- sziku69: Szólánc.
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HThomas: Az ideális home office monitor nyomában
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Imilenni: Egy kis depi, remélem elfér itt :) 2#
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
Glaz-dozfhut #41180 üzenetére
Igen, erre utal a Rate szó a végén, hogy ez nem abszolút, hanem relatív érték. A Read Error-ra ez szépen passzol is, hisz fel-le mászkál. A Seek-nél ez már kevéssé egyértelmű, de végül is ez is egy Rate, így nyugodtan lehet, hogy ez sem jelez konkrétan hibát.
Nem is szörnyűlköztem én elsőre ezeken a nyers értékéken, csak azért kezdtem nézegetni őket, mert az első ~50Gb írása és olvasása számottevően lassabb, mint az ezt követő területé (egész addig, míg ismert okból természetes módon az is lecsökken erre a szintre, majd még tovább, ahogy haladunk a korongon). Néztem egy darabig és azon a területen fel-le mászkál a sebesség, amiből kijön ez az átlag. Ezért gondoltam, hogy áthelyezett szektorokról lehet szó.
Persze az is lehet, hogy minden ilyen HDD ugyan ilyen görbét rajzol. Bár az azért lenne fura, mert általában az OS-t, és/vagy a gyakran módosított file-okat szokták az LBA terület legelejére pakolni (automatikus alapértelmezésképp, vagy tudatosan manuális particionáláskor, esetleg defrag progik automatikusan), ha van valamiféle rendszerezés (nyilvan nem kellett hogy OS/swapterület vagy gyakran módosított file legyen rajta, avagy hogy valaha is defragol-ták, főleg ilyen idézőjelben "intelligens" módon), abban a hiszemben, hogy az a leggyorsabb terület.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Öngyilkossághoz adott útmutatókat a ChatGPT, perelik az OpenAI-t és Altmant
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Motoros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- KERESEM! LG UltraGear 45GS95QE // 39GX90SA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest