Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ChrissTa
tag
Sziasztok!
A gépem egyszercsak újraindult, és elszállt egy kék halál képernyővel (Win XP SP3). Utána induláskor a vinyóm (Samsung F1 HD753LJ) kiadott egy fura kattanáshoz hasonló hangot, de elindult rendesen a rendszer (azóta csendesen teszi a dolgát). A HD Sentinellel csináltam egy rövid öntesztet, ami nem futott végig. Az eredmény: Sikertelen olvasó egység hibája miatt. Ezután pedig a megjelent egy hibás szektor (a rendszer partíció közepén). Ezeknek a hibás szektoroknak nem kellene automatikusan áthelyeződniük a tartalék területre? Legalábbis a régebbi vinyóimnál ezek tartalma átkerült a tartalék területre, és a reallocated sectors count értéke növekedett. Most ehelyett az offline uncorrecable sector count növekedett 1-el. Ez utalhat más hibára is felület hibán kívül?
A vinyó még garis, de nem hiszem, hogy 1 hibás szektor miatt kicserélnék. Ráadásul, most az adatokat sem igazán tudom hova tenni róla (a rendszer is ezen van jelenleg), és egy-két áthelyezett szektorral együtt tudok élni, ha nem szaporodnak.
Még egy érdekesség, amit nem tapasztaltam eddig. A start/stop count és a power on time count értéke nem növekszik tovább ennél a vinyónál, pedig még csak 1,5 éves. Ez jelent valamit? Vagy egyszerűen csak hibás a SMART adat? Létezik olyan progi, amivel lehet diagnosztikát végezni, anélkül, hogy adatvesztést okozna?
Előre is köszi a válaszokat. Bocsi, kicsit hosszúra sikeredett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
- Lexar NM1090 PRO 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.000-13.000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z170 i7 6700K 16GB DDR4 512TB SSD RX 480 8GB DEEPCOOL D-SHIELD ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- MINI PC HP PRODESK 600 G2 G3 G4 G5 i3 és i5 6-9. gen gar. Budapest MPL Foxpost
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest