Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DRB

senior tag

Sziasztok!

Van egy kis "problémám" az egyik vinyómmal(Western Digital WD5000AAKS). Azért az idézőjel, mert tulajdonképp megjavult a jószág, viszont nekem ez kissé fura, de nyugtassatok meg, hogy ez normális.
    A történet egyszerű, egy hibás tápkábel toldás miatt különféle problémák lettek a lemezzel, pl. a S.M.A.R.T. 198 Off-Line Uncorrectable Sector Count felment 2-re vagy a 200 Write Error Rate felment 1-re, de még más attribútumok is változtak, az 1-es felment 293-ra és a 199-es 446-ra, ezek több lépésben történtek, de azután, amint meg lett szüntetve a hibás kábelrész, többet nem romlottak az értékek. Ettől persze a kondíció is lement 98%-ra, ez kb. egy éve történt, de azóta, ahogy az előbb is írtam, nem romlott tovább. Így nem is izgatott a kérdés, egészen tegnapig, mikor is két attribútum, a 198-as meg a 200-as, lement 0-ra, azaz megjavult. Ami végül is jó hír, de(nekem) kissé gyanús. Semmilyen regeneráló programot(HDD Regenerator, HD Sentinel felület teszt, stb.) nem futtattam, így nem igazán tudom mi történt.
    A kérdésem az lenne, hogy ez normális, vagy esetleg valami elektronika probléma lehet(elfelejtette a S.M.A.R.T. értékek egy részét valamitől), vagy bármi egyéb? :F
    Kezdjem kimenteni (az amúgy nem igazán lényeges :D ) adatokat a lemezről?

Előre is kösz az infókat! :R

Új hozzászólás Aktív témák