- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
- EmPoWeR: Költözés uTorrent-ből qBittorrent-be
Új hozzászólás Aktív témák
-
MiszterQ
csendes tag
Sziasztok!
Winyó problémám lenne.
Ez egy elég hosszú folyamat volt amíg eljutottam idáig, az volt a gondja hogy a BIOS nem mindig látta a Primary Master vinyómat (WD1600AAJB), vele egy (PATA) kábelen van egy 160-as Seagate Barracuda, azt mindig látta...de, ezt a problémát pár újraindítás, vagy áramtalanítás-újraindítás után meg sikerült oldani. Az alaplap egy AsRock G41m-vs3, ezen egyetlen árva IDE csati van.
Telt az idő, és egyre több időt töltöttem el a restartos játékkal, mire észrevette a BIOS a vinyót...oldalához hozzáértem a vinyónak és nem tudom hogy ez számít valamit de úgy éreztem hogy néha felpörög, néha meg mintha nem is menne...
Jumperelést nem használok, automatikusan a WD a master és a Seagate a slave. Játszottam már a jumperekkel de nem segített.
Volt úgy hogy sokat ki volt kapcsolva és emellett áramtalanítva is a gép, gondoltam BIOS beállítás "elfelejtésre" például, ezt most kizártam mert új elem került bele, a BIOS-ban többször is csináltam resetet úgyhogy minden oké a beállításokkal de ez sem segített, továbbá kicseréltem az IDE szalagkábelt úgyhogy ezt is kizárhatjuk, a probléma továbbra is fennáll.
Most beüzemeltem egy régi vinyómat egy 20G-s Maxtort, amin Windows is van, arról bebootoltam, és egyszer csak kiírta hogy -új hardver- és ott volt a WD vinyóm, ekkor újra működött. Ez csak egyszer sikerült, azóta sem.
Megjegyezném, hogy ha a WD vinyómat a BIOS, vagy mint legutóbb a Windows felismerte, akkor restart után vígan működött, csak arra kellett figyelni hogy ne legyen leállítva.
Egyszer megnéztem HDSentinellel, de semmi problémát nem mutatott, minden happy volt a program szerint.
De tényleg, ha működött, akkor abszolút semmi baja nem volt!
Sokat olvasgattam mindenféle fórumokban a bootolás helyett "Reboot and select proper device...bla bla" és a "Primary Master Hard Disk Error, Press F1 to resume" felbukkanó hibaüzikről...és nagyon sok esetben WD tulajok írták, ez kicsit gyanús. Nem úgy tudom hogy ezek olyan rossz vinyók lennének!Köszi a segítséget előre is, remélem lesz valakinek valami jó ötlete. Remélem nem pusztult meg a HDD-m.
Update: még annyi, hogy táp gond sem lehet, mivel egy jóféle fél éves HKC 5550-m van, úgyhogy ez is kizárható.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- Gitáros topic
- Jófogás tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Micron 3500 2TB M.2 Gen4 nvme SSD 7000-7000MB/s
- WD Black SN850 2TB M.2 PCIe SSD 7000 -5300MB/s
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- Crucial P310 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Dell 5400 14 FHD Laptop i5-8365 8 GB RAM 256GB SSD 6 hónap garanciával, Dobozos
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest