- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sh4d0w: Árnyékos sarok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hitman
aktív tag
Ha jól értem most telepítsem újra a vistát? nincs valami egyszerűbb megoldás, leszámítva, hogy dobom a maxtort kifele ebből a gépből (a másikba).
A legjobb megoldás az lenne, ha az ide-sata adapterrel menne a dolog. Megnéztem XP alatt felismeri mindkét módszerrel, ha átalakítóval sta-ra van kötve, illetve, ha az ide csatolón csüng az optikai meghajtó mellett.
De szeretem amikor ilyen problémák jönnek elő....szerk:
Ha a külső ide vezérlőre van kötve az optikai, és a maxtor, miért írja azt a feladatkezelő, hogy scsi eszközök ? (amikor IDE, vagy P-ATA vagy mi...) -
Hitman
aktív tag
Probléma:
120GB-os maxtor 6Y120LO P-ATA vinyót windows vista nem ismeri fel helyesen.
Első alkalommal P-ATA-SATA átalakítóval használtam, így nem ment (látja hogy HDD a cucc, de drivert kér, ami természetesen nincs), most átraktam a P-ATA DVD-író mellé, hátha megy, de így is telepíteni akar valamit, de nem leli a drivert...
Az alaplapi vezérlők driverei a legfrissebbek, most volt win telepítés, XP alatt minden rendben, csak a pista vacakol. Jöhetnek az ötletek -
Sev!er
aktív tag
#3287 légyszi
-
qMAGICq
tag
Sziasztok!
Annyi lenne a kérdésem, hogy a most 43 fokon menő system vinyó, nyáron mennyire fog felmenni (nincs légkondi a szobába)? Mert ha nagyon, akkor be kell építeni egy plussz ventit előre? Amit nem tervezek, mert baromi macerás. A vinyó tartót, meg mindent szét kell csavarozni hozzá, és valami gépi csavarhúzót is kéne szereznem, mert kézzel én nem bírtam kicsvarni 1 darab csavart se, pedig adtam neki rendesen
.
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok! A porblémám az alábbi lenne:
A gépemben egy ASUS P5K premium alaplap van. WD raptort(37gb) használok a rendszernek mint HDD és vettem mellé egy 400as WD-t a többi dolognak. Nos a gépem felismeri mind2-t vinyót meg minden de csak a kicsin lehet dolgozni mivel a nagyot nem tudom megformázni meg nagyon lassan lehe rá file-okat másolni. A számtechnikus elvitte a a nagy HDD-t meg formázta a saját gépével és dolgozott is vele tehát nem volt vele gond. Visszahozta a HDD-t hozott uj kábeleket meg minden de ugyancsak nem mőködött rendesen...megint elvitte a WD helyett Samsungot hozott hátha a WDal volt gond de ez sem működik... mi lehet a probléma?? segítsetek légyszives...nagyon fontos lenne...
előre is köszi
-
Sziasztok!
Most vettem egy p3as gépet, a hirdetés szerint 15 gigás vinyóval. A probléma az hogy a windows 7 gigásnak látja! A kérdés az hogy létezik-e hogy igazából 15gigás, de valamiért csak ennyit lát a winfos(Ha létezik akkor mi az oka) vagy csak simán elirták( vagy be lettem csapva) Viszont arra emlékszem hogy a hirdetésben le volt irva a típuszáma, és utána néztem és a típusszám alapján tényleg egy 15 gigás vinyóról van szó! A gépen lefuttattam a HD sentinel-t és az is ugyanazt a típuszámot irja, de ő is csak 7 gigának látja! Köszi szépen!
-
liksoft
nagyúr
Nem mindegy a táp minősége sem. Egy "gagyi" kétéves hiába 400W-os, már okozhat működési bizonytalanságot. Sokan azt mondják, a 350-400W szinte mindenhol elegendő. Én ezt nem tartom jónak. Ugyanis a 230V-os hálózaton lévő apró ingadozások és zavarok miatt jó, ha a tápegységben van tartalék. Ez a tartalék lehetőleg minimum 30 százalék legyen. 50% felett viszont már pénzpocsékolás. Ezen kívül a minőségi termékek más (jobb minőségű) alkatrészekből épülnek fel, így a névleges teljesítményüket (és egyéb paramétereiket) tovább képesek garantálni.
-
liksoft
nagyúr
Nem! A 70 fokot még rövid időre sem érheti el!
A hőmérsékleti csúcs rövid időre is ha 55 fok fölé megy, már kérdéses okozott-e maradandó károsodást. Ugyanis a fej hőmérséklete ennek a többszöröse. Nem mindegy, hogy 50-et vagy 70-et szrzol hárommal vagy néggyel! Vagyis a fejnél SOKKAL nagyobb a hőingadozás, így az fog meghalni! Ugyanis az is félvezető, és így chip szinten szétégeti magát.
-
liksoft
nagyúr
Szia!
Egyszerű, kiírta. A halála előtt van, és ha nem akarsz adatvesztést, pánikszerűen ments róla minden fontos adatot. Lehet, hogy holnap már csak ütemes kattogással jelzi, hogy az örök vadászmezőkre száműzte a rajta tárolt adatokat.
Azért jó lenne tudni, miért hal meg. Hibás tápellátás esetleg, vagy túlmelegedés, esetleg csak egyszerű elhasználódás mert öreg?
-
liksoft
nagyúr
Helló!
Ez NEM sütöde! A drive-ok maximális hőmérséklete 50 fok lehet a gyári specifikáció szerint, de ez alatt célszerű tartani. Ha folyamatosan 50 fok körül vagy felette megy, gyorsan maradandó károsodást szenved! A Seagate ad 60 fokot pár típusra. Természetesen ATA (SATA) drive-okról van szó. A server kategóriában működő SCSI eszközök többet bírnak, de tartósan 60 fok felett azok is hamar megpusztulnak.
Vagyis kimondható, hogy nagy általánosságban akkor lesz egy drive hosszú életű, ha a nagy nyári kánikulában sem éri el a hőmérséklete az 50 fokot.
-
Norb87
csendes tag
Hali !
Lenne egy kérdésem. Van egy Samsung 120 Gb-os Hdd, Bootolásnál azt írja ki ,hogy S.M.A.R.T Bad, az Everest progival megnéztem az értékeket és ezt adta ki:
05 Reallocated Sector Count 11 1 1 214 Várható meghibásodás: Közelgő adatvesztés jósolható
A többi érték az jó.
Mi lehet a probléma a választ előre is köszönöm. -
Van egy Samsung HD160JJ típusú SATA vinyóm amin XP van. Éppen játszok egy játékkal, amikor fogja magát a gép és újraindul. Újrainduláskor a hőmérsékletek (Everest 4.00.975) a rendszer vinyó 37 fokot mutat a másik vinyóm meg 23 (jelenleg 32 rendszer, másik 23 fok VGA 38 CPU 30 alaplap 32). Tápot cseréltem Q-tec-ről FSP-re a héten.
Milyen hőfok lehet az, aminél újraindulna egy vinyó (lefagyna a gép de annyira, hogy se kép se hang egy pár mp-ig) -
S3nk|
csendes tag
Üdv!
Van egy Maxtor DiamondMax Plus 9 120GB ATA/133-as vinyóm amivel a következő történt.
A gépem megy napi 24 órában, heti 1-2 újraindítás szükséges frissítések végett.
(A gépem routerként is üzemel, ezért is megy folyamatosan.)
Tegnap előtt mikor haza értem a melóból megnéztem a gépet, ekkor még minden megfelelően működött, elmentem fürödni és mire vissza értem addigra az 1-ik programnak már baja volt "leállt". Megpróbáltam elindítani ezt a progit de nem indult, nem találta az indító file-t. Elakartam indítani a programot az eredeti helyéről, de mikor tallóztam a meghajtó egyik partícióján csak 1db mp3-as file-t találtam rajta.
A Total Commander adatai szerint a partíción a foglalt és a szabad hely annyi volt mint amennyi azelőtt. Ezután eszközöltem egy újraindítást és mikor megpróbáltam a meghajtón tallózni akkor azt írta hogy nincs ilyen meghajtó. Megpróbáltam lefuttatni a hibellenőrzést de indítás után azonnal bezárult.
Itt egy kép a partíciók állapotáról: [link]Megpróbáltam átrakni másik gépbe. Mikor a másik gépen elindult a windows nem sokkal utánna (kb. 2-3sec) a gép magától újra indult (reset), ezt eljátszotta minden alkalommal mikor a win elindult. Egyszer sikerült elindítani a TC-t és rákattintani a kérdéses meghajtóra, az eredmény: nincs ilyen meghajtó.
Mind kettő gépre ugyanaz az XP SP2 van telepítve.
A vinyó kb. 3 éves lehet, eddig megfelelően működött. Mikor megvettem még akkor vettem rá vinyó hűtő ventit is. A hőmérséklete 15-25°C között volt állandóan.
Számomra fontos adatok vannak rajta amiket nem szeretnék elveszteni, mert nagy része pótolhatatlan.Valakinek van valami ötlete hogyan tudnám ezt a problémát megoldani adatvesztés nélkül?
-
zvaragabor
senior tag
válasz
zvaragabor #3267 üzenetére
Megoldva.
-
kicsitomi88
őstag
Sziasztok
jelenleg 3 particio van a gepemen. Egy primary ami 7MBos 12bites fat, ezen vannak a bootolashoz szukseges fajlok. Van ket tovabbi Logical, egy 10giga amin a windows van meg egy 100GB+ adat amin vannak feltelepitett programok is. Nos a nagyobb particio meretet engedi resizeolni, abbol el tudnek venni pl 4 gigat, de a kisebb logicalt mar nem engedi nagyobbra. Pquest partition magic 8at hasznalok.
-
zvaragabor
senior tag
válasz
zvaragabor #3266 üzenetére
Megoldottam(ták) a dolgot, mindkét vinyó a helyén, alapból a fővinyóról bútolok, de ha át akarok mászni a kisvinyóba, akkor POST-nál F11, és bootolok a kisvinyóról.
Másik probléma, fővinyóról(XP) látom a kisvinyót, de azt szeretném, hogy ne lássam. Nem kell oda, XP-ről nem akarok semmit sem vele csinálni, fölösleges, és csak extra célpont a kártevőknek, és a vírus/kém keresők is csak plusz területet ellenőriznek így, ami idő.
-
atala
addikt
Hali!
Tudtok ajánlani olyan HDD klónozó progit, amivel meg tudnám azt csinálni, hogy amikor felraktam az új Windowst, és a progikat, akkor azt lemásolnám, hogy a legközelebbi windows cserénél ne kelljen újra felpakolni.
Úgy tudom van ilyen. -
kem
addikt
válasz
zvaragabor #3260 üzenetére
a rack vinyódon is van egy oprendszer?
A fővinyódon lévő rendszerről látod a rack-et? -
zvaragabor
senior tag
Üdv.
Van egy fővinyóm(master, gépházba beépítve) amit mindennap használok, és van egy kisvinyóm(slave, MobileRackben) hobbira.
Eddig, amikor át akartam mászni az fővinyóból a kisvinyóba, akkor úgy oldottam meg, hogy a fővinyóból kihúztam a kábeleket, és rack-be bedugtam a kisvinyót, és Power ON.
Hogy tudnám ezt megoldani annélkül, hogy a fővinyóból állandóan ki kelljen húzogatnom
a kábeleket, és legföljebb csak a rack-be dugnám be a kisvinyót?
BIOS-ban nem tudtam beállítani, hogy mindkét vinyó szerepeljen a boot prioritás beállításokban. -
lazydog
addikt
-
Thrawn
félisten
Fizikai hibát szoftveresen megjavítani? Szerintem sehogy...
Bonyi: 130 megabájtra nem menne fel a Windows hacsak nem 3.1-et tettél fel rá
Gondolom GB-ot akartál írni. Tedd fel az SP2-t akkor látni fogja a maradékot is. Jobban tennéd ha szereznél egy olyan XP telepítőt amibe bele van integrálva az SP2, vagy csinálj egyet.
-
Bonyi
csendes tag
Üdv, srákok, a problémám a következő:
Új konfiguráció: asus p5b, 2*1 gb ddr, asus en8800gts, asus dvd író és egy 500gb-os samsung merevlemez.
Erre pattintottam fel a vindózt, de a merevlemezt csak 130 megabájtosnak látja. Hogy lehet ezt orvosolni?Köszi!
-
Djuree
félisten
a gyári progi nem javítja meg:
lefutott 3 óra alatt a gyári progi és még mindig szar a winyó.
lefutattam a hdtune-t is (ez is 3 óra volt), ezt mutatja:
[hdtune]
mivel tudom én ezt megjavítani?
fontos lenne. -
Djuree
félisten
hát nagy szarban vagyok.
elindítottam a hdd regeneratort. 34 óra alatt nézte volna végig és javította volna ki az 500 gigás winyót. ez nem lett volna probléma, megvártam volna. de 2 giga után csonttá fagyott a gép
mégegyszer nem merem elindítani mert ha 30 óra után fagyna le akkor a földdel tenném egyenlővé a gépemet
mit csináljak?
van másik megbízható bad sector javíjjó progi?
thx -
Narancs
őstag
Sziasztok!
Azt hiszem nagy szarban vagyok, plz segítsetek!
Egy hete megmurdelt egy vinyóm, vettem helyette újat, WD 160-ast. Csakhogy az új vinyó nem akart úgy elindulni, hogy a DVD író is be van kötve mellé. Ha floppyról olvasott a gép, akkor meg újraindult az eégsz masina. Ebből arra következtettem, hogy ez táp hiba, és nyilván azért halt meg a másik vinyó is. Rákötöttem hát a viyót egy másik tápra, régi 200wattos AT-s micsodára. Csakhogy azzal el se indult. nézem, táp bekapcsológomja benyomva, de meg se mukkan, nem pörög fel a venti. Lehúztam a molexet a vinyóról, erre azonnal elindult a táp, felpörögtek a ventik. Ebből arra következtettem, hogy zárlatot okoz a vinyó. Ezután már DVD nélkül sem akart elindulni a vinyó, nem látta a gép. gondoltam sikerült kinyírnom, fasza. Utolsó próbaképp kiszereletem a házból, és letettem a szőnyegre. Erre simán elindult. Aztán viszakötöttema DVD-t, és most együtt mennek, így hogy a vinyó kint van a gépből, a szőnyegen. Nem merem visszatenni. Mi a lófasz okozhatja ez az anomáliát? -
adalbert1
veterán
Ááá, ezek azért voltak olyan melegek, mert ott melegített mellettük tizenpár órán keresztül a rossz hdd folyamatosan kerregve, amúgy van venti előttük (meg amúgy is lakótársam gépe).
Nekem meg még mindig működőképes az a 120 gigás seagatem, ami már ~5 éve megvan, ebből vagy 3-at ment egy rosszul szellőző házban kb. ekkora vagy magasabb hőfokon.
Az elhalálozott hdd meg egyik ismerősömé volt, kb. 4 éve ezt használja, és elég sokat hurcolta ide-oda is, gondolom a szektorok nagy része abba pusztult bele. -
qMAGICq
tag
Szia Skyboi!
Ha visszaolvasol, láthatod én is hasonlóan megilyedtem a vinyómmal kapcsolatban.
Amióta system vinyónak használom a SEEK je nagyon hangos, a régi vinyóimnál
sokkal hangosabb. És ez egy WD3200KS szóval, szerintem lehet benne valami, hogy ezek az új vinyók hangosak, mivel minden rendben van vele és alap állapotban nem is hallani.
Vagy neked nem csak seeknél hangos, hanem folyamatosan? -
Gaben01
őstag
Helyesbítenék,windows alatt is látszik a meghajtó,de ha rákattintok akkor a "nem érhető el" hibaüzenet jön.Olvasófej?
-
Gaben01
őstag
Hali!
Adott két IBM Deskstar 41GB-os hdd,az egyiknek valószínűleg az elektronikája szállt el,mivel a bios-ban látszik a hdd,a mechanika dolgozik,de a windows már nem látja.Ha a másik működő vinyó elektronikáját átteszem a problémásra,akkor le tudom majd menteni az adatokat róla,vagy kell vele csinálni vmi mást is?
Capacity, P/N, LBA,MLC,CHS számok megegyeznek.Előre is köszönöm a segítséget.Üdv,
Gábor -
Djuree
félisten
válasz
lazydog #3240 üzenetére
na végigment a progi. hajnali 2-ig ment
a smart teszt már az elején kiakad valami hiba miatt.
az enchanted test pass lett. DE! elvileg azt írja a help, hogy ha bad sector van akkor rákérdez minden egyes bad sec előtt hogy javíjja-e. nekem nem kérdezett semmit sem, csak végigment. most akkor javította a bad sectorokat vagy sem? nem vágom -
kem
addikt
Sziasztok!
Raid0 miatt vennék mégegy hdd-t, és ehez kérnék egy röpke segítséget.
Találtam valahol ugyanolyan vinyót mint az enyém, de meg kellene néznem az enyém
P/N számát, mert ha az nem egyezik meg, akkor nem veszem meg.
Ez megoldható valahogy everestből?
Mert nem szeretném szétbontani a gépem, a vizhütés miatt bonyolult lenne nagyon. -
lazydog
addikt
Ezt ki kell írni egy CD-re, és utána erről boot-olni.
Data Lifeguard Diagnostic -
Thrawn
félisten
A legújabb.
A programot már nem fejlesztik tovább (sajnos), letölteni már nem tudom honnan töltöttem le. De tessék, feltettem tárhelyre. -
Lejszi
senior tag
Tud vki ajánlani vmi fasza vinyo tesztelő progit?
Ha venni akarok egy vinyót és tesztelni akarom akkor melyik progit hivjam segitségül????
Legjobb vmi olyan lenne amit ha kiirom CD-re es arrol bootolok akkor ugyan ugy mint a memoriaknal a mem teszt86+ elindul es mar megy is a tesztelés
SEGITSETEK, FONTOS LENNE!!!!!
THX -
lazydog
addikt
HDD Regenerator állítólag bajt is okozhat, én még nem használtam. Bár nagy előnye, hogy nem törli a vinyón lévő adataid. A vinyó gyártók programjainak használata előtt mentened kell az adataid, viszont alaposabb munkát végeznek, és rizikómentes a használatuk.
Milyen vinyód van? -
-
lazydog
addikt
válasz
concret_hp #3223 üzenetére
Igen, ebben a sorrendben a harmadik tüske-párra tedd, ahogy rajzoltad.
-
Djuree
félisten
hello.
lenne egy olyan kérdésem, hogy: van egy bad sectoros winyóm és le lehet-e úgy formázni, hogy a bad sectoros részeket kihagyja?
gondolom így csökkene a kapacitás de nem baj.
ha az alap formázással nem tudom ezt megcsinálni de valami progival igen, akkor melyik az? -
lazydog
addikt
válasz
concret_hp #3215 üzenetére
A 3.-4. tüskére tedd a jumper-t.
-
dobolan
senior tag
válasz
Dr. Romano #3218 üzenetére
Másik gépben is kipróbáltam, ott is ua. Gari már vagy 4 éve nincs rá, 2001-es vétel.
Akkor kidobom...
-
Dr. Romano
veterán
válasz
dobolan #3216 üzenetére
Ha a tápkábelen ami a hdd-re csatlakozik van egy Y elosztó, akkor azt vedd le és próbáld úgy.
Ha nincs húzd ki majd dugd be újra a tápcsatit, esetleg egy másik csatlakozóval is próbáld ki.
Ha így sem, akkor nézd meg, hogy másnál is ugyanezt csinálja e.
Ha igen, akkor már az égiek szerverében teljesít szolgálatot... -
dobolan
senior tag
Hali,
Van egy maxtor diamondmax plus 9 80GB ATA/133 vinyó. Tegnap még működött, ma rádugtam minden kábelt és fel sem pörög. Mi lehet a baja, javítható vagy kuka?
Kivülről nem látszik rajta semmi változás.
köszi
-
concret_hp
addikt
sata2-es vinyót hogy lehet visszajumperelni sata-ra? (szóval honnan lehet megtudni, hogy hova kéne tenni a jumpert?)
4 jumperhely van, de a papírja alapján még 2 lehetne
samsung vinyóról van szó.
a vinyóra magára nincs ráírva semmi meg a jumperek mellett se találtam írást -
adalbert1
veterán
válasz
liksoft #3213 üzenetére
Köszi szépen a segítséget
, végül getdatabackkel sikerült megoldani a problémát.
Elméletileg mindkét gép SP2-es volt (jó a topicnak a címe, párszor már mosolyogtam rajta)Pár kép:
Scan után
Hibaüzenet
Partition magic
Pár bad sectorAmúgy az normális, hogy a scan kb. 5 órán keresztül futott? (ott is dobot hibákat -amiről sajnos nem készítettem képet- ,gondolom a bad sectorok miatt)
Mondjuk maga a mentés is kb. annyit vett igénybe.
Ami még furcsa volt, hogy eredetileg tudtommal 1 partíció volt az egész, itt meg 2-nek látja a partition magic is.
A hdsentineles kép partíciók törlése, új létrehozása és formázás után készült... Ezzel a hdd-vel még lehetne kezdeni valamit? Teszem azt az elektronikáját felhasználni valahogy, vagy valamelyik alkatrészt?
Nekem azt sikerült leszürnöm, hogy a hdd már amúgy is a kipurcanás szélén állt, jelen esetben még jó hogy rásegített a chkdsk, így legalább le tudtuk menteni az adatokat. Az adatok lementése látszólag sikerült, méretre minden megvan, csak pár képbe néztem bele, azok is megvannak, ha valamelyik nap eljön érte ismerősöm, akkor tüzetesebben átrágjuk az anyagokat, hogy minden működik-e (a privát dolgaiba, melóiba nem nagyon akartam belenézegetni). -
liksoft
nagyúr
-
skyboi
tag
Nekem is ilyen barbárságnak hangzott. Nehogy már visszafejlődés legyen. Remélem, hamarosan megszabadulunk a vinyóktól és az adattárolókban nem lesz mozgó alkatrész egy darab sem. Akkor aztán nem lesz hang sem. Még körbekérdezek, mielőtt lecserélem a vinyót. Nincs értelme, ha a többi is ilyen hangos. Persze, lehet, hogy csak irdatlan peches vagyok. Nem lenne meglepő.
-
skyboi
tag
Sziasztok! Vásároltam nemrégiben Samsung 500Gb-os Sata2-es vinyót. A problémám az,hogy rettenetesen hangos. Kerreg, mintha swappelne egyfolytában vagy 10 éves lenne. Ez már a 2. belőle, az elsőt azonnal kicseréltettem. 3 napon belül voltam. De ez is kezdi. Giga DS3-as lapban van. 2 giga ram van a lapban, nem lehet, hogy ennyit swappeljen. Amikor másol, olyan hangja van, hogy néha arra gondolok, menten megadja magát. Gondoltam rá, hogy kicseréljem. WD-t ajánlottak. Volt egy régi ATA-s 250gb-os vinyóm Samsung. Az olyan csendes volt, hogy félelmetes. Nem értem, mi történt. Mondtott valamit a srác a boltban a síkcsapágyakról. Hogy ezek az új vinyók már ilyen hangosak... Gondolom, ez baromság. Ha valaminek ilyen a hangja, az ingyen se kell, nemhogy 25 ezerért. Hozzáteszem, a gépem nagyon halk.
Szerintetek érdemes kicserélnem a vinyót egy WD 500asra? Vagy bármilyen másra? Köszi a tanácsokat előre is!
-
khalim
csendes tag
hello,
bugyuta kérdés, köszi a segítséget előre is.
egy sata2 vinyóval szerelt gépre szeretnék átrakni dolgokat egy messze sata előtti időkből származó gépről. megoldható az, hogy simán csak rádugom a régi vinyót erre a rendszerre (tehát visszafelé kompatibilis a cucc), vagy nem ilyen egyszerű a dolog? nagy mennyiségű adatról van szó, kiírni stb. nem hangzik jól...köszi
-
Latsza
aktív tag
Üdv!
hogy lehet egy maxtor diamondmax vinyó udma módját módosítani (emelni egyet rajta), milyen program kell hozzá?
hirens boot cd-n van hozzá kellék?illetve raid-en keresztül megoldható egy samsung spinpoint ugyanezen babrálása?
-
adalbert1
veterán
válasz
liksoft #3200 üzenetére
Köszi szépen!
Akkor a lehetőségek tárháza elég széles, ha jól tudom a kábelen eredetileg optikai drive volt, ami eddig hiba nélkül üzemelt (persze ettől még lehet ez is a hiba).
Az SP rövidítés jelen esetben mit jelent (nekem a service pack ugrik be róla alapesetben)?
Most melózok, de délután vagy este ránézünk akkor a get data back-kel, úgy ahogy javasoltad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- A Vivo X300 Ultra lehet az első telefon két 200 MP-es kamerával
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Proxmox VE
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME Z790M i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 TI 12GB Zalman Z1 Plus EVGA 850W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3301
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3162, 100% Akkumulátor
- 6 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest