- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- skoda12: Webshopos átverések
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
poffsoft
veterán
válasz
liksoft #2199 üzenetére
viszont kizárólag ez az a bit, amit sehogy sem lehet 1-re írni, a winyó bármelyik blokkjában, bárhol tudok bármit beleírni bármelyik byte-ba, és visszaolvasni, kizárólag ez a 'kritikus' bit nem írható, a bootsignature-ben....... (diskedit).
Viszont így használhatatlan marad a winy..... -
liksoft
nagyúr
válasz
poffsoft #2195 üzenetére
Akkor azt kell megnézni, a csatlakozón egy tüske nincs-e leszakadva. Vagy a kábel illetve csatlakozója hibás-e. Ha ezek jók, akkor az elektronikán a processor bus interface áramkörében található a hiba. A 16 bitből az az egy csak amelyik nem jó? (Csupa 0 és ff teszt megmondja.)
Viszont ez nem az a hiba mint amit legelőször leírtál. Ha szerencséd van, szériaazonos panellal (sok változatot adott ki a gyár) van esélyed. -
poffsoft
veterán
válasz
liksoft #2189 üzenetére
Annyi változott, hogy írni tudok diskedittel a winyóra, de valami miatt azt a bootbyte-ot 55 aa-ra nem lehet átírni, mindig 55 a8 lesz, minden számnál ez a helyzet, a 2. bitet nem lehet 1-re írni. Annyit tudok, h. videokamerában volt a vinyó, lehet hogy az kavart be neki?
-
slett27
addikt
A problémám a következő lenne :
Ma amikor hazaértem úgy fogadott reggel - még windows alatt működő - gépem, BIOS képernyő és a HDD felismerésnél áll.Mondommi a f..., mi történt. Reset, majd indítás, windóóóz betöléts kb 3 perc a konfigomon, már újraakartam indítani a gépem hogy lefagyott, de aztán elindult. De feltűnően lassú lett a gép. elkezdtem másolni egy filmet, a Samsung SpinPoint SP120-as 250SATA2 HDD-m 2,5MB/s-el másolt.
Na ettől kezdve tanácstalan vagyok, mert ilyen hibával még nem találkoztam. Hardveres hiba lehet vagy vmi Windows hiba ? Amúgy a HDD működik, csak úgy mint egy régi 4,2GB-os Quantum.
Köszi a segítségeteket előre is ! -
liksoft
nagyúr
válasz
poffsoft #2188 üzenetére
Szia!
A fejszerelvény íróáramköre a hibás. Kuka. Írás után nem tartalmi, hanem crc ellenőrzést végez minden drive. Mivel így a tartalom nem, csak az írás minősége ellenőrizhető, jól működőnek érzi magát, nincs mit adminisztrálnia (SMART). A változás meg (ami észlelhető írás során) nem a hibás fejhez tartozó oldalon történik. Vagyis tud is írni, meg nem is. -
poffsoft
veterán
Üdv!
Van egy samu 80gb ata winy, scandisk, smart szerint rendben van, de nem tudok rajta partíciót létrehozni (pqmagic) '#1500:Invalid boot signature byte error' hibával, (néha i/o error), illetve bármit írnék az mbr-be, fat-ba, nem változik semmi a winyón.
Mi lehet a baja, és hogyan gyógyítható?
Köcce! -
sum-blink
aktív tag
Az miért van, hogy a Rack-ben lévő vinyómról ezen a gépen (amin netezek) a másolás elfogadható gyorsaságú, de az enyémen marha lassú. Pl. ha dvd-t írok a Rack vinyó adatairól az kb. 20 perc!
Töredezettségmentesítés, víruskeresés, scandisc, format megvolt... Táp és alaplapkábelt is cseréltem. Ez akkor eszközhiba, szoftvereshiba, vagy WTF lehet? 80 GB-os vinyó, 40-essé butítva (hiszen a régi gépemben az alaplap is régi). Szerintem 2 éves lehet, Maxtor 6l040L0. De az a furcsa, hogy más gépekben tényleg gyors, még ha meleg is volt (ami nem kizárt ilyen időben). Előre is thx!
(Remélem most jó helyre írtam.)
[Szerkesztve] -
liksoft
nagyúr
Az a mototvezérlő. Ha a motor hibás, akkor is tönkre mehet. Arra vigyázz, hogy ugyan ilyen 2b020h1 elektronikát tegyél rá. Ami másik típusú, hiába jó a mechanikára, nem megfelelő hozzá. 4csavar le, panel át, csavar vissza. Csak a statikus kisülésre vigyázz. Vagyis műszálas ruha felejtős, a széken meg tilos feszengeni.
-
adik
őstag
Hali,
csak dióhéjban néztem végig a totyikot, a nagy kérdésem pedig megvan: miként tudok áramkört cserélni vinyón? shimán csak füstölt egyet (5 éves Chieftech táppal, komoly) az egyik chip a hdd nyákán, természetesen maxszar, 20g/5400rpm merevlemez lenne. megvan az elektronika hozzá, csak át kellene raknom, de mivel még nem csináltam ilyet, kérnék egy megbízható linket, hogy mire figyeljek. köszi.
-
gepa24
csendes tag
Egy olyan problémám van, hogy adott egy AMD gép 1600-os procival, 512 DDR2 memória. Van egy dvd író meg egy 60 Gbos vinyó benne. Egy kábelen van mivel nincs két IDE az alaplapon.
Tegnap lett telepítve rá minden hibátlanul felment minden nem volt probléma, folyamat ment a gép nem volt gond. Ma délután behalt a windows, majd a windows újratelepítése után (nem formáztam le a winyót második telepítésnél) Egyszerüen nem lehet feltelepíteni az officet. Más nagyobb progit most nem próbáltam, de az officre folyamat azt írja ki, hogy hiba az írás folyamán nem írható. DVD író új. Az office cd megint csak jó mivel lett tesztelve tegnap ugyanerről simán feltettem.
Winyó probléma lehet? Vagy sztetek mi a gond? Köszönöm a segítséget előre is. -
lazydog
addikt
Pontosan azt, amit vizsgáltál, hogy rendben van-e a vinyód.
Szerencséd van, innentől már nagyobb baj nem lehet. Valószínűleg csak annyi a gond, hogy átment PIO-módba, ezért lassú.
Megoldás: az eszközkezelőben Lemez meghajtók, majd kiválasztod a vinyódat, jobb egérgomb, uninstall. Ezután az XP újraindításával nagy valószínűséggel visszaáll UDMA módba.
Ha a gond nem szűnik meg, vagy ismétlődik akkor érdemes adatkábelt is cserélni. -
Obus
tag
Mi okozhatja azt a jelenséget, hogy Win XP SP2 mellett a 250GB-os SATA Maxtor 10-edére lassult, mind olvasásnál, mind írásnál, tehát akkor is, amikor RÁ akarok másolni vlamit, meg akkor is, amikor RÓLA másolok valamit?
Mellette van egy 120-as ATA, és egy 160-as SATA,, s azok 10X olyan gyorsan hajtanak végre bármilyen műveletet./ pl egy 700 MB-os file másolása ebben az esetben 50-55sec, míg a ''lelassult'' HDD-nél 6-8 perc is lehet/
Csökkentett módban mindegyik vinyó ugyanolyan lassan másolt, mint amelyik Normál módban is lassú.
És ha mégis másolok a lassú HDD-ről, vagy arra rá, és közben mondjuk lejátszok egy filmet a másik, tehát a gyors vinyóról, akkor szakadozik, recseg a hang, és kicsit a kép is.
Mindez a jelenség egyik napról a másikra történt, addig kifogástalanul ment a 250-es HDD legalább fél évig.
Elindítottam egy lemeztöredezettség mentesítést, s kb 4-5%-nál járt, amikor kaptam egy hibaüzenetet, hogy nem tud valamilyen file-t átmásolni valahova, aztán megszakadt a töredezettségmentesítés, és eltűnt a meghajtó szőrén-szálán a Total Commanrderből, az Intézőből, meg mindenhonnan.
Valami ötlet? Tapasztalt ilyen jelenséget valaki?
[Szerkesztve] -
True
aktív tag
Én csak egyszerű halandóként ilyenkor az emlékezetemben élő rendszermeghajtóra simán újratolom a rendszert, part magic már nyirt ki nekem 250Gb-nyi NTFS-en tárolt adatomat. Végső esetben is csak akkor használom ha mindegy az adatoknak...
Mod: Sztem a MB Record falcolt meg valamiért, nálam virus nyomott már ilyet...
[Szerkesztve] -
Mauzes
addikt
Na, most már egyáltalán nem az eddigiek a legnagyobb problémám. Ugyanis Partition Magic-kel a D-t átjelöltem H-ra, csak próbaképpen. Újraindítanom kellett, de ezután az fogadott, hogy mikor kezdett volna boot-olni, akkor azt írta, hogy ''Hiányzó NTLDR. Újraindítás ctrl+alt+del.''
Na most ez elég érdekes, ugyanis így se telepíteni nem tudok, se az eddigi Win-t használni. És ez azért már sokkal inkább zavaró...
Valami ötlet? -
Mauzes
addikt
Helló!
Azzal lehet valamit kezdeni, hogy melyik partíció legyen elsődleges, logikai, rendszerindító, stb? Ugyanis ez a problémám:
''Üdv!
Sürgősen megoldandó gondom van.
Már számtlanaszor telepítettem XP-t, de olyen még sohasem volt. 2 partícióm van, C - rendszer, és D, ahol tárolok. De valahogy megkavarodtak a dolgok, telepítésnél a kék képernyőn a D volt a kisebb, a rendszer, és a C a nagyobb. Megnézem a lemezkezelőt, hát ez a kép fogadott: [link]
Felfoghatatlan, hogy hogyan lett elsődleges rendszerlemez a D-ből, oda még soha nem telepítettem semmit. És emiatt nem tudom megváltoztatni egyik partíció betűjelét sem, márpedig a telepítő szerint nekem a D-re kellene telepíteni (legalábbis ő azt mondja, hogy ami nekem eredetileg C, és ahová mindig is telepítettem, az most a D).
De most ez mégis micsoda?
Lécci segítsen valaki, eléggé sietve kellene telepítenem a rendszert!
Köszi!'' -
liksoft
nagyúr
válasz
zippofcy #2165 üzenetére
Az a progi nagyon jó erre a feladatra. Ugyanis nem ír vissza a winyóra. Ha valaki elkezdi babrálni a winyót mondván, hogy majd úgy jobb lesz, általában nagyobb slamasztikában találja magát.
Vagyis előbb egy biztonsági mentés (GDB), majd utána a babrálás. De ha az adatok megvannak, akkor meg már felesleges. A dinamikus disket meg felejtsd el. Több a hátulütője mint az előnye.
A csatolási felületnek semmi köze az egészhez. -
zippofcy
senior tag
Abit KV8-Pro alaplap, 2 SATA csati (1esek, jumperelni kell a HDDket) az egyikrol lehúztam a 250 GBs Samsung HDDt, rádugtam egy új 350GBs Samsungot, alapból persze nem látta, computer managementben új partíció + quickformat, rámásoltam a cuccot, aztán gép leállít, visszadugtam az előző Samsungot, a BIOS látta, az XP már nem jelenítette meg, computer managementben látta, de foreignek írta, rányomtam egy import disk-et, erre most unallocatednek jelzi rajta mind a 250 GBt.
NTFS fájlrendszer volt rajta, biztos hogy hardveresen tökéletes, 4 hónapos sincs, sose volt mozdítva, csak most az egyszer lehúzva. Lehet az volt a baj hogy nem basic hanem dynamic disknek kezelte a comp. management / system storage? Vagy ilyen bármikor előfordulhat a SATAnál?
A kérdésem az lenne hogy a Getdataback for NTFS nevű programon kívül van még valami amivel meg lehet próbálkozni hogy leszedhessem róla az adatokat? Esetleg vhogy megcsinálni hogy újra lássa a rendszer?
Előre is köszi. -
Falconer
aktív tag
Hi
Valaki tudna winhez vmi külön progit amivel be lehet állítani, hogy a winyo lealljon egy idö utan? Laptoppal van a gond, hogy soha nem kapcsol ki, hiába van beállíva az energiakezelésben, csak pörög és fogyaszt. -
lazydog
addikt
válasz
JustMusicFm #2158 üzenetére
Minden SATA2-es vinyó lebutítható SATA1-re. Egyes típusok jumper-el, mások szoftverrel.
Másrészt a SATA2 alaplapok kezelik a SATA1 meghajtókat is.
[Szerkesztve] -
JustMusicFm
csendes tag
Üdv!
Alaplapvásárlás előtt állok. Mostani vinyóm satás. A következő alaplapon viszont csak sata 2 van. Úgy tudom, hogy egy jumper segítségével ez a probléma maradéktalanul megoldható. Ez 100, hogy minden esetben így van? Nem szeretném, ha nem működne a vinyóm.
Választ előre is köszönöm! -
tlac
nagyúr
válasz
liksoft #2155 üzenetére
két dolog miatt kizárnám a driver hibát:
egyrészt az ich8r-en és a jmicron vezérlőn is ezt játsza
másrészt a wd Data Lifeguard Diagnostic for DOS (CD) is ugyanezt a méret változást mutatja (ez csak a c,h,s-t írja ki és a cilinder száma változik)
win alatt everest-tel, hdsentinel-lel néztem -
tlac
nagyúr
nem jött be az előző elméletem
most mindkét vinyó a nagyobb szektor számot mutatja, amit amúgy is tudnia kellene, tehát ez már nem kábelhiba lesz (kivéve ha 3 kábelem is rossz)
összegzés:
van 2 wd3200ys-es vinyóm, amit egy napon gyártottak
specifikációban 625 142 448 szektoruk van
randomra külön-külön vagy ez előbbi értéket veszik fel vagy 625 140 335-öt
4 eset van: (x = 625 142 448, y = 625 140 335)
1. vinyó: x 2. vinyó: x
1. vinyó: y 2. vinyó: y
1. vinyó: x 2. vinyó: y
1. vinyó: y 2. vinyó: x
2 vezérlő van a lapomon (ich8r, jmicron), de minkettővel ugyanazt játsza -
tlac
nagyúr
[link]
itt volt arról szó, hogy 2 egyforma vinyóból az egyik kisebb
akkor kihúztam őket és nem foglalkoztam velük
most újra volt időm tesztelgetni
Úgy tűnik, hogy amit eddig jónak hittem, hogy azon több szektor van, az kábel hiba volt. Ugyanis vmikor kevesebb, vmikor több szektor volt rajta, de mindig csak 2 érték közül az egyik. Az egyik érték a specifikációban megadott szám, a másik ennél kisebb. Kábel csere után mindkét vinyóm a specifikációban megadott szektorszámtól ugyanannyival tér el. Tehát most mindkét vinyón 625 140 335 szektor van. A doksiban pedig 625 142 448 van megadva.
Helyes lehet a fenti gondolatmenet?
Lehetséges, hogy egy rossz kábel olyan hibát produkált, hogy több szektort jelzett a vinyóra, úgy, hogy az pont egybe essen a doksiban megadottal? -
tomta
tag
válasz
Vindicator #2148 üzenetére
[link]
DiscWizard seagate és maxtorhoz is használható -
ML320
senior tag
válasz
hbruce000 #2147 üzenetére
Mi két nagykertől szerezzük be kiemelten a Samu vinyókat, egyiknél sem volt még gond a garoztatással (egy esetet kivéve, amikor is a panel kb 4x3cm-es területen szó szerint kiégett). Egy próbát mindenképpen megér. Ártatlan kép, a vinyó nem indul... Innentől már csak a bolt hozzáállásán múlik a dolog.
-
Vindicator
csendes tag
Köszi várom a linket
-
hbruce000
tag
Nagyon kösz a magas szinvonalú okfejtést mindkettőtöknek!
(szerény elektronikai tapasztalataimmal én is valami zárlatra gyanakodtam!
Mostmár végre megértettem, h miért is kell annyit fizetni az adatmentésért!
Ami ezek tükrében teljesen jogos.
Még 1 kérdésem lenne: Még talán garis, szerintetek érdemes megpróbálni a javíttatást, vagy az adatok úgysem jönnek vissza? A vinyóra már kereszet vetettem, de sok jó zeném, filmem volt rajta (160Gb) amiket jó lenne visszakapni.
Esetleg ha a gariztatás nem jönne össze, nincs valami tippetek, a házi barkácsnál (konyha) kicsit komolyabb szinten, de mégsem csillagászati áron hol, hogyan lehetne próbálkozni a panelcserével?
Köszi a szakszerű segítséget!
''holnap majd mindet lementem''
Ez nagyon tetszik -
tomta
tag
válasz
Vindicator #2144 üzenetére
Milyen gyártmány a HDD ?
''a nincs net a közelben''Mi hülye vagyok...
linkelem a progit
[Szerkesztve] -
Vindicator
csendes tag
Szia!
Köszi !Az igazság az hogy ilyet most csinálok először.
-
tomta
tag
válasz
Vindicator #2142 üzenetére
Nincs semmi gond !
Egyszerüen az oprendszer nem kezeli (ír -olvas) a hdd-et míg az nincs particionálva, és formázva.
A gép fizikailag látja és kezeli, de maga a szoftver logikai egységeket nem találva nem tudja se írni se olvasni.
Megoldás:
1. a 80-as sata vinyót gyártőjától függően letőltesz hozzá egy disk managger progit és készítesz vele egy boot floppyt v. cd lemezt .
2. ha nincs net a közelben egy xp telepítőlemezzel is megformázhatod
3. PQ magic szoftver win alatt dolgozik
Ha további segítség kell írj, mert gép előtt leszek még egy darabig. -
Vindicator
csendes tag
Sziasztok!
Olyan probléma lépet fel nálam a160sata vinyó mellé berektam egy 80-as sata vinyót a 160-ról indul az operációs rendszer a másikat egyben szeretném leformatálni ,de a saját gépben nem jelenik meg a meghajtó.Eben az esetben mi a teendő?A rendszer,hardver,ezközkezelő visszont látja a 80.as vinyót és kiírja tökéletessen müködik.Aki tud segítsen.
Előre is köszönöm. -
shagy
tag
nekem olyan gondom van, h a maxtor 120Gb (diamandmax9) kattog... látom rajta a cuccomat, de nem másolható meg ilyesmi... kékhalállal büntet? van vmi megoldás, a kürtön kívül, h valahogy megkapjam az adataimat róla... utána kidbom én, csak van azon kb 50G ami az életem kicsit...
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Végül igaz hogy nem úsztam meg a formatot,de semmi adatot nem vesztettem el a vinyómról hála a TestDisknek
Köszi a segítséget -
liksoft
nagyúr
Én viszont megpróbálom. Bár egy leszakadt fej a felületet tönkre tudja tenni, de ha nem ''életveszélyes'' a helyzet, akkor a felület tisztítása után neki lehet ugrani. És nem egy sikerül is. Természetesen csak az ép helyekről, de sokszor ez éppen elég.
Egyébként a ''javítás'' egyszerű, a típus specifikus alkatrészekkel újra fel kell építeni egy panelt. És láss csodát, ha nem sérültek, a mentés megoldható. Persze, ha a mechanika is úgy akarja.
Az árakról meg annyit, hogy adatmentésre az vállalkozzon, akinek van tiszta tere, firmware-t kezelő eszköze, szerszámok (program is), szaktudása, alkatrészbázisa (nem 1-2 darab, hanem a hazai választékhoz minimum 85-90%-ban jó széria kompatibilis elemekkel - elárulom, ez több ezer) és saját fejleszői csoportja az előzőekhez. Ha ezeket végiggondolod, akkor a mi árunk már nem is olyan magas. Ugyanis Te mit csinálsz? Van egy winyó, keresel hozzá garis másikat ami akár tönkre is tehető (ez idő, és sokszor nem kevés), próbálkozol, oszt vagy jó, vagy nem. Mi viszont tesztpadon mérünk, a hibás (vagy típushibást, sokszor függetlenül az állapotától) elemeket cseréljük, majd ha a felület ép, akkor 95% feletti biztonsággal egy menetben lementjük.
Kiemelve: mp3 és avi nem érték. Akinek viszont több éves könyvelése, családi képei vannak rajta, az nem mindig rizikózza meg, hogy vagy visszajön vagy nem. De a beérkezett mentésekből tudjuk, hogy előttünk már jóegynéhány ügyes egyetemista megnézte a drive-ok jórészét.Ez nem baj, ha maradandó károsodást nem szenvedtek. De sajnos volt már nyitott is közöttük, amit úgy (nyitva) próbáltak meg lementeni ''konyhaasztalon''.
-
Bdanyy
addikt
Oké.Most végeztem.Minden adatot sikerült lemásolnom róla,semmim sem veszett el hálistennek.Most még kisérletezgetek kicsit a testdiskkel hátha helyre tudom hozni valahogy mégis,hogyha nem megy,akkor meg csak leformázom és visszamásolom a cuccokat rá.
-
poffsoft
veterán
azoknak a helyét már nem találja, amit a gyökérbe rakott... asszem..
Ne heyrehozd a partícióst, hanem csináld újra az egészet...
(tudtommal az extendedben csak logical volume-k lehetnek, extendedben még egy extended a logical mellett, az nekem gyanúsan nézett ki. De ha így jó, akkor legyen) -
Bdanyy
addikt
Nah tesdisk proginál van oylan hogy list,ami megmutatja mii van a partícióban.Az teljesen hibátlanul látja a partíciókat(getdataback easyrecovery vag ymi meg iylenek mind hibásan),és most ott van olyan szerencsére hogy copy all,amivel le bírom menteni az egész partíciómat.Remélem tényleg siekrülni fog,és akkor formázom.
Köszi szépen az eddigi segítséget is
mod:úgy tűnik,sikerül majd lementeni a cuccokat,legalábbi seddig sézpen sorban jönnek elő a mappák és fájlok,hogy megvagyok mindennel,akkor próbálgatom majd újraírni a partíciós táblát
[Szerkesztve] -
Bdanyy
addikt
válasz
poffsoft #2131 üzenetére
Az extendeddel mi a baj?
Mostani 400 as vinyóm is partícionált,és ugyanilyen annak os a felépítése,direkt megnéztem
Most éppen getdatabackkal mentem le az adatokat,úgyhogy megy,de pl 30 gigából előbb csak 20 at hozot vissza,az egyik 30 gigás partíciót tök jól látja a win is,úgyhogy ahhoz az nem is kellett,most meg a maradék 20~ gigásról mentem.
Az a fura,hogy van egy rakás fle amit nem az eredeti mappájába tett vissza a getdataback,hanem a gyökérbe.Van szerencsére helyem,úgyhogy mással is megpróbálom szerintem hátha azzal jobb lesz -
ML320
senior tag
válasz
liksoft #2126 üzenetére
Lehet, de akkor had kötekedjek: Ti hogy csináljátok?
Ha ennyire gázos a helyzet, akkor pl teljesen jogos az adatmentési díjatok. Viszont ha egy házilag megoldható dolog működik (persze itt ti rizikóztok, hátha a másik panel is elfüstöl), akkor mennyit kértek egy ilyen munkáért?Itt a smile, ne értsd félre!!! Meg amúgy is mondtam, hogy kötekedek!!!
Bármennyire adtok is kedvezményt a magánszemélyeknek, az még nem a mi pénztárcánk. Még ha egy másik HDD is elfüstöl, akkor is olcsóbb a javítás. A Samsung meg három év garival kerül általában forgalomba, egy garcserés próbát meg megér a dolog. 100%-ig senki sem tudja, hogy a HDD elektronikája volt-e gyenge, vagy a noname táp túl erős.
Nem tudom, mi mások tapasztalata, de a Samsungok is hasonlatosan mimóza lelkek lettek, mint anno a Maxtorok. Egyre több durran el, de szerencsére az adatmentés majdnem mindnél megoldható. A leszakadt fejjel mondjuk nem próbálkoznék... -
old gray
addikt
Hali!
Ha van már egy 250GB-os partícióm egyben, rajta Vista 64bit akkor hogyan és mivel tudom újratelepítés nélkül több részre osztani? -
liksoft
nagyúr
Szerencséd volt, hogy még a firmware is egyezett. Ugyanis a Sam sok firmware-t készít a winyóihoz. Így ha szériára nem azonos, akkor esélytelen a panelcsere. Viszont fejszerelvény zárlat, fejek adatterületi letapadása vagy a motor besülése esetén ez sem segít, sőt a túlterhelés miatt az új elektronika ugyanúgy át fog menni ''indiánba'' (füstöl) mint a sajátja. Ezért csak óvatosan azzal a csere-berével.
-
poffsoft
veterán
csatlakozom!
#2122:
addig vacakolsz, míg télleg menthetetlen lesz az anyag.
100 adatmentő progi (ontrack, winternals,hddrecovery,etc), amivel át tudod másolni egy másik winyóra, utána meg le kell gyalázni ezt...
De ha annyira nem is kell az adatmentés, írogassál rá mondenfélét....
[Szerkesztve] -
Bdanyy
addikt
Azóta kipróbáltam egy rakat progit de még egyik sem segített.
getdataback ugyanúgy ntfsnek látja,szóval azzal is simámn másolom le róla az adatokat,de format nélkül lennne a jó megoldani,de testdiskkel hiába írtam rá újra a partition tablet.
Annyi jutott még eszembe,hogy amíg nem voltam gépnél volt egy kis áramszünet,utána használtam a gépet és vettem észre -
Bdanyy
addikt
Nah anyni fejlemény van hogy az egyik partíció működik teljesen rendben,tudok róla másolni.
A másik kettőt még mindig rawnak látja a win,de testdiskkel tudok róluk másolni.
Lefuttattam win betöltése előtt a chkdskt a két raw partíción,és amikor elkezdte csinálni,mindkettőre helyesen kiírta hogy ntfs és a partíció nevét is kiírta,javítgatott rajtuk,majd ennek ellenére a windowsban továbbra is rawnak látja őket
bocs hog ysokat írok egymás után de folyamatosan jelzem hog ymi történik,hátha valaki így tud majd rajtam segíteni hogyha elolvassa -
Bdanyy
addikt
Nah,ezzel a testdiskkel vissza tudtam ozni oylan állapotba egy write segítségével hogy egiyk partíciót megint látja,és a másik kettő raw.Remélem jó úton járok és sikerül megúszni a formatot is.
-
Bdanyy
addikt
Találtam egy ilyet,lehet megpróbálkozom ezzel is még.
[link] -
Bdanyy
addikt
Köszi szépen a gyors választ
Úgy kezdődütt,hogy a hp solution centre frissítette magát(azóta már az sem megy...) a saját vinyómon,aztán újraindítottaa gépet.
Ennél a restartánl a sajátgépben előszö ra 3 partícióból 2 raw leett,1 még látható volt.Kikapcsoltam a gépet megigazítottam a kábeleket,majd újra mikor elindítottma tűnt el a sajátgépből a maradék és maradt 1etlen raw. -
Speed®
titán
Szerezz egy teljes verziós progit és a WDről állítsd helyre (másold ki) az adatokat egy másik vinyóra. Semmiképpen sem önmagára, mert akkor felülíródnak a menteni kívánt cuccok. But vmi gefakk van ha csak úgy leugrottak a partíciók...ha lementetted az adatokat, pucold le a vinyót, partícionáld/formázd újra. Lehet haldoklik..
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Nagoyn nagy gáz van
A gépemben van egy kölcsön 80 gigás vinyó,amin 3 partíció van.Restart után 3 partícióból 2 teljesen eltűnt a sajátgépből,a harmadikat formázatlannak jelzi.
Letöltöttem a testdisket [link],ami analízis vagy mi után látja,hogy 3 mekkora ntfs partíció van rajta,be is tud lépni beléjük,az adatokat látja,másolni is lehet belőlük meg áthelyezni.Vannak funkciók,amikhez nem mertem nyúlni,nehogy véglegesen tönkretegyem,vagy rontsak a helyzeten,de elvileg vissza lehet ezzel a progival hozni az eltűnt partíciókat.
Légyszíves segítsetek minél hamarabb mert vissza kell adnom és nem merem így -
ML320
senior tag
válasz
hbruce000 #2114 üzenetére
Ha dettó ugyanolyan elektronikát szerzel, akkor van rá esély. A leírás alapján csak zárlat lehetett, ami a hibát okozta. A panelcsere nem nagy dolog, csak legyen megfelelő csavarhúzód. A torxot ne lapos vagy csillaggal akard majd kicsavarni. Újban most a 1654N széria fut, így ne a boltokat keresd, hanem vagy a használtpiacon nézzél szét, vagy a haveri körben érdeklődj.
A panel pedig tényleg teljesen eggyező legyen. Már csináltam ilyet, amikor haver összekeverte az USB HDD keret 12V/2A tápját a scannere 24V/3.2A adapterével. Ott az első körben szerzettnél a típus megegyezett, de az egyik IC más típus volt. Azzal nem indult el. A második már teljesen jó volt, egy óra alatt átrántott mindent a ghost egy másik vinyóra. -
hbruce000
tag
Hali Mindenkinek!
Cseppet kinyíródot a Samsung SP1614N típusú vinyóm, szerintetek van remény a 160 gb nyi adat megmentésére? Ha igen hol, vagy hogyan lehetne ezt megoldani?
Kórtörténet: Vinném haza --> gépből kiszerel --> mobilrekbe bele --> táska --> haza
otthon kicsomagol --> gépbe beleszerel(nincs mobilrek) --> bekapcs --> 1 nyekk,
se kép se hang, a gép nem indul( a ventik 2 mm- t fordulnak aztán halál ) -->
újraindításáp kikapcs bekapcs --> semmi
gondoltam valamit nem szeret a vinyóban a gép, mind1 viszem a másik gépbe, majd ott jó
lesz --> történet ismétlődik --> pánik indul
menekülö út: van 1 másik régebbi gép --> próba ott is --> lám elindul --> 10 mp -->valahonnan iszonyat brutál szagú füst kezd dőlni -->
most fingom sincs mi lehet ill az lenne a legfontosabb, h a cuccot meg lehessen menteni!
Ja még sztem fontos adalék, h az első két gépben rendes táp volt a füstölösben meg valami izomgagyiszar, de a gép már 4 éve rendesen megy vele.
Ha valakinek van hasznos vagy kevésbé hasznos, de bíztató ötlete ne kíméljen!!!
Előre is köszönöm a segítséget -
Borisz76
nagyúr
Sziasztok.
Az én ''gondom'' nem kellemetlen
Szeretnék venni 2 db 500Gb-os HDD-t.
Adattárolásra kellene. Sebesség nem olyan fontos.
Inkább a halkság és strapabíróság lenne a lényeg.
Melyik tipust ajánlanátok ?
-Samsung
-Maxtor
-Western Digital
-Hitachi
-esetleg mást ?
Válaszokat némi indoklással kérnémKÖSZÖNÖM !
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Óra topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Mozilla Firefox
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CNC topik
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone SE2020 64GB / 12 hó jótállás
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3314, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 8440P - i5-520M I 4GB I 250GB I DVDRW I 14" HD I DP I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3200, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4080 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest