Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MiszterQ

csendes tag

Sziasztok!

Winyó problémám lenne.
    Ez egy elég hosszú folyamat volt amíg eljutottam idáig, az volt a gondja hogy a BIOS nem mindig látta a Primary Master vinyómat (WD1600AAJB), vele egy (PATA) kábelen van egy 160-as Seagate Barracuda, azt mindig látta...de, ezt a problémát pár újraindítás, vagy áramtalanítás-újraindítás után meg sikerült oldani. Az alaplap egy AsRock G41m-vs3, ezen egyetlen árva IDE csati van.
    Telt az idő, és egyre több időt töltöttem el a restartos játékkal, mire észrevette a BIOS a vinyót...oldalához hozzáértem a vinyónak és nem tudom hogy ez számít valamit de úgy éreztem hogy néha felpörög, néha meg mintha nem is menne...
    Jumperelést nem használok, automatikusan a WD a master és a Seagate a slave. Játszottam már a jumperekkel de nem segített.
    Volt úgy hogy sokat ki volt kapcsolva és emellett áramtalanítva is a gép, gondoltam BIOS beállítás "elfelejtésre" például, ezt most kizártam mert új elem került bele, a BIOS-ban többször is csináltam resetet úgyhogy minden oké a beállításokkal de ez sem segített, továbbá kicseréltem az IDE szalagkábelt úgyhogy ezt is kizárhatjuk, a probléma továbbra is fennáll.
    Most beüzemeltem egy régi vinyómat egy 20G-s Maxtort, amin Windows is van, arról bebootoltam, és egyszer csak kiírta hogy -új hardver- és ott volt a WD vinyóm, ekkor újra működött. Ez csak egyszer sikerült, azóta sem.
    Megjegyezném, hogy ha a WD vinyómat a BIOS, vagy mint legutóbb a Windows felismerte, akkor restart után vígan működött, csak arra kellett figyelni hogy ne legyen leállítva.
    Egyszer megnéztem HDSentinellel, de semmi problémát nem mutatott, minden happy volt a program szerint.
    De tényleg, ha működött, akkor abszolút semmi baja nem volt!
    Sokat olvasgattam mindenféle fórumokban a bootolás helyett "Reboot and select proper device...bla bla" és a "Primary Master Hard Disk Error, Press F1 to resume" felbukkanó hibaüzikről...és nagyon sok esetben WD tulajok írták, ez kicsit gyanús. Nem úgy tudom hogy ezek olyan rossz vinyók lennének!

Köszi a segítséget előre is, remélem lesz valakinek valami jó ötlete. Remélem nem pusztult meg a HDD-m. :(

Update: még annyi, hogy táp gond sem lehet, mivel egy jóféle fél éves HKC 5550-m van, úgyhogy ez is kizárható.

Új hozzászólás Aktív témák