, anélkül, hogy a gépet ki kellene kapcsolni, és ki kellene húzni a vinyó kábelét.
Előre is köszi a választ! -
masterful87
senior tag
Na megoldottam GDB-vel... ennyi, sajnos máshogy nem ment!
-
probegt
csendes tag
ja bocs a lemezkezelőben.
-
liksoft
nagyúr
válasz
probegt #4816 üzenetére
Ha adatmentés is kell, akkor inkább abba a témába kéne írnod. Itt inkább a drive hibáit orvosoljuk. Ha valóban, pénzben is kifejezhetően fontosak, akkor szakemberhez vidd. Egy kezdődő meghibásodás további gondokat szülhet. Ebben gyakorlott szakember hamarabb felismeri, így kisebb a további adatvesztés kockázata. (A hiba lehet elektronikus, vagy mechanikus is.).
Ha annyit azért nem ér, akkor otthon a GDB-vel tudsz próbálkozni. Ha viszont sűrűsödnek a gondok, akkor kérdéses lehet, hogy mit tud akár szakember is kihozni belőle. Versenyt futsz az idővel nagy valószínűséggel.
A korrekt tápellátás és intenzív hűtés ajánlott az otthoni munka esetén.
-
probegt
csendes tag
nekem sárga felkiáltó jel van mellette. ha jobb egérrel klikelek rá akkor azt írja hogy lemez újraaktiválása. ezt megpróbálhatom szerintetek? adatvesztés nélkül?
-
liksoft
nagyúr
válasz
masterful87 #4817 üzenetére
Ha átkonvertáltad, akkor GDB. Egyébként két lehetőséged van. Ha valóban dinamikus volt, akkor az új rendszerben importálni (vagy valami hasonló) kell, és látja a rendszer. (Visszaír az adminisztrációba, így visszatéve már nem látod.) Vagy sérült volt, és akkor csak a GDB segít.
-
-
masterful87
senior tag
válasz
probegt #4816 üzenetére
Lehet, hogy egy felé lakunk, és ez valami fertőző betegség...
Olvasd el az én gondomat is! Nekem nem lassult be semmi, de szintén azt írja hogy dinamikis lemez piros X-szel, igaz nem online, de annál inkább olvashatatlan!
Én most épp átkonvertáltam alaplemezzé, és GetDatát futtatok rajta... még egy másfél óra kiderül mit értem el vele...
-
probegt
csendes tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni. a problémám a következő: a gép bekapcsolt állapotban lelassult mintha valami feltartaná a rendszert ezért gondoltam újra indítom, „windows indítása” felíratnál a gép nem lép tovább. Reseteltem de ismét nem megy tovább, kis keresgélés után kiderült hogy az egyik merevlemez miatt nem indul a rendszer. Kiszedtem a gépből és beleraktam egy másik gépbe. De a jelenség ugyan az, ezután vissza raktam a saját gépembe de egy raid csatornára, így a windows elindult megtalálta mint új hardwer, de a gép szintén nagyon lassú az egér mutató akad a kijelzőn olyan lassú a gép, nagy nehezen eljutok a sajátgépbe de a meghajtó sehol irány a lemezkezelés ott a meghajtó látszik de üresnek mutatja és ez a felírat szerepel mellette: „lemez1 dinamikus online(hibák) , kifogástalan (veszélyben) „ A meghajtó egy MAXTOR Diamondmax 10 200Gb SATA 150 (6B200M0) op rendszer win xp sp2. Sajnos nagyon fontos adataim vannak rajta ezért kérném a segítségeteket hátha találkoztatok ilyennel. Elnézést hogy ilyen hosszú lett, a segítségeteket előre is köszönöm.
Üdv István -
masterful87
senior tag
Sziasztok!
Adott egy Samsung SP2504C 250GB-os winchester, és adódott egy "kis" problámám:
Régi gépemet már pár napja nem kapcsoltam be, de akkor még tökéletesen működött minden!Ma átakartam tenni az új gépembe, hogy lementsem róla az adataimat, amikor is rendben összedugok mindent és a Lemezkezelő azt írja, hogy ez egy dinamikus lemez, és hogy olvashatatlan!!! [link]
Mondom ott egye meg a fene, megy vissza a régi masinába, és megoldom máshogy az adatmentést, és akkor ért a hidegzuhany:
pontosan ugyanaz a jelenség mint a zsír új gépemben! Olvashatatlan dinamikus lemez, mindenki felismeri, látja a típusát, de a partícióim sehol, csak egy Lemez01 piros X-szel áthúzva!Jelenleg GetDataBack nézi végig, mert az meg azt írja, hogy egyetlen partíció van rajta...
Mi történhetett?
Köszönöm a segítő hozzászólásokat!
-
liksoft
nagyúr
válasz
belaazallat #4804 üzenetére
Széria (firmware) függő. Nincs kívülre írva. Megpróbálhatod teljesen azonos típusok között, de nem garantált a siker. Viszont bizonyos mechanikán belüli elektronikai hibától a külső elektronika elszállhat! Ezzel számolj a próba elején.
-
liksoft
nagyúr
válasz
Bertalanfi #4805 üzenetére
A BIOS RAID konfigurálójában létre kell hoznod a RAID tömböt.
-
tomp
félisten
Amióta kikerült a rack-ből a vinyó és a házba lett téve 10fokkal hüvösebb.
Most másolok 8GB-ot és elég intenzíven "ciripel" és csak 46fokos.
Reggel óta folyamatosan dolgozik. elsősorban letöltés és egyébb művelet miatt. és nem lépte át a 47fokot. elég jó. ha hagyom "pihenni" alapjáraton 41-43
mobil-rack-et soha többé -
replika
tag
válasz
liksoft #4797 üzenetére
Köszi a választ, én is a bios-átalkítóra gondoltam mint összeférhetetlenség. Gondoltam az átalakító hibájára is, de Gigabyte alaplappal simán ment, nem volt érezhető hiba-akadás. Van -e lehetőség arra, hogy ezt a "hibavizsgálatot" leállítsam valahol, valami BIOS opciora gondolok.
Nem tünt fel, de mióta mondod tényleg mehetne gyorsabban is
, azt hittem, hogyha sata csatolón van, automatikusan a legnagyobb átviteli sebességen dolgozik.
-
tomp
félisten
Na gép megcsinálva. Nem a vinyó volt a hibás, hanem a mobil-rack elektronikájával volt vmi baj.
-
Bertalanfi
csendes tag
Adott egy abit ic7-es lap 2 db wd5000aaks vinyó, amint beállítom a BIOSban hogy Raid aktiv legyen.......az ujrainditásnál már nem látja az alaplap a merevlemezeket. Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm.... -
k78chriss
tag
válasz
belaazallat #4801 üzenetére
Hali!
Meg lehet probálni! Én egy hasonéóan járt maxtoron cseréltem elektronikát kb 8hónapja
azóta kutya baja! -
k78chriss
tag
Sziasztok!
Segítség kéne! Van egy samsung 120gb ata winyo arra gyanakszom hogy a 4 ből ő az ami azt csinálja, hogy lekapcsol. Ha azomban pl total commanderben rá keresek némi várakozás után felpörög és mintha mise történt volna megy.Milyen progival lehet letesztelni jó e a winyó?
Meg mivel lehet megnézni melyik a rossz, mert lehet tévedek! Vista ultimate opr.A helpet előre is köszi
-
belaazallat
addikt
Üdv!
Elfüstölt a Samsung SP1604N vinyóm. Érdemes/lehet-e cserélni rajta elektronikát? [link]
Köszi!
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips LCD és LED TV-k
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
- Greenwashing és zöld sivatag miatt támadják az Apple Watch-ot
- AliExpress tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Mozilla Firefox
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Formula-1 humoros
- Proxmox VE
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Acer FA200 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6200 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Keresek Samsung 870 QVO 8TB SATA SSD-t
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Sesonic FOCUS GX-1000 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7450 - i5-5GEN I 8GB I 250GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D / RTX 5070Ti / 32GB DDR5 /1TB SSD
- HIBÁTLANiPhone XR 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3267, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest